סקרניתמיטל בן חמו

שואלת ברצינות איך אפשר שלא להאמין באלוקים אחרי שמביאים ילד לעולם? זה הרי נס מעל הטבע זה

ויודעות מה גם נניח והוא לא קיים - בעייני עדיף לחיות עם אמונה מאשר בלי כי הכל פחות כבד… פחות משקל על הכתפיים שלנו. קורה משהו "אה ככה ה' רצה" וזו הקלה 😮‍💨

דברת פעם עם מישהו שלא מאמין?חושבת בקופסא

את מכירה את צורת החשיבה הזו?

קל מאוד לחשוב שדרך שלך הכי ברורה ופשוטה ואי אפשר לחשוב אחרת כי אף פעם לא שקלת נקודת מבט אחרת.

ולידה היא תהליך ביולוגי הכי טבעי שיש, זה ממש לא מובן מאליו לראות אותו בתור נס למי שזאת לא צורת החשיבה שלו.

וגם מה שאמרת לגבי אמונה של "אה, ככה ה' רצה", יש הרבה אנשים דתיים שלא חושבים ככה, ודווקא יש הוגי מחשבת ישראל שרואים את זה בעין שלילית כי דבר רע אמור לגרום לחשוב אם יש חטא שצריך לחזור עליו בתשובה. יש גם תשובות והסברים נוספים, זה מה שעלה לי לראש עכשיו.

באופן כללי אני ממליצה לחשוב לעומק על למה אנחנו עושים ובמה אנחנו מאמינים, ולא להשאר בנקודת מבט רדודה של "ככה זה", במיוחד לא בנושאי אמונה.

כי לאדם חילוני מה שכתבת כאן יכול לגמרי להעלות גיחוך על "דוסים פרימיטיביים", וזה יהיה מובן לגמרי.

אמממיטל בן חמו
אני שואלת ברצינות זה מסקרן אותי ולכן אני מצפה לקבל תשובה רצינית איך אפשר שלא להאמין בה' בין היתר אחרי שחווים לידה. ולידיעתך אני חילונית😊 
כי אפשר לחשוב באופן כללי שכל העולם הזה התפתחקופצת רגע

ללא בורא.

ואם כך הרי שלידה זה בסך הכל ארוע ביולוגי נפוץ למדי. לידה זה חלק מהעולם הטבעי ויש לה הסבר טבעי.

לידה זה ארוע מרגש מאוד, אבל עבור מי שלא מאמין הוא לא קשור לה'. 

תודה 🙏🏽מיטל בן חמו
בדיוק המחשבות שלישירה_11
אחרי שילדתי פעם ראשונה 🙂
עוד מחשב שעברה לי בראשמיטל בן חמו

האמת שבדיוק אתמול ראיתי את העמוד של עמותת "מושיטים יד" אם אתן מכירות (שבדיעבד זו טעות לאישה הורמונלית🫠) וממש כעסתי אז שאלתי את בעלי למה ה', שהוא לכאורה אל טוב, עושה דברים כאלו קשים לילדים? ולמה הם צריכים לסבול? אני לא מבינה… ואז בעלי אומר לי "את לא מבינה כי הוא ה' ואת רק מיטל" וזה מקומם אבל נכון. כנראה שיש דברים שלא נבין אף פעם

זאת צורת מחשבה מאוד פשטניתחושבת בקופסא
למה לכתחילה חשבת שעצם הסבל בעולם סותר את מציאות ה' בעולם? חשבת שהוא סנטה קלאוס שדואג שילדים ייחיו בטוב כי הם חמודים?

אם מעניין אותך ללמוד אמונה ברצינות, הייתי ממליצה להתחיל עם המאמרים באתר לדעת להאמין מכון עולמות - לדעת להאמין

אמונה רצינית לא מבוססת על רגשות של התעלות רגשית כמו בלידה, אלא על חקירה והעמקה רצינית ומבוססת. יש חשיבות גדולה גם למסגרת ולמעשים. עובדה שהאמונה הרגשית שלך לא גרמה לך לשמור מצוות.

תודה אבל…מיטל בן חמו

לא חושבת שהוא סנטה קלאוס, חושבת שכל מי שמאמין בה' מתוך פחד מפספס פה נקודה חשובה. ה' הוא אל טוב ומה שבעיניי נתפס כטוב לא בהכרח כזה. אני לא רואה את התמונה השלמה יותר ובגלל זה הוא ה'.

וחקירה צריכה להתחיל מאיפשהו לא? בעיקר משאילת שאלות 

מסכימה איתךיראת גאולה

לפי מה שלמדתי, ה' הוא באמת טוב, ועושה לנו רק טוב, אבל לא תמיד אנחנו יכולים להבין מה טוב במה שקורה.

לכן אנחנו מתפללים ומאחלים למשל 'שנה טובה ומתוקה' - מתוק זה הטוב שאנחנו מבינים בשכל הקטן שלנו.

כמו ילד קטן שלא מבין למשל למה מכריחים אותו לקבל תרופה או ויטמינים... הוא מעדיף לאכול רק ממתקים. אבל ההורים מבינים מה יותר טוב בשבילו.

טוב זאת גם שאלה של מיקרו/מקרו וזמןמרגול

האם הטוב הוא באופן כללי בעולם? ליהודים? למשפחה שלי? לי?

האם מה שקורה לי הוא טוב *לי*? או שזה עושה משהו טוב, אבל ייתכן שלמישהו/משהו שאני לא אהנה מהטוב הזה

הרי נכון, כשאמא נותנת לילד שלה תרופה מרה, היא יודעת שיהיה לו מגעיל, אבל שזה יהיה לו טוב לגוף בעוד כמה שעות/ימים

ויש תקופות שהן "כאבי גדילה"

נכון.

אבל השאלה היא באיזה רמה וזמן הטוב "מובטח"

(כלומר, אולי *לי* קשה וגם יהיה רע וקשה, אבל זה משהו חשוב בשביל מהלך שיעשה טוב לכלל/אחריי…)

לא שוללת. רק אומרת שגם בזה יש המון היבטים

וגםמיטל בן חמו
וגם מה שכתבת "יש חשיבות למסגרת ומעשים" זה מדויק. בטח בחיים שמלאים שפע, התורה שמה "גבול" אני מוגבלת" לאיש אחד, עבודה אחת, בית אחד. אני חושבת שיש בדת הרבה איסורים אבל בעצם שמה נמצא החופש האמיתי. בגבולות. מישהו פעם אמר לי "יש הבדל בין אמונה לדת. דת זה ספר חוקים" ואני אומרת- איזה מזל. הדת מעדנת הרבה מאוד קולות פנימיים דבור, לבוש, התנהלות מול אנשים. והלוואי שככה היו מלמדים את הדת. פחות על עונשים ומדורי גיהינום ויותר על היופי שלה. הלוואי שאזכה
באמת יש מסגרות שאפשר ללמוד משם על היופי שבדתנפש חיה.

וביהדות בכלל

יש כל מיני זרמים שאפשר ללמוד מהם

מה את מחפשת?

לאיזה סגנון את מתחברת?

הידברות / מכון מאיר / חב"ד

בהצלחה!

ואיזה כיף זה שאת מרגישה טוב ויופי ביהדות

מה השאלה?נעמי28

המדע יודע להסביר לפרטים איך זה קורה.

שרשרת של תגובות פיזיולוגיות.

זה אמנם מפעים מאוד ומרגש אבל זה לא משהו שמעלה תהיות על אי קיומו של אלוקים.

ובנוגע לאמונה מסכימה.

האמונה נותנת תחושת ביטחון.

..מיטל בן חמו
את בטוחה שהמדע יודע להסביר? כי לא מצאתי הסבר רציונלי
לאיזה חלק לא מצאת הסבר רציונאלי?קופצת רגע
למשלמיטל בן חמו

אולי זה משעשע אבל - דמעות, התרגשות, חלומות, כל אלו זה דברים שהמדע לא יודע להסביר

חשבתי שהתכוונת ללידה, על זה פתחת את השרשורקופצת רגע

ועל זה הגיבו לך שהמדע יודע להסביר...

בכל מקרה, התרגשות, חלומות וגם תפקוד פיזיולגי של הדמעות בעין, יודעים להסביר.

מצד שני, גם בעיני ההסברים של המדע לא שלמים בכל נושא פיזיולוגי. אבל יכולה בהחלט להבין מי שחושב שהבעיה במדע הוא שהוא לא מתקדם מספיק, ושאין כאן הוכחה לקיום בורא דווקא. 

דווקא המדע יודע להסבירשמעונה
דמעות יש שק של דמעות שמתפרץ בארועים מסויימים...

לא אכנס לזה מידי, שלא יערער אותך אבל לכל דבר כזה יש היבט פזיולוגי מוסבר.,. 

וואלה?מיטל בן חמו
לא מצאתי משהו כזה… אה ולהפך אני לא נבהלת… לדעת איך הגוף פועל רק מעמיק אצלי את אפקט ה"וואו" 
מסכימה זה שהכל פועל ככה בלי פאשלותשמעונה
זה מטורף
המדע ממש יודע להסביר כל אחד מהםנעמי28
אני בגישה שאמונה היא חוויהשוקולד פרה.

אבל זה כי חוויתי את זה בעצמי.

יש אנשים שהם יותר זקוקים לבירורים שכליים ולהנחות נבוססות כדי להגיע לאמונה- ואז או שהם מקבלים את אמיתות האמונה ונעשים דתיים

או שהם לא מכירים באמיתות האלה ואז הם כופרים. או שהם חיים בתוך משחק וזה סבל.

אני חושבת שלמי שמאמין, כל חוויה רגשית חזקה, תתחבר באופן טבעי לאמונה.

אצלי הלידה ממש לא דייק תפקיד, אבל את האהבה שלי לילדיי אני חווה כמפתח לחוויית אמונה בה'.

השאלות על הנהגת ה' הן שאלות נכונות, אבל בסוף אין בהן וודאות מוחלטת, כי ה' לא מבטיח לנו כלום.

בחוויה שלי, אנחנו חיים בעולם הזה בעיקר באפלה, כאשר הבהירות שלנו צריכה להיות בשטלה-

האם אני עושה טוב? האם אני מתקדם החיים? האם אני מתקנת דברים שצריכים תיקון?

כי שאלות על הנהגת ה' הן משהו שאין לנו יכולת הבנה אמתית בו.

אנחנו בקושי מבינים את הגוף שלנו שאתו אנחנו כבר 30/40 שנה, ושואפים לדעת את האינסוף, שמקיים את האנושות כולה ואת הבריאה כולה בכל רגע נתון?

זה בלתי אפשרי, פותח פתח לספקות קיומיים ואי אפשר לענות על זה תשובה שמניחה את הדעת, כיוון שהכל מלא סתירות פנימיות.

הבאת כאן משפטמיטל בן חמו
"אנחנו בקושי מבינים את הגוף שלנו שאתו אנחנו כבר 30/40 שנה, ושואפים לדעת את האינסוף, שמקיים את האנושות כולה ואת הבריאה כולה בכל רגע נתון?" - מדויק להפליא!!! 🙏🏽🙏🏽
בפניםמרגול

בוודאי שאפשר. יש הסברים מדעיים מפורטים על כל שלב ושלב בהפריה, גדילה, עוברות, לידה…

ובכלל, בשביל להאמין שיש אלוקים (מבחינה רציונלית למשל), צריך קודם כל להגיד שאין הסבר אחר אלא שיש אל… אז השאלה איפה הפער בהסבר.

וגם השאלה איך מתייחסים לפער בהסבר. אדם חכם פעם אמר לי שככל שמבינים יותר בפיזיקה ככה מבינים כמה אנחנו בעצם לא מבינים.

נו, גם אני לא מתחברת לפיזיקה, אבל יש שיגידו- נו, אז כנראה שיש פה כוח מעל הטבע. ויש שיגידו- מעניין אם הנכדים שלי כבר ידעו או שהמדע לא יתפתח מספיק עד אז, וזה יהיה עוד כמה דורות אחרי.

וגם אם יוצאים מנקודת ההנחה שבהכרח העולם נברא בכוח שמעל הטבע (היינו אל), זו שאלה האם האל נשאר "להשגיח" (שכר ועונש, דואג לך וכו). וגם אם כן- איזו דת נכונה? אולי בעצם הנצרות?

וגם אם הולכים על היהדות, ואומרים יש אלוקים, הוא הביא לנו את התורה, נתן לחכמינו את התבונה לפרש את התורה בדרך נכונה וכו. מגיעה השאלה למה בכלל ללכת לפי ה"חוקים" האלו. (למשל מול מצבים של צדיק ורע לו, רשע וטוב לו וכו)

יש כאלו שכל הדברים האלה מאוד באים להם בזרימה במחשבה ובתחושה, ויש כאלו שממש דורשים להעמיק, לבדוק, לברר… וכאמור יש פה המון המון שאלות (גדולות) אז יש הרבה איפה לתעות ולטעות בדרך

(עד כמה שידוע לי עדייו אין הסבר מה גורם לתהליךשופטים
הלידה להתחיל)
אני דווקא כן מכירה הסבררחלי:)
הורמונים שנשלחים בהתאמה (מעין מסרים) בין המוח של האמא לתינוק. תדייקו אותי 
תראימיטל בן חמו

הנה משהו ששלחו לי בהקשר לשרשור הזה- מדהים בעיני, וזה רק מחדד לי שיש כאן מישהו גאון

"איך החלב אם משתנה בזמן שיש לאמא איזה שהיא מחלה?

זו שאלה מעולה, והתשובה ממש מעניינת — הגוף של האם עושה קסמים קטנים בזמן מחלה כדי להגן על התינוקת.

אדגיש מראש: זו מידע כללי בלבד, לא ייעוץ רפואי אישי.

---

🌼 איך חלב אם משתנה בזמן מחלה?

כשאמא חולה, החלב לא נשאר אותו דבר. הוא ממש מתעדכן בזמן אמת כדי להגן על התינוקת. הנה מה שקורה:

---

🧬 1. עלייה בכמות הנוגדנים (בעיקר IgA)

הגוף של האם מייצר נוגדנים נגד המחלה שלה.  

הנוגדנים האלה עוברים לחלב — במיוחד מסוג IgA, שמגן על מערכת העיכול והנשימה של התינוקת.

זה קורה אפילו לפני שהאם מרגישה ממש חולה.

---

🧪 2. שינוי בהרכב החלב

החלב הופך להיות:

- יותר עשיר בנוגדנים  

- יותר עשיר בחלבונים אנטי‑בקטריאליים  

- יותר עשיר בתאי חיסון חיים (כמו מקרופאגים)

זה כמו “מצב חירום” שבו החלב מקבל שדרוג הגנתי.

---

🌈 3. לפעמים צבע החלב משתנה

אצל חלק מהאמהות החלב נהיה:

- צהבהב יותר  

- סמיך יותר  

זה בגלל עלייה בנוגדנים ובחומרים אנטי‑דלקתיים.  

זה תקין לחלוטין.

---

🍼 4. התאמה אישית לתינוקת

אחד הדברים הכי מדהימים:  

הרוק של התינוקת שנוגע בפיטמה “מספר” לגוף של האם מה קורה אצלה.  

אם התינוקת נחשפת למשהו — החלב משתנה בהתאם.

זה קורה גם כשהאם חולה וגם כשהתינוקת חולה.

---

🔥 5. החלב הופך להיות אנטי‑ויראלי ואנטי‑בקטריאלי יותר

בזמן מחלה יש עלייה בחומרים כמו:

- ליזוזים  

- לקטופרין  

- אוליגוסכרידים מיוחדים  

אלה חומרים שמפריעים לחיידקים ונגיפים להתרבות.

---

🌼 6. מה קורה אם מערכת החיסון של האם מוחלשת?

העיקרון נשאר אותו דבר —  

החלב עדיין משתנה ומנסה להגן על התינוקת.

יכול להיות שהכמות של הנוגדנים נמוכה יותר, אבל:

- עדיין יש נוגדנים  

- עדיין יש תאי חיסון  

- עדיין יש חומרים אנטי‑בקטריאליים  

- עדיין יש התאמה לתינוקת

החלב לא “נעלם” ולא מפסיק להיות מגן.

---

🌟 סיכום קצר

בזמן מחלה, חלב אם הופך להיות יותר הגנתי, יותר עשיר בנוגדנים, ומותאם במיוחד לתינוקת.  

זה אחד הדברים הכי מרשימים שהגוף האנושי עושה.

יש הסברים. זה בגדול שילוב של דבריםמרגול
דוגמה קצרה - זירוז…. התערבות מלאכותית שעוזרת להשרות התחלה של לידה (בדומה לאיך שהגוף עושה באופן טבעי בדרכ)
מרגול- קראתי עכשיומיטל בן חמו

אפשר להשתכנע או להשתגע 🤣 כי תמיד יהיה מה לשאול ואת מה להפריך. ולהבדיל, גם המדע לא יודע להגיד מניין באנו. איך נוצרנו. יש השערות אבל אין תשובה חד משמעית מספקת.

ואת צודקת כל כך. לרגעים אפילו מתסכל כי אז איך אפשר לדעת? נראה לי שאי אפשר לעולם לדעת… רק להאמין 

רק עניתי לשאלתך…מרגול

שאלת איך אפשר שלא להאמין

אז הנה, הסברתי.

(לא שאני לא מאמינה, אבל יש ככ הרבה אנשים ויש הרבה שאלות, אז הגיוני… לא כולם כמוני. גם לא כל יושבות הפורום הזה)

שראיתי עכשיומיטל בן חמו
בעיני את צודקת. הטבע שלנו הוא טבע מאמין.רחלי:)

ובלידה זה באמת מאוד חזק כי מעבר ליצירה של גוף, היום ממש יצרו מעין "תינוק" מפיתוח של תאים אבל השראה של נפש- אי אפשר לייצר.

והחיבור הזה בין נפש לבין גוף הוא באמת חיבור אלוקי. (מעבר לזה שאת נצחיות מין האדם והאינסוף הזה שאנחנו חלק ממנו זה דבר מדהים בפני עצמו המעורר גם כן תחושות כאלה - לא סתם לידה היא שותפות עם הבורא)

זה שכל דבר שחוזר ונשנה הופך להיות טבע פשוט זה באיזשהו אופן גם חלק מאותה הסתרה והעלם שהשם בחר שיהיה כאן בעולם.

אבל אם אתה מסתכל בתוך אותו עולם - אז לגמרייייי "מבשרי אחזה אלוקה" כל דבר בנו בנפש, בטבע שסביבנו מלמד המון על מציאותו של הבורא.

אני דווקא לא חושבת שידיעת המציאות שלו היא מה שנקרא אמונה - לזה לא צריך אמונה - זו ידיעה, צריך לפתוח וללמוד בשכל נקי

תוכלי להסביר את המשפט האחרוןמיטל בן חמו
טקסט שגורם לך לחזור בתשובה ❤️ חחח תודה.. וגם- יכולה להסביר את המשפט האחרון: "אני דווקא לא חושבת שידיעת המציאות שלו היא מה שנקרא אמונה - לזה לא צריך אמונה - זו ידיעה, צריך לפתוח וללמוד בשכל נקי"

אני חושבתEliana a

שלא להאמין שמישהו יצר את כל זה -זה חסר הגיון.

אבל מה לעשות שתמיד אפשר לדבר ולהגיד איך זה כן הגיוני

וכאן טמון הכל . אלוקים עשה שתמיד יהיה אפשר לכפור ,תמיד יהיה אפשר לתרץ. זה לא בעייה.

אפשר לבחור למי להאמין

בחירותמיטל בן חמו
את צודקת אפשר להתפלפל על זה שעות. נראה לי שזה בדיוק העניין - בחירה. אדם יכול לבחור ועל זה יביא את הדין בשעתו. ובשבילי לרגעים צריכה להאמין עם השכל, לשאול, לחקור, לדעת. ובסוף, אחרי ששאלתי, חפרתי, העמקתי, אני מגיעה לאותה מסקנה - האמונה לא תמיד צריכה הוכחות היא פשוט מקום להניח בו את הלב. 
בהחלטEliana a

כי תמיד יהיה תשובה למאמין

ותמיד יהיה לכופר מה לענות

זה מעגל שלא נגמר

בסוף כל אחד צריך לבחור

ובמילה - שתיים…מיטל בן חמו
איזה כיף שהעלאתי את השירשור המחזק הזה כמה הייתי צריכה את התגובות האלו. מדהימות!!!
🙏🏽 תודה לעונותמיטל בן חמו
זה אכן התהליך הביולוגי הכי מורכב שיש בעולם שלנונייקיי

לחשוב ממה זה מתחיל… משהו מיקרוסקופי שאפילו לא ניתן לראות בעיניים, ותוך זמן קצר מאוד, יש ייצור מושלם שנולד 🙂

ובכלל תהליכים ביולוגיים, למי שמתעמק בפרטים, הם כל כך מופלאים ומלאי ניסים יומיומיים….

לא עלינו ושלא נדע, כשמשהו כן משבש, החל מכרומוזום ומשהו גנטי , דרך מחלות קשות ועד חיילים שנפגעו בראש במלחמות ולעולם לא חוזרים לעצמם מבחינה קוגניטיבית …

לגמרי אמונה גדולה שיש משהו שאחראי לכל המופלא הזה, גוף האדם !

חיבור יפה בין ביולוגיה לחוויה האנושית😊מיטל בן חמו
גם זה (חוויות אנושית) הם תהליכים ביולוגיים במוחנייקיי

וצריך להתפלל יום יום לבריאות הגוף והנפש..

אומנם דתיה מלידהממתקית

אבל אם לא הייתי מאמינה בקב"ה
לא נראה לי שלידה זה מה שהיה גורם לי להאמין דווקא.
יש דברים שיותר היו מעוררים אותי להאמין בקיומות של הקב"ה

אשמח לדעת איזה דברים?מיטל בן חמו
הים, השקיעהממתקיתאחרונה

התבוננות בכדור הארץ, בחלל, נופים מיוחדים וכו..

לא זוכרת מתי הייתי ככה טעונה (טהרה)אנונימית בהו"ל

אני נשואה מעל 5 שנים.

נדיר (או שאולי בכלל לא קרה) שיצא לי להיטהר בלי ללכת לבודקת.

יום לפני החתונה(!!!) הייתי אצל בודקת.

זה מכעיס אותי כל כך כל כך.

אני עכשיו מנסה להיטהר ולא מוכנה ללכת שוב לבודקת בינתיים.

אז הרב פסל את הכתמים ואמר שאם אני רוצה ללכת לבודקת והיא תראה פצעים יהיה אפשר להתיר (ואז גם להמעיט בדיקות).

אז עשיתי הפסק חדש.

ואם זה שוב פצעים אז זה לחינם כי שוב יהיו לי כתמים ושוב הרב יפסול.

וביקשתי בפעם הקודמת להמעיט בדיקות והרב אמר שאי אפשר לדעת אם גם עכשיו יהיה פצעים אז בינתיים לא ואם יהיה אז להמעיט.

אבל למה לעזאזל לחכות שיהיה??? למה לא למנוע מראש את הסאגה הזאת??

מחר שוב אתקשר להגיד שאני רוצה להוריד בדיקות, נראה מה יגיד הפעם.

אין לי כח למצווה הזאת.

נמאס לי לספר לאנשים מה קורה לי בתחתונים.

מה עשו פעם בלי בודקת? נשים נשארו טמאות לתקופות שלמות?

כל פעם שאני הולכת לבודקת היא אומרת את אותו דבר, איזור רגיש, יש הרבה נקודות שיכולות לדמם במגע.

אין התחשבות בסיטואציה כזאת בהלכה?

אמרתי לבעלי שמבחינתי אני אמשיך לעשות הפסק עד שיגיע המחזור או עד שנחליט שרוצים היריון ואז אלך לבודקת.

אבל זה פוגע רק בי ובו.

ומרגישה צורך ללכת לבודקת רק בשביל בעלי אבל לא באלי אז לא הולכת וזה לגמרי מובן לו.

אבל מרגישה מפגרת כי אם שוב יהיו כתמים ושוב הרב יפסול אז כן אלך.

בפעם האחרונה הלכתי לבודקת ואמרתי לה שתבדוק בצד ימין, שם הרגשתי שנגעתי בנקודה בעייתית וצדקתי.

והיא כל פעם מחדש מתעצבנת ששולחים אותי אליה כשידוע שיש לי רגישות.

ופעם אחרונה היא אמרה לי שבפעם הבאה לא אבוא אלא להתקשר אליה והיא תדבר עם הרב אבל לא באלי.

מרגיש לי מטומטם שאני אגיד לה והיא תתקשר לרב, ילדותי קצת.

ונס שזאת לא אופציה מבחינתנו ליפול במצווה הזאת.

וחבל כי אני כל כך רוצה חיבוק.

וזהו. מקווה שלפחות הכתיבה כאן תוריד מעוצמת הזעם שיש לי על המצווה הזאת ועל הרבנים (שאלתי כמה. ואל תמליצו לי על רבנים מקלים כי חשוב לי לשאול רבנים מהזרם שלנו)

מתארת לעצמי שחלק יזהו, לא מפריע לי. רק שלא ישמר בכרטיס.

ממליצה ממש ממש מכון פועהשמעונה
קודם כל יעשו לך סדר, מה מותר ומה אסור. אולי גם יסבירו לך על ההיתר של ראשון, שלישי, שביעי, בלי קשר להראות להם עד. יש להם כתפיים רחבות מאוג והם אפילו ידועים כמחמירים, וכבר שנים התירו לי ראשון, שביעי ולא אמרו לי מעולםללכת לבודקת. גם דברו איתי בעניין כתמים והתירו
אז איך מתכוננים לצום?אהבה.

די מלחיץ אותי,

שבוע 19 ובכללי מאד עייפה רב הזמן 

קוואקר, דבש, הרבה שתיה.מוריה
לתגבר שתיה לא מהרגע האחרון. 3-4 ימים מראשכתבתנו
סיוט ללכת לשירותים הרבה אבל משפר מאוד את ההרגשה במהלך הצום
הרבה פירות נותן אנרגניה שמתפרקת לאט ולאורך זמןילדה של אבא
לדעתי לפני הכנות פיזיות לצוםמסע של החייםאחרונה

מבררים עם הרב מראש באיזה מצבים בהריון צריך לשבור את הצום, שלא תצטרכי להתעסק עם זה בצום אם חלילה לא תרגישי טוב..

אחרי שיודעים מתי צריך לצום ומתי צריך לא לצום- אז להתחיל לאכול טוב דברים שיזינו אותך לאורך זמן כמו שכתבו אחרות.

העמסת סוכר מאההבוקר יעלה

תמיד שוכחת את ההנחיות. יש צום לפני, ואחרי צריך לאכול משהו מתוק נכון?

ואם אני שותה את התמיסה המוכנה.. אפשר לימון?

כי האחיות אומרות שלא והרופא אומר שכן 🙊

אשמח לטיפים.. כל פעם מחדש שוכחת..

אה וגם האם צריך להוריד בתזונה באותו שבוע? אני חושדת שהריון שעבר היה לי סכרת כי ערב לפני יצאתי למסעדה.. 

לא מניסיוןהשקט הזה

אבל יודעת שצריך להיות בצום לפני כי הבדיקה הראשונה היא לסוכר בצום.

לגבי לאכול אחרי- לא יודעת, אבל בטח יתנו לך הנחיות בבדיקה.

אם שמים לך אבקה בכוס ומוהלים במים, אפשר לימון אם זה בא מוכן מראש אז אני חושבת שיש קצת לימון בפנים, אבל לא בטוחה.

אין קשר בין התזונה לסכרת. צריך להמשיך לאכול כרגיל. 

יש תמיסה בטעם הדרים ויש בטעם אפרסקיעל מהדרום
תשובהPandi99

לא אוכלים משהו מתוק אחרי אם מרגישים רגיל. אין סיבה. אם את מרגישה נפילת סוכר, אפשר. אבל זו ממש לא הנחייה ואחרי העמסה של ככ הרבה סוכר לא מומלץ עוד…

לאכול רגיל לפני. יציאה למסעדה ממש לא קשורה להאם יש סכרת. לא הייתי אוכלת מלא ממתקים ערב לפני כי זה יכול קצת להשפיע על הבדיקה בצום.

לתמיסה המוכנה לא מוסיפים כלום. 

מגיעים בצוםיראת גאולהאחרונה

אחרי הבדיקה צריך לאכול אוכל, כי את אמורה להיות מורעבת, לא?

לא משהו מתוק, אלא ארוחת בוקר נורמלית, עדיף עם חלבונים ושומנים כדי שפחות תושפעי מהנפילת סוכר.

מה שאכלת ערב קודם לא קשור. הבדיקות בודקות את ההתמודדות של הגוף שלך עם הסוכר ששתית. (סוכר בצום כן קשור למה שאכלת אתמול בערב, אבל כנראה לא זו הייתה הבעיה) אבל אם את חוששת, אל תאכלי שום דבר מוגזם בערב קודם.

לי ידוע שלתמיסה המוכנה אסור להוסיף כלום. (היא מדויקת. הלימון שמוסיפים בעצם מוסיף גם סוכר לבדיקה, ואז זה מוריד מהמהימנות שלה)

אחרי שבת מאתגרת, מתייעצת בקשר לבן שליאנונימית בהו"ל

הוא בן 6,

ילד מאוד שמח וגם מאוד אנרגטי.

אנחנו חושבים לקחת אותו לאיבחון אבל לא יודעים אם לקשב וריכוז, היפראקטיביות או אוטיזם.

הוא פחות נראה לי עם אוטיזם כי יש לו אחות עם אוטיזם וההתנהגות שלה ממש אחרת.

אצלו זה בעיקר מתבטא בתיסכול,

כשהוא ממש מתוסכל והיום זה קרה הוא התחיל לבכות והיה על הרצפה ולא נרגע,יכול להיות גם שזה היה בגלל שהסתובב בחוץ הרבה והיה לו חם.

הוא הרבה מציק לאחים שלו, כולל התינוקת שלפעמים הוא יושב עליה, היום כמעט הפיל את העגלה כשהיא היתה בה.

הוא מבקש דברים עכשו וקשה לו לחכות בסבלנות,

הוא לפעמים גם עושה דברים לא צנועים, כמו מוריד את הבגדים ונשאר עם תחתונים או אפילו ערום לגמרי וכשאני אומרת לו שזה לא צנוע, הוא צוחק.

אבל מצד שני יש בו גם תכונות מאוד טובות,

היום אמרתי לבעלי שהוא חזר מאוד שמח מהלימוד איתו בבית כנסת וזה הכניס בו מרץ,

ביקשתי ממנו לאסוף משחקים והוא סידר את כל הסלון שהיה ממש מבולגן לגמרי לבד וממש החמאתי לו על זה.

הוא שמר לאחותו שלא היתה בבית בשבת ממתקים שהוא קיבל,

הוא הלך עם אחות אחרת לשחק מחוץ לבית ולא הפריע לנו לישון בצהריים, בערך שעתיים..

אז מה אומרות יש לכן כיוון מה זה?

מצד אחד הוא יכול להיות מאוד שובב ועם המון אנרגיה שזה מתיש אותנו מצד שני הוא ילד טוב.

רעיון לכיווןמתיכון ועד מעון

אם אתם לא סגורים על הכיוון אפשר לפנות לרופא התפתחותי, אם יאשרו בקופה כי הגיל שלו גבולי, ולפעמים אחרי גיל 6 כבר לא מאשרים. אם לא פסיכאטר ילדים יכול לסייע לחשוב מה הכיוון של האבחון

אתם בהדרכת הורים כלשהי? (בעקבות הילדה על הרצף)מתואמת

אנחנו מתייעצים עם מדריכת ההורים שלנו (שמומחית לאוטיזם) גם על הילדים שלנו שלא על הרצף, והיא נותנת לנו כיוונים מה לבדוק ולאבחן.

היא פסיכולוגית.

אם יש לכם מישהו כזה - הכי טוב להתייעץ איתו.

אם לא - אז לפנות לרופא הילדים ולבקש הפניה כללית להתפתחות הילד. יכול להיות שתצטרכו למלא כמה שאלונים...

בהצלחה, וחיבוק של הזדהות❤️

תודה רבה ♥️אנונימית בהו"לאחרונה

כן אנחנו נמצאים בהדרכת הורים, בינתיים לא מרגישה שזה מספיק עוזר.

מה שכן שמתי לב שכשמחמיאים לו זה ממש גורם לו להתנהג יותר יפה אז נשתדל יותר.

אני רוצה לשאול שאלה שמעניינת אותי לגבי משפחותפרח חדש

מרובות ילדים, שאלה לנשים שמגדלות כאלו משפחות,

מה מניע אתכן ללדת עוד ועוד ילדים?

הרי לגדל ילדים זאת מבחינתי המשימה הכי חשובה ומורכבת שיש בחיים

ב"ה יש לי כבר חמישה ואני רוצה עוד

אבל לא שואפת למספרים דו ספרתיים..

אז מה גורם לכן לעשות את זה כפול 10 +?

זה לא מלחיץ אותכן האתגר והאחריות?

יש בסביבה שלי המון משפחות כאלו ואני מוצאת עצמי חושבת על זה הרבה

לא נעים לשאול אותם ישירות

אז שואלת פה

אגב יכולות לענות גם כאלו עם 8-9-10 ילדים.. זה גם הרבה 😃

אני חושבתעוד מעט פסח

שה'הורות הליקופטר' שתיארת היא לא תוצאה של משפחות קטנות.

היא עוד תופעה שנפוצה באותו המגזר שמביא מעט ילדים.

או שמי שמאוד חרד על הילדים יביא פחות כי הוא מפחד שלא יצליח לשמור ולפקח מספיק על יותר ילדים.

אבל זה ממש לא סיבה ואת ותוצאה. ואני לגמרי יכולה לדמיין את המקורית מגדלת ילדים לתפארת גם בשלב של גיל ההתבגרות.

וגם, מהצד השני, יכולה להגיד לך שלי אישית היה ממש קשה השלב של מתבגרים + תינוק בבית. הרגשתי שאני לא מספיק סבלנית למתבגרים כי לא ישנתי טוב בלילה. או שלא הצלחתי להיות ערה בשעות שבהן הם מסתובבים בבית, כי קרסתי לישון מוקדם. והתקשיתי להיות פנויה לסיפורים שלהם, לבוא להופעות, טקסים וכו'. כל בחירה בה יש יתרונות וחסרונות.

אני שמחה בבחירה שלי (6 ילדים ב''ה, מרווחים על פני 16 שנה).

בעיני חלק מהאנשים זה מעט (במיוחד כי התחתנתי צעירה). בעיני אחרים זה המון ובלתי נתפס.

מה שחשוב שאני ובעלי נהיה שלמים בזה. ונהיה ההורים הכי טובים שאנחנו מצליחים בהתאם לנסיבות.

כל השאר- שיהיו בריאים ולא ידחפו את האף, תודה.

שאלת הנקה לנשים בלבדממשיכה לחלום

אז יש מתוקי בם כמעט שנה וחצי

הוא פוצע אותי בשיניים בזמן ההנקה. זה לא נשיכה, פשוט נהיה פצע.

יש לי פצע ממש כואב בצד אחד שלא מאפשר להניק

ופתאום ראיתי שהתחיל משהו בצד השני גם..

ההנקה היא יותר לצורך הרגשי, לפני השינה, להוריד את העוררות ולהירגע...

רציתי נורא להמשיך, יש דרך שהוא יפסיק לפצוע אותי?

כרגע אני לא יכולה להניק כי יש בצד אחד פצע ולא רוצה ךהניק כק מצד אחד בגלל חשש מחוסר סימטריה

מבינה אותך ממשיהלומה..

גם אני במצב דומה, בן שנה וחצי ואני מרגישה שהרבה יושב על רגשי ופחות על צורך ממשי של אוכל או שובע

אני מציעה שכשהוא נושך לעצור אותו ולהגיד לו לא! אסור לנשוך! אחרי מס פעמים מועטות- אני חושבת שהוא יפסיק לעשות את זה 

קרה לי וחשבתי שזה פצע מהשינייםיראת גאולהאחרונה
והסתבר שזו פטריה...
מישהי ילדה לאחרונה בבלינסון?שיפור

שמעתי ששיפרו את האשפוז שם ויש חדרים פרטיים לכל היולדות עם מיטב גם לבעל, זה נכון?

ומבחינת הצוות המקצועי והיחס, ממליצות?

הבנתי שרק בביות מלא ועל בסיס מקום פנוי..nik
לא נכון, לא רק לביות מלאPandi99
חברה שילדה כך אמרה לי, טעות משמחת🙂nik
אני הייתי בחדר פרטי, היה מעולה. צוות מדהיםPandi99

ביות חלקי

החיסרון מבחינתי שאין תינוקיה מתי שאת בוחרת. רק בלילה עד 6 בבוקר

ובצהריים איזה שעתיים

את לא יכולה לשים שם את התינוק מתי שאת רוצה

אין מיטה לבעל אלא כורסה נפתחת שהופכת למיטהPandi99
אני ילדתי שםמולהבולה

לפני 8 חודשים

יש חדרים פרטיים על בסיס מקום פנוי ,אפשרי לחכות לחדר פנוי

אבל חדרים ממש יפים

הצוות, תלוי מחלקה

חברה שלי היתה. החדרים חלום והיתה מרוצה גם בכלליאורוש3
ואיך היחס שם ללידה טבעית ?הלוואייי
והעומס?הלוואייי
וכמה נשים בחדר ?  רוצה תינוקיה רק לקצת אבל שתהיה
מידע מלפני 3 שניםמתיכון ועד מעון

ממש תלוי על מי את נופלת

ילדתי שם לפני 15 שנה בלידה טבעית לחלוטין (וגם לפני 10 ו3 שנים) והגעתי פעם אחת לפני 7 שנים והיה עומס ולא הייתה אף מיילדת שיודעת ליילד באופן טבעי וזה היה באסה ממש

רק קחי בחשבון שהאשפוז ממש קצרממשיכה לחלוםאחרונה
ויש נשים שזה חשוב להן
לנשים בלבד: מניעה לא מבחירהחושבת בקופסא

אנחנו נשואים כמעט שנתיים ונמצאים בטיפולים. בקיצור רב, עכשיו הכיוון הוא IVF עם בררת עוברים בגלל עניין גנטי שעוד מבררים במשפחה. ובגלל שבעלי עשה תיקון יש סיכוי להריון טבעי, אז הרופאה רשמה לי מניעה גלולות זואלי.

חוץ מזה שזה הדבר האחרון שבא לי עכשיו, מפחידות אותי תופעות הלוואי. הרופאה טענה שהגלולה הזו עם הכי פחות תופעות, וכשלקחתי פרי מולונט נור סביב החתונה לא היו לי תופעות חריגות (חוץ מזה שהוא בקושי החזיק לשבוע) אז אני אמורה להיות בסדר.

עדיין מפחיד אותי דימומים לא סדירים, חוסר חשק, מצב רוח דכאוני, ובעיקר לבלגן את המערכת שגם ככה לא קלטה עד עכשיו הריון למרות שלכאורה הכל תקין.

גם יש עניין חיבור החפיסות. אנחנו רוצים לצאת לחופשה סביב החודש הבא בזמן שאני אמורה לקבל. הרופאה אמרה שאני יכולה לדלג על הכדורים הצהובים ולקחת לבנים מחפיסה חדשה, ואז כשמסתייימת החופשה לחזור לצהובים ולקבל מחזור. בעיקרון היא לא ממליצה לחבר חפיסות על הפעם הראשונה, אבל זה אפשרי אם אני רוצה.

ממש אשמח לטיפים ועצות איך להתנהל עם זה.

כמה מהר חוזרים לפוריות? מה תופעות הלוואי? איך מחברים חפיסות והאם זה לא גורם לאיזה נזק? הרופאה אמרה שאם אני אקבע תור מחר בבוקר למעבדות IVF כנראה שתור הפנוי יהיה באוקטובר. וזה רק פתיחת תיק ולא התחלת הטיפולים. זה המון זמן! 

אני ממש מבינה אותך לגבי החששות מלקיחתפרח חדשאחרונה

גלולות הורמונליות

תדעי אבל שזה לא פוגע בפוריות

זה נכון שלפעמים אחרי שמפסיקים יתכנו שיבושים

אבל זה לא מחייב בכלל

אולי יעניין אותך