כל ילד בגן חוגג ועושה יום הולדת. באיזה שווי אתם קונים מתנה ליום הולדת בחדר דיירים או בג'ימבורי? יש לנו כמעט כל שבוע ימי הולדת. מדובר ב-30 ילדים....
גילאי 5-6- מתנות לימי הולדתאובדת חצות
לא קונההמקורית
זה טו מאצ'
גם לא מצפה שיביאו לילדים שלי, כן?
זה ממש מנהג גרוע בעיניי, ולא כדאי כלכלית
יש דברים נחמדים במקסטוק.ממתקית
חגגנו לבת שלי יומהולדת, והביאו לה יצירות בשווי שקל.
היא הייתה מאושרת וזה העסיק אותה יופי יופי.
יש לי תמיד מלאי כזה של תעסוקה בשקל, לילדי יומהולדת.
בעיניי הרגל מקסים להעניק לילד יומההולדת משהו קטן שישמח אותו.
אני יודעת שישהמקורית
אבל לא כולם מביאים, זה לא חלק מהתרבות אצלנו, ואני שמחה שכך
יכול לגרום להרגשה לא נעימה למי שלא הביא
ולפחות אצלנו, המתנות בשקל - לא יכולות להיחשב מתנה מכובדת.
למה? באיזה סכום מביאים לכם מתנות?ממתקית
5 שקל גם סביר.
אבל מעל 10 שח לדעתי באמת באמת מוגזם.
מה את קונה ב5 שקלים?המקורית
לבנות עוד אפשר אולי למצוא ולהזמין דברים בשיין שיהיה סטוק בבית. נגיד. לבנים זה כבר אחר
אני קניתי מלאי בעליאקפסרסבארץ אהבתי
כאלו מחזיקי מפתחות של פופיט קטנים (פחות משקל לאחד)
וגם כמה ספינרים חמודים (טיפה יותר משקל לאחד)
הילדים שלי שמחים לתת אותם לחברים, כך שאני מבינה שזה מתקבל בשמחה. להבנתי זה הסטנדרט אצלנו... (אני אף פעם לא עשיתי להם חגיגת יום הולדת בבית, מספיק להם לחגוג בכיתה עם עוגה, אז הם לא קיבלו מתנות מחברים ליום הולדת...)
גם לבנים אפשר להזמין בשיין/עליאקספרסחילזון 123
ספינרים
קוביה הונגרית
קוביה כזאת שמקפלים לכל מני כיוונים
משחקי חשיבה/הרכבה קטנים
קלפים
למשל
צעצוע פיתול ילדים קוביית כדור אנטי סטרס צעצועים חושיים לילדים מתנות ספינר לילדים אימון התמקדות
אפשר מתנות בשקל. זה מה שהייתי עושה בעבריעל מהדרום
לק"י
לאחרונה קונה לפעמים בקצת יותר.
אבל אין להם בגן הרבה ימי הולדת בבית.
(אפשר גם 2 קשקושים מהשקל).
לנו אין הרבה ימי הולדתאפרסקה
סליחה לא הבנתיאפרסקה
שווי של שקל- 2 שקל, מהמקסטוקממתקית
יצירות יפהיפיות.
עטיפה יפה
והכי חשוב, ברכה.
למזלי גרים במקום בלי סטנדרטים גבוהיםחילזון 123
מביאים 2 דברים מהחנות של השקל.
אם את רוצה להשקיע קצת יותר הייתי קונה משחקים ממקסטוק ב5-10 שקלים
או משהו ב 15 אם את שולחת שני ילדים ...
אצלנו בחצי מכמות הילדים בערךכורסא ירוקה
קניתי מתנות ב7-10 שקלים
כדור, מטקות וכאלה..
קונה במבצע כמות שיהיה בבית ואני מסודרת כמה זמן קדימה
נראה לי שלא הבנתן אותיאובדת חצות
וואי וואי...הייתי מחפשת משהו שנראה גדול בסטוקיםיעל מהדרום
לק"י
אולי סביב ה-20.
ונותנת מתנה אחת משני הילדים.
מה???? וואי איזו הגזמה!!!ממתקית
40-50 שח מתנת יומהולדת?
אני בהלם!!!מה מביאים בבר מצווה? חחח רכב?
כן אני מבינהכורסא ירוקה
חוץ מזה רוצה להמליץ לך על אליאקספרס שאפשר לקנות דברים שווים בזול, או אפילו שוק רמלה לוד, שזה שוק של יום בשבוע ויש שם המון דברים בעודפים וספרים או משחקים (משחקי קופסה, משחק זיכרון וכאלה) במחירים מאד זולים יחסית. וגם אם תשלמי 20 לאחד, זה עדיין לא 40-50...
ועוד המלצה, בשבועות הקרובים תקני מה שתספיקי, אבל אני חושבת שסביב פסח יש לסטימצקי יריד ממש גדול עם ספרים ב10 שח (גם ביותר, אבל אפשר למצוא גם ב10) ואז את יכולה לבוא ולקנות כמות גדולה שתשב בבית וכל פעם תביאי אחד.
בכללי לרכז קניה משמעותית כזאת במבצע יחסוך לך גם הרבה כסף וגם כאבי ראש כל פעם שתקבלי הזמנה כי במקום להתרוצץ לחפש מתנה פשוט תשלפי ממדף המתנות וזהו.
מוסיפה שאפשר הרבה פעמים גם לקנות ספריםחילזון 123
במבצעים של 3 ב100 או אפילו 4 ב100
ולתת ספר אחד משני הילדים.
גם אצלנו ככה..:/Pandi99
ממליצה לעבור דירהמקקה
אולי אפשר לאחד כוחות עם אימא או שתייםמצפה88
נשמע שאתם גרים במקום עם היי סוסייטי,ואז את תראי
אז כנראה כן מתבקש לקנות מתנה.
עדיף לתאם עם אמהות אחרות ולראות מה הן עושות וקונות כי כאן בפורום יש כל מיני סגנונות
לא היינו אף פעם ביומולדת כזהשמש בשמיים
אבל לחברים מהגן או ילדי שכנים אם הזמינו ליומולדת בבית שלהם מביאים משהו סמלי לא יותר משני שקל (סגנון ההפתעות מהשקל) רק לשמח את הילד שהוא קיבל משהו. לא תפקידי לרנות לו מתנת יום הולדת באמת (אבל אני דוגמא גרועה, גם לאחיינים מלא פעמים אנחנו שוכחים להביא)
בשקלמקקה
או 3 בעשר במקסטוק
בגדיל בת ספר בעשרה שקלים
זה באמת תלוי סטנדרטיםקופצת רגעאחרונה
גם אני גרה במקום שחלק מהמשפחות בסטנדרט גבוה ממש( יומולדת 6 עם מפעיל שהביא חיות, מתנפח גדול, עגלת שוק כזו של צ'יפס נקניקיות המבורגר, ועמדת ברד ופופקורן! אה היה גם צלם והמזכרת היתה לכל ילד תמונה מודפסת על עץ כזה. למזלי זו דוגמא קיצונית רוב ימי ההולדת הם נניח עם מפעיל יותר צנוע ובלי עוד אטרקציות או שההורים מארגנים )
יכולה לספר מה עושים אצלנו אולי תוכלי להציע ויעבוד גם אצלכם, אגב אצלנו זה מתבצע ברוב שכבות הגיל, החל מהגן ולפחות עד כיתה ה':
סיכמו מראש שבכל יום הולדת פותחים קבוצת פייבוקס, וכל אחד מהילדים משלם את הסכום שנקבע מראש, עד שנה שעברה אספו אצלנו 20 שח מכל ילד השנה כבר העלו ל 25.
ההורים בוחרים האם לשלם לקבוצת פייבוקס או להביא מתנה( יש כאלה שמביאים גם וגם אבל זה כבר עניין שלהם וזה ממש לא הסטנדרט)
מה שיוצא זה שילד יכול להגיע בלי מתנה ולא יתבייש כי אף ילד לא יודע האם ההורים שילמו או לא. גם לא מאמינה שיש מי שעוקב מי שילם ומי לא זו כל פעם קבוצה חדשה. וגם חוסך את כל עניין הללכת לקנות מתנה וכו', וחוסך מלא מתנות לא שימושיות שזורקים אחרי שבוע.
כל הורה בוחר מה לעשות עם הכסף, האם לתת לילד לבחור לעצמו מתנות, לקנות מתנה אחת גודלה, מכירה למשל הורים שצירפו את הסכום שהם רצו לקנות לסכום שנאסף וקנו אופניים.
ברמת העיקרון, אפשר גם לשמור את הכסף בפייבוקס ופשוט להחזיר אותו לכל ילד כשהוא יחגוג 😅 ככה בגדול הילד שלך לא קיבל מתנות ואת גם לא נתת מתנות...
מתבאסת על שגרת הערב שלנו אבל לא יודעת איך לשנותאנונימית בהו"ל
בת 7, בת 5 ותינוק בן כמעט שנה.
אני בבית עם הקטן ובעלי עובד. הוא לוקח את הבנות לגן ולבי"ס ומשם ממשיך לעבודה, מגיע הביתה מינימום ב-6 וחצי, 7 ויכול להיות גם 7 וחצי.
בינתיים, אני יוצאת עם הקטן ואוספת את הבנות. זה שני איסופים ממקומות שונים ובשעות שונות, אז אני אוספת מבי"ס, חוזרים הביתה, היא אוכלת משהו (כי לא אוכלת כמעט כלום בבית ספר - בעיה לפוסט אחר), ואז יוצאים לקחת את השניה מהגן, שמרוחק מאיתנו (25-30 דקות נסיעה לכל כיוון). כל זה עם תינוק קטן שנגרר לכל הטיולים האלה ולפעמים בוכה לי כל הנסיעה. האיסוף הכפול הזה מאוד מקשה עליי ומבזבז לי המון זמן ולחץ כל יום (שנה הבאה יהיה קל יותר כשהאמצעית תיכנס לכיתה א' ולפחות שתיהן יהיו באותו מקום, אבל כרגע זה המצב).
אח"כ אני לבד עם שלושתם עד שבעלי חוזר. אין עזרה משום סוג, גם לא בשבתות או בחופשים או משהו כזה. אז אחרהצ זה בעיקר הישרדות (שלי) ולשמור על כולם בחיים ושבעים. לא יכולה להגיד שזה איזה זמן איכות, זה בעיקר הישרדות ולהעביר את היום בתקווה בלי יותר מדי רעש ובכי ובלאגן.
כל זה רקע ועכשיו אני מגיעה לבעיה.
אז בעלי מגיע הביתה מאוחר ואני כמובן גמורה. מה שקורה כרגע זה שהוא עושה לבנות אמבטיה (ביחד), נותן להן משהו קטן לאכול אם הן עוד רעבות, ולוקח אותן לחדר לישון. הוא נשאר שם עד שהן נרדמות.
אני בזמן הזה מרדימה את התינוק, וגם מתאוששת מאחרהצ לבד עם שלושתם.
הבעיה היא שגם הוא מגיע עייף מהעבודה כמובן, הוא באמת עובד מאוד קשה. והבנות גם כבר עייפות בשלב הזה, ובאופן כללי יש ביניהן הרבה מריבות ובכיות והן לא מקשיבות שמבקשים להפסיק לעשות משהו וכו וכו. זה בשגרה, אז כשהן עייפות כמובן שזה מחמיר. גם כשהולכות לישון מתחילות לריב, לקפוץ על המיטה, להשתולל ולעשות הכל כדי לא ללכת לישון.
והוא כאמור גם עייף, ומאבד את זה וצועק עליהן הרבה. גם באמבטיה (כבר עברנו לאמבטיה יום כן יום לא - רווחה שלום), וגם כשהוא איתן בחדר כשלוקח אותן לישון. וזה פשוט הרבה צעקות ועצבים בשעה האחרונה של היום. אני שומעת את זה מהחדר השני ומתכווצת, כי מבאס אותי נורא שככה הן הולכות לישון כל יום, אחרי הרבה צעקות ועצבים מאבא שלהן. גם בימים שאין אמבטיה יש הרבה צעקות ועצבים כשלוקח אותן לישון (כי כאמור הן משתוללות, לא מקשיבות, רבות ביניהן, לא רוצות לישון).
זה לא שאני טלית שכולה תכלת, גם אני צועקת עליהן לפעמים, יותר ממה שהייתי רוצה. אני גם יודעת כמה זה קשה כשסוף היום מגיע והן מתחילות להשתולל, אני הייתי זו שלוקחת אותן לישון לפני שהקטן נולד אז אני יודעת כמה זה קשה כשגם אני כבר עייפה. מאז נראה לי שהמצב עוד החמיר מבחינת ההתנהגות שלהן.
ואני פשוט לא יודעת מה לעשות לגבי זה. לדבר עם בעלי יגרור כעס מצידו, שאם לא מתאים לי, אני מוזמנת לעשות את זה בעצמי (ותיאורטית אני יכולה לצאת מהחדר יותר מוקדם אחרי שהקטן נרדם, זה פשוט הזמן שלי עם עצמי להיות קצת בשקט כי התינוק מתחיל להתעורר כבר בסביבות 9 או 10 בערב, אז זה לא שיש לי ערב שקט. וגם במהלך הלילה הוא מתעורר כמובן, אז זה לא שאני ישנה טוב או משהו. בקיצור, מרגישה שזה הזמן היחיד שלי לקצת שקט עם עצמי.
בכל אופן, אני מרגישה שלא ממש יכולה לבוא בטענות לבעלי, הוא באמת עובד קשה ולוקח אחריות על הבנות מהרגע שמגיע הביתה, ואם זה לא מוצא חן בעיניי אני מוזמנת לעשות את זה בעצמי. זה כנראה מה שהיא יגיד, ואני יכולה להבין אותו.
ועדיין, קשה לי שזה המצב אצלנו כל יום ואני כותבת כאן לראות אולי יש לכן רעיונות יצירתיים מה אפשר לעשות כדי שיהיה ערב נעים יותר לכולם.
*הגדולה לא מתקלחת בעצמה וגם לא מוכנה. אז כאילו כרגע אין אופציה שהיא תתקלח לבד מוקדם יותר ובעלי יקלח רק את הקטנה. בכל מקרה הוא צריך לקלח אותן, אז זה או שתיהן יחד או אחת אחרי השניה. אבל כאילו כרגע אין מצב שבעלי לא שם לשתי המקלחות.
יעזור להפריד בין הבנות?רוני 1234
במקלחות- יום אחד הגדולה מתקלחת ולמחרת השניה.
בהשכבה- אפשר להפריד חדרים? או להשכיב את הקטנה ואז את הגדולה? זה יכול לקצר תהליכים כי הן לא יריבו.
אולי לעשות לגדולה מבצע עם פרסים שאם תתקלח לבד חודש שלם תקבל הפתעה? גם לקטנה אפשר למצוא משהו בסגנון.
בקיצור לחשוב ביחד עם בעלך על רעיונות יצירתיים ולא בקטע של ביקורת עליו אלא שינוי בהתנהלות עצמה.
מצטרפתתקומה
להצעה למבצע עם פרסים בשביל הגדולה.
זה כן גיל שממש הגיוני כבר להתקלח לבד.
מניסיון אצלנו ילדים לא תמיד אוהבים את הרעיון, אז צריך דרבון עד שזה נהפך להיות להרגל.
אמבטיה הכוונה למלא להן מים ושהן ישבו?המקורית
אם כן, הייתי מעבירה למקלחת רגילה, הרבה פחות זמן. זה קודם כל
דבר שני, להתעסק עם ילדים שרבים אחרי יום עבודה ארוך ואז השכבות פלוס ריבים במקום לקחת רגע לעצמי שניה אחרי שנכנסתי לבית כנראה היה גורם לי לצעוק גם. לא שאני לא מבינה אותך, כן? גם להיות עם ילדים כל היום זה קשה
אני אגיד משו שאולי לא פוליטיקאי קורקט, אבל הייתי מורידה את זה מבעלך. בסוף אם יוצא שבזמן היחיד שהוא איתן במהלך היום הן מקבלות דמות כועסת, זה לא זכרון נעים ולכן הייתי מחליפה איתו והוא יקח את הקטן בזמן שהן בדרך לישון (הן בהחלט יכולות לישון עד 19.30 בגיל הזה לדעתי ואת אומרת שהן גם עייפות אז להתחיל סדר ערב רק ב7, 7 וחצי זה קצת מאוחר בעיניי ומשפיע על ההתנהגות) ואת תקלחי מוקדם יותר את הגדולה בזמן שהקטנה איתו ואז שיתחלפו בשמירה עליו
מסכימה גם על עניין הבעל..אוהבת את השבת
זה גם טירוף שהוא חוזר מיום עבודה אינטנסיבי וישר נמצא איתם כל שאר הזמן..
ממש טבעי שהוא יצטרך בעצמו קצת זמן רגוע..
ולא פלא שהוא מתעצבן
אז באמת לחשוב יצירתי וקצת לפרק את העומס..
אהבתי את רעיון פיצול המקלחות.. זה גם יוצר נעים בשבילן ופותח פתח לתקשורת רגועה.
אחד ממכם עם כל אחת.. ושוב מראש על איזה משחקון לעשות ביחד במקלחת כדי שתהיה כייפית..
באלי רק להגיד שאצלנו מתקלחים בחורף פעמיים בשבועאוהבת את השבת
והכל בסדר ב"ה
אז תעיפי את המצפון לפחות...
בגדול ממש בקצרה היית שמה את הקטן ליומיים שלושה בשבוע אצל מישהי וקצת יותר נושמת בבקרים ואז יהיה לך יוצר רוגע לחשוב איך להעלות את הדברים לדרך המלך.
דבר שני וזה משהו שאני גם רוצה לעשות בעצמי הדרכת הורים, עדיף בדרך התקשורת המקרבת..
דבר שלישי, עם ילדות בגיל הזה ממש אפשר לדבר ולתכנן ולחשוב ביחד איך אחהצ יהיה זמן מהנה ואיך ההשכבות יהיו ברוגע.
איך לדבר? עדיף בהתחלה עם כל אחת בזמן אישי שלה, ליצור זמן שאת רק איתה, בפניות, יכולה להסתכל עליה ולדבר איתה בגובה העיניים, ברוגע. זה יוצר זהב ולמדתי את זה מ @קמה ש...
לשתות קפה ביחד , היא שוקו, לקנות עוגיות,לשים לשנייה ולתינוק סרט!! כןכן לא יקרה כלום מפעם אחת ולשבת לדבר איתה כאילו היא מבוגר.
שולחת כי הקטן התעורר
מוסיפה...אוהבת את השבת
אפשר לקבוע איתן שכשנכנסות למיטה שומעות פודקאסט שאוהבות ואז הן נהנות ויש להן מוטיבציה להיכנס למיטה
זה גם מרגיע ומקדם הירדמות
וגם בעלך יכול לצאת ותוכלו לפטפט קצת עד שהקטן מתעורר..
מה עוד?
נשמע מתיש לצאת פעמיים לאיסופים ומבזבז מלא אנרגיה...
אולי להכין קופסה עם אוכל לגדולה, לצאת לאסוף אותה, לשבת לאכול באוטו (או בחוץ ליד ביס ביום נעים) לשמוע איך היה לה היום, אפשר לשמוע איזה שיר ביחד עם היא לא משתפת או אין לך סבלנות לשמוע ואז לנסוע להביא את האמצעית...
גם לקטן אפשר להכין קופסת נשנושים לנסיעה...
ובגדול, לחשוב על זה שעכשיו כשהם ילדים נבנה הקשר ביניכם אז שווה כל טיפת השקעה בלהביא את הקשר למקום של באמת קשר, כמו של מבוגרים, ואיך @אמהלה
כתבה כאן פעם והולך איתי תפקידנו כמבוגרים זה לדבר כל הזמן עם הילדים, לדבר, לדבר, לדבר .. נראלי ציטטה את בעלה.. אמהלה אני זוכרת נכון?
זה קשה ותמיד קל יותר לכתוב מאשר לעשות (גם אצלי..) אבל לדעתי שזו הדרך והמטרה של הזמן ביחד..
מקווה שאני בכיוון בכלל
ובהצלחה גדולה גדולה!!🩷🩷🩷
איזה דברים יפים כתבת ❤️שירה_11
עשית לי טוב שכתבתשמ"פ
סביב הלידה לא הייתי בכוחות לפני אחרי ושחררתיאוהבת את השבת
בעלי לא זכר בכלל את עניין המקלחות
והם לא התקלחו שבועיים וחצי!!!!!
ומבטיחה לך שלא קרה להם כלום..
לא היו תולעים, כינים, מחלות..
או שלא באמת צריך להתקלח ככ הרבה
או שה' עשה לנו נס כמו במדבר😆
חייבת לשלוח לך את הערכתי הכנהחנוקה
על האופן האופטימי שבו את רואה את הדברים...
לא תמיד אני אופטימית חחח..אוהבת את השבת
פה זה צא כזה אישיו בשבילי
רק קיוויצי שהם לא יספרו למישו חחחחח
הם בעצמם לא זכרו את עניין המקלחת? 🤣ואז את תראי
וואי הצחקת אותי ממש 😅😅😅קופצת רגע
אם זה לא קיץ ולא חייב להתקלחהמקורית
באמת השתלדנו להקפיד על בגדים נקיים ושיער מסורקאוהבת את השבת
בכללי רק אני אחראית על התחום אז לא היה לו בראשאוהבת את השבת
אני חושבתתקומה
שבאמת זיהית את זה טוב - את בהישרדות, ולכן הכל הרבה יותר קשה.
כי באמת סדר היום שלכם מאוד אינטנסיבי בדברים טכניים, שלא מאפשרים לך פניות ומעייפים את כולכם.
דבר ראשון , הייתי בודקת את עניין האיסופים.
האם יש עוד ילדים מהשכונה באותו הגן / בית הספר?
האם אפשר לעשות תורנות?
אם לא, שוקלת לאסוף את הילדה מהגן מיד אחרי האיסוף מבית הספר.
25 דקות נסיעה לגן זה המון. זה בגלל פקקים או בגלל מרחק?
אם זה פקקים, אז אם תאספי אותה מיד אחרי שאת אוספת את הגדולה, זה גם יכול להקל ולחסוך זמן.
אבל באמת, ממש הייתי עושה המון מאמץ בשביל לראות איך להקל בעניין הזה, זה יכול להרגיע הרבה.
אופציה נוספת, להביא בייביסיטר לזמן שאת יוצאת להביא את הילדה מהגן, ככה הגדולה והתינוק לא יצטרכו להיסחב איתך והיה לך קצת זמן עם הילדה של הגן. זה גם יכול להקל מכל מיני כיוונים.
מצטרפת למי שכתבה, שמקלחות בשעה 19:00 זה מאוחר, ואין פלא שהן עייפות.
אצלנו עם גילאים דומים, ארוחת ערב ב17:30 (לפעמים גם לפני), ומיד אחר כך מקלחת. בדרך כלל בשעה 19:00 אנחנו כבר אחרי כל הארגונים, וזה זמן משחק רגוע עד שהולכים לישון.
בתור מישהי שגם הייתה בעבר לבד בבית עם תינוק, וגם הייתה מגיעה אחרי יום עבודה ישר לילדים, שניהם מאוד מאתגרים.
אבל באמת לחזור הביתה מאוחר ומיד לנחות לילדים ברמה שדורשת הרבה סבלנות (מקלחת, השכבות, אלו חלקים מאתגרים שדורשים פניות), זה ממש קשה.
ודבר נוסף, סדר פחות או יותר קבוע יעזור. שידעו מה קורה מתי, ארוחת ערב מסודרת, זה עוזר.
מצטרפת ממש למה שכתבו פהרק שואלת שאלה
א. להקדים את ההתארגנות בהרבההה...
5וחצי להתחיל להכין ארוחת ערב ואז לאכול..
מקלחות- אפשר או יום הגדולה ויום הקטנה...
וסליחה על ההצעה- אבל אני היתי משחררת יותר כי בעיני הלכלוך יורד בסוף...אבל הרושם והזכרונות מהילדות של האוירה בבית והאבא שהיה איתנו-זה נשאר לכל החיים ומעצב את הנפש..אז לתקופה זמנית עד שתצליחו לייצב את הארוע אפשר להוריד גם יותר מקלחות.
לדעתי אם את תתחילי מוקדם וידאר לו פחות משימות זה יעזור.
ב. את צריכה לעשות פוס משחק בתוכך
למה את חיה בהישרדות? זה החיים שאת רוצה?
מה היית רוצה להכניס לחיים כדי שהנפש תתרומם ותרגיש חיות ושמחה?
איך את יכולה להכניס ביצירתיות ובהחלטיות מקום שיביא את עצמך לידי ביטוי?
בבקרים גם עם תינוק..לשים שעתיים בביביטר ולפנות זמן לעצמך
חוג או אפילו זמן שקט ליצירה לכתיבה לקריאה להליכה..מה שמשמח אותך..להפגש עם חברות
לשנות תדר גם לגבי אחה''צ- למה רק בהשרדות? מה יעשה לך כיף לעשות איתם? מתי את נהנית מהאמהות? מה את יכולה לעשות שיוציא מעצמך הנאה וסיפוק ממה שאת עושה?
ד. לשבת לדבר עם הבעל
לא על זה שהוא צועק
ממש לא
אבל על ההורות והאוירה בבית בכללי
לשתף על עצמך והתמודדות שלך
ולהתיעץ יחד איך אפשר שיהיה אוירה שמחה ונינוחה..מה אתם יכולים לשנות בדינמיקה מול הילדים..לחשוב יצירתי על רעיונות לאיסוף היום וגבולות בנעימות
איך הייתם רוצים להגיב? איזו תגובה גם תשים גבול אבל עדיין תשמור על אווירה טובה וקשר טוב
איזה גורמים י ש לבלגן ואיך אפשר להמנע מהם
בכללי הורות מתחילה מסיפוק צרכים פיזיים והרגלים חום ואהבה וכשהילדים גדלים ההורות מתרכזת באיך..באיך מייצרים אוירה נעימה.. ואיך שמים גבולות יחד עם אמפטיה.ואיך מתווכים סיטואציות ונותנים להם כלים לעבוד עם הרגשות והתחושות שלהם,ללמד פתרון בעיות ..לגשר בין מקיבות
נשמע לי שאתם ממשיכים להיות הורים לקט ים ומצפים שהמציאות תתישר ואין מקום לביקורת על שצועק
כי קורה לכולנו
אבל כן לחשוב יחד בכללי על ההורות
מהמם..אוהבת את השבת
אפשר להקדים בהרבה את האמבטיות ולהשתמש בהם להרגעהרקלתשוהנ
ואז זה ייתן זמן מנוחה גם למי שבאמבטיה, גם לך שיש לך פחות ילדים להתעסק איתם.
ילד אחרי אמבטיה בדרך כלל רגוע יותר.
גם לא יהיה במאבק כי אין לחץ זמן, וגם יחסוך את זה מבעלך.
יש לכם משחקים לאמבטיה? כלי מטבח ודברים כאלה מכניסים למשחקי דמיון ארוכים באמבטיה, והילד יוצא שמח ורגוע יותר.
אפשר אמבטיית קצף פשוט שופכים קצת סבון על האמבטיה ואז ממלאים מים עם הדוש וזה נהיה מלא קצף
יש עפרונו כאלה שמתאים לצייר איתם באמבטיה, זה גם נחמד מפעם לפעם.
אפשר להכניס קבוע ללוז סיפור שהן יושבות בחדר לבד ושומעות, יש כל מיני כאלה. זמן לגדולות להיות לבד בלי שהקטן יפריע, שומרים להן בנאמנות על הדלת סגורה שלא ייכנס להן התינוק ומרוויחים שקט 
למשל קבוצת ווצאפ של גאונים בתנך - שולחים כל יום סיפור, אצלי מאד אוהבים את זה. יכול להיות שיתאים רק לגדולה שלך. אשלח לך קישור עם תירצי.
יש סיפורים של ספריית פיג'מה מוקלטים ע"י ספריית פיג'מה שהם מאד מאד מתוקים, אפשר אפילו במקביל לזה ששתיהן ישבו עם הספר עצמו. אם יתרגלו לזמן מנוחה זה עושה פלאים.
דוגמאות לספרי פיג'מה טובים שאוהבים אצלי ומתאימים לגיל 5-7 בכיף: תשמעו סיפור, יוליה אוספת עלים, הבא בתור, שקית של געגוע, הקיפוד שאמר מה אכפת, עד למעלה, מתן החול וההר הגדול, רוני סינרוני. יש עוד מלא. הם מתוקים ועדינים ומאתגרים קצת את הראש אז אצלי אוהבים אותם מאד.
אם רק יושבים ושומעים לא יוצאים עם עצבים כמו כשיושבים ורואים סרט ואז יוצאים מאד עצבניים ולא רגועים. אפשר קבוע אחרי האמבטיה, או קבוע בשעה מסויימת אם מסיימות להתארגן יש להן סיפור. ואז יש לך זמן לנשום.
אפשר את הקישור לקבוצת הוואצאפ של גאונים בתנך?המקורית
אני גם אשמחכבתחילה
קישור לקבוצת ווצאפ של גאונים בתנךרקלתשוהנ
תודהכבתחילה
תודה! לי הקישור לא עובד...אוהבת את השבת
תקשיבי אני קוראת אותך ובא לי להביא לך כריתחנוקה
זה מתיש!!
את ממש בהישרדות..
מתי את עושה משהו נחמד לעצמך?
מהנסיון שלי, זה נורא שוחק להיות כל היום בבית. ועוד שאת לבד
אני לא יודעת אם יש לך חברות/קהילה אבל בלי זה כמעט מתכון בטוח לשחיקה שלך.
אני ראיתי שבתקופות שהיה לי יותר זמן לעצמי, במובן גם של מנוחה אבל גם של זמן איכותי- שיעור ספורט שאהבתי (לא שהולכים כי חייבים), מפגש חברתי קבוע וכו'-
היה לי יותר סבלנות לילדים . חד וחלק.
אנחנו נשים, כלי קיבול. כשהכלי שלנו ריק קשה לנו לתת הלאה...
ואיפלו שעה בשבוע זה משמעותי.
אז האמת הייתי מתחילה מזה.
לגבי המקלחות אם ש אמבטיה (ובחורף גם חימום טוב בחדר רחצה) אז זה אחלה דבר. לשבת בפנים זה מרגיע, מווסת, מפתח. טיפה קצף ומשחקים וגם יש לך תעסוקה שהילדים עפים עליה!
יום כן יום לא זה קלאסי בחורף, א תטרידי את עצמך בזה. אבל אני חושבת שהשעות שלכם לא נכונות- 7 וחצי לילדה בגן רק להתחיל מקלחת- לא רואה מצב שלא תבכה.
בדיוק אתמול בת ה4 שלי היתה אצל חברה יום ארוך וחזרה מאד מאוחר (7) וכמה שהיה לה כיף היתה עצבנית ובוכיה ולא רוצה להתקלח. בעלי רחץ אותה ב3 דקות, היא נרדמה תו"כ לבישת הפיז'מה.
אצלי בגילאים דומים לשלך מתארגנים לשינה באזור 17:30-18:00... מתחילים א. ערב ואז לפעמים מקלחות ולפעמים ישר פיז'מות.
עוד דבר שעזר אצלינו מאד זה לעבור למקלחות צהריים. לילדים ולהורים יש אז יותר סבלנות.
אני מבינה שבעלך לא בבית אז אבל אולי אם הגדולה תתקלח כשאת לבד איתה בצהריים- בערב היא תוכל לשחק עם התינוק רבע שעה כשאת מקלחת את אחותה.
ולגבי האיסופים- אני לא יודעת איפה את גרה אבל הייתי כל מאמץ לשנות את הלוז. הוא מתיש ברמות. ועוד עם תינוק שכמו שאת אומרת בוכה הרבה.
תורנות עם הורים אחרים, לוותר על הצהרון, ווטאבר. מגיע לך ולהן יום יותר 'שפוי'.
מקלחות בצהריים נשמע מעולהנפש חיה.
(אני עושה את זה לעצמי לפעמים
וזה ממש יותר נוח.)
דעתי בקטנהשירה_11
1. לא לחזור הביתה אחר שאת אוספת את הגדולה
עדיף להשיאר באוטו עם נשנושים או ספר או משו אחר
לעלות ולרדת לאוטו עם ילדה ותינוק זה מתיששש ואני עושה את זה המון
2. מהמם שאת על אף המצב מבינה את בעלך ונכנסת לראש שלו כי זה באמת הגיוני, הייתי מקדימה את המקלחות אפילו כחלק מסדר הצהריים, ממלאה אמבטיה ושישחקו זה ייתן לך גם זמן לעצמך.
ובאמת כדאי שכשבעלך מגיע שייהנו ממני לפחות בחלק מהימים.
בהצלחה ❤️❤️❤️
עונה ממה שזוכרת אצלינואר
כדאי לעשות סדר ערב מובנה
מקלחת
אוכל
סיפור/פודקאסט
ומציעה להתחיל כבר בשש/שש וחצי
ולא לחכות לדעה מאוחרת
והאיסופים האלה זה מתיש!!
גן עיריה שנמצא חצי שעה נסיעהזה רחוק ממש
אולי להיעזר בחברה שתחזיר את אחת הבנות פעם בשבוע ואז תצאי פעם ביום ולא פעמיים?
מצטרפת לתגובות של להקדים את הלוזהשקט הזה
יוצא לי פעמיים, שלוש בשבוע להיות כל אחהצ והערב לבד עם הילדים (4.5, 2.5, חצי שנה) וממש עוזר לי שיש לי לוז מסודר
בשתיים אוספת מהגן, היא חוזרת, אוכלת, משחקת
בשלוש וחצי יוצאת לאסוף את השניה, חוזרות ברבע לארבע- ארבע (תלוי כמה הן נמרחות)
ארבע עד חמש וחצי משחקים, מתקשרים בוידאו לאחיות שלי/ אמא שלי, יצירות.. 17:15 משתדלת (דגש על משתדלת) לסדר איתן קצת ואז ארוחת ערב הכי פשוטה שיש..
חביתה, ירקות, גבינה, פסטה, פתיתים, טוסטים, אם השקעתי מראש אז מרק (כמובן שלא הכל בערב אחד)
אמבטיה- שמה את שלושתם ביחד (הקטן בדפני, הגדולות יושבות) והן מתלהבות להתקלח עם הקטן אז זה גם חוסך מריבות על זה
בהשכבות- הייתה לנו תקופה ממש מתסכלת של השכבות מתישות ומלא מריבות סביב זה, ואז דיברנו איתן (כן, כן, עם שתיהן למרות שהאמצעית כביכול "קטנה") וסיכמנו איתן שכדי שיהיה נעים ללכת לישון, אחרי המקלחת כל אחת בוחרת סיפור ואחרי הסיפורים הולכים לישון יפה.
בעלי הלך איתן במיוחד לחנות, והן בחרו ספר עם הרבה סיפורים וכל ערב בוחרים סיפור מתוך זה ועוד סיפור משאר הספרים בבית וזה ממש הפך את ההשכבות לאחרת לגמרי
וגם כשאחת מהן מתחילה לעצבן קצת בהשכבות, אני לא רבה על זה. שולחת אותה עם ספר/ בובה לשכב קצת במיטה שלנו, להרגע ולחזור.
הן חוזרת כי לא כיף להן להיות לבד שם..
הרעיון הוא לרתום אותן אלינו ולא לריב איתן.
תקשיבי הדבר שהכי הכי נראה לי משבש לך את היוםממתקית
זה הנסיעה פעמיים להביא את הבנות, כאשר הבת השניה נסיעה של 25 דקות כל צד- אמאלהההה וואו ועוד עם תינוק בן שנה, טירוף!!!
מציעה לך מכל הלב, לבקש, לחפש, להתחנן...שאמא קבועה מהשכונה שלך, או מהאיזור שלך תביא לך את הבת מהגן בתשלום מכובד מאוד. שווה לך ממש!
תחשבי שבשעה הזו התינוק (שבוכה ברוב הנסיעה) יכול לישון בנחת, ילדת בית הספר (משערת שאותה את מביאה סביב אחת וחצי, והתינוק ישן לאחר שהיא הגיעה) משחקת או זמן איכות איתך או ש"הב, או שאת נחה והיא לידך בתעסוקה שלה.
זה יתן לך אוויר לנשימה, זמן לעצמך.
למה אגב את לא הולכת ישר לגן?המקורית
שתצא יותר מוקדם הקטנה.
את כבר בחוץ כאילו
גם לדעתייעל מהדרוםאחרונה
לק"י
אם זה בזמן הגן, אז תסבירי לגננת את המצב. מאמינה שהיא תבין.
ואם זה צהרון- אצלינו פותחים בכל שעה שהיא (עקרונית אמורות להיות שעות פתיחה. בפועל, לא).
מה אפשר להכין מהערב לקופסאות אוכל של הילדים?אוהבת את השבת
אשמח לשיתופים מה עושות אצלכן
רוטב פיצה עם גבינה צהובה, אצלי לא אוהביםשופטים
זיתים או תירס אז בלי כלום מעל
ירקות שקולה בתנור, פלפלים בכל מיני צבעים, פטריות מטוגנות עם בצל וקצת רוזמרין, רק בצל לילדים, זעתר שמן זית ושום עם קצת מלח גס.
אפשר גם לעשות מזה לחמניה ממולאת ולסגור את הפיצה אחרי שנמצאים סאונה או גבינות, אבל אצלי פחות אוהבים..
ועוד מתכון שניסיתי והיה ממש מוצלח זה בגט ללא לישה של קרן אגם, זה דורש זמן התפחה ארוך אבל לא צריך מיקסר והלישה זה רק ערבוב עם כף ויותר ממש טעים, גם את זה הייתי מקפיאה ואפשר טיפה לחמם בבוקר ולשים עם גבינה קטנה בצד או מטבל אחר שאוהבים.
שרשור עוגיות מוצלחות🍪אמא לאוצר❤
יאללה תזרמו
כל אחת כותבת פה את המתכון הכי טוב וטעים שלה, ועדיפות גבוהה גם קל 😅 לעוגיות מכל הסוגים
בריאות טעימות מיוחדות רגילות פרווה וחלביות....
המטרה שרשור ששווה לשמור לעת צרה כדי לשלוף מתכון טעים ומוצלח🙂↔️
כן! אחותי הכינה והביאה לי והיה מעולה!יראת גאולה
אולטראסונד וגנילי יכול לאסור?אנונימית בהו"ל
יש לי תור לעוד שבוע
ונראה לי שאני מקבלת היום/מחר 😕
משמע זה יהיה ב7 נקיים
אם המטמר יוצא עם דם אז כן ...שלומית.
אוףאנונימית בהו"ל
מבינה לליבךשלומית.
אני נמצאת בסיטואציה דומה וזה באמת קשוח...
בהצלחה! ותחזיקי חזק את הברכה והקדושה שאת מביאה לעולם בהתמודדות הזו
תודה!אנונימית בהו"ל
זו שאלה מאוד מקובלת ופשוטהיראת גאולה
הבדיקה עצמה לא אוסרת כמובן,
אבל לפעמים יוצא מעט דם,
והכי גרוע - לפעמים הרופאים אומרים את זה גם בלי ששאלת, כי הם יודעים שזה חשוב לטהרה, אז הם מאוד נדיבים ואכפתיים לעזור לך - ולפעמים זה יוצא יותר גרוע. אז אם הרב אומר לזרוק בלי להסתכל - חשוב לומר את זה לרופא.
ולפעמים הבדיקה גורמת לשריטה או מתיחה קטנה למי שרגישה, יכול להיות שעדיף לוותר על בדיקה באותו יום.
אל תסתכלי עליואורוש3
ככל שזכור לי,לנו רב פעם אמר לבקש מהרופא לא להסתכלאחת כמוני
לדעתי בכלל לא בטוחאנונימית בהו"ל
צריך לשאול רב.
אמנם המתמר נכנס פנימה אבל את לא חייבת להסתכל (כמו בשירותים) ואם הרופאה לא דתיה מן הסתם לא תגיד לך
ולא ברור לי בכלל שאת צריכה לשאול אותה.
וסליחה שמאנונימי עכשיו רואה, סורי
ככל הידוע לי אם הרופא רואה דםלפניו ברננה!
מבחינה הלכתית צריך לדעת.
הפתרון הוא לבקש מהרופא לזרוק בלי להסתכל.
אבל כמובן הפורום הוא לא מקום לפסיקת הלכה ולכן אין ברירה אלא להתייעץ עם הרב..
הרופאה שלי (לא דתיה)עדינה אבל בשטח
גם לי.יעל מהדרום
שלי כנראה עובדת עם הרבה דתיות, וכנראה שיש כאלה שבקשו לדעת או לא לדעת. או שהיא בעניינים, וחושבת שאולי זה חשוב.
איזה רופאות משכילות בעניני דתחנוקה
לי רופאה פעם הציעה סטריפינג, בקשתי רגע לדבר עם בעלי וצלצלתי לשאול אם זה אוסר.
בלחש היא שאלה אותי אם אני צריכה להתיעץ עם בעלי על כל דבר, והאם אני מרגישה מאוימת ממנו
😬 אופסיעל מהדרום
אוי🤣Seven
חח צוחקת לעצמי 🤣עדינה אבל בשטח
צחוק בצד- אבל כל הכבוד להמקרמה
אמתואז את תראי
באמת כל הכבוד לה על האכפתיותיהלומה..
אוי ואבוי
רקאני
פעם רופא שאל אותי אם ארצה לדעת או לאאחת כמוני
לפני הבדיקה.
זה היה. מאד יפה בעיניי
שלי אמר בפירוש - אם יש דם זה לא אוסר😅זוית חדשה
חח הוא מקבל עדים לבדיקה? 🤣עדינה אבל בשטח
זה שונה - אין מה להקיש ממקרה למקרהבארץ אהבתי
בבדיקת פאפ פוצעים טיפה את צוואר הרחם, כחלק מתהליך הבדיקה. לכן אם יש גם - ברור שהוא מפצע.
זה שונה מבדיקת אולטרסאונד שבה המתמר לא אמור לפצוע את המקום, ואם רואים דם אז כנראה שהוא מהרחם (אלא אם כן יש סיבה לחשוב שזה פצע - אם היה כאב, או שראו פצע בבדיקה, או שהאישה הולכת לבודקת טהרה שרואה פצע).
תשאלי רבSeven
ועוד שאלה- אפשר לעשות בדיקה בזמן וסת?אנונימית בהו"ל
אני על גלולות, אז לכאורה יכולה למשוך
אבל כבר נמאס לי מהכתמים, וגם ככה אנחנו מגבילים את עצמנו...
בטח שאפשר. בהצלחהאמהלהאחרונה
מחפשת טיפים לנוחות בהנקהמדפדפת
במיוחד בלילה...
במהלך היום מניקה על הספה, אז יחסית נוח, אבל בלילה כשהוא מתעורר אני מתיישבת וצריכה להישען על הקיר, אז זורקת מאחורי את הכרית ומנסה להישען על זה אבל זה הורג לי את הגב..
מחפשת רעיונות איך לייעל את ההנקה בלילה שלא תגמור לי על הגוף, לא מצליחה להניק בשכיבה
ואם למישהי יש גם טיפ מה לעשות עם הכאבים בפרק היד מלהחזיק אותו תוך כדי הנקה אשמח!
תודה לכולן😃
לשחק עם כריותאיזמרגד1
לי יש כרית ארוכה כזאת כמו של ספפה, ומעלה אני משעינה את הכרית שלי או עוד כרית ויחסית נשענת בחצי ישיבה כזה ואז זה נוח. תמצאי לך את השילוב של כריות שיהיה לך נוח.
לגבי פרק כף היד או להשעין אותו על המרפק, או לשים גם כרית מתחת ליד... קצת לוגיסטיקה אבל שווה את זה שלא יכאב.
את מצליחה בלילה לסדר את זה?מדפדפת
על השורה האחרונה שלך…שומשומ
אני נתמכת ברגל, מרימה אותה בזוית שתיצור משולש עם המיטה / הספה..
הידיים שלי משוחררות בהנקה בדרך כלל
לגבי השאלה הראשונה, יש לנו ראש מיטה מרופד אז אני מתרוממת עם הכרית כתמיכה לגב התחתון והראש מיטה תומך בראש..
אולי תנסי לאלתר משהו כזה
ניסית כרית הנקה?יעל מהדרום
בדיוק קניתימדפדפת
איזה סוג יש לך?מצפה88
לי יש של מילגה וכך אפשר לסדר אותה גם מאחורה.
אולי תניחי את הכרית שאת ישנה עליה כמו כרית גדולה לגב כמו שיש לספות, ובשביל העורף כרית נוספת קטנה יותר? כמו כרית נוי של ספות.
נראה לי שככה עשיתי לפני שהייתה לי כרית הנקה
יש לי כרית בצורת חצי עיגולמדפדפת
אני אחפש כרית שיש לה גם מאחורה, לא ידעתי שקיים
תודה!
מכירה כרית ענקית ארוכה של ספפה שהחצי שלה שטוח?חצי שני
אז אני משאירה כזו תמיד צמוד לאיפה שהמשענת של המיטה
ישנה קדימה יותר עם כרית רגילה אחרי לידה ואז רק מתיישבת וזה לא זז כי זה מאסיבי
לא חושבת שהבנתימדפדפתאחרונה
על איזו כרית מדובר
בספפה שלנו יש כריות רגילות וזה מה שאני מכירה
2 שאלות על בן 4 חודשים- הנקה ושיערפה לקצת
1. איך זה הולך עם ההנקה? לנצח נשאר כל 3 שעות?
תוהה אם זה אמור להטריד אותי שלאחרונה פותח מרווחים של 4-5-6 שעות וההנקה עדיין נשארת 10-15 דקות?
הכוונה, הוא לא אוכל יותר מהרגיל אחרי 6 שעות
לגבי המשקל, בביקורת בטיפת חלב בגיל חודשיים ובגיל 4 חודשים אמרו לי שעולה לאט אבל בעליה. לא אמרו לעשות משהו בגלל זה.
2. הייתן עושות קוקו לבן 4 חודשים?
אם כן, עם איזו גומיה?
השיער מגיע לו לעיניים וזה מציק לי אבל מרגיש לי קטן מידי לקוקו
זה צריך להיות הנקה לפי דרישהדיאן ד.
בכלל לא להסתכל על השעון יותר מידי (רק מתחת ל- 3 קילו או אם יש בעיה בעלייה במשקל)
רווחים בהאכלה זה מצויין, זמן ההנקה לא רלוונטי. הם גדלים וממילא יונקים יותר יעיל.
המדד שצריך להיות זה האם עולה במשקל.
לגבי 2 אפשר לשים סיכה קטנה.
הם לומדים לינוק יותר ביעילותואז את תראי
אני לבן שלי גזרתי פוניחנוקה
זה מעצבן אותו הקוקו (לא התחלנו בגיל 4 חודשים אבל קל וחומר..)
וככה לא נכנס לו שיער לעיניים.
סיכות קטנות היה מפחיד אותי שיפלו ויכניס לפה...
עכשיו הוא בן שנתיים ואני ממשיכה בזה כי תכלס הוא שובב וגם ככה כל הלבשה איתו זה מסע, אז עדיף לי לגזור פים בחודש ולא לעשות לו קוקו כל בוקר (שהוא ממילא יוריד בדרך לגן, כמו הנעליים והכובע והמעיל)
בעיקרון הנקה זה לפי דרישהיעל מהדרום
לק"י
אבל אני כן זוכרת שאמורות להיות מספר הנקות ביום (8 אולי?).
אולי כדאי להציע לו בין לבין.
לגבי קוקו- אפשר לעשות, אם זה מציק לו.
לבן שלי בקושי יש שיער, אז קשה לי להאמין שבגיל 4 חודשים נגיע לשאלה כזאת בכלל🤣
כל ההנקות הם במרווחים של 4-5 שעות?איזמרגד1
כי זה אני לא בטוחה שזה תקין ונראה לי צריך לעקוב על המשקל או משהו... אם חלק מההנקות מרווחות יותר ןחלק לא זה נראה לי בסדר גמור
ולמה לא לעשות קוקו? איזה ממיס זה תינוק בן 4 חודשים עם ממטרה על הראש🫠
עונה לכולןפה לקצת
לרוב זה לא יעיל להעיר אותו כדי לאכול כי הוא לא מוכן לאכול אם זה לא מרצונו חח
אין שלב שבו לא משנה כמה אוכל ושיאכל מתי שבגלו וזהו? ככה עד גיל שנה צריך לשים לב לשעות?
@איזמרגד1 לא כל ההנקות אבל כן יש כמה פעמים שאוכל אחרי יותר מ3 שעות.
לגבי השיער, לא רלוונטי לגזור
סיכות לא נשמע לי בטיחותי
וגומיה, השיער חלק אז גומיה פשוטה בטח תחליק
והגומיות מגומי הקטנות קשה להוריד אותן ומפחיד אותי קצת למשוך את השיער באזור המרפס
את הגומיות הפיציות אפשר לקרוע ולהורידיעל מהדרום
לק"י
אבל יש גומיות קטנות יותר חזקות. צריך להסתכל בחנויות.
נדמה לי שקניותי מסקרה משהו טוב. לא מצאתי באתר שלהם, אבל זה משהו כזה, רק הקטנות (יש כאלה דומות חלשות יותר. אז לא החלשות):
גומיות צבעוניות לשיער - סט 12 גומיות | Sacara
קניתי בתוך נרתיק בכל מיני צבעים.
אז זה נראה לי ממש בסדראיזמרגד1
לגבי הקוקושושנושיאחרונה
אני עשיתי לבן שלי קוקו בהתחלה כי השיער הגיע לעיניים.
כבר בגיל 3.5 חודש כשהוא נכנס למעון הוא היה עם קוקיה.
בגיל חצי שנה בערך עשיתי לו פוני בובה וזה היה הדבר הכי מתוק שיש. היה עם פוני כזה למשך שנה.
לאחר מכן עברנו לקוקס גבוה
בעל הורמונלי לקראת לידה .הדרים
אז ככה , אני טיפוס הרבה יותר שכלתן (גם יותר קרה באופי), פחות רגשית ופחות נפגעת , בעלי בדיוק ההפך - נפגע מאוד , אוהב מאוד, ורגיש מאוד.
אנחנו מאזנים מאוד אחד את השנייה ב"ה וסהכ אפשר לומר שיש לנו אחלה זוגיות תודה להשם, למרות השוני.
כרגע אנחנו במעקב הריון עודף , אני מחר בערב מתחילה שבוע 41, עלינו כל יומיים וחוץ ממשקל גדול (משהו שהיה גם בלידות קודמות), ב"ה כמות המים ניטור מנח עובר וכו תקין (הרופאים לא דוחפים אותי לזירוז חוץ
מההמלצה שאולי כדאי לך כי העובר יגדל וכו').
בעלי ממש מתרגש לקראת הלידה אבל מבטא את זה בלחץ , אני כל יומיים כשעולים לביקורת מנסה לרמוז לו שלא יפסיד עבודה ושהוא ממש לא מוכרח לבוא איתי אלא להפך, אני מעדיפה לצאת מוקדם בבוקר, שיפזר את הילדים, לעשות את הביקורת ולחזור כל עוד הכל תקין בע"ה .
הוא מתעקש לבוא ולהיות חלק, אני לא מונעת ממנו וזה גם נתן לנו מעט זמן זוגי שהיה חסר לנו מאוד; אבל אני אומרת לו שבעיניי מיותר שהוא ככה מול העבודה שלו, כי הימים שבאמת אצטרך אותו יהיו הימים שלאחר הלידה .
אז איפה הבעיה מתחילה ?
שבת קודמת היינו צריכים להתארגן על סידור לילדים למידה ותתפתח לידה (המשוער היה שבת אחרונה ), אמא שלי ואחיות שלי באו וכו, השבת אמא שלי הזמינה את שאר האחים שלי אליה , ולא רציתי שהיא תבטל אותם - אמרתי לבעלי שיש שתי אופציות , או שאמא שלי תבוא עם אח שלי ובת זוגו , ועם עוד אחות קטנה שלי- לי זה באמת לא מפריע , בעלי לא רצה כי אין לי כוח להרבה אנשים ואירוח , שחררתי וכמובן לא לחצתי .
אופציה ב הייתה ההורים שלו אבל הם גם הזמינו לשבת את אח שלו והילדים שלו כך שיצטרכו לבטל אותם אם הם באים אלינו והסברתי לו שלא נעים לי לבקש מההורים שלו בגלל זה כי אני לא רוצה לבאס את גיסי וגיסתי שחיכו להתארח .
בעלי החליט שעדיף שנדבר עם ההורים שלו (יכול להיות שהוא העדיף פשוט זוג הורים אצלו בבית מאשר את אמא שלי ואחים שלי שזה גם בסדר, מה גם שאני בנקודה שבאמת אין לי העדפה לשום צד וברוך השם מסתדרת מאוד עם חמותי ואוהבת אותה , אני נטו צריכה סידור לילדים שבבית למידה ותתפתח לידה בשבת).
אז בעלי התחיל להיפגע מעצם זה שאנחנו צריכים לעשות טלפונים לכולם ולדאוג לסידור , עכשיו אני ממקום שכלי מסבירה לו שזה לא שההורים משני הצדדים עוצרים את כל החיים כי עומד להיוולד בע"ה עוד נכד, ושיבין שהגיוני שיש לאנשים לו"ז. הוא מבחינתו מצפה שאמא שלו או אמא שלי יתקשרו ויגידו מה עם שבת אנחנו נבוא אנחנו נעזור וכו,
אני רואה את זה ממקום יותר שקול שאם אתה צריך עזרה אז אתה מבקש אותה.
בקיצור בסוף חמי וחמותי יבואו , אבל בעלי רב עם חמותי שהיא לא הציעה את זה מעצמה ושאנחנו היינו צריכים להתקשר בכלל (אני ברקע מנסה להזכיר לו כיבוד הורים ושיירגע), חמותי מכירה את זה שהבן שלה רגיש ולחוץ במצבים כאלו אז זה לא התפתח מדי אבל עדיין אני כאילו עוצרת ואומרת לו "מאמי אני מבינה שאתה רגיש ולחוץ ורוצה שהתינוק כבר יצא ולהיות אחרי הכל , אבל אני צריכה לבוא ללידה רגועה ולא יכולה עכשיו להכיל את הרגשיות יתר שלך , אני זאת שאמורה להיות עם הורמונים חחחח"
עכשיו חזרנו מבית חולים והוא פשוט עלה למיטה במחשבות , אני נותנת לו את המקום שלו אבל היי מוצאת את עצמי מתלבטת בין לצאת לסופר לקניות לשבת , לבין להחליף
מצעים ולנקות 
(זה כבר אישיו גם אצלי , גם אם אף
אחד לא היה בא לשבת הייתי מסדרת וכו כי אני לא מסוגלת לשבת יותר מדי בחוסר מעש ונחתי מספיק השבוע כי יצאתי לחופשת מחלה עד הלידה …)
אבל כאילו בוא תראה אותי שנייה , קח יוזמה בוא נצא ביחד לקפה אם אתה כבר לא עובד היום, נמשיך לקניות קצת
לשבת , כאילו מה אתה משתבלל לי עכשיו בפגיעות שלך ובציפיות שלך מכל העולם.
וגם נקודה שמפריעה לי (לא מערערת אותי אבל כןהדרים
מפריעה)
היא זה שהוא יושב מול הרופא ומהלחץ
אומר לי מאמי אולי כן תקחי זירוז וכו, ואני מסבירה לו ברוגע שהערכות משקל זה דבר שהוא סטטיסטי (ילדתי את הבת שלי בלידה טבעית במשקל מאוד מכובד כמעט של 4 ק"ג), ושזו לא סיבה לזרז כל עוד הרופא אומר שהניטור והכל תקין וכמות המים. מסבירה לו שרופא חייב להגיד לי סיכונים ושהילד עלול לגדול וכו כי בסוף יש פרוטוקלים, אבל אם הרופא בעצמו אומר לחזור ביום ראשון , אז בוא תתן לגוף שלי להתחיל את הלידה בזמן שצריך בע"ה ובלי התערבויות מיותרות .
אצלי זה בדיוק כמו אצלך רק הפוך לצעריAvigailh1
תעריכי ממש.
בעלי רואה כל מיני התנהגויות לא מכבדות כלפיי מהמשפחה שלו ושותק ,לא מתערב, לא לוקח צד ,לא מגן עליי . אצלינו הצד של בעלי בכלל לא מראים שום רצון לעזרה אני אחרי לידת תאומים וכלום לא טלפון למה מה שלומך צריכה עזרה נכדים שום כלום ומנגד הולכים לבקר את האחות שלו שלא גרה בעיר ובכלל לא אחרי לידה . זה מה יש . עדיף לא לצפות לכלום. ולגבי כל הימים האלה של הביקורות גם הפוך אצלי בעלי מעדיף לשמור את הימים לאחרי הלידה מה שנכון בעיניי. בקיצור לכל אחד כואב ממקום אחר . שיהיה לידה קלה והמון הצלחה .
כואב לי לשמוע , חיבוק, ותודה על השיתוףהדרים
את בסדר גמור. ♥️המקורית
והרגשות שלך ממש לגיטימיים
אצלנו גם כמוך. בעלי מול ההורים שלו מתנהל בצורה דומה
למדתי לא להתערב. אם זה מפריע להם, שיחתכו אותו. בתים שונים, דינמיקה שונה, לא ענייני
לגבי זה שהוא בא לכל בדיקה - בכנות, הייתי אומרת לו שאת לא רוצה שיבוא. שוב, ממקום דומה של לחץ עומס רגשי מיותר שהאמת זה ממקום טוב רק הדאגה וההצפה הרגשית מקשה, אני משאירה את בעלי בצד בכל הקשור לעניינים בהם הוא מכביד עליי ושואב ממני אנרגיות יותר מאשר מחזק. שילך לעבודה ויעזסק את עצמו שם ואת תדאגי לכל השאר
מצטרפתשוקולד פרה.
בעיניים שלי, את היולדת אז באופן טבעי הוא אמור להתחשב בך יותר.
ואני חושבת שזה טוב שאת תופסת מרחק מהאובר- רגישות כיוון שזה לא טוב להיכנס למערבולות האלו, ובהחלט את מאזנת אותו בזה.
הכל בסדר
Avigailh1
מעניין למה השם מזווג זיווגים כאלה הפוכים
אולי כי חסר לנו קצת איזון בעצמינו
וואי וואי...איזה קטע😅יעל מהדרוםאחרונה
לק"י
לא קל להכיל כשאת בעצמך צריכה תמיכה.
באמת אולי כדאי להגיד לו שאת מעדיפה ללכת לבד, ולא לרמוז.
מתי חוזרות לנהוג אחרי לידהחנוקה
אולי זה שאלה קצת משונה ורק אני ככה
נוהגת עד רגע הלידה בכיף ובשמחה בלי קושי
אחרי הלידה מאבדת כל בטחון עצמי
מרגיש לי לא תקין לנהוג. כאילו האינסטינקטים קצת מעורפלים עדיין.
כמה זמן אחרי לידה זה סביר לנהוג?
או שאין דבר כזה וזה באג שלי?
אני ממש ממש מבינה אותך!!!לפניו ברננה!
יודעת בדיוק על מה את מדברת.
אני גם הרבה יותר מפחדת ולחוצה על הנהיגה של בעלי אחרי לידה.. ולנהוג בכלל זה הזוי.
אני חזרתי לנהוג בערך 3 שבועות אחרי הלידה, באין ברירה בגלל שהרכב שלנו היה קטן מדי אז בעלי נסע בתחבצ. זה היה קשה נורא. וסיימתי את הנהיגה מותשת...
זה היה בתקופת החגים, נסענו ככה כמה נסיעות ארוכות אחת אחרי השניה.. זה היה מאתגר ממש. התינוק ישן רוב הזמן.. אבל אני הותשתי מזה וכל הנהיגה הייתי דרוכה מאוד כי ידעתי שאם לא אהיה דרוכה אעשה טעויות..
ממש מזדההואז את תראי
מתי שאת מרגישהEliana a
כמו שכתבת
לוקח זמן לחזור למוד
אולי שבועיים הייתי אומרת
בגדול כמעט מידדיאט ספרייט
אולי לא בשבוע הראשון כי הכל עוד רגיש והכל וגם לא תמיד יוצאת מהבית בכלל.
אבל אח"כ כשצריך איסופים וטיפת חלב נוהגת כרגיל.
אני נהגתיoo
בחזור מבית חולים
וגם בהלוך עם ירידת מים
(ככה זה כשלבעל אין רישיון)
אבל זה היה קשוח
אז מבינה על מה את מדברת
דומה גם אצלנושושנושי
מהבית חולים חזרנו במונית.
לברית של השני נהגתי, הרגיש לי בסדר.
גם אני נהגתי עם ירידת מיםמתיכון ועד מעון
אבל בטעות, הדחקתי את זה שהייתה לי ירידת מים
כמה ימים אחרי בתוך הישוב.. שבוע וחצי אחרי לטיפתואילו פינו
חלב.. ומאז לפי הצורך..
אבל מבינה את הקושי..
נהגתי לברית בתוך הישובנעה1987
אני נהגתי חזור מבית החוליםשלומית.
שיואווווווו איך???🫣אמא לאוצר❤
האמת שזה קצת קשה להיות בפוקוסשלומית.
ואכן בנסיעה הנ''ל דפקתי מישהו בקטנה (אם כי אולי הוא סבר שזו הייתה אשמתו כי מעולם הוא לא התקשר אליי על אף שהשארתי לו פרטים...) אבל בעלי לא נוהג וזו הייתה הדרך הכי סבירה לנסוע הביתה. בלידה אח''כ שבוע אחרי הלידה.
אבל בכללי מרגישה שנהיגה זה לא מאמץ מאוד גדול, אני ממש נחה הרבה (וחלשה...) אחרי לידות ודווקא עם נהיגה איכשהו הסתדרתי. אבל אולי בגלל שידעתי שבאמת אין לי ברירה
אחרי לידה ,אני לא נוהגתשמעונהאחרונה
ההורים שלי לא הרשו לי לנהוג מהבית חולים
מבינה אותך גם!! בסוף חודש תשיעי הרגשתי ככהאוהבת את השבת
ממש הודיתי לה' שלא עשיתי תאונות
כמובן נהגתי רק קרוב לבית אבל עדיין..
הרגשתי ככ לא איתנו..
ועדיין, גם אחרי, לא ככ ארצה לנהוג..
הראש שלי ממש לא חזר לעצמו
מרגישה קשישה, באמת..
בקיצור תרגישי את עצמך
לטיפת חלב הראשונה😅השקט הזה
שבועיים וחצישמ"פ
עם בעלי על הקו שמדבר איתי כדי להסיח את דעתי מהעניין
חשבתי שאני היחידה ככה איזה כיף לגלות שלא
אני חזרתי אחרי חודשפרח חדש
והרגשתי שאני לא לגמרי מפוקסת
זה היה מפחיד ממש
ולא קשור לעייפות
לא יודעת להסביר
איזה קטע... אף פעם לא הרגשתי שוני אחרי לידהכבת שבעים
ואני לא נהגת על...
אחרי הלידה האחרונה נהגתי לפני הברית בתוך העיר וגם לברית נהגתי וזה היה שעה נסיעה בלי פקקים... 🫣
מידאפונה
השיא היה אחרי הלידה השקטה
ילדתי באמצע הלילה, בעלי בא לשחרר אותי בערב אבל אחיות שלי רצו לצאת איתי לבית קפה אז הורדתי אותו בתחנת אוטובוס שיסע הביתה והסתובבתי בעיר (בזמן שחיכיתי להן קפצתי לניחום אבלים).
אני ממש מבינה אותך, לוקח לי הרבה זמןממשיכה לחלום
בין שבועיים לחודש
אני מרגישה לא מפוקסת מספיק כדי לנהוג
ברור שהגיונירקלתשוהנ
אני כן חוזרת לא הרבה אחרי הלידה, אבל קרוב ללידה קשה לי, פחות עניין של ריכוז ואינסטיקטים, יותר קצת היסטריה וקצת חרדות, שזה גם משפיע כמובן על ריכוז
הדרך הביתה מהבית חולים ממש ממש מפחידה אותי, למרות שבעלי נוהג.
לי בסוף ההריון ממש כאב לנהוג בגלל הסימפירוני_רון
ויחסית מיד אחרי הלידה השתפר לי
ונהגתי מיד אח"כ
מן הסתם לא ביומיים הראשונים, סתם כי לא ככ יצאתי, אבל אחרי כמה ימים כבר נהגתי..
נראה לי הכי מהר היה יומיים אחרימתיכון ועד מעון
ילדתי יומיים לפני חג ובחג הייתי אצל ההורים שלי, ויש לנו שני רכבים כי אנחנו לא נכנסים לרכב אחד אז נהגתי לשם, היה מתיש, אבל לא הייתה אופציה אחרת