אלקיים רחמים יזדי, בן שבע מחולון, נהרג אתמול (ב') בתאונת דרכים כשרכב ההסעות שהחזיר אותו מבית הספר, דרס אותו כשעבר במעבר חצייה ברמזור ירוק סמוך לביתו. רחמים חלה כשהיה בן חודשיים במחלה תורשתית, ואחותו ליאורה תרמה לו מח עצם שהציל את חייו. אתמול היא אמרה: "כבר חשבנו שהוא הבריא, ועכשיו קיבלנו את המכה הזאת".

מקום התאונה (צילום: משטרת תל אביב)
משפחת יזדי קיבלה בהלם את דבר מותו. מדובר במשפחה קשת יום שמנתה תשעה אחים. רחמים נותר האח הצעיר ביותר במשפחה. שלושה אחים בוגרים ממנו כבר מתו מאותה מחלה ממנה הוא הצליח להבריא. אח אחד הלך לעולמו לפני 23 שנים, כשהיה בן ארבע, ושתי אחיותיו מתו כשהיו בנות שנתיים, לפני 13 ו-11 שנים.
לאחר שאושפז רחמים למשך שמונה חודשים בבית חולים, הוא הצליח לנצח את המחלה, ולמד בבית ספר "בני ציון תלמוד תורה" בבת ים. אחותו ליאורה סיפרה כי אהב ללמוד, היה תלמיד חרוץ ומצטיין. "הוא היה ילד חמוד ומתוק שאין מספיק מילים לתאר אותו".
היא הוסיפה, כי אם המשפחה, עליזה (48) מגדלת את ילדיה ובמקביל עובדת בשתי עבודות. לפני מספר חודשים, בשל חובות, הגיעו מעקלים מההוצאה לפועל לבית המשפחה ועיקלו את המחשב של רחמים, הטלוויזיה והדי.וי.די.
לדברי אחותו, רחמים בכה והתקשה לקבל את העובדה כי המחשב בו כה אהב לשחק נלקח ממנו. מדי יום ליוותה אותו אמו להסעה, וכשהוא היה חוזר הביתה, כך סיפרו, הוא היה זהיר מאוד והסתכל לכל הכיוונים כשחצה את הכביש.
אתמול ירד רחמים מההסעה שהביאה אותו הביתה, ונהג האוטובוס עמד באור אדום לפני פניה ימינה מרחוב גאולים לרחוב ההסתדרות. כשהתחלף הרמזור לירוק גם להולכי הרגל החל רחמים לחצות את הכביש, אך נהג ההסעות לא הבחין בו ודרס אותו. רחמים נפצע באורח אנוש וכעבור שעה קלה מת מפצעיו בבית החולים וולפסון בחולון.
נהג ההסעות טען בחקירתו כי במקום ניצב עמוד מתח גבוה שמסתיר את הפנייה ולכן הוא לא הבחין בילד שחצה את הכביש.
תחלה שנה וקללותיה, תחל שנה וברכותיה