התחלנו טיפול רב''ע. המרפאה אמרה לנו היום שבגלל שיש לו קשיי קשב מאוד משמעותיים היא התייעצה עם האחראית והיא המליצה על אבחון קשב כבר עכשיו.
הילד עוד לא בן 4 😭😭😭
הסיבה היחידה שהיא מתלבטת זה בגלל שהוא למעשה לא מסכן את עצמו, הוא לא אימפולסיבי ברמה גבוהה מידי
ולכן לא בטוחה שימליצו על טיפול תרופתי אבל ממליצה להתחיל את התהליך.
הילד לרגע לא מצליח להתמיד בפעולה. כל הזמן זז ממקום למקום.
מצד שני, הוא אוהב סיפורים וספרים. הוא אוהב להרכיב פאזלים (במלחמה התחיל להרכיב של 48 חלקים. אמנם בלי אסטרטגיה טובה. כלומר, מרכיב לא בהתאמה ויזואלית אלא מנסה חלק חלק עד שמצליח לא חכם מצידו, היא תעבוד על זה איתו בהמשך. בשורה התחתונה מצליח לעשות את זה עצמאית). הוא מאזין לסיפורים (מאזין, לא צופה) מלא שעות בשבוע, בערך חצי שעה ביום. אם הסיפור מעניין יכול להאזין גם שעה רצוף.
אז נכון שכשאת מביאה לו לצייר או לגזור הוא לא רוצה ומעדיף את הטמפולינה ואת המשחקים האחרים שיש בחדר.
איך מצפים מילד בגיל הזה להתרכז כשכל הטוב הזה סביבו?
בסוף בסוף הוא הסכים לצבוע כשהדף היה דבוק לקיר, תוך כדי קפיצה בטרמפולינה.
אין לי כח.
מפחדת לחשוב על העתיד.
ובכלל, חזרו אצלנו שלשום לגנים, מאז שהוא חזר לגן הוא גם חזר להיות ילד עצוב ומתוסכל. וזה כואב. ההבנה הזאת, הפער בהתנהגות בין מה שהיה לפני יומיים למה שקורה ביומיים האחרונים הוא מטורף.
הוא נהנה בגן, זה לא שסובל כל הזמן. שלחתי גם מקליט ונשמע שהכל בסדר. אני מודעת לזה שקשה לו לבטא את עצמו ליד הרבה אנשים. אולי זה בגלל הקושי במעברים - כי אני יודעת שיש גם קושי כזה
בקיצור אין לי מושג וכואב לי לחשוב.