במקורותינו נאמר: "חביב חילול השם מן השגגה" (מסכת אבות)
"פשטתי את כותנתי, איככה אלבשנה?". קשה מאוד להתלבש ברוחניות ובשאיפות כשנמצאים בתוך "כותונת" הילדות.
"בן עשרים לרדוף" – זה הגיל שבו אדם מתחיל לרדוף אחרי המטרות האמיתיות שלו בחיים.
במקורותינו נאמר: "חביב חילול השם מן השגגה" (מסכת אבות)
"פשטתי את כותנתי, איככה אלבשנה?". קשה מאוד להתלבש ברוחניות ובשאיפות כשנמצאים בתוך "כותונת" הילדות.
"בן עשרים לרדוף" – זה הגיל שבו אדם מתחיל לרדוף אחרי המטרות האמיתיות שלו בחיים.
הראשון דבילי, באסה שעדיין יש לו הזיית מקורות
השני דווקא מקסים!
והשלישי - מה הכוונה האמיתית במשפט?
אבל בעקבותיך עיינתי-
בן כ' כו'. כמ"ש (במדבר א':י"ח) מבן עשרים ומעלה כל יוצא צבא כו': (גר"א)
בן עשרים לרדוף. אחר מזונותיו. לאחר שלמד מקרא משנה וגמרא ונשא אשה והוליד בנים, צריך הוא לחזור ולבקש אחר מזונות. פירוש אחר, בן עשרים לרדוף אותו מן השמים ולהענישו על מעשיו, שאין ב"ד של מעלה מענישין פחות מבן עשרים: (ברטנורא)
לרדוף במצות עונשין (רש"י)
בן עשרים לרדוף לטרוח אחר מזונותיו. וגם לצאת למלחמת ישראל. אולם חייב גם לרדוף אז ביותר אחר מצות, דבב"ד של מעלה אין מענישין בפחות מבן עשרים [ב"ר פרשת קרח וירושלמי סנהדרין פי"א ה"ה, ושבת פ"ט ב']: (תפארת ישראל דמשנה)
מעניין. יכול להיות שהם פירשו באופן שיהיה רלוונטי גם לימי הגלות. אגב יפה לברטנורא אם הוא הגיע לגיל 20 לאחר שלמד מקרא משנה וגמרא ונשא אשה והוליד בנים, ומה שנשאר לו זה רק לבקש אחר מזונות
אבל אם מבקשים ממנו ליצור ציטוט הוא באמת טוב, לדוג' רציתי משפט מחזק לתוכנית כושר שעשיתי אז ביקשתי ממנו בסגנון הרב קוק:
"כשם שהתפילה מזככת את הרצון הפנימי
כך כושר גופני מעורר את עוז החיים שבבשר.
אין הנשמה יכולה להוציא אל הפועל את גנזי
אורותיה כל עוד הגוף רפה וחלש; רק כשהגבורה
הגופנית והטהרה הרוחנית מתאחדות לאבוקה אחת
יכול אדם לקרוא בשם ד' מתוך מלאות החיים ובריאות היצירה."
"ההתעלות אל על אינה יכולה להיעשות בבת אחת, שכן לעיתים כותונת המעשים המצומצמת של ימי הילדות הופכת לחיץ. האדם שואל בנפשו: איככה אוכל כי אלבשנה שוב, את אותה השגרה הישנה, בעוד שנשמתי משתוקקת למרחבים? הרי במקורותינו מודגש כי הערך הפנימי של השם מתגלה דווקא מתוך התיקון, וכל חילול של קודש המופיע בטעות, אפילו מן הבחינה של השגגה, מעיד על הצורך בזיכוך הכלי הגופני.
לכן, כשהאדם הוא בן עלייה, עליו לדעת כי בשנות העשרים לחייו מתעורר בו כוח רצון כביר, שנועד לרדוף ולהשיג את השלמות. נאמר על כך כי דווקא דרך הכושר שבו הוא מנהיג את חיוניותו הגופנית, הוא בונה קומה של חביב ויקר, המאפשרת לרוח הגדולה לשכון בבטחה בתוך המציאות המעשית, מבלי שתהיה פשטתי וחסרת לבוש, אלא עטורה במסכת של גבורה ותפארת אבות."
החלטתי לתייג כאן ניקית חדשה ומבטיחה שברצותה תחייה את הפורום או שהיא פשוט תסנן אותי, גם אופציה

ברוכה הבאה, כל מאמץ להחיות את הפורום הזה מתקבל בברכה😅
ימח שם עראפת@תמימלה..? עם ישראל גאה בך על קבלת הפנים המלבבת
ברוכה הבאה @אורי ציון , ויהי רצון שנזכה לברך ברוכה הנמצאת... אנחנו במהלך פעולות החייאה על שטו"ל (שריטות לילות)
מצבו: סיטורציה: 1.90
דופק: 98 בדקה
לחץ דם: 72
מס' מולקולות פעילות: מעט מידי.
אני חדש מס' 2 אחרייך...
חיימקה התמוגג כשאמרתי לו שאתה בפורום ערוץ 7 ושמפה הכרתי אותך

ימח שם עראפתתגיד לו שייכנס גם זה יהיה מבדר
לכן תחייו את פורום ארץ מולדת ותפסיקו עם הבדיחות הפנימיות והאנשים שלכם.
רק לשטח מחיה
כי נכין מהם גפילטע
משתכנע לקנות סמרטוט פלא של איזו אסייתית
ימח שם עראפת
ימח שם עראפתעבר עריכה על ידי ימח שם עראפת בתאריך כ"ו באלול תשפ"ו 0:48
הו, יש"ע הנערץ והנשגב
חנון ערך את הודעתי, מביך
פרצה קוראת לגנב
יש לי דחף לרקוד באושר לנוכח המחשבה המעצימה שישע הפך לדיקטטור, הו, ליבי עולץ בקרבי
ואתה, דוקא מרזה אותך ירוק
כן כן ליבי עולץפתית שלג
ל המשוגע היחידיעכשיו כשישע ישתבח ויתעלה מרומם את הפורום לגבהים אין צורך להטריח את מוחותינו העלובים בשאלות מיותרות כגון מה נכתב פה לפני העריכה
מצד אחד זה נחמד לערוך לכם הודעות, מצד שני זה מרגיש נבזי ביותר
ונראה לי שאתם תמאסו בזה בדקות הקרובות
פתית שלגאם זה מה שאני חושב שזה זה טיימינג מדהים, מאד נהנתי מהשיחה ההיא, והתבאסתי שנמחקה, אז עכשיו כמנהל כל יכול צילמתי מסך
(צ'אוצ'שקו, סטאלין, מאו, וכדו') אנחנו לא נעולים באוטופיית שטול (צריך למצוא לזה שם כמו "גן העדן הקומוניסטי" "הקפיצה הגדולה קדימה" "המדינה המוסלמית" "גן העדן לעובדים" וכדו' כפי שכל הדיקטטורים הגדירו את החיים תחתם (ברכותיי יש"ע על הקידום
מאמינים בך ש... אמממ, לומשנה)
כלומר, אהמ, התכוונתי לומר כמה נאה אתה וכמה אתה מאיר את הפורום באור יקרות מרגע כניסתך לתפקיד, עפר אני לרגליך הו ישע נורא
רבותיי לא עת לחשות זה הוא זמן מלחמה!
איננו יכולים לחיות תחת דיקטטורת ישע, עלינו לזקוף בעוז ראשנו אל מחר.
עלינו לחשוב על עתיד ילדינו וילדותינו.
על כן ובהתאם לזאת אני לוקח על עצמי את התפקיד הקשה ומכריז בזאת על נדידה המונית (כמו אצל ג'קסון) נדידה המונית אל נסיופ. שם נחיה באושר ועושר עד שנמות.
(כמובן הכל על דרך חוכא, לא ננטוש את שטול שלנו כל כך בקלות...)
אנימהמניק חסום ומנודה הוא הופך למנהל

הייתי צריכה מישהו נוסף פעיל שיהיה מנהל יחד איתי, כי אני כמעט לא כאן...
את מי שמפריע להתנהלות התקינה….
בשעה טובה @ימח שם עראפת

ציפיתי ליותר תגובות סטייל אנימה
והרי היא כבר העידה את הכשרון הזה על עצמה …
הפעם
ולמרות שיש לי יכולות רבות, לא בכולם אני משתמשת בחיי היומיום. לשטוף כלים לדוגמא.
רק הבעתי את פליאתי על התפנית המפתיעה בחייו של ישע. אם הוא הצליח להגיע מניק חסום למנהל פורום כנראה שיש לו עוד תקווה ואולי יום יבוא וגם יהיה לו נשק.
@ימח שם עראפת ברכותיי!
אולי זה עוד יהפוך אותך לקצת יותר "ממלכתי" כאן בפורום🤭
אני מודה שגם אני הופתעתי
וגם @מבולבלת מאדדדד הופתעה
הו, כהן עץ, העלה מנחה לאדון הפורום, פרחי דבקון אם תואיל
אבל משהו שצריך לכתוב, על כמה שהייתי ילדה סקרנית, שהמון דברים מהסוג הזה עניינו אותה
מול כמה ששנאתי שיעורי מדעים
כי פגשתי בזמן האחרון עוד כמה כאלו
ואני לא מצליחה להבין איך מערכת החינוך הצליחה להרוס את הדבר הזה
איך משרד החינוך מצליח במיומנות יוצאת דופן לרסק סופית כל סקרנות טבעית ובריאה של ילד...
ברוך ה' שהייתי ילד חנון ואת שלי הוא לא ריסק כ"כ... רק במתמטיקה אני חושב...
מי שמכיר את הספר "האם יש סיכוי לאהבה" של דוד בן יוסף, הוא מזכיר שם את הנושא... יש לו חלום וורוד ולא מציאותי ל"איך אמור להיראות בית ספר"
כמו שאנחנו מכירים.
חובה,
בכיתה,
מסובך,
מקשיבים למורה,
כותבים בדפים,
מבחן.