אני עובדת בתחום שלי במקום הנוכחי כבר 3.5 שנים.
אני מקבלת שכר נמוך בהרבה מהמקובל בשוק..
במהלך הזמן הזה קיבלתי העלאת שכר רק פעם אחת בסך 500 ש"ח.
בעיניי זה בזוי. (עזבו שהוא עשה קטע מגעיל ביני לבין חברה שעבדה איתי פה, שתינו ביקשנו העלאת שכר באותה תקופה, אז הוא העלה לה 1000 ש"ח ולי 500 כששתינו היינו באותו תפקיד, באותה רמה, באותו רף של יעילות בעבודה.. בשביל ליצור בינינו תחרות. אחרי חודשיים- פיטר אותה).
כל פעם שהגעתי לבקש העלאה (מס' פעמים) המנהל טען שלא מגיע לי כי אני לא עובדת זריזה ויעילה מספיק.
עכשיו, אוקיי, אני מודעת לזה שאני לא מהירה, לוקח לי זמן כי ככה אני, גם בלימודים אני ככה.. כמובן שאני מודעת לזה ומנסה כל הזמן להשתפר.. אבל מרגיש לי שזה כבר נהיה איזו מנטרה כזאת שחוזרת על עצמה בכל פעם אני מבקשת העלאה (גם ה 500 ש"ח שהעלאה לי אז- אמר לי שמעי לא מגיע לך אבל פשוט לא נעים לי לשבת מול מישהי שמבקשת עלאה ולא לתת לה בכלל.. אז זה ככה, סימלי).
ה'חוסר יעילות' הזאת לא מפריעה לו ביום יום, הוא לא עוצר לדבר איתי על התפוקה שלי ביום יום, זה מגיע רק כשאני מבקשת העלאה.
אבל בתכלס, במהלך ה 3.5 שנים האלה היו לו מיליון הזדמנויות לפטר אותי (הוא פיטר כמה עובדים מאז שאני פה) ואותי לא.. מה זה אומר? שאולי התפוקה שלי לא 100% אבל בסוף העבודה מתבצעת, התיקים מתקדמים ואין באמת סיבה..
הם פשוט לא רוצים לתת העלאה וזה התירוץ שלהם.
וחוץ מזה, הוא בודק את היעילות שלי ביחס לשאר העובדים (אנשים עם 8-15 שנות ניסיון, כולם עם תעודות- לי חסר עוד 3 מבחנים לקבל את התעודה), אני חושבת שהוא צריך לבדוק את השיפור/יעילות שלי ביחס לעצמי..
במשך תקופה ארוכה של שנה + , אחרי לידה, שתקתי כי הוא נתן לי פעמיים בשבוע מהבית וגם לצאת מוקדם יחסית, אז זה השתלם לי, חסך לי הוצאות של מעון יקר.. ובעצם זה נתן לי לגדל את הילדה שלי בבית.. אבל אז הוא הפסיק לי את הימים מהבית בטענה ש..שוב, אין תפוקה מספיקה. אז הכנסתי את הילדה למעון וחזרתי לשבוע מהמשרד.
מיד כשגיליתי שאני בהיריון הנוכחי, שלחתי קו"ח למשרדים אחרים כדי להגדיל לי את דמי הלידה.. אבל לצערי אף אחד לא חזר אליי.. היה חלש מאוד.
אז לצערי אני עוד פה..
לפני חודשיים באתי לבקש העלאה- הוא לא נתן לי שקל בטענה ששאר המנהלים (יש עוד 2) לא מסכימים כי הם לא מרוצים מהעבודה שלי. בתכלס- הם לא מכירים אותי, אני עובדת 99% מולו). תירוצים... הוא אמר לי בואי, תראי לי שאת משתפרת, תבואי עוד חודשיים- שלושה ונראה מה אפשר לעשות..
הם לא רוצים להעלות בשכר, אבל מעמיסים עליי עבודה של כמה תיקים גדולים במקביל.. (+עבודות בין לבין, קטנות) וזה ממש מבאס, זה מוריד את כל האויר לתת ולהשקיע כשאין פידבק.
בעלי אומר לי- אל תבקשי עוד פעם, הוא סתם דוחה אותך כל פעם מחדש.. בע"ה מה שיהיה יהיה ואחרי הלידה תחפשי מקום אחר..
ברור לי שאחפש, וזה גם ברור לי שזה המטרה של המנהל- שלא אחזור לפה אחרי הלידה. סבבה, הבנתי, אבל למה לדפוק לי את דמי הלידה?!
ד"א, אחד העובדים פה, שהוא ממש בורג חשוב במערכת, שאם לא הוא, המקום הזה היה קורס, ואני לא מגזימה.. שיתף שהוא מקבל סכום.. שהייתי בשוק! בכלל לא מוערך!! מגיע לו לפחות פי 1.5! אני פשוט הייתי בשוק..והבנתי שהוא מנצל את העובדים שלו- דורש מקסימום עבודה ונותן מינימום כסף..
עוד אחת אמרה שגם.. במהלך 2.5 קיבלה פעם אחת 1,000 ש"ח.. זהו.
אני ממש בהתלבטות,
האם לגשת שוב ו'להשפיל' את עצמי ולקחת את הסיכון שאשמע שוב 'לא'
או לשחרר פשוט..?

יותר מידי פרטים מצטרפים לתמונה שלמה...