באמת שואלת.. כי כבר הסתבכתי עם המחשבות של עצמי..
יש לי 2 ילדים כרגע ברוך ה'- בן 4 תכף ובת 1.5 ועדיין לא הבנתי מה הדרך הנכונה לחגוג ימי הולדת.
אתמול היה לי דיון על זה עם בעלי.
דעתי: באלי לעשות חגיגה משפחתית- בשביל הילד (אפילו בבית, או בפארק) ובבוקר של יום ההולדת לעשות לו בלונים ועוגה- רק אנחנו מצומצם.
בעלי: מסכים איתי על בלונים ועוגה- רק אנחנו מצומצם. ולא חושב שצריך משפחה -דודים דודות וכו'. וכשניהיה שבתות אצל ההורים- נחגוג אצלם.
ואני שואלת למה? ב"ה יש משפחה, יש בנידודים בגילו.. למה למסכן את הילד ולא לתת לו להנות ולהיות הכוכב ליום אחד?
בעלי טוען שלא, יהיו שנים שלא נוכל לעשות (לא ברור למה המחשבה הפסימית הזאת) ואז הילד יתאכזב.
אז אמרתי לו סבבה, א. נחגוג לו, גם אם לא מסיבה גדולה. ב. נסביר לו למה ספציפית לא ייצא השנה לחגוג. הכל בסדר. מותר לו להתאכזב. אלה החיים.. קצת להתגמש, להתחשב בהורים שקשה להם מסיבה מסוימת כרגע. הכל טוב, וחוצמיזה, אף אחד לא מתכוון להעביר יום הולדת בלי לחגוג בכלל איכשהו.
כרגע לא הגענו להסכמה/החלטה.
בעלי טוען שאני מגזימה. ובאמת אני שואלת..
איך חוגגים יומולדת ברמה טובה ולא מתמסכנת מצד אחד וגם לא גרנדיוזית מצד שני?
ורגע, מה מקובל לגבי חברים מהגן בגיל הזה.. ?
בגן הם עושים פעם בחודש יומולדת אבל זה כל הילדים של כל החודש. ושנה שעברה בעלי התבאס מזה שהילד לא קיבל תשומת לב ביומולדת.. הם חגגו ביחד איזה 7 ילדים (אם לא יותר חח)
בפועל, יש אצלנו סבתא אחת שמאד אוהבת חגיגות אז דואגת לחגוג לילדים בזמן הכי קרוב ליום ההולדת שבו היא רואה אותם, וגם קונה מתנה. בעלי אוהב לתת לילדים מתנות (אני נגד הצפה של חפצים, לא חסר להם כלום
תודה שהסברת לי שוב. מסכימה עם כל מילה