לוח שנה- וזו דעתיחתול

כנראה שהשנה אכניס את לוח השנה לחדר שלי.

חבל.

לתומי חשבתי שתנועת אריאל היא תנועה בריאה, הגיונית למרות שהיא לא מתפשרת על עקרונותיה, חשבתי, אז מה?

פתאום מפרסם מישהו בפורום שהוא לא מכניס תמונות של בנות בתוך לוח שנה לחדר שלו, וזה לא שהן לבושות לא צנוע או (חס וחלילה) לא מהתנועה הדוסית שלנו, אלא פרצופים של בנות. נכון, התורה אוסרת להסתכל בלוח שנה עם תמונות של בנות, ככל הזכור לי. וגם אסור לאחותך להכניס חברות הבייתה שמא (ה' ישמור!) תסתכל בטעות איך אחת נראית, רק תמוה בעיני איך התורה התירה להתחתן. עזבו להתחתן, איזה מזרוחניקים חז"ל שאמור ש"אסור לאדם שישא אישה עד שיראנה". וואי וואי וואי, אם הייתי בזמנם- לא הם היו הרבנים שלי.

די!

חברה בריאה לא מגיע למצב הזה. מה קורה לתנועה שלנו? עוד 10 שנים לא תהיה תנועת אריאל אלא תנועת אריאל בנים ותנועת אריאל בנות?! מה קורה לכם?

ולמרות זאת, ואני מצטער על כך, אני אכניס לוח שנה של אריאל. בשמחה הייתי לוקח לוח שנה של עזרא או בני עקיבא (טפו טפו טפו) רק בשביל להזין את עיני בתמונה של מדריכת סניף עולים, בשמחה.

כמה חבל שאני קומונר.

רק דבר אחד יש לי להגידפנאט 2המשודרג
עבר עריכה על ידי יוכי בתאריך י"ח אלול תשס"ו 20:12
אם היית קורא את שאר השירשור ומנסה קצת לא הרבה קצת להבין יותר את מה שאליעד כתב אז היית מבין שהוא רצה רק להגיד שהוא ורק הוא מחמיר ויהיה נחמד אם יתחשבו בדעתו
נכון,אבלחתול

לדעתי זה עוד תסמין של החמרה לא בריאה, כמו החולצת חב"ב שרב התנועה פסק שמותר לבנים לעשות בצבעים אחרים (לאחר שהבנות הוציאו) והתנועה הטילה וטו. למה? ככה!

חוץ מזה, הבנתי טוב מאוד את דברי אליעד, ואין צורך לקרוא לי מטומטם.

הרמב"ן פרשת קדושיםפנאט 2המשודרג

"קדש עצמך במותר לך"!!!!

א. לא אמרתי שאני מסכים עם אליעד פשוט לא צריך לקחת את זה כ"כ קשה

ב. בנוגע לחולצות הסתפקתי האם התכוונת לחולצות תנועה או לחולצות סניף. צ"ע.

ג. לא התכוונתי שאתה מטומטם אלא דבריך הם הם המטומטמים 

חתולשרית

הדיבורים שלך גובלים בתת רמה משווע.(ואני מרשה לעצמי לומר לך את זה רק כי אתה בשם בדוי)

לי זה נראה לגטימי שבן לא מעונין להכניס לחדרו תמונות של בנות(ואפילו שהן צנועות).

אליעד ביקש בצורה יפה ולא צריך לעשות מכל זבוב פיל!לא מסכימים-חליק.מסכימים-תבוא עליכם הברכה!

שרית....ברבי
דיי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! הוא צודק ב-100%!!! סוף סוך מישהו פה מדבר לעניין!!! תסלחי לי אבל הקיצוניות הזאתי ממש לא בריאה אוקיי?? בגלל שכ"כ אנשים סוגרים את עצמם בתנועה הזאתי בסוף הם יגיעו לד' ישמור.. צריך בכל דבר אץ דרך האמצע.. גם בדברים האלה!
נשמהשרית

לא להכניס תמונות של בנות לחדר לא נקרא "לסגור את עצמך"(כהגדרתך).זה נקרא הנהגה טובה ותו לו.

ואני בטוחה שכל הרבנים יראו מנהג שכזה בעין טובה!(ושאני אומרת רבנים אני מתכוונת לגדולי ישראל:הרב עובדיה יוסף,הרב מרדכי אליהו וכו')

דרך אגב,את פעם ראית בחדר של רב תמונה של בנות(אפילו אם רעלה על הפנים)?!כי אני לא...

מה הקשר קיצוניות?יוכי
אוף אנשים, אני באמת לא מצליחה להבין, כאילו, בנאדם מבקש משהו... שהוא ממש חיובי, וטוב, באמת! ותכלס זה לא מזיק לאפחד ובטוח שיש עוד המון שחושבים כמוהו ולא העזו להעלות את הנושא בפורום כזה.... ניראלי שלפני שמתחילים לזלזל בו צריך לחשוב טוב טוב... ולראות עד כמה אני יותר טוב מהבנאדם הזה שככה אני יכול להגיד עליו....
מפריע לי התגובות של אנשים פה.... יש אנשים שמקפידים בדברים מסויימים יותר מאחרים... מה לעשות... ולדעתי, אם אפשר לעזור לכווווווולם ושכל מה שאנחנו עושים לא יפגע באפחד, אז למה לא לעשות אתזה?... אנחנו הרי תנועה של "תורת חיים בעוז" לא?.. הכל משתדלים לעשות בצורה שלא יהיו שום ספקות, שום בעיות... אני תוהה פשוט איפה עובר הגבול... למה בדברים מסויימים זה ברור שצריך ללכת עד הסוף ובדברים אחרים לא?... ובמיוחד אם יש פשרה שלא פוגעת באפחד- למה לצאת נגד?... אני באמת לא מצליחה להין...
לילה טוב
בצ"ל אריאל.

תראו:חתול

תראו מה קרה עכשיו בהנהלה הארצית:

היו אמורים להדפיס 4500 לוחות שנה רגילים ו1000 מצונזרים, ובטעות הודפס הפוך.

ויש יותר מ1000 בנות בתנועה, מה עושים?

חבל, פשוט חבל.

וחוץ מזה- לא דברתי על אליעד באופן אישי, שהוא מאוד נחמד ואני דברתי איתו הרבה, אלא על העקרון שהחמרה לא ניתנת לכפיה על כלל התנועה בלא הסכמתה.

כפיהיוכי
אני לא חושבת שזו כפיה על אפחד, ת'כלס, הפתרון שנקבע לא פגע באפחד... וזה שהדפיסו בטעות הפוך זה כמו שבטעות יזמינו סידורים ויזמינו יותר ספרדי מאשכנזי (נניח שיש יותר אשכנזים בתנועה... ) אז מה? צריך עכשיו להגיד שזה לא פסדר שהחליטו לעשות 2 נוסחים?... יאללה.. יש טעות.. מתמודדים. אני לא חושבת שזה קשור בכלל...
מצחיק..יעל...

דוקא- אני, הדבר הראשון שעלה לי אחרי ששמעתי שנעשתה הטעות- זה פשוט שה' יתברך אמר את דברו.

כי עשו קצת לבנים- רק למי שרוצה ובסוף זה גרם לכך שכל הבנים מקבלים את זה.

אני חושבת שיש כאן משהו יפה, רק צריך לשים לב מאד מאד שזה לא ייצור התחלה של משהו לא בריא. זה פשוט צריך להדליק נורות אדומות, ושנהייה עירניים לכך שאין פה הגזמה לא בריאה שבמקום לבנות- הורסת...

יום טוב אנשים צדיקים- יעל.

אבל!אנונימי (פותח)

אפשר להסכים ואפשר לא להסכים אם מה ש"חתול" כותב.

אבל מה שהכי מוזר פה זה שיש בנות שמתלוננות על זה שהורידו תמונות שלהם מהלוחות של הבנים..

בנות!

למה אתן כ"כ רוצות שבן יראה תמונה שלכם?

כל יום, כל בוקר וכל ערב.. כל פעם שהוא ירצה לראות תאריך הוא יראה אותכן.

נראה לי שהקדושה האמיתית זה ממש לא לרצות דבר כזה.

לבנים:דינמית

תבינו: גם אנחנו לא רוצות לראות תמונות של בנים לא מוכרים בחדר שלנו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אני אישית חושבת שמה שחתול אמר (בתחילת השירשור) נכון מאוד

ודרך אגב, אהבתי את הציניות על חז"ל המיזרוחניקים...

זה לא העניין של רוצות שיראו אותנואפוש

בס"ד

זה הפרנציף!!

למה שאנחנו לא נופיע בלוח.??

א.מי מהבנים באמת יסתכלו על הלוח הזה יותר מפעמיים בדיוק?

ב.אני אישית רוצה שאנחנו נופיעה...אם יש להם בעיה שיורידו!...

סה"כ עשיתם עניין יותר מידי גדול!!

ג.אני כבר לא יודעת אם אני מעריכה נכון את עקרונות התנועה!....

מצד אחד כל היום אנחנו מדברים על הפרדה...אני אישית חניכה בתנועה כבר כמעט 5 שנים...ועדיין לא הבנתי...ומצד שני חבריא ב' זה כמעט מעורב!!

הלוואי שמישהו יוכל להסביר לי את הדברים הללו (למרות שהם פחות קשורים לנושא-ניצלתי ת'במה...)...

ממני...

אפוש המבולבלת

פרנציפ?...יוכי
טוב חבל... לפעמים צריך לדעת למחול על הכבוד... ולהסתכל מעבר לפרנציפים....
ואני לומבינה.. איך הגעת למסקנה שחב"ב מעורב?......
אני יודעת איך היא הגיעה...יעל...

מכיוון שחב"ב מונה בערך 5 אנשים שמתכנסים ביחד וקוראים לזה ישיבת אחראי חב"ב...

סתם, באמת- איך הגעת??? הגזמת!!!

ילדה!יוכי
אני מבקשת.. אל תרדי על חב"ב!!! זה הקטן גדול יהיה...
חב"ב מעורב?! מאיפה זה הגיע?!המופרע
במידת מה הוא צודק....אפוש

בס"ד

אבל הסוף הייתה קצת הגזמה ודוגמא רעהה...

גם אני מסכיםאנונימי (פותח)

גם אני מסכים בצורה מסוימת עם חתול, רק שלא בצורה המתלהטת ומתלהבת שכתב את דבריו (אם כי אני מבין את הדחף לכתוב בצורה כזו...). אני חושב שאנו נמצאים במצב מצוין יחסית לאחרים ויחסית לעצמנו ולאידיאל מבחינת ההפרדה שקיימת בתנועה, למרות שתמיד, באמת, יש לאן לשאוף ולהתקדם. אני חושש שבמקום לנתב את הכוחות והדיונים במקומות שצריכים, אנחנו נגררים וגוררים את כל להט הוויכוחים והדיונים הארוכים וה'מתיימרים-להיות-עמוקים' שלנו למקומות מאוד רחוקים, כמו בנושא זה, שאין חולק שהוא החמרה אישית-פרטית-צדדית (תחשבו רגע בצורה אוביייקטיבית ומחשבה רגועה... זה אכן צדדי...), וכל הכבוד לרצון החשוב להחמיר בדברים אלו, ובאמת יישר כח, ביחס לנושאים עליהם אנחנו רוצים להגיע, וגם ביחס לנושא ההפרדה.

בדרך כלל קל מאוד להתפס לנושאים שכאלה, שהם, איך לומר, מלאי 'אקשן' בנשמתנו, ולהגיע עד למעשים שבאמת אינם נצרכים בגדר של פיקוח נפש או קצת פחות מזה, אבל צריך מאוד להזהר לא להסחף ולהצמד להחמרות מעין אלו ואחרות, שהן אכן, לפי כולם כאן, לא באמת מרכזיות ברמה, ולא תופסות עולם ומלואו בתנועתנו ובפעילותה, וברצון ובמטרה להתקדם. עלינו לרצות ולהתקדם לדברים יותר מהותיים, ובכך לעסוק ולהוציא את מרצנו (מלשון מרץ), בנושאים כמו הגרעין, מבצעים, פרוייקטים תנועתיים וסניפיים, וגם דיונים תאורטיים בנושאים קצת יותר מרכזיים. הלוואי שמדיונים על גרעינים, למשל, היה יוצא לפועל בצורה כל-כך מיידית, המעשה, כפי שיצאו לוחות השנה הנפרדים... נכון, זה הרבה יותר קשה, ותודו, שזה הרבה פחות מלהיט ומקפיץ אותנו מנושאים כמו תמונות של בנים ובנות בלוחות השנה, ההפרדה, העירוב ומה שבינהם. אני חושב שבנושא זה, כמו בנושאים דומים, עלינו, על כולנו, להשתדל ולעשות תשובה עם קבלה לעתיד שנשתדל לשים לב מה הדברים העיקריים בתנועתנו ובכלל ומה הדברים הפחות-מרכזיים שאמורים להעסיק אותנו ולתפוס את מעיינינו בצורה פחותה הרבה הרבה יותר.

מקוווה שלא פגעתי (זו בכלל לא היתה כוונתי, בכל אופן...), מקווה שהארתי קצת את הזווית הזו, ומקקוה שבכלל...

למישהו / מישהי היתה סבלנות לקרוא את הכל!

שנדע לעסוק בדברים החשובים באמת, ובהצלחה לכולנו!

מסכימהמיכל הפג"זית

גם עם חתול וגם עם דוגרי

לפעמים אני מרגישה שמרוב עיסוקים בקטנות מזניחים דברים חשובים.. (אני לא מדברת על אנשים באופן אישי אלא בכללי) במקום להתעסק באיך למלא את הלוחשנה מתעסקים בתמונות שעליו (שזה לא מעניין בכל מקרה, כי אני לא מופיעה בו (חתכו אותי!) סתם..)

הרמב"ם מדבר על דרך הזהב- דרך האמצע. לא צריך להגרר לקיצוניות, כי בסוף המהות נשכחת. 

הרב אבינר אמר שלפעמים החמרות יתר זו גאווה- אנחנו כ"כ צדיקים עד שאין לנו עוד לאן להתקדם? חוץ מחומרות של החומרות?

אני לא מדברת דווקא על הלוחשנה או על אליעד (שאני לא מכירה) או כל אחד אחר, אני מדברת בכלליות... זה עניין שנפגשתי איתו הרבה בתנועה. (אני לא אביא דוגמאות שאנשים לא יעלבו אבל יש לי יותר מידי..) ח'ברה- בואו נשאיר את העניינים האלו לאחרי שנגמור את הבעיות הגדולות. ואני לא צריכה לפרט.

בציפיה לבניין אריאל ולאהבת ישראל אמיתית  

רק משו קטן מפריע לי...יעל...

מה הקשר כאן לדרך הזהב? הוא בכלל לא מדבר שם על דברים כאלה. בענייני הלכה, מחשבה ומעשה- צריך ללכת עם האמת עד הסוף!!!

דרך האמצע מדברת על מידות בלבד!!! כדאי לעיין בדברים, כי מזכירים אותם בכל מיני מקומות לא ממש קשורים לעניות דעתי...

שבת שלום ורק טוב! יעל.

צודקתפנאט 2המשודרג
אכן תשובה ניצחת!
שאלה קטנה..אלעזר20

וצניעות זה לא מידה?

גם בצניעות צריך למצוא את דרך האמצע הנורמאלית והטובה!

אא"כ את תופסת את כל נושא הצניעות כנושא הלכתי בלבד...ואז הבעיה היא אחרת..

קיבלתי את הלוח שנה ...פנאט 2המשודרג
דווקא יצא יפה (כמעט ולא מרגישים שאין בנות) חוצמזה שפ"ת בנים הופיעו שם יותר מהממוצע דוקא יצא יפה, במיוחד התמונה של מרן הרב
חחח...קיבלתי ת'מעורב!!!אפוש

בס"ד

זה משהו בסטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטט!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

תמשיכו כך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

רואים בקושי ת'בנים!!!!!!!

שלום אנשים!123אחרונה

נכון שזה אולי שרשור קצת ישן, אך קשה לי להעביר אותו ככה, כאשר אני משחק בשרשור הזה בתפקיד יותר מדי מרכזי.

מי שעדיין לא הבין:

לא אמרתי שיש צורך לכפות על כולם להיות עם לוחות נפרדים, רק ביקשתי שאם אפשר יארגנו לוחות נפרדים לחבר'ה שמעונייינים בזה, ואם ההנא"ר לא מסכימה לזה, אני מקבל זאת ומבין, ועם כאב גדול לא אכניס את הלוח לחדרי (לא כאיום, אלא כעובדה פשוטה שיש לי החמרה שאני מנסה להחזיק בה ביני לבין עצמי).

דרך אגב -
איני רואה כ"כ בעיה שבעתיד יהיה תנועת אריאל לבנים ותנועת אריאל לבנות. לא שזה נורא מה שיש עכשיו, אך זה גם לא כ"כ נורא אם יהיו 2 תנועות נפרדות...

והאמת שאני חושב שיש בנות שהיו שמחות לקבל בלוח שלהן עוד מס' תמונות שבו מופיעות בנות שהינן חברות מהתנועה שלהן, מאשר לקבל לוח עם תמונות של בנים שהן לא אמורות להכיר...

אם מישהו נפגע ממני בנושא זה, הוא כנראה לוקה בחוסר הבנה ועקביות. אך בכל זאת אבקש את סליחתו...

בצ"ל אריאל!

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך