אהלן, אשמח להמלצה לנוירולוג/ית ילדים במכביהריון ולידה
מקפיצה לך, לא מכירהמדברה כעדן.
פרופ' אבינועם שופרמתיכון ועד מעוןאחרונה
מקבל בפ"ת
מחשבה שעלתה לי בעקבות השרשור של משלוחי המנותהשקט הזה
מקווה שלא יהיה נפיץ מידי אבל שואלת באמת מתוך רצון להבין את הגישה.
היו כמה תגובות שכתבו שלא אוכלות משלוחים ביתיים כי לא סומכות על הכשרות.
עכשיו ממש התכווצתי לקרוא את ההודעות האלה.
בסוף המטרה של משלוחי מנות היא להרבות אהבה ואחווה, אז איך זה שאפשר בשם איזשהו הידור בכשרות לזרוק את המשלוח הזה לפח כלאחר יד? (אני לא מדברת על איסטנסטיות אלא על כשרות)
זה אפילו קצת הזכיר לי את הסיפורים מימי בית שני שהיו מחלוקות על טהרה וקבוצות שהחמירו יותר אז לא אכלו אחת אצל השניה בגלל המחלוקות וכולנו יודעות לצטט על מה חרב בית שני.
אצלי בבית הקפידו על כשרות מהדרין בהכל, בשר חלק, לא חלב נוכרי וכו' אבל כשהיינו נוסעים לסבא וסבתא שלי, למרות שההורים שלי ידעו שאצלם מספיקה כשרות רבנות- אכלנו הכל רגיל. אני חושבת שזה קשור לאיזו פסיקה שההורים שלי קיבלו בתחילת נישואיהם אבל בכל אופן יש פה איזה שיקול ערכי בתוך הפסיקה ההלכתית.
אני גם מכירה (מקווה שאני מדייקת) שאדם נאמן להעיד על עצמו, ואם אדם אומר שהוא שומר כשרות אז מותר לאכול אצלו (זה נכון כמובן רק במטבח פרטי ולא מסחרי- מסעדה וכו')
גם בסוף מה כבר מביאים במשלוחי מנות ביתיים- מאפים כאלה ואחרים בד"כ? מה כבר יכול להיות כ"כ משמעותי בכשרות? זה לא בשר, עוף וכו'.
וגם, נראה לי שבדכ גם אנשים שמסתפקים בכשרות רגילה (שהיא כשרה לחלוטין, חשוב לי להגיד), ישתדלו שהמשלוח יהיה באיזה סטנדרט שמתאים לכולם (נגיד חברים שלנו שתמיד מכינים משלוחים ממש שווים תמיד דואגים לכתוב שכל המוצרים מהדרין, כי הם עצמם ביום יום לאו דווקא משתמשים במהדרין)
בקיצור, חפרתי קצת מסביב אבל באמת אשמח להבין איך בשם הידור בכשרות, יוצרים התבדלות כזו ובעצם פוגמים ברעיון המקורי של משלוח מנות?
ובאמת שזה לא מופנה לאף אחת באופן אישי כביקורת. אני באמת אשמח להבין את הגישה שעומדת מאחורי זה
(ואני מדגישה גם שאני מדברת רק על העניין הכשרותי ולא על אלא שאמרו שזה מגעיל אותן מקטע איסטניסטי)
כשאוכלים אצל אנשים אחרים אני מכירהמרגול
למשל אשכנזי שאוכל אצל ספרדי בכלי זכוכית… (ספרדים משתמשים בזכוכית גם לבשר וגם לחלב, ואשכנזים לא)
מכירה שיש הרבה שזה בסדר, כי זה המנהג בבית של האדם, והוא ספרדי אז זה כשר. משהו כזה.
ויש גם כאלו שעוד יותר. נניח ענייני קטניות בפסח.
אבל חושבת שיש בזה הרבה עניין של בין אדם לחברו והמשפחתיות… גדלתי בבית שבו אוכלים קטניות בפסח (עדות המזרח), אבל המשפחה האשכנזית באו גם ואכלו אצלנו (עשו שינוי בחומרי הגלם לפי הצורך). זה לא שזה היה מעליב אם לא היו אוכלים (כי ברור ההבדל במנהגים), אבל זה היה אומר שאי אפשר להיפגש אצלנו, ואולי בגלל זה היה יוצא שלא נפגשים כלל.
אבל כאמור, לא יודעת בדיוק מה הפסיקה (אני הצד שאצלו כל כשרות תופסת). רק יודעת שיש אנשים שנוהגים אצל אחרים אחרת ממה שנוהגים בביתם.
אני כן אוכלת מאחריםלב אוהב
אבל יש כאלו שלא אוכל מהם..
בכל אופן יצא לי לדוג לראות בית שבאותו תנור אפו בשרי ולאחריו חלבי בלי המתנה
או כל מיני מקרים שלא בכוונה אבל זה ספק טרפות נטו מחוסר ידיעת הלכה...
אז מובן מאוד אנשים שמקפידים על זה
וגם מבחינת כשרות המוצרים
בעיניי זה לא אישי, פשוט מראש לשאול אם אתם אוכלים ביתי...
אם אני לא טועההשקט הזה
מותר בתנאים מסוימיםלב אוהב
מינימום זה על חום הכי גבוה בין לבין למשך כמה זמן
(ויש כאלו שלא בקיאים בהלכה)
לא זוכרת בדיוק את ההלכה בענייןשמעונה
בדיעבד אולי האוכל מותר באכילהלב אוהב
זה בדיוק ההבדל בין משלוח מנות לבין לאכול אצלם בביתמתואמת
כשאנחנו אוכלים אצל אחרים נאכל (כמעט) הכול, כי הם רואים אותנו וייפגעו אם לא נאכל.
אבל אוכל שהם הביאו אלינו הביתה - הם לא רואים אם אנחנו אוכלים אותו או לא. אז כן, בכאב לב לפעמים נזרוק אותו אם אנחנו לא סומכים על הכשרות...
מבינה את השאלה שלךבארץ אהבתי
אבל חושבת שאם באמת המטרה של המשלוחי מנות זה להרבות באהבה ושמחה, אף אחד לא באמת צריך לדעת מה קורה עם המשלוח שהוא נתן אחר כך.
אצלנו למשל דווקא רוב הדברים הקנויים שאנחנו מקבלים לא נאכלים. יש כמה דברים שכן נשמור לנו, אבל את הרוב אנחנו או מצרפים למשלוחים שהילדים נותנים לחברים תוך כדי פורים, או מביאים לעבודה שלי אחרי החג (ויש גם דברים שאני זורקת. מכל הממתקים שהילדים רוצים לטעום, אנחנו טועמים קצת מכל דבר ואת השאר זורקים).
ולפעמים אני תוהה אם זה 'לא יפה' שאנשים טרחו וקנו בכסף דברים כדי לתת לנו ואנחנו מעבירים הלאה או אפילו זורקים. אבל אני אומרת לעצמי שאנחנו לא לא צריכים לאכול דברים שאנחנו לא רוצים רק כי אחרים נתנו לנו. מה שאנחנו כן מקבלים זה את המחשבה והאכפתיות שלהם שהם הביעו דרך המשלוחי מנות, ואנחנו מרגישים את זה גם בלי לאכול הכל...
וגם כשאני מכינה משלוחי מנות ביתיים, אני לא יודעת אם כולם אוכלים הכל (יודעת שלפחות חלק כן, מהתגובות שאני מקבלת...). אבל אני משקיעה כדי לשמח, ונותנת לפי מה שמתאים לי, ואם מישהו לא אוכל - אני מאמינה שלפחות שמחו מהמחשבה והנתינה שלנו...
בעיני להעביר מוצרי מזון סגורים זה שימוש ממש הגיוניקופצת רגע
מצד שני, אם כבר הייתי מכינה הכנה ביתית הייתי מתבאסת לחשוב שהיו זורקים את זה. ועוגיות שמישהי הכינה רוב האנשים כנראה לא יעבירו למישהו אחר, אז אם הם לא יאכלו זה יזרק...
אז לכן אנחנו לא באמת יודעים מה אחרים עושיםבארץ אהבתי
אותי היה יותר מבאס לחשוב שאני משקיעה כסף במשלוחי מנות ואחרים חושבים איך 'להיפטר' מהם..
בכל מקרה מעדיפה להתמקד בכוונה שמאחורי המשלוח. גם במה שאני מקבלת וגם במה שאני נותנת...
(די בטוחה שאין לנו חברים שלא אוכלים את הדברים שלנו בגלל כשרות... בגלל איסטניסיות אולי, אבל אני באמת לא נכנסת לזה...)
מסכימה עם זההשקט הזה
למה מראש מה שמעליב אותך זה הכשרות ולא האיסנטנסטיות112233445566
אם להעלב אז שנגעלים מהאוכל שלי יותר מעליב מאשר שמקפידים על כשרות אחרת
האמת שגם אני ככהדיאט ספרייט
חמי וחמותי למשל אוכלים בכשרויות מהודרות יותר מאיתנו וכשרות רבנות לא מספקת אותם- במקרה הזה אני ממש זורמת ומקבלת את זה באהבה רבה ממש.
מצד שני מישהי כתבה שחמותה לא אוכלת אצלה מטעמי ניקיון והיא מקבלת את זה ובעיניי היא גיבורה ממש.
אם דבר כזה היה קורה אצלי, אני חושבת שממש הייתי נעלבת.
התכוונת אליי? (לחמותי שלא אוכלת אצלנו)מתואמת
מכיוון שאני איסטיניסטית בעצמי אני לגמרי יכולה להבין אותה🤭 (היא גם לא תלך לשירותים אצלנו... אבל נראה לי שזה לא רק אצלנו, אלא בכל מקום כמעט. באופן כללי היא כמעט לא יוצאת מהבית לאורך זמן, וגם אני די כזו. גם לי קשה להתפנות במקומות אחרים...)
מה שהכי מסקרן אותי - אם לחמותי היו תשעה ילדים (שחלקם רחוקים מאוד מלהיות מסודרים ונקיים...) האם היא הייתה מצליחה לשמור על בית נקי או לא?... (לחמותי יש שלושה ילדים ועוזרת צמודה מאז ומתמיד...)
מסכימה ממשרקאני
אם הייתי נעלבת זה מזה
לא מעליב אותי לא זה ולא זה
אף אחד לא מעדכן אותי שזרק את המשלוח שלי לפח
אם מישהו עשה את זה הפסד שלו- המשלוחים שלי ממש טעימים
כי אם מישהי איסטניסטיתהשקט הזה
אבל עניינים הלכתיים זה אחרת. כי זה לא שהשכנה שלי מבשלת לא כשר. זה כשר. זה פשוט לא עומד באיזה סטנדרט כשרותי שאני נוהגת לפיו. ושם זה כואב לי ש"משתמשים" בהלכה כביכול ונוצר איזה בידול כשאותם חכמים הם גם אלו שקבעו את המצווה של משלוחי מנות שהמטרה שלה היא לשלוח מנות לסעודת פורים
אני לא חושבת שאדם אחד הוא צדיק יותר כי מקפיד עלאמהלה
כשרות כזו או אחרת. כך הוא נוהג. בין אם בענייני כשרות, בין אם בענייני טהרת המשפחה וכד'.
כך אצלנו מקפידים, זה לא מוריד ח"ו מהערך של השני.
ומצטרפת מאד לאלו שלא מבינות למה האינסנסטיות מקובלת עלייך וענייני כשרות לא.
אף אחד לא יודע אם אכלתי את המשלוח או לא.
אני מקבלת אותו בשמחה ובאהבה רבה
ומחזירה משלוח מכובד ויפה.
בבית שלי הפרטי אעשה מה שאני רוצה עם מה שקיבלתי.
זה לא אמור לפגוע באף אחד ואף אחד לא יודע מה עשיתי עם זה.
ואני למשל מגיעה מבית שהכניסו אליו הרבה כשרויות שבעלי מקפיד לא להכניס ולא לאכול גם לא בחוץ.
למה לא לרחם עלי? מסכנה שכמוני, לא יכולה לאכול הכל. כי בעלי מחמיר מאד.....
זה יותר ממשהו נפשי, זה שלום בית....
בואי נשאיר את כבוד החכמים במקומם
המצווה של משלוח מנות חשובה לעין ערך
חשוב לקבל בשמחה את כולם
וכל אחד שיעשה כרצונו בביתו.....
על זה נאמר- "כרצון איש ואיש"
זה לא שזה סבבה מבחינתי שזורקים בגלל איסטניסטיותהשקט הזהאחרונה
ועל כשרות יש מה לדון כי ההלכה רחבה יותר מ"מגעיל אותי/ לא מגעיל אותי"
אני איסטיניסטית שלגמרי אין מה לקנא בה🤭מתואמת
) ומצד שני אני סובלת מהאיסטיניסטיות
(סובלת מהבית של עצמי, בעצם... מזל שיש לנו יחידת הורים, ששם אני שומרת על הניקיון ויש לי מקום של שפיות...)למה בהלכה בעינייך צריך להתגמש ועל איסטניסטיות לא?פה לקצת
בהלכה תתגמשו, אבל אם מגעיל אותך אז מה פתאום, תעשי רק מה שטוב לך.
וזה בכלל לא דומה לביקור אצל ההורים ששם יש מצוות כיבוד הורים שבשבילה ראוי להתגמש....
וואי ממש!!ממתקית
אומרת כמי שלא אוכלת אצל כל אחד ולא של כל אחד.
ומאוד נזהרת שלא ידעו ולא יפגעו.
לא יצא לירקאני
לא לאכול משלוח בגלל כשרות
אבל אם אני אקבל ממישהו שברור לי שהמטבח שם לא כשר, אני לא אוכל
חוץ מזה בגדול אני כן סומכת על מי שנותן לי (בדרך כלל גם מקבלת ונותנת לאנשים שמכירה מקרוב)
מסיבות ניקיון יצא לי לזרוק כמה פעמים
בעיקר מאנשים שראיתי איך המטבח שלהם נראה....
וכמובן שהחמאתי שהיה טעים מאוד
כמו שכתבואיזמרגד1
יש הבדל משמעותי בין להגיד לאנשים בפנים שאת לא אוכלת אצלם לבין לזרוק משלוח כשהם לא רואים מה קורה איתו.
ואני גם באמת חושבת שזה סתם להפוך את זה לעניין של: אתם לא סומכים עלינו ואנחנו לא אוכלים מספיק כשר בשבילכם, במקום לקחת את זה עניינית של: אנחנו אוכלים הכשר x ואתם לא אז זה לא מתאים לכם והכל בסדר... (ובדרך כלל גם אם מאוד מתאמצים שהכל יהיה בהכשרים שכן מתאימים, יכול להיות דברים קטנים שלא יחשבו עליהם בכלל כמו תבלינים או אריזות שנראות אותו דבר וכו'. קרה לי.)
יש לי אחות שאוכלת יותר הכשרים ממני וכשאני מתארחת אצלה היא אומרת לי מה בדצ ומה לא, ועוד אחות שכנראה לא תאכל אצלי מבושל, ואנחנו בסדר אחת עם השנייה...
למה שהם ידעו?ניגון של הלב
אני לא אזרוק את זה או אגיד משהו מולם, אלא אח"כ שהם לא יודעים. וגם הם יגלו במקרה שלא אכלתי, הם לא צריכים לדעת אם זה בגלל הכשרות, האיסטנסטיות או סתם כי אני לא אוהבת.
ולגבי ההידור בכשרות- זה מאוד משתנה. יש אנשים שאני אוכל אצלם גם אם הם לא מקפידים כמוני כי אני יודעת שזה כשר, אבל יש כאלה שאני ממש לא יכולה לסמוך עליהם שכשר אצלם בכלל (לא לא מהדרין, אלא שלא טרף לחלוטין). ועד אחד נאמן באיסורים לא תופס אם האדם שמעיד על עצמו לא מכיר את ההלכות...
מגיבה פה לכמה שכתבו שהם לא יודעים שאת זורקתהשקט הזה
נכון.
אבל מה שמפריע לי יותר זה הנקודה עצמה. כאילו אם אני יודעת שאני זורקת כי זה לא עומד באיזה סטנדרט כשרותי זה צורם לי.
כי יצא שבמקום שהמשלוח שלה שימח אותי וקירב אותי אליה אז אולי אפילו הכאיב לי שאני צריכה לזרוק אותו.
אני לא יודעת אם אני מצליחה להבהיר את עצמי אבל הנקודה שלי היא בכלל לא כלפיי השולח אלא כלפיי המקבל. מה זה פועל אצלי.
אין הלכה אחתרקאני
שגוברת על הלכה אחרת
ולכן אם מישהו שאני לא יכולה לסמוך עליו שהמטבח שלו כשר
הביא לי משלוח
המצווה של לאכול את המשלוח שהביא לי ולהתקרב אליו וכו
לא גוברת משום כיוון על מצוות כשרות
ולכן נעשה את זה בלי לפגוע ובלי שהוא ידע
כשמישהו מביא לך מארז סגור שבהכשר שאת לא אוכלת
לא תזרקי/ תעבירי הלאה?
אני חושבת שזה קצת אמירה שלאיזמרגד1
''מה כבר החשיבות של לאכול הכשר שברגיל אנחנו לא אוכלים/ לא סומכים עליו"
אז כל אחד מדרג לעצמו את הערכים שלו- אם יותר חשוב לך להרגיש שאת לא יוצרת בידול, או יותר חשוב לך לאכול רק משהו שאת סומכת על הכשרות שלו...
אבל כשאת מביאה משלוח מנות את בדכ מכירה את הבנאדם,פה לקצת
נכון?
את בטח יודעת שהוא מקפיד על כשרויות
למה מראש להכניס אותו למצב הזה?
זה נגיד לא מובן לי
שכנה שלי שנה שעברה שלחה לי עוגה שהכינה
עשרות פעמים דיברנו על זה שאני לא אוכלת אצל כל אחד ואפילו יצא שדיברנו שגם אצלה לא כי היא מקפידה אחרת ממני.
אז למה לא לקנות עוגת אוסם שבטוח נאכל ובמקום זה לשלוח לי עוגה בהכנה ביתית כשידוע שלא נאכל?
איפה האהבת ישראל והלכבד את השני ואת ההקפדות שלו?
ויש מקרים שבאמת לא יודעים שאנשים מקפידים ואז לא יאכלו.
אז אני פשוט אעביר למשפחה שלי שכן אוכלת, לא רואה שום קשר בין אכילת המשלוח להרגשה שלי על היחס שנתנו לי משלוח וחשבו עליי והיה להם חשוב להביא לי.
עדיין משמח אותי שחשבו עליי והביאו לי, גם בלי שאני אוכלת את מה שיש שם.
אני באמת לא אתןרקאני
למישהו שאני יודעת שלא יסמוך עליי
אבל אין הרבה כאלה
גם חמותי שמקפידה על הכשרים הרבה יותר ממני
סומכת עליי שכשאני מביאה לה משהו לא שמתי שם דברים בהכשר שהם לא אוכלים
ובכללי היא כן סומכת על המטבח שלי
זה בכלל לא דומה מה שכתבת..פה משתמש/ת
א. אין פה שום פגיעה- אם אני זורקת לדוגמא- אז מי שנתן לא ידע לעולם ולכן אין פגיעה. אפשר עדיין לשלוח הודעת תודה רבה שהשקעתם ושימחתם וכו
לעומת להתארח אצל סבא וסבתא ושם הם עלולים להפגע..
וגם אז- יש גם לרצון לאהבה וקרבה גבולות
נגיד אנחנו אצל ההורים של בעלי אוכלים גם כמה כשרויות שברגיל לא אבל יודעים שהם בסדר בסה''כ רק פחות מונלצים..
או במצב ויש רגישות או סיפור משפחתי אז בודאי אפשר להקל יותר לא לפגוע כל עוד זה כשר.
אבל אם מישהי לא דתיה נגיד תביא לי עוגה אני לא אוכל אותה.. כי התנור הז בעיה ובניפוי קמח
ויש גם מצרכים שיותר בעייתיים לפעמים..תלוי מה..
וגם אם היא אומרת הז כשר זה כשר- אין לה מושג מה זה אומר.. אולי היא יודעת שכשרות זה רק לא לערבב חלבי ובשרי?
ובעי י עצם הנתינה היא מרבה אהבה
לא האכילה
ש'כן שנתן לי משלוח מנות שלא אכלתי אני אעריך ואודה לו מאוד ואשמח בעצם זה שנתן והשקיע
ומאחר והוא לא אמור להפגע אם הוא לא יודע- אני לא רואה ושם סיבה להתפשר על מה שמקפידה עליו
את ממש צודקת במחשבה שלך...ממתקית
איפה שאני גרה, בלי לומר מילה לאף אחד מאוד מכבדים אותנו ונותנים רק משלוחים סגורים, ואומרים 20 פעם קנינו ברמי לוי, הנה, תראי כתוב פה כשר, זה מספיק נכון??חחח
מי שמביא אפוי או ביתי בד"כ הוא דתי לפחות אצלנו בסביבה, ואז אין מצב שנזרק.
(אני זורקת מתוך עניני ניקיון קיצוניים שלי, אבל בעלי נהנה מזה, ומה שנשאר הולך לפח בצער רב. אבל אין לי ברירה.
וזו הסיבה שאני תמיד מביאה רק מוצרים סגורים, כי לא רוצה שמה שאני טורחת יזרק.
כדי לאזןנעומית
אני אוכלת כל מה שמביאים לי,
(אני אוכלת פלאפל שכונתי, שמכין נער בן 17, בטוחה שהאוכל של כל השכנות שלי יותר היגייני)
מעדיפה אוכל ביתי, גם כי לרוב מביאים פחות, וגם כי יותר בריא וטעים. ומעריכה ממש את ההשקעה.
לגבי הכנה, חשבתי להשקיע השנה, אבל אחרי השרשור ההוא אני אמלא עגלה ביוחננוף
גם אני אוהבת לאכול מהמשלוחים הביתיים שאנחנו מקבליםבארץ אהבתי
חחח וואי גם לי אין בעיה עם פלאפלשושנושי
אז מה הסיפור של המשלוח מנות?
טוב, מאזנת
לא אלך לכל חנות פלאפל אבל משהו שנראה לי סביר אוכל שם חופשי.
כששכנים מביאים משהו בהכנה ביתית זה ממש מגעיל אותי
למה?
לדעתי צורת ההגשה מאוד משנההמקורית
אסתטיקה בהגשה מאוד משנה את הכללים בעיניי
בתור איסטניסטית בעצמי - קשה לי ממש לאכול מאחרים, אבל אם מגישים לא יפה אז אין סיכוי בכלללל. אני אוכלת אצל חמתי חופשי אבל יש מאכלים שרק בגלל איך שהם נראים/ מריחים לא אגע. גם אצל אמא שלי אגב
אבל ממילא סביבנו כולם קונים ואני המשוגעת היחידה שמכינה🤣 אבל אני בעצמי כן מקפידה על אסתטיקה ממש, וזה גם די גורף מחמאות אז ב"ה עובד לי
גם אנירקאני
נהנית מהמשלוחים הביתיים
ומכינה אחד כזה בעצמי
פשוט רוב המשלוחים שאני מקבלת ונותנת זה רק מאנשים שממש קרובים אליי
שאלה רגישה אשמח שתערך אם פחות מנוסחת טוביש לי רק שאלה
כתבתי פה כמה פעמים על הילדה שישנה ליד בעלי מידי לילה
לאחרונה חל משבר מסויים בזוגיות ויש ריחוק בזוגיות הוא מטופל בציפרלקס לחרדה בעקבות משבר מסויים
מה שלאחרונה מרגיש לי לא תקין לאחרונה שהוא מענג את עצמו כשהיא איתו במיטה למרות שהיא ישנה בזמן זה מטריד אותי
מתלבטת אם אני זו שלחוצה ורואה כלא תקין או אכן יש מה לבדוק
חס וחלילה!אנונימית בהו"ל
את לא אשמה בכלום.
ההפך - את מצילה אותה.
(אנונימית שהגיבה בהמשך...)
מוקדם מדי למשלוחי מנות? סקר שמח ומבדחדיאט ספרייט
מהו משלוח המנות הטוב ביותר שקיבלת?
(אפשר ברווקות, בילדות, בחיי הנישואין)
ושאלת בונוס:
מהו משלוח המנות הטוב ביותר שנתת?
האמת שכן... אם יש לך מתכון יותר מאשמח!ליני(:
איך גורמים לילדים, בעיקר הגדולים, לשמור על השינייםפרח חדש
מקפיצהפרח חדש
הם מבינים שזה חשוב? שיש ריח לא נעים בבוקר?יעל מהדרום
זה לא אכפת להם 🙄פרח חדש
הקטע שאני ובעלי הכי נקיים ונותנים דוגמא אישית בקטע הזה
זה מחרפן אותי
אויש. אין לי עיצות...אולי למישהי אחרת יהיויעל מהדרום
את רוצה להגיד שהילדים שלך מצחצחים כמו שצריך כל יוםפרח חדש
אז תגלי לי את הסוד..
לא כולם, לא פעמיים ביום, ואין לי מושג אם מושלםיעל מהדרום
לק"י
אבל זה נראה לי בא מהם.
הגדול בן 11.
הילדים שלי בני שמונה ועשרקופצת רגע
האמת עד שלא ממש מזמן בעלי ואני היינו 'על זה',
ולכן היו מצחצחים כל ערב בצורה יסודית.
הזמן האחרון יותר שחררנו את זה לאחריותם, ולכן באמת אנחנו צריכים לעקוב, בת השמונה לרוב זוכרת מעצמה, בן העשר הרבה פעמים 'שוכח' אם אני לא מזכירה...
כל זה לגבי הערב, צחצוח של בוקר לצערי ממש לא מקפידים.
לשאלתך, אם הם לא רגילים להקפיד על זה, הדרך שאני מכירה להטמיע הרגל חדש היא דרך 'מבצע פרסים', פה ושם זה עובד וההרגל ממשיך גם אחרי שהמבצע נגמר, הרבה פעמים לא 🥴
עד גיל 7-8 ואפילו קצת יותר הייתי מצחצחת בעצמיפרח חדש
אחכ הייתי מתזכרת להם כל פעם
עכשיו הם כבר יותר גדולים וכבר לא עוזר לתזכר.. בעיקר הגדולים בני 12-13
לא יודעת מה לעשות... יש להם מלא חורים..
מצטרפת לשאלהאבןישראל
פשוט מכריחים אותם, לצעריהבוקר יעלה
שלי. בני 8 ו-11 מצחצחים מרצונםיעל מהדרום
לק"י
בת 5.5 לפעמים מצחצחת.
כשהם קטנים אני לא מתעקשת איתם.
והם לא תמיד או בכלל מצחצחים גם בערב. תלוי מי.
מדהים 🙃הבוקר יעלהאחרונה
מכניסים לשגרת יוםאמאשוני
כמו שעושים קוקו בבוקר כל יום, ככה מצחצחים שיניים כל יום
אם אין להם את זה בשגרה, אפשר לעשות מבצע משפחתי.
מי שמצחצח שם לעצמו נקודה, כשהמשפחה מגיעה ל100 נקודות קונים משחק קופסה משפחתי או יוצאים לטיול וכד'.
אם את רוצה להאריך את הזמן שהם מתרגלים אפשר לעשות יעדים כמו מד גובה.
50 נקודות יוצאים לפיקניק
100 נקודות קונים משחק
150 נקודות יוצאים לחדר בריחה
200 נקודות יוצאים לצימר (אם ממילא מתוכננת חופשה משפחתית בקיץ אפשר לקשור את זה ביחד)
לילדים שאין להם בעיות קשב וריכוז יותר קל לשמור על שגרת בוקר ושגרת ערב.
האם את מקפידה לצחצח לקטנים? זה נראה לי הכי גורם לזה להיות מובן מאליו גם עבור הגדולים ועוזר לתחזק את זה.
וגם ביקורת שנתית אצל רופא שיניים.
מזכיר לכולם שעדיף להקפיד ולא שיהיו חורים בשיניים
מאוד מקפידה אצל הקטניםפרח חדש
ויש להם קשיי קשב וריכוז וכמעט כל פעולה אני צריכה לתזכר להם
כמה שניסיתי והנחיות וקורסים שעברתי כדי לגרום להם לבצע פעולות מעצמם זה לא עבד.. 😔
אצל ילדי קשב וריכוז זה שונהאמאשוני
מה שאני עושהoo
1. קונה מברשת ומשחה אטרקטיביים
2. מזכירה מדי יום בנעימות
3. מפתחת לילד מודעות להיגיינה ושמירה על בריאות השיניים
4. נותנת דוגמא אישית
כל ה4 נכונים 🤣פרח חדש
הכל עשיתי
האמת אני קוראת אתכם ומתייאשת
כנראה שאני צריכה לבחור את המלחמות שלי וזהו
רק כדי להרגיענעומית
אם לכם יש מודעות גבוהה
כנראה שבעתיד הם יפנימו את ההרגל ויחקו אתכם.
אפשר גם לנסות לתת להם להריח את הבל הפה בבוקר
או להרגיש את הלכלוך שמצטבר
לדחות טבילה ולשקר לבעלי?אנונימית בהו"ל
חודש וחצי אחרי לידה שישית. לא מסוגלת בכלל לדמיין עוד הריון כרגע, מותשת ועייפה.
יש לי תור לרופאה באמצע שבוע הבא, בתור הזה היא תכניס לי התקן לא הורמונלי כמו שהיה לי בעבר בתקופות שלא רציתי הריון.
היום לדעתי אני כבר יכולה להתחיל לספור 7 נקיים אבל לא רוצה לטבול לפני שיש לי התקן. בעלי מחכה לזה ממש וכל יום שואל אם אני כבר נקייה ויכולה לספור, אני לא רוצה להגיד לו שכן אם זה יוביל לטבילה לפני שיש התקן.
מעולם לא שיקרתי על זה ומעולם לא דחיתי. לא יודעת אם לעשות זאת בפעם הראשונה כי אני כל כךךך לא יכולה עכשיו עוד הריון.
יש עוד פתרונות שלא חשבתי עליהם?
ואל תגידו לי לשתף אותו בקושי, זה לא רלוונטי מבחינתו... הוא יגיד לטבול כרגיל כי הוא חושב רק על הצרכים של עצמו
גם אני הבנתי ככהרקאני
ועכשיו הבנתי נכון בזכותך...
מיטת מעבר נפתחת -יש דבר כזה?shiran30005
החלטנו ללכת על מיטת מעבר ולא מיטת ילדים רגילה מכל מיני שיקולים
הם בני 2 + 3 וישנים בלול גדול עד עכשיו, זהו חייבת להוציא אותם. רוצה לקנות משהו אונליין אבל לא מצאתי מיטת מעבר נפתחת, רק באתר אחד. יש דבר כזה בכלל? איפה יש בזול יחסית? חוץ מאיקאה...
וגם צריכה שיהיה מעקה למיטה הנפתחת גם
נראה לי שלעץ מלא ישחילזון 123
מאיפה אני קונה?shiran30005
הסתכלתי באתר שלהם ולא רואה כזה דברחילזון 123
אני לא מצאתי דבר כזה בשום מקום וחיפשתי המון..אמא לאוצר❤
ומה קנית בסוף?shiran30005
חיפשתי גם קומותיים מעבר וגם את זה לא מצאתי 🤦אמא לאוצר❤
עבר עריכה על ידי אמא לאוצר❤ בתאריך ו' באדר תשפ"ו 11:03
מיטת קורה דו צדדית של איקאה, קנינו ביד שניה במחיר ממש ממש נמוך (משו כמו 150 שח, אבל בלי מזרונים וגם זאת באמת היתה מציאה אבל יש הרבה כאלה ביד 2, וגם באיקאה סייל היא במחיר מעולה),
משתמשים בה לכיוון של מיטת קומותיים, זה מתאים לילדים קטנים ופותר את סאגת הגובה
כי המיטה הנמוכה על הרצפה והגבוהה יחסית גם נמוכה ממש ועם מעקה רציני.
באסה על המקום כי הגודל של המיטה תכלס זה מיטה ענקית! וככ אין צורך לילדים קטנים שעוד בגודל של מיטות מעבר🫣
אבל היא מתוקה ועדיין עדיפה לי מבחינת מקום רצפה מאשר 2 מיטות מעבר.
זה שהמזרון על הרצפה זה קצת חיסרון אבל לא נורא. הבנות ממש אוהבות אותה..
כרגע הן שתיהן על מזרונים ממש כמו במיטת קומותיים אבל מתלבטת אם לעשות איזה משו שהתחתונה תהיה מעבר ואז ליצור שם איזור משחקים מתוק קצת סגור, אולי להוסיף וילונות.. לא יודעת... ואז גם הגודל של המזרון יותר תואם גיל וגם הרווחתי שם יותר מקום אחסון/רצפה שלא מתבזבז. מצד שני כשיש שם מזרון גדול בחוויה זה לא מזרון על הרצפה כי הוא בתוך המסגרת מיטה וזה לגמרי מיטה.. אם אני אשים שם מזרון של מיטת מעבר אז זה ממש כמו מזרון על הרצפה והוא גם כל הזמן יזוז וזה לא רלוונטי.. ואם אני ישים שם פשוט מיטת מעבר אז אני חוששת שהרווח בין הגובה של המיטת מעבר לגובה של המיטת קומותיים יהיה נמוך מדי והיא כל הזמן תתקע.. לכן בסוף פשוט קנינו שתי מזרונים גדולים וזה פשוט מיטת קומותיים גדולה..
אם את רוצה תמונה תכתבי לי אשתדל לשלוח לך בפרטי . תכלס בסוף עם החסרונות אנחנו ממש מרוצים וזאת מיטה ממש מתוקה. הבנות עפות על זה שהיא ענקית ומבחינת הגודל היא יכולה לשמש אותן עד החתונה🤣🤭
אני אוסיף על כל החפירה שלי🤭אמא לאוצר❤
המיטות הם לחדר ממ"ד אז אני צריכהshiran30005
הבנתי אבל עדיין לא דיברתי על שתי מיטותאמא לאוצר❤
תעשי גוגל תראי לאיזה מיטה אני מתכוונת ותביני..אם את רוצה תמונות תכתבי לי ואשתדל לשלוח לך
דווקא זה מיטה טובה בעיניי לממד כי במקרה הצורך מבוגר גם יכול לישון שם חופשי ביחד עם הילד או משהו
מסכימהDoughnut
אה התכוונת למיטת קומותיים?.shiran30005
לנו ישמאוהבת בילדי
אבל בעלי בנה אותה-
הוא הגביהה מיטת מעבר שהיתה לנו (כזו עם 4 רגליים ולא עם רגל באמצע)
ובנה לה 2 מיטות נפתחות
וואו איזה יופיshiran30005
אחותירקאני
הזמינה מנגר
אבל זה יוצא מאד מאד יקר..אמא לאוצר❤
נכוןרקאני
אפשר לקנות מיטת מעבר רגילה ולשים אותה בצורת רנופנופ
כך שהמיטה שלמטה תהיה מוכנסת חלקה מתחת למיטה העליונה
כך זה לא תופס הרבה מקום בחדר
ומצד שני, בהמשך זה יהיה מיטת מעבר רגילה
לנו יש כזולשאלה..
ממש יפהחילזון 123
אולי פשוט לקנות שתי מיטות מעבר ולהניח אחת ליד השנייראת גאולה
אולי אפשר לקחת מיטת מעבר פשוטהחילזון 123אחרונה
אז אני בתחילת הריון ב"ההבוקר יעלה
והתופעה המעצבנת מכל הגיעה, רוק מוגבר בפה, או בשפה המקצועית ריור יתר.
ומעניין אותי אם עוד חוו זאת ואם זה היה בהריון של בן או בת?
ובאופן כללי האם הריונות של בנים ובנות היו שונים אצלכן?
יש לי רק בנות וכולם חושבים שאני מקווה לבן אבל האמת שאם אגלה שיש לי בן אני בעיקר אלחץ כי התרגלתי לבנות 🤣
מזל טוב בשעה טובהשושנושי
לא מכירה את התופעות שתיארת
בהצלחה
תודה!! כיף לך 😉הבוקר יעלה
בשעה טובה!מתואמת
התופעה הזו זכורה לי, לא זוכרת אם מהריונות בנים או מהריונות בנות.
בכל אופן, לא היו אצלי הבדלים בין ההריונות של הבנים לבין ההריונות של הבנות...
איזה קטעהבוקר יעלה
תכל'ס למה שזה יהיה שונה?מתואמת
לא זוכרת איפה קראתי או שמעתי,הבוקר יעלה
זה מן הסתם מעין מיתוס כזה...מתואמת
אויי גם אני חווה את זה עכשיו! אחד המציקים🤦nik
למדתי שעמילן ממש מגביר את זה, אז לא אוכלת תפוא.
וצחצוח שיניים ממש עוזר.
בקודם היה לי עם בן, עכשיו עוד לא יודעת😅
ובנים זה הכי כיף שיש!!!😍
תודה!!הבוקר יעלה
ב"ה לא התמודדתי עם התופעה הזו.מוריה
גם אצלי לא היה הבדלים בין ההריונות של הבנים לשל הבנות.
אצל הבנות היה לי 2 הריונות שונים לגמרי.
אצל הבנים היה לי דומה לשל אחת הבנות. בשילוב תופעות שהיו אצל השניה.
קיצר, לא חושבת שזה מעיד על משהו,😅
טוב לדעת 😉הבוקר יעלה
בע"ה בבריאות, שמחה וידיים מלאות.מוריה
אצלי זה נבע בעיקר מבחילותשירה_11
זה בעצם מה שחשבתיהבוקר יעלהאחרונה
בשעה טובה! בקלות ובשמחה!רוני_רון
ממש מזדהה עם התחושה
גם לי יש שני בנים בבית, וכולם בטוחים שאני רוצה עכשיו בת
אבל ממש שמחתי לגלות שיש לי עוד בן
תודה רבה!הבוקר יעלה
בשעה טובההשקט הזה
ההריון הראשון והשני שלי היו מאד שונים אחד מהשני. בראשון ילדתי בת אז בשני הייתי בטוחה שיש לי בן. נולדה בת.
ההריון השלישי דמה מאד לשני ונולד בן.
לא ראיתי קשר בקיצור
תודה!הבוקר יעלה
בשעה טובה!רקאני
אני בהריון עם בן
ויש לי בבית בת
ההבדל היחיד בין ההריונות זה שבהריון הקודם כמעט לא היו בחילות
ובהריון הזה כן היו בהתחלה
זהו
אבל זה לא נראלי באמת קשור למין
תודה רבה!הבוקר יעלה
בת שנתיים שבוכה קרוב לשעתיים כל לילה ואומרתאנונימית בהו"ל
שכואב לה מתחת לטיטול, מכניסה הרבה פעמים ידיים לשם.
קיבלה ורמוקס וגם אחים שלה קיבלו בהוראת הרופאה למרות שמעולם לא ראיתי תולעים.
בכל אופן עבר פחות מחודש וזה חזר.
רק נורופן עוזר ואני משתגעת, מתחילה לחשוב על תסריטים שאולי עושים לה משהו במעון 
אני לא יודעת מה לעשות והרופאה טוענת שזה לא יכול להיות שוב תולעים אם יש לה טיטול ושהילדה לא יכולה להסביר איפה באמת כואב לה
וזה לא נכון!!!!
היא יודעת בדיוק איפה כואב לה ואני משתגעת מזה שלא יכולה לעזור לה.
מה דעתכן?
רואים שם משהו?השם שלי
פיטריה, גירוי?
יכול להיות שלא מנקים טוב כשמחליפים טיטול?
אפשר לנסות לשים משחה, לראות אם זה עוזר.
ואולי כדאי לבקש הפניה לבדיקת שתן, אולי יש דלקת.
לא רואים פטריה ולא גירויאנונימית בהו"ל
משחה לא עוזרת, אני מורחת קבוע
הרופאה אומרת שבדיקות שתן בגיל כזה זה ממש בלתי אפשרי לבצע טכנית
יש סטיקים כאלה , תבררי במרפאות אצל רופא ילדיםנפש חיה.
אולי בדיקת דםרקאני
אן יש דלקת יראו את זה בבדיקות דם גם בלי בדיקת שתן
למה בלתי אפשרי? תנסו לעשות בסיר…רוני 1234
תחליפי רופאהבתאל1
אצלנו עשו בדיקת שתן מגיל שנה וקצת עם פיפיה
ורק אחרי שהיה חשד לקחו קטטר כדי שתהיה בדיקה סטרילית וישלחו למעבדה. היה דלקות בשתן כמה וכמה פעמים .. זה לא טוב בכלל.
אבל אצלנו היה גם חום. וזה סימן קצת מובהק יותר.
אפשר באמבטיה לשים לה כוס סטריליתדיאן ד.
ולנסות לתפוס את השתן.
ואז לשלוח למעבדה.
סליחה, אבל זה לא נכוןדיאט ספרייט
עשינו כמה פעמים לצערי גם לילדים רכים יותר.
היא צריכה להדביק מתחת לטיטול על הפיפי שקית סטרילית לשתן.
היא מדביקה את זה סביב הפיפי.
מסתןבבים קצת מחכים שהשקית תתמלא.
אני בהלם שהרופאה לא הציעה את זה מעצמה.
ממש ככה. בדקו לבת שלי שתן בגיל 4 ימים חחPandi99
זה שונה כי היא לא מוכנה לשים את השקית הזו...אנונימית בהו"ל

חחח. התכוונתי מהבחינה שזה אפשרי תאורטית.Pandi99
אבל אם היא בוכה רק בלילהחשבתי שאני חזקה
כשנתת ורמוקס היא קיבלה את כל המנות? הייתה אח"כ הפסקה בבכיות? באמת לא ראיתי שחוזר כ"כ מהר אבל אולי כן?
קיבלה 2 מנות של ורמוקס לפי הרופאהאנונימית בהו"ל
אצלינו במצב כזה רק אנטיביוטיקהואילו פינו
עזרה. ניסינו לעשות בדיקת שתן ולא הצלחנו..
היא ממש התקפלה כל פעם שעשתה פיפי.. נתנו אנטיביוטיקה ותוך 24 שעות הכל עבר.. כמובן בליווי של הרופאה..
לא הייתי שוללת לנסות לבדוק דלקת בשתן..
אם הורמוקס עזר לחודש -יראת גאולה
נראה לי שכדאי להחליף רופאהקופצת רגע
לגבי התולעים, מצטרפת לדעה שאם ורמוקס כן עזר לחודש זה נשמע מאוד כמו תולעים, שלא מוגרו לגמרי ולכן חזרו שוב. דווקא אופייני
למרות שאף פעם לא ראיתי בפועל תולעים?אנונימית בהו"ל
אני לא יודעת אם זה תולעים, אבל הן כן יכולות לחזורקופצת רגע
מהר, היו לנו תקופות כאלה.
העובדה שהוורמוקס עזר תומכת בעובדה שזה תולעים,
העובדה שעכשיו שוב מציק תוך חודש בכלל לא שוללת את העובדה שזה תולעים.
תולעים אצל בנות זה בדרך כלל מקדימהטרכיאדה
בנרתיק.
תבדקי עם פנס, אם יש הן מיד יוצאות כשמאירים עליהן.
נשמע ממש תולעים
לצערי בהחלט יכול להיות אחרי חודש תולעים. גם עםאמהלה
טיטול. הרופאה ממש טועה בנחרצות שלה.
הייתי מנסה לטפל קודם כל בתולעים.
יש ל @מחי "מתכון" למשחת בסיס עם טיפות של שמן לבנדר ושמן הדס.
ולגבי דלקת בדרכי השתן- בהחלט אפשר לשים שקית שתן ולבדוק. אני לפי התיאור שלך כן הייתי מהמרת שזה תולעים ולא דלקת
כי דלקת כואבת כל היום ואצל ילדים לרוב יהיה חום ותופעות אחרות.
בכי בלילה+שליחת ידיים לטיטול הכי קלאסי תולעים שיש
מאמא מנוסה לילדים מתולעים לצערי....
תודה! מתייגת שובאנונימית בהו"ל
אשמח אם תוכלי לשתף אותי
הנהמחי
ממש נשמע לי תולעים שחזרושיפור
בערך שעה אחרי שהיא נרדמתאפונה
כשהיא ישנה עמוק ורפויה
תסתכלי בפי הטבעת שלה
אולי תופתעי.
כשהיא צורחת סיכוי נמוך לראות תולעים
ניסיתי, לא ראיתי תולעים...אנונימית בהו"ל
שהיא צורחת התולעים בדרך כלל מגיעות לנרתיקנופנופ
וזה ממש צורב
נסי להתסכל עם פנס חזק (אם היא תתן לך)
תולעת נקרת כמו חוט דק שזז (מתפתל כזה)
^^^^^רק טוב!
עוד שיטה, לא נסיתי אבל אומרים שעוזרת- אמבטית סוכר. להושיב אותה באמבטיה שהמיסו בה סוכר. התולעים יוצאות מהגוף לסוכר. תגגלי בטח יהיה הסבר טוב יותר משלי.
אצל בנות הן מטיילות לנרתיק וממש עד למעלה...תבדי טוכנרת כנרת
ממי תולעים חוזרים במהירות האורכנרת כנרת
שימי לה לפני השינה אחרי המקלחת גוש של חמאת שיאה ממש על פי הטבעת אם אין לך אז שכבה עבה של משחת החתלה..זה מונע מהם לצאת
ותראי מה קורה. ...
זה נשמע ממש תולעיםלהתחיל מהתחלהאחרונה
בינתיים, הייתי מפחיתה סוכר
ועוד משהו שהוא ממש קל ולא מזיק.
הייתי טוחנת גרעיני דלעת טבעיים ומערבבת לה כף בכל ארוחה, נגיד ביוגורט או בחביתה.
אצלנו הילדים אוכלים סתם ככה וזה סבבה להם.
תנסי, אולי יעזור. אצלנו זה עושה פלאים