אני נגד המונח יום העצמאות,
זה מונח ציויני מדי, והמילה עצמאות היא כלל לא בעברית, אלא מילה שהומצאה על ידי אליעזר בן יהודה הרשע
אני נגד המונח יום העצמאות,
זה מונח ציויני מדי, והמילה עצמאות היא כלל לא בעברית, אלא מילה שהומצאה על ידי אליעזר בן יהודה הרשע
קמים לתחיה? שם יפה אולי נאמץ. אז "יום תחיית העצמות"
על זה שיש שלטון שנקרא "מדינת ישראל". נגיד שמחר המדינה מתפרקת וכל יהודי בארץ מקים צבא פרטי משלו בארץ שהורג את הערבים, תחגגי את יום העצמאות בה' באייר?
מנהג. כשם שברית מילה דוחה לבעלי הברית את אבלות ספירת העומר, וכשם שחול המועד פסח דוחה (שמעתי שיש כאלו שנוהגים על עפיהסוד לא התגלח בספירת העומר בלי קשר לאבלות. אז שלא יתגלחו אבל כן ישמעו שירים שמחים ביום העצמאוץ)
שפורים וחנוכה הם לא חגים אלא ימי הלל והודאה. "חג" בתורה זה רק 3 הרגלים
המדינה. במה שצהל עושה מחוץ לגבולו תהמדינה
השומרון זה מחוץ ישראל?
הלבנון זה מחוץ לישראל?
אם כן תשאל את השאלה על הלל ביום ירשולים, לא בעמצאות
אנחנו עדיין משועבדים.
מפורש כשעשו למעלה יעקב לא יכול להיות למעלה
בסוף אנחנו שולטים על יו"ש ומזרח ירושלים. אנחנו פשוט מעדיפים לנוחותינו לעשות מה שטראמפ אומר אבל אם טראמפ יפלוש למדינה נוכל לאיים עליו בזריקת פצצת אטום על ארה"ב.
מדינה שיש לה נשק גרעיני עצמאית לא נמצאת בעבוד מלכויות.
לגבי עזה שאלה אם היא נחשבת תחת ריבונותינו, אבל לכאורה כן כי כל מדינה אחרת שתכניס לשם את המטוס שלה נוריד אותו באוויר ויש לנו שליטה אווירית מלאה להפציץ כל אדם שגר על פני האדמה בעזה, ייתכן שאין לנו ריבונות מתחת לאדמה אבל מצוות ירושת הארץ היא על פני האדמה ומי אמר שהיא חלה גם על מנהרות שמתחת.
לגבי לבנון אין לנו ריבונות, אבל זה לא סותר את יום ירושלים גם על עבר הירדן אין לנו אז מה
לדרום אפריקה היה נשק גרעיני במשך כמעט 20 שנה עד שאמריקה ועוד הכריחו אותה לוותר על זה.
אז מסכנה דרום אפריקה אפילו היא לא יכולה לברך על הלל ביום העצמאות שלה 
היא וויתרה על נשק גרעיני. אננחנו לעולם לא נוותר על נשק גרעיני (אלא אם כן כל העולם יתפרק מנשק גרעיני) כי נו תמיד בסכנת השמדה תמידית. גם אם כל מעצמות העולם ילחצו עלנו. וגם אם כן, זה עדיין לא קרה, אז כרגע יש לנו עצמאות. וצפון קוריאה משמרת נשק גרעיני למרות לחצים
לא ברור לי מאיפה הוודאות המוחלטת שלך שיש לנו נשק. יש עמימות בדבר ויש אינטרס גדול שככה יהיה וזהו.
דבר שני מאיפה לך הרעיון הזה שנפציץ את אמריקה ושאנחנו עצמאים בזכות הגרעין?..
קיוויתי לויכוח תורני לא לספוקלציות מוזרות
אהוד ברק שהיה ראש ממשלה פלט את זה בטעות לפני שנתיים בשיחה בארהב בתקשורת. אבל זה ידוע. וואנונ כבר גילה את זה לעולם. צרפת עזרה לנו לבנות כור בשנות ה50. ויש מסמכים שמראים שהיה תכנון שהלית ברירה בששת הימים נזרוק על חטיבה מצרית בסיני פצצת אטום. מה נראה לך יש בדימונה? ולמה נראה לך איראן לא זרקה עלינו החודש פצצה מלוכלת? כי היא מפחדת שנגיב נגדה בנשק גרעיני.
אם טראמפ ינסה לכבוש את מדינת ישראל לא יהיה לנו מה להפסיד כי במילא המדינה תיכבש, אז נאיים לירות עליו טיל גרעיני.
בכל מקרה אנו עצמאיים לגמרי בתוך הקו הירוק, וגם ביו"ש עצמאיים מספיק כדי לומר הלל ביום ירושלים
צריכה להיו תעל יום ירושלים.
כשדיכינו את המרד הערבי בתשפא בלוד ארהב לא יכלה לומר לנו כלום כי זה בשטח המדינה
הירוק?
למיטב ידיעתי המלחמה עם איראן השפיעה ברובה על השטח שבתוך הקו הירוק נכון?
אמריקה החליטה שעוצרים אז עוצרים
לקו הירוק. אחרת תטען גם שלארהב לא היה עצמאו תכי גרמניה ירתה עליה טילים במלחמת העולם השניה. זה שמדינה מותקפת מאויב לא אומר שאין לה עצמאות. והכיפת ברזל והחץ זה שלנו ורק אנו נחליטים איך להשתמש בהם.
אמריקה החליטה שעוצרים את ההתקפה על איראן. למיטב ידיעתי מעולם לא תבענו ריבונו תעל אדמת איראן. אמריקה אמרה "אתם תוקפים מחוץ לשטח המדינה שלכם. אסור לכם ללא אישור שלנו". אבל אם היה צריך להפציץ ערבים בלוד ורמלב אז ארהב לא היתה אומר תכלום מלבד גינוי רפה.
גם אם בריטניה תתקוף מחוץ לגבולותיה ינסו לעצור אותה המעצמות
לא אומר שאין לנו עצמאות בתוך גבולות המדינה.
זה הקטע של גבול מדיני, שאתה לא רשאי לעשות כרצונך מחוצה לו
אתה מבין כמה מביך זה נשמע? רק כי אתה לא מוכן להודות שארה"ב שולטת בנו
או לא.
אם היא לא יכולה לירות על מדינה אחרת היחא חלשה, אבל עצמאית.
אגב הגבנו לירי עלינו, ואז טראמפ כפה הפסקת אש על שני הצדדים.
אילו טראמפ היה כופה עלינו לא לירות על איראן בעוד איראן ממשיכה לירות עלינו היית צודק שהגבולות שלנו לא ברי הגנה.
אבל זה מגוכך לטעון שאנו לא עצמאיים רק כי לא הצלחנו להיות מעצמה זאזורית כמו שקיווינו ולהפציץ בלי הגבלה מדינה שמרוחקת 2000 קילומטר מאיתנו. אחרת מעטות המדינות העצמאיות בעולם לפי ההגדרה הזאת, ואפילו ארהב לא יכולה להפציץ בסין ורוסיה כרצונה
בלי רשות מארה"ב על מה אתה מדבר בכלל
זו שאלה על יום ירושלים, לא על יום העצמאות. אין מדינה שיכולה לעשות מה בראש שלה מחוץ לגבולותיה
יכולה להחליט בעצמה לפעול מחוץ לגבולותיה מבלי להתחשב ולהסתמך בגחמותיהם של מדינות העולם. זה כל הקטע בעצמאות. שאתה חופשי. מבין?
ארה"ב יש לה נושאות מטוסים שמפטרלות בכל האוקינוסים. היא יכולה לתקוף בסין, ברןסיה, בצפון קוריאה, היא יכולה להשמיד את גרינלנד בין לילה אם רק תרצה. זה רק עניין של החלטה.
שאתה רוצה.
שום מדינה לא יכולה לעשות מה שבא לה מחוץ לגבולותיה, כולל ארהב. כי מחוץ לגבולותיה זה גבולות של מדינה אחרת עצמאית, בין אם אנו אוהבים זאת או לא, בין אם זה ראוי כך או שראוי שיראל ימשלו באומות, זה לא משנה. זה המצב מאז לפני 5000 שנה שלכל מדינה יש גבולות.
גם ארהב מוגבלת עם הנושאות מטוסים שלה כי גם לסין ורוסיה יש. אז לא נאמר הלל עד שיהיו לנו נושאות מטוסים בכל פינה בעולם? מעולם זה לא קרה אפילו לא בימי שלמה.
בהתאם לאינטרסים הביטחוניים, ללא השפעה מגורם זר.
אתה עושה סלט. אם זה היה כדבריך לא היו מלחמות בעולם.
בימי המלכים הצדיקים האמת הןחלטה לפי רצון השם. לא ע"י עמים זרים.
וכן בימי שלמה המלך הייתה לו אוטונומיה לכך, הדרך נסללה לו על ידי דוד
מדינית.
מה שאתה מגדיר מכונה אאוטרקיה. ואין לשום מדינה אאוטרקיה מלאה מעולם. כי אנו חיים בעולם אם עוד מדינות ולא בוואקום. אפילו אחשוורוש היה צריך להתחשב ביוון והודו וקרתגו.
אנו מדינה שיכולה להלחם מחוץ לגבולותיה ולהכות בעוצמה. זה שאחרי שאנו מכים בעוצמה מגבילים אותנו לא קשור כלל לעצמאות.
גם דוד היה כבול לאינטרסים של מלכי ארם, מצרים וחירם. וגם שלמה היה תלוי באספקת סוסים ממצריים למרכבות המלחמה שלו. ובטח בטח שאול והמלכים שאחרי שלמה ובבית שני.
מעולם לא ראינו שבהלכה עצמאות=אאוטרקיה. בתקופת השופטים היינו פחות עצמאיים מהיום, וכן בימי חזקיהו שהיה משועבד לסנחריב ויצא משעבודו. ובכל זאת לא אורמים הלל לא בימי מרד שאול בפלשתים ולא בימ יחזקיהו, כי כבר היתה עצמאות לפני מאז יציאת מצרים ועד החורבן. וגם על מלחמו תדוד או ימ ישלמה לא אומרים הלל
שתקנו הלל בכה בכסלו רק אחרי ששמעון קיבל עצמאו תמלאה.
ואז מימ ישמעון והלאה רומא והסלווקים היו חלשים ולא חזקים כמו ארהב בימינו.
אבל בגדול צודק
שמרד בפלשתים. סימן שעצמאות חלקית מקרי עצמאות
תקופת השופטים
בימי השופטים שלא היתה מלכות
שנבכודנצר כבש את ירושלים הגלה את העם בה והגלה אתץ המלך צדקיהו לבבבל
שעבוד מלכויות מלא לסטטוס של עצמאות. זה קרה רק 3 פעמים בהיסטוריה, בימי יציאת מצרים, בימי חנוכה, ובה' באייר תשח.
העלאת מס לגויים בימי השופטים אינה שעבוד, כי היא עצמאות חלקית עדיין. עובדה שהמליכו את שאול ושאול עשה מלחמה במלך עמון, ועדיין נציב הפלשתים יושב בגבע וגובה מס מישראל, עד ששאול הרג אותו תקופה קצרה אחר כך
אגב, למיטב זכורני הרמבן לא אומר שלמלכות החשמונאים לא הייתה חלות, אלא שהם עברו עבירה.
אם חלקית.
ולכאורה גם פסח אלא שבפסח יש סיבה לומר הלל גם מסיבות אחרות
משום מעשה ידי וכו. למרות שנגאלנו בטו ניסן
הנס קרה בכה', ומתוקף זה עושים הלל החל ממנו שמונה ימים, לזכר נס פח השמן וחנוכת המקדש. זה לגבי אורך החג. מהות החג היא בגלל יציאה משעבוד מלכויות
זה לא שמור רק לבנים, וככה יודעים מה לעשות (כי זו שאלה אמורה להיות קודם כל הלכתית ולא השקפתית)
את הנקודה הספציפית הזאת לא למדתי, סמכתי על אחרים שיודעים ללמוד יותר טוב ממני
שניים פנימה. להחזיק חזק. עבודה!! ווראאאאררראאא!!! אערגגררגרגררר!!!!!!
אאאפ!!!
שניים הבאים.
תעמדו בחית. אחד פנימה. סרט על העיניים. ספרינט!!! אהרררראאגגרררראאאאהההההה!!!!! אאאאפ!!!! לעצור!!!
אתה יודע שעדיין יש לי תמונה בראש, שאתה רב מכות עם ש. בנדידה ושניכם מתפלשים על המחצלת 

ימח שם עראפת
אבל באופן כללי אלה שרבתי איתם היו יותר אלימים ממני, וכל דאלים גבר
אבל כן, ש. ניצח, הוא די חזק.
(ההוא שהתחתן לאחרונה וגר ברמה, אם אתה עדיין בקשר/זוכר)
ימח שם עראפת
אז אולי שווה לי ללכת איתך מכות, זה בטוח יעלה לי את המורל 

ימח שם עראפת
במקום ההאבקות קרקע שהייתי אוהב אז, היום אני אוהב לתת בעיטות ואגרופים
אי אפשר לריב עם אנשים כאלה,
ועדיין קשה לי להאמין שאתה יודע מי אני, אותך אני זוכר רק פעם אחת (אולי פעמיים...)
אני עדיין מאמין בהיאבקות קרקע, למרות שלא יצא לי לריב מכות כבר פוול זמן.
אני מדמיין את כל הבנות שקוראות את זה ועושות כזה פפפפפ בנים 🤦♂️🤦♂️
ימח שם עראפתאחרונה

ימח שם עראפתאל ידידינו @ימח שם עראפת
אתה עובר תגובה תגובה (לא רק שלי אבל גם)
ועושה לה ככה -
?
מעניין, זה כאילו ממלא אותך במקום ההדחקה שלך כרגע?

ימח שם עראפת
או ככה
או ככה
כותב (בוחק )(בוחק )(בוחק )(בוחק )
?
זה אכן מרשים
בלי זה אני לא זוכר כלום חוץ מסמיילי רגיל, עצוב ובוחק.
יש לך עוד אפשרויות? או שתבקש מקפיץ או משה שיערכו לך את התוכנה לעוד מצבי רוח...
ימח שם עראפת

ל המשוגע היחידיעכשיו אני עושה את זה בגלל ה"תוכנה של התגובה"
ימח שם עראפתאחרונהבהומור בריא ובלי ציניות,
החזקתי ממך כהומור שפוי בעולם של ציניות מעצבנת.
אתה אומר שאתה בלי ציניות, ואתה רוצה להיות בלי ציניות?
אז בעצם הצלחת, לא? (עונה ברצינות לגמרי)
שממה שאני מכיר עד עכשיו בפורום,
אני ממש מעריך את ההומור שלך וחושב שאתה רחוק ממש מציניות,
ובמיוחד מכזאת מגעילה ומעצבנת (ב"ה אני לא חושב שלמישהו פה יש אותה)
אתה נראה באמת בן אדם ישר וטוב.
(ואם הייתי בת הייתי כותב לך "אני מאוהב באיש הזה @קעלעברימבאר
👍)
מהרבה זמן בשורטס, ונתת לי סיבה לפרגן ולתת עין טובה לסביבה.
😄🥰 (אם מותר לעשות כזה סמיילי לבנים חח)
ל המשוגע היחידיאחרונהחכמה בגויים תאמין,
אבל באלי משהו מצחיק ומשחרר עכשיו,
מישהו? משהו?
שידידינו פתית שלג מעלה משהו יפה מרגש ומעורר מחשבה,
אבל אין מה לעשות אני בן אדם,
אז חבר'ה, תנו איזה רעיון...
אולי איזה סטנדאפ?
,אבל סטנדאפ זהל המשוגע היחידיפחחחחח,
ניסיתי כמה פעמים אבל הצחוק של הדקה לא שווה את כל הישיבה הממצה מול סרטון,
בעיקרון מה שאני עושה זה הולך לשורטס,
אבל לא באלי עוד פעם לכלות את זמני 
ממילצה גם לך, זה פחות זמן לשבת על זה וגם יותר מצחיק...
אז שאולי תלך לישון, זה מה שאנימתכננת לעשות עכשיו, מחר יום שישי וצריך לעזור בבית😅.....
סתם בעיקרון נראלי אני אלך לישון עוד איזה שעה וחצי ויקום ב11 להכין שניצלים, זה הלוז שלי בשישי...
איזו פריווילגיה של בנים, לקום בשישי באחת עשרה...(לא שאני מעולם לא עשיתי את זה או קמתי גם הרבה יותר מאוחר אבל🤫...)
בעיקרון זה ממש הפוך, פריווילגיה של בנות שלא צריכות מנין או קריאת שמע (עם תפילין)
אבל תכלס אין על השניצלים שלי 💪💪
(וגם על החמין חחח איזה גבר אני אהה, מכין חמין)
ל המשוגע היחידיאחרונה
פתית שלגנו מה מצחיק ומשחרר יותר מלשרוף כפר?
במסגרת החוק כמובן
ולא כפר ערבי, סתם איזה כפר נטוש
את הליפתא למשל
נזמין את יש"ע ונרד לשרוף את הליפתא, רק חבל על כל המסוממים שגרים שם...
ימח שם עראפת
ימח שם עראפתאחרונהאני מתכוונת לראש שלך שממציא דברים כאלה
אז בדקתי מה כל המילים, ל"ע
הזכיר לי ניק אחר פה..
ולא
רוץ שמוליק! בלשון זכר
אתה תחליט לבד..
אתה יודע שזה חיה מוגנת?
והיא גם טורפת מסתבר,
תיזהר שלא תקפוץ עליך.
באמצע ערבית של מוצ"ש האחרון,
שמעתי כל 18 רישרושים מהשיחים,
ובאמצע קדיש פתאום הוא יצא מהשיחים ונתן דריפט בין כל המתפללים.
השבוע פגשתי זוג מאורס טרי ממש
וראיתי איך העיניים שלו רוטטות כשהוא מסתכל עליה
והמבט שלו אמר הכל. היה קשה לפספס כמה שהלב שלו שבוי אצלה
מעין אהבת נעורים שאין דומה לה
וואו מה שזה עשה לי בפנים..
האם גם אני עתיד להרגיש דבר כזה בחיי? האם כולם ירגישו דבר כזה?
האם ההרגשה הזאת שמורה רק לאהבת נעורים+? או גם כשהשנים עוברות והלב מתחספס, סכ"ס תבוא האהבה שתרכך אותו?
ואם כן, אז איפה מוצאים אותה?
לכולם
לא יודעת אם בצורה של אהבת נעורים מעוורת או בצורה של אהבה יותר בשלה ומקורקעת אבל ברור שזה יגיע גם אליך, לא יודעת איפה תמצא אותה אבל תהיה בטוח שהיא תגיע!
אני אגיד לך את האמת,
אני ממש רוצה את זה אפילו שעוד לא התחלתי לצאת.
בעז"ה אתה תרגיש את זה וזה ימלא לך את הנפש ותרגיש איך כולך מתמלא בדבר הטהור והיפה הזה.
זה משהו שמתחיל נוצץ, ונבנה עם השנים לחיבור מופלא שיכול לתת לך משמעות עמוקה כל השנים.
אמן תזכה לזה בקרוב ממש!!
כרגע מרגיש לי רחוק כמטחווי קשת