לא היית מרגישה קצת מוטרדת?
זה לא קשור לרדידות, אלא להבנה פשוטה שבין גברים לנשים קיימת גם משיכה פיזית, ומחוץ לנישואין זה לא הזמן המתאים לפתח אותה.
אצל הגברים היצר הזה הרבה יותר חזק מאצל נשים, וגם אם הרבה פעמים הם מבינים בראש שיש הבדל בין יופי אסטטי לעניין פיזי, הגוף שלהם עדיין מרגיש משיכה.
הלכות צניעות קיימות מסיבה טובה, גבר זאת לא חברה מהאולפנא. אני לא רוצה לדבר בשם כל הגברים בעולם, ויש נושאים שבהחלט לא ראוי לפרט עליהם בפורום פתוח, אבל כדאי לבנות שיוצאות לדייטים להיות מודעות לכך שזה דבר שקיים. לא אמרתי שזה המשפט שהוא רוצה להגיד לבחורה, אלא שזה התחום שנושאי היופי של בנות מתקשרים אצלו בראש לנושא הזה.
ותעשי לי טובה, גם אני קבלתי מספיק מחמאות מזקנות באוטובוס וכדומה, וזה לא גרם לי לתפוס את עצמי כ"אישה שרגילה לקבל מחמאות".
גם למה לומר שזה רדוד? משיכה בין איש לאישה זה דבר רדוד? זה דבר נפלא שמתאים אחרי החתונה.
ברור שהדברים האלו גם משתנים בין חברה לחברה. בחברות יותר פתוחות זה יותר מקובל להחמיא על מראה, אבל אני מקווה שבנות לא חושבות שזה מגיע בדיוק מאותו מקום של חברה טובה שמחמיאה לך על החולצה שמתאימה לעגילים. אחרת למה זה נחשב בכלל "צורך בקשר"? יש לך צורך שחברות שלך יחמיאו לך באופן קבוע?
אני חייבת לומר שזה גם נשמע לי נואש וחסר ביטחון עצמי, במיוחד בשלב שבוא אין עתיד לקשר.
כמו שבחורה שתרגיש צורך לשמוע מכולם שהיא חכמה, ותגיד שהיא "רגילה לשמוע את זה" כי יש לה את הציונים הכי טובים והיא לומדת רפואה. לא תחשבי שיש לה איזה עניין לא פתור עם עצמה שהיא מנסה לקבל אישור חיצוני עליו? או בחור שיחתוך את הקשר אם אחרי איקס זמן הוא לא ישמע ממך שהוא "חתיך" או "צדיק".
בנוסף לעניין של צניעות אני לא חושבת שזה נכון לחפש מחמאות בצורה כזאת נואשת, במיוחד בלי לתקשר בפני הבחור בצורה ברורה שזה מה שאת מצפה ממנו.