אני כבר בתשיעי, יולדת עוד כמה שבועות בודדים 
כמה שאלות על בן השנתיים שלי שכרגע הכי קטן, ואני אציין שגם היו לנו כמה שינויים משמעותיים לאחרונה בבית, אז התקופה גם ככה לא הכי יציבה בשביל הילדים.
1- הוא אוהב את המוצצים שלו, נרדם עם מוצץ וגם נרגע עם מוצץ בזמנים פחות רגועים במהלך היום. בעיקרון יש לו ארבעה, אחד הלך לאיבוד אצל סבא וסבתא, אחד הלך לאיבוד בבית לפני כמה זמן ולפני כמה ימים עוד אחד הלך לאיבוד בבית, נשאר אחד.
עכשיו, מבחינתי גם לא אכפת לי לגמול אותו ממוצץ, ככה הגדול שלי נגמל (בגיל שנה ורבע) המוצץ שלו הלך לאיבוד, לא הסכים לשום מוצץ אחר, כמה לילות יותר קשים וכל הסיפור של המוצץ מאחורינו. אבל לפני לידה של אח/ות קטן נראה לי זמן פחות מוצלח. הייתן קונות לו עוד זוג מוצצים? (בערך 40 ש"ח) בשביל השקט הנפשי בתקופה אחרי הלידה?
2- הוא הולך לישון עם בקבוק מטרנה מדוללת מאוד (חצי כפית ל150 מ"ל), לא מסכים לעבור למים. לאחרונה התחלתי להקפיד איתו שרק מטרנה אחת בלילה, ואם נניח הוא שתה ובסוף לא נרדם והלך לישון אחרי שעה אז אני מתעקשת שרק מים. הוא לא נרדם מתוך הבקבוק בכל מקרה, אבל זה עוזר לו להיכנס לאוירה של שכיבה רגועה במיטה. הקופסא של המטרנה עוד רגע נגמרת, בעיני זה אחלה הזדמנות להראות לו שנגמר ומהיום יש מים וזהו. אבל שוב, נכנס פה העניין של הלידה הקרובה (בתקופה הראשונה לא אמורים להיות בקבוקים ומטרנה לפיצי, אני מתכננת להניק הנקה מלאה). הייתן קונות עוד קופסא של מטרנה? (יחזיק מעמד לשלושה-ארבעה חודשים בקצב שאנחנו שתמשים, שומרים במקרר בין לבין)
3- לאחרונה הוא אוהב לבוא אלינו למיטה לפנות בוקר, ישן לידי, ישן טוב וגם לא מפריע לי יותר מדי, להחזיר למיטה שלו הרבה יותר מפריע. אבל אחרי הלידה זה יהיה ממש בעייתי, גם מיטות מופרדות, גם בייבי שאולי יהיה איתי בהנקה בשכיבה והכל, לא ממש מוצלח להכניס שם בן שנתיים מתוק. מה עושים עם זה? אני זקוקה לשעות שינה שלי ואין לי כח להתחיל תהליכים כבדים איתו...