עבר עריכה על ידי קמה ש. בתאריך כ"ח באייר תשפ"ו 14:55
עבר עריכה על ידי קמה ש. בתאריך כ"ח באייר תשפ"ו 14:50
בס"ד
לפני כל, מזל טוב על הלידה! שתזכו לגדלה לתורה, חופה ומעשים טובים, בבריאות ושמחה תמיד!!!🤍
@אמהלה וכולן כתבו לך נהדר ואני מסכימה ומצטרפת לכל מה שנכתב. עברת משהו כל-כך מורכב.
לידה...
בעל שיוצא למילואים! (עם כל הדאגה והפחדים שנלווים)
להיות אחרי לידה לבד...
לעבור מלחמה! אזעקות, בומים, חדשות...
להיות מחוץ לקן הפרטי שלך...
לטפל בשאר הילדים שלך עם כל הכרוך בכך (מהמשפט "ככה זה אצלי" אני מבינה שיש עוד ילד/ים בבית)...
לנהל את כל ענייני המשפחה לבד...
להיות אסורים מלא...
לנסות להיטהר, כולל לקחת גלולות בשביל זה, ולקבל דימומים בהפתעה!
ועוד במציאות כל-כך קשה כמו שלך שהאיש חוזר לאפטרים ככ קצרים...
לטבול לבד...
לעבור את ירידת המתח האופיינית לסוף סבב מילואים...
לאור הנסיבות המשוגעות האלה, נשמע מאד מאד טבעי שתרגישי ככה כרגע. גם אדם בלי דיכאון יכול להרגיש ככה במציאות כזאת.
מצד שני, כן, זה יכול להיות גם התחלה של דיכאון.
זה גם יכול להיות מצב שבו אין עדיין דיכאון אבל אם לא נעצור לטפל באיך שאת מרגישה, זה עלול להחמיר וכן להתפתח לדיכאון.
במילים אחרות, יש מצב שהאבחנה המדויקת לא חשובה כמו העובדה שמשהו בך זועק שהוא במצוקה כרגע (ובצדק) ושהוא צריך שיטפלו בו ❤️🩹
@אוהבת את השבת כתבה מצוין:
- לפני הכל לדאוג לאוכל מזין. זה הדלק שלך! את חייבת את זה. לא משנה מי יכין לך אותו אבל קריטי שתקבלי את אבות המזון שאת צריכה. מה עוד שאת מניקה, ועוד הנקה מלאה, מה שמנצל המון מהמשאבים שלנו. זה ממש חשוב.
- לצאת מדי יום מהבית, ורצוי לאור השמש.
- 20 דק' של פעילות גופנית ביום. גם הליכה קצבית תעשה את העבודה. זה מוכח בהמון מקרים כיעיל כמו תרופות נוגדות דיכאון!
- להיפגש עם אנשים.
- לקבל הפסקות מהקטנה. חצי שעה או שעה כממשהו אחר נטפל בה ואת יכולה להרגיש חופשיה קצת.
הייתי מנסה את כל הדברים האלה בכמה שיותר אדיקות למשך כמה שבועות לפחות ובודקת איך אני מרגישה.
וכמו ש@איזמרגד1כתבה, אפשר במקביל ליצור קשר עם הקפו"ח כי התורים לפסיכולוגים ארוכים. יש מצב שמעבר לעזרה הראשונה שפירטנו למעלה, גם יעשה לך טוב מקום לעבד את כל החוויות הגדולות מאד שעברת עכשיו. מקסימום תראי שאת לא צריכה ותבטלי.
ומסכימה מאד עם מה ש@שיפור כתבה. להיות עם סבלנות לעצמך, עם הכלה וחמלה. עברת דברים משוגעים ממש וכרגע זה הזמן להוריד את הרגל מהגז ולשמח את עצמך כמה שאת יכולה. אני מאמינה שכשסוף סוף תהיה לך הזדמנות אמיתית להתמלא, הקשר עם הקטנה והטיפול בה ירגישו לך אחרת. תתייחסי לזה כאילו שילדת עכשיו ותשלימי את כל הטוב שבמצב רגיל היית אמורה לקבל, ותוסיפי לזה המון ריביות, פיצוי חשוב על כל מה שהחזקת ועשית לאורך כל הזמן הזה. כן כן, את יולדת עכשיו 🫶🏼
ולסיום,
אני רוצה להודות לך ולבעלך
מכל הלב ממש
על ההקרבה הענקית שלכם
בשביל כולנו!
כל מה שסחבתם ונלחמתם
היה כדי שנוכל לחיות בשלום.
אין סוף להערכה ולהוקרה על זה.
פשוט מודה לכם ומצדיעה לכם מכל הלב.
שולחת תפילה שלפום צערא אגרא,
שה' ישלח לכם בכפל כפליים על הנתינה ועל ההתמסרות שלכם,
שתחזרי להרגיש טוב בקרוב,
שתראו נחת מהתינוקת ומכל מי שבבית,
שתרגישו קרובים, אוהבים ושמחים,
עם כמה שיותר ימי טהרה,
ושתזכו לכל הברכות עלי תבל!!!
שבת שלום אהובה ❤️
נב: יש לנו את אותו שם 🥰!! (אצלי זה שם הבלוג).
בבלוג יש לי פוסט על ההתחלה של דיכאון אחרי לידה שהייתה לי, בין השאר בגלל נסיבות מלחיצות שהיו לי באותו הזמן (אם כי זה לא התקרב למה שאת חווית), ואיך עצרנו הכל כדי "לטפל" בו ובי וב"ה הצלחנו לעצור אותו וחזרתי להרגיש טוב. זה די חוזר על הדברים שכתבתי לך פה אבל זה מספר את זה בצורה קצת שונה. אם תרצי אוכל לשים לך קישור.
נב 2: @אמהלה יקרה, תודה על התיוג ועל המילים!!!