ניצוצות ג'מיני✨פתית שלג

במקורותינו נאמר: "חביב חילול השם מן השגגה" (מסכת אבות)

"פשטתי את כותנתי, איככה אלבשנה?". קשה מאוד להתלבש ברוחניות ובשאיפות כשנמצאים בתוך "כותונת" הילדות.

"בן עשרים לרדוף" – זה הגיל שבו אדם מתחיל לרדוף אחרי המטרות האמיתיות שלו בחיים.

לולצדיק יסוד עלום

הראשון דבילי, באסה שעדיין יש לו הזיית מקורות

השני דווקא מקסים!

והשלישי - מה הכוונה האמיתית במשפט?

הפשט- למלחמהפתית שלג

אבל בעקבותיך עיינתי- 

בן כ' כו'. כמ"ש (במדבר א':י"ח) מבן עשרים ומעלה כל יוצא צבא כו': (גר"א)

בן עשרים לרדוף. אחר מזונותיו. לאחר שלמד מקרא משנה וגמרא ונשא אשה והוליד בנים, צריך הוא לחזור ולבקש אחר מזונות. פירוש אחר, בן עשרים לרדוף אותו מן השמים ולהענישו על מעשיו, שאין ב"ד של מעלה מענישין פחות מבן עשרים: (ברטנורא) 

לרדוף במצות עונשין (רש"י)

בן עשרים לרדוף לטרוח אחר מזונותיו. וגם לצאת למלחמת ישראל. אולם חייב גם לרדוף אז ביותר אחר מצות, דבב"ד של מעלה אין מענישין בפחות מבן עשרים [ב"ר פרשת קרח וירושלמי סנהדרין פי"א ה"ה, ושבת פ"ט ב']: (תפארת ישראל דמשנה)

מעניין. יכול להיות שהם פירשו באופן שיהיה רלוונטי גם לימי הגלות. אגב יפה לברטנורא אם הוא הגיע לגיל 20 לאחר שלמד מקרא משנה וגמרא ונשא אשה והוליד בנים, ומה שנשאר לו זה רק לבקש אחר מזונות

שיהיה בריאאיגנוטוס פברל

אבל אם מבקשים ממנו ליצור ציטוט הוא באמת טוב, לדוג' רציתי משפט מחזק לתוכנית כושר שעשיתי אז ביקשתי ממנו בסגנון הרב קוק:

"כשם שהתפילה מזככת את הרצון הפנימי

כך כושר גופני מעורר את עוז החיים שבבשר.

אין הנשמה יכולה להוציא אל הפועל את גנזי 

אורותיה כל עוד הגוף רפה וחלש; רק כשהגבורה 

הגופנית והטהרה הרוחנית מתאחדות לאבוקה אחת

יכול אדם לקרוא בשם ד' מתוך מלאות החיים ובריאות היצירה."

ביקשתי ממנו שישתמש במילים שנאמרו בשירשור הזהאיגנוטוס פברל

"ההתעלות אל על אינה יכולה להיעשות בבת אחת, שכן לעיתים כותונת המעשים המצומצמת של ימי הילדות הופכת לחיץ. האדם שואל בנפשו: איככה אוכל כי אלבשנה שוב, את אותה השגרה הישנה, בעוד שנשמתי משתוקקת למרחבים? הרי במקורותינו מודגש כי הערך הפנימי של השם מתגלה דווקא מתוך התיקון, וכל חילול של קודש המופיע בטעות, אפילו מן הבחינה של השגגה, מעיד על הצורך בזיכוך הכלי הגופני.

לכן, כשהאדם הוא בן עלייה, עליו לדעת כי בשנות העשרים לחייו מתעורר בו כוח רצון כביר, שנועד לרדוף ולהשיג את השלמות. נאמר על כך כי דווקא דרך הכושר שבו הוא מנהיג את חיוניותו הגופנית, הוא בונה קומה של חביב ויקר, המאפשרת לרוח הגדולה לשכון בבטחה בתוך המציאות המעשית, מבלי שתהיה פשטתי וחסרת לבוש, אלא עטורה במסכת של גבורה ותפארת אבות."

מגניב!פתית שלגאחרונה
שבוע דוב אנשיםםימח שם עראפת
זה כבר איבד,את האפקט שאנו נלחמים מול פרס ומדיקעלעברימבאר
לשטוף כלים לכבס ולסדר את הביתצדיק יסוד עלום
עדר של שוורים רץ למטה

אבל אתה קווקזי יקה לא כוזריקעלעברימבאראחרונה
זה נשמע מפחיד קצתאני:)))))
באמת? צדיק יסוד עלום

זה עצוב לי לשמוע

זו יצירה יפה ועדינה

לאוזניים שלי כןאני:)))))
אני לא שופט, רק עצובצדיק יסוד עלום

חחחח אין סיבהאני:)))))
אני רוצה להיגמל לחלוטין מאכילה שתייה שינה ודיבורצדיק יסוד עלום
דמיורגוס ארור צדיק יסוד עלום
נתראה מחר גשם רד סופה נשבי לילה החשךצדיק יסוד עלום
שינה בשבת זה מעיקאני:)))))
שינה בשבת תמעוקקעלעברימבאר
זו לא אישתו של השריף וודי?קעלעברימבאר
ביפבופ הרועהקעלעברימבאר
ביבופ זה סוג של מוזיקהצדיק יסוד עלום
היא לא מזיקה. היא חוסמת את צאנה מפני הגזלקעלעברימבאר
מאיפה השתרשה הטעות שתורה ועבודה זה שילוב של רוחניותמימלה..?

וגשמיות? העניין של תורה, עבודה וגמילות חסדים-עבודה שם זה עבודת הקרבנות, תפילה, עבודת ה' בכללי, איך זה הפך לעבודה גשמית???

המילה "עבודה" התגלגלה ושינתה משמעותפ.א.

בהתאם לתקופה ובהתאם לנסיבות וההשקפה האמונית / דתית.

הכוונה המקורית בפרקי אבות (על שלושה דברים העולם עומד…) כמובן היא לעבודת בית המקדש (הקרבנות).

הזמנים והנסיבות השתנו - בעקבות חורבן בתי המקדש, עבודת בית המקדש עברה עדכון משמעותי, והונהגו סדרי התפילות.  ובהשאלה  – "עבודה" היא התפילה ועבודת השם שבלב.

זכינו וקמה התנועה הציונית, תנועת "תורה ועבודה" (שהקימה את הפועל המזרחי ואת בני עקיבא בשנות ה-20 של המאה הקודמת) העניקה למילה "עבודה" פרשנות נוספת ומשלימה: עבודה יצרנית וחקלאית - החיבור לאדמה .

מייסדי התנועה ביקשו להוכיח שאין סתירה בין דבקות בהלכה לבין להיות פועל או חקלאי. להפך, העבודה נתפסה כערך דתי של "יישובו של עולם". טענו שכינון חיי תורה בארץ ישראל מחייב שילוב של חיי רוח עם עבודת כפיים, התיישבות ובניין הארץ >> בדיוק כפי שהיה בתקופות ההתיישבות שלפני חורבן בית ראשון.  אז רובם המוחלט של תושבי הארץ היו חקלאים, וכפי שמוצאים במשנה , מסכתות ארוכות מוקדשות להלכות ומצוות התלויות בארץ. 

אוקיי, אבל זה לא הפירוש שלה!!!תמימלה..?

אי אפשר לקחת משפט מהמקורות ופשוט לשנות אותו כמו שרוצים!!!

כמו שאומרים למה-יאמרו הגויים ולומדים מזה שלא לשאול שאלות או כל כבודה (מלשון כבוד) בת מלך פנימה ולומדים מזה שאסור לה לצאת מהבית, זה לא המשפט, זו לא הכוונה ואי אפשר לשנות את מה שהקב"ה אמר סתם כי זה מסתדר בתור סיסמא למשהו שיעזור לנו עכשיו!!!

הקב"ה אמר? … אחד התנאים אמר, וזה היהפ.א.

תואם לרוח התקופה- כאשר בית המקדש היה קיים.  

ואפשר לשאול - מניין היתה הסמכות לחז"ל להחליף "עבודה" מממשמעות של עבודה פיזית בבית המקדש, לעבודה רוחנית שבלב?

ואם כך - אותה הרשאה תקפה גם לחז"ל של הדורות האחרונים, חז"ל של התנועה הציונית.   

אמממ🤔🤔🤔תמימלה..?

אבל את העבודה שבלב שהיא תפילה כל העם קיבלו, אין בית מקדש אז צריך תחליף, חוצמזה-מאוד ברורה ההקבלה בין הקרבנות לתפילה-תמיד של בוקר שחרית ושל בין הערביים מנחה... ולהפוך את זה לדבר כל כך גשמי......

אל תבין לא נכון, אני יודעת שצריך לעבוד והמעלה הכי גדולה היא להפוך את העבודה הגשמית גם לכלי לעבודת ה' אבל מרגיש כאילו קידשו את העבודה הגשמית בלי להתייחס למשמעות הרוחנית שצריכה להיות לזה......

אז צריך באותה נשימה לשאול את השאלה היותר גדולהפ.א.
מניין צמח האידיאל של "חיי אברכות" לכל החיים והתרחקות מחיי עבודה ומעשה?

זה אחד השינויים המהותיים ביותר שעברה החברה היהודית בעת החדשה. מבחינה היסטורית, המודל של "חברת לומדים", שבה רוב מוחלט של הגברים מקדישים את כל חייהם ללימוד תורה ללא עיסוק בפרנסה, הוא תופעה חדשה יחסית, ובוודאי לא שיקף את המציאות בימי בית המקדש או אפילו ברוב שנות הגלות.

במחשבה החרדית המודרנית, לימוד התורה נתפס לא רק כרכישת ידע, אלא כערך הקיום של העולם - איפה זה ואיפה החיים ברוח המשנה, עבודת האדמה, קיום מצוות התלויות בארץ?

התורה זה ערך הקיום של העולם, חד משמעית!!תמימלה..?אחרונה

אם אתה לא חושב ככה אין מה להמשיך לדון בנושא!!!

מה שכן העניין הוא לימוד לצורך קיום, זה מה שצריך לעשות, כשהיה בית מקדש האנשים היו מחוברים יותר והצליחו להעלות את עבודת האדמה הפיזית למעלה של עבודה רוחנית, זו המטרה של התורה, לא התבדלות אלא העלאה של החומר לרוח,לדעתי כרגע מעטים האנשים שיכולים לעשות את זה אבל זה הדבר הגבוה ביותר, חד משמעית, זו מטרתנו בעולם-להעלות את הגוף הגשמי שלנו לגבהים רוחניים...

אתה שואל למה נהיה אידאל של חיי אברכות, אולי אברכים זה אנשים בדרגה יותר נמוכה שלא מסוגלים לעבוד בצורה נכונה ולהעלות את הגשמיות לרוחניות?

מי קובע את הקצב?ימח שם עראפת
האיטי ביותר בכוח
זה חכם אבל מצד שני כל אחד משפיע על הקצב..הרמוניה
מצד שלישי כולם הולכים בקצב אחידימח שם עראפת
חחחחהרמוניה

אז המפקד קובע את הקצב

אבל אם יש מישהו איטי, קשה לוימח שם עראפת
ואז הוא הולך מאחורה
הוא פשוט ראשון מהסוףהרמוניה
אבל אם הוא איטי מדי, ולא מדביק את הקצב?ימח שם עראפת
אז מי שקל לו צריך לעזור לוהרמוניה
אז הקצב נקבע לפי האיטי בכוח פשוטימח שם עראפת
ומה עם האיטי בפועל?קעלעברימבאר
האיטי או טהיהי?קעלעברימבאראחרונה
למי שאמר שאני אומרת קונספירציות...אני:)))))
אז מה זה לא קשור אחד לשניאני:)))))
אני באמת חושבת שצריכים להיות כללים לגבי מקלטיםקפיץ
עבר עריכה על ידי קפיץ בתאריך כ"ו באדר תשפ"ו 3:06

וכדאי שאנשים יעמדו בהם

כמו מה?משה
תלבשו חולצה!!!קפיץ
ואת הכלב המגעיל שלכם תחזיקו כמו שצריך במקום לתת לו להשתולל (במיוחד כשזה לא הבניין שלכם)
משהאחרונה
כןןן
כל הקונספירציות במקום אחד:אני:)))))

סדר עולמי חדש

דיפ סטייט

משפחת רוקפלר, רוטשילד ועוד

מישל אובמה זה בן

ברק אובמה זה פרעה והוא גר בפרמידה

אילומינטי

בונים חופשיים

חיסונים

אנשי לטאה

טקסים

חטיפת ילדים

ריסוסים

מצלמים ומקליטים בלי שנדע

ועוד

אחים למסירהימח שם עראפת
אחים במצב סביר, בגילאי 12 ו10, ללא תקלות מיוחדות, למעט מספר תקלות ייצור: ג'ינג'ים, צרחנים, ובלתי נסבלים.

מי שרוצה אני מוכן לשלם על ההובלה

עוד תופעת לוואי:ימח שם עראפת
עשויים להרוס את הבית כשהם ביחד לבד
אפשר לעשות החלפותאני:)))))

למרות שנראלי שג'נג'ים זה קצת מסוכן...

בני כמה ההחלפות שלך?ימח שם עראפת
11 13 הם בוגרים אמנם אך לא מועיליםאני:)))))
הם לא ג'ינג'ים?ימח שם עראפת
לא ג'ינג'ים.אני:)))))
סגרנו עיסקהימח שם עראפת
תזכור שיש את חוק ביטול עסקהפ.א.

חוק הגנת הצרכן ותקנות ביטול עסקה (2010) בישראל מאפשרים לבטל עסקאות צרכניות ולקבל החזר כספי תוך זמן מוגבל, לרוב 14 ימים, בהתאם לסוג העסקה. בעסקאות אינטרנט/טלפון ניתן לבטל תוך 14 יום מקבלת המוצר או המסמך. עסק יכול לגבות דמי ביטול של 5% או 100 ש"ח (הנמוך ביניהם).

נקודות מרכזיות בחוק ביטול עסקה:

ביטול עסקת מכר מרחוק (אינטרנט/טלפון): ניתן לבטל בתוך 14 ימים מיום קבלת המוצר או המסמך, גם אם המוצר נפתח (אם אינו פסיד).

ביטול רכישה בבית עסק (חנות): ניתן לבטל בהתאם לתקנות (כגון ביגוד, ריהוט, מכשירי חשמל) תוך 14 ימים, ובלבד שהמוצר לא נעשה בו שימוש והוא מוחזר באריזתו המקורית.

החזר כספי ודמי ביטול: העסק יחזיר את הכסף (עד 7 ימי עסקים), אך רשאי לנכות דמי ביטול של 5% מערך העסקה או 100 ש"ח, לפי הנמוך ביניהם.

עסקאות שאינן ניתנות לביטול: מוצרים שיוצרו במיוחד עבור הצרכן, מוצרים פסידים (מזון), מוצרים שניתן להקליט/לשכפל ואריזתם נפתחה, והלבשה תחתונה.

עסקה מתמשכת: ניתן לבטל, והעסק חייב להפסיק את החיובים תוך 3 ימי עסקים.

דרכי ביטול: ניתן לבטל בדואר רשום, מייל, פקס או אינטרנט (אם העסקה נעשתה אונליין).

חריגים ודגשים:

במקרה של פגם במוצר או אי התאמה, ניתן לבטל ללא דמי ביטול.

החוק אינו חל על מוצרים שערכם נמוך מ-50 ש"ח.

>>> אז רק אם השווי של כל אחד מהם פחות מ-50 ₪, אי אפשר להחזיר…..

לי יש מוצר שביטלתי ממזמן ולא קיבלתי החזר כספיאני:)))))
הם למסירה חינם, בלי חרטותימח שם עראפת
כוזרים 100% או מעורבצדיק יסוד עלום
הם בוזוגלואידים מהשטחים 90%ימח שם עראפת
חחחחחחחחחחח מזכיר לי את האחים הג'ינג'ים מאמיצהמיפ

געוואלדימח שם עראפתאחרונה

אולי יעניין אותך