בלי קשר למלחמה, אתן לך רעיונות לדברים שאנחנו עושות ביחד במהלך היום (אני עם בן חצי שנה בנוסף, אז אין סדר יום, אבל אם בא לך את יכולה ממש לכתוב ולתכנן מראש)
הפעילויות השוטפות:
- ארוחות, כל ארוחה זה לפחות חצי שעה* 3 פעמים ביום. אוכלת בכיסא אוכל/ בכסא קטן עם שולחן. נותנת לה להתנסות בשימוש בסכין, מזלג, כפית, כף.
- אמבטיה עם משחקים, לפעמים גם צבעי אמבטיה, קצף, לפחות חצי שעה (בבוקר/ בצהריים, אף פעם לא בערב)
- זמן שירים וריקודים/ שירי הפעלה- 20-30 דקות לפחות פעמיים ביום. בימים שאין לי כוח אז שמה מסך
- יצירה- צבעים/ לוח מחיק/ מדבקות- 15 דקות ביום, לפעמים יותר
- סיפורים פעם או פעמיים ביום, כל פעם ספר אחד או שניים ולפעמים גם חמש ברצף, לפי מה שבא לנו
- זמן בחוץ- גינה/חצר/ים (אנחנו גרים צמוד לים) לפחות שעה ביום. לפעמים משלבת עם בימבה/ עגלה
- מטלות בית- עושות ביחד כביסה- היא מעבירה בגדים מהסל למכונה ולהיפך, תולות ביחד (היא מגישה), מקפלות ביחד, מעבירות לארונות
- ניקיונות- יש לה מטאטא, נותנת לה לנקות עם מגבונים או ספוג קטן וקצף
- לפחות פעם ביום בעלי (שעובד מהבית) מוציא אותה לתפילה/ לקניות
- וכמובן משחקים- אצלי היא מאוד אוהבת קוביות עץ, פאזלים, חיות, מכוניות, מגנטים, כלי מטבח. אני בדרך כלל מוציאה כל פעם משחק אחד בלבד. אני יושבת לידה אבל לא בהכרח משחקת איתה. כל משחק מעסיק בערך 10 דקות משהו כזה, לפעמים 20 דקות.
שמתי לב שמה שהכי עוזר לי בין לבין פשוט להרפות ולתת לה מרחב בטוח שהוא תוכל לחקור- ארונות מטבח, מגירות, ספרים, נעליים של כל בני הבית, שקיות זיפלוק, כובעים, צעיפים, שרשראות, משחה קטנה שהיא יכולה למרוח על עצמה, בקיצור, כל דבר שהיא לא מכירה מעסיק אותה המון זמן לבד, כל זמן שאני בסביבה. זה גיל מדהים איך כל יום הם מגלים את העולם!