אולי זה המקום להתייעץ. ארוך. תודה ממש למי שתקרא.דפני11

בעל מתוק

חמוד. צדיק. לב זהב. בעל מדהים. בבסיס שלו לא אופי של דיבורים.

בזנן האחרון משהו עובר ואני לא מצליחה לשים את האצבע.. אולי תעזרו לי להבין אותו? או לאסוף יותר אמפתיה או כוחות עד יעבור זעם?

אז משהו עובר...

מרגישה שיותר מידי פעמים הוא הופך זבוב לפיל... חוסר סבלנות ל"פדיחות" או טעויות למינהם.

מאז ומעולם הוא כעס כשלא הובן כמו שצריך או שלא זכרתי דברים מסויימים שהיו לו חשובים. או סתם כשמשהו לא הלך לו, או תקופה עמוסה- היה גורם לו להיות לחוץ, כועס, ממהר כזה...

אבל ברמה שהיתה סבירה. וגם היה קורה פעם ב...

לפיסכולוגיה בגרוש שלי, תמיד הרגשתי שזה קשור לבית שבו גדל- הורים שעטפו ילדים בצמר גפן, כמעט ולא היו להם התמודדויות, וכשבנאדם גדל וצריך להתמודד-בטח אם יש כמה דברים בו זמנית, ובטח אם משהו לא תמיד הולך כמו שרציתי- זה שובר אותו ומבאס ברמות. לא ברמה שזה גורם לשיתוק אבל דרמות פנימיות כאלה... של חוסר כח ועצבים ולחץ...

אני רואה את זה גם אצל האחים שלו האחרים (רווקים) וגם באיך אמא שלו עד היום חיה... מנסה לרפד לילדים שלה את הכל. ואם יש קושי אפילו קטן זה די סוף העולם.

כלפי חוץ אף אחד לא ירגיש, אבל בבית הכל יוצא. עצבנות, כעס.. כזה. לא מצליחה ככ להסביר.

אני למשל- חיה עם זה יותר בשלום. מבינה שהחיים לא מושלמים, מנסים, טועים, מצליחים או שלא מצליחים, תקופות עמוסות, מוותרים על דברים.. כזה. יותר שלוות נפש בקטע הזה.

לא עושה דרמה כמשהו לא מצליח לי- וגם אם כן- לרוב הדרמה חולפת מאוד מאוד מהר (ברמת הדקות).

אבל בזמן האחרון... זה קצת בלתי נסבל מבחינתי...

גם כי לפעמים מרגישה שזה יוצא בכעס עלי או בביקורת עלי- וזה ממששש לא מתאים לי.

סתם לדוגמא. קצת קיצונית אבל היא קרתה לא מזמן וזכורה לי.

קניתי לפסח טפט כזה להדביק על השיש.

הוא שטף את הבית וראה את הטפט- שאל אותי- את קנית? אמרתי כן. חשבתי לעצמי שיחמיא לי, איזה אלופה שזכרת... אבל לא החמיא (לא חריג, אמרתי, לא איש של מילים) אבל ככה חשבתי שאמר בליבו וככה פירגנתי לעצמי ושלום.

אחכ כשהכשיר את המטבח (הייתי בעבודה) כתב לי כמה הוא שונא את הטפט הזה, וכמה סיוט להסתדר איתו ושלח תמונה שיצא מכוער ממש למרות כך המאמצים. באמת היה מכוער.

התבאסתי איתו שבאמת יצא מכוער ואיזה באסה שככה... וזהו. בלב שלי: באסה, אין מה לעשות, כולה שבוע, נהיה חזקים, העיקר השיש כשר

חזרתי הביתה, הבנאדם כולו עצבנייייי.... איך כל שנה אני קונה את הטפט.. כל שנה הוא מסתבך איתו... שונא אותו.. לא מסתדר איתו.. והכי הרגשתי שהוא כועס עלי ש"כבר אמר לי את זה שנה שעברה ולמה קניתי שוב"... אז התנצלתי ואמרתי שבאמת לא זכרתי שהוא ביקש שלא נקנה.... שאלתי אותו- מה עדיף? נייר כסף? אז הוא ענה שלא כי זה שורט..

אז שאלתי מה הוא מציע..

הוא שוב חזר על זה שאיך לא זכרתי... וכאילו התעקש שאני אחראית לכל הסבל שלו כי אני לא זכרתי וקניתי שוב ובגללי...

עכשיו אני הכיייי לא טיפוס של "בגללי בגללך". הכי לא.

מאמינה שכולנו עושים הכי טוב שיכולים. בטח בין בני זוג.

חוץ מזה- בלב שלי- תגיד תודה שבכלל חשבתי על זה וקניתי... אתה לא עשית שום קניות לחג...

וגם. (ואת זה אמרתי לו ברגע ששיקפתי לו שאני מרגישה שהוא מאשים אותי בזה ואכן הוא הסכים איתי שהוא מאשים-) שאם כבר, האחריות שלו היא בדיוק כמו שלי- ברגע שראה את הטפט, היה יכול להתכבד , ללכת לסופר ולקנות משהו אחר שיותר טוב לו.....

לא מתאים לי האשמה שלי במשהו שהוא היה יכול גם לשנות.

אבל הכייייי מפריע לי..זה שהרגשתי שהוא מוציא מפרופורציה את כל עניין הטפט.....

כאילו. אוקיי.

נגיד שנעשתה פה טעות. נגיד שאני אחראית בלעדית על הטעות. מה נסגר עם הכעס הלא פרופורציונאלי על זה?

מבינה שהתעסקת עם זה שעות. מבינה שלא כיף. אבל הייי כולנו מתעסקים לפעמין גם בדברים שלא כיף לנו. מה נסגר עם להתפוצץ ככה?

עכשיו זאת דוגמא קצת קיצונית

אבל אני מרגישה שזה קורה לו קצת יותר מהרגיל, בטח יחסית אליו. שבדכ הוא טיפוס נעים ונח. גם אם ברגעים של כישלון הוא דרמטי יותר ממני..... מרגישה שהכעסים האלה על "טעויות" ממש מוציאים אותו מדעתו. הוא מתייחס אליהם כאילו הם סוף העולם. וגם בכלל בהקשרים חברתיים אם לדוג יש לנו חברים שקצת נפגעו מחברים אחרים, הוא לוקח את זה קשה... או למשל עכשיו לקראת פסח יש כל מיני שכנים שמבקשים עזרה בבניין בכל מיני דברים- בקבוצה הכללית! לא בפרטי. אז הוא אומר לי, דפנה איזה מזל שאני במילואים שאני לא מתרוצץ כל היום בעזרה פה עזרה שם... וזה לא נאמר בטון צוחק או רגוע.. זה נאמר באמיתיות. כאילו זה ממש מטריד אותו הבקשות האלה. ואני לא מבינה... מה הדרמה? מישהי ביקש עזרה, הכל טוב אל תעזור.... למה לקחת את זה ככ קשה?

למה זה גורם לך להרגיש ככ עומס בלב מבקשה תמימה של אנשים? אתה באמתתתת לא חייב לעזור והכל טוב...

מרגישה שהוא עובר משהו.

ומרגישה גם שאני לא רואה איך זה ישתפר בקרוב. כי ב"ה כמה ילדים, עבודה עמוסה, עומס החיים, בעיות החיים (הלגמרי רגילות ב"ה!!) ככה זה. רק ילך ויגדל הפערים בחוסר שלמות, וגם בכשלונות.

איך חיים ככה?

יודעת שלא יכולה לשנות אותו

מצד שני גם לא ככ יודעת מה החלק שלי

ומודה שאני מופעלת כשמרגישה אשמה כלפי. יש לי לזה ממש אלרגיה. לא מתאים לי כשזורקים עלי אשמה, באופן כללי, ובטח לא מהאיש שלי. זה לא בלקסיקון שלי אשמה. וזה מטריף אותי.

בקיצור

דברו אלי חכמות

ואשמח בלי האשמות כלפיו- ברור לי שהוא איש זהב. וטוב. ומתוק.

וגם בלי הפניות ליעוץ זוגי, זה לא האירוע כרגע

יכולה לומר שהזדהיתי איתו, אני מוצאת את עצמי ככהעכבר בלוטוס

כרגע

במצב של החודש האחרון, שיש עומס של החיים בצורה די קיצונית, הכל ביחד

פלוס זה שאני אדם רגיש

מוציא ממני משהו מאוד דומה למה שאת מתארת

משהו כמו הקש ששבר את גב הגמל רק בצורה יומיומית

דברים קטנים שמהם נשברים אבל בגלל שהעומס הכללי הוא ענק

אני אסביר

בתור אדם רגיש מאוד,  כל דבר שסביבי הולך איתי.

בקשת העזרה של השכן

הילד שחורק עם הכסא

אם אני צריכה לגעת בדברים שאני לא מסוגלת לגעת בהם או להרגיש את המגע שלהם 

כמות העומס שעלי מורגשת והולכת איתי

ואז כל דבר קטן, יכול להיות הצעקת 'די אני כבר לא יכולה יותר'

וזה יכול לבוא לידי ביטוי ב'איזה טפט גרוע' וב 'אוף על איקס ואי זד'

לחיות כבנאדם רגיש זה דורש עבודה ולימוד

מאוד קשה להיות הבת זוג/בן זוג של אדם שקשה לו להכיל את המציאות. שמורכב לו. אני מודה...

מעריכה ממש את בעלי וגם הוא משתגע מזה לפעמים

אני יודעת שכשאני מעל המים מבחינת שינה, אוכל, זמן לעצמי, זמן זוגי- אני לא לוקחת קשה..

וגם אני גם מנסה להכיר במתנות שיש ברגישות הזאת, כמו יכולת הזדהות, הבנה עמוקה של דברים ועוד

זה מה שיש לי לכתוב

ממש כל הכבוד לך, אני באמת מעריכה את הצד השני של אנשים כמונו

ובתור אני מנסה ללמוד להקליל, להבין שהחיים מורכבים ולא הכל חייב להיות במאה אחוז דיוק

זה קשה (ממש)

וגם לעבוד על לבקש את הצורך שלי כדי לקבל אותו

ושלא יתבטא בעצבנות כללית כזאת כי אף אחד לא מבין מזה שיש כאן צורך שלא מולא

תודה על זהדפני11

אבל זה הקטע

אנחנו חיים במקום בלי אזעקות כמעט

אומנם הילדים בבית ואני עובדת כרגיל אבל הוא במילואים! דווקא במילואים אצלו יותר נחת מהעבודה ( בדכ עובד מאוד קשה)

אז למה הפתיל הקצר הזה?

ובכל אופן, מה לדעתך החלק שלי בסיפור?

אני לא ככ יודעת איך להתייחס לזה..

מצד אחד צריך פה הכלה כנראה

מצד שני לא מוכנה לקבל האשמות

זה יכול להיות השינוי מהשגרהעכבר בלוטוס

הצורך ללמוד מקום חדש

או ליצור קשרים חברתיים חזקים חדשים במילואים

או אדם שלא מסתדרים איתו במילואים

או הנסיעות 

או כל דבר שאת חווה כמשהו קטן ומעצבן ולאדם רגיש מאוד ולא מספיק בטוח בעצמו יכול להשפיע מאוד על מצב הרוח

החלק שלך

קודם כל לדעת ש'את' לא הסיפור פה... לא מאשימים אותך, אלא את המציאות ואת הקושי

ולשקף שזה מאוד לא נעים

אם הוא באמת אדם רגיש מאוד הוא יתנצל ויקח לתשומת ליבו

אחכ לנסות לדייק מה הצורך שלא ממומש אצלו או מה יושב עליו

אלופה ממש!

תודה ממש. הלוואי.. ננסה..אנונימית בהו"ל
מאוד מעריכה❤️
בטעות עברתי לאנונימידפני11

כי חיפשתי ל@טוט את השרשור על המקווה 😅 אגב לא מצאתי.. באסה.

זאת אני אל דאגה❤️

מותקקקק איזה אישה מדהימה את!!!!אוהבת את השבת

כמה הוא זכה בך!!

ואיזה כיף למשוע שגם את בו!!

כותבת בקצרה כי אני ביום מעוך אז הראש לא עובד..

יכול להיות שיש לו "פוסט טראומה " קלה מהמילואים?

זה ממש הגיוני .. ולפעמים מגיע באופן קל..

אבל בסוף השנתיים וחצי האחרונות מטורפות לגמרי...

מקווה שזה בסדר לכתוב...

בכל מקרה חיבוק ענק

ובע"ה שתהיה לכם מלא סיעתא דשמיא להיחלץ ולהתעלות מהכל!!

תודה יא מהממתאנונימית בהו"ל

על פניו לא נראה לי...

מצד שני גם אם כן- אין לי ככ מה לעשות עם זה... הוא טיפוס שלא מוכן ללכת לשום טיפול, בטח אם אין טריגר מסויים שהוא מרגיש אותו... מה שאני באה לומר זה שבאן כללי הוא לא ילך לשום טיפול בלי שהוא ירגיש צורך. וגם אז זה רק כשזה יבוא לגמרי ממנו...

כרגע הוא לא מרגישככ בעיה לדעתי למרות שניסיתי קצת לשקף לו (גם בזהירות. כי איזה לא כיף זה לשמוע יותר מידי שאתה עצבני כל הזמן...)

כנל❤️דפני11
לדעתי את לא צריכה להזהר כל כךרוני 1234

ולא צריכה לספוג את כל זה בשקט.

אבל אם זה ממשיך נגיד אחרי החג, תמצאי זמן רגוע ותפתחי את זה איתו בצורה נעימה.

תודה❤️דפני11
צריכה למצוא זמן טוב וגם להיות רגועה בעצמי כדי לפתוח את זה שוב... בע"ה...
נשמע שהוא "אדם רגיש מאד". תגגלי את המושגזוית חדשה
בזכותךדפני11

ובזכות עכבס בלוטוס גיגלתי אתמול...

וואלה באמת יש מצב!

באמת גם יש לו קטע עם רעשים קצת, ובכלל כל מיני דברים שכתובים שם.

מצד שני זה לא היה ככה חזק תמיד....

וגם. שוב מחזיר אותי לשאלה מה החלק שלי בסיפור.

בנות כותבות פה וזה עוזר.

אם יש לך עוד תובנות אשמח לשמוע❤️

אני כזו, וזה באמת משתנה בעוצמותזוית חדשה

לפי כמה אני טרודה/עצבנית

אבל אני לא חושבת שיש לך כ''כ איך לעזור לו, זה יותר שלו מול עצמו.

רק להגיד שאת נשמעת אישה זהב לא פחות רחלי:)
יש לי מה להרחיב מקווה בעזרת השם מחר 
נשמה. אשמח אם מסתדר לךדפני11
חיבוק! את נשמעת אישה מדהימהוואלה באלה

תמיד אוהבת לקרוא אותך.

לא יודעת אם מתאים, אבל פעם @אמאשוני כתבה על שפת הפה לעומת שפת הלב בהקשר של ילדים ואני משתמשת בזה המון איתם וזה עוזר להבין את הדברים שנאמרים בהקשר האמיתי שלהם.

הכוונה שיש את מה שיוצא מהפה ויש את מה שהלב מרגיש.

ילד יכול לראות חבר שלו עם משחק חדש ולהגיד לו כמה זה משחק דפוק ומשעמם כשבעצם הוא רק מרגיש קנאה והיה מאוד שמח במשחק כזה.

נשמע שבעלך לא מספיק יודע להביע במילים בדיוק מה הוא מרגיש (לא איש של מילים..), קל לו יותר להטיח בך דברים.

במקום להגיד: זלדה, אני ככ מבואס שיצא כזה מכוער ועוד עבדתי על זה ככ קשה ואיזה חבל שלא יצאתי בעצמי לקנות סוג אחר של טפט

הוא אומר לך: זאת את, את אשמה, את שוכחת, את מתעלמת ממני ומהבקשות שלי

כשלומדים לשמוע את שפת הלב מבין המילים הכל נראה אחרת.

איזה מהממת את!דפני11

וואו תודה זה כיף לשמוע.

אני באמת מרגישה שיש פה את שפת הלב שאת אומרת.... אבל זה גם קצת משגע אותי. כאילו יאללה... אתה בנאדם בוגר. זה מעייף אותי ככה כל הזמן.. כי כאמור התדירות ממש גברה..

וגם. מודה שיש בי צד אגןאיסט שברגע שאני מקבלת האשמות אני עוברת להגנה ולא מוכנה לשמוע את הביקורת או הקושי שלו ש"אני מתעלמת מהבקשות שלו". כשאני חושבת על זה, הוא גם באמת אמר את זה לאחרונה שאני הרבה פעמים לא מספיק עונה לו ומתעלמת. ואני בהחלט הרבה יותר משתדלת לענות אבל חשבתי על זה, וזה מגיע בעיקר כי הדרך שהוא מדבר לא נותנת מקום לצד שני (למשל- לא הספקתי לשטוף, תצטרכי להביא בייביסיטר שתשמור על הילדים ואת תשטפי. אז לא היתה פה בקשה, או שאלה מה דעתי, אלא קביעת עובדה. אז מבחינתי קצת הרגשתי שלא ראה אותי/כיבד אותי. ובכל מצב קבע עובדה אז מה יש לי לענות? תוסיפי לזה גם טון קצת עצבני.. ואז הוא אומר לי- למה את לא עונה? בקיצור.....

ברור לי שיש פה צורך בלתי ממומש שלו

וגם קושי שלי לתת מענה כי נפגעת מהדרך שהוא מביע את זה

מבינה אותך מאוד❤️וואלה באלה
יכולה להזדהות איתונעומית

גם אני נוטה להיות חסרת סבלנות ולהאשים לפעמים.

לא נעים לי להגיד, אבל עוזר לי שמקרקעים אותי קצת.

(היי מותק, אני מבין שלא נעים לך, אבל ממש לא נעים לי שאת מאשימה אותי ככה

או זה באמת מכוער, מתנצלת, אבל דיברנו על זה כבר, אני אשמח שלא נדבר על זה כל היום).

תודה נשמה!!דפני11

כן הבנתי שזה קצת נצרך...

גם אחרי סיפור הטפט אמרתי לו את זה. שהעצבים שלו לדעתי חסרי פרופורציה לאירוע שזה.

זה אומנם קצת הפסיק את הויכוח, אבל לא הרגשתי שהוא הפנים את זה באמת...

אני חושבת שברגע שאת מדברת עליוהמקורית
"יצאת מכל פרןפורציות" לעומת - לא היה לי נעים שהאשמת אותי, זה נחווה אצלו שוב כאשמה

התפקיד שלך זה לדבר עלייך ומה את מרגישה עם מה שהיה ועם ההתנהגות שלו. כל עוד את מכילה ומוציאה את עצמך מהתמונה או מדברת עליו רק - זה  מפספס את הנקודה שלך פה בעצם.

ומצטרפת לנכתב פה, את זהב לא פחות♥️

את צודקתדפני11

סבתא שלי היתה קוראת לזה "שפת האני"....

תודה על התזכורת❤️

בדיוק זה המקורית
תשמעי מאמי, את חמודה קודם כלבאתי מפעם

שאת מחליקה בחיים.

אם את אומרת שזה משהו שהשתנה נשמע כמו קלאסי קשור למילואים, מלחמה. אנשים על הקצה, עצבניים.

כן, קשוח לחיות לידם.

ואת צודקת שאת יכולה להיות מכילה אבל עד האשמה אלייך. לא לאפשר לזה לקרות. יכול לחטוף כריזה, אני אכיל... אבל להפיל את האשמה עליי ועוד בחוסר פרופורציה. לא. לא. אני לא שק חבתות.

כן יכולה להזדהות איתו שדברים קטנים יכולים לגרום לי לעצבים מוגזמים. חיבוק

בדיוקקקדפני11
הגדרת את מה שאני מרגישה 
בעלך מזכיר לי את עצמישוקולד פרה.

בגלל שאני יותר "פלואידית"- יותר יכולה ללכת לקראת ויותר מרגישה את האחר, וגם אין לי כמעט דרישות מהזולת

אז אני יותר רגישה לתחושות של ניצול או של מרמור.

כביכול אם הזולת רוצה משהו אני חייבת להיענות לו. בלי לבדוק אם רציתי בכלל. ויש תחושה של אשמה כבדה אם לא עשיתי.

כל ציפייה של האחר מכניסה אותי קצת ללחץ.

ויכול להיות שגם בעלך לא רוצה את הטפט

או שהוא רוצה להרגיש שהוא לא חייב לשים אותו. ושהוא חופשי להגיד לך לא. ואם הוא שם מתוך כפייה (גם אם פנימית ולא מצידך)- הוא ירגיש מרמור

ויכול להיות שהןא מרגיש שאפילו הבקשות של השכנים מחייבות אותו.

ואז הוא גם אשם כלפיהם שלא עזר.

או שהוא מרגיש אשמה ונחיתות כלפיי עצמו- אחרים נרתמו בכיף ואני לא. איזה מן בן אדם אני?

בקיצור הערך העצמי לא חזק דיו כדי להרגיש שלם עם הבחירות שלי.

לאנשים כאלה הכי טוב לפעול דרך מרחב ושחרור.

והרבה מחמאות וחיזוקים שהם טובים גם אם לא עשו כמו הציפייה מהם.

את מדייקת אותו בולדפני11

ממש כל מה שכתבת. ואני מודעת לזה.

ונותנת יםם של מרחב ושחרור. כנל על החיזוקים.

יש מצב שכשזה קשור אלי אני יותר מצפה/רגילה שהוא כן עושה.. ואז כשלא זה יותר קשה לי.

אבל אני באמת משתדלת המון לתת לו את כל הכבוד לומר שמשהו לא מתאים לו. ולכבד את זה.

חושבת שבאמת יש שיפור בנושא... אבל אולי גם בגלל הוא יותר כועס בזמן האחרון? מרגיש לי שזה גם חלק מהלהביא את עצמו כמו שהוא ולא לשמור הכל בפנים ולהיות מרצה.... ובכל זאת... אני מצפה שיגיד "לא מתאים לי" בענייניות ואולי גם נדבר על זה. אבל לא לעצבים לא קשורים...

טוב  מבינה שיש דרך ולמרות שהןא מושלם הוא כנראה לא. ואולי טוב שכך.....

ממש ממש מה שרציתי לכתוב לך מצטרפת לשוקולד פרהרחלי:)

על הריצוי והאשמה - בעלי היה ככה (עדיין אבל הוא כן הלך לכמה מפגשים עם מישהו והוא במודעות)

אני חושבת שמאוד מאוד משמעותי פה שלא תקחי עלייך את הבלאגן הפנימי שלו, אני הרגשתי תקופה ארוכה שאסור לי להביע רגשות של תסכול לידו כי ישר אפילו אם זה בדקות הוא נכנס ללופ ממש לופ מתגונן וכמובן גם מאשים ואין איך לעצור אותו.

עד שלמדתי כן לשים לב הרבה יותר לעיתוי אם אני באמת מעוניינת בשיח שיוביל לאנשהו ולעשות הרבה הקדמות, ועדיין אם הוא יוצא מפרופורציה וזה קורה לו בהחלט הרבה יותר בתקופות לחוצות - אני אומרת לעצמי ברור את ההפרדה - ועם הזמן גם הוא למד להגיד לי אותה בעצמו שזה לא שייך אליי וזה רק הוא שלא מסוגל להכיל כלום עכשיו.

אבל זה באמת אחרי הרבה זמן של עבודה דו צדדית.

בהתחלה הוא היה כמו דובי לא לא חחח , כל בקשה שלי הוא היה בודק עם עצמו אם הוא עושה את זה כי הוא רוצה - מטריף

אבל הבנתי שזה שלב ושמחתי מזה כי עכשיו אחרי התהליך הרבה יותר כיף ונעים איתו, הוא נותן והוא חושב מה הוא רוצה לתת ולשים פה ולא כי הוא מרגיש חייב.

(אצלם בבית לאמא שלהם היה רצון מאודדדד חזק ולא היה כדאי שהיא תצא לא מרוצה )  

אני כן אומרת בזהירות שאם אני הייתי מנסה בכח להימנע לגמרי מפיצוצים -לא היינו מגיעים למודעות והקרבה של היום -פשוט הייתי מתרחקת וזהו, ותסמכי עליו שאם הוא אדם טוב לב ורגיש כמו שאת מתארת הוא יעשה את שלו ויתקדם בעז"ה .

וזה שאת נותנת את הכבוד אין טוב מזה - יכול להיות שזה בדיוק מה שמאפשר לו להרגיש סוף סוף בבית להרגיש רגשות ולעשות שינויים בעצמו שלא היו מתאפשרים קודם . 

את מקסימה תודה!!דפני11

נשמע באמת מטריף הדובי לא לא חח

וואו אבל כמה עברתם ביחד. איזה עבודה מדהימה.

גם אצלם בבית יש אמא עם רצון מאוד חזק..... קטעים.

ואני מזדהה לגבי ההתחרקות מפיצוצים- הייתי ככה אבל אני מבינה שאי אפשר כבר יוצר כי אחרת אני מתרחקת ויש פה משהו שאנחנו צריכים לעבור יחד גם אם זה דורך קצת להתחכך כי אחרת נתרחק טו מאצ.....

תודה על החיזוק הזה

ולגבי הסוף- באמת זה מה שחשבתי...

את מקסימה עם לב רחב מאודשוקולד פרה.

זה עניין של ביטחון עצמי.

נדרשו לי הרבה שנים כדי להביא את עצמי לקשר. היה חי הרבה יותר קל להקשיב לבעלי ולהשתתף אתו בעולם שלו, מאשר להביא את עצמי.

גם כי לא ראיתי טעם בסתם לשתף כשהוא לא יכול לעזור לי (דברים מהעבר שלי)

וגם כי לא הייתי מספיק בטוחה שזה יעניין אותו.

היום יש לי כבר יותר ביטחון עצמי בקשר, כי גם פיתחתי יותר את העולם שלי, ואני מרגישה שיש לי עניין בתוך עצמי.

אבל פיתוח הביטחון העצמי זה מסע.

בתור בת זוג באמת להחמיא ולפרגן זה הכי חשוב. ככל שהוא יאמין שהוא חשוב לך, שאת מסתפקת בו כמו שהוא. שהוא כמו שהוא זה וואו, שהוא מספיק לך ואת אוהבת אותו-

הוא ירגיש יותר בטוח להביא את העולם שלו.

לאנשים שאין להם מספיק ביטחון עצמי ושלא עודדו אותם מהבית להגיד הכל בחופשיות, ולא שידרו להם קבלה עמוקה של מי שהם-

הנטייה הראשונית היא לברוח. לנוס.

האסטרטגיה הראשונה היא להדוף כל מתקפה על הסף.

גם אני כזאת. הודפת כל ביקורת ממני. כי המחשבה שאני פגומה בעיניו היא ממש קשה לי. זה נתפס לי כאיום על הבסיס, ולא כביקורת של מישהו שאוהב אותי מאוד, אבל בסה"כ רוצה שאתקן דברים קלים.

עם הזמן למדתי פחות לענות ויותר להקשיב. לא לפחד לשהות ברגש. לא לפחד להכיר בחסרונות שלי. להסכים לקבל אותם, ואותי כמו שאני.

הדיפת הביקורת היא מאוד מתסכלת עבורך, אני לגמרי מבינה, אבל זה נטו ממצוקה שלו. הוא כ"כ רוצה להיות מושלם עבורך, ורוצה להאמין שהוא יכול להיות מושלם עבורך.

בעיניו, אם הוא לא מושלם, אולי את תחפשי מישהו יותר מושלם ממנו... (שזה כמובן קשקוש, אבל ככה מדבר מוחצשל אדם כזה)

את ממש מדייקת אותודפני11

מהודעה להודעה יותר

באמת ב'ה גדלתי בבית שבו היתה קבלה עמוקה למי שאני. והרבה "הרמות" וחיזוקים...

ואצלם היתה ביקורת תמידית....(יחד עם אהבה ודאגה אוהבת)

אבל לגבי הביקורת- גם אני הודפת ממני כל ביקורת. זה בדיוק הקטע שמציק לי פה

בכל אופן ממש ממש תודה לך, כתבת דברים מאוד משמעותיים עבורי. ❤️

בשמחה ממש!שוקולד פרה.

מעניין אם הוא מזל מאזניים כמוני (נולד באזור תשרי? חודש לפני או אחרי)

כי זה יכול להסביר את הדמיון

את נשמעת אישה מדהימהמתואמת

כתבו פה על אדם רגיש מאוד.

בתור אחת כזו - אני לא חושבת שזה הדבר היחיד שמציק לו. כלומר, יכול להיות שהוא אדם רגיש מאוד, אבל על זה התלבש משהו נוסף שמעצים הכול. (מצטרפת לרעיון שאולי זה קשור למילואים. זה בהחלט משהו שיכול להציף אנשים רגישים...)

כתבת שהוא לא יהיה מוכן ללכת לטיפול. אולי ביחד איתך הוא כן יהיה מוכן? ואם לא - אז אולי ללכת בעצמך לטיפול שיעזור לך בהתמודדויות איתו?

הרבה הצלחה, אישה יקרה❤️

תודה לך על זהדפני11

בהחלט גרמת לי לחשוב

גם לי מרגיש שיש משהו מעבר.

אבל אולי באמת זה לא משהו קיצוני אלא משהו במציאות החיים שהשתנה (עומל של חגים, עבודה לא שגרתית שלי וילדים בבית, או להפך קצת זמן שהתפנה לו בגלל המילואים שנתן לו רגע להרגיש מה עובר עליו ביומיום...)

כך או כך

כרגע אין מה לדבר איתו על טיפול

גם לא זוגי....

ולגבי טיפול לעצמי- אולי באמת. צריכה סיעתא דשמיא למצןא משהו מדוייק. נראה.

תודה בכל זאת❤️

גם מזדהה עם בעלך...שיפור

הגיוני מאוד שהמלחמה+ מילואים+ הכנות לפסח מוציאים אותו מאיזון. אם זה מתמשך אפשר לפתוח איתו ולדבר על זה.

נגיד לגבי הטפסים מתאים לי לנסות לשים כי קנית ואז להתעצבן כי השקעתי וזה לא עבד ולא הייתי קונה מראש ורק בגללך ניסיתי... למרות שבראש אאני יודעת שזה לא הגיוני.

ולגבי זה שזה דומה בין בעלך לאחים שלו- רגישות היא גנטית.

תודה נשמה❤️דפני11
זה עוזר לי כל מי שכתבת שיכולה להזדהות איתו..... מנרמל לי את הסיטואציה.. אז תודה!
אני גם יכולה להבין אותווגם מאוד מבינה אותךאני אמא

אני יכולה להיות כמוהו גם על עצמי, כאילו, גם אם אני קניתי את הטפט ויצא גרוע לפעמים יהיה לי נורא קשה לשחרר.

למשל הלכתי לקניוות וקניתי מוצצים חדשים לתינוק כי באורח פלא כל המוצצים שלו נעלמו. כשהגענו הביתה אחרי שעשיתי סטריליזציה, גיליתי שקניתי מידה גדולנה מדי. התבאסתי על עצמי יומיים עד שנסעתי וקניתי מוצצים חדשים.

אם זה היה בעלי קונה הייתי מתבאסת באותה מידה רק שאז זה היה יוצא האשמה.

אני רוצה לומר שהוא בעצם מתקשה לשחרר את המציאות, לא כועס עלייך. 

וגם, מתחבר לי לפרק בפודקאסט "בחזרה ללב ההורות" שבו היא מדברת על ילדים שמאשימים את אמא במה שמתפקשש להם, "בגללך נ]לה לי הגלידה" אפילו אם הייתי בכלל בחדר אחר. אז היא אומרת שזה בעצם נובע מקושי להתמודד עם רגשות ליליים אז הופכים אותם להאשמה ואז מה שכדאי לעשות זה לא לדבר אל ההגיון ולהוכיח שזה בכלל לא אשמתי, אלא לתת מקום לרגש, זה באמת מאוד מאכזב...

אני ממש מודה לךדפני11
עבר עריכה על ידי דפני11 בתאריך ט"ז בניסן תשפ"ו 8:33

אבל יש לי שאלה, ואולי היא השאלה שמטרידה אותי

אם ילדים מדברים ככה, קל לי יותר להתייחס לקושי ולנטרל את ההאשמה. למרות שיהיה חשוב לי גם להעמיד את הילד על דיוקו ולהרגיל אותו לא להאשים אחרים במצב שלו. אבל כשזה מבוגר, בטח כשהוא בן הזוג שלי, מרגיש לי שזה הופך אותי ל"אשת ספיגה" או סוג של שק חבטות גם אם בפועל אני לא מקבלת את זה לתוכי... ואני לא רוצה שתתאפשר מערכת יחסים כזאת שבה זה סבבה שהוא מאשים בתדירות גבוהה ואני מכילה...

זה בדיוק הפחד שלי

וכנראה בגלל זה גם אני הודפת כבר

כי ברגע שהתדירות עלתה

בקיצון של זה, בפחד העמוק,

אני ממש מפחדת להפוך להיות אישה כזאת כביכול כנועה וסופגת ובעל שמרשה לעצמו להוציא את תסכולו על אישתו בצורה קבועה....

מבינה? ואז יש פה לופ כזה...

ואו זה נשמע ממש רע לחיות ככה כאשת ספיגהעכבר בלוטוס

לא ביקשת ממני לענות אבל אשמח לתת את נקודת המבט שלי כמישהי מהצד השני

אני חושבת שהצבת גבול שלך כלפי האשמות האלה תעשה לשניכם רק טוב

לשבת יחד לשיחה, לשקף בלי האשמה מה את מרגישה ושאת לא מוכנה יותר

בתור אדם רגיש מאוד אם  הוא לא ירגיש מותקף מהשיחה אלא יבין שאת רוצה שלשניכם יהיה טוב יותר

תשיגי את שיתוף הפעולה שלו.

ואפשר לדבר על זה שאם הוא לא שם לב וגולש שוב להאשמות מזכירים את השיחה הזאת.

לי ולבעלי יש כמה שיחות קוד כאלה

לדוגמא במשפחה של בעלי מתבטאים מאוד בחופשיות על האם האוכל טעים או לא, אצלנו תמיד אומרים שטעים

אם בעלי מתחיל לומר שאיזה תבלין מציק לו והיה צריך לעשות אחרת אז אני תופסת לו את המבט ורומזת לו. יש את הבסיס שכבר דיברנו על זה ויש את הרצון הטוב ולכן רמז עוזר.

אל תצפי שהוא יצליח לשנות דפוס כזה הישרדותי ברגע, אבל עם שיחה טובה (או ייעוץ זוגי טוב) שיתן בסיס פלוס תזכורות נעימות שלך יכול להיות מאוד שיעזור ועם הזמן יוטמע

ובכללי בתור אדם רגיש מאוד כדאי שילמד את הנושא...יש ספרים ויש באינטרנט וזה יכול לעשות לו טוב להבין את עצמו וגם ישפר את היכולת שלו לשלוט בחיים שלו ובמצבי הרוח שלו

נכון, את ממש צודקתשוקולד פרה.

שזה דפוס הישרדותי.

ואת גם צודקת שצריך גבולות.

העניין הוא שאם אני לוקחת דוגמה מעצמי נגיד,

אז לא להגיד ביקורת איפה שאני מרגישה שהיא מוצדקת,

זה יפוצץ אותי מבפנים. את מבינה?

זה יגרום לי להתרחק. לאבד רצון לקשר.

יש דברים שלמדתי לקבל אותו כמו שהוא.

בעלי מאוד שלם עם עצמו, וזה עזר לי גם להבין שיש דברים שהן חלק ממנו וזהו. סה"כ טו.

חבל להתאמץ ולשבור את הראש בקיר, כי הוא לא ישתנה.

אבל יש דברים אחרים שאני לא מרפה מהם

כי אלו דברים שיותר נוגעים לקשר בינינו... ואז בהחלט אני אומרת את מה שעל ליבי.

אבל עם השנים זה תפס מקום הרבה יותר עדין, פחות תוקפני, ופחות רצון שזה יקרה עכשיו.

משהו שדומה יותר לתזכורת מאשר לביקורת.

ואני חושבת אפילו שכדאי לפתוח את זה מול הבעל.

את הרצון לשמוע אותו ואת מה שמציק לו,

יחד עם הרצון לא להיות ספוג של כל התסכולים והנמשברים שלו בחיים.

בן אדם עדין ורגיש יעריך את הכנות הזאת, וזה יגרום לו להרהר בזה לעומק, גם אם על פניו הוא יענה באופן "שטחי".

קיצור, אני חושבת כמול שגם צריך להציב גבול,

אבל:

1. לקבל את זה שיהיו דברים שיציקו לו ושכדאי שיגיד כדי שלא יתרחק

2. לשתף אותו בתהליך של הצבת הגבול. אם מדובר באדם עם יכולת התבוננות והעמקה, זה יגרום לו להפנים יותר את הצורך שלה לא לספוג כל דבר.

התכוונתי למה שאמרתעכבר בלוטוס

כתבת יפה

אולי באמת לא פרטתי אבל הכוונה הכללית דומה מאוד למה שאמרת

אשריך

תודה ממש!!דפני11
קראתי הכל, בהחלט נתת לי כיווני מחשבה, וכמובן גם @שוקולד פרה.
וואו יקרה, מקווה שאת עוד קוראת ❤נגמרו לי השמות

מרתק ומרגש ממש לקרוא אותך לאורך השרשור הזה.

רוצה לכתוב לך כ"כ הרבה… מאיפה להתחיל?

מקווה שאת עוד קוראת עדיין כי זה בדיליי רציני, אבל ממש הרגשתי רצון לכתוב לך.

אנסה לחלק לפי סעיפים:

א. הדבר שהכי בולט בכל ההודעות שלך הוא כמה שאת אוהבת ומוקירה את בעלך היקר.

כמה אכפת לך ממנו.

כמה הוא חשוב ויקר לך.

כמה את דואגת גם להוציא אותו טוב כמו שהוא בעינייך אפילו בעיני הפורום 🙂

כמה טוב את כותבת עליו

גם במה שהוא עבורך, וגם במי שהוא כאדם.

מאוד התרגשתי לקרוא את זה.

כתבת עליו תכונות נהדרות

שהוא בעל מתוק

שהוא חמוד

שהוא צדיק

שהוא עם לב זהב

שהוא בעל מדהים

וכל הודעתך הייתה כדי להבין אותו יותר

כדי לאסוף יותר אמפתיה עבורו

ובסוף הודעתך שוב היה לך חשוב להדגיש שתשמחי בלי האשמות כלפיו

ושברור לך שהוא איש זהב. 

וטוב. 

ומתוק.

וזה מדהים כמה שאת רואה אותו. ובכוונה הדגשתי את המילים הללו, כי הן יהיו חשובות במיוחד בהמשך.

ב. ברגישותך ובתבונתך ובראייה שלך אותו, את שמה לב שמשהו עובר עליו.

נכון, את לא יודעת אולי לשים במדויק את האצבע, אבל זה מורגש ואת שמה לב לזה.

את מרגישה שיותר מידי פעמים הוא הופך זבוב לפיל

את מרגישה שיש לו חוסר סבלנות ל"פדיחות" או טעויות למינהם.

את מדייקת כי מאז ומעולם הוא כעס כשלא הובן כמו שצריך או שלא זכרת דברים מסויימים שהיו לו חשובים. 

את גם מרגישה שזה קשור לבית שבו גדל.

שלא היו לו כילד התמודדויות כמעט כי הוריו עטפו אותו בצמר גפן, ריפדו לו (ולאחיו) הכל, כל קושי היה נחווה כאסון מבחינת אימו וכן הלאה… ואת חושבת שאולי זה מה שמביא אותו לדרמות הפנימיות הללו של חוסר כוח ועצבים ולחץ כאשר משהו לא הולך לו.

ואז מזהה שכלפי חוץ זה לא נראה, אבל בבית - במקום הבטוח שלו שהוא מרגיש שהוא באמת יכול להביא את כל כולו - כן יוצא הכעס, העצבנות וכד'.

את מזהה גם שבעלך גדל בבית ביקורתי,

בעוד את גדלת בבית עם קבלה מאוד עמוקה ומקיפה.

ואת גם מרגישה את ההשפעות של זה על ההווה - כמה שאת יותר חיה בשלום עם טעויות או קשיים, שאת מבינה שהחיים לא מושלמים, שמנסים, טועים, מצליחים או פחות, ואת ממש בשלוות נפש מול זה ולא בדרמות פנימיות.

אם תקראי רגע את כל הסעיף הזה את ממש בכוחות עצמך דייקת וזיהית המון המון נקודות שיכולות להימצא בתוכן מפתחות להבנה יותר עמוקה של כל הסיטואציה.

גם מבית ההורים, 

גם מדפוסים שהתקבעו אצלו,

גם באיך הוא מרגיש וחושב על עצמו,

וגם בשאר הדברים.

והעמקה כאן יכולה ממש לשפוך עוד אור על העניין כולו ואפילו מעבר, וזה יקר בעיניי.

ג. כאן מגיעים לנקודה של איפה זה פוגש אותך - איפה נמצאית הנקודה שאת כבר מרגישה שזה ריקושטים עלייך, שזה משפיע עלייך ישירות, שזה מקשה עלייך.

כתבת שאת מרגישה שלפעמים זה יוצא בכעס עלייך או בביקורת עלייך.

ושכמובן לא מתאימה לך ביקורת.

והבאת את הדוגמא עם הטפט, שהיא דוגמא מצוינת.

כי בתוך הדוגמא הזו ממש אפשר לראות שלב שלב מה קורה אצלו בפנים, ממש בהדרגה,

שבהתחלה לא אומר כלום, אח"כ כותב לך בהודעה כמה הוא שונא את הטפט הזה, אח"כ שולח תמונה שיצא לא יפה למרות המאמצים,

ואח"כ כאשר חזרת הבייתה היה כבר עצבני וממש אמר בשטף את כל הקושי והתסכול שלו שהצטבר אצלו בפנים, שהוא מסתבך איתו, שהוא לא מסתדר איתו וכן הלאה.

עד כאן באמת ניתן לראות שהדפוס שהוא מכיר להתמודדות עם תסכולים הוא באמת שונה משלך, אולי באמת לאור המקום בו גדל או שזה מה שהוא הכיר וזה מה שהוא יודע.

המקום הזה של לאגור את התסכול או בעת ההתמודדות עצמה להוציא החוצה כדי לפרוק את כל המטענים עוד ועוד עד שהכל יוצא. 

זה לא משהו רע חלילה בהכרח, רק צריך לראות היכן ההתאמות שזה יהיה נכון גם לו וגם לך.

כי מה שקורה אח"כ בעצם מסביר את הלופ שלכם שאתם נכנסים אליו שם:

כי את המדהימה באמת הכלת אותו, היית איתו בבאסה, נתת לו לפרוק, עד כאן הכל לגמרי בסדר.

מותר להיות מתוסכלים. מותר להיות בבאסה. הכל בסדר.

אבל אז קרה משהו אחר, אז כתבת שאת הרגשת אשמה.

וכאן, יש שורש מאוד גדול בעיניי.

מה קורה *לך* כשאת מרגישה אשמה.

איפה זה מפעיל אותך, איך את מגיבה, 

מה בעלך רואה וחווה ממך כשזה קורה, 

איפה זה מפעיל אותו, ואז איך הוא מגיב 

וחוזר חלילה.

ממש לופ כמו שהטבת להגדיר.

מעגל שלילי כזה בו כל אחד מאיתנו בני הזוג נמצא במנגנון הגנה (שלושת ה-F:

FIGHT FLIGHT FREEZ התקפה בריחה או קיפאון),

המנגנון מופעל כי התת מודע זיהה "איום" בצורה של צורך לא ממומש,

הוא הופעל וכתוצאה מכך ישר הפעיל את המנגנון אצל השני/ה (ששוב הגיע על גבי האיום בצורת הצורך הלא ממומש של השני/ה)

ואז בעצם המגנונים שלנו מפעילים אחד את השני

ונמצאים במצב שזה ממש מנגנון שמדבר עם מנגנון

לא אשתי מדברת איתי או בעלי מדבר איתי, לא מדברים על "הדבר עצמו", אלא ממש מדברים מתוך המנגנון שלנו וזה נראה בהתאם.

וכאן חשוב מאוד לבנות לימוד עמוק ומסודר של כל הלופ הזה של כל אחד מאיתנו.

לכל זוג יש את הלופים שלו, את הדקויות שלו, את הניואנסים שלו.

חשוב ללמוד אותם

להכיר אותם ולהכיר בהם

ללמוד את המעגל שלנו

ללמוד מה מספר לנו המעגל שלנו

ללמוד מהם הצרכים שלנו

מהם המנגנונים שלנו

מהם הטריגרים שלנו

מהם הנקודות הרגישות שלנו

מהם פצעי הילדות שלנו

מה ואיך אנחנו מפעילים ומופעלים בעצמנו ולשני/ה

ובעיקר בעיקר - איך לצאת מהמעגל השלילי, הלופ הזה - למעגל חיובי בו כל אחד מרגיש שהצרכים שלו ממומשים ואפשר להיות מי שאנחנו באמת ללא צורך בהפעלת המנגנונים.

אז רק מקריאה שטחית וממש לא במקום תהליך עומק כמובן,

נראה שהלופ שלכם התחיל מהצד שלך במילים שכתבת: "*והכי* הרגשתי ש*הוא כועס עליי* שכבר אמר לי את זה שנה שעברה ולמה קניתי שוב"

כתבת ש*הכי* הרגשת את זה שם.

ושזה הכעס שמופנה עלייך.

אותה אשמה שאת ממש אלרגית אליה. בטח מבעלך.

את הגבת לזה (בתת מודע כמובן זה לא שחושבים על התגובה האוטומטית של המנגנונים שלנו) יותר בהתקפה (משמעות המילה התקפה איננה בהכרח שמתקיפים, אלא כל מה שהוא לפעול אקטיבית מול האיום, הצורך הלא ממומש, במקרה הזה אצלך - אולי הצורך להרגיש שאני טובה כמו שאני ובלי טיפת אשמה או ביקורת.

אז גם דיבור, שאלות וכן הלאה יכול להיכלל בתוך הFIGHT כי בעצם ניסית לדברר ולשאול כדי לוודא איתו שאת טובה ובסדר גמור בלב שלו, וגם כמובן בפני עצמך. שהרי הבנת שצריך משהו לכסות את השיש בפסח וקנית את הטפט אז את באמת באמת בסדר גמור ולא אשמה בכלום!)

ואז בתגובה הופעל המנגנון של בעלך - אולי על הצורך שלו להרגיש שרואים אותו, שמקשיבים לבקשות שלו, שהוא חשוב ונספר.

כי הוא שוב חזר על זה שאיך לא זכרת - ובעצם זה לא הוא אלא המנגנון שלו שרצה לוודא - "אשתי בבקשה אני רוצה להרגיש שאת זוכרת דברים שאני אומר, שחשובים לי, שאת רואה אותי, שאני חשוב לך, וכרגע אני לא מרגיש ככה, בבקשה תסירי לי את האיום הזה ותרפאי את הנקודה הזו אצלי…"

קשה לכתוב זאת על הכתב ובע"פ אפשר הרבה יותר להרחיב

כמובן כמובן שברור שאכפת לך ממנו! מאוד!

כמובן כמובן שהוא חשוב לך ושאת רואה אותו, מאוד!

זוכרת שכתבתי זאת בסעיף א' עם מילים מודגשות כמה את רואה אותו? אז הנה זה בדיוק זה 🙂

את *מאוד* רואה אותו!

ומאוד מאוד חשוב שהוא גם יראה את זה שאת רואה אותו, גם בתוך הזמנים הללו שהוא במנגנון שלו 🙂

אז בזמנים כאלו שהוא בתוך המנגנון

לעצור רגע

לדמיין שממש יש חלילה סכין סביב הצוואר שלו שזה האיום של הצורך הלא ממומש, ואנחנו רוצים להסיר את הסכין הזו מעל בן הזוג שלנו. קודם להסיר אותה. להסיר את האיום.

אז לעצור רגע ולהגיד: "היי מאמי. אני רואה אותך!

אתה חשוב לי!"

ואפילו לפרט עוד איך ומה וכו'...

קודם לענות לצורך הזה לפני השאר.

וכמובן כמובן שגם בעלך לא מאשים אותך ובטוח בטוח שאת טובה ומדהימה בעיניו ובלב שלו!

אבל באותם הרגעים שאת מרגישה את הכעס או האשמה שלו כלפייך - הוא צריך גם לדמיין שחלילה יש סכין סביב צווארך שקוראים לה "האיום בצורת הצורך הלא ממומש של דפני בצורת האשמה והביקורת" ואיך אני מסיר לאשתי את הסכין הזו.

קודם כל לעצור ולומר לך:

"היי יקרה שלי. אני לא מאשים אותך. את בסדר גמור, והרבה יותר מזה!

אני פשוט מוציא רגע תסכול כי באמת היה לי מבאס ברמות וקשה כל ההתעסקות והמאבק עם הטפט…

ושוב, זו רק פריקה על הקושי לא עלייך כלל, את בסדר גמור!!!"

ואז אפשר אפילו כאשר הורדנו מנגנונים והורדנו איומים אפילו להכניס הומור ולצחוק על זה ביחד.

ממש להאשים ביחד את הטפט החצוף הזה ולצחוק מזה יחד🙂

כאשר את בשלווה שאת לא אשמה. שאת בסדר. שאת טובה בלב שלו ממש.

וכאשר בעלך בשלווה שהוא חשוב לך. שאת רואה אותו ומה שחשוב לו נספר ויקר בעינייך.

אז הכל בסדר.

וממש נפלאה את שכתבת במילים שלך שזה בדיוק זה:

שכאשר את מקבלת האשמות את עוברת ישר להגנה ואז *את לא מוכנה לשמוע את הביקורת או הקושי שלו.* - 

הוא מצידו מרגיש את זה באותן השניות, מרגיש שאת לא מוכנה לשמוע אותו ואת מה שיושב עליו באותו רגע,

(והוא אפילו אמר לך זאת לאחרונה שאת הרבה פעמים לא מספיק עונה לו ומתעלמת)

ומאוד יכול להיות שיש לו שם כאב קדום במקום הזה שהוא מרגיש התעלמות ממנו או ממשהו שחשוב לו.

ואת מדהימה ממשיכה עם המודעות הנדירה שלך ומספרת שבאמת חשבת על זה,

והסיבה שאת עונה ככה היא בעיקר כאשר הדרך בה הוא מדבר נאמרת בתור קביעת עובדה ולא שאלה של מה דעתך.

ושם *את* מרגישה שהוא לא ראה או כיבד אותך.

אז שוב צורך לא ממומש שלו

ושוב קושי שלך לתת מענה כי נפגעת מהמנגנון שלו שגרם לו להביא את הדברים בצורה הזו שלהם

ואז שוב כל הלופ…

ובעוד תגובה שלך כתבת גם דברים מאוד חשובים שיכולים לשפוך עוד הבנה נוספת:

כתבת שאת מרגישה שכאשר ישנה אשמה או ביקורת מצד בן הזוג שלך זה מרגיש לך שזה הופך אותך ל"אשת ספיגה" או סוג של שק חבטות גם אם בפועל את לא מקבלת את זה לתוכך.

וכתבת שאת לא רוצה שתתאפשר מערכת יחסים כזאת שבה זה סבבה שהוא מאשים בתדירות גבוהה ואת מכילה...

וזה בדיוק הפחד שלך

וכנראה בגלל זה גם את הודפת כבר ישר

כי ברגע שהתדירות עלתה

בקיצון של זה, בפחד העמוק,

את ממש מפחדת להפוך להיות אישה כזאת כביכול כנועה וסופגת ובעל שמרשה לעצמו להוציא את תסכולו על אשתו בצורה קבועה...

וואו! איזו מודעות וניתוח נפלאים!

זה ממש הגיוני ומאוד יכול להיות קשור להכל, לכל הלופ הזה.

איפה המקומות הללו בהם את מרגישה את האשמה / הביקורת / הכעס מופנים אלייך -

איפה את ישר הודפת אותם -

איפה זה פוגש אותך בעומק של הדברים, בפחדים העמוקים הללו לא להיות "אשת ספיגה" שכנועה וסופגת והאיש שלה מוציא עליה תסכולים.

ורגע לעצור *ולהבין את עצמך* ומה קורה לך בתוך זה לעומק יכול לתת המון!

ואז כמובן גם לתווך ולתקשר זאת לבעלך (בזמן רגוע ובפניות כמובן ולא בשעת ריב או מנגנון)

ובעצם כאשר כל אחד מאיתנו מבורר ומעובד קודם כל בינו לבין עצמו,

וממש מבין לעומק ונותן ניראות לעומק לכל מה שמתחולל בו ברגעים הללו,

ואז מתקשר זאת לשני,

וכמובן שומע גם את השני עד הסוף ונותן הבנה שלמה וניראות עמוקה גם לשני -

אז יכולים להתרחש ממש ממש פלאים בזוגיות שלנו!

אז הלימוד הזה של איך נכנסים ללופ על כל העומקים שבדבר, ובעיקר איך יוצאים מהלופ יכול להוסיף לכם המון (ולכולנו כבני אדם ולכל זוג באשר הוא ממש).

ד. אז בעצם הכעס הלא פרופורציונלי שהרגשת על הטפס הוא רק המופע החיצוני של מה שהתחולל אצל בעלך בפנים.

כנראה באמת ישנה נקודה רגישה אצלו פנימה, אולי אפילו כבר מילדות ואולי לא, של הצורך הזה להרגיש שרואים אותי. שאני חשוב. שאני נספר. שיש ניראות ולקיחה בחשבון של מה שאני אומר ושל דברים שחשובים לי.

זה באמת יכול להיות בפני עצמו וזה יכול להיות גם מצורף לאירועים בעבר בהם הוא לא תמיד הרגיש כך ויש לו שם פצע ילדות (לא מחייב כאמור).

אז הצורה הלא פרופורציונלית של זה הייתה גם כי זה בעצם מנגנון ההגנה (FIGHT במקרה הזה)

גם כי אולי הדפוס של בעלך הוא באמת לא לפתוח דברים בזמן אמת אלא יותר להישאר איתם בתוכו ורק בעת הצפת הטריגרים הכל צף - ואז את חווה את זה בעוצמה כי הכל יוצא בבת אחת

ואולי מעוד סיבות.

חשוב שוב להעמיק ולהבין לאשורם של דברים.

ה. עוד נקודה חשובה שעולה מדברייך היא באמת היחס של בעלך לעצמו.

איך *הוא* רואה ותופס את עצמו.

כי את מתארת שהוא לוקח קשה אם חברים נפגעו מחברים אחרים,

אם הוא לא עזר לשכנים בבניין,

הוא ממש מוטרד מהבקשות הללו, יש לו ממש עומס בלב מהן.

שוב אי אפשר לדעת מקריאה ובלי להכיר לעומק, אבל כיוונים אפשריים ששווה לבחון כאן יהיו:

אולי יש לו הרגשה פנימית של חובה לעזור לכולם ותמיד?

אולי הוא באמת מנסה להביא את עצמו כמו שהוא ולא לשמור הכל בפנים ולהיות מרצה שזה דפוס שהיה בו הרבה מאוד זמן כמו שכתבת? ואז זו דרך שם… לאט לאט ולא בין רגע כדי לשנות את הדפוס הזה ולעבור לדפוס חדש, מטיב יותר.

אולי יש שם בכלל עניין עמוק יותר של כל תפיסת ה"אני" שלו ועבודה על קבלה שלו של עצמו, קבלה ממש בשלמות ואהבה וחמלה יכולים לעשות פלאים.

הקבלה העצמית והאהבה שאינה תלויה בדבר.

כמו זו שאת חווית בבית הורייך, לא רק בלי ביקורת, אלא ממש קבלה שלמה ועמוקה למי שאת והרבה הרמות וחיזוקים.

לדעת בלב שלם שאני טוב גם אם אני לא עוזר לכולם!

שאני טוב כמו שאני! מעצם היותי!

ואני בכלל לא חייב לעזור או לעשות X Y Z כדי להיות טוב או נחשב, אלא להיות תמיד בקשיבות לכוחות ולרצונות שלי, להיות רוצה ולא מרצה, ועדיין אני נשאר טוב! טוב מוחלט!

וזה כמובן משפיע על כל התחומים ויכול לתת עוד אוויר ועוד רווחה נפשית גם במקומות של תסכולים כמו עם הטפט ובכלל 🙂

ו. אז לאור כל האמור באמת יכול להיות שמה שהרגשת שעובר על בעלך שהוא מעבר כולל בתוכו בעצם גם את כל הנקודות המובאות כאן וגם את כל מה שכתבת: את העמל של החגים, את העבודה הלא שגרתית וילדים בבית, את העומס המבורך, את המילואים, את המלחמה, את הזמן שהתפנה פתאום שרגע הרגיש מה עובר עליו ביומיום, את הדפוסים שהתקבעו, את הנקודות הרגישות מילדות או מההווה או משניהם, את מנגנוני ההגנה וכן הלאה…

אז הכל ביחד יצר את האנושיות הזו, והכל באמת בסדר כי אפשר לגדול וללמוד דווקא דווקא מכך.

זהו בינתיים. יצא ארוך אבל מקווה שיהיה לתועלת ב"ה 🙏

שתהיה המון ברכה והצלחה יקרה!

את נשמעת אישה מיוחדת במינה, זכה בך בעלך וזכית את בו

יש לכם הערכה ואהבה מאוד גדולים אחד לשניה, וזה נפלא ומרגש!

תמשיכו לשמור על הביחד המדהים הזה שלכם ושתזכו לכל הטוב ועוד יותר טוב במתיקות שלמה ב"ה 🙏❤

בטח שאני קוראת!דפני11

תודה ממש ממש ממש

מעומק הלב

לרח לי טיפה זמן הלתחבר ולענות

אבל קראתי הכל בשקיקה ומאמינה שעוד אקרא שוב...

גם מתלבטת אם להראות את התגובה שלך הזאת לבעלי

בכל מצב ברור שגם אם לא אראה את התגובה, אעביר את העקרון של הדברים (אחרי שאפנים בעצמי כמובן חח) ונדבר על זה מהעומק של זה, כמו שהצגת..

זה באמת עמוק עמוק

ויש מצב שזה אכן הסיפור שלנו.....

מנגנון במנגנון....

המון המון תודה על הזמן שהקדשת לי בניתוח ובכתיבה❤️❤️❤️ ה' יברך אותך

וואו ב"ה 🙏 ממש משמח לשמוענגמרו לי השמות

באהבה יקרה

תצליחו בכל ❤️

אולי זה נובע מפרפקציוניזם?ואז את תראי

יכולה מאוד להזדהות עם המקום הזה שרוצים שהכל יהיה מושלם ויש בראש איזה שהוא ויז'ן איך הכל צריך להיראות וכשזה לא ככה אז קשה להכיל את הפער ולקבל את המציאות כמו שהיא ולפעמים נוקטים בגישה לא מוצדקת של האשמה של כל מי שבסביבה 🤭

לגבי מה שכתבת על קבוצת וואטסאפ - אולי הוא מרגיש שזה מופנה אליו או שמצפים ממנו ומלחיץ אותו שהוא לא עומד בעומס?

ניסיתי לדבר איתו?

וחיבוק❤❤

כן זה קשור גם לפרפקציוניזםדפני11

בהחלט

ובטח שדיברנו על זה...

אבל זה מרגיש שזה כבר לא קשור לדיבור...

זה משהו עמוק יותר

שדורש ממני איזשהי עבודה פנימית (ובעקבותיה גם הוא אני מאמינה.. אבל לי יש שליטה רק על עצמי )

מה השורש להכליפעת166

היי

ממש שרשור מקסים ומלמד

א. ממש מעניין אותי מה היה בסוף עם הטפט בפסח?

איך זה הסתדר?

ב. ולגופו של עניין , נאמרו פה המון דברים ממש עמוקים וחשובים

אבל מניסיוני הדל אני חושבת שהכל זה הסבר לצורת ההתנהגות הזאת באופן כללי, אבל בטוח כרגע יש משהו שמפריע או מציק לו שגורם לרגישות הזאת.

אם את אומרת שדווקא במילואים יותר נח לו מאשר בעבודה אז זה לא נשמע שזה העניין...

לדעתי את צריכה כמה שיותר להראות לו שאת איתו ושאין לו תחליף ושהוא ה- גבר שלך.

מעניין שכתבת שאת רואה את זה אצל האחים הרווקים שלו...מה זה אומר?

למה אצל הנשואים זה לא ככה?

סתם אני מנסה לרדת לשורש העניין

איזה מאמושדפני11

א. הוא קנה למחרת משהו אחר שהיה מעולה! אז טכנית זה הסתדר

ב. לגבי הנשואים- אולי זה גם ככה. קצת קשה לראות כי מטבע הדברים העניינים אצל זוגות נשואים קורים בבית ולא במרחב הכללי. אצל הרווקים קל לשמוע איך ההורים מתייחסים לסיטואציה/איך הילדים מגיבים כי טכנית פוגשים אותם במרחב הטבעי שלהם וגם של ההורים- ואז אפשר לפגוש מקרוב את זה.

ואולי בזכותך אגיד...

שהתחלתי פשוט להתפלל על זה. מעומק הלב.

והאמת קרה דבר שהשבוע כששמעתי אותו נפלה לי הלסתתת

הוא סיפר לי שבמיחואים חבר המליץ לו על איזה ספר בקטע שהוא אמר לו שזה ספר חובה לכל גבר בעולם ובקיצור השפיע עליו.. והוא אשכרה קנה את המהדורה הדיגיטלית והתחיל לקרוא! והביא משם כמה תובנות ממש מדהימות!

עכשיו זה נס בקטע אחר.

קודם כל כי הוא פשוט לאאא טיפוס שקורא ספרים סתם ככה. רק תורה וכו. בטח ובטח לא ספרים של מודעות וכאלה... פשוט לא.

אז אומנם הוא אמר שאת רוב הספר הוא מדלג ולא מבין מה הוא קורא שם.. אבל מספיק לי ה3 תובנות שהביא שהיו ככ משמעותיות. ונראה לי שזה סוג של התחלה של ריפוי למשהו פנימי שהציק לו וגרם לכל התקןפה הקשה הזאת.

אני לא חיה בסרט שזה יגמר ברגע.

ברור לי שבאנו לעולם לעבוד. אבל עצם החיבןק הזה מה', שאשכרה קרה פה משהו בלי יאמן ולו רק תובנה אחת שתעזור לו לרפא משהו קטן- היה שווה הכל....

מעניין איזה ספר?עכבר בלוטוס

אם תרצי אפשר בפרטי

הוא נקרא "דרך גבר"דפני11

מכירה?

אף פעם לא שמעתי עליו

לא. מענייןעכבר בלוטוסאחרונה
🌷שרשור פעילויות חינמיות לחופש הגדול!!!🌷אין לי הסבר

מחר מסתיימות הקייטנות באופן סופי, וכמובן חלקן כבר הסתיימו בשבוע שעבר, וגם בציבור החרדי כבר סיימו.

לטובת כולנו, שלא נמצאנו את עצמנו עם ילדים מטפסים על הקירות, מוזמנות לשתף בפעילויות מגוונות וחינמיות (או בתשלום סמלי), שיצא לכן להיות בהן בחופש הזה או החופשיים הקודמים🤩

על מנת שיהיה קל למצוא, אני מחלקת את השרשרת לתת-קטגוריות, לפי אזורים בארץ.

בכותרת כתבו את שם הפעילות והמקום (לדוג'- גן סאקר- ירושלים)

בגוף ההודעה כתבו פירוט קצר מה יש באותו המקום. מוזמנות להוסיף שעות פתיחה, גיל מתאים, וטיפים.

אם מדובר בתשלום סמלי, ציינו בבקשה את המחיר.

תודה רבה לכולן,

וקיץ בריא ונעים😊☀️🍉

מוזיאון המשאיות ברמלהשיפור

תצוגה של כלי תחבורה, בעיקר משאיות מקום המדינה עד היום. אפשר גם להיכנס לתוך רוב כלי התחבורה.

💦 ירושלים והסביבהאין לי הסבר

עמק הצבאים-ירושליםאין לי הסבר

הפארק המפורסם שנמצא בלב ירושלים ;)

הצבאים מסתובבים בחופשיות, ואפשר לראות אותם. אפשר לקבל גם משקפות בכניסה.

הכניסה היא ללא תשלום, אך אין שם כמעט חניה.

חיסרון- חם!!

יש לפעמים פעילויות יצירה או הצגות, גם חינמיות. אפשר להתעדכן באתר שלהם...

💦בנימין והשומרוןאין לי הסבר

💦מרכז הארץאין לי הסבר

פארק יד לבנים- פתח תקווהאין לי הסבר

פארק עם המון דשא, אגם ברווזים, מגלשות גבוהות ומתקנים, והכי שווה- מזרקות מים!

המזרקות פתוחות כל יום מ8-21.

בתוך הפארק יש גם את גן החי (בתשלום של 30₪ לאדם, מגיל שנתיים)

כדאי להביא מגבות ובגדי ים

פארק יצחק אוחיון בפ"תכורסא ירוקה.

שטח ענקי עם דשא, אגם, מתקנים ומגרשים. נמצא מול בילינסון והקניון הגדול אז הגעה ממש נוחה

גני יהושעכורסא ירוקה.

מעבר לזה שזה שטח דשא ענק יש שם גם מתקני גן שעשועים ענקיים ואומגה קטנה. לא מזמן, אולי עדיין, היתה שם גם תערוכת פסלי חיות מיוחדים בגן הטרופי. בכללי יש שם המון אזורים

ספורטק נס ציונהשיפור

יש שם מתקנים שווים, מזרקות, וגם קצת חיות שאפשר לצפות בהם

פארק ענבה במודיעיןהשקט הזהאחרונה

פארק גדול, הרבה שבילים שאפשר לרכב על אופניים, יש שירותים ציבוריים בשטח, אגם מלאכותי עם ברווזים, יש מזרקות שפועלות בשעות מסויימות (אפשר להתעדכן באתר של עיריית מודיעין על השעות) עבר לאחרונה שיפוץ, יש חניה וגם מרחק קצר מתחנת הרכבת.

💦הצפון הקרוב (נתניה עד חיפה)אין לי הסבר

💦הצפון הרחוק (גליל, גולן...)אין לי הסבר

חניון האקליפטוס (אזור קרית שמונה)ytrewq

כניסה חינם למים קפואים. כדאי להגיע מוקדם כדי לתפוס מקום טוב.

פארק המשפחה בקצריןהשקט הזה

פארק מושקע, כל מיני סגנונות של מתקנים.

יש גם פינת חי בשטח הפארק, אני חושבת שהתחילו לגבות תשלום על פינת החי אבל לא בטוחה.

איזה בגד מטשטש הריון התחלתי? דתיהמעיין34

בגדים רחביםשיפור

לדעתימישהי מאיפשהו

חצאית צרה וחולצה קצת רחבה -בלי חיתוך מעל הבטן, אולי עם גומי למטה -לא סגורה אם זה מדגיש את הבטן או לא. באופן כללי חולצה וחצאית הרבה יותר מטשטש משמלה בהריון

אהה באמת? אוקי אז שמלה ירדה מהפרק.תודהמעיין34

תלוי באיזה גזרה..אנונימית בהו"ל

איזה גזרה חשבת?

מה שמטשטש , לא מבינה בזה הכל הולךמעיין34

אז רק שמלה ישרה לדעתיאנונימית בהו"ל

כאילו שאין לה שום חיתוך

טעות האנונימי, סליחהאנונימית בהו"ל

חצאית גינסהרמה

ממש!!!סטודנטית אלופה

אני אחרי לידה עם בטן קטנה וזה ממש מטשטש

תתחבי את החלק הקדמי של החולצה לחצאית זה בכלל מטשטשהרמה

אנסה, תודה❤️סטודנטית אלופה

ואי מהמם לא עלה באופציות אפילו. תודהמעיין34

או שמלה רחבה בלי גזרההשקט הזה

או חצאית גזרה גבוהה וחולצה בתוך החצאית

מהניסיון שלי איזה בגדים מטשטשים:כתבתנו

בגדול, כל חיתוך שמונח על הבטן (ולא מעליה),

וגם קצת ניסוי וטעיה של גזרות של חולצות.

חצאיות גיזרה ישרה

חצאית פליסה (קפלים) וחולצה מבד אלגנט בפנים או בחוץ (תלוי בגובה וברוחב)

חולצה בפנים וחגורה

שמלות קומות

שמלות עם תפרים שחותכים את הטופ באזורים הקריטיים או שמלות שהעיצוב עם כאלה רצועות בד מכווץ (מתקשה להגדיר) שתפורים על הטופ. סגנון שיש היום להודולה וגם יש דגמים דומים שאפשר להזמין משיין.

SHEIN.com is mainly design and produce fashion clothing for women all over the world for about 5 years. Shop for latest women's fashion dresses, tops, bottoms. High Quality with affordable prices.

טופ תחרה או סרוג עם חורים גדולים שנחתך על הבטן

SHEIN.com is mainly design and produce fashion clothing for women all over the world for about 5 years. Shop for latest women's fashion dresses, tops, bottoms. High Quality with affordable prices.

טופ מקושקש שנחתך על הבטן

טופ גיזרה רחבה עם חצאית ישרה

יש הרבה אפשרויות, הבאתי גם כמה דוגמאות.. בהצלחה

ואי תודה רבה רבה!מעיין34

גם כיווצים יכול לטשטשמקרמה

בסוף זה תלוי גזרה ומבנה גוף

תודה רבה לכולן עזרתן לי מאודמעיין34אחרונה

התייעצות - שמות דומים מדי?*אורחת

נראה לכן סביר לקרוא לשתי אחיות נועה ונעמה, או שזה דומה מדי?

נועה ונעמה כן כי זה נשמע שונה מספיקטארקו

תנסי לצעוק את השמות עם בליעה של התחלה או סוף, זה לא מבלבל...

יש לי בן ובת עם שמות דומיםשיח סוד

(רק אות אחת שונה)

כן חשבתי על זה בבחירת השם, אבל זה לא מורגש ביומיום לא חושבים על זה והשמות בול מדוייקים להם כל אחד לאופי

מכירה אחיות עם השמות האלההשם שלי

(לאחת יש גם עוד שם).

לדעתי זה דומה ולא הייתי נותנת, אבל אפשר גם לתת.

בעיניי ממש סבירשלומית.

נשמע לי סבבההשקט הזה

נגיד נועה ונועם לא הייתי קוראת. אבל נועה ונעמה זה נשמע מספיק שונה

מסכימהאמאשוני

תודה לעונות! אשמח מאוד לשמוע נוספות*אורחת

לדעתי בכלל לא דומה בצלילים, לגמרי הייתי קוראתnik

נראה לי שאני לא הייתי קוראתמכחול

מרגיש לי כן דומה מדי.

אני הייתי מפחדת שבהמשךנירה22

כל הזמן אתבלבל ביניהן, בטעות.

יש לי שני ילדים שהשם שלהם מתחיל באותה אות ואני כל הזמן מתבלבלת ביניהם.

אבל חוץ מזה לא רואה בעיה.

אמא שלי מתבלבלת גם בשמות לא דומיםהמקורית

ולא קשורים בכלל האמת.. זה פשוט יכול לקרות😅

חח בולהשקט הזה

עוברת על כל השמונה לפני שמגיעה לילד שרוצה🤣

כנל חח..טארקו

אני גם מתבלבלתמתיכון ועד מעון

ולא רק בילדים מאותו המגדר, אני לגמרי יכולה לעבור על שמות כל הילדים שלי וגם של האחיות שלי עד שאגיע לשם הרלוונטי, ואני לא כזו זקנה

גם אנישואלת12אחרונה

לילדים שלי יש שמות שונים, ובכל זאת,מוריה

אני מתבלבלת בניהם. 🫣

(אפילו לא אותה אות מתחילה)

האמת אני מתבלבלת בכולם בלי סוף ולא דומה בכללבאתי מפעם

אני מתבלבלת בשמות והם לא דומים בכללים...

נשמע לי סבירשיפור

הדמיון124816

הדמיון בין נועה לנעמה הוא יותר בצורה הכתובה, אבל כשאומרים את השם זה לא נשמע דומה, פרקטית אנחנו משתמשים בבית יותר בדיבור מבכתיבה אז לא נראה לי משמעותי.

יש לפעמים שמות שנראים שונים אבל לפעמים נשמעים דומה, לי למשל יש 2 ילדים שהשם שלהם שונה ממש בהתחלה, רק ההברה האחרונה זהה, וקורה שקוראים לאחד מחדר אחר והשניה עונה.

ועוד 2 ילדים שבכלל לא חשבתי שהשמות שלהם דומים אבל מסתבר שגם הם מתבלבלים כשקוראים להם מרחוק, שם גם יש צליל אחד זהה אבל אפילו לא באותו מקום בשם.

וגם זה לא נורא, מקסימום קוראים פעמיים, בסוף מבינים למי התכוונו,

ובכל מקרה כשבאים חברים למתבגרים אצלי, הם קוראים להם בשם המשפחה...ואז זה נשמע אותו דבר לכולם...

זה תלוי איך קוראיםהשם שלי

נועה במלרע יותר דומה לנעמה.

נועה במלעיל פחות דומה.

אני לא חושבת בכלל שזה דומהאוזן הפיל

ואני כן אחת שמציק לה דברים כאלה.

יש דמיון, נכון, אבל זה לא דומה שמפריע

לי נשמע דומה מדי...גויאבה45

מאנונימי כי אאוטינגאנונימית בהו"ל

לי יש נעמה, תכננו לקרוא לבת שאחריה נועה ובסוף פחדתי שזה דומה מדי ולא קראנו ככה.

תכלס זה לא באמת כזה דומה. ואם הן לא אחת אחרי השניה אז בכלל לא סיפור לדעתי

הייתי קוראתצלולה

יש לי ילדים עם שמות יותר דומים בשמיעה.

לקח זמן עד שמצאתי שמות שאני אוהבת, אז הם באותו סגנון🤭 והמחשבה שלי היא שלכל ילד בפני עצמו מגיע שם שאני אוהבת😍

לדעתי הם לא דומיםסטודנטית אלופה

יש לי חברה שלבנות שלה קוראים כך ואף פעם לא חשבתי על זה, עד השאלה שלך😜

מראה על הטעם בשמות של האמא כנראהים...

לא שומעת שום דימיוןפה לקצת

בכתיבה קצת אבל לא משמעותי

לי לא היה מפריע

כן נשמע קצת דומהAvigailh1

בן 11 חודשים ואוכלפה לקצת

היה על הנקה מלאה

הפסיק לינוק מעצמו ככל שהתבסס על המוצקים

עכשיו יונק רק בלילה (קצת לפני השינה כדי להירדם, ועוד פעם באמצע הלילה)

איך זה הולך עם הארוחות בגיל הזה?

אוכל ארוחה כל 3 שעות?

אני לא יודעת מה לתת לו כל פעם

בבוקר ב6 וחצי-7 אוכל ביסקויט ושותה מים

ב8 וחצי אוכל א.בוקר לחם עם גבינה/חומוס/שמנת/טונה וביצה.

ואז בסביבות 12 שוב ארוחה?

ב4 וחצי בערך אוכל א.מבושלת (בשרי בדכ)

וב7 א.ערב דייסת קוואקר עם פרי

מה אוכלים בין הבוקר לערב?

ועכשיו כשכותבת את זה, זה לא הרבה ההפסקה באוכל בלילה?

אשמח לשמוע את דעתכן ואם יש מה לשנות/להוסיף

אני רגילה לתינוקות עם תמ"ל שצריך לגמול אןתם בגיל שנה פלוס אז לא רגילה לדאוג ככה לאוכל.....

וואי עוקבת.שיח סוד

הייתי מעבירה לו את המבושלת ל12המקורית

וב4 שוב פעם משו

אצלי היה דומהמישהי מאיפשהו

רק שב12 הבאתי את המבושל,

ואז ב4 אפשר איזה פרי,

ובערב שוב ארוחת ערב בסגנון של הבוקר.

והנקה לפני השינה ולפעמים בלילה אם התעורר.

לגבי הלילה, לפי מה שזכור לי עד גיל שנה חשוב תמ"ל או הנקה, אז כל עוד יונק לפני השינה וגם בלילה לפי דרישה נשמע לי מספיק אבל אני לא מומחית.. בגדול אין סיבה שיאכל עוד בלילה

זו לא צריכה להיות ארוחה כל שלוש שעותהשקט הזה

אבל נראה לי צריך 3 ארוחות גדולות ועוד שתיים ביניים

אז נגיד

כשקם אוכל משהו קטן

8:30 א. בוקר

12:00 בערך א. צהריים

אזור 3 נגיד א. ביניים (פרי/ כריך קטן)

ואזור 6 א. ערב.

כמובן תתאימי ללוז הכללי של כל המשפחה..

נשמע לי לוח ארוחות מעולהיראת גאולה

ב12 באמת ארוחה או ארוחה קטנה.

במעונות בד"כ ב12 זו ארוחת צהריים מבושלת, וב3-4 פרי ופרוסה. אבל אני משערת שלך נוח יותר לבשל אח''כ אז אפשר להחליף ביניהן ולתת לו ב12 פרי ופרוסה.

את לא רוצה לתת לו הנקה ב6 וחצי - 7 ?

(גם כי מבחינתי ביסקוויט זה סתם ממתק לא בריא, וגם כי נראה לי שצריך קצת יותר, ובד"כ בבוקר ההנקה נחמדה)

תודה לכן על התגובות!פה לקצת

בדכ ב12 הארוחה עוד לא מבושלת....

עכשיו באמת מביאה ב12 שוב לחם אבל זה לא יותר מידי?

הוא אוכל פרוסה+ בארוחה (רק את הרך)

אז התלבטתי אם פעמיים ביום לחם זה הרבה.

ופרי לבד זה מספיק?

בעצם הכוונה לפירות טחונים? זה מספיק רק פירות בלי תוספת כלשהיא?

@יראת גאולה באמת קצת מציק לי הביסקויט בבוקר כי הוא קטנציק אבל אין לי רעיון מה להביא לו.

הוא רואה את אחים שלו יושבים לשתות ולאכול משהו ודורש גם אז הנקה לא תספק אותו, הוא רוצה לשבת איתם ומנסה לקחת להם את מה שאוכלים.

יש לך רעיון אחר בריא יותר שאפשר להביא לו לנשנש?

אגס חתוך? אפרסק?יראת גאולה

פרי זו ארוחת ביניים שלמה.

אפשר לחם פעמיים ביום, נשמע לי בסדר גמור. הוא אוכל עוד 3 ארוחות בלי לחם.

לפירות טחונים אפשר להוסיף כדי שתהיה ארוחה מלאה - טחינה או חמאת שקדים, או אבוקדו, וקוואקר (אפשר גם חתיכות לחם או ביסקוויט. חבל לדחוף פחות בריא אם אפשר שבולת שועל)

מפחדת להביא לו ככה, הוא לא קטן?פה לקצת

הוא גם בלי שיניים

ואפשר להביא לו פרוסה שיחזיק ביד ויאכל או שזה לא הגיל?

עכשיו חותכת לו לחתיכות קטנות

אפשר לתת לו פרוסה בידיראת גאולה

אצלי אכלו הכל בלי שיניים (יצאו השיניים בגיל שנה).

אני חותכת את הסנדויץ ל4, ונותנת לו כל פעם רבע ביד.

תפוחים אני לא מביאה כי זה באמת מלחיץ אותי. אבל פירות רכים אין בעיה. אגס אני הכי אוהבת לתת, חתוך לרבעים בלי גרעינים כמובן. אפשר בננה לא מדי רכה לחתוך למקלות, ענבים חתוכים לרבעים, קיווי, חתיכות שזיף...

אפשר גם בתוך נגיסון.

את כל אלו אני נותנת לפני גיל שנה.

הבן שלי בן שנה ואוכל ממש הכל, לא טוחנת כלוםהשקט הזהאחרונה

והשיניים הראשונות יצאו לא ממש לא מזמן.

רצועות של ירקותיעל מהדרום

הוא לא אוכלפה לקצת

אבל אנסה שוב

הןא אמור להצליח לאכול גמבה גם בלי שיניים?

מלפפון קצת מסכים ללעוס אבל לא ממש אוכל, יותר מוציא

חשבתי שאת מחפשת בעיקר בשביל נשנושיעל מהדרום

לק"י

אצלי הוא נוגס ומוציא.

אבך מלפפון בלי קליפה יותר בולע.

מספיק להביא לו נשנוש כארוחה?פה לקצת

אני באמת לא כל כך מבינה לגמרי מה אתן מתכוונות

רצועות ירקות יכולות להספיק כאחת הארוחות? לזה את מתכוונת?

אהה. נראה לי שפחותיעל מהדרום

לק"י

בעיקר להתנסות ותעסוקה.

כן אפשר לתת מידי פעם שיתנסה.

הבן שלי גם אוכל לבד פירות קיץ רכים כמו נקטרינה. אני מקלפת לו חלק, שיוכל להחזיק איפה שהקליפה שלא יחליק לו, והוא יכול לאכול ככה פרי שלם.

בננה- אני חותכת חתיכה, ונותנת לו ישר ממנה עם כפית. בת השש גם מאכילה אותו ככה.

לפעמים אני שמה בתוך כלי את הבננה, ושופכת חמאת בוטנים/ טחינה/ שקדיה, ומאכילה אותו עם כפית.

אהה עכשיו אני מבינהפה לקצת

התכוונת לתת לו בבוקר במקום ביסקויט?

לא חשבתי על האופציה, מעניין אם יזרום אחרי שהתרגל

רצועות של ירקות אפויים זאת ארוחה מעולהשיפור

תפו"א, גזר, בטטה קישוא

לא חשבתי על זה, תודה! נשמע מעולהפה לקצת

פריכיות אורז יותר בריא מביסקוויטשמש בשמיים

הבן שלי עוד לא בן שמונה חודשים והוא אוכל פריכיות ממש יפה (יכול לגמור חצי פריכית, בלי שיניים בכלל, רק במציצות ולעיסה עם החניכיים)

נראה לי שבטרם אומרים מגיל שנתייםאורוש3

יכול לחנוק חלילה. אבל תבדקו אותי. מזמן לא הייתי על זה.

אכן. הבת שלי בת 9 חודשים כמעט נחנקההמקורית

מפריכית

לא ידעתי שאסור

ב"ה הצלחנו להוציא לה את החלק שנתקע אבל זה ממש מסוכן

תחלקי את זה לארוחות עיקריות וארוחות בנייםמקרמה

השעות שלך בסדר

רק החלוקה לעיקרית וביניים קצת לשנות

6 וחצי שבע- ביניים

יכול להיות הנקה/בסקוויט/ וכו

8 וחצי- ארוחת בוקר עיקרית

(חביתה/פנקייק/לחם/פשטידת ירק)

(נשנושי פירות)

12-13 ארוחה צהרים עיקרית עם חלבון/פחמימה/ירק

אחהצ- נשנושי פירות/רבע סנדוויץ

18-19 ארוחת ערב עיקרית

והדלמת הנקה לפיי שינה

מקפיצה לישמעונה

אני מכירה שאצל תינוקות מנת פירות היא ממש ארוחהיעל מהדרום

לק"י

או שזה מתאים יותר לתינוקות שמקבלים השלמות של שאר הרכיבים התזונתיים מהנקה/ תמ"ל?

הבן שלי בן תשעה חודשים, עוד יונק/ מקבל תמ"ל כמה פעמים ביום, וחלק מהארוחות שלו זה מרק ירקות/ בננה/ פירות אחרים (לפעמים בתוספת טחינה/ חמאת בוטנים/ שקדיה).

אני רואה שכמה כתבו פה להקדים את הצהרייםפה לקצת

אנסה להתארגן על זה מראש, נראה אם אצליח שיהיה משהו מבושל עד 12

תשאירי לו מנה מיום קודםיעל מהדרום

רעיון מעולה!שיפור

מוסיפה כמה דברים ממש חשובים לדעתיצמאה

הוא בלי מטרנה?

1. מקווה שאת נותנת לו מספיק לשתות

תכיני אולי קצת תה פושר ותעקבי ששותה הרבה

1. כדאי להוסיף ארוחה עם כפית שקדיה או כפית טחינה זה נותן הרבה וויטמינים לתינוק לבריאות ולגדילה.

2. תכיני לו דייסה ופירות זה טעים מאןד וממש בריא ומשביע - אצלי לפעמים פעמיים ביום אוכל את זה אם אין עדיין מבושל

דייסת קווקאר מכינים ממש בקלות בקערה עם מים רותחים

ואז אני חותכת בננה אגס ותפוח מקולף וטוחנת

ופה מוסיפה כפית שקדיה

וזה ארוחה מזינה ובריאה.

ואם אין לי זמן אני לוקחת גרבר מוסיפהלו כפית שקדיה ונותנת לאכול בכפית זה גם ממש בריא

לנשנוש ממליצהעל פרכית אורז יותר מבסקוויט

זה יותר נמס בפה ויותר בריא. .

אצלי אוכל המון אביטח ומלון לבד ממש אוהב למצוץ.

1. במבושל זה יכול להיות אצלו גם 3 ימים אותו דבר לא אוכל ממש בתפריט המשפחתי ככה שאפשר לתת לו לא באותו הזמן של כולם. אני שומרת מהמרק עוף בשבילו כמה ימים ירקות וקסןקוס.

2. וגם גילתי שפשטידות זה אוכל מצוין לגיל הזה אני מכינה בשבילו ירקות מגורדים קצת קמח ביצים ומלח משהו כזה. ויוצא רך

תודה!פה לקצת

שותה המון מים

וכאמור, כל יום אוכל דייסת קוואקר עם פירות

תודה!

אנסה פשטידות, אולי גם הילדים האחרים יזרמו על זה

עגלה נוחה במדרגות- יש חיה כזו?nik

אשמח לשמוע מבעלות ניסיון..

יש לי ספורטליין סיילו בת 6.5, אבל בשניים הקודמים לא היו מדרגות בבית..

עכשיו המדרגות הן על בסיס יומיומי, והאמת שלי קצת קשה לסחוב אותה במדרגות.

יש עגלות טובות יותר? מה אני מחפשת?

גוגל מציע לי בוגבו פוקס 5, שיש לה איזה פיצ'ר מיוחד למדרגות, אבל היא יקרה ברמות..

קיצור אשמח להמלצות🙏

היירק לרגע 1

את צריכה לחפש עגלה יציבה קלה עם גלגלים אחוריים גדולים ושאין לה קיפול מטריה

לגבי מדרגות,כנה שנטעה

מהניסיון שלי צריך גלגלים אחוריים גדולים וזה מקל מאוד. ותהיה קלה כמה שאפשר. ולגבי הבוגבו פוקס - היתה לי והיא כבדה מאווווד. נכון, הגלגלים שלה ענקיים, אבל הכובד בעיניי לא שווה את זה.

טוב לדעת! כי היתה לי איזושהי מחשבה כן להשקיע🫣nik

עונה לשתיכן- ספורטליין נחשבת עם גלגלים גדולים?nik

לא מכירה אבל לא צריכים גלגלים מאוד גדוליםרק לרגע 1

הברייטקס מהדגמים הישנים מעולה במדרגות.

למרות שיש לה הרב חסרונות אחרים אבל אל יד צורך ממד יום יומי במדרגות אז זה טוב

מוסיפה שלא משנ איזו עגלה מדובר על טיולוןרק לרגע 1

כשהילד קשור האמבטיה בשום אופן לא

אז אם מדובר בתינוק קטן חשוב טיולון שמתאים מגיל 0

אז מה עושים בתקופת האמבטיה?nik

מעבירים למנשא?

בגדול כל החברות אומרות שגם טיולון אסוררק לרגע 1

להוריד במדרגות אבל אמבטיה זה ממש סכנה

אם באמת יד צורל גדול יום יום במדרגות אז הפתרון הוא טיולון מגיל 0

מה מהכנה שנטעה

מה הכוונה אסור להוריד במדרגות? מאיזה בחינה ואיך אמורים להוריד?

מדרגות יכולות להרוס את העגלההשם שלי

ויכול להיות שאם עגלה נהרסת עם שימוש במדרגות, לא יתנו אחריות.

אין לי בעיה גם עם אמבטיה במדרגותהשם שלי

עולים ויורדים לאט ובזהירות.

לי יש את הספורטליין xl , אני חושבת שהגלגלים שלההשקט הזה

יותר גדולים מהסיילו הרגילה.

יחסית סבבה לי איתה במדרגות (אני עולה איתה קומה וחצי כזה) אבל בסוף זה עדיין עגלה ומדרגות😅

הסיילו הרגיל מותר טוב מהאקסל מצד גלגליםהלוואייי

האקסל יותר כבדה והדלגלים יותר מסיביים

פחות להיט במרגות

ממליצה גם על בייבי בוס

דווקא הגלגלים הגדוליםהשקט הזה

עולים את המדרגות יותר טוב בעיני וההבדל במשקל הוא לא דרמטי

באמצע זה טוב.. ממש גדול זה כבד.קטן לא נחהלוואייי

לי יש רוברסטו של מונה והיא סבבה במדרגות

אז נשמע שהעגלה שיש לי תהיה מספיק טובהnik

תודה!

כן אה..מדרגות ועגלה זה לא שילוב מוצלח ככה או ככה🫣nik

תודה!

במדרגות יש שתי בעיותהשם שלי

גם הכובד של לסחוב את העגלה במדרגות (בעיקר בעלייה).

וגם עד כמה עגלה עולה יורדת חלק, בלי להיתקע.

לבעיה הראשונה עדיף עגלה כמה שיותר קלה.

לבעיה השנייה עדיף עגלה עם גלגלים גדולים שנוחים יותר במדרגות, ולא נתקעים.

אבל גלגלים גדולים מכבידים על העגלה.

לי יש ספורט ליין סיילו xl, ואני מסתדרת איתה במדרגות.

בטיולון של צ'יקו לייטוואי פחות נח במדרגות.

את מתכוונת להוריד במדרגות או חהוריד מדרגה מדרגה?בוקר אור

זה מאוד קשה לעשות את זה באופן יומיומי, בטח אחרי הלידה

הייתי מעדיפה טיולון קליל שמתאים לגיל הזה, ואם צריך אמבטיה אז רק בבית

אם מדוברעל פעם בשבוע שבועיים אז כל עגלהלא כבדה מידי יכולה להתאים לדעתי, לנו יש ספורטליין כמו שלכם, גם באותו גיל😁

היא נחשבת יחסית קלה אבל גם זה כמעט 10 קילו בלי תינוק..

מדייקת שאני מתכוונת להרים את העגלה, לא להעלות אותה מדרגה מדרגה

מדרגה מדרגהnik

בכניסה לבית יש לנו בערך 20 מדרגות, שיהיו בלתי נמנעות בהתחשב בזה שאני אאסוף מהגן..

וטיולון בגיל הזה בחורף, לא קר?

ואיך תעלי?בוקר אור

לא התנסיתי בטיולון בחורף אבל אם מלבישים טוב נראה לי ממש סבבה

גם מדרגה מדרגה😅nik

בגלל זה בעיקר מחפשת משהו נוח

מה עם דונה?רק לרגע 1

אופציה שנשקלת ברצינותnik

החסרון הרציני הוא שאי אפשר להשאיר בה הרבה זמן.

ממש לא נוחה במדרגות. יותר גרועה מכל העגלותיראת גאולה

אלא אם כן התכוונת להרים מהידית כמו סלקל, שזה ממש כבד.

טוב שאת אומרת😱nik

לדעתי דוקא מאוד נוח במדרגותרק לרגע 1

הדונה בהשוואה לעגלה רגילה?יראת גאולהאחרונה

אולי אנחנו לא מדברות על אותה דונה?

כי אני אפילו לא מצליחה לדמיין איך זה נוח לעומת עגלה. כשאני הולכת למקום עם מדרגות, אני משאירה את הדונה ברכב, מעדיפה להוציא עגלה לפתוח לקפל מאשר להסתבך עם הדונה במדרגות.

גם לנו יש מדרגות בכניסה לבית~מרמלדה

ואני בחודשים הראשונים משתמשת בגלל זה במנשא.

זה ממש נח, וגם כיף ומחמם בחורף.

גיליתי שיש סלקל של ספורטליין שאפשר להשכיב!nik

ואז זה גם פחות משקל, גם על אותו עקרון של דונה וגם פחות כסף, שזה הכי חשוב😉

תודה לכן על העצות והתובנות🩷

האם ואיפה יש חוף לנשים/למשפחות באיזור חוץ פלמחים?קמה ש.

בס"ד

ואגב מה זה אומר חוף משפחות מבחינת צניעות וכו'?

ממש בורה בנושאים האלה... תודה!

אין באמת דבר כזה חוף משפחותהריון ולידה

יש חוף נפרד

ויש חוף מעורב

ויש חוף מעורב שבאים לשם הרבה דתיים אז האוירה יותר נעימה מבחינת לבוש. אי אפשר לדעת באמת מי יגיע. עניין של מזל.

את פלמחים פחות מכירה אז לא יודעת איך זה שם

תודה על ההסבר!קמה ש.

שיכולות לעבור פתאום בנות בבגדי ים לא צנועיםניק חדש2

מה שכן בבין הזמנים מאד נוח ללכת לחוף משפחות (אגב לרוב מדובר בחוף לא מוכרז) כי רוב המשפחות דתיות/חרדיות.

אני לוקחת איתי את הילדים בד"כ בתקופה הזו.

או לחוף באשקלון ממש מבודד.

איזה חוף באשקלון?שמשית123

אני לא חושבת שיש לו שםניק חדש2אחרונה

אנחנו מגיעים מהכניסה הראשונה אחרי שפונים שמאלה מכביש 35.

וממשיכים לאורך בן גוריון עד הסוף.

יש שם חניה מאד גדולה.

זה צמוד מימין לחוף הנפרד.

בא לי להניח תסכול(מצב כלכלי, זוגיות ועגלה לתינוק)אני נשארת אני..

המצב הכלכלי שלנו לא משהו

לא חדש ..ככה זה.. אין כרגע איך לשנות המון..אנחנו מחושבים לא מוציאים סתם..אבל אני עובדת חלקי כי זה מה יש..גם אין לי תואר..

ובעלי עובד את המקסימום האפשרי.

מה הבעיה

ש..אני משתדלת לחסוך! אבל כל הזמן יש משהו אחר שמסבך

וגם עם הזמן נהיה לי ממש מאתגר

כי כשאני צריכה לקנות משהו אני כן אוהבת שיראה טוב ויהיה גם במצב טוב ושימושי למה שצריכה..

ובגלל החוסר תקציב לרוב קונה ביד שניה

וזה מצוין כי לרוב מוצאת דברים טובים ובמחיר טוב

אבל זה מייגע

נגיד לפני שנה קניתי עגלה יד שניה בזול. מכרתי את הישנה שלי שהיתה בה תקלה.. וככה יצא עסקה משתלמת.

כן התבאסתי על הכתמים בטיולון. קניתי ריפודית.. ואמרתי טוב העיקר שיש לי עגלה טובב ונוחה לצרכים לשי ..ואחרי שנה היא פתאם לא מתקפלת..וזה מעצבן!!!

אני בהריון חדש

נו אין לי כח

מה עכשיו

לעכשיו י ש לי טיולון קליל לתינוק

אבל לאחרי הלידה אין לי

ודוקא אהבתי את הסוג הזה של העגלה

אני לא זורמת עם כל סוג

וגם לי בא עגלה שתהיה לי נוחה לשימוש..חושב לי גם שתהיה קלה וגם יציבה ונוסעת כיף וגם קיפול קל

אין הרבה כאלה

ולחפש במחיר רצפה במצב טוב ומקום נגיש

זה סיוטטט

גרים בחור

אוף

ומה הקטע הזוגי

שבעלי לא מעורב בכל זה הוא איש פשוט כהז ולא מזיז לו חפצים ובטח לא עגלות

הוא לא יבין תמיד מה הצורך

הוא לא אכפת לו מה ואיהז מצב או כתמים

ולא מבין מה העלות של כל מוצר והוא קיבל ממני את הרושם שאפשר להשיג הכל בכלום כסף..וזה לא נכון..רק לפעמים

ומותר לומר

כן בא לי ללכת לחנות לבחור איזה דגם ואיזה צבע שבא לי ופשוט לקנות בלי להסתבך

גם מרגישה בזבזנית-מולו.אפילו שהוא תומך בי ..כי הוא לא מבין שלמצוא עגלה עד 400 ש''ח במצב מעולה זה נדיר

גם מרגישה תסכול מלחפש משהו לא אפשרי..

בסוף איכשהו אחרי שעותתת של חפירות אני מוצאת

אבל הנה הפעם הוכיח את עצמו כלא מוצלח כי מה אחרי שנה לא להתקפל..הבנתי שזה בעיה ידועה בדגם הזה ולא ידעתי

וגם מתביישת שבא לי שתראה טוב . ואפילו בא לי לומר-שונאת עגלות שחורות. ומתפשרת קבוע כי זה מה יש

אבל בא לי לשמוח..

ולא לחפש שעות לסנג'ר את בעלי לנסוע להביא רחוק .ולהתפשר..

ואם כבר..תמליצו לי על

עגלה קלה משולבת אמבטיה. ממש לא אוהבת כבדות!רצוי עד 8 קילו..גג 9 וזה יחסית כבד..יש לנו עליות במקום מגורים..

אבל עם גלגלים שיכולים לנסוע לא רק באספלט ..אלא יציבה ונוסעת סביר גם בדרך עפר פשוטה .לא צריכה עגלת שטח.. רק לא גלגלים קטנטנים

אה ושתתקפל בקלות חובה

ותתפללו שאמצא מציאה טובה

יש לי עוד מלא זמן.. כן? אבל זה מעסיק אותי

חיבוק גדול!באתי מפעם

ממש מבינה.

זה צורך מאוד נשי, לגיטימי ובריא.

אל תרגישי לא בני עם הצורך הזה, מה שלא תקין זה המצב הכלכלי, לא הרצון שלך לאהוב את העגלה.

כדאי לשתף את בעלך בצורך, כמה זה חשוב לך, גם אם בסוף תהיה עגלה שחורה לפחות תהיו בהבנה הדדית, זה המון. שה' ישלח לכם שפעעע❤️

יש לך תכנון כלכלי לעתיד?אמאשוני

כי לנבור במציאות של יד 2 זה גם הרבה השקעה במצטבר, וגם בסוף יש לך תחושה של חנק כלכלי.

אגב אנחנו גם קונים יד 2 מציאות וזה כיך ממש, אבל כשעושים את זה כשיש יכולת כלכלית, זה שונה ממש.

אני חושבת שהרבה זוגות דתיים מתחילים מלמטה ועולים עם הזמן (אבל אז גם המשפחה גדולה יותר)

כדאי לחשוב קדימה ואז לזכור שכרגע המציאות היא זמנית ואז זה פחות מבאס.

אנחנו מכרנו ספורטליין מצויינת ב1000 שח עם טיולון מהניילונים ושילדה ואמבטיה במצב ממש טוב.

לדעתי שווה לחפש בתקציב הזה ולא לכוון רק ל400 שח שזה ממש נדיר או חדש לגמרי.

אנחנו לא זוג צעיר בכלל..עם כמה וכמה ילדיםאני נשארת אני..

אין פה עניין של תכנון כלכלי כרגע.. אין יותר אופציה מצד המציאות לעבוד יותר..לא לי..ולא לו.. בהמשך מאמינה ומקווה שיפתח יותר אופציות..הוא מרוויח בסדר. אני לא בנויה לעבוד מלא עם כל הילדים ולידות וכו.. כשהשלב יהיה מאחורי יהיה קצת יותר אומר.. ומקווה גם שעסק שמתכננת להקים יצליח

אבל

זה פחות השאלה

כי תכלס

יש את הכאן ועכישו

והנה ..1000 שח מבחינתי זה המון

אין מצב שאוציא על עגלה

לא בכיוון בכלל

אולי יש לי עגלה וטיולון של ספורטליין למסירההרמה

בעודכחודש

ספורטליין אפורה

מאוד נהנתי איתה במצב ממש ממש בסדר

תעדכני אם זו עגלה שתהיה לך טוב

שגם סליו לדעתי

נשמע לא פשוטיעל מהדרום

לק"י

משהו פרקטי- אפשר לשים תינוק קטן גם בטיולון קליל. יש מזרונים לטיולונים.

אלא אם כן, את בונה על להשכיב לישון באמבטיה.

מסכימה, גם אני עשיתי כך, מבחירה לגמרימתואמת

דווקא עריסה הכי קל להשיג, כי יש גמ"חים להשאלה, ואז לא צריך להשתמש בעגלה בשביל שינה (אם כי גם זה בסדר, לפחות מדי פעם, בעיניי).

@אני נשארת אני.. היקרה, רק רוצה לומר לך על הפן הזוגי -

שחשוב מאוד שתרגישי שאתם שניכם יחד בזה. אז מה אם בעלך אדם פשוט יותר ופחות אכפת לו היופי של דברים. הבסיס הוא שהוא לפחות ידע כמה מאמצים נדרשים בחיפוש אחר דברים ביד שנייה, וגם מה המחירים של הדברים האלה בחנויות.

תגידי לו, "בעלי היקר, אתה מוכן לעזור לי לחפש דגם של עגלה שיהיה מתאים לכל הצרכים שלנו? נסתכל באתרים של חנויות, רק כדי לקבל רושם ראשוני, ואז תעזור לי לחפש במקומות של יד שנייה עגלה כזו במצב טוב."

ככה בתור התחלה תכניסי אותו לעניינים, והוא לא ימשיך ב"ריחוף" שלו...

בהצלחה, יקרה❤️ שה' ייתן לכם שפע!

(אגב, לפני כמה שנים אנחנו מסרנו עגלת אמבטיה במצב טוב מאוד - רק הסל למטה היה כבר קרוע. זה היה כשהחלטתי שיותר נוח לי להתנהל עם טיולון מגיל לידה. אז כן, לפעמים יש גם מציאות כאלה...)

יש טיולונים מגיל לידהממשיכה לחלוםאחרונה

זה טיולונים שנשכבים שכיבה מלאה.

שוב אני ותהיות על מעבר דירהחמדמדה

מחר בעז"ה עוברים סופית (ישלנו מפתח כבר שבועיים אז אנחנו כבר ניקינו והעברנו ממש כמעט הכל נשאר רק הרהיטים של הסוף מיטות כזה למחר)

ואני ככ חוששת…

קודם כל זה לצאת מיחידה של ההורים לבית

מה שאומר שאין 'סופר של אמא ואבא' ואין בייביסיטר יחסית זמין ואין את אימא בקומה מתחתייייי

אבל גם על הבית- ברוך ה' ברוך ה' עוברים לבית גדול

איך אסתדר עם לנקות אותו?

ואיך עם הסדר אצליח להרגיל את הילדות להחזיר למקום ושתהיה צורה של בית?

ומתי יהיה שם הריח שלנו? כי בינתיים היום סידרתי את המטבח שם והגעיל אותי לגעת בדברים (הבאתי מנקה היא עשתה את המטבח והחלונות ואני ניקיתי מקלחות ושטפנו, ועדיין לא מרגיש לי 'שלי')

אני מאוד נקייה

ואם יש דברים שלא יירדו?

ואיך נסתדר עם לדאוג להכל הכל הכל?

ההורים ברוך ה' קרוב אנחנו רק עוברים לבניין ליד חח אבל אני באמת דיי משותקת מפחד…

וואי נראה לי די מהר לא תצליחי להביןפרח חדש

איך הסתדרת אחרת 🤣

אין כמו בית שלך, גדול ומרווח

תסדרי אותו איך שנוח לך.

תשמחי על כל השנים שככה התפנקת.. לא מובן מאליו בכלל

עכשיו זה החיים האמיתיים 😉

נשמע לי שגם לא הכל יפול עליך בבום

כי את עדיין קרובה להורים

אז לאט לאט תתרגלי והכל יהיה בסדר

בהצלחה ובשעה טובה

אם זה ירגיע אותךהמקורית

אז גם כשעברתי משכירות לבית שלי, שהכל בו (כמעט) היה לפי הטעם שלי ולבחירתי,- עלו בי תחושות דומות

ובאמת בימים הראשונים בחדר השינה החדש הרגשתי לא בנח. לא הרגיש לי "שלי".

ובחודש הראשון במטבח היה לי מוזר

והבית היה לי יותר גדול, והכניסה לא מוכרת..

ככה זה, אנחנו לא אוהבים שינויים גם אם הם משמחים ולבחירתנו

יהיה בסדר♥️ לאט לאט

אופ אני מקווהחמדמדה

כי כזה יש נטייה לתת לדברים להישאר כמו שהם (נגיד מרגיש לי ש'הכי נקי' שהבית יהיה זה כשניקיתי או כשהוא היה ריק…

ואז מלחיץ אותי שלא אגיע ללנקות עוד דברים שמציקים לי

אגב אני קוראת אותך וזה מזכיר לי שנכנסתי לבית שליפרח חדש

היינו כמה חודשים אחרי חתונה וכבר בתחילת הריון

והכל הגעיל אותי כל כך

אפילו שהבית היה נקי וגם יחסית חדש כמעט לא משומש

והייתי בוכה כמו ילדה קטנה איך הבית לא יפה ולא נקי ועם ריח ולא הבנתי איך אני עכשיו אמורה לשמוח ולהנות מזה

כולם התלהבו מהבית החדש ורק אני לא

מפה לשם אנחנו פה כבר 15 שנה

עשינו שיפוצים באמצע אבל אוהבת את הבית שלי 😄

כן מאמינה שזה יעבור ליחמדמדה

פשוט ההרגשה של הידיות של הארונות נגיד😖😖

וניקיתי!!!

עם ספוג פלא

עם סבון

עם גל אורנים

פשוט בררררר

אני מרגישה ככה עד עכשיו😅המקורית

אבל לא בגלל שהזנחתי דברים, זה בגלל שבית עם פחות חפצים באמת נראה יותר נקי.

והכי הרבה תביאי שוב מנקה.

יווו לא טוב😂😂😂חמדמדה

צריך מנקה גרמנייה שכל פיפס מפריע לה

כמוני🤣

ואו ממש מבינהAvigailh1אחרונה

הבית שעברנו אליו לפני 8 שנים בשכירות ,לא הצלחתי לישון בצורה נורמלית וחלקה למשך חודש... היה מרגיש לי זר ולא יכולתי להירדם ...

ברוך השם זה עבר לאט לאט והרגיש בית שלנו למרות שזה שכירות.

אנחנו גם לקראת מעבר בחודש הבא בעה לבית משלנו וגם לי עולות כל המחשבות האלה

אבל יודעת שבהתחלה זה מרגיש מוזר ואחר

אבל בני הבית הם אלה שמפיחים חיות ורוח בבית ,החפצים ,הרהיטים ,המשחקים ..יעברו שבתות וחגים שלכם יחד ותרגישו איך הכל מסתדר ומרגיש בית

בהצלחה🫶

אולי יעניין אותך