אני אחרי לידה, אחרי הריון לא פשוט נפשית ורגשיתאנונימית בהו"ל

הילדים אצל ההורים שלי כי אין מישהו אחר שיהיה איתם

בעלי איתי

הילדים כמובן במסגרות ואחהצ ההורים מוציאים אותם ומתארגנים למקלחת ושינה

אני כל הזמן מקבלת טלפונים של צעקות, בכי, ריבים, ויכוחים, הבת שלי לא מסתדרת עם אמא שלי

אני פשוט יושבת פה ובוכה

בעלי ייסע לשם אבל הנזק כבר נעשה

הילדים בוכים

אמא שלי צרחה עליי שהיא לא מוכנה יותר לשמור עליהם

ואני עצובה כל כך

רואה פה נשים שיש להן 9 ילדים בבית שנשארו עם ההורים ואצלי אף פעם אין מי שישמור עליהם

הלכתי ללדת, כן?

איפה בדיוק הייתי אמורה להשאיר אותם??????

ווואי איזה קשה זהשירה_11

סיטואציה קצת הזויה

בת כמה הבת שלך?

איזה קשה זה שזה ככה, במקום להיות רגועה ונינוחה ולהתעסק בשמחה שלך את צריכה לקבל מבול פלאפונים כזה

בעלך איתך? מכיל?

חיבוק 🫂 ענק 

הבת שלי בת 6אנונימית בהו"ל

ילדה לא קלה, לא אשקר

אבל ילדה!

הייתי מצפה מאישה מבוגרת ליחס אחר

ושלא תביני לא נכון, היא שומרת על ניקיון של הבית ומכבסת וכאלה

אבל זה לא שווה לי!!!! לא ביקשתי לנקות ולסדר אבל זה כנראה יותר קל לה מאשר להיות סבלנית לילדים

כנראה שהיא בורחת לשםשירה_11
ובאמת מרגיש שמצופה מסבתא להיות חביבת הילדים 🩷
את כנראה מצפה ממנה למשהו שהיא לא מסוגלת אליופה לקצת

היא גם בנאדם, גם לה יש דברים שהיא מסוגלת להם ודברים שלא.

היא יכולה כנראה בשמחה לעזור לך עם הבית ועם הניהול השוטף שלו ולא מסוגלת להתמודד עם הנכדים.

קןרה, זה לא הופך אותה לסבתא פחות טובה.

זה לא מעשי שבעלך ישאר עם הילדים והיא תבוא להיות איתך באשפוז?

אצלנו זה מה שעשינו בלידה שבה הייתי חייבת מישהו איתי אחרי קיסרי (בשאר הלידות הייתי לבד באשפוז), אמא שלי הייתה איתי ובעלי היה עם הילדים.

עורכת

עכשיו רואה שזה שרשור משלשום אז מקווה שאת כבר בבית ויותר בטוב ❤️

מתואמת

מבקשת סליחה, קודם כול, כי נראה לי שאני אחת מאלה שגרמו לך לקנאה...

(רק אומר שאנחנו דווקא משתדלים יחסית לא הרבה להפיל על ההורים שלנו. היינו אצלם אחרי שלוש הלידות הראשונות - כולנו יחד - ובכל שאר הפעמים שנעז3נו הם שמרו עליהם לא יותר מיומיים, אף שב"ה הם ממש נכונים לעזור...)

אני חושבת שלשלמור על חבורה של ילדים שהיא לא שלך (אף שאלה נכדים) לכמה ימים - זה ממש קשה. (ראיתי את זה על עצמי כששמרתי לשעות ספורות על אחיינים שלי, שאני מאוד אוהבת - הייתי כל הזמן במתח, ולא תמיד ידעתי איך להרגיע אותם ואיך להתנהל איתם, כי אני לא מכירה אותם מספיק...)

אני מבינה שאת במצב קשה מאוד, אבל אולי היה עדיף לעשות הפוך - שאת תלכי להורים שלך עם התינוק ובעלך יישאר בבית עם הילדים? (עשיתי את זה אחרי שתי לידות)

עכשיו כבר מאוחר מדי בשביל זה, אני מניחה, אז כרגע המצב הוא שאתם צריכים להתנהל בעצמכם:

את בחדר כל היום, לא מטפלת בילדים כלל מלבד בתינוק, ובעלך נמצא עם הילדים ברחבי הבית ודואג לבייביסיטר אם צריך. (גם את זה עשיתי אחרי חלק מהלידות)

בכל אופן, חיבוק גדול. הקטע שאמא שלך צרחה עלייך זה הכי קשה...

תרגישי טוב ומזל טוב!

אני אף פעם לא נסעתי להורים אחרי הלידהאנונימית בהו"ל

ובואי נגיד שידעתי למה

אני כרגע עדיין בבית רפואה, לא בבית

ובכנות זה לא לשמור עליהם כל היום, רק כמה שעות בערב

פשוט עשתה לי רע

אבל למה בעלך לא יכול לשמור עליהם?מתואמת

או בייביסיטר?

התגובה שלה באמת קשה, ואני מבינה אותך שאת לא רוצה ללכת אליה, אבל במצב כזה גם בשמירה על הילדים אי אפשר להיעזר בהם...

(ושוב אגיד איך היה אצלנו בלידות שבהן לא היינו אצל ההורים - הם באו אלינו לכמה שעות, בתורנות בין שני הזוגות, לפעמים גם האחים הרווקים שלי באו, והייתה גם בייביסיטר. בלידות האחרונות כבר היו ילדים גדולים מספיק בשביל לשמור על הקטנים. ובאמת בעיקר בעלי היה נוכח...)

וסליחה שאני נשמעת לא רגישה...❤️ מנסה לעזור לך למצוא פתרונות למצב הקיים, אף שיכול להיות שאת בסך הכול רוצה לפרוק...❤️❤️

אני לא יכולה פיזית להיות לבד בזמן האשפוזאנונימית בהו"ל
בייביסיטר חיפשתי אבל לא מצאתי ללילה
הבנתי עכשיו... באמת קשה❤️מתואמת
שעות הערב הן תמיד שעות קשותהשם גדולל
יכולה להבין את אמא שלך... 
קודם כל מזל טוב!!חשבתי שאני חזקה

איזה קשה!! ואיזה חוסר אונים....

חיבוק לך! ממש קשה להיות רחוקה מהסיטואציה ובמיוחד שהכי מגיע לך בעולם רק להנות מהפלא החדש שלך ולהתאושש מהלידה...

מקווה ממש שתצליחי למצוא פתרון אחר לעד שתחזרי הבייתה (אולי לפזר אצל חברים? אולי בנות נוער לבייביסיטר או התנדבות?)

מזל טוברקאני

וחיבוק ענק

זה לא קל

לא לכולם יש את האופציה להיעזר בהורים

יש לך אולי אפשרויות אחרות?

בייביסיטר בתשלום? משהו בסגנון? שכנה אולי?

אצלנוoo

בעלי חזר הביתה באמצע הלידה כדי להוציא את הילדים למסגרות ואז חזר שוב ללידה

ולא הגיע יותר לבית חולים עד שהשתחררתי

לא תמיד יש מישהו אחר שיטפל בילדים והעדפתי להיות רגועה שהוא איתם

איזה לא פשוט!התלבטות טובה

רק רוצה לומר מזל טוב!

וחיבוק על הסיטואציה הלא פשוטה וכואבת ❤️

איזה עצוב התחושה שאין גב..כורסא ירוקה

אני אישית מעדיפה שבזמן האשפוז בעלי יהיה בבית עם הילדים, וברגע שחוזרת הביתה מזמינה המון בייביסיטריות צעירות (כיתה ז-ט כזה) שיהיו בבית איתי, ישחקו עם הילדים ויעשו עבודות בית קלות (שטיפת כלים, הגשת א.ערב, אולי קצת קיפול כביסה)

אז פתרונות פרקטיים אפשר למצוא, אבל הקושי האמיתי זה התחושה שאין לך באמת תמיכה מאמא וזה קשה מאד. חיבוק על זה.. 

קלעת בולאנונימית בהו"ל

זה בדיוק מה שמפריע לי

הייתי מצפה שתרצה לעזור לי באהבה ותתרגש איתי

אני לא יכולה פיזית להיות לבד בזמן האשפוז

בית החולים אמור לתמוך בך לגמריכמהה ליותר

ברמה הפיזית.
לא פירטת, אבל אם נניח אין לך שום יכולת לקום לבד, אז האחיות יכולות ללוות אותך לשירותים, ואם גם שם את לא יכולה לבד, אז אפשר לבקש אולי קטטר.
לגבי מיקלחת - אולי אפשר לתאם עם בעלך בבוקר שיבוא לעזור לך, או שוב, לבקש מהאחיות שיביאו אותך לשם, בדרך כלל הם שמים שם כיסא, ואז מספיק שאחות תושיב אותך.
גם לגבי התינוק - אם את לא יכולה לקום - את יכולה לבקש מהאחיות שיביאו אותו אליך.

האמת, שבתור מישהי שגם אין לה כל כך גב, אני אפילו לא מצפה, וכך גם לא מתאכזבת. והאמת היא שאני רואה כל כך הרבה נשים סביבי שאין להם תמיכה, אז אני מפקפקת בכלל באקסיומה הזאת שיש לנו בראש, שהמישפחה תמיד אמורה לשמוח איתנו ולעזור.
הילדים נשארים אצל שכנים\ חברות בזמן הלידה עצמה, ואחר כך אנחנו עושים מה שאפשר כדי שבעלי יהיה איתם כשהם חוזרים.

כנ''ל מסכימהבורות המים
זה שהוא אמור, זה משהו אחראנונימית בהו"ל

בפועל לוקח המון זמן עד שהן מגיעות והן לא מגיעות כל פעם כשצריך לקחת את התינוק ולהחזיר

ממש מסכימה!ממתקית

ואחיות אמורות לעזור, צריך לבקש עזרה.
לא תמיד זה יהיה מיידי, אבל צריך סבלנות כן.
השאלה מה עדיף- סבלנות שלך בהמתנה לאחיות שיחזירו את התינוק וסבלנות לדברים אחרים
או סבלנות של אמא לילדים שלך
זהב שיקול בעייני.
ואני תמיד העדפתי שבעלי יהיה עם הילדים בבית, הייתי יותר רגועה.

מזל טובהשקט הזה
וחיבוק על הסיטואציה❤️

יכולה להגיד שעכשיו בלידה השלישית שלי, כשהבנות לא היו במסגרות, בעלי היה איתן בבית.

לידה זה אירוע מטלטל למשפחה ואם שני ההורים נעלמים פתאום זה יכול להחריף את הטלטלה ולהוציא מילדים התנהגויות מאתגרות.

וואו מממ שמורכב להרגיש ככהבורות המים

שה להיות אחרי לידה ולשמוע כאלה טענות מהבית

מנחשת שמראש הסכימו ולא תארו לעצמם כמה הז קשה

ולפעמים גם ילדים אחרי לידה משתגעים בעצמם ומתנהגים לא קל

מנחשת שזה לא בכוונה רעה אבל זה באמת מאודדד קשה להיות ככה בתחושה שקשה להם ככה עם הילדים

באמת מה עושים כשיש הרבה ילדים?

האמת אצלי נגיד אין משפחה שתשמור

להורים שלי קשה כבר מזמן..

אז

א. בעלי בא איתי ללידה נשאר איתי שעה-גג שעתיים אחרי ונוסע הביתה ורק הוא עם הילדים

ב. בזמן הלידה עצמה- משריינת מראש כמה נערות לבייביסיטר

השאיפה שיפגשו את הילדים לפני ויכירו אותם.

ג. שכנים

ד. משפחה אחרת אם יש

וכן לזמן יחסית יותר קצר..רק ללידה עצמה

ובבע'ח אם קשה לך לבד תבקיש עזרה מהאחיות..תשימי בתינוקיה.. י שאיך לקבל עזרה לרוב

או לפצל בין חברים של הילדים

בפועל בזמן אמת אנשים לרוב מסכימים לעוזר

ובאמת בעיני הכל עדיף מאר להעמיס על ההורים אם זה היחס

עוד הצעה להבא להביא להורים רק חלק מהילדים

או שההורים יבואו אליעם כי בבית יותר קל לילדים

אבל עכשיו תבקשי שיתקשרו לבעלך עם טענות ובעיות ואת צריכה לנוח פיזית

ובעיקר נפשית

אל תתערבבי ואל תתני לזה להרוס לך את ההתחלה

וכן בעיני עדיף לשחרר את הבעל ולהיות יותר רגועה

אני חושבתSARITDO

אם לא מצפים

לא מתאכזבים

יש הורים ששומרים

ויש גם הרבה שלא ..

מבינה את התחושות ובכיקר אחרי לידה שאת מוצפת רגשית.

שאלת מה עושים עם הרבה ילדים ?

ישכל מיני פתרונות שצריכים להיות קשובים ופתוחים אליהם.

ולפעמים לא צריך פתרון

כי המשפחה ממולך עם 9 ילדים. הגדול שלהם כבר בן עשרה ויכול לשמור בעצמו

סתם דוגמא.

ובכא מה שבדכ מצוי זה שהאבאנבבית עם הילדים

והאישה בבית חולים.

בביהח בדכ למי שצריך !! יש עזרה.

ואולי בכלל לאמא שלך יהיה יותר קל לבוא לעזור לך

מאשר לעזור עם הילדים.

גכ סוג של פתרון

ילד בן 10 שומר על 8 אחים??אנונימית בהו"ל

ברור שלא

יש לי המון חברות שההורים שלהן שומרים על הילדים בזמן לידה, זה לא זמן רגיל

אני נמצאת כאן ורואה סביבי שאין כמעט נשים בלי מלווה, ממש בודדות. כולן עם הבעל או עם אמא 

היא כתבה בן עשרה - הכוונה למתבגר...מתואמת
מאיפה הגעת למסקנה שהילד בן 10?SARITDO

יש כל מיני טווחי גילאים במשפחות.

בכא להזתכל ולדמין שלכולם ההורים עוזרים

זה קצת פטאטי

מבינה את התסכול

בלי קשר

אין צורך לדמיין, זה מה שקורה סביביאנונימית בהו"ל
אפילו כשכתבתי הודעה בקבוצה של הקהילה קיבלתי תגובות כמו "אצלי ההורים עזרו" ולא מאחת
אשריך שאת נמצאת בסביבה כזוSARITDO

אני מכירה המון שהבעל חוזר ישר לילדים מיד אחרי הלידה

וגם בחוויות שלי אחרי הלידה לרוב היינו נשים לבד.

בחלק מהלידות הייתי אחרי הלידה במחלקה מיוחדת לנשים שעברו לידה קשה כמו קיסרי. איבוד דם. המוגלובין נמוך. וכל מיני....

אולי את נמצאת בקהילה ממש צעירה?ממתקית

אז הגיוני שיש יותר עזרה מההורים.
אצלנו ובסביבתי אין שום עזרה, הבעל איתי בלידה, נשאר מעט וחוזר ישר לילדים.
לא קל
גם כשפיזית לא הייתי עצמאית לאחר הלידה
צריך סבלנות מול האחיות.

ילדתי בבית רפואה עם עוד המון חסידות,אנונימית בהו"ל

חרדיות, דתיות לאומיות.

כמעט כולן נשארו עם הבעלים, דיברנו והתחברנו ויש כאלה שיש להן גם 11 ילדים בבית ויש עזרה של ההורים.

את רואה מה שחסר לך..וזה טבעיבורות המים

ברור שיש כאלה עם תמיכה וכאלה שלא

אבל הפרשנות שלך שאם אין עזרה מההורים זה חריג

זה לא נכון

בכללי בחיים עם הילדים החיים כן מבקשים מאיתנו יותר עצמאות כמשפחה ואי אפשר כבר להשען מדי גם למי שיש משפחה תומכת

ויש ויש

אבל להשוות זה מחליש ולא עושה טוב

ללידה הבאה תלמדי יותר טוב אחך להערך מראש לסיטואציה

שוב חלילה לא מתווכחת איתךSARITDO

מבינה את הכאב שלך

את הסיטואציה מורכבת אחרי לידה.

הכל משתולל ורגיש ככ.

וכן גם לי היו כאלו סיטואציות בעבר.

עם ההורים.

(גם בלידה ולא רק)

היה לי קשה אישית

אבל אפעם אל תסתכלי על אחרים

זה סתם מחליש.

ובמצבים כאלו נוטים להדגיש דווקא את אלו שיש להן עזרה מההורים

ואילו שאין נעלמים.....

לדוגמא אני תמיד יולדת בביהח עם חרדיות ולא זכור לי כמעט בעלים שנשארו....

חבל אל תחלישי את עצמך.

זה ככ לא נכון עכשיו

תלכי תקני לך משהו. תחשבי חיובי.

תנסי להתגבר על החולשה למרות שזה באמת לא קל

ותתאמצי לראות מה יש לך כן טוב

עברת לידה בה

תינוק בריא בה

יש ככ הרבה על מה להודות

לא מובן מאליו

לכולם יש חבילה שכוללת ככ הרבה פרטים

לא נכון להסתכל על נקודה ספציפית במכלול

כול אחת עם הניסיונות שלה.

העיקר הבריאות!!

חיבוק יקרה!

אבא ואמא הביאו אותנו לעולם

בלעדיהם לא אנחנו ולא הילדים היינו פה היום

אני גם ילדתיבתאל1

בביח וסביבי היו חסידיות וכו' וכו' ולא לכולם היה מישהו איתן. הרבה היו לבד. באו לבקר ובאו פה ושם אבל לא עזרה צמודה.

זה הגיוני סהכ.

במיוחד כשהמשפחה רחוקה ולא יכולה לעזור כמה ימים רצוף או להשאר בשומקום.. אז באים לכמה זמן והולכים. והשאר עלינו- אבא ואמא...

אצלנו נעזרים גם באחיות/גיסות אם יש כאלה שבדיוק פנויות לעזור ולבוא לשמור על הילדים.

ופעם אחת נעזרתי בשכנה שתשמור.

וגם אצלנו בין החברות יצא שמישהי הלכה ללדת והילדים שלה היו אצל חברה אחת ולמחרת היו אצלי עד שהם השתחררו...

מה שאני באה לומר- שזה כן מקובל דברים אחרים ולא רק שההורים שומרים.

זה ממש לא נורמה ברורה מאליהאורין
אני יכולה להעיד רק על עצמימתיכון ועד מעון

מלידה שלישית אני לבד לאורך כל האשפוז, בעלי קופץ קצת, לפעמים עם הילדים לפעמים לבד אבל רוב הזמן הוא מתפעל את הבית ואני עם התינוק, כולל בסיטואציה של שבת בבית החולים, כולל אשפוז יחסית ארוך ומורכב.

אני אף פעם בלי מלווה.

מבינה את הכאב שלך ואת הרצון אבל נשמע שזה לא הולך.

אולי דווקא כדאי הפוך שיבואו להיות לידך בבית החולים ולא בבית? אני עשיתי את זה עם אחותי, באתי להיות איתה ובעלה היה עם הילדים 

אני גם ככה כמוךממתקית
חיבוק ענק🩷🩷🩷אמא לאוצר❤

תחושה ממש קשה

אני הייתי חלק משמעותי מהזמן בלי מלווה כי בעלי חזר לילדים וככה המוןןן נשים שאני מכירה

וגם בבית חולים ככה ראיתי בכל הלידות שלי

בלידות ראשונות הבעל צמוד ואחרי זה הרבה פעמים האשה נשארת לבד לפחות חלק מהאשפוז, בלילה וכו'.... זה ממש מקובל.

אבל התחושה שלך הכי חשובה, זה לא באמת משנה מה קורה אצל כולן

הלואי שתמצאי איך להרגיש עטופה💓💓💓

אני חושבת שההשוואה רק מזיקההשם גדולל

ברגע שאת משוואה את אוטומטית נפגעת. אומרת לך בתור אחת שלא קיבלה עזרה בלידות חוץ מהלידה הראשונה...

אני לרוב הולכת לבד לחדר לידה, בעלי מגיע לקראת הלידה עצמה ואחרי שעה חוזר לילדים... בלידה האחרונה הייתי לבד בחדר לידה.. ( בעלי היה צריך כבר לאסוף את הילדים וקצת אחרי שהוא הלך ילדתי)

זו הרגשה לא נעימה ורוב זמן האשפוז הייתי לבד, אף אחד לא ביקר אותי אבל הידיעה שהילדים שלי בידיים טובות ניחמה אותי גם אם זה אומר שאשר לבד..

האחיות עזרו לי הרבה וגם בנות שירות שהיו שם..

אם הייתי משוואה ככל הנראה שזה היה משפיע עלי...

עדיף לא לצפות ולראות איך מסתדרים בלי ההורים....

מאחלת לך החלמה מהירה, אל תתני לזה להשפיע עלייך יותר מידי.. יש המון נשים שמתמודדות לבד עם הבעל והילדים וככל שיותר מתכוננים נפשית וטכנית הדברים זורמים.

בעלי תמיד היה עם הילדים בבית כשהיתי באשפוזאורי8
ממש מובן שקשה לך להיות לבד . לא מתוכחת עם זה. את אחרי לידה ואת יודעת מה הצרכים שלך. רק לגבי האמירה שכולם עם אמא או בעל. 9 לידות ואף פעם לא נשאר איתי מלווה, אמא באה רק לבקר  והבעל בא רק להביא את הילדים לביקור. העדפתי שהוא יהיה איתם. ההורים שמרו רק בזמן בלידה עצמה.  רק בלידה שבה היתי אחרי קיסרי בעלי נשאר ביום הראשון. וגם לא נראה לי שכולן סביבי היו עם מלוה. חבל להתבאס בגלל השוואות לכולן. 
אני גם חושבת שאמא שלך הייתה צריכהשוקולד פרה.

להתנהל ברגישות, ולספוג את כל חוסר הנעימות שיש מול הילדים.

גם כי היא סבתא, היא לא איזו מישהי מבחוץ, וגם כי את אחרי לידה, והיה ראוי שהיא תתחשב בך, למרות הקושי שלה.

אבל בני אדם הם בני אדם. את מכירה את אמא שלך הכי טוב. אולי אפילו התגובה שלה לא מפתיעה אותך, למרבה הצער.

זה כואב מאוד שככה זה, ובאמת שאת צודקת שעם כל זה שלסבתא מאתגר עם בתך בת ה-6,

את מתמודדת יום ביומו עם האתגר שבגידול ילדה עם אופי לא קל.

ואוטובוסים תתמודדי כשאת עם תינוק צמוד.

זה מאוד מאוד קשה.

ובאמת חבל ומצער שאמא שלך לא מאפשרת לך את מנוחת הנפש הזאת, ואומר לך שלא תשמור עליה בחיים.

היא הנכדה שלה.

וזה לא אשמת אף אחד שיש לה אופי כזה.

זה משהו שצריך לעבור אתו תהליך. ללמוד לאהוב אותה כמו שהיא, ויחד עם זאת להתקדם איתה שיהיה לכם יותר קל מולה.

חיבוק גדול אהובה.

נראה לי שמה שאת צריכה זה בעיקר הרבה חיבוקים מנחמים.

תודה, אני פשוט יושבת ובוכה פה...אנונימית בהו"ל
אוי אהובה, אין לי יותר מידי עצותעדינה אבל בשטח
גם אני לא באה ממקום שאמא שלי יצאה מגדרה אחרי הלידות , למדתי לצערי להסתדר לבד, ומעדיפה להסתדר לבד ולקבל רוגע נפשי, אבל כואב לי עליך כל כך.. על הבת שלך, על זה שאמא שלך לא מתעלה מעל זה , על זה שאת לא מקבלת טיפת שלווה , שולחת לך חיבוק ענק, ועוד אחד ועוד, אל תבכי ♥️ 
ממש מובן. חיבוק.שוקולד פרה.
למה? תודי לה על הניקיון! הר אין לי שום צפייה מאמאפלפלונת
שלי לשמור על ילדי אפילו לא לרגע. היא בקושי, לפעמים מספרת סיפור כשאני באיזור, האחריות לגמרי עלי. להבדיל בין קשר לבין אחריות לטפל. סבתא נחמד שתהיה בקשר עם הילדים, כמו שגם דודה נחמד שתדבר איתם. ולא מצופה ממנה לטפל בהם. להפך, אני מנסה לדאוג לה.
אהובה, מגיע לך חיבוק גדולחנוקה

אני חושבת שהקושי הבאמת גדול זה רגשית

אחרי לידה זה זמן מוצף הורמונים, ולהרגיש אז לבד- זה נורא קשה

אני גרה רחוק מההורים ככה שזה לא ישים 'לשים אצלם ילדים ללידה' (הם כן עוזרים בייחוד חמותי ולוקח את הילדים אבל לא מהרגע להרגע ולא לזמן בלתי מוגבל)

ובחלק מהלידות בעלי חלק את הזמן ביני לבין הילדים ובאחרונה שהיתה קשה לי יותר- פיזית ונפשית- הרגשתיש אני לא מסוגלת להשאר לבד,

ובאמת הזעקנו בייביסיטר שתשאר עם הילדים ברצף גם בלילה למשל, מה שבעבר ברור שהייתי לבד.

אני לא בטוחה שאת מחפשת פתרונות או לשמוע שיש עוד נשים שלבד בבית החולים

ברור שהצוות צריך לטפל בך (כולל לקלח אותך אם צריך, כולל הכל הכל) ויכול להיות שהוא לא הכי יעיל בעולם

ובכל מקרה, כתבת שאת גם אחרי הריון מורכב- את מרגישה צורך שבעלך יהיה איתך

אז חיבוק רק על זה, ומגיע לך

כי ילדת...

אבל אל תכנסי בבקשה לפינה מול ההורים שלך

זה לא יעזור

תכבי את הטלפון שלך, תאמרי להם שיתקשרו לבעלך

חפשי שכנה או חברים מהגן, בזן לידה אנשים אוהבים להתגייס (כבר כתבתי כאן פעם שאנחנו תיאמנו עם הגננת של הבן שלי שתיקח אותו בזמן הלידה)

בייביסיטריות צעירות פחות מבינות את הפואנטה אבל מישהי מהשכונה, לאו דוקא שיש לך קשר קרוב איתה, טקטית מספיק- תעזור בשמחה.

בטח יש לך איזה קבוצה קהילתית, תכתבי שילדת בשעה טובה ומחפשת סידור לילדים ל3 הימים הקרובים, כי את זקוקה לעזרת בעלך.

אני בטוהח שתקבלי את הגב שאת זקוקה לו.

וואי אהובה! את צודקת ככ. את נמצאת בנקודה שצריכהאביגיל ##

משענת וגב. ומגיע לך אחרי הריון ולידה מורכבת!!

באסה שאמא שלך פחות נמצאת ככזו כרגע

מה עם לקחת בשבילך דולה פוסט פארטום שתבוא לביח להיות איתך ובעלך יחזור לילדים?

אני לקחת אחרי הלידה את יושביה כץ והיה לי ככ טוב ומשמעותי

זה גם רעיון טובמתואמת
גם אני עשיתי את זה בלילה הראשון אחרי קיסרי, כי רציתי שבעלי יוכל לישון נורמלי בבית וגם להיות עם הילדים. לפעמים גם יש החזרים מקופת חולים (אם לא מממשים אותם על דברים אחרים)
וואן זה רעיון טוב!! מכירה הרבה שלוקחות שירות כזהאמא לאוצר❤
וזה ממש ממש יכול לתת מענה!🩷
קראתי עכשיו על דולה פוסט פארטום, איזה יופי זה.ממתקית

יש לזה ביקוש היום?
מעניין
עשיתן לי חשק ללמוד את זה, לעזור ליולדות.
מה שלי לא היה (רק עד ההריון השלישי)

בדרך כלל אלה דולות רגילות שעוסקות גם בזהמתואמת
אבל לפחות לצורך שאני הייתי צריכה - כל אישה נחמדה שילדה פעם וטיפלה בתינוק זעיר יכלה לעזור לי🙂
אויש מבאס.ממתקית

עצוב שסבתא לא מסתדרת עם הנכדה, בת כמה הנכדה?
אגב, משפחות עם 9 ילדים- לא נשארים אצל סבתא וסבתא לא באה אליהם לשמור בביתם כשאמא הולכת ללדת.
יש כבר אחים גדולים יותר ששומרים כשאמא יוצאת ללדת...

אם הכי גדול הוא בן 13-14 ?דרשתי קרבתךך

לא כל אחד מסוגל לזה ויודע לתפעל בית לבד ..

זה באמת מובן הציפייה של הפותחת ואני שולחת חיבוק גדול! גם אני הרגשתי ככה בכמה מצבים בחיים שלי וזו תחושה לא פשוטה שאתה לבד בעולם. מקווה שתצרי לעצמך את המשפחה העוטפת והמחבקת ואולי תמצאי את זה בסביבה שלך .

והאמת שאני לא מבינה את התגובות של לא צריך לצפות ואפשר להסתדר לבד.. כן ברור שאפשר ואפשר להיות לבד ולשים את הילד כל היום בתינוקייה

בסוף להורים שמביאים ילדים לעולם בעיניי יש אחריות שלא מסתיימת בגיל 18 כשהילד יוצא מהבית ויש מצבים בחיים שצריך סיוע משפחתי ותמיכה כמו לידות, מצבים של חולי לא עלינו ועוד.

ושוב אני לא מדברת על סיוע יומיומי שוטף בכלל. אני אישית גרה רחוק מההורים וכתוצאה מכך מסתדרת לבד בחיי היום יום. פשוט קשה לי מאוד להבין הורים שזו הגישה שלהם. 

מסכימה עם כל מילה. זה ממש כואב לי...אנונימית בהו"ל
קודם כל, יש שלב שבו מצופה מהילד להסתדר בעצמוניגון של הלב

ויכול מאוד להיות שההורים לשה מצפים שהיא תסתדר לבד, ומבחינתם יהא לא אמורה להסתמך עליהם במובן הזה. אז כן, הם עוזרים, אבל בגבולות מה שנראה להם סביר.

דבר שני, גם במצבים שצריך סיוע משפחתי ותמיכה מההורים זה מאוד תלוי איזה, ואנשים שונים מצפים לעזרה שונה, ויכול להיות שהיא מצפה לעזרה שההורים שלה לא יכולים מבחינתם לתת

לשמור על עצמו כןדרשתי קרבתךך

אבל על עוד כמה וכמה אחים?? גם ילד בגיל 15-16 לא תמיד מסוגל .. במיוחד אם יש אחים שהם קטנים .. וזה לתפעל בית כולל ארוחות כולל טיפול פיזי

ונכון  , אבל בעיניי הציפיה שלה היא מאוד הגיונית .. כמובן שיש מצבים שבהם זה לא אפשרי כמו הורים מבוגרים מאוד או חולים וכו'

זה כואב שיש הורים שמסוגלים לעזור ולא עושים את זה או עושים ונותנים הרגשה רעה ובאתי לנרמל את התחושות שלה שתדע שזה הגיוני וכואב

כן ההורות לא מסתיימת בגיל 18 ונכון שגידלתם כבר ילדים ואף אחד לא רוצה שתהיו ההורים של הנכדים אבל כן מצופה לתת יד ותמיכה כשצריך אם זה אפשרי

לי מאוד קשה עם התפיסה הזו שנהיית יותר ויותר רווחת של סבים וסבתות שנתמכו יפה מאוד בהורים שלהם שעזרו בצורה משמעותית בגידול הילדים אבל שמגיע "תורם" הם מתנערים מכל עזרה בטענה שסיימנו עם זה .. ושוב מדובר על עזרה במצבי קצה ולא באופן יומיומי!!

אני קבלתיoo

מעט עזרה בתחילת הדרך

פחות מההורים

יותר מאחיות וגיסות רווקות

כשהן נשאו גם זה נגמר

הייתי שמחה לקבל יותר עזרה וגם הייתי ממש צריכה אותה עם ילד חולה כרוני

אבל אני ממש מבינה את חוסר הכוח של ההורים

אני היום עם ילדים שחלקם גדולים ועצמאיים (15+)

כשהם מבקשים עזרה (הסעה/ לסדר/ לקנות משהו) אני הרבה פעמים מסרבת ומסבירה להם להסתדר לבד

לפעמים אין לי כוח/ זמן

ולפעמים זה נראה לי מאמץ מיותר שאני אבצע במקומם

אני תוהה אם אסכים לשמור על הנכדים העתידיים ימים שלמים בגלל לידה

(כנראה שלא

אולי עזרה נקודתית

אולי עזרה כספית במימון אחות/ בית החלמה)

מבחינתי גיל 18 וגם קודם לכן זה בהחלט גילאים שהעול משתחרר ממני

אני כמובן אשמח לעזור אבל בגדר עזרה בלבד כשמתאים

לא אחריות על שום דבר

(ואולי אני אחשוב אחרת כשיגיעו הנכדים 🤔)

יש הבדל גדול בין זה שלא תרצי כל הזמןחילזון 123

לשמור על הנכדים ויהיה לך את החיים שלך.

לבין להתגייס ללידה, שזה כן סוג של מצב קיצון שקורה פעם בכמה שנים לפחות.

וזה סהכ כמה ימים קשים.

זה לא מדוייקאפרסקה

כי אם יש כמה ילדים אז לידה של בת/ כלה יכול להתרחש בתדירות הרבה יותר גבוהה מפעם בכמה שנים. בשנים האחרונות לאמא שלי נולד נכד בממוצע פעם בחצי שנה והקצב אצלינו ממש לא מהיר.

אז מבחינת האמא היא צריכה עזרה כיולדת פעם בכמה שנים, אבל מבחינת הסבתא שמצופה ממנה לעזרה זה בתדירות הרבה יותר גבוהה בד"כ

זה לא המקרהאנונימית בהו"ל

אנחנו משפחה ממש קטנה

סתם הערת אגב, נער או נערה בגילאי 15-16ממתקית

מסוגלים בהחלט לתפעל ערב עם ילדים קטנים.
נערים בגיל הזה כבר יוצאים לעבודה עם אחריות ומשמעת, הם בוגרים ומבינים.
בטח ובטח שנערות שבגילאים הללו עושות בייביסיטר ואף מסייעות במעונות.

אני מסכימה שהם יכוליםדרשתי קרבתךך

אבל זה צריך להיות הרגל .. שהם ילמדו בהדרגה לעשות את זה

לא בכל המשפחות מחנכים לכך (וחבל) אבל בכל אופן לתפעל כמה וכמה ילדים זה יכול להיות יותר מורכב,  ולפעמים יש ילד יותר מאתגר/קטן .. וגם פיזורים ואיסופים וכו'

וואו, ממש קשה לי עם הגישה שלךכמהה ליותר

אני לא חושבת שהורים מחוייבים לילדים שלהם.
גם אם הם מסוגלים ויכולים לעזור.
זאת ממש זכותם להגיד שקשה להם, או שכרגע הם לא יכולים.

גם הורים צעירים יחסית יכולים להיות עמוסים: יש כאלה שעדיין מגדלים ילדים בבית, עובדים במשרה מלאה, מנהלים בית, מתמודדים עם עומסים רגשיים או פיזיים – ולא תמיד יש להם את המשאבים לעזור, גם אם “על הנייר” זה נראה אפשרי.

בעיני, זה מיוחד ולא רגיל כשההורים עוזרים, וזה משהו שצריך להעריך ולא לקחת כמובן מאליו.
זה שהם ילדו אותנו, לא אמורה להפוך אותם למשועבדים לכל קושי שלנו, ולטיפול בילדים שלנו. 

ואם כבר מדברים על מחוייבות הורית, אז המחוייבות לילדים שלנו, היא הרבה יותר עלינו, אנחנו מחוייבים לילדים שילדנו ולא לזרוק אותם על סבא וסבתא בגלל בחירה אישית שלנו ללדת עוד ילדים.

מותר לכאוב כשאין עזרה, אבל בעיניי לא נכון להפוך את זה לדרישה או לציפייה מחייבת.

שוב מדגישה שדיברתי על עזרה במצבי קצהדרשתי קרבתךך

ברור שצריך להעריך ולא לקחת כמובן מאליו , כשלי עזרו אחרי לידה שלחתי משהו נחמד לאחר הלידה כהוקרת תודה.

ובכל זאת, ילדים הם תמיד ילדים וזה הגיוני להזדקק לפעמים לעזרה ומי אם לא משפחה יתנו את התמיכה והמעטפת?

לא דיברתי על מצבים הזויים כמו סבא וסבתא שמצופה מהם לגדל את הנכדים שלהם  

אבל למה להתנער מהילד שלך כשהוא צריך אותך? עד הדורות האחרונים לא ידוע לי שציפו מנשים להסתדר לבד אחרי לידה בטענה שבעיה שלהן שהן הביאו ילדים .. 

כי בדורות האחרונים הסבתות הן נשים עובדותהיריון רביעי

מה שבעבר היה אחרת.

בנוסף, אני למדתי שלצפות לעזרה ולא לקבל זה הרבה הרבה יותר קשה מאשר מראש להתארגן להסתדר לבד. וזה לגמרי הקל עלי את החיים. .אני לא מצפה מהורים שלי או של בעלי לכלום ואז לא מתאכזבת או קורסת כי חישבתי את העזרה שלהם 

פעם סבתאות היתה משרה בפני עצמהאנונימית בהו"ל

שלב בחיים

להנות מהנחת..

אני מסתכלת על אמא שלי

שמאדדדד מנסה לעזור

יכולה להגיד לך שכלכלית המחיר מאד כבד

ולא לא יולדים אצלינו כל יומיים..

אבל יש 5 בנות/כלות.

לידה שהיא מלווה זה קרה כבר שהגיע ליומיים הפסד עבודה- המון כסף.

ואז לארח

ובקטנה לפנק, ממש בקטנה

והנכדים עוד יום יומיים

ולפעמים היא מזמינה לשבת ואני יודעת שהיא רוצה שנבוא כי נחת 

(גרים רחוק ולא מתראים באמצע שבוע סתם)

ואנחנו מגיעים ואני חושבת לעצמי- אני באה לפה 'להתפנק' ולנוח קצת

והיא רוצה לשמור על הילדים

אבל בסך הכל- כל שבוע יש פה משפחה עם נכדים אחרים שרוצים צומי מסבתא

כבר אין לה כל כך עזרה לפני/אחרי שבת להכין

יש משפחה עם אתגרים קצת יותר מהנורמה וצריכים עזרה קצת יותר

יש 2 חתנים במילואים וממילא 2 בנות שנזקקות להרבה יותר עזרה עם הילדים (וזה שנתיים... שאנחנו נשות המילואים מגויסות אבל גם אמא שלנו- חמות המילואים- במובן מסוים מגויסת)

ותמיד תמיד הם רוצים לעזור

אף אחד לא מצפה לעזרה בכסף כי באמת ידוע לכולנו מצבם הכלכלי

אבל אפילו להאכיל כל הזמן משפחות זה גם עלות גבוהה

ואני אין לי לב..

והיא עושה את זה בשמחה ובאהבה

אבל אני יודעת טוב מאד שהמעסיק של בעלי חייב לקבל את זה שפעם בשלוש שנים אני יולדת..

אבל המעסיק שלה לא יכול לקבל את זה שכל 8 חודשים בת/כלה שלה יולדת ואז היא נעלמת לכמה ימים ועוד שבועיים אחר כך עייפה מאד כי היא מארחת נכדים/יולדת בבית.

זה מאד מורכב.

פעם החיים היו הרבה יותר שבטיים...

ברור שאת צודקת

אבל הסבתות לא עבדו, וגרו קרוב בדרך כלל 

(תחשבי למשל שאצלינו יכול להיות מצב שמביאים ילד לסבתא שהמעון שלו במרחק שעה וחצי נסיעה, היא בלי רכב- זה אורמ שהוא אצלה כל היום! זה שגעון)

וגם חמותי שלא עובדת- היא מטופלת באמא שלה שבמצב בריאותי לא פשוט

ובחמותה (חמי בן יחיד) שחולה ונמצאת אצלה המון המון המון.

והיא עדיין מתגייסת ושומרת מלא! על נכדים

שה' ייתן לשתיהן כוחות עד 120.

ואפילו על עצמי אני מסתכלת ואומרת

מורכב לי השים האלו

אני אשמח לנכדם

אשחח לעזור

האם תמיד יהיה לי את מלא הפניות כמו חמותי? (שבאמת לא עובדת..)

האם תמיד יהיה לי כל כך הרבה רצון וסבלנות כמו אמא שלי?

הלוואי, אמן!!

בואנה, עם כל הכבוד, המעסיק חוצפן!דיאט ספרייט

אני מתייחסת לחלק שלמעסיק לא נוח שאמא שלך יוצאת כל 8 חודשים לחופש עם ילדה/כלה.

אישה שנעדרת פעם ב8 חודשים לכמה ימים,

זה סביר פלוס פלוס!!

זה יכול להיות לחופש צבור, זה יכול להיות מחלה, זה גם יכול להיות גם חופשה מהמינוס אם קיים בארגון,

אבל אם אישה לא צעירה שעובדת במקום העבודה שלה כנראה כבר כמה שנים ויש לה צבירה והיא עובדת נאמנה ואמינה היא רשאית לנצל את ימי החופשה או המחלה שלה שלה כראות עיניה ובתזמון שנוח לה!

וחילוניות לא נוסעות כל אוגוסט לתאילנד?

וחילונים לא נוסעים בכריסמס לעשות קניות במבצעים של זארה (כאילו הטיסה לא עולה כסף)?

אנשים לא מוציאים ימי מחלה בדיוק בנובי גוד ויש סרטונים שלהם בפייס משתכרים עד מוות?

אם הן לא מתנצלות ולא מתביישות אז אנחנו הדתיות צריכות להרגיש לא בנוח?

כל הנשים צריכות להרגיש בנוח, גם הן, גם אנחנו.

זה מה שמפריע למעסיק שסבתא מטפלת שבוע בנכדה הטרי?

אמא שלי נעדרת כל שנה בלי עין הרע חמסה, לטפל בבנות ובכלות שלה, כל שנה לשבוע שלם ואח"כ מארחת כמה שאפשר (משתדלות שלא תקום לילות).

ומה המעסיק אומר? הוא לא אומר.

אלו זכויות העובד וזה לא עניינו.

הבוס שלי (ואני חוזרת שוב) הבוס שלי, לקח חופשה כי הכלב שלו עבר ניתוח.

באיטליה אפשר להוציא על זה חופש מחלה, אגב.

אז אמא שלי שיוצאת איתי לשבוע לטפל בילד של עם ישראל צריכה להתבייש?

אנחנו לא צריכות להתנצל שלוקחות חופשה לצרכים שלנו, האמהות שלנו (אם הן מעוניינות) לא צריכות להתנצל שהן לוקחות חופשה לצרכים שלהן והחוק מגן עלינו בדיוק כמו שהוא נועד.

(מקווה שלא יצא כועס ואם כן אז בטח ובטח שהכעז לא עלייך) 

"יש הורים שמסוגלים לעזור"אפונה

נשמע שההורים של הפותחת הסכימו לעזור למרות שהם לא באמת מסוגלים לכך, ולכן קרה מה שקרה.

אין לי מושג מאיפה כל ההורים המדהימים שמוזכרים כאן בשרשור, באמת!! זה מקסים שיש מעטפת משפחתית שאפשר להשען עליה בעת הצורך.

אבל זה ממש לא מחויב המציאות

יש הורים רחוקים

מבוגרים

חלשים מסיבות אחרות

עסוקים בדברים אחרים

לא ניידים

או סתם חסרי סבלנות, זה משמעותי!!

ולפעמים פשוט אין הורים...

אצלנו חמותי באה לשמור על הילדים כשעברנו הפסקת היריון, זה מדהים מצידה ואני מאד מעריכה אותה על כך.

בלידות האחרות השארנו אצל שכנים או באחרונה פשוט השארנו לבד (הגדול היה בן 10.5 והקטן בן 2.5, נסענו באמצע הלילה והשארנו להם פתק).

בכל הלידות בעלי חזר הביתה שעה-שעתיים אחרי, להוציא הלידה בשבת.

ב"ה אני מסוגלת לטפל בעצמי ובתינוק אחרי הלידה, אם זה לא היה המצב והייתי צריכה ליווי היינו חושבים על פתרון אחר.

רוצה רק להוסיף נקודה שלא התייחסו אליה

לידת אח היא אירוע מאד מסעיר עבור ילדים, אבא ואמא נעלמים, זה לא זמן רגיל.

בזמן כזה חשוב עוד יותר שהדמות שנמצאת איתם תהיה דמות שהם קשורים אליה, שתוכל לווסת אותם ולעזור להם.

אם סבתא היא כזאת זה נהדר, אבל זה לא תמיד המצב... וככל שיש לנו אפשרות אז לתעדף דמות אחרת, דודה, בייביסיטר בתנאי שהיא קבועה מוכרת ואהובה, או אבא.

אבל לא לכל אחד יש אפשרות לתת את אותה התמיכהפה לקצת

יש כאלה שיכולים לעזור לילדים שלהם בכייף ולשמור על הנכדים בלי הפסקה

ויש כאלה שמה לעשות, הם בשלב בחיים שגם שעה גדול עליהם.

אז כן, יש כאלה הורים שאומרים שהם לא יכולים לעזור בשמירה על הנכדים אבל עוזרים בצורה אחרת (שאולי פחות משמחת את הצד השני אבל צריך לדעת להגיד תודה על מה שנותנים ולא לחיות בתחושה שחייבים לי)

ואין מה להשוות לדור הקודם.

אוהבת לקרוא אותך😘בוקר אור
לא היית פה כבר הרבה זמן,  נכון? היית חסרה
היי איזה כייף לשמוע ❤️פה לקצת

כן, אני פחות כאן.

מגיבה מידי פעם

💓💓💓 אין עליךאמא לאוצר❤
❤️❤️פה לקצת
יש לי ב"ה משפחה תומכתהשקט הזה

ועדיין אני לא מצפה לכלום

הבחירה שלי להתחתן, להביא ילד, ועוד ילד וכו' היא שלי בלבד.

ההורים שלי לא "אשמים" בבחירה שלי ולא חייבים להתגייס כדי לעזור לי עפ זה.

אני יוצאת מתוך נקודת הנחה שאני צריכה לדעת להתמודד עם החיים לבד *גם* בנקודות קצה.

אם זה אומר להביא בייביסיטר ואפילו להביא אותה זמן מראש לפני הלידה כדי שהילדים יתרגלו אליה, או לדאוג לעצמי לקהילה שתעטוף אותי ותבשל לי אחרי הלידה וכו'.

עכשיו שוב, ב"ה יש לי הורים תומכים משני הצדדים. ובלידה האחרונה הנחתנו את הבנות אצל ההורים של בעלי בשבת ב6 בבוקר ומייד במוצש כששמעה על הלידה אמא שלי יצאה אליי והייתה איתי כל האשפוז. אבל אני לא לוקחת את זה כמובן מאליו וכחובה שלהם לעזור לי.

ואם בלידה הבאה זה כבר לא יהיה רלוונטי להורים של בעלי להשאר עם 3 ילדים אז אנחנו נמצא פתרון אחר. ואם אני אצטרך מישהי איתי באשפוז ואמא שלי לא תוכל אז אני אמצא מישהי שתהיה איתי

מותר להורים שלנו גם 'רק' להנות ולרוות נחת מהדור הבא בלי לנקוף אצבע בשבילי

ברור לי שחור על גבי לבןממתקית

שבזמני לידה ובזמנים מסויימים ההורים צריכים לעזור. אין לי ספק בכך בכלל
תקראי שרשורים שלי קודמים על הוריי שלא מזמינים ולא מעורבים ולא מתגעגעים.
זה כואב
זה לא נעים וזה לא אמור להיות ככה...
כשאחד מילדיי נולד הגדולה הייתה בת 14 והיא שמרה בבית ותפעלה, כשאין ברירה אז אין. נכון, לא כל נערה בת 14 או נער יכולים לתפעל בית כשאמא יולדת, מסתבר שגם לא כל סבתא מסוגלת לכך, אני לא מצפה מאמא שלי דבר כזה. (כן מפגש פעם בשנה לפחות עם הנכדים, לא מצפה לעזרה ושמירה על הילדים , אם כי חושבת שאמא בריאה בנפשה וגופה רוצה באופן טבעי לעזור לילדיה גם לאחר לידה 8,9 או 10 אפילו.
זו אופציה לפותחת השרשור בע"ה ללידה הבאה לא לסמוך על ההורים. היא סתם במצוקה וכאובה נפשית עכשיו ואמא שלה לא תורמת לעניין, אז אין ברירה כי אם לסמוך על אחד הגדולים כששכנה או חברה קופצת לראות שהכל בסדר...והאבא חוזר מיד לאחר הלידה,

מבאס שלא נשאר עם היולדת לרגעים היפים שאחרי, אבל כן יש משפחות שזו המציאות אצלם. כמו אצלנו, התינוק נולד. תמונה ונפרדת מבעלי בדמעות, התינוק מהווה לי נחמה ברגעים הללו.
כותבת את זה כי גם אצלנו זה ככה.

חיבוק גם לךדרשתי קרבתךך

מצטערת שלא הבנתי נכון ..

אני גם כתבתי מתסכול דומה , אמנם לא בסיטואציה הזו ממש אבל כן מצבים דומים 

מבינה גם לליבך.ממתקית

ותאמיני לי אני לא מצפה מהורייי לעזרה פיזית כזו או אחרת
לא לפני לידה ולא אחרי, ולא שיבואו למסיבת סידור או מסיבת סיום י"ב
רק יחס, מפגש מינימאלי, התעניינות בילדיי, געגוע כלשהו- לא מצפה ליותר מזה.

וואו. תודה שאמרת את זה ככהשוקולד פרה.

ברור.

בסה"כ אחרי לידה זה יומיים שלושה וזהו.

אפשר לספוג קושי, להיות בחוסר נעימות או באין כוח בשביל הנכדים שנולדו.

הסבים והסבתות יכולים לחשוב לרגע כמה זה קשה ליולדת טריה לשאת את הבית+ תינוק קטן.

והיא צריכה עכשיו להתרגל לזה יום יום, יום יום, יום יום

ולפעמים יש ילדים מאתגרים בבית שגם הם דורשים התמודדות.

מה הם רוצים? להשאיר אותם להתמודד םבד ושיקרסו כי לי הסבתא לא מתאים להיות שם בשבילם?

אז מה יקרה אם היא תיכנס לדיכאון? אז יזכרו שבמשפחה סופגים לפעמים קשיים וחוסר נעימות?

זה קשה לי כי יולדת זה מצב מאוד מאוד מאוד חלש ורגיש. וכן, צריך לעטוף אותה. לא כל אחת יש לה כוחות, ולפעמים התינוק נולד עם אופי עצבני, או שיש לו ריפלוקס, או שיש קושי מסוים, אז בכלל הג'ינגול הוא מטורף

אז בעיניי ממש צריך לרדת מתחת לאלונקה ולעזור לזוג במה שהוא צריך. כדי שניה לתת לו להתאפס. לנשום.

קשה לי כם הגישה הרווחת של סבים וסבתות של ביי ביי, תסתדרו לבד.

מקווה מאוד לוותר על הנוחות שלי בשביל נכדיי. זה בעיניי מהות של התפקיד סבתא.

לא תמיד זה קשור לגישהפרח חדש

יש אנשים שפחות מסתדרים עם ילדים קטנים, ועוד יותר כשהם כבר מבוגרים

הם גידלו את הילדים שלהם כשהיו צעירים ולא בנויים לזה אחרי שלב מסויים בחיים.

ההורים לא חייבים לנו כלום

וזה שבחרנו להביא ילדים אומר שנקודת המוצא שלי צריכה להיות שאני מסתדרת לבד עם הסיטואציה וכל הסביבה.

אם תהיה עזרה- זה בונוס.

וב"ה יש חברים, מכרים, שכנים, קהילה

בשביל המצבי קיצון שחייבים כמו זוג שיוצא ללידה והילדים קטנטנים בבית

לרוב הסביבה (לאו דווקא משפחתית) תתגייס לעזור בשמחה.

בדיוק להיפך! יש שלב שלילדים יש אחריות כלפי ההוריםדיאן ד.

קודם כל הזמן יש לילדים חיוב במצוות כיבוד הורים, להורים אין חיוב כיבוד ילדים.

וחוצמזה ככל שההורים מתבגרים הם יותר זקוקים לנו.

לא מכירה את האמא של הפותחת אבל מאוד הגיוני שהיא בגיל שכבר לא מסוגלת לשמור על חבורת ילדים עליזה ושובבה

די, יש שלב שכבר עוברים את הגיל והכוחות הם לא אותו דבר.

זה באמת כואב שאין עזרה מסביב, חיבוק לפותחת.

ומותר להתבאס שיש אחרים שיותר עוזרים להם.

אבל אי אפשר לבוא בטענות לאמא למה היא לא עוזרת מספיק.

אגב, אני חושבת שבין שאר השיקולים על גודל משפחה יש את עניין העזרה ההדדית.

לאחים/ אחיות יש הרבה יותר אפשרות לעזור אחד לשני.

וזה נותן רשת תמיכה מאוד חשובה.

מסכימה איתך שמגיע שלב שהילדים צריכים להיות שםסטודנטית אלופה

בשביל ההורים.

וגם בנושא של עזרה הדדית בין האחים.

יכולה לומר על עצמי שגם במשפחה שלי וגם במשפחה של בעלי אנחנו נעשה את הכל כדי להיות שם ולעזור, למרות שכולנו גרים בכל הארץ…

גם אם זה אומר לעשות לילה בבית חולים עם האחות שילדה בבית חולים מרחק שעה וחצי נסיעה ממקום מגוריי, כי בעיניי משפחה זה מעל הכל!!

אבל שוב פעם, אי אפשר להסיק מסקנות ממשפחות מסוימות ומנורמות כאלה ואחרות אצל אחרים..

נכון...אורי8
בלידה התשיעית שלי , הבת הגגולה שמרה על כולם. וגם אז בעלי לא נשאר כל האשפוז. היא היצה צריכה לחזור לאולפנא ויש לה לימודים. 
חיבוק על התחושה!פה לקצת

מבינה אותך מאוד, זה קשה ההרגשה הזאת שאין עזרה.

אבל רק רוצה לומר.

לא לכולם עוזרים.

יש לי 5 ילדים, בכל הלידות בעלי הוא זה שנשאר עם הילדים ולא אף אחד אחר. (והעזרה של אמא שלי הייתה לקחת אותי למיון ולהיות איתי בלידה. באשפוז אני לבד)

הוא בא לבקר אותי בבקרים עם הילדים שהיו בבית באותו זמן (אלה שלא במסגרת) אחרי ששם את מי שכן במסגרת במקום שלו.

אז כן, זה קשה וחסר לי מאןד התמיכה שלו אחרי לידה.

אבל גם מובן לי שלאמא שלי אין כח ורצון להישאר עם כמה פיצקים לכמה שעות. לא לכולם זה מתאים והיא מוצאת את הדרך שלה לעזור שהיא לא שמירה על הילדים.

אז אולי זה נראה שלכולם יש עזרה מההורים ורק לך לא.

אבל תדעי שאת לא היחידה, ובדכ אלה שאין להן עזרה לא יצעקו בראש חוצות אלא דווקא אלה שיש להן.

יש לי ילדים צפופים ב"ה ואני אומרת לך מידיעה שיש לי חברות שבטוחות שזה קל לי כי אני גרה ליד ההורים אז יש לי מלא עזרה מהן.

אני לא טורחת לתקן אותן כי אני לא רוצה לדבר רע על ההורים שלי. אבל בעינהן זה ייראה מוזר כי להן עוזרים בלי שיש להם צפופים כמו שלי.

ואני גם לא חושבת שזה רע, הם עוזרים בכוחות וביכולות שלהם וזה עדיף לי מאשר שיעזרו ואחכ יתלוננו ויתמרמרו אצל אחרים.

מזל טוב יקרה!

התאוששות קלה והמון נחת!

תודה ❤אנונימית בהו"ל

וזה גם שונה כי יש לא כל הילדים שלך במסגרת.

להיות עם קטנטנים בבית כל היום זה לא פשוט, אצלי כולם במעון או גן

ושוב, אני מבינה שזה לא קל

באמת!

פשוט הייתי מצפה למאמץ הזה כשהולכים ללדת, אבל אולי אני המגזימה

כשהולכים ללדת בוודאי שהסביבה מתגייסת לעזורפרח חדש

אבל במהלך ימי האשפוז לרוב הבעל תופס את המקום של האישה + עזרה מהסביבה.

כשאני יולדת בעלי עובד מאוד מאוד קשה

וקופץ אלי לביקור בין לבין אבל אין לו זמן לשהות לידי

זה ממש מבאס אבל אני מבינה שאין ברירה.

את ממש לא מגזימהאפונה

יש לך ציפיה אנושית ובריאה

אבל נשמע שזה לא הולם את היכולות של אמא שלך

(גם לא של אמא שלי, זה בסדר)

מציאות שבורה שכזו..

זה לא שונה כי גם אחר הצהריים כדי שבעלי יבוא אלייפה לקצת

אין לנו עזרה אלא אנחנו מסתדרים לבד ובעלי לא מגיע אליי לבד. (או שמגיע עם כולם או שלא מגיע)

ברור שזה היה כייף אם הייתה עזרה ובשמחה.

אבל אם העזרה לא זורמת לאחרים, אני מעדיפה לוותר עליה ולהסתדר לבד.

אני לא חושבת שאת מגזימה בכלל בכלל בכללדיאט ספרייטאחרונה

לא רק לעניין העזרה.

אלא לעניין הצעקות.

אני חושבת שאמא הייתה יכולה לשמור את ההטפות הללו לזמן אחר.

את מוצפת הורמונים.

היא לא.

כמובן, שהייתי מנסה בכל זאת ללמד עליה זכות כמה שאפשר, בסוף היא אמי. 

אני גם אחרי לידה ובכלל אין אפשרות שאמא שליפלפלונת

תשמור לי על הילדים. קפצתי אליה לביקור קצר שתראה את התינוק. בעלי נשאר יותר בבית בשבועיים הראשונים וזהו.

אמא שלך לא חייבת לך כלום. אולי את צריכה לדאוג לה? לכוחות שלה?

וואי וואי.בתאל1

זה ממש קשה ככה.

אבל לדעתי אל תקחי ללב. כנראה כולם מרוגשים ומוצפים. זה זמן ממש קשה לכולם, לא רק לך היולדת. להם קשה רק שונה משלך כמובן.

אז תנשמי עמוק. גם אם לא מסתדרים- הם יאלצו. את יכולה לסגור את הטל'...ובעלך יסע אליהם וירגיע את העניינים.

ולגבי פתרונות - אז אולי כדאי שילכו לחברים אחהצ ואז הביתה וזהו. תני לבעלך להיות איתם ואת תנוחי בביח לבד. סהכ את לא לבד.

או בייביסיטר אם יש מישהי שהם מכירים ומסתדרים איתה.

לא קראתי הכל אבל רוצה להגיד שכאב לי על האמאאורין

כן כן מבינה אותך. ברור. אבל אני חושבת שממש לא ברור שההורים הם הפתרון. הם בגיל אחר, הכוחות לא אותם כוחות. אמר שלי למשל באה לבקר, עזרה לי אחרי לידות כשבאה - אבל לילה לא בא בחשבון וממש הבנתי אותה. סבתא אמורה ליהנות מהנכדים ואם הבת שלך מאתגרת אז ברור עוד יותר שלילות ושהיה רצופה רק הורסת את היחסים ביניהן. היא מפסידה את הסבתא השמחה/מתנה/חיבוק/מלאת כוחות/מחמאות וחזרה הביתה ...  ואז היחסים ביניהן מהנים. כשהסבתא כבר נכנסת לעול של מסביב לשעון ואתגרים - שתיהן סובלות. מבינה את התסכול והכעס שלך , אבל לא הוגן שזה נופל על אמא.

שום מסביב לשעון, מדובר בכמה ימיםאנונימית בהו"ל
לפחות לפי מה שאני הבנתי מה פותחת
לא נראה לי שזה נפל על האמא- סבתא.ממתקית

סבתא הא בן אדם בוגר, ויכולה לומר "לא" אם זה מעבר ליכולתיה לשמור על הנכדים כשביתה יולדת.
אלא אם יצאו ללדת ובטלפון קצר הודיעו לפתע אנחנו מביאים אלייך את כל הילדים ביי.

אבל אם באים לסבתא בגישהכמהה ליותר

שזה מחוייבות שלה, ושכל ההורים עושים את זה, אז זה להשיג הסכמה בצורה מניפולטיבית.
את צודקת שהיא בוגרת ושהיא אמורה להצליח להגיד לא למרות זאת, ועדיין זה קשה כשמדובר בבת שלך...

נכון לגמרי מסכימה.ממתקית

אבל עדיף להגיד לא בהתחלה מאשר אחר כך לבאס את היולדת שזו ביתך ולומר מילים שפוגעות ולא נעימות לשמיעה- זה יותר קשה.

מסכימה. והיא הסכימה וזה היה כבד עליה ויצא בצורהאורין

שרק פגעה יותר.

ועוד משהו.פלפלונת

לי אין שום עזרה מההורים. הם לא יכולים. אני לא מצפה כבר שנים. הם מבוגרים.. ואמא שלי גם לא מצפה ממני לקחת אותה לתור לרופא או משהו כזה.

בנוסף בעלי פעם ראשונה היה איתי באשפוז כי היה שבת ולא יכל לחזור אבל  היה עייף וישן בכמויות בלילה וביום.

לא הכל חייב להיות כמו שאת רוצה.

אני חושבת שזה לא נחמד בכללממצולות

להתחיל להשוות כמה עזרה כל אחת קיבלה או לא

כרגע הפותחת אחרי לידה במצב רגיש

הילדים כבר היו אצל אמא שלה

ולקבל טלפונים כל שניה

שאין ביכולתה לעזור

זה מתסכל מאד מאד

לא צריך להתחיל להטיף עכשיו

אם האמא צריכה לעזור או לא

אם הילדים אצלה כנראה שהיא הציעה או התנדבה

אז מצופה שבמצב הזה לפחות תנסה להסתדר

ולא לגרום לבת שלה שניה אחרי לידה

עוד דאגות מיותרות

בהמשך אולי היא תוכל להגיד שפחות מתאים

לעזור בנושא הזה

והפותחת תתארגן בהתאם

מבינה ומתנצלת. ונזכרתי שחוויתי דבר דומה לפותחתפלפלונת

אחרי לידה באנו פעם מביהח ישר להורי. אימי היתה לא שמחה ולא נעימה איתנו בכלל אפילו שהזמינה אותנו עם הילדים. חיכיתי למוצש לברוח משם.

אבל אם יום חול, מיד הייתי הולכת. הייתי מציעה לפותחת למצוא פתרון אחר. אולי אחות או בייביסיטר..

חיבוק גדול- זה לא קלאמ פי 5

תקלי מעליך דברים מה שאפשר

חיבוק. אני לגמרי מבינה אותך. ואת ההרגשה הרעה הזאת.היריון רביעי

אני בלידות הקודמות אכן נשארתי לבד כי בעלי טיפל בילדים שבבית.

בלידה הזאת אני גרה רחוק מאמא שלי והיא הציעה לבוא לעזור לי ובין המילים ומההכרות איתה אני ידעתי שהיא לא תצליח לעזור ורק יכול עלי העומס של לארח אותה ולכן התחמקתי מזה.

ספציפית בלידה הקרובה אין לי תינוקות בבית, הגדולים כבר עצמאים וחמותי שעכשיו אני גרה קרוב אליה הציעה שתבוא לישון איתם. אז בעלי אמר שהוא יכול להיות איתי כול הזמן בבית חולים והתנגדתי כי אני יודעת שלמרות שהילדים גדולים ועצמאים רגשית הם יחוו טלטלה והם צריכים לפחות הורה אחד שיאזן אותם.

ודבר נוסף, היחסים שלי ושל אמא שלי מורכבים אבל אנשים מהצד יחשבו שתמיד היא עוזרת לי ונמצאת לידי למרות שאני יודעת שאני לא יכולה להעזר בה בכלום. לכן, אני לא מציעה לך להשוות עם נשים שאת מכירה יום וחצי

מזל טובים...

כשאני ילדתי, אין לנו עזרה מהמהשפחה בכלל, בעלי היה איתי במשך היום ונסע כדי להוציא את הילדים מהמסגרות.

ואני הייתי לבד בבי"ח....

וביקשתי להשתחרר יום קודם בשישי, כדי להיות עם הילדים בשבת

יוצאות עם הילדים לנופש?מולהבולה

בעלי ממש לא אוהב את זה....אומר שזה קשוח.אנחנו עם קטנים

ולפני שנתיים יצאנו והילדים היו בחוויה מה זה טובה !!!!!

אשמח לשמוע מכם לאן אתן יוצאות אם כן

לא בתי מלון כי זה סופר יקר

בעבר יצאנו לקמפינגרוני 1234

השנה לקחנו דירת איירביאנד בי

היו גם שנים שנשארנו בבית אבל כל יום יצאנו לאנשהו (מעין, מוזיאון וכו).

זה באמת עבודה קשה עם קטנים אבל אנחנו מאד נהנים בכל זאת.

אנחנו פחות, יותר טיולים של יוםשיפור
זה הרבה עבודה, הרבה כסף, הילדים לא תמיד ישנים טוב מחוץ לבית, יותר נוח לי לחזור בסוף יום מעייף איתם למקום המוכר והידוע.
וואי זה סגנון אישיואני שר

כילדה יצאנו כל שנה ל3 ימים,

שינה בבית ספר שדה בעיקר

והתוכנית היתה מסלולים...

ההורים שלי תמיד אמרו שדווקא כשהיינו קטנים היה יותר קל כי הלכנו יפה וכשגדלנו התחלנו להתלונן  😅

אני היום כאמא פחות אעשה את זה כי מסלולים זה פחות בשבילי ואז אם הילדים לא מתרגלים זה באמת לא הכי מתאים...

עדיין אפשר לחשוב על מקומות לא יקרים מדי (למרות שאולי עכשו זה שלב די מאוחר) - בית ספר שדה, אנא, מקומות אירוח אולי לא במקומות קלאסיים של הצפון שמבוקשים מאוד ולבנות תוכנית באיזור - ים, מעין, מסלול קטן... תלוי מה האופי שלכם.

מניסיון משפחתי בשנים האחרונות (כשיוצאים עם ההורים שלי ואנחנו כבר נשואים עם ילדים אז זה נהיה שבט) - באמת המקומות הפשוטים באיזורים לא מבוקשים מאוד הופכים את המחיר לריאלי יותר - הבית הארחה בהר ברכה, בסוסיא וכאלה... זה לא צפון כמו שמדמיינים קיץ אבל מאפשר.

וגם לצאת לימים בודדים זה פתרון.

אני חושבת שכדאי לעשות תכנון של הקיץ ככה שלכם ולילדים יהיה מול העיניים למה לצפות.

אצלנו היו שנים שכן והיו שנים שלאמתואמת

בעיקרון כל עוד הרכב הכיל את כולנו - יצאנו כמעט כל שנה לצימר. היו פעמים שהיה מוצלח, והיו פעמים שפחות...

אחר כך עשינו הפסקה ארוכה בנופשים העצמיים שלנו (כן הצטרפנו למשפחה שלי לנופש משפחתי מורחב, שלפעמים בכלל היה אצל ההורים שלי בבית), ולפני שנה הרגשנו שהמשפחה האישית שלנו חייבת את זה, ויצאנו שוב לנופש משלנו בצימר. (בחרנו מקום נגיש בתחבורה ציבורית, כדי שנוכל לנסוע וגם להתנייד במהלך הנופש)

היה לנו טוב מאוד, אבל גם מתיש... כך שאני מבינה את בעלך ומבינה גם אותך.

השנה אנחנו חושבים לצאת לקמפינג, גם מבחינת המחיר וגם כדי שלא נצטרך להתארגן על זה מראש יותר מדי. נקווה שיהיה טוב...

אני חושבת שיש בזה משהו שמאוד מאחד משפחתית, לצאת לנופש משותף. מצד שני, אפשר גם ליצור חוויות משפחתיות מאחדות אחרות, שכוללות לינה בבית... (אנחנו למשל כמה פעמים הפכנו את הבית לבית מלון, וזה היה כיף מאוד לילדים ומגבש)

אני רקאורוש3

קמפינג בלי להתארגן יותר מדי?? 🫣😁

סתם הבנתי שהתכוונת ללסגור מראש. אבל זה יצא מבדר. 

נכון, התכוונתי שלא צריך לקבוע את זה מראשמתואמת
מתכננים ללכת למקום חינמי... נצטרך כמובן לקנות כל מיני דברים, אבל אפשר לעשות זאת שבוע מראש.
קמפינג זה טונות התארגנות....אורוש3
טוב שאת מזהירה אותנו🙈מתואמת
בכל אופן, מתכוונים ללכת למקום לא רחוק מאוד מהבית, אז "מקסימום" נוכל לחזור הביתה אם נשכח דברים...
היינו השבת בנופש במושב "רחוב"שוקולד פרה.

בצפון.

אז לא ישנו ברחוב...

ישנו בצימר. היה מאוד מאוד נחמד. הילדים שלו בברכה ביום שישי, ובשבת עצמה היו בג'קוזי בלי להפעיל אותו.

הכל כולל אוכל מוכן עלה לנו- 1350.

הלכנו לבית הכנסת, לגן השעשועים, טיילנו באזור של בננות, יש גם מתחם לצימר עם טניס שולחן, כדורסל, נדנדות.

ברוך ה' שמחנו מאוד

הוא רצה 1100שוקולד פרה.

שזה תשלום יחסית נמוך לשבת, אבל זה כי היינו בצימר הזוגי ופשוט הוספנו מיטה, מזרון ולול.

בסוף שילמנו 1200 כי הוא רצה מזומן והיה לנו רק ביט

יש לך מספר?יערת דבש
לאDoughnut
עם ילדים מעדיפה לצאת לטיולים של יום ולחזור בלילה להתארגן בבית בנוחות שלנו. אולי כשיגדלו...
כן לוקחים דירה בצפוןאמאשוני

עולה 3500-4000 ל3 לילות, אפילו פחות. סוגרים כבר בחורף, מחפשים המלצות בבוקינג.

3 חדרי שינה פחוס סלון פלוס מטבח פחוס שני חדרי רחמה לפחות. אנחנו צריכים 6 מיטות אבל תמיד היה יותר.

עד היום הדירות היו ממש טובות (בסטדרטים שלנו)

מטיילים באתרי שמורות הטבע, אוכלים בעיר, עושים קניות בסופר גדול באיזור (רמי לוי וכאלה)

מביאים מהבית כלים לבשל.

שווה לקחת דירה עם מכונת כביסה, מאוד נוח שאפשר לכבס מגבות ובגדי ים ובגדים שהילדים אוהבים לטיולים. מחליפים הרבה בטיולים האלו,

כי אנחנו אוהבים להיכנס לנחלים, מעיינות, הכינרת וכו' וגם טיולעם יבשים מלכלכים.

תבדקו קירבה לבתי כנסת.

שני רכבים.

כתבו אותי ואת בעלי בעצם 🙂מולהבולה

חלק כתבו שלא מעדיפים לישון בבית בסוף יום-בעלי

וחלק כתבו שכן לוקחים צימר ונהנו-מה שאני אומרת

ברור שהכי כיף לישון בסוף בבית

אבל זו החוויה יותר לילדים,הם כל הזמן מתבאסים שכל החברים יוצאים

בחופש לכמה ימים ואנחנו כמעט ולא...,

ברור לי שלא כולם יוצאים,זה יקר וקשוח לכולם

השאלה אם טיולים יומיים לא יוצא כבר יותר יקר מכמה לילות בצימר...כי החופש ארוך 🤦

אז תעשו שנה-שנהרוני 1234
או נופש עם לינה בחוץ רק פעם בשלוש שנים. ככה זה מאזן את הצורך בחוויות עם ההוצאה הכספית הגדולה וה"התשה" להורים.
לדעתי לינה בבית זה לא בר השוואהאמאשוני

זו חוויה אחרת. כשיש רק קטנטנים וזו המון עבודה להיות מחוץ לבית, באמת עדיף טיולים יומיים.

כשהילדים גדלים, בשביל להיפתח ולהתנתק ולהחליף אווירה עדיף לצאת כמה ימים (אם יש אפשרות כלכלית)

טיולים יומיים כשיש גם בנים וגם בנות, גם גדולים וגם קטנים,

זה אומר שרוב הסיכויים שחלק לא יבואו. זה גם שיקול מבחינתי.

נסיעה לצפון הרחוק יותר, אני לא אעשה בנסיעות יומיות..

אבל מה שטוב לכם 🙂

יוצאים כל שנה לפעמיים פעמיים בשנהעדיין טרייה

בשנתיים האחרונות גם התחלנו לצאת לטיול משפחתי בחו"ל (במקום חופשה אחת בארץ. לצערי בארץ צפון היה יחסית בעייתי בתקופה האחרונה).

מבחינתי אני לא אצא בלי הילדים (מקסימום לילה אחד עם בעלי במקום קרוב) אז נופש זה רק כולנו יחד. בתחושה שלי זה מאוד מגבש ונזכרים תמיד בחוויות שהיו לנו יחד. כמובן שזה תלוי תקציב היו תקופות שהיינו הולכים לקמפיינג או מתאימים את החופשה למשהו פשוט יותר תלוי תקציב. בארץ אנחנו הכי נהנים מצימר עדיף עם בריכה פרטית שם אנחנו מתארגנים על על האש/ארוחות בוקר ורוב היום מטיילים בחוץ. מרגיש לי יותר זורם עם ילדים בניגוד למלון (מה גם שחדר במלון מוגבל בדרך כלל להורים +2 ילדים).

אשמח להמלצה לצימר עם בריכהרוני 1234
אפשר גם בפרטי
נראה לי שכל הקונספט של ילדים זה קשוחהבוקר יעלה

אבל אין מצב לוותר על נופש, כל שנה בשביל הילדים.

מתיש נכון אבל כ"כ חשוב להם לביחד ושלא ינטרו לך טינה בגיל גדול, לא חשוב איך אני יודעת 😉 

אנחנו יוצאים עם עוד משפחהשומשומ

מתאמים עם האחים (לפעמים ממש מאורגן כולם  לפעמים יותר ספונטני)  ואז כל נושא הילדים פחות קשוח 😉

יש להם חברה ותעסוקה

וגם להורים כיף

בקיצור קונספט מומלץ ממש 

אשמח להמלצות של צימריםמולהבולה

וגם טיולים יומיים אם יש לכן

ממש תודה על התגובות! החכמתן אותי

תצאו לסגנון טיול שמתאים לכם ואתם נהנים ממנו...חילזון 123

מצד שני אני כן חושבת שיש מקום גם לצאת לטייל למשהו שאתם לא מאד נהנים ממנו כדי שלילדים תהיה חוויה של טיול וזמן איתכם.

אז צריך לאזן ולנסוע למשהו שמתאים לכם אבל לא לצפות שזה יהיה נופש של רגל על רגל...

אנחנו אוהבים קמפינג וטיולים בטבע

אם את מחפשת במחיר יותר זול ממחיר בדר'כקנמוןאחרונה

יש בצפת קבוצות וואטצפ של אנשים שמשכירים את הדירה שלהם במחיר יותר זול מצימר.

כמובן התנאים הם לא תנאים של צימר (אין בריכה, אין ג'קוזי) וגם צריך להיות זהירים ליפול על בית נקי (להתבונן היטב בתמונות!)

אבל זה נחמד

ולילדים קטנים החוויה של בית אחר עם משחקים אחרים (במידה שהמארחים מאשרים לשחק בהם) היא חוויה ממש נחמדה.

אם מוצאים בית בעתיקה זה בכלל שווה.

חלק מציעים גם צימרים ממש..

קיצר שווה להכנס לקבוצה כזו ולבדוק אופציות.

אולי למישהי פה יהיה קישור עדכני לקבוצה כזו

הרגשה אחרי הפלהכמהה ליותר

מאוד התלבטתי אם לשאול ואיך לשאול, אבל ממש בוער בי.

אני רואה פה בפורום, וגם מסביבי, שהפלה היא אירוע מאוד קשה לאישה, שזה דבר שממש מרסק נפשית, שנשים בוכות אחר כך הרבה, במשך תקופה לא מפסיקות לחשוב על האובדן, ושזה ממש קשה להם.

כמו ששיתפתי, ביום ראשון האחרון גילינו שאין דופק, וביום חמישי החרון עברתי גרידה. שבוע 13+3.

כמובן שהיה לי ממש הלם וקשה כהודיעו שאין דופק, אבל לא פרציתי בבכי או משהו כזה , וגם בהמשך חוותי את זה בצורה די קלילה.
וזה לא שלא חיכיתי להריון, חיכיתי מאוד, התרגשתי מאוד, כשראיתי דופק פעם ראשונה, ממש בכיתי. דיברתי אל העובר, תיכננתי כבר שמות אם זה יהיה בן ואם זה יהיה בת, קניתי עגלה חדשה, הייתי ממש בהתרגשות סביב זה.
אבל מרגע שנודע לי שאין דופק, לא נשברתי ולא התרסקתי בשום צורה. בכיתי טיפה, אבל בעיקר הרגשתי אדישות, הרגשתי סוג של תחושה של "הייתי בטוחה שזה יקרה לי, לא באמת מגיע לי עוד תינוק".
אני מרגישה מצויין מבחינה נפשית, אני מרגישה שמחה, אני מאושרת שזכיתי שיש לי כבר שני ילדים. אני ממש מרגישה ומשדרת אושר.

אני לא מבינה אם משהו דפוק בי שאני לא מקבלת את זה כל כך קשה.
אני מרגישה שהמשפחה והחברות שלי, מקבלות את הידיעה הזאת על זה שאני כבר לא בהריון, בצורה הרבה יותר קשה ממני.
כשהודענו לחמי וחמותי, חמי ממש בכה, בדמעות. כאב לי הלב הלב בשבילו, לא הבנתי איך הוא מקבלת את זה יותר קשה ממני.

בעלי לא אומר לי כלום, אבל מתחת לפני השטח, אני מרגישה כאילו הוא מצפה ממני להגיב אחרת ממה שאני מגיבה.
הוא לא מבין למה אני כל כך שמחה, למה כל מי ששואל אותי איך אני מרגישה, אני אומרת לו שהכל בסדר, שאני מרגישה מעולה.

היום החלטתי לחזור לעבוד, אני בסך הכל עובדת מהבית בעבודה מחשבית, לקחתי חופש כבר מיום שני האחרון, והרגשתי שזה די והותר, במיוחד שאני מרגישה מצוין, פיזית ונפשית, 
ובעלי די הזדעזע מההחלטה, הוא לא מבין למה אני לא מנצלת את זה שאמרו לי בבית חולים לקחת 3 ימי חופשת מחלה, בהוא ממש משדר לי כאילו אני אוצה לרצות את כולם ואת העבודה על חשבון עצמי, אבל אני ממש לא מרגישה שזה על חשבוני, כי אני באמת מרגישה מצויין.

תודה למי שקראה עד עכשיו, כתבתי ממש הרבה, ומבולגן, ונראה לי שחזרתי על עצמי עשרות פעמים, ואני גם לא ממש יודעת מה אני רוצה ממכם 🤷‍♀️
אולי סתם לשמוע מה אתם חושבות. השיחה עם בעלי הבוקר ממש עירערה אותי, ואני תוהה אם משהו בי באמת לא נורמלי שאני רוצה לחזור לעבוד יומיים אחרי גרידה.

אניoo

לא עברתי הפלה

אבל

הכי נורמלי בעולם להקשיב למה שאת מרגישה ולרצות לחזור לשגרה

אף אחד לא אמור להגיד לך איך את מרגישה

זה הגוף שלך

את עברת את זה

אחרים עברו את זה יותר ממרחק

שלא יתערבו לך

ואם הם כן מתערבים

תבקשי מהם שלא

את נורמלית לגמרידיאן ד.

אין שום ספר הדרכות איך להרגיש אחרי הפלה ולכן כל אחת יכולה להרגיש ולחוש איך שמתאים לה.

אני גם לא חושבת שכולן חוות הפלה בצורה כל כך קשה כמו שנראה לך.

פשוט מי שחווה את זה בצורה מאוד קשה אז נוטה יותר לשתף את זה כאן או בחיים האמיתיים.

אני ראיתי את אחיות שלי שמאוד קרובות אלי שעברו הפלות בשבועות מוקדמים יחסית

אצל אף אחת זה לא היה טראומטי במיוחד, כן עצוב וכואב אבל נורא מהר חזרו לשגרה.

(רק אחת מהן שעברה הפלה אחרי שחיכתה הרבה שנים להריון אז זה באמת היה ממש ממש כואב ועצוב)

את מדהימהרוני 1234

כנראה יש לך חוסן אישי מאד גבוה וזה מעולה.

תקשיבי ללב שלך ותהי הכי כנה עם עצמך (נראה שדוקא במקרה הזה לרצות אחרים יהיה להיות שבורה "בכח").

לפעמים גם האסימון נופל באיחור והעצב מגיע אחרי כמה שבועות/חודשים וזה גם בסדר, תמשיכי להיות קשובה לעצמך.

אגב, פה בפורום הכי טבעי שהנשים שלקחו את זה יותר קשה יכתבו פה בניגוד לנשים האחרות. מי שלא לקחה את זה קשה פחות תרגיש צורך לשתף ולחפש תמיכה.

אני עברתי הפלהעדינה אבל בשטח
אחרי ציפייה מאוד גדולה טארוכה, ואכן נשברתי מזה ממש. אני מניחה שאם הייתי עוברת הפלה בתקופת פוריות רגילה וללא המתנה, כנראה הייתי עוברת את זה יותר בקלות. כל אחת והסיפור שלה, כל אחת ומבנה הנפש שלה, כל אחת והמצב הרגישי שהיא נמצאת בו לאותה נקודת זמן, אף אחד לא יכול להגיד לאף אחת איך להרגיש בשום מצב. רגש זה רגש. אולי את אופטימית מטבעך, אותי מלאת אמונה, ואולי חזקה, אותי את אחת שנאחזת בדברים הטובים, הכל יכול להיות. ואם את מרגישה טוב, למה להישאר בבית. כל מה שאת מרגישה לגיטימי לגמרי, תרגישי טוב בגוף ובנפש, בשורות טובות תמיד ♥️
נשמע לי ממש תקיןמתיכון ועד מעון

הייתה לי הפלה בעבר, בשלב קצת יותר מוקדם ממה שתיארת. הצטערתי, התבאסתי, ועברתי הלאה. ממש לא חוויתי את זה באופן דרמטי.

ולגבי לקחת חופשת מחלה, תעשי מה שטוב לך! אני יכולה לספר לך שעברתי בעבר הפלה בשלב מאוחר בהריון וקיבלתי חל"ד מלא וניצלתי רק 9 שבועות במקום 15 ומלא אנשים העירו לי שזה טעות, אבל עבורי זה היה הרבה יותר מתאים.

אין נכון או לא נכון, על אחת ומה שמתאים לה, זה לא אומר עליך שום דבר רע!!!

גם אני לא הרגשתי אבל כשעברתי הפלהמתואמת

(היו לי תחושות קשות אחרות, שנבעו מהטראומה שצפה לי מבתי חולים)

אבל העובר הפסיק להתפתח בשלב מוקדם מאוד, וממהתחלה הייתה הרגשה שההיריון לא תקין. והוא גם הגיע קצת בהפתעה, שנה וקצת אחרי הולדת תאומים, ובדיעבד אני שמחה שלא נולד לי אז תינוק, כי זה היה צפוף מדי עם התאומים.

אז לא יודעת מה לומר עלייך, אם התחושות שלך כרגע נורמליות או לא. יכול להיות שהן נובעות מבריאות נפשית - של עיכול והבנה שאם כבר אין, אז אין מה לבכות, כי זה לא יעזור.

אבל יכול להיות גם שזו מעין הדחקה, ולכן אני חושבת שכדאי לך לשים לב לעצמך בהמשך, כי אולי תחושות האבל יצופו פתאום בעוד חודש-חודשיים, ואז תצטרכי לתת להן מקום אף שלכאורה כבר התקדמת הלאה...

בשורות טובות❤️

כאחת שעברה לצערי ארבע הפלות בשבועות כאלהשמיכת פוך

יכולה לומר לך מניסיוני שכנראה את עדיין לא מעכלת.. את עדיין בהדחקה.

באיזה שהוא שלב יפול לך האסימון ותרגישי את הכאב הזה.

יש הרבה טריגרים שיכולים לגרום לך לכאוב... זה יכול להיות לפני המקווה או כשתקבלי מחזור שוב או כשתראי נשים בהריון בשלב שלך.

אל תלחיצי את עצמך עכשיו להתאבל. אבל כשזה יגיע תתני מקום להתאבל ולבכות. אל תדחיקי את זה.

חיבוק גדול ממני❤️❤️❤️

את עדיין קרובה לאירועאמאשוני

יכול להיות שבהמשך תחווי תחושת פספוס או אובדן. תהיי קשובה לעצמך, לעבוד מהבית נשמע מעולה, להיות בחוסר מעש זה גם לא בריא.

אם בהמשך תרגישי שאת צריכה אוורור תתני לעצמך את זה, ולכן חשוב לדעתי להשאיר את התגובה שלך לאירוע לא סופית עדיין, אלא לפעול לפי מה שמרגיש לך נכון באותו זמן.

חיבוק. בעיני יש פער גדול בין התחושה שציינתירושלמית במקור

של "לא מגיע לי תינוק", לתחושות של השלמה או אפילו המונח אושר בו נקטת. תשהי עוד קצת בפער הזה...

(ובלי קשר, רבות חשות מגוון של עוצמות ביחס להרגשות שלהן, בטח סביב הפלה. אישית ההרגשה בהפלה הראשונה שלי היתה של אכזבה קלה, יחד עם ציפיה ותקווה, ובכל הפלה נוספת - היו 3 רצופות - ההרגשה החמירה)

סך הכל נשמע לי ממש הגיוני חוץ מ"לא מגיע לי תינוק"שיפור
על זה נראה לי כדאי להתעכב, שאת כן ראויה. וזה שקרה ככה לא מראה שאת לא ראויה. 
גם אני כמוך. הצטערתי על הפוטנציאל שלא זכהכתבתנו

להגיע למימוש, אבל מצד שני לא בכיתי, לא הרגשתי רגשות אשמה, זה היה נראה לי די טבעי וחלק מחבילת הפוריות של העידן הזה.

השתדלתי לשמור על מנוחה בהתאם לכוחות שלי בימים שאחרי, אבל לא נמנעתי נגיד מארוע משפחתי שהיה למחרת הגרידה. לא רקדתי כמובן.

גם לא היו רגשות שליליים שהופיעו מאוחר יותר, אבל תהיי קשובה לעצמך ואם את רואה שכן מגיעות תחושות יותר של דאון, לא להתנגד להן. תני מקום, תשהי בהן כמה שהן מבקשות ממך כדי שיעלמו ברגע הנכון ולא ימשיכו לזמזם כשאנחנו לפעמים בהתנגדות לחוויה כלשהי. תרגישי טוב, ובעיקר תרגישי טוב עם עצמך בכל תחושה שעולה לך, את ממש נורמלית.

זה בסדר גמור, כל אחת חווה את זה אחרתמחיאחרונה
הדבר היחיד שבלט לי זו המחשבה שלא מגיע לי תינוק. מה? למה?
ריפלוקס סמוי והנקהאן#שרלי

שלום לכולן, אשמח לכמה שאלות

1. תינוקת בת חודש וחצי כנראה עם ריפלוקס סמוי, נותנים תרופה עדיין ללא השפעה מספקת. רציתי לשאול איך מניקים תינוק ככה? היא אוכלת בחוסר נוחות גדול, מתחברת ומתנתקת גם עם הבקבוק, לוקחת שלוק וצורחת.. יוצא שפשוט אני כמעט לא מניקה כי לא פיצחתי את השיטה.. קשה לי לדחוף לה את השד כל פעם לשלוק ושהמאבק הזה קורה בגוף שלי.  ומאוד הייתי רוצה לעבור משאיבות להנקה. (היא יודעת לינוק בסדר, אני נותנת לה עדיין לפעמים לכמה דקות כשהיא רגועה). אשמח מאד לטיפים או אפילו הזדהות, להרגיש נורמלית. נראה לי כאילו כולן סביבי מניקות בסבבה ורק אני מסתבכת..

2. איחור בנטילת סרזט - של שלוש וחצי שעות. לקחתי מיד כשנזכרתי.  את הגלולה הבאה צריך לקחת בשעה הרגילה או בשעה החדשה שנזכרתי?

3. כמה משמעותי שאיבות (או הנקות) בדיוק בזמן כדי למנוע דימומים עם הגלולות?

תודה רבה לכן!!

עונההשם שלי

לגבי 1, אין לי ניסיון. אולי כדאי לנסות להניק בתנוחות שונות, ולמצוא איך הכי נח לה.

2. תמשיכי בשעה הרגילה.

3. לא שמעתי שיש קשר לזמנים הנקה ושאיבה.

אני יודעת שזמן לקחתי הגלולות יכול להשפיע.

לי אישית לא היו כתמים, גם כשלא הקפדתי על השעה. וגם עם הנקות ושאיבות לא דווקא בשעות בלי קשר לזמנים.

אני רק אזדהה בקשר לקושי בהנקה...מתואמת

לי למזלי היו כמה וכמה הנקות מוצלחות לפני כן, אז ידעתי שה"בעיה" לא בי...

אני לא יודעת אם באמת היה לה רפלוקס סמוי או לא (הרופא לא שלל ולא אישר, וגם לא נתן תרופה) - רק יודעת לומר לפי הרופא שצריך להיניק כשהתינוק כמה שיותר בישיבה (לא יודעת איך עושים את זה תכל'ס🙄 אבל אולי תנסי), ואחרי ההאכלה להניח אותו באלכסון (בטרמפולינה זה הכי טוב. הוצאנו מהמחסן את הטרמפולינה שקיבלנו בילד השני ולא באה לידי שימוש, והבת שלי חצי גרה שם...)

עוד דבר שכדאי לבדוק הוא לשון קשורה. לבת שלי הייתה מסתבר לשון קשורה, שאף אחד (מהרופאים בבית החולים ועד לרופא הילדים) לא זיהה רק יועצת הנקה שהגעתי אליה בגיל עשרה חודשים זיהתה את זה...

ואם גם בבקבוק היא מסתבכת - מציעה לנסות את הבקבוק של לנסינו. זה הבקבוק היחיד שהבת שלי הסכימה לקחת.

בהצלחה יקרה! זה באמת קשה ומתסכל❤️

תודה רבה על הנירמולאן#שרלי

לשים בטרמפולינה לישון פשוט?

בסהכ מה שהיא עושה רוב היום זה לאכול ולישון הרי.

ולגבי הבקבוק

חשבתי שזה הגיוני שגם עם הבקבוק לא נעים לה לאכול, כי זה כואב /צורב במידה דומה להנקה, לא? היא אוכלת מהבקבוק ותוך כדי מתחילה להתפתל אז לא חשבתי שזו בעיה עם הבקבוק דווקא כי אנחנו משתמשים בכמה סוגים.. אבל אולי אני טועה?

כרגע תשכיבי אותה לישון (וקודם כדי שתעשה גרפס)מתואמת

בהמשך היא תתחיל גם קצת לשחק שם.

ולא יודעת לומר בקשר לבקבוק, בעצם... יכול להיות שאצלנו היא לא הסתדרה עם בקבוקים אחרים בגלל הלשון הקשורה, וזה לא קשור לרפלוקס שאולי היה לה ואולי לא.

בכל אופן, את יכולה לנסות להאכיל אותה בבקבוק כשהיא שוכבת בטרמפולינה, אני חושבת שזה גם יכול לעזור.

תודה רבהאן#שרלי
ההמלצה היא להניק בתנוחות זקופותאנונימית בהו"ל
נגיד התנוחה הפיזיולוגית

כדאי להתייעץ עם יועצת הנקה ברמה גבוהה, יכולה לעזור למצוא פתרונות 

האמת שהייתי בייעוץ עם מישהי ממש נחשבת וטובהאן#שרלי

אבל לעניין הזה בינתיים לא מצאתי פתרון

כי גם אם אני מניקה בתנוחה זקופה, אם היא לא נינוחה היא פשוט זורקת את הראש אחורה ומקשיתה את הגב וצורחת מרעב וכאב

קיבלת הנחיה מהרופא שרשם את התרופהקופצת רגע

מה לעשות אם זה לא עוזר?

נראה לי שצריך לחזור אליו, לא? 

רק ממליצה לבדוק לשון קשורהצלולה

אצלי זה היה קשור באופן ישיר לריפלוקס. וזה מאוד משפיע על היכולת להתחבר כמו שצריך בהנקה.

צריך לבדוק אצל רופא שמבין בזה, המון רופאי ילדים לא יודעים לזהות לשון קשורה אחורית (אצלי שלושה רופאים אמרו לי שאני טועה, עד שלקחתי לרופאה מומחית וראיתי ישועות).

וואו. שני רופאים בדקו אותהאן#שרלי

וגם יועצת הנקה שנחשבת מאד מקצועית. אבל עכשיו אני דואגת שאולי כן יש לשון קשורה ולא עלו על זה?

מה שם הרופאה אם אפשר לשאול?

יש רופא שמומחה לזה - ד"ר רפאל יודסיןמתואמתאחרונה

ויועצת ההנקה שבדקה את הבת שלי היא אודליה גור אריה.

שניהם בירושלים, אם נגיש לך.

באיזה שבוע סיפרתם על ההריון?אנונימית בהו"ל

מלתבטת כזה מה לעשות..

תלוי למיאיזמרגד1

להורים סיפרנו בהריון הראשון מיד בבדיקה החיובית, בשני אחרי אולטרסאונד עם דופק

אחיות שלי ראו עלי ממש בהתחלה, הרבה לפני שסיפרתי. מצידי הייתי מספרת כנראה בחודש שלישי- רביעי כזה

לחברות בחודש רביעי- חמישי

עונהמולהבולה

להורים סוף שלישי

לאחים חודש חמישי

תחילת רביעישיפור
חח וואיואני שר

מרוב שהייתי בחרדות שזה יגמר לא העזתי לספר

להורים סיפרנו אחרי סקירה ראשונה

ואח"כ לאט לאט לאחים

לחברות קרובות

בעבודה

לא חושבת שיש בזה נכון ולא נכון (חוץ מבעבודה שיש חוק),

אתם צריכים להרגיש בנוח

זהו הייתי כבר בסקירהאנונימית בהו"ל

ואני תוהה מתי לספר

נגיד בעבודה מתחשק לי למשוך עד שבוע 20+

אבל מסביב אני מתלבטת 

למעסיק צריך עד שבוע 20ואני שר

בגדול הייתי מספרת למי שחשוב לי לפני שרואים

כי אז זה כבר מתחיל להיות קצת מביך

החלטות טובות!

שבוע 16 השבוע פרסמתי לכולםהרמה
גם רואים עלי למרות כל המאמץ שלי להסתיר..
תלוימתיכון ועד מעון

בהריון ראשון לאמא שלי ממש ממש בהתחלה, קצת אחרי שגיליתי, ביתר ההריונות קצת יותר מאוחר סביב שבוע 10, לחמותי טיפה אח"כ, ולאחים מתי שהסתדר.

לחברות טובות מתי שהתחשק לי, לרוב מוקדם מאוד, בהתאם לתמיכה שהייתי זקוקה לה. לחברות פחות טובות מתי שראו, לא טרחתי לספר.

בעבודה- ממש מוקדם, הרבה לפני שצריך.

תלוי באיזה הריון..רק טוב=)

ממש השתנה.

לאמא שלי בדרך כלל ספרתי אחרי הדופק או לפני אם הרגשתי ממש לא טוב,  להורים של בעלי בהריון הראשון בשבוע 9 ובשבוע 13 חמותי סיפרה לכולם אז מאז אנחנו מספרים לה רק אחרי סקירה ראשונה

לאמא שלי- אחרי הדופקהשקט הזהאחרונה

לחמי וחמותי אזור שבוע 10 כזה

לאחים וכו אחרי סקירה ראשונה

ולשאר העולם בדכ נותנת לגלות לבד😅

ממש ממש מחפשת שיעורים טובים בנושא חינוך ילדיםרק טוב=)

בעיקר בנושא כעס על ילדים ואיך להיות איתם יותר סבלניים.

בתקופה האחרונה אנחנו ממש עמוסים ומרגישה שאנחנו במקום לא טוב איתם

ההמלצה הקבועה שלימדברה כעדן.

פודקאסט של אפרת וקסלר.

הכעס מגיע כתוצאה מהשורש.... בהצלחה 

תודה רבה!!רק טוב=)
אני לא מוצאת את הפודקאסט הזה..הילושש

תוכלי לשלוח לי קישור בבקשה?

מענין אותי גם אז חיפשתיאונמר

זה האתר שלה ארכיון Podcasts - אפרת וקסלר - הורות מגדלת ומובילה

וזה בספוטיפיי https://open.spotify.com/show/3a5OZ3OiuK5kTOQOqgTuyV

לאחרונההילושש

התחברתי לשיעורים של הרבנית מיטל דאודי- ביוטיוב.. 

שיעורים ששמעתי בעבר ואהבתי:מתואמתאחרונה

של הרבנית חבצלת סולטין ושל הרבנית דינה ראפ.

לא זוכרת אם יש שם התייחסות ספציפית לנושא הכעס...

אשמח לרעיונות איזה מאכלים לתת לתינוקתבכינוי אחר

בת 8 חודשים,

היא אוהבת ביצה,

נתתי לה גם לטעום דג סלמון

וגם בטטה ותפו"א ממרק קוסקוס.

אני רוצה שתהיה לה ארוחה אחת קבועה ביום.

מה אפשר להוסיף לביצה שיתאים לארוחת בוקר?

כרגע אסור לה מוצרי חלב.

תודה 🙏

קוואקר.מוריה
סתכלי באתר 'המתכוניה'רק טוב!

אתר מתכונים לתינוקות. אפשר לחפש לפי גיל, מרקם, רגישויות וכו.

מפעילה אותו תזונאית תינוקות וילדים. 

תודה, האמת שהסתכלתיבכינוי אחר
ולא מצאתי לגיל שלה, אם יש לך אפשרות לצלם מסך אשמח. תודה 
את רוצה דווקא לארוחת בוקר?מישהי מאיפשהו

אני התחלתי עם מרק טחון (ירקות ועוף והודו)

ואחכ גם מנה של פירות טחונים

אבוקדו/ תפואהמקורית
אבוקדו, טחינה, חביתה עם קצת מיץ של עגבניהראשונית

בננה מעוכה

אם היא אוכלת סלמון אז אולי טונה מתאים

להחליף ממש ארוחהמדברה כעדן.

זה לפי התגובה שלה... שאת רואה שהיא לא צריכה השלמת הנקה/תמ"ל אחרי הארוחה....

טונה

אבוקדו

חביתה/ביצים קשות מעוכות עם מלח ושמן זית

פשטידות

דייסת קוואקר (עם מים, כך אני תמיד עושה)

מרקים

קציצות טונה וקינואה

פירות מעוכים/ טחונים עם טחינה/ חמאת בוטניםיעל מהדרום

לק"י

חתיכות קטנות של לחם עם אבוקדו/ טחינה/ חומוס. עם זה אפשר גם חביתה.

לחם מטוגן

החלק הפנימי של המלפפון מגורד. או לתת לה רצועות מלפפון עם הקליפה, שתכרסם את הפנים שלו. רק לשים לב שהיא לא חותכת חתיכות גדולות.

ירקות מעוכים. אפשר להוסיף עם עוף או קציצות רכות.

אני מועכת הכל במזלג.

תודה לכולן על כל הרעיונות!בכינוי אחר
זה ממש משתנה מילד לילדרק טוב=)

יש לי ילדים שבגיל הזה אכלו רק גרבר, והתינוק הנוכחי למשל כבר אוכל הכל כמעט..

בבוקר- חתיכות לחם קטנטנות טבולות בטחינה וחביתה

צהריים- אורז וקציצות מרוסק גס, קוסקוס ומרק (בגדןל מה שאנחנו אוכלים אא"כ זה לא מתאים עדיין אז משתדלת שיהיה לו מרק טחון)

ערב- משתנה. מרק/ לחם מטוגן/ פנקייק מקמח מלא/ שאריות מא. צהריים/ ביצה קשה מרוסקת עם טחינה/ פשטידה כלשהיא/ אבוקדו

אני מוסיפה אבוקדו לביצהמולהבולהאחרונה
או ביצה עם קוטג'
איחור בלי הריוןיהלומה..

יש לי איחור של כמה ימים... זה אף פעם לא קורה לי...

לא משתמשת באמצעי מניעה

בדיקה ביתית- שלילית!

מה עושים, יכול להיות שזה הריון בכל זאת?

ממה יכול להגרם איחור?

שיבוש הורמונלי? ביוץ מאוחר?דיאן ד.
גם לי זה קרה לפני כמה חודשיםכנרת כנרת

עשיתי פעמיים בדיקה ביתית בהפרש של כמה ימים יצא שלילי שום זכר לפס נוסף

בה אני בחודש חמשי

איחור יכול להיגרם מכל מיני סיבותהגברת מהירח

לא תמיד זה סיבה ספציפית שמראה על בעיה. לפעמים זה סתם משהו אקראי.

כמה זה "כמה ימים"? אני אישית לא הייתי מתחילה לחשוש וללכת לרופא לפני שבוע פלוס של איחור.

זה אומר שהחודש הזה הביוץ שלך כנראה היה יותר מאוחרפרח חדשאחרונה

זה קורה גם בלי שום סיבה מיוחדת

כי הגוף שלנו לא מכונה מתקתקת תמיד תמיד אותו דבר

כמו שגם מערכת העיכול משתנה לפעמים ועוד כהנה וכהנה

עדיין זה לא אומר שאין הריון

אבל זה אומר שמבחינת הביוץ עדיין לא היה איחור (לא עברו 14 יום מהביוץ)

מחפשת הרגעות...ליני(:

אני שבוע 6+3... מרגישה שממש נעלמו התסמינים פתאום... עוד לא ראיתי דופק... יש לי תור בשבוע הבא... נעלמו כמעט הבחילות. וירדה לי ממש הרגישות שהייתה בחזה.

ישמצב שבכזא הכל תקין?

אוף

כמובן שיש מצב שהכל טובכורסא ירוקה

הריון לא מחייב תסמינים וההיעלמות שלהם לא מחייבת כלום.

בע"ה מאחלת לך הריון ארוך ומשעמם ולצאת בידיים מלאות 🧡

תודה! יש לי רקע בעבר של הפלות... אוף. נתפלל לטוב..ליני(:
מתלבטת אם ללכת להיבדק... 6+3 זה לא גבולי לראות דופק?
ברור זה בא והולך אבל למען השקט הנפשי תבדקיכנרת כנרת
תודה!! תוהה אם זה לא מוקדם מידי להיבדק...ליני(:
יודעת להגיד?
זה קצת גבוליהשם שלי

תלוי גם אם את יודעת מתי הביוץ, וזה תואם לתאריך ווסת אחרונה.

או שיכול להיות שההריון בעצם יותר צעיר.

עדיף לחכות קצת, או להיבדק מתוך ידיעה שיכול להיות שזה מוקדם מדי.

תודה!ליני(:
זה עדיין מאד מוקדםרוני 1234
אצלי בדכ הבחילות רק מתחילות בשבוע 7-8 אחרי שכבר רואים דופק.
תודה!ליני(:אחרונה
תמיד מתחיל אצלי מוקדם... אבל מבינה שזה לא בהכרח אינדיקציה... אז נחכה בסבלנות.

אולי יעניין אותך