עד עכשיו הייתי בטוחה שמקבלים קצבאות ביטוח לאומי רק על דברים באמת משמעותיים, או דברים שגורמים לאיבוד של הרבה כסף על טיפולים.
אבל השבת שמעתי מכמה נשים שמקבלות ביטוח לאומי על דברים די שוליים, אז חשבתי שאולי יש בסיס שגם אני אוכל לבקש.
אולי מישהי יודעת אם על אחד מהדברים האלו נותנים ביטוח לאומי:
1. לבן שלי יש רק כליה מתפקדת אחת מהלידה, הכליה השניה לא מתפקדת, וגם לא נעלמת - כמו שהיא אמורה. הוא עושה בדיקות אולטרסאונד, בדיקות דם לתיפקוד כליות, וביקור נפרולוג בבית חולים אחת לחצי שנה. אבל הוא מתפקד לחלוטין כמו ילד רגיל, ואין שום סיכון או בעיה ארוכת טווח בלחיות רק עם כליה אחת.
2. בנוסף הבן הזה היפראקטיבי, מקבל כל יום ריטלין, אבל זה כמובן רק משפיע על זמן הלימודים. מחוץ ללימודים הוא דורש ממש השגחה צמודה, כי הוא ההיפראקטיביות שלו מסכנת אותו ומסכנת כל מי שבסביבה שלו. (הוא באמת לא שם לב למה שהוא עושה, הוא מפיל ילדים סביבו, משחק עם כל דבר קרש או מקל שמוצא ברחוב, ופוגע בילדים בלי לשים לב וכו)
3. אני עם דיכאון וחרדות. לוקחת כל יום סרטרלין , זה אומנם משפיע עלי ומעמיד אותי על הרגליים, אבל לא לחלוטין. יש עדיין ימים שבהם אני בדיכאון ומתקשה לתפקד.
אבל בסופו של דבר אני כן מתפקדת, אני עובדת משרה מליאה. אבל לפחות יום בחודש במצטבר, אני לא עובדת בגלל הדיכאון. בגלל שימי חופשה אצלינו זה רק מהיום השלישי, אז זה בא על חשבון ימי החופשה שלי - שתמיד במינוס בגלל זה.
מישהי יודעת אם אולי על אחד מהדברים האלו יש סיבה לבקש קצבה מהביטוח הלאומי?