אני חושב על זה כל הזמן כאן בפרט ובדיונים בכלל
הבעיה בדיונים היא שהם תאורטיים, מופשטים מהחוויה הכנה...
אדם למד שיטה רוחנית, הזדהה ואהב אותה, למד אותה והיא סידרה לו הרבה בחיים - וכשהוא שומע ויכוח הוא נוטה אליה. הוא ידע לגונן עליה וידע לסבר את האוזן באמצעותה, והדיון נע על פי ההיגיון הפנימי המפותח שהציג.
הגנות שבזה היא שההבדל בין אדם מאמין ואדם לא מאמין צריך להיות לא בדעות, אלא בחוויה ובהנהגת החיים.
וכיוון שכולנו כאן מכונסים בפורום זה ומקבלים ערך מינימלי מקשרים וירטואליים ויחס דופמיני של דרמות והתייחסויות, מתבטלים מהתורה ולא מביאים איכות גדולה אלא דיונים סתמיים - אני חושב שאנחנו לא באמת מאמינים...
אם יצא לך להתפלסף עם הA.i - אחד הדברים המבלבלים זה שהוא מבין עד לפרטי פרטים את המהלך הרעיוני שאתה מציג וגם מתקף את הלוגיקה שלו - ואז אתה אומר - אבל הוא לא חי ככה, הוא לא מאמין בזה. אם היה אדם פוסטמודרניסט אחר שמדבר איתו הוא היה מזדהה גם איתו.
לכן לא טוב להתווכח ולא טוב ללמוד תורה בשוק. כי כשאדם מתאמץ לשכנע ולנמק אז הוא משקיע את המאמצים בהשלמת המשנה הרעיונית שלו ולא בהשתלמות. להישאר ער עד מאוחר זה גנות. לקשקש עם בנות (סליחה) זה גנות. לשחק במשחקי מילים מטופשים זה גנות. אין לימוד תורה אלא רק כמויות של הבל........
לכן זה מרגיש לי משעשע להתווכח על מודלים צורניים רוחניים כאלה כשהם תאורטיים, לא מתבטאים באישיות, לא מתבטאים בהנהגת החיים, ולא מולידים שינוי אמיתי. זה פילוסופי, גם אם מנומק