1- המשכורת שמחשבים לדמי לידה זה לפי הברוטו או הנטו? כי העליתי אחוזי משרה ומשכורת בחודשים האחרונים בשביל הדמי לידה אבל עכשיו מורידים לי מס יותר גדול ויוצא שאני מקבלת פחות בתכל'ס בבנק. די ברור לי שיש פה טעות בחישוב של המס (עשיתי תיאום מס בתחילת 2025, אמור להיות בתוקף עדיין, נכון?) אבל השאלה כמה דחוף לטפל בזה לפני הלידה או שבכל מקרה דמי לידה הם לפי הברוטו לפני המס?
2- מה צריך לעשות בבית לקראת לידה שלישית? המוח שלי לא מאופס על זה בכלל, בגדול לא צריך לקנות הרבה, יש בגדים מהגדולים ויש בגדים אצל סבא וסבתא, יש עגלה, סלקל, אמבטיה ודפני, שמיכות, חיתולים, מה עוד צריך שיהיה? מה צריך לכבס מראש שלא יפול על הבעל ביומיים של האשפוז? מה צריך לארגן, לוודא שאני יודעת איפה נמצא וכו'?
3- תיק לידה ותיק לאשפוז. אני אחת שמשתמשת במה שמביאים בבית חולים והכל טוב, התחלתי לארוז לי ויצא די כלום, אז תעזרו לי לוודא שלא שכחתי משהו חשוב. ארזתי ללידה: סיכום של ההריון, תעודת זהות, בקבוק, חטיף אנרגיה, מטפחת נוחה, טי שרט. לאשפוז: תחתונים של קוטקס (סתם כי היו לי, הגיוני שלא אשתמש בסוף), מברשת, סידור, גרביים, בגד נוח, חזיית הנקה.
4- איפה הקינון נמצא? אם אני עוד לא מקננת אז סימן שהלידה רחוקה? לקחתי ימי מחלה ואין לי שום חשק לא לסדר ולא לארגן דברים לתינוק/ת ולא לבשל ולהקפיא, ולא להכין עוגיות ולא כלום...
אבל מלחיץ אותי, אף פעם לא לקחתי ימי מחלה לפני הלידה, זאת פעם ראשונה, ויש כל כך הרבה מה לארגן ואם פתאום אני אלד מחר, אז מה יהיה?
בקושי תיק לידה ותיק לילדים לזמן שאני אלד ארזתי (רק כי בעלי ממש ביקש שאעשה את זה)