כנסו לאוירההרמוניה

הם טובים

יש מישהו פה שעוד לא אכל סופגניה?👈

🙀למה??הרמוניה
לא יודע עושה חשבון נפשזיויק
🫩
חחחחהרמוניהאחרונה
אני מתגעגע לאשתיצדיק יסוד עלום
שבוע שעבר היו שני דייטים יום אחרי יוםצדיק יסוד עלום

עם הבחורה הכי יפה שיצאתי איתה בחיים. אבל קצת מקובעת, מההתחלה לא הרגשתי שזה יצליח והיא אכן חתכה אחרי שני דייטים נעימים. לא היה לי כוח לחזר.... חבל, קל"בית של החיים, גרים שתי דקות אחד מהשניה ;(

עכשיו שלחו לי מספר של מישהי אחרת. דור אל תהיה מריר תאורטית זה יכול להצליח

לא נוראאני:)))))

עוד תמצא את האחת

את מאמינה בכך?צדיק יסוד עלום
אני בעיקר מקווה, למען האמתאני:)))))
קווה אל ה' חזק ויאמץ לבך וקווה אל ה'אני:)))))
הרווקות המאוחרת here we go צדיק יסוד עלום

אוטוסוגסטיה עובדת לשני הכיוונים

אתה נמצא היכן שמחשבותיך נמצאות

מחשבותיך נמצאות בתוך הראש שלך

הראש שלך נמצא כאן

אתה כאן 

סתם נו אני לא באמת מריררררצדיק יסוד עלום

אולי זה רק משבר קטן, וזה חולף?

אולי אני פשוט נהייתי קצת עייף?

לא להזין את המרירות שלי (((((((((

התהליך מדכא בהחלטאני:)))))
את כבר הצלחת להכריע מי מהמינים יותר נורא?צדיק יסוד עלום
ברור לי שבנות, בנים יותר פשוטיםאני:)))))

בנות מסבכות הכל. אבל בנות מהממות יותר, וחמודות ורגישות.

!!!צדיק יסוד עלום

יש לנו הסכמה מלאה

אחרת לא היינו רודפים אחריכן…פ.א.
היה לי פתאום הרהור לא מזמןצדיק יסוד עלום

שאולי ה' עשה את היכולת להוליד ילדים רק מזיווג של זכר ונקבה כי הוא פחד שאם לא תהיה סיבה ממש מרכזית להיות עם נשים - תתפתח מלחמת מינים

אז הוא הכריח אותנו לשתף פעולה

הטבע האנושי העתיק עובד קצת אחרת..פ.א.
(גבר אחד עם כמה נשים, אני מתכוון)

הנורמות הדתיות והחברתיות הביאו למצב הנוכחי של זוגיות של גבר עם אישה אחת. עם הפלוס והמינוס, היתרונות והחסרונות, שנובעים מכך.    

זה גם סוג של שיתוף פעולהצדיק יסוד עלום

גם 

אתה יודע נראלי זה הבעיהאני:)))))

המחשבות השליליות.

שמע.. היא לא בדיוק מלכת האופיפתית שלג
יפההההה!!!צדיק יסוד עלוםאחרונה

וואו כל הכבוד!!! אהבתי

זה יעזור לך למצואזיויק
בעזרת ה'
וואלה יופי!!!ימח שם עראפת
עכשיו הם מציעים לקנות לי חדשות, וואלה יופי!!! לא רוצה. לא רוצה. ולא רוצה.
כמעט היתה לי בדיחת קעלעברימבארצדיק יסוד עלום
אתר וואלה הוא מתועב אגב.קעלעברימבאר

לא נכנסתי אליו מאז גיל קטן

אל תתן להם להחליט עליךצדיק יסוד עלום
זה מה שביבי אמר שכשוואלה הציעו לו לקנות אותם בשוחדקעלעברימבאר
הם רוצים "לעזור לי"!!! וואלה יופי!!!ימח שם עראפתאחרונה
עכשיו!! עכשיו הם רוצים לעזור לי!!!!
אשכול מוזיקה מיוחדת בראשותיצדיק יסוד עלום
פנינה שלא תסולא בפזצדיק יסוד עלום
מאותו הסוג (ומאותו הרכב)צדיק יסוד עלום
יצירה שנחשפתי אליה לאחרונה וטלטלה אותיצדיק יסוד עלום
כל מילה זה כאילו ניגון לא?כְּקֶדֶםאחרונה
גשםםםםםםםםםםתמימלה..?

רד כבר גשם

כי צריך לשטוף הכל

לא רוצה לראות הכל כשבא הגשםםםם

רד כבר גשם

כי העיר כבר עייפה

היא פוחדת מעצמה

רוצה לישון...🎶

אני צועק בכל העירררמחפש שם

זכרונות אפלה

שוב שואל אין תשובה

אני צועק בכל העיר

שיסתכלו עלי רק עלי

..מחפש שם

אני רודף אחר חוקיך מחד

מאידך תשוקתי אותי רודפת

בוש ונכנע אבוא בשעריך

והלילות הארוכים והבדידות והשנים

והלב הזה שלא ידע מרגוע

עד שישקוט הים

עד שינסו הצללים

לאן אלך אנא אפנה

כשעינך מביטות בי

איכה אברח איך לא אפנה

בין אמת לאמת

בין הלכה למעשה

בין העמים ההם לזמן הזה

בין הנסתר לנגלה

בין העולם הבא לעולם הזה

שיר דבילי, למה הוא לא מדתל"ש אם זו חווית האל שלוצדיק יסוד עלום
חווית האל שלך חפה מכל שאלהxmasterx

וחוסר ודאות?

שום ענין שום שיח שום תהיה?

תשובה:צדיק יסוד עלום

חווית האל שלי לא חפה מכל שאלה, אבל אין קשר בין חווית האל שלי וחווית האל שלו.

האל שלו רודף, מעיק על המצפון והמוסר, בולש ומאיים על היכולת להרגיש בנוח. המרדף הוא אחרי "חוקים" ולא אחרי מעשים מרוממים (כל מצוותיך אמונה).

בקיצור, שיר גלותי של תודעה דתית שצריכה כבר להיעלם מהעולם... 

לא מצליח לקרוא את השיר ככהxmasterx

כנראה שאנחנו רואים שם חוויה שונה. אני רואה שם תיאור של פער בין האנושיות והניסיונות לבין מה שהאל שלו מבקש ממנו ושסותר. הוא מקיים את מה שהוא אומר לו ומצווה אותו אבל כואב לו והוא מתבייש מעצם הפער שקיים בו.

עם זה אני יכול להזדהות

לא יודע מה זה תודעת גלות

יונה הנביא ניסה לברוח לא יודע איפה הוא היה חי ומה הוא עשה בחיים. נראה לי שהוא יכל לכתוב שיר כזה דומה

לאצדיק יסוד עלום

למה הוא רוצה לעשות מה שהאל הזה מבקש ממנו? למה כדאי להיות דתי בעולם שהוא מתאר?

זאת שאלה אליוxmasterx

אולי בגלל ההימור של פסקל ורצון בשכר

אולי בגלל שהוא מבין שהאל שלו עדיף מהיצרים שלו

יכולות להיות הרבה סיבות

יש ביניהם שיח וזה דבר יפה

צדיק יסוד עלום

תעשה טובה, זה לא קשור להימור של פסקל... אף אדם רציני לא עובד את אלוהים בגלל ההימור של פסקל

האל עדיף מהיצרים שלו - עדיין, אם כך - זה שיר אבסורדי בהגדרה, זו לא מצוקה מעוררת הזדהות של היות בעל נשמה אלוהית וגוף חומרי-יצרי, אלא שיר מרד פר אקסלנס שמוחה נגד אלוהים על יצירת עולם בלתי אפשרי ורודף. איני מסכים לטענה שיונה הנביא (או שאר הנביאים שהיו בדיאלוג עם אלוהים) דיברו בתדר דומה.

בקיצור, שיר שנובע מתפיסה רדודה להחריד את אלוהים; אוצר בתוכו מרידה מובהקת באלוהים (ולא דיאלוג "יפה" כמו שתיארת); ומנציח תודעה דתית ומאולצת שאונסת ומפריעה לחווית החיים האנושית

הבנים שלו יהיו דתל"שים והנכדים שלהם ילמדו תורה בריאה ויחזרו בתשובה לתורה של חיים

Clash of the titansמיפאחרונה

ומיפ אחת באמצע

מיוחד הבנאי הזהxmasterx
בדיוק פתחתי את הבוקר איתו מהישנים יותר
מאיפה השתרשה הטעות שתורה ועבודה זה שילוב של רוחניותמימלה..?

וגשמיות? העניין של תורה, עבודה וגמילות חסדים-עבודה שם זה עבודת הקרבנות, תפילה, עבודת ה' בכללי, איך זה הפך לעבודה גשמית???

המילה "עבודה" התגלגלה ושינתה משמעותפ.א.

בהתאם לתקופה ובהתאם לנסיבות וההשקפה האמונית / דתית.

הכוונה המקורית בפרקי אבות (על שלושה דברים העולם עומד…) כמובן היא לעבודת בית המקדש (הקרבנות).

הזמנים והנסיבות השתנו - בעקבות חורבן בתי המקדש, עבודת בית המקדש עברה עדכון משמעותי, והונהגו סדרי התפילות.  ובהשאלה  – "עבודה" היא התפילה ועבודת השם שבלב.

זכינו וקמה התנועה הציונית, תנועת "תורה ועבודה" (שהקימה את הפועל המזרחי ואת בני עקיבא בשנות ה-20 של המאה הקודמת) העניקה למילה "עבודה" פרשנות נוספת ומשלימה: עבודה יצרנית וחקלאית - החיבור לאדמה .

מייסדי התנועה ביקשו להוכיח שאין סתירה בין דבקות בהלכה לבין להיות פועל או חקלאי. להפך, העבודה נתפסה כערך דתי של "יישובו של עולם". טענו שכינון חיי תורה בארץ ישראל מחייב שילוב של חיי רוח עם עבודת כפיים, התיישבות ובניין הארץ >> בדיוק כפי שהיה בתקופות ההתיישבות שלפני חורבן בית ראשון.  אז רובם המוחלט של תושבי הארץ היו חקלאים, וכפי שמוצאים במשנה , מסכתות ארוכות מוקדשות להלכות ומצוות התלויות בארץ. 

אוקיי, אבל זה לא הפירוש שלה!!!תמימלה..?

אי אפשר לקחת משפט מהמקורות ופשוט לשנות אותו כמו שרוצים!!!

כמו שאומרים למה-יאמרו הגויים ולומדים מזה שלא לשאול שאלות או כל כבודה (מלשון כבוד) בת מלך פנימה ולומדים מזה שאסור לה לצאת מהבית, זה לא המשפט, זו לא הכוונה ואי אפשר לשנות את מה שהקב"ה אמר סתם כי זה מסתדר בתור סיסמא למשהו שיעזור לנו עכשיו!!!

הקב"ה אמר? … אחד התנאים אמר, וזה היהפ.א.

תואם לרוח התקופה- כאשר בית המקדש היה קיים.  

ואפשר לשאול - מניין היתה הסמכות לחז"ל להחליף "עבודה" מממשמעות של עבודה פיזית בבית המקדש, לעבודה רוחנית שבלב?

ואם כך - אותה הרשאה תקפה גם לחז"ל של הדורות האחרונים, חז"ל של התנועה הציונית.   

אמממ🤔🤔🤔תמימלה..?

אבל את העבודה שבלב שהיא תפילה כל העם קיבלו, אין בית מקדש אז צריך תחליף, חוצמזה-מאוד ברורה ההקבלה בין הקרבנות לתפילה-תמיד של בוקר שחרית ושל בין הערביים מנחה... ולהפוך את זה לדבר כל כך גשמי......

אל תבין לא נכון, אני יודעת שצריך לעבוד והמעלה הכי גדולה היא להפוך את העבודה הגשמית גם לכלי לעבודת ה' אבל מרגיש כאילו קידשו את העבודה הגשמית בלי להתייחס למשמעות הרוחנית שצריכה להיות לזה......

אז צריך באותה נשימה לשאול את השאלה היותר גדולהפ.א.
מניין צמח האידיאל של "חיי אברכות" לכל החיים והתרחקות מחיי עבודה ומעשה?

זה אחד השינויים המהותיים ביותר שעברה החברה היהודית בעת החדשה. מבחינה היסטורית, המודל של "חברת לומדים", שבה רוב מוחלט של הגברים מקדישים את כל חייהם ללימוד תורה ללא עיסוק בפרנסה, הוא תופעה חדשה יחסית, ובוודאי לא שיקף את המציאות בימי בית המקדש או אפילו ברוב שנות הגלות.

במחשבה החרדית המודרנית, לימוד התורה נתפס לא רק כרכישת ידע, אלא כערך הקיום של העולם - איפה זה ואיפה החיים ברוח המשנה, עבודת האדמה, קיום מצוות התלויות בארץ?

התורה זה ערך הקיום של העולם, חד משמעית!!תמימלה..?

אם אתה לא חושב ככה אין מה להמשיך לדון בנושא!!!

מה שכן העניין הוא לימוד לצורך קיום, זה מה שצריך לעשות, כשהיה בית מקדש האנשים היו מחוברים יותר והצליחו להעלות את עבודת האדמה הפיזית למעלה של עבודה רוחנית, זו המטרה של התורה, לא התבדלות אלא העלאה של החומר לרוח,לדעתי כרגע מעטים האנשים שיכולים לעשות את זה אבל זה הדבר הגבוה ביותר, חד משמעית, זו מטרתנו בעולם-להעלות את הגוף הגשמי שלנו לגבהים רוחניים...

אתה שואל למה נהיה אידאל של חיי אברכות, אולי אברכים זה אנשים בדרגה יותר נמוכה שלא מסוגלים לעבוד בצורה נכונה ולהעלות את הגשמיות לרוחניות?

לא הייתי ממהרת להגיד את זהאני:)))))

במיוחד שאמרת שאין הרבה אנשים שיודעים לעלות את החומר

ברור שהתורה היא ערך עליון של חיינו וקיומנו בעולםפ.א.

לא על זה הויכוח.

הויכוח הוא על נטישת הציווי מהתורה לאדם היהודי, להיות אדם עובד, וכפועל יוצא לעסוק בעבודת האדמה ולקיים את המצוות התלויות בארץ.

פעמיים ביום מתפללים בקריאת שמע על שכר ועונש בהקשר של עבודת האדמה

וְהָיָה אִם שָׁמֹעַ תִּשְׁמְעוּ אֶל מִצְוֹתַי אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוֶּה אֶתְכֶם הַיּוֹם …. וְנָתַתִּי מְטַר אַרְצְכֶם בְּעִתּוֹ יוֹרֶה וּמַלְקוֹשׁ וְאָסַפְתָּ דְגָנֶךָ וְתִירֹשְׁךָ וְיִצְהָרֶךָ: וְנָתַתִּי עֵשֶׂב בְּשָׂדְךָ לִבְהֶמְתֶּךָ וְאָכַלְתָּ וְשָׂבָעְתָּ:

הִשָּׁמְרוּ לָכֶם פֶּן יִפְתֶּה לְבַבְכֶם וְסַרְתֶּם …  וְעָצַר אֶת הַשָּׁמַיִם וְלֹא יִהְיֶה מָטָר וְהָאֲדָמָה לֹא תִתֵּן אֶת יְבוּלָהּ וַאֲבַדְתֶּם מְהֵרָה מֵעַל הָאָרֶץ הַטֹּבָה…

מסכתות בש"ס עוסקות בהרחבה בכל הנושאים סביב עבודת האדמה.

עם התפתחות הציונות באירופה, עוד לפני מלחמת העולם השניה והשואה, יהודים דתיים עלו לארץ כחלוצים, הקימו מושבים וקיבוצים, גם מאגודת ישראל החרדית הוקמו מושבים וקיבוצים.

קיבוץ חפץ חיים, שהוקם ע"י פועלי אגודת ישראל, שמר על השמיטה כהלכתה, ולא סמכו על התר מכירה שפסק הרב קוק זצ"ל!

רבים וטובים מגדולי ישראל של אותם שנים נדרשו לפתרונות הלכתיים לצורך תפעול המשק החקלאי בשבתות וחגים - חליבה למשל.  

גם בארה"ב, הריכוז הגדול בעולם של יהודים דתיים וחרדים - אחוז ניכר מהחרדים (מעל 15% תואר ראשון, מעל 10% תואר שני) הם בעלי השכלה גבוהה, עובדים ומתפרנסים, ורבים מהם בעלי ממון ועשירים מאוד.

יזמים, אנשי עסקים, יהלומנים, עורכי דין.  עד כדי כך שכאשר החרדים מדברים על מקורות תקציביים חלופיים במקום תקציבים שיפסיקו לקבל מהמדינה כעונש על הסרוב לחוק הגיוס, הם בונים על קבלת תמיכות כספיות אדירות מבעלי הון חרדיים בארה"ב.  

דובר על כך רבות בשנה האחרונה.  

אין בתורה ציווי לעבוד!!!!!!!תמימלה..?

הברכות שה' אומר שיקרו אם נקיים את המצוות זה שכר על קיום המצוות וזה השכר כי זה כמו להגיד שתרוויח ארבעים אלף בחודש, זה היו המושגים אז-עבודת האדמה-אז זה מה שה' הבטיח...

ושאלתי אותך אם אתה חושב שהאברכים הם בדרגה יותר נמוכה בדיוק בשביל זה, (ו@אני-אני עונה גם לך) כדי להראות לך שאנשים שעובדים-אם הם מצליחים להעלות את החומר לרוח-יכול להיות שהם בדרגה יותר גבוהה מאברכים אבל רוב האנשים כמו ש@אני אמרה לא מצליחים לעשות את זה...

נעצור את המשך הדיון. אין צורך להמשיך אותופ.א.

מי שחי כיום כאברך, לחלוטין לא נמצא בדרגה יותר נמוכה לעומת כל אדם אחר.

הוא פשוט נמצא במקום אחר (במדינת ישראל ולא בארה"ב, או אנגליה, למשל) מבחינה מגזרית ופוליטית.   

על זה אתה מדבר??תמימלה..?
אתה מדבר על בחינה מגזרית ופוליטית? חשבתי שעל הציוויים של הקב"ה ועל איך שאנשים לוקחים אותם.......

טוב, נעצור את הדיון פה...

לדעתי שיבוש של בני עקיבאזיויק
שאלה יפה...הרמוניה

אוף אני זוכרת ששאלתי אותה פעם ולא זוכרת מה התשובה

אני טועה?זיויק
לדעתי לא..הרמוניה

נראה לי שבאמת מבחינת מקור זה שיבוש, זו לא כוונת המשנה. אבל מה שהם אמרו "תורה ועבודה" כתפיסה של שילוב יש לזה מקורות אחרים...

"יפה תלמוד תורה עם דרך ארץ", ו"כל תורה שאין עמה מלאכה וכו'.." אז אני מאמינה שזו תפיסה יהודית

אבל לא חושבת שצריך לשים את שניהם באותו מדרגה כמו שמציג המוטו הזה... פשוט להתייחס לדרך ארץ כדבר חיובי ולא דיעבדי

מעניין, זה לא?xmasterx
תשובה:צדיק יסוד עלוםאחרונה

- חז"ל דיברו רק על עבודה שבלב שהיא תפילה

- - בני עקיבא הרימו אידיאל של תורה ועבודה, והסמל שלהם הוא של לוחות הברית וסביבן חרמש ואלומת חיטים. הם לא בהכרח ריפררו ישירות למימרא של חז"ל אלא רצו לעורר סנטימנט ציוני של לימוד תורה ועבודת אדמה

- - - כעבור שנים בני נוער שלא לומדים תורה מעבר למה שמצליחים לדחוף להם בפעולות בני עקיבא "עיוותו עלינו את הפסוקים"

יופי ישע בגללך השיר קפוץ קיפוד נתקע לי בראשקעלעברימבאר
לי תקוע קילפתי תפוז מצאתי בפנים ילד יושן ילד יושןןכְּקֶדֶם
איפה זה? מה הקישור?קעלעברימבאר
אני אוהבת את זה:אני:)))))
אררררכְּקֶדֶם
האוזנים שלי

אגב היום ערבוש סיפר לי שדני זה אוזן בערבית

מה אני יעשה עם העובדה הזאת?אני:)))))
לא דני, כלומר הניקוד שונה...ימח שם עראפת
יש קשר ביןקעלעברימבאר

שבט דן, דנמרק הדנים, דדן, דננים, דנונה, דנינו, דון, דינדין, דנן, נדד, נד, נדן, דנדון, דודנים,  דונו דנאי, נאדות, ודידן?

מה עם: דני דין, קרוקודיל דנדיפ.א.
דני דין זה משורש לדון, כבר היהקעלעברימבאר
אבל קרוקודיל דנדי זה חזקקעלעברימבאראחרונה
חח לא היה תקציב לנסוע לירושלים🤷‍♂️פתית שלג
ימח שם עראפת
אוי קפוץ קיפוד! על ביסקוויט! על ביסקוויט!
חרדון חילונאג' ציויני והיפיכְּקֶדֶם
כי @הרמוניה מאמינה שרק אני יכול להציל את העולם

ככה אתה מגדיר את עצמך?הרמוניה
..הרמוניה

(ואתה באמת מצליח לשגע אותי, זה אומר שאני כן מאמינה בך אחרת לא הייתי טורחת להתייחס בכלל)

רררררכְּקֶדֶם
|חיבה|

כנל עלייך תולעת בוץ

יחסי אהבה שנאה הכי מוזרים בפורומיםצדיק יסוד עלוםאחרונה
פלא גדולימח שם עראפת
@כְּקֶדֶם שב במלוא הדרו
לפעמים באלי פשוט לפוצץ את זה...תמימלה..?

לספר לכל העולם, שכולםםםםם ידעו, שיוקיעו אותו, שייתיחסו אליו כמו שמגיע לו...

שונאת להתמסכן אבל לפעמים פשוט באלי שירחמו עליי, שייתנו לי מה שאני רוצה בלי שאצטרך להתאמץ כי אין לי כוח....

לא באלי שהוא ימות, נראלי... מפחיד לכתוב את זה ובכל זאת אני כותבת...........

נמאס כבר, היא עיוורת? הוא מטומטם, דפוק, מה עבר לו בראש הזה שלו????? איך את יכולה? איךךךךך???

ואני שונאת להתחמק מאחריות ומשתדלת מאוד לקחת על עצמי מה ששייך לי אבל באמת שהכל בגללך, ה' שלח אותך, אני יודעת, אבל הנפילות והחוסר אמון והכל בגללךךךך!!!

דפוק!!!

רוצה לעבור על זה לפני שאני שולחת אבל לא באלי, שיהיה כתוב, חייבת להוציאאאאאאאא............

מטומטם!

מה קרה ??אני:)))))
פתית שלג

זה מקרה שבו יעזור להתרחק קצת ממנו?

כואב!צדיק יסוד עלום
גם אני בהתמודדות דומה לאחרונה
💥אנימה
איי זה כואב ממש
נשמע עמוסxmasterxאחרונה
מקווה שיבוא טוב ויפתח גם את זה

אולי יעניין אותך