לילדה שלי בת השנתיים.. שעד לפני חודשיים לא דיברה בכלל,
בתקופה האחרונה התחילה לדבר אבל לא ממש ברור..
יש משהו שאני צריכה לדעת לפני שאני מגיעה לאבחון הזה?
אני ממש מתלבטת לגבי הילדה שלי לגבי שנה הבאה,
היא ילדה חכמה מאוד, חרוצה, ממשומעת, היא זריזה מאוד מבחינת התפתחות הגוף- התחילה ללכת בגיל 10-11 חודשים, גמולה כבר כל היום (בלילה עם טיטול. מבחינתה היא מסוגלת גם להיגמל בלילה..אני פשוט חושבת שזה מוקדם ומהר מידי.. אז קצת מושכת), היא מבינה כל מה שמדברים איתה.. עושה דברים שלא סטנדרטיים בגילה ב"ה בלי עין הרע!!
רק בדיבור.. היה קושי משמעותי להבין מה היא רוצה כשלא דיברה בכלל.. עכשיו ב"ה היא מבטאת את עצמה, אך קצת לא ברור מה אומרת..
בספטמבר היא תהיה בדיוק בת 2.5.
במעון הנוכחי שלה- אני משלמת כמעט 3,000 ש"ח על שירותי בייביסיטר ותו לא. כלומר, היצירות ברמה מאוד נמוכה- רק קשקושים.. בקושי מדבקות.
אין אבא/אמא של שבת
וזה ביאס אותי ממש כשנפל לי האסימון- הבן שלי גם היה במעון הזה לפני שנתיים ושלוש והייתה שם גננת אחרת. לפני כמה זמן פתחתי את הקלסר יצירות שלו (לא יודעת אם זה נורמלי שאני שומרת את זה חחח) אבל פשוט הזדעזעתי לגלות את הפער בין הציורים של הבן ולבין מה שאני מקבלת מהילדה.. אצלו היו עושים הדבקת גזרי נייר, התאמת צבעים, יצירות מכ"כ הרבה חומרים.. היו חוגים של חיות ומוזיקה.. ממש ביאס אותי..
אני לוקחת אותה למעון שהוא לא בעיר שלי, המרחק כ"כ קשה לי, וזה פשוט באסה שאין שם כלום היום..
אז לשלם עוד שנה עבור אותה תמורה.. באסה לי
אז או שאני מחפשת לה מעון אחר.. או שאני מנסה להכניס אותה לגן. שאלתי את הגננת בגן (במקום שבו הגדול שלי לומד) היא אמרה שהגיל הכי נמוך שמכניסים זה מגיל 2.7. אבל היא תבדוק אולי יש אפשרות..) אני מחכה לתשובה שלה.. האם שווה לי להתעקש שיכניסו אותה לגן?! ממש חבל לי על עוד שנה של.. סתם.
או
בכלל גן שפתי מתאים לילדה שלי יותר.. לא יודעת על זה יותר מידי.. רק שהם גן עם קבוצה קטנה יותר של ילדים ויש יחס אישי יותר לכל ילד ויש קלינאית תקשורת בגן..
בקיצור,
השאלה העיקרית היא האם יש משהו שאני צריכה לדעת/לבקש מראש מקלינאית התקשורת?
משהו שחשוב לציין בפניה /להתעקש עליו?

אבל לא יודעת אם זה מעשי לכם...
) מבינה שזאת הייתה טעות. אם רלוונטי לך- תקחי את העצה.