יאללה תזרמו
כל אחת כותבת פה את המתכון הכי טוב וטעים שלה, ועדיפות גבוהה גם קל 😅 לעוגיות מכל הסוגים
בריאות טעימות מיוחדות רגילות פרווה וחלביות....
המטרה שרשור ששווה לשמור לעת צרה כדי לשלוף מתכון טעים ומוצלח🙂↔️
יאללה תזרמו
כל אחת כותבת פה את המתכון הכי טוב וטעים שלה, ועדיפות גבוהה גם קל 😅 לעוגיות מכל הסוגים
בריאות טעימות מיוחדות רגילות פרווה וחלביות....
המטרה שרשור ששווה לשמור לעת צרה כדי לשלוף מתכון טעים ומוצלח🙂↔️
מתחילה🤍
באמת מתכון קל שכיף להכין ביחד עם הילדים
אין פה איפה לפשל!
עוגיות מגולגלות:
בצק-
להרתיח כוס מים וכוס שמן
לכבות את האש
להוסיף 1 אבקת אפיה
ו 4 כוסות קמח
ללוש כשחם עד קבלת מרקם אחיד, לחלק ל3 חתיכות ולרדד למשטח.
מילוי- ממרח תמרים/ממרח שוקולד/נוטלה/ להכין מילוי כמו של עוגת שמרים (קקאו שוקולית שמן)
אפשר להוסיף בפנים עדשים או סוכריות בשביל הילדים, התלהבות מובטחת😅
למרוח, לגלגל, לחרוץ כמעט עד הסוף בלי להפריד ...
לאפות על 180 טורבו ל10 דקות בערך
כשיוצא מהתנור לפזר אבקת סוכר וכשמתקרר לחתוך
בתאבון!! יוצאות מושלם🙂↔️
מוסיפה הכל
מערבבת בהתחלה עם כף/מזלג עד שמתברר טיפה ואז לשה עם הידיים
זה בעצם בצק ספידי, 4 כוסות קמח, כוס אחת מים וכוס אחת שמן (או כל כלי מדידה אחר ביחס של 4 קמח, 1 מים, 1 שמן) זה נהיה בצק מאוד נוח לעבודה תוך כמה רגעים של לישה. מכינה איתו גם מגולגלות, גם בורקסים בכל מיני מילויים, גם קרקרים עם תבלינים, אחלה בצק פריך 
נניח שתי כוסות קמח, חצי כוס מים וחצי כוס שמן, אם יש לי מילוי מתוק אז מוסיפה שתי כפות סוכר, אם מילוי מלוח אז חצי כפית מלח. לפעמים שמה אבקת אפיה ולפעמים לא, לפי המצב רוח 
מתחילה ללוש עם הידיים ותוך חצי דקה כבר יש לי בצק, מרדדת אותו, מורחת ממרח תמרים ומגלגלת, חותכת ואופה 20 דקות בחום בינוני.
או שאני עושה עיגולים, משטחת אותם דק, ממלאה במשהו (פירה, טונה אדומה, קוטג', מילוי פיצה, מילוי פטריות וכו') סוגרת לחצי עיגול ומהדקת את הקצוות ואופה בחום בינוני 20 דקות.
כלומר:
4 כוסות קמח
1 אא
כוס שמן
כוס מים
וזהו, יוצא בצק רך ומעולה.
אני מורחת ממרח תמרים בפנים וזה ממש מתוק, בלי סוכר בבצק (אחרי האפייה מפזרת אבקת סוכר). אם המילוי פחות מתוק אולי כן אפשר להוסיף סוכר, לא ניסיתי.
יצא מעולה. קצת חסר לי סוכר בבצק, מלאתי עם מילוי של שמרים, אבל במקומות שאין מילוי, הבצק מרגיש חסר סוכר.
לא מרגיש לי שחסר.. במיוחד בדר"כ בכל עוגיה יש מילוי, לא? בכל אופן ברור שאפשר להוסיף 2 כפות סוכר אם חסר לך
הבצק בכל אופן מאד נוח לעבודה וזה כיף..
של קמח כוסמין
יצא מעולהההה
בא לי להכין אבל יש לי רק סילאן, לא ממרח תמרים.
אפשר להנדס משהו שיצא מזה?
יש לי גם אגוזי מלך שאני יכולה לטחון גס אם עוזר
אגוזים טחונים זה טעים, דבש או סילאן יוסיפו מתיקות וגם יהפכו את האגוזים למספיק דביקים. הייתי מנסה.
אפשר כמובן מילוי קקאו וכדומה.
לק"י
אולי קצת סילאן יעשה טעם של חלבה.
(פעם הכנתי משהו עם סילאן וטחינה).
כתוב במתכון 10 דקות לאחרונה אני שמה לב שלוקח יותר זמן- אפילו לכיוון רגע שעה 20 דקות
תכלס צריך לראות שמזהיב בקצוות
שמחת אותי!
שבת שלום!
עוגיות שקדים מושלמות!
2 כוסות קמח
100 גרם אבקת סוכר
100 שקדים טחונים דק
כוס שמן
מערבבים ויוצרים עוגיות ביד , למעוך קצת כי הצורה נשמרת שלא יישאר ככדור
אפיה של 10 דקות בערך 180 מעלות
כוס סוכר חום כהה
חצי כוס סוכר לבן
חצי כוס שמן
3 ביצים
כפית תמצית וניל
לערבב
2 ורבע כוסות קמח
חצי כפית אבקת אפיה
חצי כפית סודה לשתייה
2 חבילות שוקולד מריר קצוצות דק (שוברת עם מערוך כשהחבילה סגורה, הכי קל) או שוקולד צ'יפס
לערבב
לשטח בידיים רטובות על נייר אפיה
לאפות כחצי שעה-40 דקות על 180
לחתוך לריבועים עם סכין חדה כשיוצא מהתנור ולחכות קצת שיתקרר.
עוגיות קוואקר טחינה-
כוס קמח
כוס שיבולת שועל
כפית אבקת אפיה
שליש כוס שמן
ביצה אחת
שתי כפות טחינה גולמית
2/3 כוס סוכר
ללוש הכל ביחד ליצור עוגיות ולאפות בחום בינוני 15-20 דקות.
ודובשניות של מתכונים בעשר דקות, אני מחליפה את הדבש בסוכר וקצת מים יוצא מעולה, עוגיות קינמון במרקם מושלם דובשניות - עוגיות דבש לראש השנה
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
200 גרם (כוס וחצי) קמח
250 גרם (כוס וחצי + 4 כפות) קורנפלור
10 גרם (שקית) אבקת אפייה
120 גרם (3/4 כוס) סוכר
2 ביצים
3 כפות ברנדי או חלב
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון (לא חובה אבל מוסיף)
1/2 כפית תמצית וניל
לעבד את הרכיבים עד לבצק אחיד אפשר במעבד מזון/ מיקסר או ביד. לגלגל לגליל ארוך, לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא חצי שעה- שעה.
לחתוך לעיגולים ולאפות 180° 10-13 דקות.
כשהתקררו למרוח ריבת חלב ולצפות בקוקוס
250 גרם ביסקוויטים
300 גרם ריבת חלב
שוברים את הביסקוויטים מערבבים עם ריבת חלב. מגלגלים לכדורים ואז בקוקוס.
קל מהיר מפתיע וטעים😃
אני שמה את הצנצנת של הריבה בתוך כוס מים רותחים כדי שהיא תהיה נמסה כזאת ואז העירבון ממש קל
כולם אהבו אותם
גם הוא יוצא טעים מאוד
250 גרם ביסקוויטים - לרסק
4 כפות גבינה (שמתי 250 גרם)
4 כפות ריבת חלב (שמתי חצי צנצנת)
כף שמנת מתוקה (שמתי חלב)
לערבב הכל, לכדרר ולגלגל בקוקוס
200 גרם שוקולד מריר, חלב או לבן
3 כפות טחינה גולמית או חמאת בוטנים
3 כוסות פצפוצי אורז או קורנפלקס
ממיסים את השוקולד עם הממרח, מערבבים היטב לתערובת אחידה.
מעבירים לתבנית אפיה חד פעמית ומקפיאים לפחות 45 דק- שעה.
חותכים ריבועים
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
2 כוסות קמח
3/4 כפית מלח
חצי כוס שומשום
שקית אבקת אפיה
ללוש הכל- לישה ממש כיפית
מהבצק לקחת חתיכות, לגלגל לנחשים, כל נחש להפוך לעיגול סגור (כמו עוגיה מזרחית)
לאפות 25 דקות על 180 מעלות
200 ג שוקולד מריר
1/2 כוס שמן
2 ביצים
150 ג סוכר (3/4 כוס)
3/4 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית נס קפה
כפית תמצית וניל
100 ג שוקולד צ'יפס (עדיף איכותי קטן, אפשר גם לוותר לגמרי)
ממיסים את השוקולד והשמן
מקציפים ביצים וסוכר במיקסר (הרבה זמן)
מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים היטב
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים
מניחים עיגולים (עם כפית) עם נייר אפיה ואופים 7-9 דקות ב180 מעלות
אגב, מי שעוד לא מכירה - כף גלידה כדי להכין עוגיות זה משנה חיים!
שתפו איך עבר אצלכם
שעתיים אחרונות היה קשההה
חשבתי שאני הולכת להתעלף כל דקה
והייתי לבד עם הילדים
ולא היה לי איך לקרוא לבעלי
איך היה לך?
בין אם להביא נערה צעירה לעזרה, בין אם להיות ביום כיפור במקום שיש לך בו עזרה, בין אם שבעלך יתפלל במקום קרוב ויקפוץ מדי פעם לראות מה שלומך... (זה מה שבעלי עשה, אף שיש לי ילדים גדולים שיכולים קצת לעזור...)
איך עכשיו את מרגישה?❤️
כל הכבוד לך שאיפשרת לבעלך להתפלל ככה, באסה שלא היה איך לקרוא לו בסופו של דבר
לי היה טוב ב''ה, מעל הציפיות
אבל מניקה חלקית
איך עבר עליכן הצום?
סחרחורות מטורפות והקאות. בסוף בשעה 17 בערך התחלתי שתייה ואכילה לשיעורין. (מניקה מלא)
חיבוקקקק ושתהיה התאוששות טובה🩷🩷
איזה מלכההה
האמת היה לי ממש נס, אני סובלת מאוד מאוד מבחילות, כ"כ חששתי מהצום וב"ה לא היה בחילות בכלל! לא האמנתי...
כן היה לי בשעות האחרונות כאבי ראש פיצוצים וחולשה אבל לפחות לא הבחילות! מה שמדהים שקצת אחרי צאת הצום הבחילות חזרו .. עובר צדיק וחמוד, לא רצה להפריע ביו"כ ☺️
ממש מתחשב העוברוני
קצת חולשה אבל ממש בגבול הסביר.
אבל עכשיו סיוטטט.. מפורקת לגמרי
יש לי נסיעה ארוכה ופשוט אין לי כח
זה לגיטימי לקחת מחלה 🤔
אם אקום כמו שאני עכשיו אין לי סיכוי לתפקד..
בקיצור, אם תקומי גמורה נראה לי לגיטימי לגמרי
יש לי בחילות וכאב ראש
זה לא סיוט כמו אתמול אחרי הצום אבל מרגישה שאין לי כל לזוז ולהסחב
אמרתי שאולי אני יכולה לעבוד מהבית אבל מעדיפים שאקח מחלה
חששתי שאצטרך לתת יותר מטרנה.
עד שסופסוף עברנו להנקה כמעט מלאה.
ב"ה רק לקראת הסוף הבאתי קצת מטרנה, בעיקר כדי שאוכל לדאוג קצת לעצמי.
אבל יחסית ממש סביר. הבאתי נערה שהילדים מכירים שתעזור, וזה ממש אפשר לי לא להתאמץ. אפילו הצלחתי ללכת עם הילדים לנעילה ברוך ה'!
מאנונימי כי התייעצתי הרבה בסביבה
יש לי ילד מתוק בן שנתיים עגול, וסיוט השינה איתו הוא שגרה אינסופית שמפרקת אותנו. הוא מגיע לסך הכל של אולי 5–6 שעות שינה בממוצע בלילה, למרות שבפועל הוא שוהה במיטה סביב 10–12 שעות.
בצהריים הוא ישן בדרך כלל שעה בערך, קצת יותר (למשל מ-11:45 עד 13:00), ובערב ההרדמות פשוט בלתי נגמרות. הוא יכול לשכב שעתיים רצוף במיטה עד שהוא נרדם, ואנחנו מנסים הכל בסבלנות, בלי כעס ובלי מאבקים, אבל המוח שלו פשוט מסרב להיכבות. הוא מפריע נורא לאחיו הגדול להירדם. הבית פיצי, להפריד לא עוזר..
החלק שהכי שובר אותנו קורה באמצע הלילה – מעבר לזה שהוא מתעורר המון פעמים (חופשי 20 פעמים), יש לילות שבהם הוא מתעורר, שוכב ער לגמרי איזה 20 דקות, מבקש בקבוק (שותה רק מים) או שישבו איתו, ולאט לאט זה מידרדר להתקף צרחות היסטרי. הוא נכנס למין אמוק כזה, רץ בהיסטריה במיטה מצד לצד, צורח בלי הפסקה, דוחה כל מגע ואי אפשר לגשת אליו או להרגיע אותו בכלל. מופע כזה יכול להימשך שעתיים שלמות עד שהוא פשוט קורס מותש ונרדם שוב לכמה שעות בודדות עד הבוקר.
מבחינה פיזית ונשימתית הוא נושם חלק לגמרי, בלי נחירות ובלי פה פתוח.
מישהי חוותה משהו דומה בעוצמות האלה בגיל שנתיים ויודעת להגיד ממה זה נבע? כיוונים של בדיקות דם שחידשו משהו, או אולי מלטונין שעזר לשבור את המעגל הזה? אשמח לכל תובנה או שיתוף, אנחנו כבר ממש קורסים. תודה מראש לכולן!
במהלך היום הוא עייף או סבבה? כמה אנרגיות הוא מוציא במשך היום? כמה זמן זה ככה? נמצא במסגרת? אותה מסגרת שהיתה שנה שעברה? אתם בטוחים שטוב לו? היה שינוי בחופש הגדול?
נראה לי שמה שאת מתארת יכול לנבוע מכל כך הרבה גורמים שונים שכדאי להבין את התמונה המלאה
במהלך היום הוא סבבה, אף פעם לא מראה סימני עייפות, הוא יכול להיות בשיא האנרגיות עד 2 בלילה.
הוא במסגרת, והיה גם שנה שעברה, אני בטוחה לחלוטין שטוב לו שם. אני ממש אוהבת את הגננת שלו, אישה מדהימה, שאוהבת אותו ממש. מסגרת קטנה ותומכת. הקלטתי שנה שעברה אחרי שהחלטתי שההיסטריות בלילה מוגזמות. וגם שם שמעתי דברים טובים ב"ה.
הוא ילד קסם, מצחיק, שובב, מתמסר, מביע, מדבר בלי הפסקה. מתוק דבש בימים, זוועת עולם בלילות.
הוא ככה כבר כמה חודשים ארוכים מאוד, לפרקים לילות יותר טובים ופחות. אבל תמיד משו לא סביר ולא הגיוני.
קודם כל אלופה שבדקת את המסגרת ואיזה נחת לדעת שהוא בידיים טובות ואוהבות!!
יש ילדים שצריכים פחות שינה וזה אולי מסביר את השינה המועטה אבל לא את הבכי והצרחות.
הייתי פונה לרופא ילדים. או שיהה לו רעיון, או שיפנה למעבדת שינה
וללכת לרופא משפחה לשלול דברים פיזיים...
וגם קיבל ליתר ביטחון לפני כמה חודשים, לא היה שום שיפור
אקבע תור לרופא ילדים... למרות שבטח ינפנפו אותי בלי כלום
או בטיפת חלב.
אם כשהוא זקוק לכם בלילה אתם קמים אליו ויושבים לידו, אז לכאורה אין סיבה שייכנס להיסטריה ועוד באופן קבוע.
או שהמענה ניתן לו בשלב "מאוחר מדי" או שיש משהו שמפריע לו וכדי לגלות מהו צריך לערוך בדיקות.
במהלך היום הוא יודע לשבת בשקט? יש לו זמנים שבהם הוא מרגיע את הפעלתנות?
תנסי לשים לו סיפורים בהילוך איטי בפודקאסט, אמבטיות ארוכות. אולי עיסוי. יכול להיות שכמו שכתבת "הוא לא יודע לכבות את עצמו" וצריך ללמד אותו ומה שיעזור לו בתחילת הלילה לעבור מעירות לשינה, יעזור לו גם במהלך הלילה לחזור להירדם.
בכל אופן כדאי לוודא אם יש משהו ספציפי שמציק לו.
שאני סומכת עליו רק ב1 ל11, שאז נחזור סוף סוף לקופה נורמלית.
הוא לא נכנס להיסטריה באופן קבוע, יש הרבה התעוררויות בלילה שעוברות יחסית בסדר. אבל יש הרבה היסטריה... לפחות כמה פעמים בשבוע. ולפעמים כמה פעמים בלילה.
הוא לא מקבל את המענה מאוחר מדי. אנחנו באמת בשבילו בלילות. כל הזמן. בפירוש מנסים לצאת כשנרדם, אבל כל פעם שהוא מתחיל לבכות או קורא לנו אנחנו באים.
הוא יודע לשבת בשקט, לא הרבה. מאוד אוהב חיבוקים ומאוד מחובר אלי. ממש הרבה נמצא קרוב קרוב איתי במהלך היום.
אני משתדלת לעשות ערב מרגיע, אבל זה לא תמיד עובד לי עם הילדים הנוספים שברקע.
נולד לו אח קטן לפני כמה חודשים, אבל הוא תינוק רגוע ומתוק, ואנחנו משתדלים לתת לילדון בן השנתיים הרבה מקום ותשומת לב.
אולי ימליצו על דברים כגון שמיכת כובד או טיפול בתרפיה.
בכל מקרה נשמע שכדאי להתייעץ עם רופא זמין ולהתחיל בדיקות
ואם מנפנף אז לחכות לרופא בנובמבר.
מוסיפה עוד כיוונים פיזיים שכדאי לוודא:
טמפ' מותאמת (לוודא שלא חם לו) יש ילדים שחייבים מזגן כדי להירדם
שהוא לא צמא
שהטיטול לא מפריע לו (בין אם בגלל שמלא או שהסוג מציק לו)
שהוא לא מתאפק בלילה מעשיית צרכים
שהתאורה מותאמת
שאין/ יש רעש (יש ילדים שרעש לבן עוזר להם)
אולי יעזור לו לשלב במהלך היום משהו בסגנון של ניע-נוח, לא מנסיון, נשמע לי שעשוי לתת מענה למגע של חיבוק והרגעה (וגם פריקת אנרגיה) שווה להתייעץ.
לפני כמה חודשים הייתה מלחמה, אם ילדת סמוך אליה, אולי התחברו אצלו שני האירועים וגרמו לקושי רב ומתמשך. שווה לברר גם על זה.
בכל אופן נשמע שאת מנסה לתת לו הכל, מה שמחזק שיש משהו ספציפי לאתר ולכן לא להסכים לקבל נפנוף אלא שיפנו אותך לבירורים.
רפואה שלמה!
וזה עזר מאוד
אז תתיעצי על זה עם רופא ילדים שאת סומכת
הבנתי שזה יכול לגרום יקיצות באמצע הלילה, כאילו שזה מה שחסר לנו...
לחשוף לאור שמש על הבוקר, לעמעם אורות לקראת הערב, לדבר בקול שקט, פעילויות רגועות
להתייעץ עם יועצת שינה מנוסה
ויסות חושי- נראה שיש קושי בתחום? תזוזתי מאוד, מחפש המון מגע, לגעת ולהתעסק במרקמים/או להפך נמנע ממגע במרקמים, כל מיני בגדים מציקים.
אולי לנסות לשחק עם שעות השינה לנסות וריאציות שונות כל פעם לכמה לילות רצוף ולראות אם עוזר- להשכיב יותר מוקדם/ יותר מאוחר/ להוריד שנצ אם אפשרי.
ונשמע סיוווווט!!!! בהצלחה!!! הלוואי שתמצאי משהו שיעזור!
מאז שהוא נולד יש לנו קשיי שינה איתו. הוא לא ישן נורמלי אף פעם.
ניסינו מלא דברים, כולל כל מה שהצעת, לא ראינו קשר ישיר של כלום.
לא רואה איתו בעיה במרקמים... בכללי במהלך היום הוא נראה לי ילד רגיל לחלוטין, לא רואה קושי.
תודה!
אצלי בדר"כ מי שהיה קשוח איתו בלילות זה היה מגיל 0 ועד גיל גדול (9) , ומי שהיה נרדם בקלות בתור תינוק זה המשיך איתו עד גיל גדול.
ניסית להביא אותו כשמתעורר בלילה למיטה לישון יחד איתך?
בכל אופן כמו שזה נשמע כדאי יועצת שינה מקצועית. אמאל'ה זה קשה ממש!! חיבוק והמון כח
הוא לא ילד ראשון, וגם לא אחרון
הילדים שלפניו גם לא היו ילדים שישנים לילה מגיל 0, והתחילו לישון רצוף רק בגיל 3
אבל איןןןן השוואה. קמו בלילה, לקימות הגיוניות וסבירות וחזרו לישון.
לא מתקרב למה שאנחנו חווים איתו. ומהרגע הראשון זה היה ככה.
היתה תקופה לפני איזה שנה שבה הוא בא אלינו למיטה כל לילה, למשך כמה חודשים. אבל עכשיו הוא לא בעניין. ניסינו להציע... וחוץ מזה שיש תינוק אחר במיטה שלנו.
הייתי אצל יועצת שינה עם הילד שלפניו, וזה די עזר לנו... ניסיתי ליישם את הכלים שהיא נתנה לי אז, ולא הרגשתי שיפור בכלל.
תודה!
ועד היום קשה לו להרדם( כשהיה קטן גם היה מתעורר המון בלילה ובא לישון איתנו והיה לו קשה להרדם חזרה אחרי שהתעורר. עכשיו ב"ה כבר גדול וישן רצוף, אבל עדיין קשה לו להרדם)
נשמע באמת שאתם במעגל קסמים של חוסר שינה שמביא מעצמו לחוסר שינה.
דבר ראשון אצלנו בגיל הזה שנת צהריים כן הפריעה להרדמה בערב, אפילו הפריעה מאוד.
ניסיתם בשבת או כשיש חופש לא להשכיב אותו ולראות א נרדם בערב יותר בקלות?
דבר שני אצלנו כן עזר מלטונין. אבל זה תלוי רופא יש רופאים שממש לא נותנים.
אם יש לך ממי לקחת רק כדי לבדוק, הייתי מנסה, אבל אני לא רופאה, לא לוקחת אחריות.
הייתי גם מנסה באמת שמיכת כובד. לא מנסיון, כמה פעמים כבר כמעט הזמנתי ובסוף לא, אבל במצב הקשה שלכם נראה לי כן הייתי מנסה למרות שזה לא זול.
מה שלומכן יקרות איך עבר הצום?
הקטנה שלי בת 2.5 עם קצת שיעול במהלך כל היום, לעיתים יבש ולעיתים עם ליחה, הבעיה בלילה השיעול טורדני מאוד מאוד
יש שעות בלי שום שיעול ויש שעות של שיעול בלי סוף כל כמה דק', כבר כמה ימים ככה (אם בלילה שקט אז ב 5 כבר תקום משיעול לפחות שעתיים -3
ככה מיום שבת, עושה לה משאפים,בצל ליד המיטה, הגבהה, טיפות אף אבל אותו דבר
שבוע שעבר הייתה עם חום כמה ימים ועבר לה, גם נבדקנו היה תקין כולל משטח גרון. יש סיבה להיבדק שוב בגלל השיעול? נניח עכשיו שקט ורגוע אבל אין לי ספק שזה יחזור , זה ממש בא בגלים של כמה שעות ואז נרגע
בגלל שמחר המרפאה פה עובדת חצי יום רק בבוקר ואז רביעי , אני צריכה להתארגן מראש בבוקר כי יש לי עבודה
צהרים נניח היא לא הצליחה לישון בכלל בגלל השיעול
עשינו לפני כמה חודשים ניתוח שקש שלישי ושקדים בגלל חסימה מלאה והבנתי שזה אמור לפתור את השיעול הלילי
יכולה לתת בטניזול /אזניל יש לי בבית אבל לא רוצה לתת סתם
מצד שני תמיד הרופאה אומרת היא נשמעת טוב כי אין שום שיעול שאנחנו שם
אולי זה משהו אלרגי
ואיך היא מרגישה בכללי? כי לדעתי יש קורונה מסתובבת
אז אולי היא עם קורונה ואז אמור לחלוף תוך כמה ימים בעז"ה
היא יושנת עכשיו ולא תיקח מתוך שינה
אני כבר כמה ימים בלי שינה נורמלית לא בצהרים ולא בלילה וכבר עייפתי
לדעתי זה בסדר, אם את רואה שלא, תבקשי מרופא שיראה אותה, עדיף כדי שתהיי רגועה, אני עברתי לילות של שיעולים עם הילדים, זה לרוב היה ויראלי
כי בדכ היא מגיבה למשאפים פה בלילה כאילו כלום
ביום היא בסדר, אוכלת כרגיל ומתנהגת בסדר
אולי זה עדיין המשך המחלה משבוע שעבר?
כן גם שיעולים בלילה יכולים להיות ויראלים , הם יכולים להיגרם מליחה שנתקעת להם, למרות שיכול להיות שלא, ואם ממשיך, תמיד כדאי לבדוק כדי לשלול, את מכירה את הילדה שלך הכי טוב ואם משהו מרגיש לך לא תקין , לכי לבדוק לפני שניכנס לחג .. בכל אופן מקווה שעבר עליכן לילה יותר רגוע, זה אחד הסיוטים, הם פשוט לא ישנים, וגם אנחנו .. רפואה שלמה ♥️
כנראה זה סגולת הפורום חחח
מקסימום מחר נפקוץ לרופא
אם זה בלילה או ביום, על שיעול בלילה הוא נותן את האזניל או הסטרואידים ששכחתי עכשיו איך קוראים להם וזה עוזר אחרי כמה פעמים.
הרופאה לא צריכה לשמוע את השיעול כשאתם שם, אם יש לילדה ליחה או חסימה היא תוכל לשמוע בהאזנה לריאות עם הסטטוסקופ בלי שיעול. אם היא רק מחפשת שיעול הייתי עוברת לרופא שבודק🙈
יש לי בבית גם אזניל סגור וגם בטניזול אבל ככ לא אוהבת להשתמש בזה
נראה איך נעבור את הלילה...
היה עם וירוס 5 ימים של חום שיעולים ושלשולים.
נשאר לו שיעול כבר מעל שבוע.
איתך בסירה.
היינו פעמיים אצל הרופא אמר שהריאות נקיות.
הוא מקבל משאף פוסטר כמה פעמים ביום.
השיעול נמשך.
לדעתי אקח אותו ברביעי או חמישי מתי שהרופאה שלנו תהיה בע"ה
יש לי חרדות משיעולים שלו מאז שחטף לי לפתע פתאום התקף סטרידור ממש קשה באמצע הלילה.
בעקבות זה גילינו שהוא אסמטי אז מקבל טיפול מונע.
מאז אני ישנה כמעט כל לילה לידו על מזרן בחדר ילדים.
כולל בליל טבילה שהיה לי השבוע🤦♀️
ברגע שנעלמים השיעולים אני חוזרת למיטה שלי.
עד לפעם הבאה😥 (שלא תהיה בע"האמן!!!) אני מקווה שעם הגיל זה יפחת.
משירשורים קודמים
היא בסדר בלי אסתמה לכן היה לי מוזר (יש לי בבית ילד בן 3 וחצי עם אסתמה ושם באמת כל הטיפול שונה)
אני קיבלתי הנחיה אם השיעול יוצא משליטה כבר ושום טיפול לא עוזר (מה שקורה בדכ) להתחיל אזניל
כמובן בטניזול מרגע שהוא מתחיל משהו כדי לנסות למנוע החמרה
יש לי בבית קופסאות סגורות כל הזמן
ניסינו גם טיפול מונע של מוקסיפן למשך תקופה ארוכה , וגם אזניל מניעתי
כך שיש מה לעשות איתכם עוד....
רק כשיש סטרידור. זו ההנחיה שקיבלנו.
אגב הוא התחיל סטרידור בשבת בבוקר ונרגע לו ללא בטנזול אז ויתרתי.
משתעמם מאוד מאוד בשיעורי קריאה וחשבון...
*בנושאים תורניים- משנה או הלכה נגיד...
*בנושאים מדעיים
*אולי אם יש תחומי דעת נוספים...
חוברות שיוכל לעבוד בהן עצמאית בגדול ויהיו מסקרנות...
יש למישהי המלצה??
נשמח מאודדדדד!!!
יש גם את התלמוד הישראלי לילדים, לא יודעת אם זה לגילו אבל אם כן אז נהדר.
התקדמות, ובכלל שיהיה גם שלב של עיבוד בכתיבה...
ותודה יקרה על התגובה!
כי איך הוא ידע שהוא הבין נכון והתשובות נכונות?
היא היצה בכיתה א, אבל יש להם רמות גבוהות יותר. אם מעניין אותך אבדוק לך את השם
יש למשל קופצים כיתה, קנגרו..
אצלי הוא מאוד אוהב מתמטיקה אז זה בעיקר מה שהתמקדנו בו, גם קצת עברית/אנגלית. אבל בעיקר מתמטיקה ופיתוח חשיבה.
תורני אני לא מכירה חוברות אתגר אז עוקבת אם יתנו לך רעיונות טובים
ומוסיפה משהו לא בדיוק מה ששאלת- חשוב לדבר עם המורה שתעודד אותו להשתמש בחוברות ולחשוב איתה מתי זה מתאים(למשל לא תמיד נכון להתעקש עם ילד כזה שיפתור הכל בחוברת של הכיתה לפני שעובר למה שבאמת מאתגר אותו, לפעמים זה סתם מפתח תסכול)
וצריך לדעת שהמעקב על מה הוא עושה, לעבור שפתר נכון והבין את השאלות וכו הוא עליכם וצריך להיות על זה.. מנסיון.
לק"י
אולי גם המורים של הבן שלך יכירו דברים מוצלחים.
או שאת רוצה לבית ולאו דוקא לכיתה?
מחפשים המלצות לספה נוחה שנפתחת למיטה.
מחיפוש ברשת ובחנויות רב הספות שנפתחו הן מבד רחיץ, מעדיפים מעור או דמוי עור.
לא קונה את ההמלצות של "בד רחיץ" בסופו של יום הן מתלכלכות ועדי לנקות אותם יסודי יש צורך להביא חברת ניקיון או שנספה רטובה כמה ימים עד שמתייבשת.
חשוב גם שהמזרנים יהיו נוחים כי יתכן וזה היה לשינה לעיתים קרובות.
תודה להמלצות
זה בד שלא מאוד נח לישון עליו כי הוא מתחמם מאוד במגע עם העור שלנו
אני רוצה ספה שנפתחת וישנים על מזרון, לא על הריפוד
זה לא תמיד שישנים גם על הספה עצמה?
יש אפשרות לפתןח מיטות כמו במיטת חבר או לפתוח מיטה ע"י משיכה של חלק הישיבה שמתהפך אבל השינה על גבי מזרון ממש, הספה הופכת כמו למיטה זוגית
שהיא מאד נוחה.
יש לגיסתי, אז לא יודעת כמה עלה אבל זה ממש נוח וקל לפתיחה וסגירה.
אצלם זה בד אבל אולי אפשר לבחור גם כיסויים אחרים
בכל אופן., אני מחפשת משהו בתקציב נמוך יותר ממה שיש להם להציע.
השבת הקטנה כל הזמן הורידה לעצמה את הטיטול - לא רק בלילה, אלא גם במשך היום. והיו כמה שלוליות בעקבות זה...
בשבת כמובן אי אפשר להדביק סלוטייפ על הטיטול כדי שלא תצליח להוריד אותו, ונשארנו אובדי עצות...
יש לכן רעיון לפתרון אחר?
מכירות למשל אוברלים עם רוכסן מאחורה? (למרות שמבאס להלביש את זה בשבת, ואולי גם עדיין חם בשביל זה)
משהו אחר?
אבל למה לא לנצל את זה כבר לגמילה?
אם זה בא ממנה, הייתי מנסה עכשיו. אולי ילך בקלות.
היא עדיין מצליחה להוריד?
גם הבן שלי מוריד הרבה פעמים, אבל אם יש לו מכנסיים מספיק מסודרות עליו הוא לא עושה את זה... לפעמים אני בבוקר מגלה שהילד בלי טיטול 😲 יש לו גירודים על הישבן מבחוץ מסכן... אז הוא מוריד לעצמו..
היא בת שנתיים. הייתה לי מחשבה לנסות לגמול אותה (אף שמעולם לא ניסיתי בגיל הזה), אבל מרגיש לי שזה יהיה מסובך מדי (היא גם לא ממש מדברת).
תחתונים ומכנסיים היא מורידה. גופייה עם תיקתקים - היא לא פותחת את התיקתקים, אבל מצליחה להשחיל את החיתול מהצד.
עוד לא ניסינו האמת אוברול רגיל, כי יש לנו רק של חורף. בכל אופן - איך אפשר להלביש הפוך בלי שזה יחנוק אותה?
(ואולי באמת הטיטול מציק לה בגלל האטופיק שלה? לא חשבתי על זה...)
חולצה עם תיקתקים ולסגור אותם מעל המכנסיים?
הכוונה שהסקוצ'ים של הטיטול יהיו מאחורה. ואז היא לא מוצאת אותם ולא מצליחה לפתוח ולהוריד את הטיטול.
אצלנו זה עזר לתקופה (עד שהיא מצאה את הסקוצ'ים מאחורה🤦🏼♀️)
תכלס זה עוד שלב מתוק ומתיש (אומרת זו שמצאה ממש לפני כמה ימים קקי במיטה כי הגברת החליטה שוב להוריד את הטיטול😅) בדרך לעצמאות של הילד💪🏻
וטוב, לנו היה סיפור מגעיל יותר ממה שתיארת כאן🤭 לא אפרט אותו מפאת כבוד ההיריוניות המבוחלות שכאן, רק אומר שזה היה עם התאומים, ושהם אהבו לשחק מסירות בכדור באותה תקופה🙈🙈🙈
מתואמתאבל כשאני מסתכלת על התאומים היום אני אומרת שיש תקווה גם לשובבה הנוכחית...
אלא כמו מכנס קצר.
בהנחה שהיא לא יודעת לפתוח תקתקים
ולא תצליח להשחיל מהצד כי זה מכנס..
אפשר לגמול ילדים שלא מדברים (גם ילדים מיוחדים)
צריך אורך רוח לפספוסים. הזמן משתנה מילד לילד אבל הם מבינים את הקטע לגמרי
מוזמנת לפרטי אם תרצי לשמוע את הניסיון שלי
ממה זכור לי הגמילות המאוחרות אצלך גם לא היו פיקניק, אז מקסימום תופתעי לטובה.
הייתה בגיל גדול (אחרי שלוש) כשעשינו הרבה הכנות מראש, וזו הייתה ילדה שדיברה מגיל צעיר והייתה בוגרת ומבינה. (יכול להיות שאיתה ספציפית היינו יכולים להתחיל קודם - אם היינו מבינים את הקטע של ההכנה מראש. היא פשוט הייתה - ועדיין - טיפוס רגיש וחששן)
מכיוון שהקטנה הנוכחית דומה לה במאפיינים מסוימים, אני כן חושבת שעדיף לי לחכות שתהיה בת הבנה.
אבל אולי אני טועה🤷♀️
בכל אופן אני צריכה לבדוק את המוכנות שלי לעניין...
לא אומר שהיא לא מבינה
(לא חושבת שבשלות קוגנטיבית היא תנאי לגמילה, אבל גם אם כן)
בכל אופן אני חושבת שממש כדאי.
כי זה מה שהיה בגמילה המוצלחת שלנו. ואני מעדיפה גמילה כמה שיותר חלקה, כי אחרת אני אשתגע...
אבל טוב, אולי בסוכות כן ננסה להושיב אותה מדי פעם בסיר... (אם יש לנו בכלל עדיין🤔)
גמילה בלי פספוסים לא היתה לנו, לא עם הילדה שגמלתי בגיל 1.7 ולא עם הבכור שגמלתי בגיל 3. וגם אצל השלושה שגמלתי סביב גיל שנתיים.
כולם פספסו כי גמילה זה תהליך,
אבל עם הילד שנגמל בגיל 3 הגמילה היתה הכי ממושכת, ובנוסף ככל שגיל הגמילה היה מוקדם יותר ככה היום יותר פספוסי פיפי ופחות קקי, ואם אפשר לבחור ביניהם אני בוחרת בזה.
ולגבייך
אם מתוך 8 גמילות מאוחרות היתה לך אחת קלילה, הסטטיסטיקה לא לטובתך...
אחר כך היו שלוש וחצי גמילות קשות (כלומר תאומים ועוד שניים בודדים, שאחת מהם דווקא רצתה להיגמל בעצמה בגיל שנתיים וחצי, ובכל זאת זה היה גרוע) ואז הגמילה המוצלחת ואז הגמילה הקשה של הילדונת על הרצף (שבעיקרון כרגע גמולה לגמרי, אבל עדיין קורה שגם היא מפספסת, וזו עוד סיבה מבחינתי לגמול את הקטנה מאוחר יותר).
ככל שגיל הגמילה היה מאוחר יותר-הגמילה היתה יותר קצרה.
מי שנגמלה בגיל הכי גדול אם אני זוכרת נכון פספסה פעמיים וזהו..
גמלתי ילד מעל גיל שלוש וזה לקח שבוע לגמילה מלאה.
כאחת שלא בנויה לשלוליות בקטע קיצוני,
אני בעד גמילה מאוחרת כשהילד בשל, מבין ומשתף פעולה. מהניסיון שלי התהליך ככה קצר משמעותית.
לפחות ממה שהיא כתבה פה היא אף פעם לא גמלה סביב גיל שנתיים אלא רק לקראת גיל שלוש. וזה לא ניבא גמילה קצרה (כלומר היו כאלה וכאלה)
בכל אופן נשמע לי יותר הגיוני לגמול מאשר לריב עם ילדה שמורידה טיטול.
תוך 3-4 ימים הילדה הייתה גמולה פיקס
והייתה לי גמילה בגיל שנתיים ושלושה חודשים, ועד היום שנה אחרי עוד יש פספוסים.
נראה לי שזה תלוי ילד ולאו דווקא תלוי גיל
וגם את קצב ההתפתחות שלה.
כדי שאדע אם יש סיכוי שזה יעבוד אצל הקטנה שלי...
היא ילדה בכורה. אחראית כזו, מאד מסגרתית, אוהבת את השגרה.
היא גם יודעת להיות מאד עקשנית אבל מרגיש לי בגמילה שפשוט ברגע שהיא הבינה את הקטע אז זהו, היא הבינה מה מצופה ממנה ועמדה בזה. בפעמים בודדות ממש שהיא פספסה אחרי הגמילה היא הייתה בהלם מעצמה כזה..
והיום כשהיא כבר קצת יותר גדולה (5) אז אני יכולה להגיד שהיא גם מאד חכמה, מבינה דבר מתוך דבר, מסיקה מסקנות.
מבחינת ההתפתחות שלה היא הייתה די רגילה ובתוך הטווח.. התהפכה ב4 חודשים, זחילה ב7 חודשים בערך.. הליכה קצת אחרי גיל שנה.
כאילו מרגיש לי שהגמילה מאד תואמת את האופי שלה
וגם אצל השניה זה מאד תואם. היא תזזיתית מאד, כל היום רצה ממקום למקום, ההתפתחות שלה הייתה מהירה ומרגיש לי שגם בגמילה זה השפיע פשוט כי אין לה את הסבלנות.. לפעמים מרגיש שהיא מפספסת פשוט כי היא הייתה עסוקה מידי וכששמה לב שצריכה זה כבר טיפה מאוחר מידי
הרקולסיתבת שנתיים זה לגמרי בת הבנה
הקטנה שלי נגמלה לפני שנה כשהייתה בת שנתיים וזה היה חלק יותר מחלק
היא סוג של גמלה את עצמה
אמנם דברה וממש בוגרת לגילה ועדיין...
ויש הבדל בין ילדים בגיל שנתיים...
ברור לי שהיא מבינה הרבה, אבל לא תמיד אפשר לגמול ככה...
כזה שסגור מהצדדים. ועל זה גופיית תיקתק
גמלתי פעמיים בגיל שנתיים. בנות. היה מעולה.
הראשונה שנגמלה בגיל שנתיים זה היה בטעות.. אחותה שהיתה בת 3 וחצי נתנה לה את התחתונים שלה בתור משחק. אחרי 2 פספוסים הילדה נגמלה יום ולילה. לא עשינו שום הכנה לפני.
אם היא כל כך סובלת מהטיטול אין סיבה לענות אותה. זה שהיא לא מדברת לא אומר שאין לה רצונות, רגשות או הבנה.
הוא עושה את זה בתור משחק...
זה נראה יותר כמו משחק, אבל אי אפשר לדעת כי היא לא מדברת
(וברור לי שיש לה רצונות ורגשות! ואני עובדת קשה כדי לפענח אותם... אבל בדרך כלל שהיא רוצה משהו - היא לא מרפה ממני עד שאתן לה את מבוקשה. פה זה פחות נראה ככה. כשמדביקים לה סלוטייפ היא לא בוכה אלא צוחקת כמו במשחק...)
אני בחודש שישי.
בזמן האחרון התחילו לי כאבי גב.
גם בבוקר אני מתעוררת עם גב כואב, למרות שזה לא מפריע לי לישון.
וגם במהלך היום יכולים להתחיל כאבים אחרי ישיבה ממושכת.
זה לא היה לי בהריונות הקודמים.
בעיקרון יש לי עקמת בגב, אבל זה לא משפיע עלי ביום יום, חוץ מזה שהגב שלי פחות זקוף.
מה אפשר לעשות כדי למנוע את הכאבים?
יעזור לקבוע תור לאורטופד?
פיזיותרפיה?
תמיכה של כריות?
ולשלב הפסקות יזומות של 10.דק מנוחה בשכיבה במהלך היום ...
מסיימת שאצלי הכאבים גב מסיבה אחרת.. לא מעקמת..
ו... נשמע שכדאי לטפל.. בהצלחה!
יש את דר מורגנשטרן בהר הצופים שנחשב מומחה על... ממליצה להתחיל מאצלו.. רק שימי לב שצריך הפניה אליו מרופא רגיל..
הם בישיבה ובשכיבה, לא בהליכה.
לא נשמע לי קשור דווקא לנעליים.
ואני שונאת נעליים סגורות, אז מקווה למצוא פתרון אחר.
עם פיזיותרפיסטית מומחית בשיטת "שרוט".
בהיריון העומסם משתנים אז קל וחומר אצלך..
זה לא היה לי בהריונות הקודמים.
מצד שני, בהריון הזה הבטן יצאה יותר מוקדם, וכנראה תהיה יותר גדולה מההריונות הקודמים.
אז יכול להיות שרק עכשיו זה משפיע.