הבת שלי בת 1.10 (עם עיכוב התפתחותי וקוגניטיבי משמעותי, אם זה רלוונטי לסיטואציה).
עד לא מזמן היא הייתה אוכלת ממש יפה, גם ממש מגוון וגם כמויות יפות. לאחרונה אני מרגישה שנהייתה בררנית. אם זה לא נראה לה- היא יכולה ישר לזרוק, גם אם זה משהו שהיא אוהבת או שהיא אפילו לא טועמת. למשל, יום אחד היא תאכל חביתה בתיאבון, למחרת רק תזרוק, או למשל, היום הכנתי לשתי הבנות שלי פסטה, אני יודעת שהיא מאוד אוהבת, אבל בקושי אכלה.. לפעמים הכניסה לפה ולעסה ואז הוציאה וזרקה על הרצפה. מעבר לזה, אני מרגישה שהיא ממצה מאוד מהר וגם אם היא מסכימה לאכול - מהר מאוד היא מפסיקה ומתחילה לבכות. על ירקות ופירות בכלל אין על מה לדבר, לא מנסה אפילו.
אני כן אגיד שכמעט תמיד שאני מושיבה אותה בכיסא היא ישר מצביעה על המקרר, כאילו היא יודעת שיש שם משהו שהיא רוצה, אבל זה משהו שאני לא בהכרח רוצה להביא לה, למשל גמדים, או מהו בסגנון.
אני חייבת להבין למה היא ככה. מאז שהיא נולדה היא לא עולה מספיק במשקל ותמיד אנחנו במעקב משקל איתה (כמובן שמדובר על עקומת גדילה משלה), אני תמיד בלחץ שהיא תאכל כי היא צריכה לעלות במשקל.
בד"כ היא אוכלת טוב במעון, אלט אם זה משהו שהיא פחות אוהבת.
יש לנו טיפת חלב בקרוב, אז מן הסתם אתייעץ גם עם האחות (שאני ממש סומכת עליה), אבל כן אשמח לשמוע עוד רעיונות מאימהות מנוסות