טיפים לבריתמדפדפת

ב"ה בשבוע 37, הריון ראשון וממש חוששת מהברית

אשמח לטיפים, גם טכניים וגם להרגיע וכו'

ואם יש לכם המלצות לספקים טובים (וזולים) ודברים שחשוב לזכור אשמח!

וגם, אשמח לשמוע אם לקחתן צלם או לא? שווה את המחיר? הכי זול שקיבלתי הצעת מחיר היה 800 שח ובסך הכל רוצה כמה תמונות מהברית עצמה... נשמע לי סכום עצום להוציא על זה, מצד שני זה אירוע חד פעמי ולא רוצה להתבאס קדימה על זה שאין תמונות

תודה לכן!

בשעה טובה שיעבור בקלות ובשמחהדיאן ד.

אני אצל הבכור שלי תיכננתי את הברית כמה שיכולתי לפני הלידה וזה היה טוב כי אחרי הלידה הייתי מושבתת.

ולקחתי בחשבון שאם יוולד בשבת כל התוכניות שלי הולכות לפח, ב"ה נולד באמצע השבוע.

במקומך הייתי מתכננת היכן אתם רוצים לערוך את האירוע (עם 2 מקומות חלופיים למקרה שיהיה תפוס)

איזה קייטרינג תיקחו ואיזה קונספט של אירוע מתאים לכם: גדול, קטן וכו'

תיסגרו ביניכם על מוהל ועל מי יהיה הסנדק (שלא תריבו על זה אחרי הלידה)

לגבי צלם, אני הייתי מבקשת מאחד האחים/ אחיות שיודע לצלם טוב שייקח על אחריותו את עניין התמונות.

לא צריך כזה הרבה, כמה תמונות משפחתיות בהתחלה ועוד קצת בטקס ובסעודה

לא הייתי משלמת על זה 800 ש"ח

עונה מה שעולה לירוני_רון

* תגיעי לברית עם 80 מ"ל חלב שאוב (או שהוא יקבל גם מטרנה, ואז אולי זה מיותר)

אני בסוף רציתי להניק בבריתות, אבל כן היה לי חשוב שיהיה לי איתי כדי שאוכל לתת לו אם ארגיש צורך.

* אנחנו בברית הראשונה התפתנו להכין חלק לבד כדי לחסוך בעלויות ובדיעבד זה היה רעיון גרוע, היה מיליון לחץ ועבודה וזה מאוד העיב על ההכנות והברית עצמה.

* אנחנו לא שילמנו על צלם ולצערי ממש אין תמונות. זה מבאס... אם את מצליחה להשיג מישהו מתחיל בזול יותר, זה מושלם

בהצלחה רבה ובשעה טובה!!

מסכימה ממש לגבי ההכנה לבד. פשוט לא.לפניו ברננה!
לגבי חלב שאוב - רק אומרת שזה לגמרי אישיבארץ אהבתי

יכול להיות שזה טיפ שמאוד יעזור לחלק מהנשים.

אבל אם היו אומרים לי שצריך לדאוג לחלב שאוב לברית - זה סתם היה מלחיץ אותי (לא יודעת מתי מספיקים לשאוב חלב כשיש ניובורן שצריך להניק🤭, ועוד ילדים לטפל בהן...).

אצלי לגמרי מספיק להביא איתי סינר הנקה, התינוק נמצא איתי וכשהוא רעב הוא פשוט יונק, לא צריך יותר מזה...

נכון. והקטן שלי בכלל ישן אחרי הבריתיעל מהדרום

לק"י

וחושבת שהנקתי אותו רק בבית.

כן ממליצה לדאוג למקום נוח להנקה. לא לכולן קל להניק עם כיסוי בהתחלה, בטח כשההנקה עוד טריה לגמרי.

(ובכללי לגבי לשאוב חלב, אני בבית חולים סחטתי ידנית לבקבוק. לכמות קטנה זה היה בסדר).

אצלי תמיד רצו לינוק מיד אחרי הבריתבארץ אהבתי

במיוחד כשהמוהל בדרך כלל מבקש לא להניק שעה לפני הברית. והם אוהבים לאכול אצלי לעתים קרובות. אבל באמת אחר כך בסעודה ישנו טוב.

ואת צודקת שאחרי לידה ראשונה יותר נוח למצוא מקום שקט מאשר להניק עם כיסוי (אצלי יש בת בכורה אז לברית של השני כבר הגעתי יותר מנוסה בהנקה).

אני פשוט שמתי כוס טפטופים באחת ההנקותהשקט הזה

וככה היה לי קצת חלב בבקבוק..

אבל באמת היה מיותר כי פשוט הנקתי אחרי הברית

מצטרפת להמלצה להשקיע בצלם טוב ומקצועי.ממתקית

אנחנו בברית הראשונה רצינו לחסוך, לקחנו מישהו זול ומתלמד ללא ניסיון, ופשוט מבאס לראות את התמונות.

אצלנוכורסא ירוקה
ברמה הטכנית לי היה מאד חשוב שהמוהל ישתמש בשפורפרת למציצה. אני חושבת שזה הפרוטוקול היום אבל יודעת שהרבה לא עושים את זה. אם חשוב לכם - כדאי לוודא.

חשבתי שקייטרינג יהיה יותר זול מלסגור מקום לאירוע, בפועל שילמנו לביהכנס על המקום ולקייטרינג על האוכל וזה דרש עוד התעסקות. ובאותו סכום ופחות כאב ראש יכלנו לסגור במקום מהמם באזור שלנו.. ספקים זה גם תלוי אזור, תכתבי איפה ואולי יהיה המלצות פה

תקני מראש בפנטן פלוס בשביל שיהיה למקרה הצורך. וגם נובימול - אנחנו לא השתמשנו בסוף אבל כדאי שיהיה בבית.

לא לקחנו צלם ואני שמחה. לי מספיקות התמונות שאנשים צילמו, אבל אם חשוב לך משהו יותר מקצועי אולי כדאי למצוא איזו סטודנטית שעושה את זה מהצד בזול יותר. 

תודה!מדפדפת
מה זה בפנטן פלוס? זה כאילו משחה לתינוק?
משחה לאחרי הבריתיעל מהדרום

לק"י

אצלינו המוהל אמר לקנות, וגם נתן הנחיה מתי וכמה למרוח.

בדרך כלל המוהל יגיד לכם מה צריך להביא לברית.

ואל תחששי מהברית! לא תמיד זה קשה לטיפוליעל מהדרום
אני לא הייתי קונה מראשפה לקצת

אלא אם אתם גרים בחור וזה יהיה מןרכב לקנות לפני הברית.

אצלנו המוהל לא אמר בפנטן פלוס אלא דברים אחרים.

אז לדעתי עדיף לחכות להנחיות של המוהל.

מזל טוב! אם תרצי לכתוב אזור אולי יהיו רעיונות לליני(:
צלמים מתחילים. ואז זה זול משמעותית. 
בבתי חולים יש בקבוקי מטרנה מוכנים כברברונזה

בגודל שכמות שמתאימה ומוכנה לתינוק

ממש תבקשי מהם ואפילו תתעקשי אם לא נותנים זה ממש נח

אם את רוצה הנקה - תתכונני לזה מראש ולא ביום הברית

לגבי צלם, לא הייתי מוציאה כזה סכום בכלל תבקשי מאחד מבני המשפחה שיקח על זה על עצמן ואם את בקטע תפנקי ב200-300 שח אבל לא לגמרי חובה

תבדקי לגבי ביגוד אם את מוכנה

אני אישית לא סגרתי מאפרת אבל כן בדקתי שהאיפור שלי במלאי שלא ברגע האחרון אני יצטרך לרוץ לקנות..

זה רלוונטי למתאפרות אבל גם אם את אוהבת בושם מסוים וכו'

אם את רוצה לחסוך בעלויות ולנסות לעצב במקומך את העולם אז גם זה, לנסות להזמין ולהתארגן מראש כמה שאפשר

בהצלחה!!

אפשר לקנות את הבקבוקים האלה גם בסופר פארםכורסא ירוקה
בחלק מהסניפים. זה נקרא מטרנה טו גו
די באמת??ברונזה

חחח לא ידעתי

האמת שאני הנקתי ומישי אמרה לי לקחת מבית החולים וממש שמחתי שאם אצטרך יהיה לי

תכלס לא השתמשתי

הייתי בטוחה שזה המצאנ של הביהח😅 חידשת לי

חחח כן ראיתי בכמה סניפים אבל לא בכולם ישכורסא ירוקה
אני מכירה מטרנה טו גו, שזה אבקה במנות קטנותיעל מהדרום

לק"י

בטוחה שגם לבקבוקים קוראים ככה?

למיטב זכרוני כן, אבל עברו כמה שניםכורסא ירוקה
לא סגורה על השם, אבל בסופר פארםאין כמו טאטע!
בוודאות יש. לא בכל הסניפים, וגם לא תמיד זה במלאי .אבל בוודאות זה קיים ולהתחלה זה שווה ממש.בציוחד אם זה רק לגיבוי( ולא נשאר מהבי"ח)
אני בדיעבד ממש מתבאסת שלא הבאנו צלם טוב לבריתטארקו

הייתה איזו חברה של אחותי, נערה צעירה שהתביישה להתקרב וגם הציוד שלה והמיומנות היה די ירוד(היום אני רואה עבודות שלה והן ואו!)

ותכלס אין לי כמעט תמונות מהברית של הבן שלי וזה מבאס אותי.. למרות שהוא כבר בן 7 וחצי ולמי אכפת..

זה מצטרף כמובן לעוד דברים שורה תחתונה הברית הזו זה משהו שאני מוכנה למחוק מהקו"ח שלי אני לא גאה בסיטואציה הזו בכלל..

למסיבת הודיה של הבת שלי השקענו בצלמת למרות שזה כאילו מיותר לאירוע כזה

ואני ממש שמחה בזה.

תודה ממש לכולן!מדפדפת

איזור הצפון (חיפה כזה)

אם יש למישהי רעיונות לצלמים מתחילים מהאיזור או ספקים אחרים ישמח אותי!

ממליצה על בית הבראה אחרי הבריתשושנושי

ככה את לא צריכה להתעסק עם כל זה

אם יש לך ביטוח משלים בקופה אס זכאית לקצת החזר

ממליצה שגם בעלך יצטרף תהפכו את זה לנופש זוגי 

בית הבראה יותר טוב מלהיות אצל ההורים?מדפדפת

ילד ראשון וגם נכד ראשון להורים שלי, תכננו להיות שם

השאלה אם יש עדיפות אמיתית לבית הבראה?

בעיני לא. אני גם טיפלתי בבן הבכור אחרי הבריתיעל מהדרום

לק"י

בלי קושי. יש גם כאלה😅 ולא שאני איזה נינג'ה ברגיל...

אז אם ההורים עוזרים, אז בכלל.

תודה!מדפדפת
לא יודעת לענות לךשושנושי
תוכלי לראות עד הברית אם העזרה שלהם מספקת אותך, אם לא תוכלי לבחור ללכת. זה לא שצריך להזמין מקום חודשים מראש.

אצלי לא היה אפשרי לקבל עזרה מההורים ואני גם לא הייתי מסוגלת לטפל באזור הזה ככה שבית הבראה בשבילי היה פתרון מעולה. 

זה מאוד אישי.. לא נראה לי שמישהי תדע לענותטארקו
יותר ממך

אם תהיה לך שם תמיכה ומנוחה אז זה פתרון מצוין

לדעתי לאיראת גאולה

אם ההורים מפנקים, ואין עוד ילדים שמפריעים לך לנוח - הכי כיף אצל ההורים.

אבל אם למשל ההורים עובדים, ותישארי כל היום לבד - זה פחות מומלץ.

לגבי ספקים - תכתבי איזור בארץ ;)לפניו ברננה!

לגבי צלם אני בדיעבד התבאסתי ממש. בעלי ביקש מהמשפחה לצלם אבל לא נתן למישהו מסויים את התפקיד.. אז אין.

אפשר גם לנסות לחפש נער או מישהו מתלמד או אפילו מישהו שיש לו אייםון ויודע קצת לצלם איתו שיעשה תמונות בתשלום סמלי - אבל שזה יהיה מישהו שזה התפקיד שלו. אפשרי גם מישהו מהמשפחה. הנקודה היא שחשוב שיהיה מישהו שיידע שזה עליו.

תודה! איזור חיפהמדפדפת
בינתיים איכשהו מצאתי ספקים שהתאימו לי רק מאיזורים יותר רחוקים ואז עם המשלוח נהיה יקר מדי😓
לגבי צילוםבארץ אהבתי

אצלנו לא לקחנו צלם אלא ביקשנו מבני משפחה לצלם (בכל ברית ביקשנו ממישהו ספציפי שיקח אחריות על הצילום, לא בקשה כללית. יש כמה חובבי צילום במשפחה עם מצלמות איכותיות).

למעשה רק בברית האחרונה שלנו עשינו באמת תמונות משפחתיות מתוכננות. בשאר הבריתות סתם צילמו תוך כדי האירוע. אז כן יש לנו תמונות יפות ואיכותיות, אבל באחת הבריתות יצא שאין אף תמונה שלי. ובברית אחרת סבתא שלי הגיעה (וזה היה אירוע נדיר בשבילה לצאת מהבית באותה תקופה), ממש כמה חודשים לפני שהיא נפטרה, ואין אף תמונה איתה, וזה ממש מבאס אותי...

בקיצור, לא מספיק שיהיה מישהו שיודע לצלם יפה, חשוב גם לחשוב מראש עם מי רוצים להצטלם ולבקש במיוחד, שלא יתפספס...

ממליצה לדאוג למישהו שיארגן את האוכל לפני ותוך כדייעל מהדרום
לק"י

שתוכלו להיות פנויים, ולא לשמש כמלצרים. בטח לא את.

עוד טיפ שקיבלתי לפני הברית הראשונה שלנובארץ אהבתי

חשוב במיוחד אם עושים את הברית בבוקר -

לדאוג לעצמך לארוחת בוקר משביעה לפני שיוצאים לברית.

זה לוקח זמן עד שמגיעים לסעודה. והיו לי בריתות גם שלא הצלחתי באמת לאכול כמו שצריך. וזה יותר קל ונוח אם אני כבר שבעה...

וואו זה טיפ מצויין!!! אני הייתי רעבה ממש בברית🙈אמא לאוצר❤
לתכנןoo

מראש את האירוע (אולם אוכל מוזמנים)

להזמין מוהל טוב ומנוסה

לוודא שאחרים עושים הכל

כי בברית כדאי להיות אורחת ולא מארחת

לקנות אקמול ועזרקאין (ג'ל מאלחש) (גם המוהל הביא טיפות לטיפול שמתי לסירוגין את שניהם)

לנו לא היה חשוב תמונות

בכל מקרה קבלנו תמונות באיכות טובה מאנשים שהיו

טיפ שאני יכולה לתת מנסיוני עם כמה וכמה שעברתי...ממתקית

מהלחץ לפעמים מטמעט החלב, פשוט זה קורה...
לא להתרגש, שבוע לאחר הברית לשלב גם בקבוק לתינוק שבע ואמא רגועה.
ולאט לאט להוריד את הבקבוק.
הבקבוק כתוספת רק לימים סביב הברית שלפעמים מהלחץ של האמא מתמעט מעט החלב.
הכל אחר כך חוזר לקדמותו.

אני לא חושבת שזה נכון מראש לשלבפה לקצת
אלא רק לקחת בחשבון מקרה כזה

גם אני עברתי כמה בריתות ולא הייתי צריכה לשלב מטרנה בגלל הברית...

אני שילבתי כי התינוק היה ממש ממש לא רגועממתקית

ובבן השני כבר הבנתי שזה משהו זמני עם החלב.
אז שילבתי לכמה ימים
וזהו
המשך הנקה רגילה בלי בקבוק.
שילוב לא מחייב מטרנה, אפשר אפילו שאוב, אבל להבין שבאמת ייתכן מצב שהחלב מתמעט לכמה ימים. וחבל לסבול אחרי לידה ואחרי ברית עם תינוק צורח בידיים ואמא עייפה ומותשת.

וואי זה ממש אינדוודואליהשקט הזה
לרוב הנשים יש בשבועות אחרי הלידה שפע של חלב וזה עוד לא מאוזן ודווקא השילוב יכול לגרום לגודש ועוד צרות עם ההנקה
נכון. ציינתי שאצל לידת בנים, סביב הבריתממתקית

מהלחץ יש תופעה של התמעטות חלב לימים ספורים.
קורה...וכדאי לדעת על זה

זה מה שאמרתי, לא מראש לשלב כמו שהיה נשמע בהודעהפה לקצת

הראשונה

אלא שלקחת בחשבון שזה יכול לקרות, מהניסיון שלך

אזהרת אלרגיה!!-קול ברמה-
לתת קצת תמ"ל בשבוע הראשון ואז להפסיק לתקופה ארוכה מגביר את הסיכוי בהרבה לפתח בהמשך אלרגיה לחלב.
אני גם יודעת משהו כזהיעל מהדרום

לק"י

יש לי ילדה אחת אלרגית לחלב. ולכן אחריה ביקשתי שלא יתנו להם בבית החולים אחרי הלידה.

בסוף לקטן נתתי פעם 1 (לא רציתי, אבל "נכנעתי" לתת). מקווה מאוד שלא יהיה אלרגי. כי אין לי שום חשק לתת לו תמ"ל רק בגלל זה. ובכל מקרה עברו מאז שבועיים בערך.

(אני לא בטוחה שזה גורם להתפתחות של האלרגיה. או שמי שיש לו סיכוי לאלרגיה- זה עלול לגרום לה לפרוץ. אבל בכל מקרה אין לנו תמיד איך לדעת אם יש סיכוי או אין).

כתבתי תגובה והיא נעלמה לי…-קול ברמה-

בעיקרון כותבת מניסיון,לצערי. אח"כ גם הרופא וגם יועצת הנקה כתבו לי שזה מגביר סיכון ושכדאי להימנע מזה בילדים הבאים. גם נתקלתי בכתבה/ מאמר שאומרים שאם נחשפים לחלבי בהתחלה כדאי להמשיך עם מנה אחת של תמ"ל בכל יום כדי לא לפתח אלרגיה.

כמובן שזה לא קורה לכל התינוקות, רק מגביר סיכון.

זה כל כך מרגיז שלא מיידעים את זה בבי"חיעל מהדרום
לק"י

ויש מקומות שנותנים לתינוק תמ"ל בין הלידה עד שמביאים או לאמא. אני בשני הקטנים כתבתי בפירוש לא לתת (בדף שנתנו לי לחתום, שכתוב בו איזה טיפולים יתנו לתינוק).

ממש. חבל שאין הנחיות ברורות לאחיות בהתאם לסיכון.-קול ברמה-
איזה מעניין, חידשת לי.שושנושי
כי שילבתי מטרנה אחת לנצח ואף אחד לא אמר על זה מילה, טוב לשמוע. 
וואי מלחיץ, פעם ראשונה שאני שומעת את זהרחללי
ותמיד מביאה מטרנה רק בבית חולים אחרי הלידה
אם זה מרגיע אותך, יש כאלה שטוענים שזה לא נכוןיעל מהדרום

לק"י

אני מנסה להמנע מזה כי יש לנו ילדה אחת אלרגית לחלב.

האלרגולוגית שלה כן המליצה לי לתת לילד שנולד אחריה חלב מידי פעם מגיל לידה. לא עשיתי את זה, והוא לא אלרגי.

הקטן לעומתו קיבל  בקבוק 1 בבית חולים וזהו. נשאר לי להתפלל שהוא לא בסיכון לאלרגיה, כי לתת לו תמ"ל אין לי חשק.

אומרים שזה כבר לא נכוןפרח שמח
לא נראה לי שאת צודקת-קול ברמה-
עשיתי חיפוש פשוט בגוגל ומצאתי מאמרים של כללית ושל עוד רופאים שונים מהזמן האחרון. גם אני נחשפתי למידע הנ"ל בשנים האחרונות. ונראה שיש על זה לא מעט מידע, לפי מה שהעליתי בחיפוש.
בדקתי.פרח שמח
אני נמצאת בקבוצה של יועצות הנקה והם לחו את העדכון החדש
יש קישור לזה? זה יעודד אותי אם זה נכון😅יעל מהדרום
גם שם כתוב שזה עלול להגדיל התפתחות של אלרגיהיעל מהדרום

לק"י

"משרד הבריאות מסכים עם הטענה שחשיפה לתמ"ל בימים הראשונים לחיים, אפילו בכמות מעטה, עלולה להגביר

את הסיכון להתפתחות אלרגיה לחלב, ולכן מדגיש וממליץ לעשות את כל המאמצים למזער את החשיפה

הראשונית לתמ"ל, אך אינו מסכים עם נוסח המלצות האיגוד מחשש לפרשנות מוטעית והשפעה מזיקה לבריאות

הציבור".

(נשאר לי להתפלל שלא תתפתח אלרגיה).

נכוןפרח שמח
אבל הם עדיין לא ממליצים בגלל זה להמשיך לחשוף
זה לא אמין כל כך האמתיעל מהדרום

לק"י

אלא אם כן הם טוענים שחשיפה נטו בגיל קטן עלולה לגרום להתפתחות אלרגיה. בלי קשר לאם ממשיכים לחשוף או לא.

אבל אז איך זה שיש ילדים שמקבלים תמ"ל מגיל 0, והם לא אלרגים ברובם....

במסמך כתוב במפורש שזה עלול לגרום לאלרגיה…-קול ברמה-
אבל עדיין אומרים שאין צורך להמשיך לחשוףפרח שמח
הם בעיקר מנסים להגן על ההנקה.-קול ברמה-אחרונה

ואומרים לעשות חישוב של תועלת מול סיכון. זה לא אומר שאין כאן סיכון לאלרגיה, ועדיף להימנע ממתן תמ"ל בימים הראשונים (כמו שהומלץ כאן בשרשור, ועל כך הגבתי מלכתחילה).

וכשאת כותבת ש"אומרים שזה כבר לא נכון" - יכולים לחשוב שאת מתכוונת שזה לא יכול לגרום לאלרגיה.

זה כן גורם לאלרגיה, ויש שאלה,לדבריהם, האם מתן תמ"ל בהמשך יכול להפחית סיכון וגם אם כן  - האם זה שווה את הפגיעה בהנקה. 

נראה לי זה פשוט קפיצת גדילה של גיל שבועשמש בשמיים

לא היו לי בנות אז לא יודעת איך זה אצל בנות, אבל שני הבנים שלי הייתה להם קפיצת גדילה בגיל שלושה ימים, שבוע, שלושה שבועות ועוד בהמשך, לא זוכרת בדיוק... 

אצל הגדול שאבתי יום קודם ואז היה לי ממש גודש ביום של הברית ברמה שעלה לי החום, את החלב ההוא בסוף שפכתי והילדון רק ינק והיה לו מספיק בשפע. אצל השני כבר בכלל לא העליתי בדעתי לשאוב או לשלב בקבוק בשלב הזה.

אולי זה היה קפיצת גדילה?מענייןממתקית

מצד שני אצל הבנות שלי לא הייתי צריכה בהתחלה השלמת מטרנה
זה קרה רק אצל הבנים סביב הברית

מעניין...

כבר אעקוב אצל הנכדים...

אני אגיב פה תגובה שונה קצתהשקט הזה

אז קודם כל אני בוחרת בהריונות שלי לא לדעת את המין.. כן הייתה לי תחושה חזקה הפעם שזה בן אז קניתי לעצמי שמלה ומטפחת לברית אבל לא ידעתי באמת עד ללידה.

והמתוקי שהגיע אחרי שתי בנות, וסוף סוף ברית וכו' החליט להוולד בשבת קודש.

אז אין לנו תמונות (חוץ מתמונה משפחתית זריזה רגע לפני הדלקת נרות שיצאה גרועה) וזה ממש סבבה ולא חסר לי

מבחינת ספקים וכו' אפשר לתכנן ולהערך קצת אבל לקחת בחשבון גם שהכל פתוח ואם פתאום הוא יהיה קטן/ צהוב/ יוולד בשבת אז דברים ישתנו.

ובעיני הדבר הכי חשוב אם את כבר יודעת שזה בן- זה להתעסק רגע במהות.

כי אני עד לכמה שעות לפני הברית בכלל לא חשבתי על זה.. כל השבוע היינו עסוקים בלארגן הפקה של ברית בשבת (תכלס בעלי עשה הכל.. אבל אני טיפלתי בניו בורן) ודווקא בקטע הזה מרגישה קצת פספוס.. שלא מספיק התחברתי למה זה בכלל ברית, מה המהות.. קצת ללמוד על זה ולהתכונן לזה. בעיני יותר חשוב מאיזה קייטרינג יהיה. .

ומשהו טכני בכ"ז- אנחנו לקחנו קייטרינג עם שירותי מלצרות וזה היה מעולה כי ממש פינה אותנו. זה היה יקר יותר (במיוחד שלקחנו בעצם קייטרינג לשבת שלמה) אבל בעינינו שווה את המחיר

לקחת בחשבון שלפעמים הברית נדחית בגלל צהבת למשליעל מהדרום
לק"י

אנחנו ביטלנו את הקייטרינג יום לפני היום שהיתה אמורה להיות הברית, ולקחנו בחשבון שאם הצהבת תרד ביום עצמו- נעשה ברית עם ארוחה מהסופר/ מהמאפיה.

מהקייטרינג ביקשו שנעדכן 24 שעות לפני הברית. בסוף באמת הברית נדחתה בכמה ימים, והודענו להם יום לפני.

העדפה שלנואנונימית מאושרת

היתה לחסוך במה שאפשר ולדאוג לקיטרינג פשוט שדואג אבל להכל.

ניקיון אחרי, עריכה, קניית חד פעמי, הגשה.

נטו צריך לדאוג שהאולם של הבית כנסת פתוח.

לא לקחנו צלם. ביקשנו ממשהו מהמשפחה לצלם. בגד חדש לי/לילדים קניתי המבצעים. לא קישטנו את האולם בבלונים..

העיקר לבוא בראש שקט לברית שלא צריך לדאוג לכלום. זה גרם לי לפניות להתמקד בשבוע אחרי הלידה בלנוח, ללמוד על מהות הברית ולהתחבר לתינוקי.

תודה לכולם על התגובות!מדפדפת

רושמת לי דברים חשובים😃

אם יתאים לכן לכתוב כמה בערך עולה האירוע אשמח, מנסה להבין גם סדר גודל של מחירים הגיוניים, כי המחירים נשמעים לי ממש מוגזמים

אנחנו שלמנוoo

5000₪

על אולם 50 מנות בשריות מלצרים ובר כיבוד קטן

לפני 5.5 שנים

לנו עלה 5000 הכלחנוקה

קייטרינג בשרי ל50 איש (שדרגנו למנת בקר)

אולם ביכ כמעט בחינם (אבל הנקיון עלינו..)

מוהל

מכיון ואנחנו גרים בחור והיה חשוב לנו שיגיען כל מיני אנשים כמו סבתא של בעלי שתחי' שילמנו נניח השכרת רכב לגיסי שלקח אותה

אז היה עוד כמה הוצאות מסביב.

לא היה צלם, לא היה עיצבו לאירוע

מוסיפהחנוקה

כן הבאנו 2 מלצרים כדי שהאמשפחה תהנה

וגם וויסקי יקר (זה עוד איזה 500 שח)

לנו עלה בסביבות 8000מאוהבת בילדי

כולל 80 מנות,

אולם ביה"כ

צלם

חפ, שתיה, יין, פרנות

השכרת רכב

מלצרים

לנו עלה בערך 4,000דיאן ד.

חיפשתי מאוד סיכום של ההוצאות של הברית ומצאתי רק מידע חלקי

בגדול אוכל עלה לנו 3,200. כולל חד פעמי.

עשינו חלבי ל- 30 איש. שילמנו למישהי שתבשל אבל קנינו בעצמנו את כל המצרכים אז התאמצנו לחפש איפה הכי זול.

הברית הייתה בבית של ההורים שלי אז לא עלה המקום.

+ מוהל איזה 500 שקל.

האמת שהיינו בתקופה די לחוצה, רק אני עבדתי אז באמת עשינו מאמץ שיצא זול.

סביבות 10000 שחפרח שמח
עבר עריכה על ידי פרח שמח בתאריך כ"ט בחשוון תשפ"ו 6:55

קייטרינג 5800

צלמת 1200

מוהל 2000 כי זה תאומים

אולם של בית כנסת ההורים שלי שילמו וההורים קנו לנו שתייה, חדפ ועיצוב. לברר מראש אם המשפחה תוכל לעזור בקניות של הדברים

הברית האחרונה יצאה 5,350יעל מהדרום

לק"י

45 מנות כפול 70 ש"ח (בדיעבד הגיעו בערך 30 אנשים. אבל לא ידענו מראש כמה יגיעו, ולשאול יום לפני היה מאוחר מידי. הברית נדחתה בגלל צהבת).

600 למלצר

1000 למוהל

600 לבית הכנסת

גם לי נשמעים מחירים מוגזמים!!פלפלונת

אנחנו חושבים לעשות בבית עם המשפחה  ולקנות רוגעלכים , בורקס, סלטים. לא לקחת צלם, מספיק שמישהו יצלם כמה תמונות.

לפי המחירים כאן. מה יהיה בבר מצווה והחתונה? לי נשמע הוצאה מטורפת. סיפרתי לבעלי מה כתבו כאן בשירשור והוא הרגיע אותי  שכמו שאני חושבת גם הוא חושב ושאנחנו ממש לא הולכים על כאלה סכומים אולי נגיע ל300 סה"כ לאוכל ותשלום למוהל. בכללי אוהבת אירועים פשוטים. 

300? איך?מאוהבת בילדי

רק שתיה ועוגות זה יותר...

מזמנים רק משפחה קרובה ומגישיםמ כיבוד קלפלפלונת
לא עוגות מקונדיטוריה, אלא ממכולת ולא בשרי. אני נדהמת המסכומים פה! וצלם בכלל לא מובן לי, מה יש ככ לצלם בברית? 
זה סעודת מצווהשמעונה
בעיני שווה להשקיע, מה גם שמשלמים למוהל, יש על זה פולמוס כמה לשלם, אבל אני שמחה לשלם על מצווה ואף לפרגן לו...

עשינו 2 בריתות , לא מפונפנות, קייטרינג בעיקר ומוהל עלה לנו באזור ה5000

זאת סעודת מצווה, ונהוג ליטול ידיים ולעשות סעודהאמא לאוצר❤

חוץ מזה שגם רוגעלכים בורקסים סלטים כמו שכתבת יעלו ככל הנראה הרבה יותר מ300..

מבינה את הרצון לחסוך וגם את הרצון לאירוע פשוט אבל נראה לי ש 300 זה קצת הגזמה 🙈

ליטול ידיים כמובן, התכוונתי אוכל שקל לקנותפלפלונת

ולא ככ יקר. אין לנו הרבה מוזמנים אז יצא זול. ובביהכ יהיה מאפים פשוטים

ועדיין, 300?אמא לאוצר❤
חישבת?🤭 פשוט עם המחירים היום נראה לי לא הגיוני בכלללל
לא דמיינתי שלידת בן זו הוצאה שכזו 😅פלפלונת
לא חישבתי, אבל נשמע לי המון. 
לא אמרתי שלא המון, זה באמת יקר..אמא לאוצר❤

ולא אמרתי שאי אפשר לחסוך

רק הארתי, שאני די בטוחה מהכרות עם המחירים ש300 זה פשוט לא אפשרי... אלא פי 2 לפחות. לדעתי...

רק שבת זולה לזוג זהבערך 250-300 לדעתישמעונה
תעשו מה שטוב לכם כמובןיעל מהדרום

לק"י

קחי בחשבון שיש חשיבות לעשות סעודה עם לחם. אז לא כולם רוצים לעשות רק מזונות (שגם זה אגב, לא כזה זול... לפחות במאפיות שאני מכירה).

ומוהל- אומנם הם לא נוהגים להגיד סכום, אבל התעריף של משרד הדתות הוא 1,000 שקל למוהל מוסמך (ולמוהל מומחה 1,500).

ברית בבית זה נחמד אם יש מקום, ויש מי שינקה ויסדר (הבית שלנו היה במצב לא להיט בכלל🙊 וגם לא היה מקום נוח לכולם).

אנחנו אישית אם היינו צריכים לחסוך, אז היה עדיף בדברים אחרים, ולא בסעודה של הברית.

אני כן חושבת שלא צריך להגזים. אבל מבחינתי הוצאנו סכום שהתאים לנו, והיה נוח (לא בבית, מלצר, קייטרינג שכלל הכל).

חשבתי שאת מתכוונת לכלול ב-300 שקל את המוהליעל מהדרום
לק"י

בקריאה נוספת הבנתי שלא...

נשמע יותר הגיוני אם צריך אולם. רק חשוב לדעתפלפלונת
שאפשרי גם לצמצם בהוצאות.
הלוואי שנצליח להגיע לסכומים באיזורמדפדפת
אצלנו בבית אין מקום, ורק אולם בית כנסת הכי זול שמצאנו זה 700 שח
אצלינו מזמנים מעט אנשים ולכן לא צריך אולםפלפלונת
נראה לי חסר לך 0מקרמה
רק מוהל זה 700-1000
לא כללתי את המוהל בסכום. זה חייבים. מה שנתוןפלפלונת
לבחירה, ללכת על אירוע פשוט בלי להוציא סכומים גבוהים. היה לי ברור שאני לא רוצה כזה דבר. כן סעודה אבל פשטות, זה לא מוריד בעיני מהערך.
עוד משהו- הייתי לאחרונה בשתי בריתות בבתים פרטייםיעל מהדרום

לק"י

ולא היה לכולם מספיק מקום לשבת. זה היה כמו משחק הכסאות😅 יושבים, קמים, אוכלים בעמידה, מפטפטים וכו'.

זה מתאים לגילאים מסויימים.

אם יש הרבה מבוגרים, זה נראה לי פחות שייך...

(ועוד דבר- אצלינו ב"ה יש כבר כמה ילדים שעושים בלגן, והבית ממש לא מסודר. אז גם לסדר לכבוד הברית לא היה מתאים לנו, לו רצינו לעשות בבית...).

גם אנחנו לקחנו אולם בעבר לברית, אבלפלפלונת
מה שכן אפשר לחסוך, חסכנו. כאן דיברו על אוכל בשרי וצלם ועוד אז אצלינו זה נחשב מוגזם. 
לגבי בשרי- יש עניין שסעודת מצווה תהיה בשריתיעל מהדרום

לק"י

לא חובה כמובן. אבל יש אנשים שזה חשוב להם (ואישית, אם כבר לחסוך, אז יש לנו דברים אחרים לחסוך בהם, ולאו דוקא בסעודת מצווה של הברית. מדברת עלינו בלבד).

וצלם- גם לנו זה היה מיותר. אבל כן הייתי שמחה שיהיו קצת יותר תמונות מוצלחות מהבריתות. בפועל רק באחת מהשלוש יש יותר תמונות מוצלחות, כי היה מי שצילם במצלמה טובה ועם כישרון....

אבל זה באמת עניין אישי. יש כאלה שבשבילם זו הזדמנות להצטלם תמונות משפחתיות יפות.

דווקא בשרי ממה שראינו זול יותרמדפדפת
אני נוטה פחות להשאיר כי בעלי רוצה לעשות עד חצות היום, אבל מבחינת מחירים ראינו שיצא יותר זול לעשות בשרי ויהיה יותר אוכל
אפשר לעשות ארוחה בשרית ב11 נניחיעל מהדרום
לק"י

למרות שאנחנו תכננו את השעה של הברית שתצא בזמן של ארוחה, ולא בין לבין.

מקובל בשרית ב11?מדפדפת

זה מה שבעלי הציע גם, ולא ידעתי אם מקובל או מוזר כי כל הבריות שהייתי היו חלביות

ובגלל שלא סיפרנו את מין העובד גם לא היה לי עם מי להתייעץ על זה..

בעיני זה בסדר גמוריעל מהדרום

לק"י

כמו שיש כאלה שבשבת אוכלים ב11 ארוחה בשרית.

אפשר גם לעשות את הברית לפני חצות היום, ואז הסעודה אחרי 11. מניחה שהמנהג הוא לעשות את הברית עצמה לפני חצות. לא?

ככה גם אני יודעתשושנושי

אצלנו בכלל נוהגים לעשות את הברית מייד אחרי שחרית

ושחרית בשעה 6..

סעודה יש כאלה עושים באולם של הבית כנסת מייד אחרי ויש כאלה שמפצלים מהברית ועושים בהמשך היום.

אצלנו מקפידים רק על זמן הברית ולא על הסעודה בקיצור. 

לפי מה שאנחנו ראינומדפדפת

הכי טוב לעשות אחרי ותיקין, מה שאין מצב שאני מוכנה לעשות

ואם לא אז לעשות את הברית עצמה עד חצות היום באמת 

חח אם זה נשמע לך מוגזם אז טוב שלא כתבתע את שלי🙈השקט הזה
סתם אבל זו הייתה שבת שלמה אז זה ממש אחרת
אם זה יצא בשבת, נמצא פתרון מתאים כמופלפלונת
להזמין רק את סבא וסבתא או משהו דומה. אחרי לידה יש מספיק הוצאות ולנו אין סבלנות לארוח רציני.
בסדר, זה עניין של החלטההשקט הזה
לי היה מאד חשוב שאחים שלי יהיו. אבל בהתאם לזה צריך לדאוג לאירוח לשבת שלמה כולל ארוחות.

אני מתפללת שנזכה תמיד להוציא את הכספים האלה על מצוות ולא על דברים אחרים

מזכיר לי את הברית שעשינו, עלה לנו 300 למוהלאוזן הפיל

ויש מצב שאפילו פחות לסעודה. והיא היתה בשרית. בדירה שלנו. היה מניין אנשים. בעלי ואמא שלו בישלו.

אה כן, וזה היה בשיא הקורונה🤭

יש לנו כמה תמונות מוצלחות של גיסי לשעבר, כעת הגרוש של אחותי. אז פחות נחמד לנו להסתכל.

ובגדול קיבלנו פרופורציות לחיים.

לבן הבכור עשינו באולם עם קייטרינג ועלה לנו 5000, אבל אז זה באמת היה ארוך מיוחד כי הוא היה ראשון מכל הכיוונים וכולם רצו לקחת חלק וגם בה עזרו לנו במימון

האמת שעל כל האירועים שהיו בתקופה הזופלפלונת
אמרתי, איזה כיף למי שהתחתנה בקורונה למשל. כי אני אוהבת אירועים פשוטים. אחרת זה מלחיץ אותי. וואו חיסכון משמעותי!
לנו עלהשושנושי

ברית ראשונה באזור ה 6000 שזה כולל אולם קייטרינג 60 מנות ושני מלצרים

ברית שנייה במסעדה בשרית 30 מנות ב 4500 ש"ח

כולל הכל?סטודנטיתאמא
או רק האוכל?
בילד השני זה היה הסכום כולל הכלשושנושי

כי לא צריך לשלם בנוסף על מלצרים ואולם.

אני חושבת שמשפחה שרוצה מצד אחד לעשות משהו על רמה ומצד שני לא צריכה כמות גדולה של מנות - סעודה במסעדה ממש משתלמת.

לנו זה בכל מקרה היה משתלם היינו מאוד מרוצים.

במסעדה אנחנו הזמנו מראש יותר מנות, בשעת מעשה ראינו שאין לנו צורך בזה והמסעדה חייבה רק לפי כמות האנשים שהיו

ממש אדיב מצידם.

עשינו ברודריגז, הביאו לנו מחיר של 150 למנה והכל היה מדהים, טעים ובשפע. היינו מאוד מרוצים.

גיסתי עשתה שם לא מזמן גם סעודת ברית הם לקחו לה 170 למנה (היא עשתה אירוע צהריים * ערב ואנחנו עשינו בוקר - צהריים אולי בגלל זה ההבדל)

חברה עשתה באנטריקוט כי רצתה עדה"ח לקחו לה 200 למנה

לדעתי משתלם כשלא צריך הרבה מנות.

חוסך כאב ראש והתעסקות עם כמה גורמים.

מוהל לא חישבתי בעלויות האלה כי יש לנו קרוב משפחה מוהל והוא עושה את הבריתות ולא מוכן לקחת כסף מאף אחד.

הבאנו כן כמה מאות, כי את יודעת - לא נעים..

אהה, האמת נשמע ממש סביר העלות הכוללתסטודנטיתאמא

ועיצוב שולחנות לא עשיתם?

וצלם?

גם בהריון עם בן ומנסה להבין למה להערך מבחינת עלויות

צלם לא.שושנושי

עיצוב שולחנות הקייטרינג עשה

הביא מפות קטיפה בצבע שבחרנן

עם חד פעמי צלחות יפות חגיגיות, כוסות מפיונים

לא עשיתי משהו מעבר

יש לנו במשפחה כמה בעלי אייפון (התמונות יותר איכותיות משיאומי) - ביקשתי מהם לצלם ולשלוח הכל. צילמו פה ושם ויצא לנו אלבום של איזה 50 תמונות

סיפק אותי. 

אנחנו אנשים פשוטים, לא מתחרפנים. 

תודה על הפירוט!סטודנטיתאמא
הכנות מראשמקרמה

מעבר למה שניתן להכין לפני הלידה (כמו סקר

ספקים/מקום/תקציבים וכו)

להכין את הבן זוג שיתכן והוא ישאר בודד במערכה הזאת שקראת "הכנה לברית"

לברית הראשונה הגעתי בחוסר תפקוד מוחלט

איפשהו רק ביום השישי בעלי קלט שאין לו פרטנרית בכלל (שתביני שבמשפחה שלי אני ידועה כזאת שמפיקה את כל האירועים...)

ומזל שאמא שלי נכנסה לאירוע והצילה אותו (אותנו)

לברית השניה כבר קדמה שיחה בחודש תשיעי

"מבחינתי אפשר ככה וככה אבל אך תבנה עלי בכלל)

בפועל הייתי יותר בתפקוד ובכל זאת סגרנו סעודה בסוג של מסעדה/אולם אירועים וזו היתה החלטה מעולה בשבילינו

מזל טוב!!פרח שמח

ממליצה מאוד לקחת צלם. זה שונה מאוד מאנשים שמצלמים.

עשינו ברית לתאומים ולקחנו צלמת. שילמנו 1400 שח וכל שקל היה שווה. יכלתי לקחת זול יותר אבל קיבלתי עליה המלצות וממש מרוצה

עשינו צילומים לפני, היא תפסה רגעים, יש תמונות כמו שצריך עם המשפחות.

לקחתי גם מאפרת וגם היה שווה.

לגבי אוכל תבררי מראש על קייטרינג. אני בררתי מראש. בגלל שלא ידענו מתי זה יהיה היה אפשר יום לפני להודיע. שילמנו 47 שח למנה.

אם תהיו אצל ההורים או אצלכם בבית תבררי מראש איפה תרצו לעשות

מוהל יתן הנחיות מה צריך לקנות.

תנסו לכתוב את מה שאומרים לא לילה לפני הברית ואם אתם רוצים שההורים ידברו תגידו להם מראש

את יכולה כבר לעצב הודעה לברית בקנבה ותחשבו למי תרצו להודיע

47 שח למנה חלבי או בשרי?מדפדפת

נשמע מחיר מעולה

מוסיפה לגבי העלויות סעודה וכו'שושנושי

בברית של הגדול שהיה בחופש הגדול לקחנו קייטרינג שהמינימום היה 70 מנות להזמנה למרות שהיו רק כ 40 איש (אצלנו לא מזמינים אנשים רחוקים אלא רק משפחה גרעינית משני צדדים, קצת דודים ולא מעבר מתכוונת שזה לא אירוע גדול כמו אלה שעושים עם 150 איש)

מלא מנות הלכו לפח.

היה גם עלות של אולם ומלצרים

הברית של הקטן יצאה בראש חודש אלול וזה בדיוק היום שבו מוסדות החינוך מתחילים אצלנו.

אני מגיעה ממשפחה שרובם עובדים במערכת החינוך החל מפסיכולוג חינוכי ועד גננת ככה שלא היה סיכוי להביא אותם. יכול להיות שבאותה השנה ראש חודש יצא לפני ה 01.09 כי ממש כולם היו בעבודה ואין מצב להבריז מייד אחרי שמתחילה שנה.

בקיצור - לא הייתי צריכה 70 מנות!

החלטנו לעשות את הברית בבית כנסת של הרב שלנו וסעודה עשינו ברודריגז

לקחנו 30 מנות ויצא לנו יותר זול מהברית של הגדול בה לקחנו קייטרינג אולם ומלצרים

בברית הבאה בעז''ה מתכננת שוב לעשות ככה

זה ממש הקל עלינו שלא היינו צריכים להתעסק עם כלום

הגענו הכל היה מוכן

היה אוכל טעים ובשפע.

כמובן שזה לא מתאים לכולם, לנו זה היה מעולה. 

חשוב לי רק להגיד לגבי המנות שנזרקודיאט ספרייט

בשביל הפעמים הבאות לטובות בנות אחרות-

אפשר להגיד לבעלי האולם מראש שאתם רוצים לקבל את המנות ארוזות הביתה.

שילמתם על 70 מנות הן שלכם,

בין אם אכלו אותם באירוע ובין אם לא.

יש הרבה אולמות שמכירים את זה ויש להם גם כלים חד פעמיים שמאפשרים אחסון ושינוע של האוכל, זה לגמרי לא בקשה מופרכת והיא מקובלת מאוד

נכון ממש.בארץ אהבתי
עבר עריכה על ידי בארץ אהבתי בתאריך כ"ח בחשוון תשפ"ו 20:54

אגב, אצלנו היתה ברית דחויה. וידענו שצריך לדחות רק יום לפני בצהריים (כבר מהבוקר ידענו שיש שאלה וכבר היינו בקשר עם בעל הקייטרינג, אבל היתה תשובה סופית רק בצהריים).

אז מה שבעל הקייטרינג עשה - הוא הכין כבר את המנות הבשריות והקפיא, את שאר הדברים הוא השאיר להכין בהמשך. ולפני הברית הוא שאל אותנו שוב כמה אנשים אנחנו חושבים שיגיעו (היו פחות כי זה היה בזמן פחות נוח. הברית היתה אמורה להיות בחוה"מ בהתחלה אז ציפינו ליותר מוזמנים, בסוף זה היה אחרי פסח ולא כולם יכלו לבוא). אז הוא הפשיר לפי הכמות שאמרנו לו, ואת כל השאר הביא לנו קפוא וארוז שיהיה לנו בבית. וגם אחרי הברית ארז את כל מה שנשאר והביא לנו (אבל כבר לא הקפאנו שוב, אכלנו בכמה ימים שאחרי, וחלק קטן זרקנו).

איזה איש הגוןדיאט ספרייט

ופעלתם מצוין לדעתי.

זו יכולה להיות ממש הצלה ליולדת.

בעיקר שהיא כבר שילמה עליה.

כן. הוא באמת הגון. וזה היה ממש לתועלת!בארץ אהבתי

ובכלל היה כל כך נעים לעבוד איתו. כשאמרנו לו שאנחנו לא יודעים אם תהיה ברית הוא רק הרגיע אותנו, אמר לנו שהכל בסדר והעיקר שהתינוק יהיה בסדר. שנעדכן אותו בהתפתחויות והוא יתאים את עצמו.

זה ממש עזר כי גם ככה היה שם הרבה לחץ, והוא באמת רק הרגיע ובא לקראתנו.

רק שיצא לנו ברית כשרה לפסח ללא קטניות וללא שרויה אחרי פסח😊 (אנחנו ספרדים, אבל בהכשר מהדרין זה מה שמכינים...).

אחרי תגובה כזאתאפונה
למה לא לצרף שם ומספר טלפון??
צודקת... לגמרי ממליצה בחוםבארץ אהבתי

יואל אליאס (קייטרינג 'הבית הכתום')

‏‪050-345-7070‬‏

אזור ירושלים - בנימין

אגב, בתקופה שלפני גירוש גוש קטיף הוא הכין המון אוכל למשוב"חי הגוש. הוא אדם באמת מיוחד שאנחנו מאוד מעריכים...

הבית הכתום | קייטרינג בירושלים

מצטרפת להמלצות החמותשלומית.
הודענו להם ב9 בערב על ברית למחר ב2 בצהריים בעקבות צהבת, עשו לילה לבן והכינו הכל. טעים מאוד, בשפע ובאוירה טובה 
ממש! גם התרשמתי מהקייטרינג. נשמע ישר ונעים!אמא לאוצר❤
איזה מדהים מצידו וואוווו הלוואי ויהיו עוד כאלהשושנושי
אז אנחנו ביקשנושושנושי

ואמרו לנו שאנחנו יכולים להביא כלי אחסון ולארוז

לא היה לנו לזוג כח להתעסק עם זה ובסוף הסעודה כשכולם מפוצצים - למי יש כח לזוז לקנות כלי אחסון?

באירוע הבא אני לגמרי מתכננת לזכור את זה 

אצלינו הביאו מהקייטרינג בתבניות חד"פ גדולותיעל מהדרום

לק"י

לקחנו אותן הביתה, ושם ארזנו.

(וזה נחמד שיש אוכל לעוד כמה ימים. אבל במידה..בעיקר דברים שאי אפשר להקפיא זה לא תמיד יעיל כשיש יותר מידי. פרסמתי כבר אחרי הברית לגבי מסירה של אוכל בכמה מקומות. באה רק שכנה אחת ולקחה חלק).

אצלנו ביקשנו ולא הסכימו להביא...פה לקצת

הביאו 3-4 מנות ואמרו שזה לא מקובל שמביאים את מה שנשאר אז רק הביאו קצת מנחמדות שלהם כאילו

ומראש הזמנו קצת יותר מנות כי אמרנו מקסימום ניקח ויהיה לנו להמשך

מוזר😑יעל מהדרום

לק"י

זה היה קייטרינג?

או אולם?

אולי הזמנתם מספר מנות, ועליו הוסיפו ספייר?

עקרונית אם שילמתם על מספר מנות, אז כולן שלכם.

אולםפה לקצת
הזמנו מספר מנות ונשאר לפחות חצי מהמנה השנייה כי רוב האורחים הלכו (זה היה ביום שישי אז אנשים מיהרו)
אז אולי באולמות זה שונה🤷‍♀️יעל מהדרום
אוף, נשמע מבאס...בארץ אהבתי
אוי מרגיז ממש שהזמנתם למטרה הזאת ולא הביאו לכםלפניו ברננה!
מניחה שיש הבדל בין אולם שהאוכל שלהם וכל השירות שלהם לבין קייטרינג שמוכרים לך את האוכל. למה - לא ברור לי. בעיקרון גם אולם לא אמור להביא שאריות מאירוע אחד לאחר.
במיוחד שזה היה יום שישיפה לקצת

לא תגידי שמר לערב או למחר

ובכל מקרה, שילמתי על זה. לא מבינה למה לא מגיע לי לקבל את זה.

ואם לא רוצים להביא, לפחות שיורידו במחיר. הם הרי לא מפסידים מזה שלא השתמשנו בכל המנות, זה לא הלך לפח.

והזמנו למטרה הזאת כי זה מה שקרה בברית הקודמת בלי שביקשנו. הביאו לנו כמות מכובדת שהספיקה לזמן מכובד וזה ממש הקל. 

פעם הבאה אדע לוודא את העניין מראש.

גם רוצה להוסיף שיש כמה שיטות חבישה לאחר הבריתממתקית

והמוהל מתאים את החבישה למצב
למשל, אם יש לכם נסיעה ארוכה יחסית לבית אחר כך, הוא ישים חבישה מסוימת

אם תרצו שטיפות כל הזמן- זו חבישה אחרת

בלי שטיפות- חבישה אחרת

לרוב אפשר לסמוך על המוהל, הם יודעים את העבודה והכל בסדר.

הכי הכי חשוב לעשות בדיוק מה שהמוהל אומר בהדרכה, לדייק ולהקשיב לו היטב.

ודבר נוסף- תלוי בסוג החבישה, אבל לפעמיםממתקית

התינוק צורח אחרי הברית, בגלל שעשה פיפי וזה ממש ממש שורף.
פשוט לשטוף כל הזמן תחת מים זורמים והם נרגעים מהר.

בכל מקרה, להקשיב להוראות המוהל.

אנחנו לא לקחנו צלם, כי הברית היתה מהרגע להרגעהתייעצות הריון
ואני מצטערת על זה.. לגבי המחירים, לנו עלה 10000 ל80 אורחים (משפחות גדולות, כולם הגיעו), הודענו לקייטרינג באמצע הלילה, והם עבדו עד הצהריים. עלה 100 למנה כולל מלצרים וסידור האולם. אני יודעת שזה נשמע יקר, ואני גם נלחצתי מהמחיר בהתחלה, אבל היה שווה לנו ספציפית את השקט באירוע, לדעת שהם מארגנים הכל ואנחנו מגיעים כמו אורחים 
פותחת שרשור קיטורים לכבוד ערב פסחמתיכון ועד מעון

אז מה היה מעפן? מה לא הלך?

קטרו בהנאה...

פה היה ויכוח מעצבן בערב שהוציא לי את הרוח מהמפרשים למרות שהיה יום די מוצלח

תודה אהובה ❤️❤️❤️ אמןהדרים
שנים שאנחנו לבד בחגים לצערי,מחפשת מה ירגש אוירה?פלפלונת
לנו ולילדים. הגדולים בתיכון..יש גם קטנים יותר. 
אולי יש אדם באזורכםכובע לבן
שישמח שיזמינו אותו?
כרגע פחות מתאים. הלוואי.פלפלונת
תלוי באופי שלכםכורסא ירוקה

אפשר לעצב את השולחן בצורה מיוחדת, לקנות מפיות יפות מעוצבות לחג, להכין חידון או משחק למהלך הסדר, לבקש מכל אחד להכין משהו קטן.

אוירה לא חייבת להיות באנשים... מציעה רעיונותשש וארגמן

לא יודעת מה יש לכם ברגיל/ בשגרה ומה היכולת הכלכלית, אז מציעה כל מיני דברים והלוואי ותמצאי פה משהו שיתאים לך.

•לערוך שולחן מראש, מוקדם

•אפשר להרגיש מיוחד ומרגש בפריט לבוש חדש או מיוחד. יכול להיות תכשיט פשוט ב20₪ שרק נותן גיוון...

•אפשר להוסיף פרחים יפים לשולחן החג

•להתחדש בכלי או אביזר, יפים ומיוחדים: מפה/ ראנר/ מפיות/ כוסות/ צלחות/ מגש למצות/ מרכז שולחן כלשהו, אפילו פלייסמנט או אגרטל לפרחים יפים...

אפילו להתחדש במשהו לבית, לא לשולחן דווקא. וילון, תמונה, מדף, וכו'.

•כריות להסבה בכל כיסא בשולחן עם ציפית לבנה חגיגית.

•אוכל מיוחד שאין בד"כ.

•משחקים תוך כדי הסדר. אם את בקטע של כאלו אולי יוכלו לעזור לך בזה פה...

•חידון. חידות בציורים...

בהצלחה יקירה!! אמן שיהיה לכםמלא באווירה ובשמחה!שש וארגמן
אמן. בע"ה, תודה.פלפלונת
תודה לכן על הרעיונות הטובים. בע"ה איישם מהם.פלפלונת
גם אנחנו לבד בסדר כבר שנים. מאז שהבכורה היתה בת 3אמהלה

אחרי שנים שזה היה בלית ברירה, היום אנחנו לא מוכנים להתארח בשום מקום

רוצים רק סדר פרטי עם הילדים....

וגם באשר החגים. בשל מורכבות משפחתית א"א להתארח אצל הוריי והורי בעלי כבר בשלב שמתארחים אצלי הילדים.

אני למדתי שאת האוירה אנחנו עושים

שום דבר חיצוני/אורחים.

עורכים שולחן סדר מפואר

לבושים בבגדים יפים

בעלי מספר את ההגדה בצורה מרתקת ומוסיף להם סיפורים מעניינים

את שאר אמירת ההגדה "המשעממת" אנחנו מריצים...

יש אוכל טעים

והכל נראה חדש ונקי.....

בהצלחה לכם.

אנחנועוד מעט פסח

בונים כל שנה בליל הסדר שולחן נמוך מיוחד.

שולחן בגובה שולחן סלון, וכולם יושבים על כריות מסביב. דמייני מאהל בדואי כזה? אז ככה.

זה ממש נצרב לילדים שלי, וגם כמה אורחים שהתארחו אצלנו אימצו אח''כ את הקונספט. זה שונה ומיוחד ממש.

אפשר גם להחליט שחלק מהסדר עושים בכלל בספות (מתבקש ה'מגיד' וה'הלל נרצה'), ולהוסיף לספות מיליון כריות להסבה.

וגם-עוד מעט פסח

מעצבים מרכז השולחן עם בדים כחולים ובאמצע אנשי פליימוביל, או חיות פלסטיק קטנות שצריך למצוא לאן במהלך ההגדה הן שייכות (חיות של ערוב, צפרדעים, קורבנות).

השנה ביקשתי מכל ילד לכתוב שלוש משימות על פתקים נפרדים, ובמהלך כל שיר נעביר קופסא עם הפתקים, ומישהו שלא יסתכל יגיד 'סטופ' ויצטרכו לבצע את המשימה (סוג של חבילה עוברת). נראה איך יהיה.

תודה לכן 🩷פלפלונתאחרונה
אם אתה כזה צדיקהריון ולידה

ועושה כאילו אתה מנסה להדר במצוות גם כשלא חייב

למה אתה לא מסוגל לקחת את הרגליים שלך ולקנות לאשתך מתנה לחג?!!!?

אמאלה זה מרתיח אותי כבר! הוא יודע לבחור והוא ידע להיות רומנטי בהתחלה

והוא יודע שגם משהו פשוט ב15 שח ישמח אותי למרותשמגיע לי הרבה יותר  

אז לאיפה זה נעלם??

ולא הוא לא שכח כי אני באופן אישי טרחתי להזכיר

כמו שטרחתי להתבאס מולו כשאכזב.

לא זוכרת מתי קנה לי לאחרונה תכשיט. לא לחגים לא ללידה לא ליומולדת לא ליומנישואין

לא יודעת למה זה ככה קשה לו

דפוק

אין לי מילה אחרת

גורם לי לזלזל בקיום המצוות שלו

באהבה שלו אליי שגם ככה שיודע שקשה לי להרגיש אותה לאחרונה

ושאני צריכה להרגיש אותה מאוד ושהיא חסרה לי מאוד

שוכבת פה בוכה

כי בחג עגיל יהיה לי כי קניתי לעצמי ב20 שח והצהרתי לו שאני אמנם שומרת לחג להתחדש אבל אני עדיין מצפה ממנו לקנות לי גם.

מרגישה אישה לא מוערכת

ממש ככה

ועם בעל שבוחר מתי להיות הכי צדיק בעולם ומתי לבחור שכנראה זה לא מצווה מספיק חשובה כדי לקיים אותה אפילו בסימון וי. 

ומכתב בכלל לא נראה לי כבר שנים רבות

ובכלל בא לי אפילו למרוד בגלל זה

כמעט הלכתי מאחורי הגב שלו לעשות נזם או הליקס או גם וגם

לא כי אני רוצה באמת

אלא בעיקר כי מרגישה צורך לצעוק לו ניעור.

אוף לא התכוונתי לאורך כזה ובטח שלא להשתפך ככה

התקופה הזאת במיוחד מוציאה ממני את כל האיכסה

למרות שיצאה ממני גם לפניה

והעיקר הוא ישן שינת ישרים כי אחרי שהכרחתי אותו להגיב כל מה שהיה לי להגיד זה "מצטער" 

-מצטער שמה? 

שאני לא עונה על הציפיות שלך

השם תשלח לו שכללללל

מי יכול לנער דבר כזה בכלל?? נראה לי שאף אחד

@בעלי

אני חושבתתקומה

שלא בטוח שהעניין זה המאמץ הפיזי.

מהתגובות האחרות שלך נראה שיש משקעים או איזשהו קושי זוגי, והוא מתבטא עכשיו במתנה שרצית ולא קיבלת.

אני מבינה כמה זה כואב

וכמה את מחכה להוכחה שהוא אוהב אותך בדרך הזו

אבל אני מרגישה, שאת מעמידה אותו למבחן

את מרגישה שאולי הוא לא אוהב? לא מעריך?

אז את רוצה לבחון את זה

ואומרת איך את רוצה שזה יראה

אבל האמת היא, שגם אצל זוגות שמאוד טוב להם יחד, אולטימטומים זה משהו שלא תמיד עובד בצורה מוצלחת.

פשוט, אולי, אם יש תקשורת טובה, אז אם מישהי תגיד לבן הזוג "תקנה לי מתנה לחג ותכתוב לי מכתב", והוא ירגיש שזה גדול עליו, הוא יגיד לה "מאמי, אני הכי אוהב אותך. אבל לקנות תכשיט, זה גדול עליי. גם לכתוב אני לא יודע טוב, באמת אעשה הכל בשבילך. אם את רוצה נלך יחד אם זה יעשה לך טוב, אולי תקני לעצמך ואני אביא לך?" ואז יביא לה בערב החג זר פרחים או יתן לה לנוח בזמן שהוא עובד ומנקה. או כל דבר אחר.

אבל כשיש פחות פתיחות, אז אולטימטום (מובן ככל שיהיה), פשוט דוחק את הצד השני לפינה.

ומה שאני מנסה להגיד (ואולי זה לא נכון בכלל), שאולי הצורך שלך במתנה זה סימפטום לקושי אחר.

ואם כן, לא נכון לעשות עכשיו תנאי "בא נראה אם הוא כן יקנה לי משהו ואם כן זה יוכיח שהוא... (תשלימי את החסר)"

אלא לראות בזה כהזדמנות לכך שיש עוד דברים לעבוד עליהם יחד, כדי להגיע למצב שבו את מרגישה אהובה, בלי קשר למתנה לחג או לא.

זה רצון הכי הגיוני ולגיטימי בעולם.

אני פשוט חושבת שיש כל מיני דרכים להגיע אליו

אבל בשביל זה צריך להסתכל לעומק

מי המציא את החג הזזזזזההההה??רוני 1234
איף
זה רק פנטזיה חחחחרקאני

בכל מקרה אין לי משהו קרוב לבית

ורחוק לא רלוונטי עם כל מה שנשאר לעשות פה

אז מה הגאולה הפרטית שקרתה לכם השנה?אנונימית בהו"ל

מחשש לאוטינג כותבת מאנונימי...

אז אני אתחיל...

אחרי שנים של חיפוש...ותקיעות בבית

מצאתי עבודה שתפורה עלי בול

אני כל כך מאושרת ומרגישה סיפוק.

תןדה לה' היה שווה לחכות כי הוא

הביא לי משהו שכל כך  מדויק לי...

ומה איתכן?

לא חייבים משהו גרנדיוזי..

איזשהי גאולה

משהו שהתהפך או השתנה לטובה,

כיתבו לנו: )

פסח כשר לכולן

איזה יופי!מש ממש שמחה בבשילך!! ומצטרפת..אוהבת את השבת

פעם ראשונה שלא השתגעתי על פסח בכלל

בעלי שכנע אותי.. ופעם ראשונה הוא הצליח

התחלתי מוקדם,  אבל נצמדתי רק למה שבאמת צריך.

ממש תחושת שחרור

ומרגישה הקלה לדעת שפסח לא חייב להיות האימה

מתפללת שאצליח להתגבר על עוד תבניות שיש לי בראש ודברים שמפעילים אותי..

שהמפגש עם xyz לא יפעיל אותי

שאצליח לאזן בחזרה לעבודה את ההשקעה בעבודה שלא תבוא על חשבון הבית

פעם ראשונה שיש לנו מטבחון פסח וזה כל כך מקל!מחי
הגעתי לבדיקת חמץ בלי לחץ ועצביםלפניו ברננה!

אמנם עייפות קיצונית אבל הכל היה בנחת. נשארו רק משימות בודדות ונראה שגם היום היום יהיה נינוח בע"ה.

האיראנים (או פיקוד העורף, איך שתבחרו להסתכל על זה) העירו אותי בשעה שרציתי לקום 😅

ובדיוק בזמן כדי להציל את הכביסה שלקחתי סיכון והשארתי בלילה בחוץ מהגשם.😄

כתבתי ספציפית על החג, ולא על השנה, מקווה שזה חוקי..

ב"ה הספקתי להגיע לפינות שכוחות בבית, ויחסיתהתייעצות הריון
ממש בנחת, 'בזכות' המלחמה שגרמה לכך שאהיה כל כך הרבה בבית בחודש האחרון עם הילדים. ב"ה בעלי איתנו בליל הסדר ולא הקפיצו אותו למילואים, שזה לא ברור מאליו בכלל. ולצד הקושי המטורף בחודש האחרון, הצלחתי לראות גם את הטוב והמתיקות בלראות את הקטנים שלי גדלים ומתפתחים כשהם פה בבית ולא במסגרות.
השנה לא היתה לי שנה של גאולהפה משתמש/ת

אלא של אתגר מתמשך...

אבל בתוך המהלך הזה היו גאולות קטנות

לא של גאולה כמו בדמיון שלנו

מרגישה שבזוגיות אחרי משבר של שנתיים התחלנו לעלות על הגל הנכון..לא לגמרי ולא מושלם אבל סוג של אתחלתא כזה..מהלך שעושה טוב...

וילדתי השנה ב''ה ❤️ שזה בטח תמיד גאולה והיא השמחת לב שלי לגמרי

הריון קל ולידה במועד של תינוק מתוק ב"המולהבולה
אחרי פג קיצוני בשבוע 26
החלטתי איך אני מתארגנת שיהיה בנחת ההכנותנפש חיה.
מרגש מאוד❤️ בע"ה שתמשיכי ליהנות בעבודה עוד שנים!מתואמת

אצלנו הילדים נזכרו לפני כמה ימים שמלאה שנה לכך שהם יודעים על האבחנה של אחותם (הרצף האוטיסטי).

לקחנו אותם באחד הימים של ערב פסח לאכול פיצה בגינה, ואז סיפרנו להם.

בכל אופן, זו אולי בשורה לא נחמדה כל כך, אבל בכל זאת אנחנו מלאי הודיה שהוא אובחנה בגיל צעיר כל כך, וכך לא נסחבנו שנים עם תהיות ותסכולים ובחוסר הבנה של ההתנהגויות שלה.

אז זו הגאולה שלנו😊

(וחוץ מזה - בתקופה זו הרווחנו מאוד מהיותה בגן מיוחד, כי החינוך המיוחד חזר לפעול בחלק מימי המלחמה, וכך היה לנו קצת פנאי לנקות כמו שצריך וגם היא זכתה ללמוד על פסח כמו שצריך

לא יודעת אם זה ממש גאולהמתיכון ועד מעוןאחרונה
אבל ב''ה לפני כמה ימים קיבלתי את התואר פסיכולוגית מדריכה, שזה התואר הכי בכיר בפסיכולוגיה שיש ועבדתי הרבה כדי להשיג אותו וזה משמח אותי מאוד, וגם פותח לי תפקידים חדשים אם ארצה
למישהי יש את המשחק "מי גנב את האפיקומן"?רחללי

משחק קלפים חמוד ממש!

קנינו שנה שעברה במשנת יוסף ולא זוכרים את הכללים של המשחק. אשמח מאוד אם מישהי מכירה ויכולה להסביר

יש באינטרנטזמירות

משחק הקלפים "מי גנב את האפיקומן?" (מבית "ישראטויס")

להלן ריכוז ההוראות המקובלות למשחק:

מטרת המשחק

להיות המשתתף שצבר את מספר הקלפים הגבוה ביותר בסוף המשחק, או לחילופין – להיות זה שחושף את "גנב האפיקומן".

מהלך המשחק

* הכנה: מערבבים את הקלפים ומחלקים לכל שחקן מספר שווה של קלפים (4–5 קלפים), ואת השאר מניחים כקופה במרכז.

* איסוף סדרות: כל שחקן מנסה להשלים סדרות של דמויות או פריטים הקשורים לליל הסדר (למשל: ארבעה קלפים של "כוס אליהו", "מצה", או דמויות של בני משפחה).

* בקשת קלפים: בתורך, עליך לפנות לשחקן אחר ולשאול אותו: "האם יש לך [שם הקלף]?".

* אם יש לו – הוא חייב להביא לך אותו, ואתה ממשיך בתורך.

* אם אין לו – עליך למשוך קלף מהקופה והתור עובר לשחקן הבא.

* השלמת סדרה: ברגע שיש לך סדרה שלמה, אתה מניח אותה גלויה על השולחן.

קלף "גנב האפיקומן"

זהו הקלף המיוחד של המשחק. בחלק מהגרסאות, מי שמחזיק בו בסוף המשחק "מפסיד" נקודות, ובגרסאות אחרות המטרה היא להשתמש בו כדי "לגנוב" סדרות שלמות משחקנים אחרים, אלא אם כן יש להם קלף "שומר" או "הגנה".

טיפים למשחק:

* ריכוז: חשוב להקשיב למה ששחקנים אחרים מבקשים כדי לדעת למי יש קלפים שחסרים לכם.

* גרסת הילדים: אם משחקים עם ילדים צעירים מאוד, אפשר לשחק בסגנון "רביעיות" קלאסי כשהנושא הוא חפצי הסדר.

חג שמח ובהצלחה בחיפושים!

זה לא זה. תודהרחללי
מנסה לכתוב מהזיכרון:קנמון
עבר עריכה על ידי קנמון בתאריך י"ד בניסן תשפ"ו 12:49

יש כמה משתנים:

ילד- לא זוכרת את השמות אבל יש שני בנים ושתי בנות לכל אחד שם אחר

צבע הבגדים- אפור, ירוק, שחור לבן וחום

רהיט- מיטה, שידה, עגלה, ארון

בכל כרטיס יש שילוב של ילד+צבע+רהיט.

בכל סבב, אחד המשתתפים שהוא ה''מנחה'' מוציא כרטיס שרק הוא רואה. נניח הוא הוציא כרטיס שבו רחלי, לבושה בגד ירוק, מחזיקה עגלה.

שאר המשתתפים צריכים לגלות מה הנתונים בכרטיס של המנחה.

איך עושים את זה?

כל אחד בתורו שולף כרטיס, מראה למנחה ולשאר המשתתפים ושואל אם הכרטיס חשוד.

במידה שיש בכרטיס אפילו פרט אחד זהה לכרטיס שבידי ה''מנחה'' המנחה אומר שהוא חשוד.

במידה שאין שום פרט-המנחה אומר שלא חשוד.

המשחק הוא הצלבת מידע.

נחזור לדוגמא שלנו:

אם משתתף הוציא כרטיס שבו יוסי לבוש בירוק עומד ליד ארון- הכרטיס חשוד כי בכרטיס של המנחה הצבע הוא ירוק. ולכן הוא אומר ''חשוד''.

אין לשאר המשתתפים כרגע מושג מה הפרט הזהה.

אבל ע''י הצלבת מידע מהתשובות לגבי הכרטיסים האחרים אפשר להגיע לתשובה:

אם משתתף הוציא כרטיס שבו יוסי עומד ליד ארון ולבוש באפור והמנחה אומר שהוא לא חשוד, אפשר להסיק שבכרטיס שבידי ה''מנחה'' אין יוסי, אין אפור ואין ארון.

ולכן, כאשר נאמר ''חשוד'' על יוסי-ירוק-ארון, אחרי ששללנו כבר את יוסי ואת הארון, סימן שהצבע שבידי המנחה הוא ירוק..

ככה מתקדמים עד שעולים על המידע שבידי המנחה.

מנצח מי שמפענח את הנתונים בקלף בידי המנחה

תודה רבה!!!רחלליאחרונה
בקבוקים ומשאבות בפסחשמ"פ
אז יודעת שזה קצת מאוחר אבל מה אתן עושות עם הבקבוקים וחלקי משאבה בפסח ? 
בדיוק שאלנו רב לגבי משאבהמאוהבת בילדי

הוא אמר לשטוף טוב וזהו

מצויןשמ"פ

תודה רבה

עשיתי סטריליזציה לחלק מהדברים שאפשר

שאלה די מטומטמת כי התינוק מסרב לקחת בקבוק .... אבל בימים האחרונים כל יום מנסה לתת פעם אחת ולא רוצה לשבור את הרצף

משתמשים רגיל, מנקים טוב, שוטפים עושים סטריליזציהכורסא ירוקה

כבולעו כן פולטו.. הסטריליזציה זה מים רותחים וזה מספיק אני חושבת. כמובן רק לחלקים שצריכים שטיפה. האחרים גם ככה לא נוגעים בכלום, רק אויר עובר שם.אולי הייתי מנגבת מבחוץ בקטנה.

תזכרי שגם חלב אם וגם תמל זה תמיד כשר לפסח

לא יצא לי להשתמש במשאבה בפסחהשם שליאחרונה

אם היה צורך בבקבוק, קניתי בקבוק חדש.

אחר כך או שהמשכתי להשתמש בבקבוק החדש, או ששמרתי אותו לפסח הבא.

צריכה תפילהחנוקה

לא יכולה לפרט.

צירופי מקרים לא סבירים.

הסתבכות כלכלית בזמן ההכי לא נכון.

אתגרים שונים עם 3 ילדים 

מצב רפואי ונפשי סבוך

הכל ביחד

אה וערב פסח כמובן

מרגישה כמו בני ישראל לפני ים סוף

צועקת אל ד' מהבוקר, מרגיש צורך לעורר רעש בשמיים.

אם מישהי מוכנה כשקוראת לבקש מד' שישמע לתפילתי ויעזור למשפחה שלי אודה לה מאד

תודה!חנוקה
אמרתי פרק תהילים לזכותךמאוהבת בילדי

שתראי ותרגישי ניסים גלויים!

תודה רבה!חנוקה
בשורות טובות🫂יעל מהדרום
תודה אתן עוזרות ממשחנוקה
חיבוק❤️❤️❤️בארץ אהבתי

כל כך לא פשוט.

מתפללת בשבילך...

בעז"ה שתראו ישועות בקרוב!

אם תרצי לתת שם לתפילה בפרטי - מוזמנת בשמחה. אם מתאים לך...

מתואמת

מתפללת בעבורכם לחירות אמיתית מכל המיצרים❤️

שתזכו לראות את ידו הגדולה של הקב"ה!

חיבוק וכח!!!מרגרינה

שיהיו ניסים ודברים יסתדרו בדרך ומעל הטבע!

שכבר לא תרגישי חנוקה ♡♡♡

❤️שמ"פ
מתפללת שתראי ישועות !
אמרתי פרק תהילים לזכותך🫂סטודנטית אלופה
שתזכו לישועות גדולות בקרוב ולגאולה הפרטית והכללית❤️
בטח בטח וחיבוקקקקשירה_11
מתפללת איתך. חיבוק!!ליני(:
לבי איתך. גם בתפילות♥️ בשורות טובות בעז"ההמקורית
🫂🫂רקאני
אמרתי פרק תהילים🩷nik
מברכת אותך שתראי ישועות בקלות ובמהרה!!
אמרתי פרק תהילים לשמיעת תפילתך, בשורות טובות♥️עדינה אבל בשטח