נראה לכן תקין? (מקרה במקווה)אחת מאיתנו🌹

היי חברות יקרות

נראה לכן תקין שמישהי יוצאת מהחדר ונוזפים בה למה זה לקח לה כל כך הרבה זמן ושכולן מחכות בחוץ?

לא הבנתי בשביל מה יש אמבטיה מאובזרת אם לא כדי לאפשר הכנות?

ואם היא איטית ומסורבלת יותר, לא מרגישה טוב?

למה לנזוף מול כולם בחדר הקבלה?

נראה לכן תקין?

ברור ברור שלארקלתשוהנ

בעיניי מוזר להגיד למישהי גם בפרטיות, אין הגבלת זמן ואין תשלום נוסף

מול נשים אחרות ברור שלא לעניין

ממש תודה רבה על התגובהאחת מאיתנו🌹
לא תקין בכללשושנושי

לא מול כולן ובטח לא בנזיפה.

יותר מזה - מסוג המקרים שלדעתי צריך לפתוח תלונה במועצה הדתית. 

אם כי - מקווה שאני אומרת את זה בצורה עדינה

אצלנו קובעים תורים, כל תור למשך שעה עגולה

אם אישה תהיה בחדר שעתיים שלמות - הייתי מקבלת את זה בהבנה שיגידו לה בעדינות בשקט בפינה, אולי אפילו להתקשר אליה יום אחרי ולהגיד שלהבא כדאי להקפיד על שעה אחת כי יש תורים שנקבעים לחדר הזה. אם חשוב לה יותר משעה שתקבע עוד תור או תבוא הראשון ככה יש לה יותר זמן עד צאת הכוכבים

הבנתי...אחת מאיתנו🌹

מדובר בשעה+- במקום בלי קביעת תורים

הם רגילים שכולן באות מוכנות

כשמישהי מגיעה לא מוכנה מהבית זה לא בא להם טוב בעין

ובטוחות שזה הנורמלי, להיכנס כמה דקות ולצאת

מקווה של המועצה הדתית?יראת גאולה

בשביל זה יש מחיר נפרד לאמבטיה, בשביל התארגנות!

מי שמגיעה מאורגנת משלמת פחות.

באחד המקוואות שהייתי, באמת מקווה עמוס מאוד ותמיד נשים ממתינות, והיה בכל חדר שלט (לא זוכרת ניסוח מדויק, זה הרעיון): מקלחות בלי התארגנות 20 דקות, אמבטיה עם התארגנות - שעה. אם את צריכה את החדר ליותר זמן, תתאמי עם הבלנית.

בכל מקרה, גם אם במקרה זה באמת לא מקובל מאיזושהי סיבה, יש דרך להעיר. גם אם ההערה מוצדקת, מאוד מאוד לא יפה לעשות את זה מול נשים נוספות. בטח כשההערה לא מתבקשת, אולי מקסימום להסב את תשומת ליבך לכך שזה לא מקובל כאן כי יש עומס למשל.

בעייני ממש לא שייך להעיר!! חיבוק על החוויה הלאשורשי
נעימה❤️
יראת גאולה ושורשי תודה יקרות ♥️💞♥️💞אחת מאיתנו🌹
שעה זה זמן סביר לגמרישושנושי

את לא הראשונה ולא האחרונה שלוקח לה שעה.

המדריכת כלות אמרה לי לפני החתונה שההכנות בנחת יקחו בערך ככה. לא מבינה על סמך מה החליטו לכעוס. חתיכת חוצפה. 

וואי ממש ממש תודה... אני חיכיתי מלא זמן בסוף ההכנואחת מאיתנו🌹
ובסוף אמרו לי למה לוקח לי שעה וחצי, ואני זאת שחיכיתי להם ויצאתי ממש בוכה ומצד שני אני מכירה את זו שצעקה עלי מהחיים ולא נעים לי להתלונן
היא לא תדע שאת התלוננתכורסא ירוקה

תתלונני דרך ארגון עתים.

זה לא רק מולך, זה לא התנהלות שצריכה להיות

תודה ממש על התמיכה להגיד!!!אחת מאיתנו🌹

לא מובן מאליו כלל!

הרבה פעמים החברה נוטה להגיד אוי, היא בטח לא התכוונה, גם לה היה עמוס, וכו'

הרגשתי לא בנוח להתלונן וכביכול להיות ה'רעה'

אבל רק מהידיעה שזה יכול לקרות שוב ושוב לנשים דתיות כי המקום מעורב ויש קצת התחנפות לחילוניות... אז חשבתי, אולי אני סוללת דרך א

לאחרות. אם זה כלה טרייה, עולה חדשה וכדומה - זה ממש טראומטי.

אז אפילו שאולי אני אפסיק לבוא לשם כתבתי בכל זאת על המקרה - כפי שקרה למועצה הדתית.

מעניין אם יגידו לי גברת זה לא מקום שאפשר להישאר שעה בפנים, אין מספיק מקום לכולם.

או שיבינו שזה בעייתי כי באמת לא כולן יכולות להתארגן בבית תמיד. אם מסיבות כמו שלי, אם אין בכלל אמבטיה רק טוש בבית והן צריכות אמבטיה וכו'

לדעתי זה גם ממש משנה איך אומריםאוהבת את השבת
יכול להיות שיש כל מיני עניינים שהבלניות צריכות להעיר לטובלות, אבל השאלה הגדולה היא *איך*

לעשות את זה בהתפרצות , מול אחרות, זה פשוט לא הגיוני בשום צורה!!!

בכל מקום אחר כל אבל בעיקר במקווה

וואי האמתאחת מאיתנו🌹

שהייתי בספק אם היא עשתה את זה לא באמת בכעס אלא כהצגה בשביל החילוניות בתור שימשיכו לבוא אבל עדיין זה להפיל על הראש שלי אשמה שלא קשורה אלי

מאיפה לי לדעת שיש אמבטיה אחת? עד אותו יום לא היה לי מושג חשבתי שיש עוד, תמיד אני באה מהר נכנסת ויוצאת בלי לדבר עם אף אחד...

אויש אז עוד יותר גרוע...אוהבת את השבת
ומה שלומכם חוץ מזה?🤗
תודה רבה אהובה!!!אחת מאיתנו🌹אחרונה

ברוך ה' הטוב, התאוששתי והתאוששנו יחסית כזוג

אני באמת לא יודעת מה אעשה בפעם הבאה

ייתכן שאשקיע לנסוע למקום חרדי

בינתיים המסקנה מהדיון פה שזה שווה את הנסיעה של המאמץ כדי לקבל נחת רוח ולא להיות כולי על קוצים...

תודה רבה על ההתעניינות שבת שלום ♥️

את צודקת, אבל זה שונה כשקובעים מראשואז את תראי
תקין זה לא, אבל בהחלט יש מקוואותואז את תראי
שבהם ידוע שטובלים רגע ויוצאים ואז אם יש מישהי שפתאום מתעכבת הרבה זמן ואין הרבה חדרים או עוד בור אז זה בולט מאוד.
איך דבר כזה הוא ידוע?זברה ירוקה

אני גרתי בכל מיני מקומות.

לא נותן לי לערךזברה ירוקה

גרתי במלא מקומות

והייתי במלא מקוואןת,

ולא ידעתי בכלל שיש דבר כזה

תודה על התמיכה גם אני לא ידעתיאחת מאיתנו🌹
שיש דבר כזה 
נניח והגעת למקווה שיש בו רק בור אחדואז את תראי

ולא קובעים תור, אלא פשוט מגיעים.

מה תגידי אחרי שאת מחכה כבר שעה?

בור אחד זה לא בעיהכורסא ירוקה
הטבילה עצמה לוקחת 2 דקות. הבעיה היא ההכנות. טבלתי בהרבה מקוואות ובחיים לא ראיתי מקווה עם פחות מ3-4 חדרי הכנה, גם המקום הכי קטן שהייתי בו. 
ביישובים בהחלט ישרק טוב!
נראה לי רוב המקומות שהייתי בהם היו 2-3 חדרים. 
מעניין, בטח ישובים ממש קטניםכורסא ירוקה

יצא לי לטבול בכמה ישובים, למעט אחד עם 4 חדרים באחרים היו באזור ה7 חדרים.

לא משנה, מספר החדרים מראה על כמות הנשים המקסימלית (או כמעט) שמגיעות בדרך כלל בו זמנית, אז אם יש שני חדרים, שזה עדיין יותר מאחד... היא לא תוקעת את כל חדרי ההכנה. נגיד שהגיעו 3-4 נשים ביחד? אז היא לקחה אחד, נגיד שהיא נמצאת בו שעה, אבל אם השאר מגיעות מוכנות ויוצאת תוך 10-15 דקות, והיא היחידה שלקח לה שעה, איך מישהי מחכה שעה? הרי החדר השני מתפנה כל רבע שעה במקסימום, כלומר נכנסו אליו 4 נשים בשעה אחת. לא מבינה איך זה מה  שתוקע אחרות

כי יש אמבטיה אחתאחת מאיתנו🌹

וכמה מקלחות וחדר כלות

לא היה אכפת לי לשלם יותר ולהיכנס לחדר כלות, כסף לא משנה לי. אבל הן בכלל לא הציעו לי את זה. וכל מי שחיכתה רצתה ספציפית אמבטיה ולא הסכימו לשלם יותר ולהיכנס לג'קוזי. ולדעתי זה ממש מרובע מצד הצוות שהיו מרימים טלפון למישהו ופותחים את החדר כלות במחיר רגיל במקרה זה במקום להלבין פנים

אם הן רצו אמבטיה אז גם הן לא באות מוכנותכורסא ירוקה

ולהן גם לוקח זמן, אז את לא היחידה.. לא הבנתי.

מי שמגיעה למקווה עם אמבטיה אחת ומתעקשת עליה אמורה לקחת בחשבון שהיא אולי החמישית בתור 🤷🏻‍♀️

לגבי החדר כלות אני מסכימה איתך

אצלי חדר כלה פתוח לכולם אם אין כלהעל הנס

ואני משתמשת בו כחדר רגיל אם אין כלה.

וממש לא צריך לשלם על זה יותר.

אבל אצלנו אין ג'קוזי

כנ"ל אצלנושלומית.
בישובים זה מה שהיא אמרהבתאל1

מינימום 3-4 יותר לכיוון ארבעה.

בערים זה מעל 10. 

אני מרגישהזברה ירוקה

ששרותי דת צריכים להיות מאד מאד נגישים ומסבירי פנים

לא הרגשה של משהו קשה להשגה

לא עם תורים

ולא עם הערות על זמן שלוקח

יש נשים מסורתיות, שאחרי הערה כזאת אולי לא יחזרו למקווה כרגע

ולא רק למסורתיות.

קיום הלכה בסיסית וחשובה

לא אמור להבין או להשפיל מישהי

כמן בית כנסת לדוגמא

שפתוח חינם לכל אחד

ותמיד אפשר להכנס ולהתפלל

אגב, בכל המקוואות שהייתי, וזה לא מעט, היה יחס חם מאד 

וואו ממש מסכימה עם זהאחת מאיתנו🌹
הייתה לי הרגשה שבגלל שאני היחידה שם עם כיסוי ראש אז יודעים שאני תמיד אחזור אז מרשים לעצמם לצעוק עלי מול כולם כי אני לא באמת אפסיק לבוא 😭
האמת שזה ממש לא בסדר מבחינתהעל הנס

אצלנו הנשים שלוקח להם הרבה זמן בדרך כלל הן חרדיות או דתיות מבית.בגלל ההקפדה על ההלכה .

ולזה היא צריכה להיות מודעת

לאחרות זה לוקח ממש הרבה יותר מהר בפער .

ממש הרבה יותר מהראחת מאיתנו🌹

כי הן משאירות לק, איפור, ציפורניים, גלדים ולא יודעת מה. ולא מעיינות. ואני לא. אז מה אעשה?

תודה רבה על התגובה.

באסה שהיא לא מבינה את זהעל הנס

את יכולה להגיד מראש שייקח לך x זמן ואולי יותר

תודה מאמי 💞אחת מאיתנו🌹

אני כבר לא יודעת אם אחזור לשם או שאסע למקום רחוק יותר עם יחס יותר טוב...

אבל אם אני אשאר שם, זה אומר לקחת בחשבון שהן מגלגלות עיניים כל פעם שאני נכנסת כאילו הנה שוב התיק הזה הגיע.

בבית יש ילדים שדופקים לי על הדלת כל כמה דקות (שירוקלחת אחד לכולם). אני שומעת אותם רבים כמו חיות מעבר לדלת צועקים ומרביצים. כמה פעמים ביקשתי מבעלי להוציא אותם כשאני מתכוננת והוא לא היה מסוגל מכל מיני סיבות. אתמול כשהוא היה עם הפציעה אז ברור שלא. ואז להיזכר אחרי הטבילה שמרוב לחץ לא עיינתי או לא בדקתי כינים (כן, אני נדבקת לפעמים מהילדים) זה תיק. אחר כך לחשוב אם צריך ללכת שוב פעם או לא ואיפה פתוח עכשיו. אז מראש אני מעדיפה להתארגן במקום מנותק מכולם. אבל פתאום אני חושבת שאולי שווה לי להרחיק נדוד, אולי אפילו לעיר אחרת. לא יודעת באמת.

יש נשים שנוסעות שעה ויותר בשביל זהעל הנס

רק בגלל היחס.

נשים מגיעות אליי ממרחק ממש גדול.

לדעתי זה שווה.

מעניין... וואו לנסוע שעה...אחת מאיתנו🌹
זה ממש ליד הבית שלי, אז זה מפתה לסיים עם זה קרוב ומהר אבל באמת פעם הבאה אני אלך עם הלב שלי ואחשוב אולי עדיף לנסוע למקום רחוק שאני יודעת בוודאות שיש שם יחס ממש טוב מניסיון 
יכולה לשתףקנמון

שכיום איפה שאני גרה כבר יש כמה מקוואות ובכל מקווה כמה חדרי התארגנות, בחלקם גם 2 בורות טבילה.. ואני יכולה לבחור איפה אני רוצה לטבול..

אבל בעבר הייתי צריכה לקבוע עם הבלנית (מקום קטן, מקווה אחד, מגיעים עם תיאום שעה, כי הבלנית פותחת לפי הצורך) ואחרי פעם שהיא העירה לי (כשגם ככה הטבילה אז היתה סיטואציה מלחיצה ולא רגילה), החלטתי לנסוע לעיר הסמוכה שם היה מקווה גדול, הרבה חדרים, לא מסתכלים כמה זמן כל אחת נמצאת כי פתוח כמה שעות.. זה נתן לי את שלוות הנפש הנצרכת. והיה משמעותי מאוד. ממליצה! וחיבוק על החוויה הלא נעימה

תודה רבה על ההמלצהאחת מאיתנו🌹
באמת הרבה יותר נוח - לי אישית - להיות אנונימית במקום שלא מכירים אותי והמוני כזה וכולן יושבות בחדר ההמתנה כמה שצריך ולא יודעים מי נכנסה לאן ולכמה זמן... אם יהיו לי כוחות פיזיים אסע באמת לעיר ושלום על ישראל...
אני גרה בעיר אז יש פה כמה מקוואותהשקט הזה
אבל הלכתי תמיד לזה שקרוב אליי הביתה סתם כי זה הכי קרוב וקצר ולקח לי די הרבה זמן להבין שאני ממש לא אוהבת את היחס של הבלניות שם והחלטתי להרחיק קצת וזה ממש שינה לי את חווית הטבילה. אז מחזקת את ידייך לטבול במקום שנעים לך בו גם אם זה להרחיק קצת
בעיני ממש לא תקיןזברה ירוקה

אם באופן קבוע מחכים הרבה זמן בתור,

המועצה הדתית במקום צריכה לדאוג למקווה נןסף.....

בעיני עד שעה, זה הכי הגיוני שיש.

מעבר לזה, פשוט שהיא תגיד לבלנית כשהיא נכנסת למקווה, שיקח לה זמן

יש כל כך הרבה סיטואציות שבהם אי אפשר להתארגן בבית

זה לגמרי חלק מהעניין במקווה

יאו ממש לאממשיכה לחלום

איזו השפלה

ממש כואב לקרוא דבר כזה

תודה חיזקת אותי 💞💞💞אחת מאיתנו🌹
היה לי פעם משהו קצת דומהמתואמת

יש לי פחד ממים, ויש תקופות שהוא משתלט עליי יותר.

בפעם אחת כזו חיפשתי מקווה נעים במיוחד, עם בלניות שרגילות לכל מיני תופעות, ואפילו התקשרתי מראש כדי לוודא שתהיה בלנית שתלווה אותי בנעימות.

הגעתי להתארגן שם, ואחרי חצי שעה בערך הבלנית דפקה לי על הדלת ושאלה, "מה קורה, מותק? עוד לא סיימת?"

ככל הנראה היא לא הכירה את המנהג (שאני נוהגת) לעשות הכנות במשך שעה (לא פחות ולא יותר)...

בכל אופן, היא הייתה נחמדה ומכילה בטבילה עצמה, אבל עדיין הציק לי המשפט שאמרה קודם... (לא חזרתי יותר למקווה הזה)

אבל הסיפור שאת מתארת הוא פי כמה גרוע! ואם את זו שחווית אותו - אז חיבוק❤️

תודה רבה יקרה 🫂אחת מאיתנו🌹
העירו לי גםניק חדש2

הגעתי מוכנה אבל העיון לקח לי קצת יותר מהרגיל.

אמרה לי פעם הבאה להזדרז יש פה חילוניות שמחכות.

במילים האלה.

לא חזרתי לשם יותר.

אמאל'ה איזה מלחיץ זהאחת מאיתנו🌹
ממש לא יפה מול כולם. אבל- דברי הבלנית:תהילה 4

לפני הכל- אני כותבת כי אני מרגישה שצריך לפקוח את העיניים לכלל ציבור הנשים. ולא רק לך. אז אולי הכתיבה קצת חריפה אבל חשוב לי להראות את הצד השני:

א. עוד כבחורה בלנית אמרה שבמקוואות עמוסים מאשרים רק שעה ולא יותר. למה? כי יש תורות. כי יש עוד נשים שצריכות להתארגן ולפעמים מחכות יותר מחצי שעה רק כדי להיכנס להתארגנות. היה לך נעים אם זה היה קורה לך?

ב. יש לי הרבה מה לומר על הכנות הארוכות וההדרכה (דעת יחיד שפשטה בהדרכות כלה. תתקשו למצוא בספרים) של להתארגן שעה. רק אומר שההתארגנות של שעה לפי הפוסקים שאומרים את זה היא כדי שההכנות יהיו בנחת והאשה לא תזדרז בהכנות כדי לחזור הביתה . מה שאומר שיותר משעה זה כבר לא נחת אלא, בעיני, התארגנות ארוכה מידי. וצריך לחזור וללמוד את הלכות חציצה.

ג. גם אם את לא מקבלת את סעיף ב. ברוך השם אנחנו חיים בעולם שבו יש מים בכל בית. ולכן- תחשבי איך את יכולה לחלק את ההכנות ככה שאת חלקן תעשי כבר בבית. (לפי האשכנזיות זה הכי טוב להתחיל את ההכנות כבר ביום) וודאי שיש דברים שאפשר לעשות גם ביום יומיים קודם כגון הסרת שערות, ציפורניים וכיו"ב.

ד. ולגבי אמבטיה מאובזרת וגם-  תשלום על הכנות שהוזכר פה.

תראו לי בריכה ציבורית אחת שהכניסה בה עולה כ"כ זול כמו מקוה כולל התארגנות. בסוף יש פה משאב ציבורי שמסובסד מעל ומעבר ע"י המדינה.  ולגמרי לא מכסה את העלויות שלו. לכן, הגיוני לצפות גם ממך לשים לב לזמנים.

ה. לעיתים נשים מגיעות למקוה 'מוכנות' ורק העיון לוקח להן חצי שעה ויותר. אחכ הן מתאפרות ומתארגנות ואשכרה הן תופסות חדר ליותר משעה. יקירותיי- זה לא תקין. בשבילכן זה ערב בחודש בשביל כל בלנית שדואגת לשלווה של כל הטובלות שמגיעות.  זה לחץ שחוזר על עצמו ערב ערב אחרי עם נשים שמחכות. קצת תשומת לב לשאר הנשים ולמערכת. לא תזיק.

ו. וסעיף אחרון: אני שומעת ורואה ציפייה שכל הבלניות יהיו מינימום אליהו הנביא. שאלתן פעם את הבלניות כמה הן מקבלות על היציאה מהבית בשעות הכי מאתגרות של היום? בלי תגמול על שעות מיוחדות, עם כל מיני בקשות מיוחדות של כל מיני נשים? אגלה לכן- שכר מינימום ואפילו פחות מזה. תבדקו.

אז מה אני מציעה? שגם אתן בערב הקדוש הזה תהיו עם קצת יותר תשומת לב וגם- רגישות לסביבה : הן לנשים אחרות שטובלות והן לבלניות.  אתן פשוט לא מתארות לעצמכן כמה מסירות נפש יש בתפקיד הזה. וכמה הוא לחלוטין לא מתגמל בעולם הזה.

אני חושבת ששינוי הראש יכול לעזור.

שנזכה שכל מעשינו יהיו לשם שמיים

צודקת במליון אחוזעל הנס

בתור בלנית.

רק אעיר שאני מנטוות נשים לפי התארגנות.

משאירה חדרים להתארגנות וחדרים לבנות שמגעות מןכנות.

בחיים לא אעיר למישהי על הזמן שלוקח לה להתארגן.

אני חןשבת שגם בניסוח של איך להגיד צריך להיות עדינים ומתחשבים יותר אבל גם אי אפשר לצפות מבלנית להיות מלאך.

ועם כל הכבוד זה גם חלק מהעבודה שלה לפעמים להיות השוטר הרע.

תודה שבחיים לא תעירי למישהיאחת מאיתנו🌹
על הזמן. יש נשים עם חרדות, עם ocd, עם בכי, עם פריצות דיסק, עם סחרחורות בגלל לחץ דם נמוך. אשרייך ואשרי חלקך שאת רגישה גם לזולת ולא רואה רק את עצמך ובטח שלא תעשי את זה מול כולם
המילים שאצלי ברגיל הן : קחי את הזמן ואל תמהריעל הנס

כל כך הרבה נשים מגיעות למקווה עם תיק בלב,

אנחנו מגיעות למקווה בדרך כלל עם מטען,המקוה יכול לשמש כמקום להכלה ולהרגע וזמן איכות.זה כל כך כואב כשזה לא קורה ובטח כשזה משמש ההפך.

אישה לא אמורה לצאת מתוסכלת מהמקוה.

היא אמורה לצאת רגועה ושמחה.

ועם נהול זמן נכון של הבלנית לא בהכרח יהיה עומס

ונכון זה תפקיד עם עודף רגישות ומי שלא מספיק רגישה שלא תעבוד בזה

ממש תודה שכתבת!!זברה ירוקה

מאיר עיניים

אבל יש לי שאלה, כמה מקוואות כאלה  עמוסים באחוזים יש בארץ?

אני נשואה 16 שנים, ויצא לי פעם אחת בלבד להמתין 5 דקות, וזה היה בערב שבת....

ולגהי איפור, בהרבה מקוואןת ראיתי עמדת איפור כזה, מחוץ לחדרים

אני כן חחיבת להוסיף שיש נשים שאצלן זה מורכב מאד רגשית הערב הזה, 

נגיד ocd שאז באמת הכל מתארך

נגיד אישה עם מורכבות גדולה בזוגיות דלה רוצה לחזור הביתה...

עונה לך:תהילה 4

א. אני בלנית במקוה מאד מאד קטן ולכן יש קביעה מראש ונדיר מראש שאישה תחכה. אבל - גם שעות העבודה המוגדרות שלי נגזרות מזה- שעה בערב לא יותר. אני אומרת לטובלות שהן צריכות לתכנן את עצמן ככה שתוך שעה הן סיימו הכל. גם לעכב את הבלניות מלהגיע הביתה זו בעיה.

בגלל שהישוב שלי שוכן ליד עיר חרדית שמעתי מכמה נשים שטבלו שם שלפעמים הן יכולות לחכות בתור רק כדי להיכנס לאמבטיה גם שעה ויותר (ניסו לאחרונה לעשות שם סידור תורים טלפוני כדי למנוע את זה אבל כעת יש בעיות אחרות) 

ב. Ocd זה באמת ה- אתגר של הבלניות.  ולמען האמת גם של הטובלות שסובלות ממש מהכנות של ימים ושעות שרק את הקצה שלהן (שיכול לקחת גם 3 שעות) אנחנו נחווה במקווה. לכן זו אולי הדזמנות להמליץ לכל מי שמכירה או כל מי שסובלת: לאחרונה הייתה התשלמות לעו"סיות וכד' במסגרת יועצות ההלכה של נשמת. אני ממש ממליצה לטפל בזה בעיקר בעיקר לרווחת הטובלת.  

ג. אני חושבת שלכל בלנית היו מקרים חריגים כאלה ואחרים. של קושי כזה או אחר. כשזה פעם ב - תחושת השליחות גוברת על התפעול השוטף ואני בטוחה שמרבית הבלניות יתמודדו עם זה. פה בשרשור עולה כאילו שהמקוה חייב לשרת את הנשים מא-ת כחסרה לי מאד ההסתכלות על המכלול של המוסד הזה והתפעול שלו. ולכן כתבתי את הדברים.

לפעמים מאד עמוסיםעל הנס
יש מצבים אצלי במקווה שלחכות 30 דקות זה סביר יחסית.
נכון!!! ממש ככהאחת מאיתנו🌹
אגיב לך כמה דבריםיראת גאולה

הפותחת כתבה שלקח לה כשעה. גם לדברייך שעה זה זמן מקובל.

מה שאני מכירה (הייתה תקופה שעבדתי כבלנית מחליפה, מכירה גם את הצד הזה) - לרוב הנשים, להגיע מוכנות לוקח 15-20 דקות, מי שמתארגנת לוקח לה 50-70 דקות. (זה לא אומר שהיא מתארגנת יותר משעה, זה אומר שגם אחרי הטבילה היא צריכה להתלבש...).

אם מדובר על מקווה עמוס, כדאי כמו בכל נושא שיהיה תיאום ציפיות מראש, אפשר ליידע את הנשים בזמן הקבלה שבגלל העומס מבקשים שלא לתפוס את החדר ליותר משעה.

בנוגע לסעיף העלויות, וגם המשכורת של הבלנית, לדעתי זה לא אמור להשפיע על האישה הפרטית. בדיוק כמו שלא נגיד שבגלל שהמקווה מסובסד על ידי המדינה לכן אין היום מים חמים... המדינה בחרה לסבסד וזה נהדר, ולי כלקוחה מגיע לקבל את מלוא השירות הכלול במה שהוחלט / מה שמקובל, ובכל מקרה מגיע לי לקבל יחס נעים ומכבד.

אני זו שציינתי את המחיר הנפרד, וכוונתי הייתה לומר שגם אם כל הנשים האחרות מגיעות מאורגנות, עדיין לגיטימי להגיע ולהתארגן במקווה, לשם כך יש הפרדה במחירים. וגם הבלנית לא אמורה להיות מופתעת מזה, הרי כבר בקבלה אמרת לה שאת משלמת גם על התארגנות.

תראי, אני צועקת לפעמים על הילדים שלי, אבל אני מודעת לזה שזה לא בסדר ולא אמור להיות ככה. הבלנית, כמו כל נותן שירות אמורה להתייחס בכבוד ובאדיבות. גובה המשכורת שלה לא אמור להיות קשור לתפקוד שלה. גם אם המורה של הבן שלי בדיוק במאבק מול משרד החינוך על גובה המשכורת שלה, אני מצפה ממנה למלא את תפקידה במלוא הקשב והרוגע. קורה, כמו לכולנו, שמתפלק משפט לא מתאים, וכדאי לדון אותה לכף זכות, היא בוודאי לא התכוונה להעליב או לבייש. אבל אין קשר לתנאי ההעסקה שלה.

בסופו של דבר, אני מודה לך על העלאת תשומת הלב, היא חשובה לכולנו. אני גם מסכימה עם המסקנות המעשיות שלך.

אני עדיין חושבת שהפותחת ראויה למלוא החיבוקים והניחומים על זה שקיבלה יחס לא מכבד ללא הצדקה בסיטואציה רגישה שכזו.

עונה לךתהילה 4

השעה צריכה לכלול את הכל. ואת צודקת שצריך להיות תיאום ציפיות ברור בנושא.

לגבי ה- צריכה לקבל הכל. כמדומני שהטובלת -קיבלה כל מה דהייתה צריכה חוץ מ- יחס לא נעים. במצב השחיקה המאד גדול שלבלניות- שחיקה שיש לה הסכר מאד ברור כמו שכתבתי למעלה. כל מה שביקשתי הוא קצת יותר הכלה ופחות ביקורתיות.

בשונה ממורים בלניות הן המגסר היחיד שלא יכול לשבות. נכון?

את כותבת שלא חשוב מה שכר הבלניות אשה צריכה לקבל הכל. כמדומני שהפותחת קיבלה את כל השירותים מעל ומעבר. אבל מכעיס אותה שצעקו עליה. אז מה שניסתי זה קצת לפתוח צוהר לתפעול שלהמקוה ולהבנת המאחורי הקלעים' שבאופן כללי מאד חסרה בשיח פה.

אני בטוחה שקראת גם את שאר התגובות ונוכחת בזה בעצמך.

ולכן בדיוק חשוב לי גם לכתוב על תנאי הבלניות.  כי אני רואה פה ולא בפעם הראשונה התנשאות, זלזול ותחושת 'מגיע לי' שהיא הרבה הרבה מעבר לנורמה  הנדרשת כדי לעבור את הטבילה בטוב. כמו אמירה שהייתה פה פעם: "איך בלנית מעיזה לשאול אותי כמה פעמים אני טובלת".

רוב ככל הבלניות שאני פגשתי בימי חיי. וטבלַתי בכמ המקומות הן נשים צדיקות וחמודות שמשקיעות הרבה מאד שחווית הטבילה תהיה מיטבית. ועדיין לא כל דבר מוצא חן בעיני כל טובלת ומי אשם?  הבלניות.

מצטערת אבל אני חושבת שהיחס הזה צריך תיקון בדחיפות.

ו- בנימה זו? אולי אפתח סקר קטן: כמה נשים פה מוכנות לקחת על עצמן את התפקיד הזה?

אני אישית כבר 5 שנים  בתפקיד ורק אני שרדתי בינתיים מכל מי שהתחילה איתי.

לא ראיתי בתגובות התנשאות זלזול ותחושת מגיע לייראת גאולה

ואמירה של 'איך בלנית מעיזה לשאול כמה אני טובלת' בהחלט נשמעת מקוממת.

מה שאני קראתי בתגובות זה שמצופה מהבלנית ליחס אובר רגיש בסיטואציה שרגישה גם ככה לרוב הנשים.

יחס לא נעים זה בדיוק הבעיה בסיטואציה. ומדובר על נקודה מאוד בסיסית ועקרונית בדיון כאן.

מי שפתחה את השרשור זו אישה שנפגעה מיחס לא נעים. אז כן, מגיע לה את מלוא ההכלה, ומגיעות לה תגובות שמה שנעשה לה הוא לא הוגן ולא מוצדק.

ושוב, טוב לפתוח את העיניים ולהיות מודעים לקושי של הבלניות!! אני מסכימה לגמרי. אבל כאן בשרשור רק רצו לחבק את הפותחת, ונקודת המבט היא התחושה המבישה שהיא חוותה. אני בהחלט מצפה מבלנית לרגישות יתר, ממש כמו שמצופה ממטפלת במעון לסבלנות יתר בלי קשר לתנאי המשרה...

תודההההההה♥️♥️♥️♥️אחת מאיתנו🌹
האמת שכל היושבות בחדר גם כן הסתכלו במבטים מאשימים והרגשתי ממש אשמה ולא הבנתי איך זה יכול להיות שלא ידעתי כלום וככה צועקים עלי
מסכימה איתך ממשרקאני

אני חושבת שלהיות בלנית זו עבודת קודש מטורפת

ומעריכה בטירוף מי שעושה את זה @תהילה 4  ו @על הנס באמת כל הכבוד לכן!

אבל אחת הסיבות שזו עבודת קודש היא שזה באמת לפגוש נשים בסיטואציה רגישה

וזה מצריך מהבלניות רגישות גבוהה

נתקלתי בהרבה בלניות צדיקות רגישות ומדהימות

לא יצא לי להיתקל הרבה בכאלה שהיה לי לא נעים איתן

אני דנה אותה לכף זכותאחת מאיתנו🌹

העלתי כאן את הנושא כדי להבין אם זה תקין, אולי סתם נעלבתי ובכיתי בגלל שאני רגישה מידי.

וגם לקחתי את העצה לפנות למשרד הדתות.

שיהיו מודעים שיש עומס ולחץ לא תקין שם.

אז שיחדדו נהלים והוראות ויפתרו את זה 

ממש תודה על החיבוקים והתנחומיםאחת מאיתנו🌹
חשבתי שאני לא תקינה שיצאתי בוכה 😭 איזה השפלה, בחיי
חיבוק🤗 כל כך לא נעיםעל הנס
עבר עריכה על ידי על הנס בתאריך ל' בניסן תשפ"ו 14:51

וגם אם בחרה להעיר יש דרך לעשות את זה

🫶

אפשר לשאול אותך שאלה כבלנית?רוני 1234

במלחמה עם איראן היה לי מקרה לא נעים ולא יודעת אם הייתי בסדר.

סיימתי להתארגן במקווה, צלצלתי בפעמון וחיכיתי לבלנית (ערומה, עם מגבת בלבד לגופי) יותר מעשר דקות. בזמן הזה אני שומעת שרק אשה אחת טבלה ורוב הזמן הבור פנוי. אחרי עשר דקות פתחתי את הדלת וצעקתי לבלנית (לא צעקתי עליה, כן? פשוט כי אין דרך לתקשר…) אחרי עוד עשר דקות היא הגיעה והסבירה לי שיש כלה הערב ולכן זה לקח זמן.

עניתי לה שלא נעים לחכות בעירום כמעט 20 דקות כשכל רגע יכולה להיות אזעקה. היא ענתה שלא תהיה אזעקה ונתנה לי להרגיש שאני לא בסדר וסתם חסרת סבלנות. תכל'ס באמת הייתי עצבנית כי גם בעלי לא היה בארץ והילדים היו לבד בבית (המתבגרת על תקן בייביסיטר אבל לא אמרתי לה לאן אני הולכת ורציתי לחזור כמה שמותר מהר).

מה דעתך על הסיטואציה?

רק מזהירה מפניות בפרטישמעונה
של כל מיני סוטים שמסתובבים פה וכשמזכירים מקווה או עירום הם פונים אלייך (כביכול כאישה שמסתכת עם המקווה וצריכה עזרה
חחח… תודהרוני 1234
האמת שפנו אלי השבוע עוד לפני שכתבתי על המקווה 😂
נשמח לדעת מי הנחמד. זה חשוב לעקוביעל מהדרום
מבאס ממש ממש.תהילה 4

אין ספק שזה לא נעין בכלל ובעיני לא אמור להיות ככה. אני לא יודעת מה הסיפור ולא יודעת למה בלנית צריכה להיות צמודה לכלה 20 דק'.

כן ההתייחסות לכלה היא מיוחדת (ולכן יש גם תשלום מיוחד לטבילת כלה גם במקוה רגיל).

אני כנראה הייתי מתנהלת אחרת וכן עוזבת את הכלה כדי לשחרר אותך. גם לא במצב מלחמה.

אני זוכרת אישית טבילה- לפני שהייתי בלנית ומקום קודם שגרנו, שהגיעה אישה לטבול בפעם הראשונה -סוג של התחזקות במצוות. בגלל שידעתי שזוהסיטואציה ידעתי גם לחכות בסבלנות מראש עד שהבלניות התפנו אליי.

בקיצור- את צודקת שזה מבאס. אין ספק שזו סיטואציה ממש ממש לא נעימה.

עונה לך כבלניתעל הנס

משתדלת מראש כשיש כלה להגיד לטובלות האחרות לפני כי זה באמת לוקח הרבה יותר זמן.

בדרך כלל זה מתקבל בהבנה.

אבל אם כבר שאלת והוספת לגבי בעלך שלא היה בארץ,זה בהחלט סיבה הלכתית לא לטבול באותו יום אלא להצמיד את הטבילה כמה שיותר לזמן שיהיה נוכח.

דווקא בימינו מדריכים לא לדחות טבילה בכל מקרהתהילה 4
פעם היה נהוג לא לטבול עם בעלך לא בעיר. 
זה לא בעיר זה לא בארץ.על הנס
במילואים כן טובלים כרגיל בארץ כן
בקיצור- שכל אחת תשאל את רבותיהתהילה 4
היא לא שאלה האם לטבול בגלל שבעלה לא בארץשושנושי

לפותחת - מסכימה שזה ממש מבאס. אני במקומך הייתי מרימה טלפון למקווה - בתקווה שכן תיגש לשפופרת. אצלנו במקווה יש בכל חדר טלפון שמגיע לבלנית, כמו שיש בבתי מלון לקבלה. ממש נוח.

מוסיפה שחושבת שבתםקיד הזה צריך נשים סופר רגישות. אישה בלי סבלנות לא תעבוד כמטפלת ככה גם אישה בלי רגישות לא יכולה לעבוד כבלנית.

מטפלת מתעללת לוקחת סיכון של תביעה, כנל בלנית לא רגישה יכולה לקבל פיטורין.

איך אני אמורה לדעת מראש שתהיה כלה באותו יום?רוני 1234
לי קרהרקאני

שחיכיתי רבע שעה

פשוט כי הבלנית מבוגרת ולא שמעה שקראתי לה

ולי לא היה נעים לצעוק

צלצלתי מלא פעמים

קראתי בקול

היה לי מאוד מאוד מביך

גם כשהיא הגיעה, בירכתי, והיא אומרת לי נו תברכי

היא פשוט לא שמעה

זה היה מביך ברמה אחרת

אבל לא אמרתי לה כלום גם כי התפדחתי וגם כי היא לא אשמה שהיא לא שומעת טוב

אמאל'ה מקווה שהחליפו אותהאחת מאיתנו🌹
זוטעה
התכוונתי 'זוועה'אחת מאיתנו🌹
לא החליפו אותהרקאני

היא הבלנית האחראית במקווה הזה

זה היה בפעם האחרונה שטבלתי אחר כך נכנסתי להריון...

אני באמת לא יודעת מה אני אעשה אחרי הלידה

יהיה לי קשה לטבול אם אני יודעת שהיא שם

אוי ואבוי, הייתי כותבתאחת מאיתנו🌹
בדיוק את מה שקרה לך למועצה הדתית או שבעלך יגיד לרב, אצלינו החליפו כמה בלניות בגלל נשים שפנו לרב המקום והתלוננו על כמה דברים 
זהירות עם זה. מדובר באשה עם בעיה בשמיעהיעל מהדרום

לק"י

לא סתם נודניקית.

אז כן כדאי שימצאו פתרון, או לפחות שיסבו את זה לתשומת ליבה שתהיה עירנית יותר בגלל שהיא לא שומעת.

שיהיה בהצלחה לכל הצדדים...אחת מאיתנו🌹
צודקת שעדיף קודם כל לדבר עם הצוות בעצמו לפני שפונים גבוה יותר, שכחתי מזה... אבל כנראה שכשכתבתי את התגובה הנחתי שהיא ניסתה להגיד ופשוט לא שמעו תרתי משמע
מזעזע. אין לי מילים פשוטאחת מאיתנו🌹
אני מסכימה עם כל הסעיפים שכתבתממשיכה לחלום

איך קשור פה הנזיפה הזאת של האישה מול כל הנשים? זה יכול להיות ממש ממש לא נעים

התארגנות של שעה היא לגיטימית ואם לא אפשר לדפוק בעדינות לבקש להזדרז

או למצוא כמה וכמה דרכים נוספות כדי להעיר בעדינות.

כתבתי בתחילת התגובה.תהילה 4
בכל סיטואציה ובכל מצב בלי קשר למקוה יש בעיה של הלבנת פני חברו ברבים. 
ועוד הבהרה חשובה - לא תמיד בלניות צודקותתהילה 4

לא תמיד בלניות צודקות.

לפעמין יש באמת כל מיני נורמות פסולות ועוד עניינין שלגמרי דורשים תיקון.

אבל דווקא בסיטואציה רציתי להביא את הצד השני. 

אני חייבת לענות על זהעל הנס

לתפקיד הזה מגיעים מתוך שליחות נטו.

רוב הבלניות שאני מכירה הגיעו לכך מתוך הרגשת שליחות,לכן בדרך כלל הן יהיו קשובות ואיכפתיות.

איפה שאני עובדת יש המון הערכה אלינו.

את הביקורות אני קוראת פה🤣

ככה שמה שאני מבינה שהביקורת באה על רקע מנטלי שלוקח מאד ריגשי את העניין של המקוה.

גלוי נאות גם לי אישית מאד קשה עם בלניות אחרות כמה שהן מקסימות אני רואה כל דבר שהן נושמות כביקורת

רק לגבי זמן ההכנה של שעה -מתואמת

דווקא הרב עובדיה כותב במפורש בספרו על ההכנות של שעה - בטהרת הבית עמ' רמ"ט-ר"נ הוא מביא את המקור לזה (פוסק לפני כ-400 שנה).

הרב עובדיה הוא הרבה יותר מדעת יחיד...

וגם מזכירה שטבילה הרבה פעמים היא אחת המצוות הקשות ביותר לאישה, ונכון שבלניות הן לא מלאכיות, אבל באמת זו עבודה שדורשת עדינות מירבית...

שלום לךאחת מאיתנו🌹

אני סופר ניסיתי להתחשב. תמיד אני באה הכי מוקדם שאפשר. פעם בחיים לא התאפשר לי בגלל שבוע נורא ואיום עם הלוויות ופציעה של בעלי וסידורים דחופים לפני המקווה ולא, לא יכולתי להתארגן בבית. מקווה שלא יזהו אותי אחרי מה שאני כותבת פה אבל אני אומרת את זה כי אני רואה שיש בלניות שקוראות.

כתבת כל מיני סעיפים. אשתדל לענות.

א. התשובה ברורה. ברור שלא היה לי כיף לחכות אבל זה מה שעשיתי הרבה פעמים - חיכיתי חצי שעה. העסקתי את עצמי בתפילות או בקריאה או בפטפוט.

ב. ההכנות הארוכות הן בגלל פריצות דיסק ולחץ דם נמוך. מכירים אותי ויודעים מראש שזה ייקח זמן.

ג. כפי שכתבתי למעלה לא התאפשר

ד. אני לא חושבת שהטובלות צריכות לקחת אחריות על המדינה והסבסודים שלה בשום צורה. זה פשוט עניין של גבולות מה העסק שלי ומה לא העסק שלי. העסק שלי זה לטבול. אם אני אתחיל להרגיש לא נעים ולהילחץ בסוף נשים נלחצות כמו משוגעות ויכולות לעבור על ההלכות. זה היה יותר משעה כי מרגע שנכנסתי המתנתי רבע שעה להתפנות החדר ואז רבע שעה לבלנית בסוף ההכנות ואז הן החליטו שזה נקרא שתפסתי שעה וחצי למרות שגם אני המתנתי להן.

ה'. שהבלניות יתקשרו את הצרכים שלהן נורמלי לפני שהטובלת נכנסת במקום להתפרץ עליה אחרי מול כולן. וזה גם ממש לא המקרה.

ו. שוב, עניין של גבולות. אם אני אתחיל לרחם ולהילחץ יותר מידי בסוף אני לא אצליח לטבול מרוב לחץ. גם ככה זה קשה לי. הן בחרו את זה. זה לא צריך להיות העסק של כל טובלת לחשוב כל היום כמה שהן מסכנות. הטובלות צריכות להרגיש יחסית בנוח גם ככה זה מאוד מאוד מאוד מאוד מתיש קשה ומביש.

חיבוק גדול על כל הדברים שסיפרת ❤️‍🩹קמה ש.

בס"ד

רפואה שלמה לבעלך!!!

וגם לך!!!

וחיבוק על ההלוויות 🥺😰, איזה קשה זה.

ובאמת טבילה היא סיטואציה ככ רגישה...

הלוואי וכל מי שעובד במקצוע רגיש ידע להיות עם הרגישות המתאימה. זה חשוב כל-כך. חיבוק גדול על החוויה. ושתדעו רק טוב ומתוק ❤️

אמן. אמן. אמן!!!אחת מאיתנו🌹

תודה יקרה, חיזקת אותי 💝💞♥️

לבלניות שכתבו כאן מעריכה אתכן על התפקיד הקשה והנכונות להשתדל כל כך.

אני לא חושבת שזו שנזפה בי נמצאת כאן...

וואו. חיבוק ענק!!!אוהבת את השבת

איזה קשה

ממש

ממש

ממש

בע"ה שיהיו לכם מלא בשורות טובות!!..

איתך בלב.....

תודה אהובה ♥️♥️♥️אחת מאיתנו🌹
יקרה, חיבוק גדול!באתי מפעם

זה ממש עשה לי דמעות לקרוא על החוויה שלך.

מקווה זה מקום סופר רגיש וחשןף ופגיע.

.

(קרה לי משהו דומה שהבלנית ראתה שהתור שלי די מאוחר וצלצלה אליי לבקש להקדים כי אני מתארגנת ארוך ויש לה משהו בערב, שזה לגיטימי וזכותה, אבל פתאום קלטתי שאני 'הזאת שמתארגנת זמן ממושך ' . איזה בושות. ואני הכי משתדלת להזדרז אבל אני מתאפרת אחרי, וכנראב הרוב יוצאות מיד אחרי. ומרוב לחץ התארגנתי בשניות ומאז אותו מקרה אני מתאפרת באוטו כי אני בלחץ מידי   ולא בא לי להרגיש הזאת שנתקעתתתת

וואו.... חיבוק גם לך!!אחת מאיתנו🌹

גם אני נחשבת "הזאת שנתקעת"

אבל במקומות חרדיים זה ממש לא יהיה ככה...

נכון,דיאט ספרייט

פעם אחת טבלתי במקום חרדי כי כך יצא.

כל אישה שם עשתה הכנות ארוכותת גם לפני וגם אחרי, אפילו שמעתי קולות של פן (לא הבנתי למה, כי הן יצאו עם פאה) וכשהן יצאו הייתה לי תחושה שהן גם התבשמו והתאפרו.

הייתי שם אולי שעתיים, זה היה בתחילת הנישואין והרגשתי שאני עומדת להתעלף משיעמום, כי אף אחת לא הוציאה טלפון חכם והתביישתי להוציא 

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣אחת מאיתנו🌹
נכוןים...

במסיבת מקווה של אחותי, חיכינו המון זמן.

המדריכת כלות אמרה לה שההכנות צריכות לקחת לפחות שעה.. והיא לא הבינה למה כולם כבר חסרי סבלנות.

והיא גם בכלל פרפקציוניסטית ולחוצה אז בכלל....
כשיצאה גם אמא שלי וגם הבלנית אמרו לה על זה שמה לוקח לך כל כך הרבה זמן. ובעלך יהיה לחוץ לחכות ככה כל פעם.

לא יודעת איך היא מאז, אבל כבר אז העירו לה.

ממש לא!! לדווח דחוףנפש חיה.
תודה! תודה! תודה!אחת מאיתנו🌹
בזכותך כבר שלחתי מייל... שלא יספגו את זה נשים אחרות
מצויינת!! מאחלת לך מעתה והלאה חוויות טובות!!נפש חיה.
ממש תודה על התמיכהאחת מאיתנו🌹
זה כל כך משמעותי לי כי ממש ממש לא הייתי בטוחה שזה ראוי לכתוב.... והרגשתי מאוד לא נעים לעשות את זה בהתחלה... אבל בזכותך ובזכות מי שתמכו הבנתי שכדאי שזה לא ימשיך ככה...
לי גם קרה חוויה מאוד לא נעימה באחת הטבילות שלינפש חיה.

הייתי אומרת מזעזעת אפילו

וגם אני הרגשתי מאד מאד לא נעים להעיר

התקשרתי למישהי מהאתר "מקווה. נט" ובעידודה העליתי את התלונה שלי

ובאמת אמרו לי שידברו עם הבלניות ויחדדו נהלים.

באופן אישי מאז שזה קרה

אני הולכת למקוואות לא דתיים בהגדרה

כי שם אני מרגישה שלא לוחצים ולא מכריחים

וככה לדעתי, הרבה יותר נעים.

זכותה של כל אישה לטבול במקום שנעים לה

אישה צריכה לראות את הטהרה ותהליך הטבילה כחוויה חיובית, אם זה לא קורה - צריך להבין/ לעשות חושבים למה.  

ומותר להעיר כשצריך.

לא סותר שיש צד להבין את הבלנית.

אני מתייחסת רק לעניין ה"שירות"- שבעיניי צריך  להיות מכבד, קליל ומשאיר חוויה נעימה. 

מזעזערקאני

ומשפיל ממש

תודה ממש אהובה על הנשיאה בעולאחת מאיתנו🌹
איתי, בהשפלה  💞💞💞
לא לגיטימי להעיר בצורה כזוים...

אבל הן כנראה גם בסטרס להספיק ויש תור

ואולי אחרות שמעירות שצריכות לחכות...

וכנראה שדיברו מתוך הלחץ הזה

מאז הקורונה אני מתארגנת בבית והאמת די בהתחלה וויתרתי על אמבטיה ועושה מקלחת טובה.

בהתחלה התחלתי למלא אמבטיה וכשראיתי שזה לוקח כל כך הרבה זמן, וויתרתי- לא היה לי סבלנות לזה

🌷שרשור פעילויות חינמיות לחופש הגדול!!!🌷אין לי הסבר

מחר מסתיימות הקייטנות באופן סופי, וכמובן חלקן כבר הסתיימו בשבוע שעבר, וגם בציבור החרדי כבר סיימו.

לטובת כולנו, שלא נמצאנו את עצמנו עם ילדים מטפסים על הקירות, מוזמנות לשתף בפעילויות מגוונות וחינמיות (או בתשלום סמלי), שיצא לכן להיות בהן בחופש הזה או החופשיים הקודמים🤩

על מנת שיהיה קל למצוא, אני מחלקת את השרשרת לתת-קטגוריות, לפי אזורים בארץ.

בכותרת כתבו את שם הפעילות והמקום (לדוג'- גן סאקר- ירושלים)

בגוף ההודעה כתבו פירוט קצר מה יש באותו המקום. מוזמנות להוסיף שעות פתיחה, גיל מתאים, וטיפים.

אם מדובר בתשלום סמלי, ציינו בבקשה את המחיר.

תודה רבה לכולן,

וקיץ בריא ונעים😊☀️🍉

מוזיאון המשאיות ברמלהשיפור

תצוגה של כלי תחבורה, בעיקר משאיות מקום המדינה עד היום. אפשר גם להיכנס לתוך רוב כלי התחבורה.

💦 ירושלים והסביבהאין לי הסבר

עמק הצבאים-ירושליםאין לי הסבר

הפארק המפורסם שנמצא בלב ירושלים ;)

הצבאים מסתובבים בחופשיות, ואפשר לראות אותם. אפשר לקבל גם משקפות בכניסה.

הכניסה היא ללא תשלום, אך אין שם כמעט חניה.

חיסרון- חם!!

יש לפעמים פעילויות יצירה או הצגות, גם חינמיות. אפשר להתעדכן באתר שלהם...

פארק טדי- מזרקותאוהבת את השבת

ליד ממילא

מרטיב לגמרי, צריך בגדי החלפה

נדלקות כל שעה או שעתיים...

💦בנימין והשומרוןאין לי הסבר

💦מרכז הארץאין לי הסבר

פארק יד לבנים- פתח תקווהאין לי הסבר

פארק עם המון דשא, אגם ברווזים, מגלשות גבוהות ומתקנים, והכי שווה- מזרקות מים!

המזרקות פתוחות כל יום מ8-21.

בתוך הפארק יש גם את גן החי (בתשלום של 30₪ לאדם, מגיל שנתיים)

כדאי להביא מגבות ובגדי ים

פארק יצחק אוחיון בפ"תכורסא ירוקה.

שטח ענקי עם דשא, אגם, מתקנים ומגרשים. נמצא מול בילינסון והקניון הגדול אז הגעה ממש נוחה

גני יהושעכורסא ירוקה.

מעבר לזה שזה שטח דשא ענק יש שם גם מתקני גן שעשועים ענקיים ואומגה קטנה. לא מזמן, אולי עדיין, היתה שם גם תערוכת פסלי חיות מיוחדים בגן הטרופי. בכללי יש שם המון אזורים

ספורטק נס ציונהשיפור

יש שם מתקנים שווים, מזרקות, וגם קצת חיות שאפשר לצפות בהם

פארק ענבה במודיעיןהשקט הזה

פארק גדול, הרבה שבילים שאפשר לרכב על אופניים, יש שירותים ציבוריים בשטח, אגם מלאכותי עם ברווזים, יש מזרקות שפועלות בשעות מסויימות (אפשר להתעדכן באתר של עיריית מודיעין על השעות) עבר לאחרונה שיפוץ, יש חניה וגם מרחק קצר מתחנת הרכבת.

💦הצפון הקרוב (נתניה עד חיפה)אין לי הסבר

חיפה- הרכבלית- רב קו בלבד...אוהבת את השבתאחרונה

יוצאת ממרכזית המפרץ

💦הצפון הרחוק (גליל, גולן...)אין לי הסבר

חניון האקליפטוס (אזור קרית שמונה)ytrewq

כניסה חינם למים קפואים. כדאי להגיע מוקדם כדי לתפוס מקום טוב.

פארק המשפחה בקצריןהשקט הזה

פארק מושקע, כל מיני סגנונות של מתקנים.

יש גם פינת חי בשטח הפארק, אני חושבת שהתחילו לגבות תשלום על פינת החי אבל לא בטוחה.

ואו שרשור מעולה! מגיבה כדי לעקובטארקו

גופיה בלי תיקתקים במידה של תינוקותהשם שלי

הבן הגדול שלי לובש גופיה מתחת לציית, גופיה לבנה פשוטה.

הקטן יתחיל ללכת עם ציצית בתחילת השנה, כשיתחיל את הגן.

אני רוצה לקנות גם לו גופיות, אבל הן מתחילות ממידה 2, והוא במידה 12-18.

ממה שראיתי, גופיות במידות קטנות הן עם תיקתקים למטה, ולא מתאימות.

מישהי מכירה מקום שאפשר לקנות בו גופיות בלי תיקתקים במידה 12-18?

חשבתי שאפשר אולי גם גופיה שלא מיועדת ללבישה מתחת לחולצה, אלא במקום חולצה.

או אם יש למישהי רעיון אחר מתאים.

אני פחות רוצה להלביש לו ציצית בלי משהו מתחת.

אולי לגזור את הלמטה עם התיקתקים?שמש בשמיים

הגופיות של נקסט נניח, מארז די זול, אז גם אם זה יהרוס זה לא נורא...

אולי זה מה שאני אעשההשם שלי

אם אני לא אמצא פתרון אחר.

תודההשם שלי

זה ממש יקר.

איזה ציצית את שמה לו לכזה גודל? אולי יש להם גופיהמאוהבת בילדי

את הציצית אני מתכננת להקטיןהשם שלי

לא נראה לי שיש יותר קטן ממידה 2.

למה לא גופיה ציצית?אשת בעליאחרונה

בעיניי

מידה 2 יכולה להתאים לגודל (תלוי בחברות)

כך גם חוסכים שכבה וגם הרבה יותר נעים על הגוף.

המינוס שצריך לכבס כל יום

אבל בעיניי הפלוסים בפער גדול כך שלדעתי שווה

איזה בגד מטשטש הריון התחלתי? דתיהמעיין34

בגדים רחביםשיפור

לדעתימישהי מאיפשהו

חצאית צרה וחולצה קצת רחבה -בלי חיתוך מעל הבטן, אולי עם גומי למטה -לא סגורה אם זה מדגיש את הבטן או לא. באופן כללי חולצה וחצאית הרבה יותר מטשטש משמלה בהריון

אהה באמת? אוקי אז שמלה ירדה מהפרק.תודהמעיין34

תלוי באיזה גזרה..אנונימית בהו"ל

איזה גזרה חשבת?

מה שמטשטש , לא מבינה בזה הכל הולךמעיין34

אז רק שמלה ישרה לדעתיאנונימית בהו"ל

כאילו שאין לה שום חיתוך

טעות האנונימי, סליחהאנונימית בהו"ל

חצאית גינסהרמה

ממש!!!סטודנטית אלופה

אני אחרי לידה עם בטן קטנה וזה ממש מטשטש

תתחבי את החלק הקדמי של החולצה לחצאית זה בכלל מטשטשהרמה

אנסה, תודה❤️סטודנטית אלופה

ואי מהמם לא עלה באופציות אפילו. תודהמעיין34

או שמלה רחבה בלי גזרההשקט הזה

או חצאית גזרה גבוהה וחולצה בתוך החצאית

מהניסיון שלי איזה בגדים מטשטשים:כתבתנו

בגדול, כל חיתוך שמונח על הבטן (ולא מעליה),

וגם קצת ניסוי וטעיה של גזרות של חולצות.

חצאיות גיזרה ישרה

חצאית פליסה (קפלים) וחולצה מבד אלגנט בפנים או בחוץ (תלוי בגובה וברוחב)

חולצה בפנים וחגורה

שמלות קומות

שמלות עם תפרים שחותכים את הטופ באזורים הקריטיים או שמלות שהעיצוב עם כאלה רצועות בד מכווץ (מתקשה להגדיר) שתפורים על הטופ. סגנון שיש היום להודולה וגם יש דגמים דומים שאפשר להזמין משיין.

SHEIN.com is mainly design and produce fashion clothing for women all over the world for about 5 years. Shop for latest women's fashion dresses, tops, bottoms. High Quality with affordable prices.

טופ תחרה או סרוג עם חורים גדולים שנחתך על הבטן

SHEIN.com is mainly design and produce fashion clothing for women all over the world for about 5 years. Shop for latest women's fashion dresses, tops, bottoms. High Quality with affordable prices.

טופ מקושקש שנחתך על הבטן

טופ גיזרה רחבה עם חצאית ישרה

יש הרבה אפשרויות, הבאתי גם כמה דוגמאות.. בהצלחה

ואי תודה רבה רבה!מעיין34

גם כיווצים יכול לטשטשמקרמה

בסוף זה תלוי גזרה ומבנה גוף

תודה רבה לכולן עזרתן לי מאודמעיין34אחרונה

התייעצות - שמות דומים מדי?*אורחת

נראה לכן סביר לקרוא לשתי אחיות נועה ונעמה, או שזה דומה מדי?

נועה ונעמה כן כי זה נשמע שונה מספיקטארקו

תנסי לצעוק את השמות עם בליעה של התחלה או סוף, זה לא מבלבל...

יש לי בן ובת עם שמות דומיםשיח סוד

(רק אות אחת שונה)

כן חשבתי על זה בבחירת השם, אבל זה לא מורגש ביומיום לא חושבים על זה והשמות בול מדוייקים להם כל אחד לאופי

מכירה אחיות עם השמות האלההשם שלי

(לאחת יש גם עוד שם).

לדעתי זה דומה ולא הייתי נותנת, אבל אפשר גם לתת.

בעיניי ממש סבירשלומית.

נשמע לי סבבההשקט הזה

נגיד נועה ונועם לא הייתי קוראת. אבל נועה ונעמה זה נשמע מספיק שונה

מסכימהאמאשוני

תודה לעונות! אשמח מאוד לשמוע נוספות*אורחת

לדעתי בכלל לא דומה בצלילים, לגמרי הייתי קוראתnik

נראה לי שאני לא הייתי קוראתמכחול

מרגיש לי כן דומה מדי.

אני הייתי מפחדת שבהמשךנירה22

כל הזמן אתבלבל ביניהן, בטעות.

יש לי שני ילדים שהשם שלהם מתחיל באותה אות ואני כל הזמן מתבלבלת ביניהם.

אבל חוץ מזה לא רואה בעיה.

אמא שלי מתבלבלת גם בשמות לא דומיםהמקורית

ולא קשורים בכלל האמת.. זה פשוט יכול לקרות😅

חח בולהשקט הזה

עוברת על כל השמונה לפני שמגיעה לילד שרוצה🤣

כנל חח..טארקו

אני גם מתבלבלתמתיכון ועד מעון

ולא רק בילדים מאותו המגדר, אני לגמרי יכולה לעבור על שמות כל הילדים שלי וגם של האחיות שלי עד שאגיע לשם הרלוונטי, ואני לא כזו זקנה

גם אנישואלת12אחרונה

לילדים שלי יש שמות שונים, ובכל זאת,מוריה

אני מתבלבלת בניהם. 🫣

(אפילו לא אותה אות מתחילה)

האמת אני מתבלבלת בכולם בלי סוף ולא דומה בכללבאתי מפעם

אני מתבלבלת בשמות והם לא דומים בכללים...

נשמע לי סבירשיפור

הדמיון124816

הדמיון בין נועה לנעמה הוא יותר בצורה הכתובה, אבל כשאומרים את השם זה לא נשמע דומה, פרקטית אנחנו משתמשים בבית יותר בדיבור מבכתיבה אז לא נראה לי משמעותי.

יש לפעמים שמות שנראים שונים אבל לפעמים נשמעים דומה, לי למשל יש 2 ילדים שהשם שלהם שונה ממש בהתחלה, רק ההברה האחרונה זהה, וקורה שקוראים לאחד מחדר אחר והשניה עונה.

ועוד 2 ילדים שבכלל לא חשבתי שהשמות שלהם דומים אבל מסתבר שגם הם מתבלבלים כשקוראים להם מרחוק, שם גם יש צליל אחד זהה אבל אפילו לא באותו מקום בשם.

וגם זה לא נורא, מקסימום קוראים פעמיים, בסוף מבינים למי התכוונו,

ובכל מקרה כשבאים חברים למתבגרים אצלי, הם קוראים להם בשם המשפחה...ואז זה נשמע אותו דבר לכולם...

זה תלוי איך קוראיםהשם שלי

נועה במלרע יותר דומה לנעמה.

נועה במלעיל פחות דומה.

אני לא חושבת בכלל שזה דומהאוזן הפיל

ואני כן אחת שמציק לה דברים כאלה.

יש דמיון, נכון, אבל זה לא דומה שמפריע

לי נשמע דומה מדי...גויאבה45

מאנונימי כי אאוטינגאנונימית בהו"ל

לי יש נעמה, תכננו לקרוא לבת שאחריה נועה ובסוף פחדתי שזה דומה מדי ולא קראנו ככה.

תכלס זה לא באמת כזה דומה. ואם הן לא אחת אחרי השניה אז בכלל לא סיפור לדעתי

הייתי קוראתצלולה

יש לי ילדים עם שמות יותר דומים בשמיעה.

לקח זמן עד שמצאתי שמות שאני אוהבת, אז הם באותו סגנון🤭 והמחשבה שלי היא שלכל ילד בפני עצמו מגיע שם שאני אוהבת😍

לדעתי הם לא דומיםסטודנטית אלופה

יש לי חברה שלבנות שלה קוראים כך ואף פעם לא חשבתי על זה, עד השאלה שלך😜

מראה על הטעם בשמות של האמא כנראהים...

לא שומעת שום דימיוןפה לקצת

בכתיבה קצת אבל לא משמעותי

לי לא היה מפריע

כן נשמע קצת דומהAvigailh1

בן 11 חודשים ואוכלפה לקצת

היה על הנקה מלאה

הפסיק לינוק מעצמו ככל שהתבסס על המוצקים

עכשיו יונק רק בלילה (קצת לפני השינה כדי להירדם, ועוד פעם באמצע הלילה)

איך זה הולך עם הארוחות בגיל הזה?

אוכל ארוחה כל 3 שעות?

אני לא יודעת מה לתת לו כל פעם

בבוקר ב6 וחצי-7 אוכל ביסקויט ושותה מים

ב8 וחצי אוכל א.בוקר לחם עם גבינה/חומוס/שמנת/טונה וביצה.

ואז בסביבות 12 שוב ארוחה?

ב4 וחצי בערך אוכל א.מבושלת (בשרי בדכ)

וב7 א.ערב דייסת קוואקר עם פרי

מה אוכלים בין הבוקר לערב?

ועכשיו כשכותבת את זה, זה לא הרבה ההפסקה באוכל בלילה?

אשמח לשמוע את דעתכן ואם יש מה לשנות/להוסיף

אני רגילה לתינוקות עם תמ"ל שצריך לגמול אןתם בגיל שנה פלוס אז לא רגילה לדאוג ככה לאוכל.....

וואי עוקבת.שיח סוד

הייתי מעבירה לו את המבושלת ל12המקורית

וב4 שוב פעם משו

אצלי היה דומהמישהי מאיפשהו

רק שב12 הבאתי את המבושל,

ואז ב4 אפשר איזה פרי,

ובערב שוב ארוחת ערב בסגנון של הבוקר.

והנקה לפני השינה ולפעמים בלילה אם התעורר.

לגבי הלילה, לפי מה שזכור לי עד גיל שנה חשוב תמ"ל או הנקה, אז כל עוד יונק לפני השינה וגם בלילה לפי דרישה נשמע לי מספיק אבל אני לא מומחית.. בגדול אין סיבה שיאכל עוד בלילה

זו לא צריכה להיות ארוחה כל שלוש שעותהשקט הזה

אבל נראה לי צריך 3 ארוחות גדולות ועוד שתיים ביניים

אז נגיד

כשקם אוכל משהו קטן

8:30 א. בוקר

12:00 בערך א. צהריים

אזור 3 נגיד א. ביניים (פרי/ כריך קטן)

ואזור 6 א. ערב.

כמובן תתאימי ללוז הכללי של כל המשפחה..

נשמע לי לוח ארוחות מעולהיראת גאולה

ב12 באמת ארוחה או ארוחה קטנה.

במעונות בד"כ ב12 זו ארוחת צהריים מבושלת, וב3-4 פרי ופרוסה. אבל אני משערת שלך נוח יותר לבשל אח''כ אז אפשר להחליף ביניהן ולתת לו ב12 פרי ופרוסה.

את לא רוצה לתת לו הנקה ב6 וחצי - 7 ?

(גם כי מבחינתי ביסקוויט זה סתם ממתק לא בריא, וגם כי נראה לי שצריך קצת יותר, ובד"כ בבוקר ההנקה נחמדה)

תודה לכן על התגובות!פה לקצת

בדכ ב12 הארוחה עוד לא מבושלת....

עכשיו באמת מביאה ב12 שוב לחם אבל זה לא יותר מידי?

הוא אוכל פרוסה+ בארוחה (רק את הרך)

אז התלבטתי אם פעמיים ביום לחם זה הרבה.

ופרי לבד זה מספיק?

בעצם הכוונה לפירות טחונים? זה מספיק רק פירות בלי תוספת כלשהיא?

@יראת גאולה באמת קצת מציק לי הביסקויט בבוקר כי הוא קטנציק אבל אין לי רעיון מה להביא לו.

הוא רואה את אחים שלו יושבים לשתות ולאכול משהו ודורש גם אז הנקה לא תספק אותו, הוא רוצה לשבת איתם ומנסה לקחת להם את מה שאוכלים.

יש לך רעיון אחר בריא יותר שאפשר להביא לו לנשנש?

אגס חתוך? אפרסק?יראת גאולה

פרי זו ארוחת ביניים שלמה.

אפשר לחם פעמיים ביום, נשמע לי בסדר גמור. הוא אוכל עוד 3 ארוחות בלי לחם.

לפירות טחונים אפשר להוסיף כדי שתהיה ארוחה מלאה - טחינה או חמאת שקדים, או אבוקדו, וקוואקר (אפשר גם חתיכות לחם או ביסקוויט. חבל לדחוף פחות בריא אם אפשר שבולת שועל)

מפחדת להביא לו ככה, הוא לא קטן?פה לקצת

הוא גם בלי שיניים

ואפשר להביא לו פרוסה שיחזיק ביד ויאכל או שזה לא הגיל?

עכשיו חותכת לו לחתיכות קטנות

אפשר לתת לו פרוסה בידיראת גאולה

אצלי אכלו הכל בלי שיניים (יצאו השיניים בגיל שנה).

אני חותכת את הסנדויץ ל4, ונותנת לו כל פעם רבע ביד.

תפוחים אני לא מביאה כי זה באמת מלחיץ אותי. אבל פירות רכים אין בעיה. אגס אני הכי אוהבת לתת, חתוך לרבעים בלי גרעינים כמובן. אפשר בננה לא מדי רכה לחתוך למקלות, ענבים חתוכים לרבעים, קיווי, חתיכות שזיף...

אפשר גם בתוך נגיסון.

את כל אלו אני נותנת לפני גיל שנה.

הבן שלי בן שנה ואוכל ממש הכל, לא טוחנת כלוםהשקט הזהאחרונה

והשיניים הראשונות יצאו לא ממש לא מזמן.

רצועות של ירקותיעל מהדרום

הוא לא אוכלפה לקצת

אבל אנסה שוב

הןא אמור להצליח לאכול גמבה גם בלי שיניים?

מלפפון קצת מסכים ללעוס אבל לא ממש אוכל, יותר מוציא

חשבתי שאת מחפשת בעיקר בשביל נשנושיעל מהדרום

לק"י

אצלי הוא נוגס ומוציא.

אבך מלפפון בלי קליפה יותר בולע.

מספיק להביא לו נשנוש כארוחה?פה לקצת

אני באמת לא כל כך מבינה לגמרי מה אתן מתכוונות

רצועות ירקות יכולות להספיק כאחת הארוחות? לזה את מתכוונת?

אהה. נראה לי שפחותיעל מהדרום

לק"י

בעיקר להתנסות ותעסוקה.

כן אפשר לתת מידי פעם שיתנסה.

הבן שלי גם אוכל לבד פירות קיץ רכים כמו נקטרינה. אני מקלפת לו חלק, שיוכל להחזיק איפה שהקליפה שלא יחליק לו, והוא יכול לאכול ככה פרי שלם.

בננה- אני חותכת חתיכה, ונותנת לו ישר ממנה עם כפית. בת השש גם מאכילה אותו ככה.

לפעמים אני שמה בתוך כלי את הבננה, ושופכת חמאת בוטנים/ טחינה/ שקדיה, ומאכילה אותו עם כפית.

אהה עכשיו אני מבינהפה לקצת

התכוונת לתת לו בבוקר במקום ביסקויט?

לא חשבתי על האופציה, מעניין אם יזרום אחרי שהתרגל

רצועות של ירקות אפויים זאת ארוחה מעולהשיפור

תפו"א, גזר, בטטה קישוא

לא חשבתי על זה, תודה! נשמע מעולהפה לקצת

פריכיות אורז יותר בריא מביסקוויטשמש בשמיים

הבן שלי עוד לא בן שמונה חודשים והוא אוכל פריכיות ממש יפה (יכול לגמור חצי פריכית, בלי שיניים בכלל, רק במציצות ולעיסה עם החניכיים)

נראה לי שבטרם אומרים מגיל שנתייםאורוש3

יכול לחנוק חלילה. אבל תבדקו אותי. מזמן לא הייתי על זה.

אכן. הבת שלי בת 9 חודשים כמעט נחנקההמקורית

מפריכית

לא ידעתי שאסור

ב"ה הצלחנו להוציא לה את החלק שנתקע אבל זה ממש מסוכן

תחלקי את זה לארוחות עיקריות וארוחות בנייםמקרמה

השעות שלך בסדר

רק החלוקה לעיקרית וביניים קצת לשנות

6 וחצי שבע- ביניים

יכול להיות הנקה/בסקוויט/ וכו

8 וחצי- ארוחת בוקר עיקרית

(חביתה/פנקייק/לחם/פשטידת ירק)

(נשנושי פירות)

12-13 ארוחה צהרים עיקרית עם חלבון/פחמימה/ירק

אחהצ- נשנושי פירות/רבע סנדוויץ

18-19 ארוחת ערב עיקרית

והדלמת הנקה לפיי שינה

מקפיצה לישמעונה

אני מכירה שאצל תינוקות מנת פירות היא ממש ארוחהיעל מהדרום

לק"י

או שזה מתאים יותר לתינוקות שמקבלים השלמות של שאר הרכיבים התזונתיים מהנקה/ תמ"ל?

הבן שלי בן תשעה חודשים, עוד יונק/ מקבל תמ"ל כמה פעמים ביום, וחלק מהארוחות שלו זה מרק ירקות/ בננה/ פירות אחרים (לפעמים בתוספת טחינה/ חמאת בוטנים/ שקדיה).

אני רואה שכמה כתבו פה להקדים את הצהרייםפה לקצת

אנסה להתארגן על זה מראש, נראה אם אצליח שיהיה משהו מבושל עד 12

תשאירי לו מנה מיום קודםיעל מהדרום

רעיון מעולה!שיפור

מוסיפה כמה דברים ממש חשובים לדעתיצמאה

הוא בלי מטרנה?

1. מקווה שאת נותנת לו מספיק לשתות

תכיני אולי קצת תה פושר ותעקבי ששותה הרבה

1. כדאי להוסיף ארוחה עם כפית שקדיה או כפית טחינה זה נותן הרבה וויטמינים לתינוק לבריאות ולגדילה.

2. תכיני לו דייסה ופירות זה טעים מאןד וממש בריא ומשביע - אצלי לפעמים פעמיים ביום אוכל את זה אם אין עדיין מבושל

דייסת קווקאר מכינים ממש בקלות בקערה עם מים רותחים

ואז אני חותכת בננה אגס ותפוח מקולף וטוחנת

ופה מוסיפה כפית שקדיה

וזה ארוחה מזינה ובריאה.

ואם אין לי זמן אני לוקחת גרבר מוסיפהלו כפית שקדיה ונותנת לאכול בכפית זה גם ממש בריא

לנשנוש ממליצהעל פרכית אורז יותר מבסקוויט

זה יותר נמס בפה ויותר בריא. .

אצלי אוכל המון אביטח ומלון לבד ממש אוהב למצוץ.

1. במבושל זה יכול להיות אצלו גם 3 ימים אותו דבר לא אוכל ממש בתפריט המשפחתי ככה שאפשר לתת לו לא באותו הזמן של כולם. אני שומרת מהמרק עוף בשבילו כמה ימים ירקות וקסןקוס.

2. וגם גילתי שפשטידות זה אוכל מצוין לגיל הזה אני מכינה בשבילו ירקות מגורדים קצת קמח ביצים ומלח משהו כזה. ויוצא רך

תודה!פה לקצת

שותה המון מים

וכאמור, כל יום אוכל דייסת קוואקר עם פירות

תודה!

אנסה פשטידות, אולי גם הילדים האחרים יזרמו על זה

עגלה נוחה במדרגות- יש חיה כזו?nik

אשמח לשמוע מבעלות ניסיון..

יש לי ספורטליין סיילו בת 6.5, אבל בשניים הקודמים לא היו מדרגות בבית..

עכשיו המדרגות הן על בסיס יומיומי, והאמת שלי קצת קשה לסחוב אותה במדרגות.

יש עגלות טובות יותר? מה אני מחפשת?

גוגל מציע לי בוגבו פוקס 5, שיש לה איזה פיצ'ר מיוחד למדרגות, אבל היא יקרה ברמות..

קיצור אשמח להמלצות🙏

היירק לרגע 1

את צריכה לחפש עגלה יציבה קלה עם גלגלים אחוריים גדולים ושאין לה קיפול מטריה

לגבי מדרגות,כנה שנטעה

מהניסיון שלי צריך גלגלים אחוריים גדולים וזה מקל מאוד. ותהיה קלה כמה שאפשר. ולגבי הבוגבו פוקס - היתה לי והיא כבדה מאווווד. נכון, הגלגלים שלה ענקיים, אבל הכובד בעיניי לא שווה את זה.

טוב לדעת! כי היתה לי איזושהי מחשבה כן להשקיע🫣nik

עונה לשתיכן- ספורטליין נחשבת עם גלגלים גדולים?nik

לא מכירה אבל לא צריכים גלגלים מאוד גדוליםרק לרגע 1

הברייטקס מהדגמים הישנים מעולה במדרגות.

למרות שיש לה הרב חסרונות אחרים אבל אל יד צורך ממד יום יומי במדרגות אז זה טוב

מוסיפה שלא משנ איזו עגלה מדובר על טיולוןרק לרגע 1

כשהילד קשור האמבטיה בשום אופן לא

אז אם מדובר בתינוק קטן חשוב טיולון שמתאים מגיל 0

אז מה עושים בתקופת האמבטיה?nik

מעבירים למנשא?

בגדול כל החברות אומרות שגם טיולון אסוררק לרגע 1

להוריד במדרגות אבל אמבטיה זה ממש סכנה

אם באמת יד צורל גדול יום יום במדרגות אז הפתרון הוא טיולון מגיל 0

מה מהכנה שנטעה

מה הכוונה אסור להוריד במדרגות? מאיזה בחינה ואיך אמורים להוריד?

מדרגות יכולות להרוס את העגלההשם שלי

ויכול להיות שאם עגלה נהרסת עם שימוש במדרגות, לא יתנו אחריות.

אין לי בעיה גם עם אמבטיה במדרגותהשם שלי

עולים ויורדים לאט ובזהירות.

לי יש את הספורטליין xl , אני חושבת שהגלגלים שלההשקט הזה

יותר גדולים מהסיילו הרגילה.

יחסית סבבה לי איתה במדרגות (אני עולה איתה קומה וחצי כזה) אבל בסוף זה עדיין עגלה ומדרגות😅

הסיילו הרגיל מותר טוב מהאקסל מצד גלגליםהלוואייי

האקסל יותר כבדה והדלגלים יותר מסיביים

פחות להיט במרגות

ממליצה גם על בייבי בוס

דווקא הגלגלים הגדוליםהשקט הזה

עולים את המדרגות יותר טוב בעיני וההבדל במשקל הוא לא דרמטי

באמצע זה טוב.. ממש גדול זה כבד.קטן לא נחהלוואייי

לי יש רוברסטו של מונה והיא סבבה במדרגות

אז נשמע שהעגלה שיש לי תהיה מספיק טובהnik

תודה!

כן אה..מדרגות ועגלה זה לא שילוב מוצלח ככה או ככה🫣nik

תודה!

במדרגות יש שתי בעיותהשם שלי

גם הכובד של לסחוב את העגלה במדרגות (בעיקר בעלייה).

וגם עד כמה עגלה עולה יורדת חלק, בלי להיתקע.

לבעיה הראשונה עדיף עגלה כמה שיותר קלה.

לבעיה השנייה עדיף עגלה עם גלגלים גדולים שנוחים יותר במדרגות, ולא נתקעים.

אבל גלגלים גדולים מכבידים על העגלה.

לי יש ספורט ליין סיילו xl, ואני מסתדרת איתה במדרגות.

בטיולון של צ'יקו לייטוואי פחות נח במדרגות.

את מתכוונת להוריד במדרגות או חהוריד מדרגה מדרגה?בוקר אור

זה מאוד קשה לעשות את זה באופן יומיומי, בטח אחרי הלידה

הייתי מעדיפה טיולון קליל שמתאים לגיל הזה, ואם צריך אמבטיה אז רק בבית

אם מדוברעל פעם בשבוע שבועיים אז כל עגלהלא כבדה מידי יכולה להתאים לדעתי, לנו יש ספורטליין כמו שלכם, גם באותו גיל😁

היא נחשבת יחסית קלה אבל גם זה כמעט 10 קילו בלי תינוק..

מדייקת שאני מתכוונת להרים את העגלה, לא להעלות אותה מדרגה מדרגה

מדרגה מדרגהnik

בכניסה לבית יש לנו בערך 20 מדרגות, שיהיו בלתי נמנעות בהתחשב בזה שאני אאסוף מהגן..

וטיולון בגיל הזה בחורף, לא קר?

ואיך תעלי?בוקר אור

לא התנסיתי בטיולון בחורף אבל אם מלבישים טוב נראה לי ממש סבבה

גם מדרגה מדרגה😅nik

בגלל זה בעיקר מחפשת משהו נוח

מה עם דונה?רק לרגע 1

אופציה שנשקלת ברצינותnik

החסרון הרציני הוא שאי אפשר להשאיר בה הרבה זמן.

ממש לא נוחה במדרגות. יותר גרועה מכל העגלותיראת גאולה

אלא אם כן התכוונת להרים מהידית כמו סלקל, שזה ממש כבד.

טוב שאת אומרת😱nik

לדעתי דוקא מאוד נוח במדרגותרק לרגע 1

הדונה בהשוואה לעגלה רגילה?יראת גאולהאחרונה

אולי אנחנו לא מדברות על אותה דונה?

כי אני אפילו לא מצליחה לדמיין איך זה נוח לעומת עגלה. כשאני הולכת למקום עם מדרגות, אני משאירה את הדונה ברכב, מעדיפה להוציא עגלה לפתוח לקפל מאשר להסתבך עם הדונה במדרגות.

גם לנו יש מדרגות בכניסה לבית~מרמלדה

ואני בחודשים הראשונים משתמשת בגלל זה במנשא.

זה ממש נח, וגם כיף ומחמם בחורף.

גיליתי שיש סלקל של ספורטליין שאפשר להשכיב!nik

ואז זה גם פחות משקל, גם על אותו עקרון של דונה וגם פחות כסף, שזה הכי חשוב😉

תודה לכן על העצות והתובנות🩷

האם ואיפה יש חוף לנשים/למשפחות באיזור חוץ פלמחים?קמה ש.

בס"ד

ואגב מה זה אומר חוף משפחות מבחינת צניעות וכו'?

ממש בורה בנושאים האלה... תודה!

אין באמת דבר כזה חוף משפחותהריון ולידה

יש חוף נפרד

ויש חוף מעורב

ויש חוף מעורב שבאים לשם הרבה דתיים אז האוירה יותר נעימה מבחינת לבוש. אי אפשר לדעת באמת מי יגיע. עניין של מזל.

את פלמחים פחות מכירה אז לא יודעת איך זה שם

תודה על ההסבר!קמה ש.

שיכולות לעבור פתאום בנות בבגדי ים לא צנועיםניק חדש2

מה שכן בבין הזמנים מאד נוח ללכת לחוף משפחות (אגב לרוב מדובר בחוף לא מוכרז) כי רוב המשפחות דתיות/חרדיות.

אני לוקחת איתי את הילדים בד"כ בתקופה הזו.

או לחוף באשקלון ממש מבודד.

איזה חוף באשקלון?שמשית123

אני לא חושבת שיש לו שםניק חדש2

אנחנו מגיעים מהכניסה הראשונה אחרי שפונים שמאלה מכביש 35.

וממשיכים לאורך בן גוריון עד הסוף.

יש שם חניה מאד גדולה.

זה צמוד מימין לחוף הנפרד.

בדכ חוף משפחותהשקט הזה

זה פשוט חוף לא מוכרז וללא שירותי הצלה.

אפשר בכיף ללכת, רק כדאי מאד מאד להשאר בחוף ולא להכנס למים.

בכל חוף מוכרז יהיו בנות עם ביקיניאמאשוניאחרונה

לנו למשל לא מפריע שיש כמה בנות כאלו.

מוצאים פינה לעצמנו בהרכב משפחתי.

אבל למי שמפריע אז לא קיים דבר כזה.

פעם במעיינות ובכינרת היה יותר טוב.

אגב גם בנפרד הרבה פעמים יש בגדי ים כאלו..

אם יש בנים מתבגרים הייתי נמנעת מהבילוי הזה וזהו.

אם מעניין אותך אז יש בריכות עם שעות מעורבות עם לבוש נסבל.

פעם היינו בקיבוץ עין צורים לקראת שבת וממש נהנינו להיכנס לבריכה כל המשפחה.

בא לי להניח תסכול(מצב כלכלי, זוגיות ועגלה לתינוק)אני נשארת אני..

המצב הכלכלי שלנו לא משהו

לא חדש ..ככה זה.. אין כרגע איך לשנות המון..אנחנו מחושבים לא מוציאים סתם..אבל אני עובדת חלקי כי זה מה יש..גם אין לי תואר..

ובעלי עובד את המקסימום האפשרי.

מה הבעיה

ש..אני משתדלת לחסוך! אבל כל הזמן יש משהו אחר שמסבך

וגם עם הזמן נהיה לי ממש מאתגר

כי כשאני צריכה לקנות משהו אני כן אוהבת שיראה טוב ויהיה גם במצב טוב ושימושי למה שצריכה..

ובגלל החוסר תקציב לרוב קונה ביד שניה

וזה מצוין כי לרוב מוצאת דברים טובים ובמחיר טוב

אבל זה מייגע

נגיד לפני שנה קניתי עגלה יד שניה בזול. מכרתי את הישנה שלי שהיתה בה תקלה.. וככה יצא עסקה משתלמת.

כן התבאסתי על הכתמים בטיולון. קניתי ריפודית.. ואמרתי טוב העיקר שיש לי עגלה טובב ונוחה לצרכים לשי ..ואחרי שנה היא פתאם לא מתקפלת..וזה מעצבן!!!

אני בהריון חדש

נו אין לי כח

מה עכשיו

לעכשיו י ש לי טיולון קליל לתינוק

אבל לאחרי הלידה אין לי

ודוקא אהבתי את הסוג הזה של העגלה

אני לא זורמת עם כל סוג

וגם לי בא עגלה שתהיה לי נוחה לשימוש..חושב לי גם שתהיה קלה וגם יציבה ונוסעת כיף וגם קיפול קל

אין הרבה כאלה

ולחפש במחיר רצפה במצב טוב ומקום נגיש

זה סיוטטט

גרים בחור

אוף

ומה הקטע הזוגי

שבעלי לא מעורב בכל זה הוא איש פשוט כהז ולא מזיז לו חפצים ובטח לא עגלות

הוא לא יבין תמיד מה הצורך

הוא לא אכפת לו מה ואיהז מצב או כתמים

ולא מבין מה העלות של כל מוצר והוא קיבל ממני את הרושם שאפשר להשיג הכל בכלום כסף..וזה לא נכון..רק לפעמים

ומותר לומר

כן בא לי ללכת לחנות לבחור איזה דגם ואיזה צבע שבא לי ופשוט לקנות בלי להסתבך

גם מרגישה בזבזנית-מולו.אפילו שהוא תומך בי ..כי הוא לא מבין שלמצוא עגלה עד 400 ש''ח במצב מעולה זה נדיר

גם מרגישה תסכול מלחפש משהו לא אפשרי..

בסוף איכשהו אחרי שעותתת של חפירות אני מוצאת

אבל הנה הפעם הוכיח את עצמו כלא מוצלח כי מה אחרי שנה לא להתקפל..הבנתי שזה בעיה ידועה בדגם הזה ולא ידעתי

וגם מתביישת שבא לי שתראה טוב . ואפילו בא לי לומר-שונאת עגלות שחורות. ומתפשרת קבוע כי זה מה יש

אבל בא לי לשמוח..

ולא לחפש שעות לסנג'ר את בעלי לנסוע להביא רחוק .ולהתפשר..

ואם כבר..תמליצו לי על

עגלה קלה משולבת אמבטיה. ממש לא אוהבת כבדות!רצוי עד 8 קילו..גג 9 וזה יחסית כבד..יש לנו עליות במקום מגורים..

אבל עם גלגלים שיכולים לנסוע לא רק באספלט ..אלא יציבה ונוסעת סביר גם בדרך עפר פשוטה .לא צריכה עגלת שטח.. רק לא גלגלים קטנטנים

אה ושתתקפל בקלות חובה

ותתפללו שאמצא מציאה טובה

יש לי עוד מלא זמן.. כן? אבל זה מעסיק אותי

חיבוק גדול!באתי מפעם

ממש מבינה.

זה צורך מאוד נשי, לגיטימי ובריא.

אל תרגישי לא בני עם הצורך הזה, מה שלא תקין זה המצב הכלכלי, לא הרצון שלך לאהוב את העגלה.

כדאי לשתף את בעלך בצורך, כמה זה חשוב לך, גם אם בסוף תהיה עגלה שחורה לפחות תהיו בהבנה הדדית, זה המון. שה' ישלח לכם שפעעע❤️

יש לך תכנון כלכלי לעתיד?אמאשוני

כי לנבור במציאות של יד 2 זה גם הרבה השקעה במצטבר, וגם בסוף יש לך תחושה של חנק כלכלי.

אגב אנחנו גם קונים יד 2 מציאות וזה כיך ממש, אבל כשעושים את זה כשיש יכולת כלכלית, זה שונה ממש.

אני חושבת שהרבה זוגות דתיים מתחילים מלמטה ועולים עם הזמן (אבל אז גם המשפחה גדולה יותר)

כדאי לחשוב קדימה ואז לזכור שכרגע המציאות היא זמנית ואז זה פחות מבאס.

אנחנו מכרנו ספורטליין מצויינת ב1000 שח עם טיולון מהניילונים ושילדה ואמבטיה במצב ממש טוב.

לדעתי שווה לחפש בתקציב הזה ולא לכוון רק ל400 שח שזה ממש נדיר או חדש לגמרי.

אנחנו לא זוג צעיר בכלל..עם כמה וכמה ילדיםאני נשארת אני..

אין פה עניין של תכנון כלכלי כרגע.. אין יותר אופציה מצד המציאות לעבוד יותר..לא לי..ולא לו.. בהמשך מאמינה ומקווה שיפתח יותר אופציות..הוא מרוויח בסדר. אני לא בנויה לעבוד מלא עם כל הילדים ולידות וכו.. כשהשלב יהיה מאחורי יהיה קצת יותר אומר.. ומקווה גם שעסק שמתכננת להקים יצליח

אבל

זה פחות השאלה

כי תכלס

יש את הכאן ועכישו

והנה ..1000 שח מבחינתי זה המון

אין מצב שאוציא על עגלה

לא בכיוון בכלל

אולי יש לי עגלה וטיולון של ספורטליין למסירההרמה

בעודכחודש

ספורטליין אפורה

מאוד נהנתי איתה במצב ממש ממש בסדר

תעדכני אם זו עגלה שתהיה לך טוב

שגם סליו לדעתי

נשמע לא פשוטיעל מהדרום

לק"י

משהו פרקטי- אפשר לשים תינוק קטן גם בטיולון קליל. יש מזרונים לטיולונים.

אלא אם כן, את בונה על להשכיב לישון באמבטיה.

מסכימה, גם אני עשיתי כך, מבחירה לגמרימתואמת

דווקא עריסה הכי קל להשיג, כי יש גמ"חים להשאלה, ואז לא צריך להשתמש בעגלה בשביל שינה (אם כי גם זה בסדר, לפחות מדי פעם, בעיניי).

@אני נשארת אני.. היקרה, רק רוצה לומר לך על הפן הזוגי -

שחשוב מאוד שתרגישי שאתם שניכם יחד בזה. אז מה אם בעלך אדם פשוט יותר ופחות אכפת לו היופי של דברים. הבסיס הוא שהוא לפחות ידע כמה מאמצים נדרשים בחיפוש אחר דברים ביד שנייה, וגם מה המחירים של הדברים האלה בחנויות.

תגידי לו, "בעלי היקר, אתה מוכן לעזור לי לחפש דגם של עגלה שיהיה מתאים לכל הצרכים שלנו? נסתכל באתרים של חנויות, רק כדי לקבל רושם ראשוני, ואז תעזור לי לחפש במקומות של יד שנייה עגלה כזו במצב טוב."

ככה בתור התחלה תכניסי אותו לעניינים, והוא לא ימשיך ב"ריחוף" שלו...

בהצלחה, יקרה❤️ שה' ייתן לכם שפע!

(אגב, לפני כמה שנים אנחנו מסרנו עגלת אמבטיה במצב טוב מאוד - רק הסל למטה היה כבר קרוע. זה היה כשהחלטתי שיותר נוח לי להתנהל עם טיולון מגיל לידה. אז כן, לפעמים יש גם מציאות כאלה...)

יש טיולונים מגיל לידהממשיכה לחלוםאחרונה

זה טיולונים שנשכבים שכיבה מלאה.

אולי יעניין אותך