מעדיפה מאנונימי כדי שלא יישאר לי בניק.
אנחנו עשינו לבת שלנו בכיתה א'.
אצלה היה ממש שיבושי הגייה שנבעו כתוצאה מהלשון קשורה. קלינאית תקשורת ממש מקצועית המליצה לנו חד-משמעית לעשות התרת לשון.
בגיל הזה זה פרוצדורה עם הרדמה מלאה. ובגלל שצריך צום לפני, שמו אותנו ראשונים, אז זה גרם גם לאישפוז לילה (שבוע לפני פסח🥵)
פרוצדורה מייגעת, מלחיצה, כואבת, אבל תוך שבוע הכל מאחורינו והגיבורה שלה היה מצויין (עוד שני טיפולים אצל הקלינאית וזהו)
מהניסיון שלי, אם אין צורך וודאי, יש סיכוי שבכלל לא ייתנו לכם לעשות. אנחנו עשינו בבית חולים מאיר והם דרשו מכתב מקלינאית שזה בוודאות ממש מפריע לדיבור.
במקביל להמתנה ברפואה הציבורית גם התחלנו תהליך מול רופא פרטי, שמקבל מבוטחי כללית, אז היה אמור לעלות רק כמה מאות (לא זוכרת את השם, הוא עשה רושם ממש טוב, אולי יותר מאוחר אחפש בניירת) תבקשי מהמושלם רשימה של רופאים שעובדים איתם. בסוף לא עשינו אצלו כי ברגע האחרון (ערב פסח כאמור😵💫) התפנה מקום בציבורי והעדפנו יותר קרוב וזול🤭
יש לנו במשפחה המורחבת עוד עם לשון קשורה (אפילו יותר ממה שהיה לבת שלי) ומבוגרים, שזה לא משפיע עליהם בכלל ולא עשו עם זה כלום. אז מסתבר שבהחלט אפשר לחיות עם זה.
הכי נכון בעיני זה לעקוב ולהיות בקשר עם קלינאית תקשורת לבדוק אם יש השפעה (לפעמים ההשפעה היא לא רק בדיבור, כמו שכתבת בהודעה)
אם יש עוד שאלות, מוזמנת בכיף.