20 לבד
13 עם הבכור, מתוכן 5 לדווש (החלפתי עם הילד והאופניים) ועוד 7 רכיבה.
יפה לי.
20 לבד
13 עם הבכור, מתוכן 5 לדווש (החלפתי עם הילד והאופניים) ועוד 7 רכיבה.
יפה לי.
בכביש אסור לו ויש משטרה. בשטח אני מתחלף איתו לפעמים ואז אני מדווש והוא לוחץ על הכפתור (המוחלש)
משהאגב, בקורקינט הקודם רכבתי 3600 ק"מ לפני שהעברתי אותו הלאה. 3 שנים וחצי בערך.
משהבמיוחד עם ילדה בת 5.99999 (והשבוע 6) שעושה "ננה בננה" לכל רכב שעומד בפקק או ברמזור.
היום
אין לי תאריך עברי בטלפון יותר, אז אין לי מושג
אז זה היה אתמול בלילה והיום 
(לכולם)
*לא* מתווכחים איתי על תאריכים 
(אני יודעת שזה התאריך, החלק שטעיתי בו הוא שחשבתי שכג זה הערב (ושישי))
זה לא מדוייק (כי יש שם רק ק"מ שלמים ולא חצאים) אבל אפשר להשוות.
יש גם TRIP כלומר הנסיעה "הזו".
אני רוכבת על אופניים לפעמים ואני מודדת לפי זמן... נגיד רכבתי 40 דקות. מעניין כמה ק"מ זה יוצא.
כיףמשהאפשר גם לחשב בדיעבד על מפה. להגדיר מקור ויעד ולראות מה הוא אומר.
ואפשר גם בטלפון.
כמה מהם בשביל הנאה וכמה לצורך?
ובעצם רק 5 ק"מ דיוושת..
טוב אז אני עשיתי היום איזה 100 ק"מ ברכב
הרכיבה הראשונה (על החשמלי) הייתה כי רציתי להתאוורר. השניה הייתה כי הבן שלי ביקש ממני ליסוע איתו. זה "לצורך" או "להנאה"?
מה שכן ישנתי טוב מאוד אחרי.
היה גם נסיעה לפגישה. אבל האמת שבתקופה הנפלאה הזו אם אני יכול אני מעדיף ברגל.
מי שרוצה אני מוכן לשלם על ההובלה
למרות שנראלי שג'נג'ים זה קצת מסוכן...
חוק הגנת הצרכן ותקנות ביטול עסקה (2010) בישראל מאפשרים לבטל עסקאות צרכניות ולקבל החזר כספי תוך זמן מוגבל, לרוב 14 ימים, בהתאם לסוג העסקה. בעסקאות אינטרנט/טלפון ניתן לבטל תוך 14 יום מקבלת המוצר או המסמך. עסק יכול לגבות דמי ביטול של 5% או 100 ש"ח (הנמוך ביניהם).
נקודות מרכזיות בחוק ביטול עסקה:
ביטול עסקת מכר מרחוק (אינטרנט/טלפון): ניתן לבטל בתוך 14 ימים מיום קבלת המוצר או המסמך, גם אם המוצר נפתח (אם אינו פסיד).
ביטול רכישה בבית עסק (חנות): ניתן לבטל בהתאם לתקנות (כגון ביגוד, ריהוט, מכשירי חשמל) תוך 14 ימים, ובלבד שהמוצר לא נעשה בו שימוש והוא מוחזר באריזתו המקורית.
החזר כספי ודמי ביטול: העסק יחזיר את הכסף (עד 7 ימי עסקים), אך רשאי לנכות דמי ביטול של 5% מערך העסקה או 100 ש"ח, לפי הנמוך ביניהם.
עסקאות שאינן ניתנות לביטול: מוצרים שיוצרו במיוחד עבור הצרכן, מוצרים פסידים (מזון), מוצרים שניתן להקליט/לשכפל ואריזתם נפתחה, והלבשה תחתונה.
עסקה מתמשכת: ניתן לבטל, והעסק חייב להפסיק את החיובים תוך 3 ימי עסקים.
דרכי ביטול: ניתן לבטל בדואר רשום, מייל, פקס או אינטרנט (אם העסקה נעשתה אונליין).
חריגים ודגשים:
במקרה של פגם במוצר או אי התאמה, ניתן לבטל ללא דמי ביטול.
החוק אינו חל על מוצרים שערכם נמוך מ-50 ש"ח.
>>> אז רק אם השווי של כל אחד מהם פחות מ-50 ₪, אי אפשר להחזיר…..
יום ירושלים (ביום שישי האחרון של חודש הרמדאן) מצוין באיראן ובמקומות נוספים בעולם המוסלמי כיום של תמיכה בפלסטינים והתנגדות לשליטה הישראלית בירושלים.
להלן כמה נקודות מרכזיות על היום הזה בהקשר הפרסי:
רקע והיסטוריה
* היוזמה: היום הוכרז לראשונה על ידי אייתוללה ח'ומייני, מנהיג המהפכה האסלאמית באיראן, בשנת 1979.
* התזמון: הוא נקבע ליום שישי האחרון של חודש הרמדאן, מתוך כוונה להפוך אותו ליום סולידריות כלל-מוסלמי.
* המטרה המוצהרת: הפגנת כוח נגד "הציונות והאימפריאליזם" וקריאה ל"שחרור ירושלים" (אל-קודס).
איך זה נראה באיראן?
באופן מסורתי, היום מצוין בדרכים הבאות:
* מצעדים המוניים: הפגנות ענק בטהראן ובערים מרכזיות אחרות, המאורגנות לרוב על ידי השלטונות.
* רטוריקה פוליטית: נאומים של בכירים בממשל ובמשמרות המהפכה, המלווים לעיתים קרובות בשריפת דגלי ישראל וארה"ב.
* תערוכות ומיצגים: הצגת הישגים צבאיים (כמו טילים) ומיצגי אמנות רחוב המבטאים את המאבק בישראל.
חשיבות סמלית
עבור המשטר האיראני, יום ירושלים הוא כלי חשוב לביסוס מעמדה של איראן כמנהיגת "ציר ההתנגדות" וכמגינת המקומות הקדושים לאסלאם, מעבר לגבולותיה הלאומיים.
היא נעלבה, אבל זה לטובתנו, טוב, לטובתי, וגם לא היה לי מצב רוח.
אני גם לא אשתף אותה. אני לא יודעת אם זה הדבר הנכון אפילו שאני מרגישה ככה.
הרמוניה
אולי תפתחו פורום חדש, שיהיה גם נעוץ בראשי וכל פעם שיש למישהו אזעקה הוא יכתוב שם... זה יהיה הפורום הכי פעיל.....
ששירים מזרחיים על אהבה וכו' שואבים אותי כל כך
כנראה זאת מן פשטות כזאת, אהבה בלי התחכמויות, שאני כל כך רוצה אותה
ואולי בעיקר כי גדלתי לצלילי הפלייליסט הזה..
הנה יש"ע גם וידוי שלי😔
אבל לא כזה מפתיע..
תלוי איזה,
האלה שהם סתם רדודים אני לא אוהבת, אבל יש הרבה שהזמר שר בכנות ומהנשמה ואז זה נוגע...
את יודעת נראלי שגדלנו באותו סגנון חחח
אני מתלבט עד כמה אני צריך להילחם בזה וכמה לתת לזה מקום
(בחיים אני לא שם שיר כזה בעצמי, אבל יוצא לי לשמוע ברחבי היישוב, ולזמזם בעצמי)
רואים שאתה שיכנוז
והיו עיני וליבי שם כל הימים
..
מעניין מה תגלה שם. על עצמך.
שרוב הפלייליסט שלי מורכב משירי עומק\תורניים\ערכיים,
ולמרות כל זאת כשאני שומע קריוקי עם שירים של אייל גולן ודומיו זה גורם לי להצטמרר
חחחחח
חשבתי שדיגימון החה הכח גרוע אצלך
כנ"ל מסאג'