לא התעמקתי במה שכתבו לפני.
*עגלה - זה בעיניי הקניה הכי גדולה וחשוב שיתאים לכם, לכן להשקיע זמן בלברר, ללכת לחנויות ממש להתנסות וכו'.
*מיטה - אפשר עריסה בהשאלה מיד שרה, אפשר מיטחברת מגמ"ח, אפשר לקנות מיטה... אצלי בחודש הראשון כשהיינו אצל ההורים היא ישנה בעגלה וזהו.
*שידה - העולם מתחלק לאלה שלא מבינות מה עושים עם ואלה שלא מבינות מה עושים בלי. בגדול מקום אחסון נוח לבגדים, ואם נוח לך אז לחתל. אני ויתרתי. היה לי נוח לחתל על המיטה שלנו וגם ככה לא היה לי מקום מתאים בבית.
*סלקל/כיסא בטיחות לאוטו
*אמבטיה - תלוי מה התנאים שלכם. בהתחלה אפשר לקלח בכיור אם הוא לא קטן מידי.
*תיק לעגלה - מוצר יקר בצורה הזויה. אני ממליצה עם כזה שאפשר לתלות על העגלה וגם על הכתפיים. אפשר לקנות בעליאקספרס במחירים יותר שפויים.
*סדינים לעגלה ולמיטה - לי הספיק 2-3, לא החלפתי כל רגע. אפשר למצוא במחירים של 20-30 ש"ח ולדעתי אין סיבה להוציא יותר.
*חיתולי בד - עליאקספרס. אני קניתי קטנים וגדולים ובפועל משתמשת רק בגדולים, גם ככיסוי להנקה. (יש ליונה המלצות קישורים טובים).
*שמיכה - סוג בד לפי העונה.
*מנשא - הייתי מחכה. בשבועות הראשונים לך זה לא מומלץ. וצריך להתנסות כדי לבחור מה נוח לך. יש יועצות שעוזרות להתאים. יש שוק של יד2. יש חיקויים בעליאקספרס. קחי את הזמן וכשהוא יגיע - תקני. מומלץ.
*מוצצים - הדעות חלוקות אם לתת בהתחלה או בשלב יותר מאוחר. אני לא הייתי קונה יותר מאחד-שניים כדי לנסות ולהחכים עם הזמן.
*בקבוקים, מטרנה וכו - רק אם ברור לך שלא תניקי לדעתי. אפשר גם לקנות ערכת לידה מאחת החנויות (יש בשילב, מוצצים ועוד) ואז את מקבלת בד"כ בקבוק ומוצץ של איזושהי חברה ויש לך אופציה להתנסות.
*להנקה - סינר הנקה אם את רוצה (לי לא היה נוח). משאבה, כרית וכאלה - דווקא ממליצה לחכות קצת ולראות איך הולך לך ומה הצורך. תמיד אפשר להזמין באינטרנט ולקבל ישר אלייך תוך כמה ימים.
*דברים מתכלים - טיטולים, מגבונים, משטחי החתלה חד"פ זה דבר שגיליתי שהוא נחמד, משחת החתלה, סבון תינוקות, חומרי כביסה לתינוקות אם את בקטע (בעיניי מיותר) - לקנות שיהיה להתחלה, לא להגזים. תלמדי עם הזמן מה מתאים ומה נוח, ולרובנו יש סופר במרחק הגיוני ואת מי לשלוח לשם אם צריך...
*ביגוד - זה ממש תלוי עונה. לרוב זה כן 2 שכבות בהתחלה לדעתי. ביגוד בסיסי לבן יש מעולה בנקסט. וכמה אוברולים. לא להגזים בכמויות כי כל ילד נולד בגודל אחר וגדל בקצב אחר. בהתחלה מניסיוני לא מלכלכים הרבה בגדים אז הייתי מלבישה את השכבה העליונה גם יותר מיום אחד לפעמים. אם את קונה nb אז בכלל לא הרבה כי לרוב תוך חודש לכל היותר ממשיכים הלאה ואז מתבאסים שלא הספקת להלביש (הקטנטונת שלי משכה עד שלב קצת יותר מאוחר אבל זה פחות נפוץ במשקלים גבוהים יותר לדעתי).
וכובע. עוד מוצר מפתיע אבל נצרך להתחלה (אולי לא אם את יולדת ממש בקיץ).
מקווה שלא שכחתי כלום.
בהצלחה! זה ממש כיף!