עדיף פסיכולוג
ירושלים
תודה
נשמח ממש לעזרה
עדיף פסיכולוג
ירושלים
תודה
נשמח ממש לעזרה
או שאת רוצה מהיכרות אישית של מטופלים?
גליה דילר זקס מקטמון, פסיכולוגית +972 52-838-2042
איתי חמו, עוס קליני, מנהל קליני של מרכז גוונים בבנימין, מומחה בנושא ומומלץ מאוד +972 58-566-6423
משה שפיז עו''ס פסיכותרפיסט
+972 53-881-4744
רויטל שנור, פסיכולוגית, מדריכת הורים. בירושלים.
לא יודעת אם פנויה.
0544320540
מקווה שלא יהיה נפיץ מידי אבל שואלת באמת מתוך רצון להבין את הגישה.
היו כמה תגובות שכתבו שלא אוכלות משלוחים ביתיים כי לא סומכות על הכשרות.
עכשיו ממש התכווצתי לקרוא את ההודעות האלה.
בסוף המטרה של משלוחי מנות היא להרבות אהבה ואחווה, אז איך זה שאפשר בשם איזשהו הידור בכשרות לזרוק את המשלוח הזה לפח כלאחר יד? (אני לא מדברת על איסטנסטיות אלא על כשרות)
זה אפילו קצת הזכיר לי את הסיפורים מימי בית שני שהיו מחלוקות על טהרה וקבוצות שהחמירו יותר אז לא אכלו אחת אצל השניה בגלל המחלוקות וכולנו יודעות לצטט על מה חרב בית שני.
אצלי בבית הקפידו על כשרות מהדרין בהכל, בשר חלק, לא חלב נוכרי וכו' אבל כשהיינו נוסעים לסבא וסבתא שלי, למרות שההורים שלי ידעו שאצלם מספיקה כשרות רבנות- אכלנו הכל רגיל. אני חושבת שזה קשור לאיזו פסיקה שההורים שלי קיבלו בתחילת נישואיהם אבל בכל אופן יש פה איזה שיקול ערכי בתוך הפסיקה ההלכתית.
אני גם מכירה (מקווה שאני מדייקת) שאדם נאמן להעיד על עצמו, ואם אדם אומר שהוא שומר כשרות אז מותר לאכול אצלו (זה נכון כמובן רק במטבח פרטי ולא מסחרי- מסעדה וכו')
גם בסוף מה כבר מביאים במשלוחי מנות ביתיים- מאפים כאלה ואחרים בד"כ? מה כבר יכול להיות כ"כ משמעותי בכשרות? זה לא בשר, עוף וכו'.
וגם, נראה לי שבדכ גם אנשים שמסתפקים בכשרות רגילה (שהיא כשרה לחלוטין, חשוב לי להגיד), ישתדלו שהמשלוח יהיה באיזה סטנדרט שמתאים לכולם (נגיד חברים שלנו שתמיד מכינים משלוחים ממש שווים תמיד דואגים לכתוב שכל המוצרים מהדרין, כי הם עצמם ביום יום לאו דווקא משתמשים במהדרין)
בקיצור, חפרתי קצת מסביב אבל באמת אשמח להבין איך בשם הידור בכשרות, יוצרים התבדלות כזו ובעצם פוגמים ברעיון המקורי של משלוח מנות?
ובאמת שזה לא מופנה לאף אחת באופן אישי כביקורת. אני באמת אשמח להבין את הגישה שעומדת מאחורי זה
(ואני מדגישה גם שאני מדברת רק על העניין הכשרותי ולא על אלא שאמרו שזה מגעיל אותן מקטע איסטניסטי)
גם לא בעבודה נגיד כשמישהי מביאה לכבד את כולן
מטעמי כשרות וגם מטעמי נקיון..
אנחנו מקפידים על רמה מסוימת של כשרות ואין לי דרך לדעת אם המטבח של השני מתאים לנו
והנותן לא אמור לדעת מזה, אני עדיין אגיד תודה יפה ואחמיא..
אם חברה טובה או אחות תביא לי משלוח אני אשמח לקבל
כל השאר מעבירה או זורקת לצערי הרב
זה בהחלט גורם לי להכין משלוחי מנות יותר קנויים כי אני יודעת כמה באסה זה לא להנות ממשלוח מושקע וביתי, אפילו שבעצמי אני מאד אוהבת להכין וגם יודעת לתת בצורה אסתטית.. לא שווה לי אם אחרים לא יהיו מזה. משקיעה רק לקרובים מאד שאני יודעת בוודאות שיהנו ממה שהכנתי.
יכולה להוסיף שגם כשאני מכינה ארוחות בוקר ליולדות- אני מקפידה שהרבה יהיה קנוי והשאר יהיה עם הכנה מאד מינימלית.. לי אישית יותר נעים לקבל דברים שלא נראים שהתעסקו בהם הרבה ויש יותר סיכוי שאוכל מהם..
כתבתי פה כמה פעמים על הילדה שישנה ליד בעלי מידי לילה
לאחרונה חל משבר מסויים בזוגיות ויש ריחוק בזוגיות הוא מטופל בציפרלקס לחרדה בעקבות משבר מסויים
מה שלאחרונה מרגיש לי לא תקין לאחרונה שהוא מענג את עצמו כשהיא איתו במיטה למרות שהיא ישנה בזמן זה מטריד אותי
מתלבטת אם אני זו שלחוצה ורואה כלא תקין או אכן יש מה לבדוק
גם בעלי עבר פגיעות בתור נער
ואחד הדברים שהיה לו הכי קשה
שפעם אחת פגעו בו ליד אבא שלו
ואבא שלו לא שם לב
וזה שבר אותו
שגם ליד האבא המבוגר החזק אין הגנה
ובאמת יש לו כעס על ההורים
(וגם לי האמת 🙈)
שלא היו שם בשבילו כשעבר כל כך הרבה סבל
ולא שלחו אותו לטיפול
ולא לימדו אותו מוגנות בכלל
וזה ההורים הכי טובים בעולם
הוא מעריץ שלהם בכל תחום אחר
שלא לוחץ על הבטן אבל מסדר את כל המסביב?
לאירוע שיש לי בקרוב והייתי שמחה שיהיה לי משהו כזה..
חיפוש קטן בגוגל הראה שזה לא נפוץ ימתלבטת אם שווה הזמנה מנקסט, אם למישהי יש נסיון בזה
לה אתר?
אני חייבת חצאיות הריון ואין לי זמן לנסוע למלחה
אולי את יכולה לשלוח קישור?
סליחה על הנצלו"ש🙈
ואם את יודעת לומר אם המידות הן כמו המידות הרגילות שלי? לא רואה שאספיק להגיע לשם
בעיקר אהבתי את ההרגשה האסופה..
לא זוכרת את המראה
לגבי מידות - ההנחיה שלה זה לקחת את המידה הרגילה
בכל מקרה המיטה מבד מאוד נעים ונמתח
לבן שלי בן שנתיים יש ריח לא משו מהפה
אני מריחה את זה כשאני מתקרבת ובודקת (לא הייתי שמה לב סתם ככה)
אבל לכאורה גם לגננת זה קורה מדי פעם כשחמתלת/ מקנחת אף וכו
וחברים שלו יותר בגובה שלו אז אולי גם.
יש מה לעשות?
הוא מצחצח שיניים בבוקר בדרך כלל,
אבל בצהריים נגיד יש שוב את הריח- זה לא מהשינה
הלוואי והיה לי רעיון
מי מלח
בצל לבן פרוס בצלחת בחדר בלילה
לאף
אינהלציות של מי מלח
ובעיקר לדאוג שלא יהיה לו קר
הדבר היחיד שעזר לנו באמת זה שהיה שבוע מזג אוויר נעים חחח
החלטנו ללכת על מיטת מעבר ולא מיטת ילדים רגילה מכל מיני שיקולים
הם בני 2 + 3 וישנים בלול גדול עד עכשיו, זהו חייבת להוציא אותם. רוצה לקנות משהו אונליין אבל לא מצאתי מיטת מעבר נפתחת, רק באתר אחד. יש דבר כזה בכלל? איפה יש בזול יחסית? חוץ מאיקאה...
וגם צריכה שיהיה מעקה למיטה הנפתחת גם
עבר עריכה על ידי אמא לאוצר❤ בתאריך ו' באדר תשפ"ו 11:03
מיטת קורה דו צדדית של איקאה, קנינו ביד שניה במחיר ממש ממש נמוך (משו כמו 150 שח, אבל בלי מזרונים וגם זאת באמת היתה מציאה אבל יש הרבה כאלה ביד 2, וגם באיקאה סייל היא במחיר מעולה),
משתמשים בה לכיוון של מיטת קומותיים, זה מתאים לילדים קטנים ופותר את סאגת הגובה
כי המיטה הנמוכה על הרצפה והגבוהה יחסית גם נמוכה ממש ועם מעקה רציני.
באסה על המקום כי הגודל של המיטה תכלס זה מיטה ענקית! וככ אין צורך לילדים קטנים שעוד בגודל של מיטות מעבר🫣
אבל היא מתוקה ועדיין עדיפה לי מבחינת מקום רצפה מאשר 2 מיטות מעבר.
זה שהמזרון על הרצפה זה קצת חיסרון אבל לא נורא. הבנות ממש אוהבות אותה..
כרגע הן שתיהן על מזרונים ממש כמו במיטת קומותיים אבל מתלבטת אם לעשות איזה משו שהתחתונה תהיה מעבר ואז ליצור שם איזור משחקים מתוק קצת סגור, אולי להוסיף וילונות.. לא יודעת... ואז גם הגודל של המזרון יותר תואם גיל וגם הרווחתי שם יותר מקום אחסון/רצפה שלא מתבזבז. מצד שני כשיש שם מזרון גדול בחוויה זה לא מזרון על הרצפה כי הוא בתוך המסגרת מיטה וזה לגמרי מיטה.. אם אני אשים שם מזרון של מיטת מעבר אז זה ממש כמו מזרון על הרצפה והוא גם כל הזמן יזוז וזה לא רלוונטי.. ואם אני ישים שם פשוט מיטת מעבר אז אני חוששת שהרווח בין הגובה של המיטת מעבר לגובה של המיטת קומותיים יהיה נמוך מדי והיא כל הזמן תתקע.. לכן בסוף פשוט קנינו שתי מזרונים גדולים וזה פשוט מיטת קומותיים גדולה..
אם את רוצה תמונה תכתבי לי אשתדל לשלוח לך בפרטי . תכלס בסוף עם החסרונות אנחנו ממש מרוצים וזאת מיטה ממש מתוקה. הבנות עפות על זה שהיא ענקית ומבחינת הגודל היא יכולה לשמש אותן עד החתונה🤣🤭
תעשי גוגל תראי לאיזה מיטה אני מתכוונת ותביני..אם את רוצה תמונות תכתבי לי ואשתדל לשלוח לך
דווקא זה מיטה טובה בעיניי לממד כי במקרה הצורך מבוגר גם יכול לישון שם חופשי ביחד עם הילד או משהו
זו מיטת גלריה עם שטח מתחת למשחק וכו ששמנו בו פשוט מזרון.
מיטת קומתיים היא גבוהה, המיטה הזו הרבה יותר נמוכה ממיטת קומתיים אחרת.
אבל בעלי בנה אותה-
הוא הגביהה מיטת מעבר שהיתה לנו (כזו עם 4 רגליים ולא עם רגל באמצע)
ובנה לה 2 מיטות נפתחות
הזמינה מנגר
כך שהמיטה שלמטה תהיה מוכנסת חלקה מתחת למיטה העליונה
כך זה לא תופס הרבה מקום בחדר
ומצד שני, בהמשך זה יהיה מיטת מעבר רגילה
מהו משלוח המנות הטוב ביותר שקיבלת?
(אפשר ברווקות, בילדות, בחיי הנישואין)
ושאלת בונוס:
מהו משלוח המנות הטוב ביותר שנתת?
הקטע שאני ובעלי הכי נקיים ונותנים דוגמא אישית בקטע הזה
זה מחרפן אותי
אז תגלי לי את הסוד..
לק"י
אבל זה נראה לי בא מהם.
הגדול בן 11.
האמת עד שלא ממש מזמן בעלי ואני היינו 'על זה',
ולכן היו מצחצחים כל ערב בצורה יסודית.
הזמן האחרון יותר שחררנו את זה לאחריותם, ולכן באמת אנחנו צריכים לעקוב, בת השמונה לרוב זוכרת מעצמה, בן העשר הרבה פעמים 'שוכח' אם אני לא מזכירה...
כל זה לגבי הערב, צחצוח של בוקר לצערי ממש לא מקפידים.
לשאלתך, אם הם לא רגילים להקפיד על זה, הדרך שאני מכירה להטמיע הרגל חדש היא דרך 'מבצע פרסים', פה ושם זה עובד וההרגל ממשיך גם אחרי שהמבצע נגמר, הרבה פעמים לא 🥴
אחכ הייתי מתזכרת להם כל פעם
עכשיו הם כבר יותר גדולים וכבר לא עוזר לתזכר.. בעיקר הגדולים בני 12-13
לא יודעת מה לעשות... יש להם מלא חורים..
לק"י
בת 5.5 לפעמים מצחצחת.
כשהם קטנים אני לא מתעקשת איתם.
והם לא תמיד או בכלל מצחצחים גם בערב. תלוי מי.
כמו שעושים קוקו בבוקר כל יום, ככה מצחצחים שיניים כל יום
אם אין להם את זה בשגרה, אפשר לעשות מבצע משפחתי.
מי שמצחצח שם לעצמו נקודה, כשהמשפחה מגיעה ל100 נקודות קונים משחק קופסה משפחתי או יוצאים לטיול וכד'.
אם את רוצה להאריך את הזמן שהם מתרגלים אפשר לעשות יעדים כמו מד גובה.
50 נקודות יוצאים לפיקניק
100 נקודות קונים משחק
150 נקודות יוצאים לחדר בריחה
200 נקודות יוצאים לצימר (אם ממילא מתוכננת חופשה משפחתית בקיץ אפשר לקשור את זה ביחד)
לילדים שאין להם בעיות קשב וריכוז יותר קל לשמור על שגרת בוקר ושגרת ערב.
האם את מקפידה לצחצח לקטנים? זה נראה לי הכי גורם לזה להיות מובן מאליו גם עבור הגדולים ועוזר לתחזק את זה.
וגם ביקורת שנתית אצל רופא שיניים.
מזכיר לכולם שעדיף להקפיד ולא שיהיו חורים בשיניים
ויש להם קשיי קשב וריכוז וכמעט כל פעולה אני צריכה לתזכר להם
כמה שניסיתי והנחיות וקורסים שעברתי כדי לגרום להם לבצע פעולות מעצמם זה לא עבד.. 😔
1. קונה מברשת ומשחה אטרקטיביים
2. מזכירה מדי יום בנעימות
3. מפתחת לילד מודעות להיגיינה ושמירה על בריאות השיניים
4. נותנת דוגמא אישית
הכל עשיתי
האמת אני קוראת אתכם ומתייאשת
כנראה שאני צריכה לבחור את המלחמות שלי וזהו
אם לכם יש מודעות גבוהה
כנראה שבעתיד הם יפנימו את ההרגל ויחקו אתכם.
אפשר גם לנסות לתת להם להריח את הבל הפה בבוקר
או להרגיש את הלכלוך שמצטבר
הוא לא ממש מוכן להכניס את המברשת לפה
וגם שלב למתקדמים איך מלמדים לצחצח עם משחה? או שזה בגיל גדול יותר?
הילדה לא מוכנה שנכניס לה את המברשת לפה
לא עם המשחה בטעם תות ולא בלי כלום
ואני מתחילה לראות קצת צהוב בקצוות של השיניים
הבן שלי עוד מוצץ את המשחה.
ובלי קשר, לא כזה מצחצח זה נורא?
חודש וחצי אחרי לידה שישית. לא מסוגלת בכלל לדמיין עוד הריון כרגע, מותשת ועייפה.
יש לי תור לרופאה באמצע שבוע הבא, בתור הזה היא תכניס לי התקן לא הורמונלי כמו שהיה לי בעבר בתקופות שלא רציתי הריון.
היום לדעתי אני כבר יכולה להתחיל לספור 7 נקיים אבל לא רוצה לטבול לפני שיש לי התקן. בעלי מחכה לזה ממש וכל יום שואל אם אני כבר נקייה ויכולה לספור, אני לא רוצה להגיד לו שכן אם זה יוביל לטבילה לפני שיש התקן.
מעולם לא שיקרתי על זה ומעולם לא דחיתי. לא יודעת אם לעשות זאת בפעם הראשונה כי אני כל כךךך לא יכולה עכשיו עוד הריון.
יש עוד פתרונות שלא חשבתי עליהם?
ואל תגידו לי לשתף אותו בקושי, זה לא רלוונטי מבחינתו... הוא יגיד לטבול כרגיל כי הוא חושב רק על הצרכים של עצמו
ועכשיו הבנתי נכון בזכותך...