1. כן, יש לי מקום קבוע, אבל מכירה גם כאלה ששמים את זה בארון/מחסן ומביאים לשיש כשצריך להכין.
2. אני מחזיקה קבוע בתוכו את הרשת ואת התבנית של הצליה(זה מה שאת קוראת לו סיר בישול?) - ושמה במגירה את הסלסלת טיגון והפלטת גריל.
3. לא ניסיתי לאפות עוגות כי הוא בשרי אצלי, אבל אני אנסה לתת כמה הסברים:
1. תכנית צליה(roast) - אני מקבילה את זה לאפיה בתנור על טורבו/טורבו גריל. מכינה בזה:
* תפוא ו/או בטטה (מתובל בתבלינים שאוהבים, שמן קנולה)-20 דק ב200 מעלות יוצא מושלם
* דגים - סלמון / מושט - נגיד 10-15 דק, נגיד 7 דק מצד אחד ואחכ להפוך לצד השני, בדכ הצד השני צריך פחות זמן, אם לא מוכן אז עוד קצת.. 180/200 מעלות
* ירקות אנטיפסטי - מלח גס, פלפל שחור ושמן זית, כ20 דק ולערבב באמצע
* חזה עוף אם לא באלי גריל כי משפריץ יותר - שמן קנולה ותבלין על האש, ממש מעט זמן אם הוא דק. 3-4 דק מכל צד.
2. תכנית טיגון באוויר-מקביל לטיגון.
*מושלם לשניצלים, לא זוכרת אם יש בזה מעלות. לרסס בספריי שמן בנדיבות מ2 הצדדים, כל צד נגיד 5 דק.
* יש כאלה שאוהבים גם ירקות כמו תפוא ואנטיפסטי בטיגון באוויר, אני יותר אהבתי בצלייה.
* ציפס קנוי קפוא - לשים עם מלח גס לכ20 דק, יוצא כמו מטוגן!
* נקניקיות
3. תכנית גריל-כמו על האש
יצא לי להכין בזה כנפיים, פרגיות, חזה עוף, אני יודעת שאפשר גם המבורגר - בחום מדיום, לקצת זמן כי זה מוכן ממש מהר (נגיד פרגיות כ8 דק מ2 הצדדים סהכ)
באופן כללי לגבי המעלות והזמן את תלמדי עם הזמן לפי השימוש, אני קצת ייבשתי דברים בהתחלה עד שקלטתי שזה צריך פחות זמן ממה שרגילים. ואם לא בטוחה אם מוכן אז בודקת עם מזלג ומוסיפה עוד אם צריך.
יש גם מלא מתכונים ברשת.
פשוט תתחילי מהדברים הבסיסיים, זה באמת באמת פשוט