הריון ראשון שבוע 8
בחילות קשות
לא יכולה לראות בשר ועוף ודגים וחלבי אלא אם כן מתארחת ואוכלת סלמון שאחרים הכינו. וגם עוד מאכלים לא מסוגלת לאכול.
אשמח לטיפים מבחינת תזונה ומתי הגל הקשה הזה יעבור
הריון ראשון שבוע 8
בחילות קשות
לא יכולה לראות בשר ועוף ודגים וחלבי אלא אם כן מתארחת ואוכלת סלמון שאחרים הכינו. וגם עוד מאכלים לא מסוגלת לאכול.
אשמח לטיפים מבחינת תזונה ומתי הגל הקשה הזה יעבור
אכן הבחילות זה שלב קשוח ביותר!
לרוב יש הקלה משמעותית בשבוע 16.
תזכרי שגם זה יעבור!
תאכלי רק מה שאת מסוגלת, אל תכריחי את עצמך.
אצלי עבר בערך בתחילת השליש השני ברוב ההריונות
וואי את מחזירה אותי אחורה לתחילת ההריון, הייתי ניזונה מפרוזן יוגורט, תפוח ירוק, קצת בייגלה וביסקוויטים. בבשרי ודגים לא הייתי נוגעת (האמת שעדיין מתנזרת מהרוב).
לפעמים כשהייתי מתארחת, אז אם היה משהו שקרץ לי הייתי אוכלת.
מתי יעבור? אומרים שבתחילת שליש שני (אצלי לא, אבל ב"ה אני מהמעטות🫣), לקחתי ועדיין לוקחת בונג'סטה ויכולה לומר שאין ספק שזה מקל מאוד על הבחילות.
קרטיבים
גלידות (אבל אז היו לי שוב בחילות...כי זה עם שוקולד בדכ)
אוכל כמו קרקרים, בייגלה, ביסקוויטים.
סודה עם לימון
מים עם קרח
והרגשתי שבזכות זה הצלחתי לתפקד, אבל עדיין הייתי עם בחילות והקאות.
חוץ מזה הצלחתי להקפיד כמעט כל הזמן על סנדביץ לעבודה כל בוקר. בהתחלה עוד הצלחתי עם קוטג ועגבניה. בהמשך כשזה הגעיל אותי עבד לי כריך עם חציל במיונז (קנוי). ובהמשך היום נישנושים קלים כמו שוקולד מריר 80%, יוגרוט, בננה, תפוח, אגוזים, תמרים ,בוטנים.
לפעמים בערב גלידה בשביל הבחילה של הערב.
בזמנים שגם כריך לא יכולתי אז עברתי לפרכיות עם יוגרוט.
ארוחות ערב לרוב לא אכלתי כלום. צהריים מעט מאוד בעיקר הנישנושים כמו שכתבתי.
מתישהוא בערך בסוף השליש הראשון הצלחתי לאכול מעט בשרי ודגים, וקצת אורז/קוסקוס. בהמשך גם ירקות יותר יבשים כמו קולורבי, כרוב, חסה.
ולהוסיף עם הזמן בהדרגה לפי ההרגשה.
בהצלחה והרבה כוחות!!! שלב קשוח אבל גם הוא עובר בסוף.
בן השלוש ורבע אמר לי הבוקר ש"מנגו (במלרע) ישב וצייר פרחים".

להגיד- אני חלק מהמדינה, והחובות של כל אזרח חלות גם עליי. ביחס לגיוס ולמס.
יש חשמליות נטענות שחלקן מתלבשות על השד וחלקן לא.
ויש ידניות.
בכל מקום שממליצים עליה קודם כל מסתייגים שיש הרבה נשים שאומרות שהיא חלשה ולא שואבת מספיק וכו
אני משתמשת בה יום אחד בשבוע ולי היא שואבת מצויין, אבל אולי לשימוש יומיומי זה פחות מוצלח, לא יודעת להגיד.
לדעתי זה ממש לא נוח להיות מחוייבת לשקע חשמל. עם האלחוטית אפשר לעשות עוד דברים, לשאוב בנהיגה (שלי מפסיקה לשאוב אוטומטית אחרי עשרים דקות) זה גם הרבה יותר דיסקרטי, לדעתי רוב האנשים לא שמים לב בכלל שאני שואבת
ההתניידות הזאת ממש קריטית לי , מצד שני אם היא לא שואבת טוב אז מה זה יעזור לי...
שאיבה של פעמיים ביום בערך
שימשה אותי גם בשאיבה יומיומית ולהגברת כמות חלב
השתמשתי בעבר באמדה פינס ובמשאבה של יד שרה.
אני אישית לא חושבת שהיא פחות טובה מהן
אני ממליצה מאוד, משתמשת בה באופן יומיומי.
היה לי בעבר מדלה פריסטייל ואני לא מרגישה שהאלחוטית חלשה יותר.
יש לי דו צדדי, מאוד נוח, אני עושה הכל תוך כדי (עבודות בית, עבודה מול מחשב, נהיגה).
השתמשתי במדלה פריסטייל 3 ילדים וברביעי עברתי לביאמבה, שואבת כבר שנה בערך איתה והיא מעולה.
מבחינתי שידרג לי ממש את כל החוויה, שווה כל שקל.
אני רואה שאת חוששת שהיא שואבת פחות אני לא נתקלתי בזה (ואני שואבת כמויות גדולות)
ולא צריך להחזיק?
מה שהכי חשוב לי זה האפשרות להסתובב חופשי ולעשות דברים תוך כדי
ארדו מליה Ardo melia
נראלי עם החוטים תמיד יותר טובה אבל זה שואב לי טוב
איך הם מרגישים? הגיוני בשבוע 28?
איך יודעים אם צריך ללכת להיבדק?
מרגישה בימים האחרונים התכווצויות של הרחם ובטן קשה.. (זה כואב 😦)
שאת שותה מספיק
ההנחיה לבדוק אם יש יותר מ4 בשעה.
שותה המון😀
היו פעמים שהיה יותר מ-4 בשעה, זה אומר שצריך להיבדק?
בדיוק אין לי את הכוח והסבלנות לבלות במיון..
אנסה לשלוח פנייה באפליקציה לרופאה שלי.
תודה😍
מהצ'אט- צירי ברקסטון היקס (צירים מדומים) יכולים להופיע כבר החל מהשליש השני של ההיריון, בדרך כלל אחרי שבוע 20, אך לרוב הנשים הן מורגשות יותר במהלך השליש השלישי, במיוחד לקראת שבועות 28-27 ואילך, כשהן הופכות לתכופות יותר ככל שמועד הלידה מתקרב, אך אינן גורמות לפתיחה של צוואר הרחם.
ומנצלשת- אם יש לי התקשויות לא כואבות במיוחד, אבל לפעמים גם יותר מארבע בשעה, עדיין כדאי ללכת להיבדק? יש לי הרבה פעמים אבל זה בעיקר לא נוח ומציק, לא כואב
אבל ממה שאמרו לי זאת תופעה רגילה, ופשוט צריך לעבור את זה...
האמת שאף פעם לא חשבתי להיבדק, וגם לי היה הרבה פעמים במנוחה או תוך כדי שינה
נראלי אם זה מתגבר או נעשה חזק יותר מבדר"כ או אחרי מאמץ כדאי ללכת לבדוק, אבל אם זה רגיל והבדיקות הרגילות יוצאות תקינות אז אין סיבה להילחץ, אולי לשאול את הרופאה מתי כן ללכת להיבדק
בכל השאר כבר לא.
בוא נגיד שהאחיות החמודות במיון יולדות אז כשבאתי אמרו לי, טוב שבאת, ככה את מכירה איך נראה מיון יולדות מבפנים ומה זה מוניטור ולא תפגשי את המקום הזה פעם ראשונה בלידה, אבל מצד ההתקשויות לא באמת היה צריך לבוא.
לא רוצה לקחת אחריות אבל לא הייתי נוסעת (ואכן גם לא נסעתי) אם זה רק לא נוח ומציק אבל לא כואב. אם כואב אז אולי כן כדאי להיבדק.
מה שכן עשיתי היה לתזמן ולראות אם יש סדירות כלשהי, אצלי היו הרבה יותר מארבע בשעה אבל במרווחים לא סדירים, אז זה גם הרגיע אותי.
אצלי כן כואב, אדבר עם הרופאה וניראה מה היא אומרת.
תודה❤️
לי היה כשלא שתיתי מספיק
לא לקחתי אותו לטיפת חלב בגיל שבועיים וכשהתקשרתי לקבוע תור לגיל חודש אז לא היו תורים פנויים בכלל, מצאו לנו תור לגיל חודש וחצי (כמעט שבעה שבועות) לנסות לחפש תור בטיפת חלב אחרת קצת יותר רחוקה? (לא אכפת לי לנסוע איתו, אבל אולי זה מיותר וגם אולי כדאי לעשות את התור הראשון איפה שאמורים להיות כל השאר, או שזה לא משנה?)
מתכננת לחסן אותו כמובן
אם חזר למשקל לידה?
הוא יונק המון, ממלא טיטולים יפה מאוד ובגדים שהתאימו לו לפני שבועיים כבר קטנים עליו עכשיו, אז אין לי ספק שהוא עבר את משקל הלידה שלו. הוא גם לא ירד כל כך הרבה כבר בבית חולים.
לכן לא לקחתי אותו בגיל שבועיים, את ההדרכה כבר שמעתי והשקילה לא הייתה לי קריטית.
(אולי חבל כי ככה אין נקודת ייחוס למשקל ולגובה ולהיקף ראש, אבל לא נורא...)
שלא חייבים את התור של חודש.
שיכולה בגיל 6 שבועות ויאחדו את החיסונים. (מה שנותנים בגיל חודש הוא בלי תופעות לוואי)
אבל לפי מה שאמרו לי, לא חייבים.
מעקב שקילה עשיתי אצל הרופא. פחות המתנה חחח
כי יש חיסונים שאם קיבלו באיחור אז גם המנה הבאה צריכה להיות באיחור מותאם, בגיל חודש זה לא ככה?
אחרי שאת המנה הראשונה מקבלים בבית חולים.
זה לא אמור לעכס חיסונים אחרים.
יצא לי שקבעו יותר מאוחר כי לא היו תורים.
זה לא קריטי.
וגם תודה @מוריה וכל המגיבות!
גם את של גיל חודש
זה לא עיכב כלום
וזה עבר סבבה
כי זה מה שהיה פנוי
והאחות רצתה כבר לחסן לגיל חודשיים
לא הסכמתי
אמרתי קודם של החודש ולגיל חודשיים בזמן שלו...
תכלס היא דחתה לי את התור של גיל חודשיים ואת החיסון הזה עשה בגיל 3 חודשים ופצלתי א החיסון
מכיל את החיסון נגד שעלת.
והחליטו להקדים בגלל התפרצות שעלת.
לא יודעת כרגע מה המצב של ההתפרצות הזו.
לק"י
ולא ניסו לשכנע אותי שלא לדחות.
כנראה פחות קריטי.
1. הקטנה בת שנה וחצי, בחודשיים האחרונים יניקה רק בוקר וערב, בעיקר בשביל הפינוק שלי ושלה😍 עד שהתחילה ממש לנשוך אותי והבנתי שזהו…
פשוט הפסקנו, היא מידי פעם ביקשה (מצביעה על החזה..) אבל אמרתי לה שזהו, וב"ה קיבלה את זה ממש ממש בסדר.
בימים הראשונים היה ממש קצת כבדות כזו בחזה, הרגשתי די מלאה (בעיקר בזמן של ההנקת בוקר/ערב) ואז עבר. לפני יומיים פתאום נהיה לי כמו גודש כזה, אבל רק בפיטמה בצד ימין. כאילו היא קצת בולטת ומרגי כאילו יש שם מלא חלב (כמו שהרגשתי לפעמים בתקופה שהנקתי הרבה) וזה אפילו קצת כואב. תקין? הגיוני? צריך לבדוק?
2. בנושא אחר… מניעה🫣 כרגע מונעת עם התקן לא הורמונלי ודי סבב לי, חוץ מהעניין של המחזור. קצת חושבת לעבור אולי להתקן לא הורמונלי. אבל פתאום עלתה לי מחשבה, אולי זה שאלה מטופשת, לא מבינה בכלל בגוף האדם🙈
נכון יש לנו כמות ביציות, שיוצאות כל חודש. אם לוקחים מניעה שגורמת שלא יהיה מחזור, אז המחזור ייפסיק בגיל הרבה יותר מאוחר?
כאילו כל חודש שאין מחזור זה עוד חודש שיהיה מחזור בעתיד (ברור שלא על החודש, אבל ברעיון) ?
לגבי 1 זה נשמע לי תקין, את יכולה לסחוט להקלה אם זה כואב לך.
לגבי 2 נראה לי שזה לא משפיע, כמו שאשה שהייתה הרבה פעמים בהריון ובהנקה לא ממשיכה עוד שנים יותר לקבל מחזור (תחשבי שאשה שיש לה 7 ילדים הייתה בהריון בערך 5 שנים במצטבר והניקה נניח עוד חמש שנים בלי וסת, היא לא תקבל מחזור עשר שנים יותר מאשה בלי ילדים בכלל, נכון?)
אני חושבת שזה לא קשור למספר ביציות אלא לשינויים הורמונליים בגוף
שילדה כבר מספר ילדים הסיכוי שלה להרות בגילאי 40+ גבוה בהרבה מאישה של ילדה.
אז כנראה שכן יש לזה השפעה כלשהי, אבל בטוח לא אחד על אחד.
או שזה כזה ממה שראית בסביבה שלך?
לא נראה לי קשור לכמות הביציות בכל מקרה, אולי למין היכרות של הרחם עם ההריון, הוא כאילו מאומן.
אבל מעניין אם זה משהו שנבדק פעם מחקרית...
את יכולה לבדוק בגוגל/צ'אט
אני חושבת שעיקר העניין הוא שאצל אשה שכבר ילדה בעבר, ידוע שכל מערכת הפוריות עבדה בצורה תקינה.
אישה שלא ילדה, יכול להיות שהיתה גם בעבר בעיית פוריות שעדיין לא התגלתה, וזה משפיע גם אחרי גיל 40.
זאת אומרת שלא עצם ההריון והלידה גורמים לכך שלאישה יהיה יותר סיכויים להרות בגיל מבוגר, אלא להפך, לנשים שכבר הרו וילדו מראש יש יותר סיכויים להרות וללדת מאשר אוכלוסיית הנשים שעדיין לא ילדו, וזה נכון גם בגיל המבוגר יותר
1. תקין. תשאבי או תסחטי עד להקלה.
2. אין שום קשר. זה אמנם נשמע הגיוני אבל בפועל הממוצע לסיום הפוריות הוא בגיל 44 בלי קשר עם האישה השתמשה באמצעים הורמונליים שמונעים ביוץ/ ילדה מלא ילדים/ היו לה מלא מחזורים. מאגר הביציות מדלדל גם ללא ביוץ
( תחשבי שאם התיאוריה הזו הייתה נכונה היה כאן אקזיט: רווקות היו לוקחות אמצעי מניעה שמונעים ביוץ כמו גלולות במקום להקפיא ביציות... אבל זה לא עובד)
יש לנו 400000 ביציות בגוף מתוכן אנחנו משתמשות בתקופת הפוריות עד המונפאוזה (גיל המעבר) בכ400-500 ביציות.
כמות הביציות שנאבדת בכל חודש היא כ20 ביציות, רק אחת עוברת ביוץ.
בקיצור הבקרה היא הורמונלית ולא על סמך כמות הביציות, הסירי דאגה מליבך, אם תקבלי מחזור לפי הכמות את לעולם לא תגיעי להפסקת מחזור
אנונימי כי מעדיפה לא מהראשי..
ראיתי שיש מלא ניסוחים של תפילות אחרי ההדלקה,
מה נכון? יכולות להעלות מה שאתן מתפללות?
או לשלוח קישור?
בנוסף, ספרדיה לא מכסה עיניים אחרי ההדלקה נכון?
ואתן מברכות את הילדים אחרי ההדלקה? ואחרי הקידוש הבעל?
מברכות לפני ההדלקה.
כמו שמברכים לפני שאוכלים,
מברכות לפני שטובלות - מה שנקרא "עובר לעשייתן."
אשכנזיות מדליקות ומכסות את העיניים, ואז הן מברכות וכך הן בעצם נהנות מאור הנרות רק לאחר הברכה.
משום שלשיטתן מי שמברכת על הדלקת נרות שבת בעצם כבר קיבלה שבת ואם תדליק את הנרות תחלל את השבת.
ואף פעם לא אמרו לי שצריך לכסות את העיניים
חידשת לי ממש!!!
כן מכירה שמברכים אחרי ההדלקה.
אז מה שזורם לי משם, לפעמים את כל התפילות ולפעמים רק חלק.
או סתם את התפילה שיש בסידור, אחרי הברכה
או סתם שותקת ואחר כך מבקשת מהלב מה שאני רוצה.
זה ממש מרגש לברך את התינוק בשבת הראשונה. (אצל 3 מתוך 4 זה היה בבית חולים).
ובעלי שלא נשאר איתנו בשבת, בירך ביום שישי, כולל את התינוק שנולד בשישי בצהריים.
קורה שהתינוק בדיוק ישן בזמן שמברכים, ואז לא תמיד אנחנו מברכים.
לפעמים אני מוותרת כדי לא להעיר אותו.
בעלי מבחינתו לברך תמיד, אבל לפעמים אני לא מרשה לו.
בעיקר לתינוק קצת יותר גדול, שכבר ישן לשנת לילה ויש חשש שיתעורר.
מדליקה, עוצמת עיניים, תפילות אישיות (על הילדים (על כל ילד), על הזוגיות, על ההריון, על הבריאות ולא חסר על מה לבקש. כמובן גם שמות לרפואה, לזיווג ולפרי בטן. ובסוף את ברכת הדלקת הנרות.
זה כמה רגעים של נחת שלא מפריעים לי בתוך כל הבלאגן של שישי, ואז נכנסת שבת.... (גילוי נאות, אנחנו ב"ה מאורגנים ולא מכניסים שבת בלחץ, חוץ ממקרים חריגים, אבל ב"ה לא קרה יותר מדי בשנות נישואינו)
הדבר הראשון שההורים שלי עשו כשבאו אלי אחרי לידה הוא לברך את הילדונת וזה היה מרגש ממש.
עד היום הם מברכים אותנו, גם מי שלא בבית בשבת וגם נשואים - בטלפון.. זה מבטיח שיחה (גם אם קצרצרה) עם שניהם ביום שישי.
ואחד האירועים היפים והמצחיקים זה בשבתות עם המשפחה המורחבת, כשיש מירוץ של כולם להגיע להתברך אצל ההורים ואצל סבא וסבתא..
ממש מחבר לשרשרת הדורות בעיניי.
זו התפילה שאני אומרת:
(אני חושבת שזה הכי נפוץ)
אחרי התפילה הזו אומרת תפילה לשלום חיילי צה"ל וזהו.
לברך את הילדים זה מנהג מאוד יפה, לצערי זה לא במסורת של בעלי אז לא עושים.
דבר ראשון אחרי הברכה אני מתפללת תפילות אישיות על בני ביתי ועל עם ישראל, ואז את הנוסח הרגיל ועוד תפילה על גישול ילדים.
את הילדים אני מברכת ביחד עם בעלי לפני קידוש, קודם בעלי מברך ילד ואז אני. אצל ההורים שלי רק האבא מברך, אבל אני ראיתי פעם באיזה מקום שהתארחתי שגם האמא ברכה ומאוד אהבתי, אז אני גם מברכת, בעיני זה רגע מרגש כל שבוע
אבל תמיד שורף לי בלב שאין לי פניות לעמוד ולהתפלל בנחת אז..
כל כך לא מגיעה להתפלל ביומיום.
אוהבת להתפלל המקווה גם, אבל בלחץ שעוד מישהי תכנס פתאום או לא יודעת מה..
מזל שהפרשת חלה אני עושה כשמתאים לי.
אבל זה גם לא קורה לי אפעם כי אנחנו עמוסים נורא אז מצמצמים באפייה, וגם משתדלים לא לאכול באמצע שבוע
אומרת יהי רצון
ומסדרת תוך כדי את השיש ועפה להתאפר
וכל פעם מחדש התפילה העיקרית היא ששבוע הבא נכניס שבת יותר בנחת 🤭
הייתי אומרת גם נוסח כתוב אבל מאז שעברנו דירה עוד לא תלינו אותו ואני לא יודעת בע"פ 😅
אז פשוט מדברת מהלב את מה שיושב לי באותו רגע, תודה על הטוב, בקשות על מה שצריך...
אנחנו מברכים את הילדים לפני הקידוש. זה מנהג של המשפחה האשכנזית שלי (אם כי לא יודעת אם הוא אשכנזי) שבעלי הספרדי אהב אז אימצנו גם לבית שלנו.
ואומרת את היהי רצון הרגיל
שתחונן אותי ואת בעלי וכו...
לא מכסה את העיניים ואני אשכנזיה
לא מברכת את הילדים ובעלי גם לא
ככלה צעירה אמרתי אלף ברכות, תפילות, סגולות.
היום כבר לא מפוקסת בשלב הזה, בע"ה עוד אחזור לזה.
מברכת את ילדיי באופן כללי בלאחר ההדלקה
בעלי מברך כל אחד לאחר הקידוש "ישימך..."
על העם שלנו, על אנשים שאני מכירה (רפואה, זיווג, הריון, ישועות...) ועל המשפחה.
אני אומרת את ביבי רצון הרגיל.
אני ובעלי מברכים את הילדים אחרי קידוש.
אצל ההורים שלי, רק אבא שלי מברך כשהוא חוזר מבית הכנסת.
הקרן השתלמות..
יש לי בכמה מקומות ורוצה לאחד הכל למקום אחד..
ודיברתי עם מוקדנית ושלחו לי קישורים לעשות את זה
וזה ממש כאב ראש!!
מישהי עשתה והצליחה?
זה בכלל שווה תהתעסקות?
גם גילינו שיש קרן פנסיה שפעילה, מה זה אומר שיש שם דמי ביטוח? בכלל לא ידעתי שעובר לשם דברים
הצילו מסובך
צעד ראשון(מקווה שכבר עשית אותו) ללכת להר הכסף ,זה שם של אתר ,ולהוציא משם מידע לפי התז שלך על כל הקופות שיש לך. זה לא אתר שאמור להיות בתשלום , אם את רואה אפשרויות כאלו בתשלום, זה לא טוב וחפשי משהו שהסיומת שלו gov.il .
שבפועל אני לא בהם...
לא כתבתי אותם אצל המעסיק החדש והם עדיין פעילות, זה קשור אולי לביטוח בריאות שהם לוקחים? לא מבינה בזה