לפני חודשיים בערך, המורה הרווקה היחידה סיפרה שהיא שאלה את המורה הגבר היחיד "איך זה להיות הגבר היחיד בצוות?", והוא שאל אותה בחזרה "ואיך זה להיות הרווקה היחידה בצוות?" זה היה סיפור משעשע כזה, נחמד.
אף אחד לא שאל אותי איך זה להיות המורה היחידה בצוות שאין לה ילדים.
והיום במפגש צוות אחרי החופש המוזר הזה שיתפתי בנקודת חוזק שלי, שהחלטתי להירשם לשיעורי אומנות, שהתחלתי להתעניין בתחום מסוים בחודש הזה בבית ואני רוצה להמשיך את זה הלאה.
לא שיתפתי באכזבות של החודשים האחרונים. לא שיתפתי בחוסר התפקוד המשווע שלי אחרי פסח, מרוב תסכולים. לא שיתפתי שקיבלתי אבחנה של אנדומטריוזיס והמלצה ללכת על טיפולי פוריות. לא שיתפתי שאין לי מושג באיזה כיוון לטפל בזה ואני רק מבולבלת ומסתבכת במחשבות. לא שיתפתי ששני אחיינים שלי מתחתנים ושלצד השמחה מנקר בי חשש שגם הם "יעקפו" אותי ויהיו הורים לפני. לא שיתפתי, החזקתי.
ומסביבי בחדר מורות היו דיבורים, "באיזה שבוע את? 33, וואו, איזה יופי", ו"באיזה חודש יהיה הכי נוח ללדת בשביל להתאים את חופשת הלידה לחופשות של משרד החינוך", וכולן סיפרו איך היה לרדת עם הילדים והתינוקות לממ"ד / מקלט. ומה עדיף, מעון או מטפלת פרטית. ואחת עם סוכרת הריון סיפרה על הדיאטה שלה, וכו' וכו'.
לא הצלחתי להיות חלק, שוב השתבללתי ישר למשחק בטלפון. גם ככה קשה לי להשתלב בשיח רב משתתפים, והחזקתי, כמו רוב הזמן.
אולי אני מחפשת איפה להוריד ממני את כל הדברים שאני מחזיקה...