וידוי של עריק...מחפש אהבה

ישבתי אתמול, מאוחר בלילה, עם חבר.

שנינו עריקים (אני מאתמול.. מזל טוב!), שנינו עובדים ולומדים כמה שעות בערב.

סיפרתי לו שהציעו לי מסלול מיוחד לחרדים. משהו תקדימי שעוד לא היה.

לא רוצה להרחיב בפרטים, רק אומר שלכאורה אין שום מניע דתי לסרב לו. זה אפילו יותר טוב רוחנית מהעבודה שלי היום.

אמרתי לו: "יוסף, אתה בא?"

זה לקח כמה דקות, כמה שתיקות.

ואז זה השפריץ ממנו החוצה:

"לא רוצה ללכת למקום שלא אוהבים אותי שם",

"לא רוצה ללכת למקום שרוצים שאשתנה"

"מקום שיאהבו אותי רק אם אהיה כמו כולם".

פתאום הבנתי, המסלול שאני הולך להתגייס אליו, לא יתרום כלום לצבא. הוא סוג של מסלול מומצא כדי לגייס אותי בכל מחיר.

אתם פשוט מנסים לשנות אותי.

גלית דיסטל, במה זכית שיצאו מפיך המילים האלו: "רוצים שהחרדים יתגייסו? ... זה לא יבוא בקללות. זה לא יבוא בכפייה. ... זה יבוא כשנקשיב למצוקה שלהם. ... אפשר לפתור את זה. אפילו בקלות. אם רק נעצור רגע להקשיב להם"

"אני רוצה שתדעו אחיי החרדים, אתם לא לבד, ספינת הדגל של הימין מאחוריכם במאה אחוז ולא כנדבה ולא כתרומה אלא כי אתם סיירת המטכ"ל של הזהות היהודית במדינה הזו''.

היא תקפה בחריפות את הקואליציה: "מה שקורה עכשיו הוא בלתי נסבל. על לפיד אמרה: "מרכז בור ונבער שמי שעומד בראשו אין לו אפילו תעודת בגרות ושהיהודי הקדוש בעיניו הוא ישו, ובזכות שמאל קיצוני, לב המדינה הזו נדחק לשוליים".

היא הזהירה: "אתם יושבים כאן זחוחים ולא מבינים איזו רעידת אדמה תתרגש עליכם, אנחנו על סיפו של הר געש, אני כרגע עומדת על הלבה ומתריעה - לא יימשך יותר מצב שבו רוב יהודי ציוני יהיה מדוכא, לא יימשך! אנחנו מילימטר מלהבעיר את האדמה הזאת, אתם לא מבינים? כמה אפשר לדכא?''

"אני ממש לא אופטימית, אלא מודאגת מאוד מפני העתיד, כי ברור לי שגם אם החרדים יתגייסו זה לא ירגיע את הרוחות, כי תמיד ימשיכו להיות נגדם טענות: 'למה מפרידים בין גברים ונשים?' 'למה משקיעים כל כך הרבה כסף בהתאמת חטיבות לאורח חיים חרדי?' ועוד, אבל אני גם מאמינה בלב שלם שהקב"ה הוא זה שמנהל אותנו ורוצה שנגיע לימים טובים יותר. אז כן, עוד יהיה טוב, ועד שזה יקרה אני מבטיחה להמשיך לפעול"

"הדבר שפועם בי יותר מכל הוא לא תחושת הביטחון, אלא דווקא תחושת החופש. חופש כערך עליון חופש מקסימלי בכל תחום אפשרי. החופש שלי כיהודייה לבנות בית על אדמת אבותיי כי זוהי האדמה שלי ושל בני עמי. החופש של יזמים ישראלים צעירים חרוצים ומלאי מוטיבציה לבנות עסק משגשג מבלי לשאת את עולו של המגזר הציבורי ואני יודעת כמה עול זה מכביד, סחבתי אותו על כתפיי במשך שנים לא מעטות".

"החופש של בני האדם להיות בטוחים בכל מקום. החופש של נשים ערביות לזכות בלילה אחד שקט ונטול חרדה מבלי להתהפך במיטה ולתהות האם בנם יהיה קורבן לאלימות. החופש של נשים חרדיות לבחור במחיצה ציבורית כי זהו צו מצפונם וזוהי בחירתן החופשית הלגיטימית והמלאה. החופש של כל הורה לבחור את חינוך ילדיו על פי תפיסת עולמו גם כשמדובר בהורה חרדי".

"החופש הנפלא להתבטא ולהחליף רעיונות מבלי לחשוש מהענישה המצמררת ואכזרית של משטרת התקינות הפוליטית. החופש של הציבור לצרוך רעיונות ולגבש מחשבות מתוך היצע של תקשורת חופשית. כי שוק חופשי הוא מחשב חופשית. החופש של נבחרי הציבור שיושבים בכנסת הזאת לממש את רצון העם מבלי לחשוש מאיום השוט הבלתי נראה אך קיים תמידית של מערכת אכיפת החוק, שלא תמיד חקר האמת הוא נר לרגליה ולא תמיד רדיפת הצדק הוא המנוע שמניע אותה".

בתחילת דבריה סיפרה ח"כ דיסטל על הוריה שלא הורשו לגעת בירקות בשוק באיראן על מנת שלא "יטמאו" אותן ביהדותם, ובהמשך הדברים אמרה: "המערכת הפוליטית כמו שילבה הידיים מימין ומשמאל כדי ליצור אחדות, אלה שהאחדות הזאת איננה כוללת את אבי ואת אמי. הם נדרשים כעת אחר כבוד פשוט לזוז הצידה. הוריי אמנם אינם טמאים עוד, הם רק המחלה שבגללה קם לו גוש הריפוי, הם רק הפגם שבגללו קם לו גוש השינוי, הם רק אבן בנעל של ישראל הראשונה שבגללה קם לו גוש האיחוי. אבי ואימי ולמעלה משני מיליון בני אדם חרדים, דתיים, מזרחים ומסורתיים הפכו שקופים או נלעגים או מוחרמים או נרדפים והכל בשם איזו אחדות מזויפת שבאה להסתיר שיסוי עמוק מאוד ושנאה עמוקה ביותר".

בהצלחה בחופש שלך בכלא הצבאיאריק מהדרום

ובסנקציות הכלכליות האישיות.

גם סתם חיילים לא שואלים אותם מה הם רוצים להם אפילו לא מציעים מסלולים מותאמים לאורח חייהם.

יש לך לב גדולמחפש אהבה
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך י"ט בסיוון תשפ"ו 12:21
🖤🖤🖤🖤🖤אריק מהדרום
אני מוחה על העריכה של המנהלנקדימון

לא היה לה שום הצדקה. זה צנזור שראוי שלא היה בא לעולם. המנהל אמור לשמור על פאסון גם מול אלה שאינם במחנה שלו.

מסכימה לגמרי.נחלת
מסכימה עם מחפש אהבה. לחלוטין. רקנחלת

צריך להיזהר לפעמים מחופש מוגזם. ולנהייה אחרי מה שהעם אומר.

מבחינה בטחונית (אולי לא כל כך שייך אבל ממליצה לשמוע את ד"ר

מרדכי קידר בנושא "איך איראן קיבלה הסכם כל כך טוב?)

כמעט שבת שלום לכולם!

לא הבנתם. עד למטה הם דברי גלית דיסטלמחפש אהבה
לי אף אחד לא אמר "בוא תתגייס, אתה תשאר תתרןדי שרוט
אל תדאג. הצבא לא ישנה אותך. מכילים פה תתרנים".

אף אחד לא הכין אותי למפגש עם הלוף. וככה הצבא שינה אותי. יצאתי היפרוסמי. די שרוט נהייתי מאירועים שונים לחלוטין.

אולי הם מנסים לשנותoo

ואולי לא

זה לא באמת משנה

מה שמשנה זה מי אתה/ מה אתה רוצה/ בוחר לעשות עם החיים שלך

אם סביבה עלולה לשנות אותך

סימן שגם היום הסביבה מגדירה אותך/ מחליטה בשבילך

לא משנה איפה תהיה

אתה זה שאחראי לעצמך

אף אחד לא באמת משנה אותך

אלא אתה בוחר/ מאפשר את זה

זו תובנה חזקה גם בשבילנונקדימון
ניסחת יפה אז צילמתי מסך. תודה
תודה 🙂oo
אני מניח שאתה רוצה לשמוע את דעתינונקדימון

אז ככה:

א. אנחנו מתגייסים לצבא כי זה מה שנכון לעשות. זו מצווה. והארגון צריך חיילים במגוון סוגים ותחומים.

ב. זו הכללה פזיזה וחפוזה להסתכל על הצבא ולא על האנשים שמרכיבים אותו. יש אנשים שירצו שתשתנה ויש אנשים שלא. יש מקומות שיותר ויש מקומות שפחות. ככל שאתה יותר "נמוך" בהיררכיה שם אתה דווקא פוגש יחס אחר וטוב. אני יכול לומר שאצלי רוב מוחלט מקבל אותנו הדתיים באהבה אדירה, ויש אפילו כמה שקצת התקרבו (אפילו רק בדעות) בעקבות המפגש איתנו. בנוסף, בטירונות שלי (לא קרבי) הייתה לידי מחלקה של ביינישים מבוגרים, ומפקד המחלקה שלהם ביקש במיוחד לקבל מחלקה כזו כי הוא מרגיש שזה מפרה אותו.

כלומר, הרבה תלוי בך. לא רק להאשים ולהסתכל בעוינות על אחרים. תדאגו להצדיק את האהבה שאתם רוצים, ואם לא אהבה אז לפחות כבוד. תדאג להיות מי שמקדש שם שמיים בהתנהגות שלך (יש אצלנו אנשים שבמפורש אומרים שהם לא מקללים בשיחה איתי. לא כולם אך בהחלט יש. זה לא פלא?).

ג. אם אתה בא דרך מסלול מסודר אז יש לך גב חזק מאחוריך. ככה זה למשל בישיבות ההסדר ולכן המסלולים פורחים והבחורים יוצאים באותה רמה רוחנית כמו שנכנסו (ולפעמים אפילו יותר, עד כמה שזה נשמע מוזר לאוזן החרדית).

ד. בגלל שהמבט, בסופו של דבר, הוא לא רק שלך עליך אלא של התמונה הגדולה אזי אפילו מסלול שאולי הוא לא הכי תורם שבעולם (ואני בטוח שלא מדובר על משקי ממטרות) עדיין מועיל לטווח הארוך. אם הציבור החרדי, כמכלול, יצטרף לצרכי הצבא אזי ייפתחו מסלולים, אפשרויות ואפיקים נוספים וגם הצבא יהיה מוכרח להתאים את עצמו יותר לצרכים של האדם הדתי והחרדי. אבנים שחקו מים.

ה. לא מעט מההסתכלות על החרדים היא דבר שהם הביאו על עצמם. בעבר הם התגאו בזה, ועכשיו לצערם המחיר מתחיל להיפרע. לא מאוחר לתקן, וזה בהחלט אפשרי.

ו. לא נדבר על גלית דיסטל עצמה כי היא לא הענין, אבל גם עלינו בציונות הדתית יש כל הזמן טענות ויש כל הזמן מאבקים למרות שאנחנו מתגייסים הכי קרבי, עובדים ועמלים, לומדים ותורמים ומהווים חלק אינטגרלי מהציבור. אבל אנחנו לא עושים את זה כי "הם רוצים" אלא כי זה מה שנכון. ואנחנו מתאמצים לדאוג למה שאנחנו צריכים בתוך המסגרות השונות. ובסופו של דבר, השמאל הקיצוני הוא פחות מחמי מעם ישראל. הסיכויים שתיפול בחברה טובה הם דווקא גבוהים. כמובן תמיד יהיו בורים וטיפשים, ואפילו רשעים - אבל כמו שאמרתי, פעמים רבות אתה בעצם ההתנהגות שלך והיראת שמיים שלך תוכל לשנות את המבט. (וכן, לפעמים גם קצת ויכוחים ודיונים עם אחרים).

ז. השתדלתי מאוד לשמור על שפה ושיח אחר בתגובה הזו, ללא אמוציות. אני מקווה שזה ניכר. הפעמים הקודמות התדרדרו מהר וחבל. אני מצידי משתדל, אנא גם אתה (ואתם).

דיון פילוסופי נחמד שלא אמור להשפיע על הגיוס עצמןמרגול

צבא זה לא תכנית לפי בקשתך

והשיבוץ לצבא לרובנו פשוטי העם הוא לפי צרכי צבא

אפשר להתדיין על כמה התפקיד הספציפי משמעותי, או על היחס והאם מנסה לשנות או לא. וכמובן כדאי לעשות צעדים בשביל לשפר את המצב בצבא והיחס לחרדים, חיילים וכו.

אבל כל זה לא מוריד מהחובה החוקית (והמוסרית, לעניות דעתי) להתגייס ולקחת חלק.

מילא היית אומר את מה שאומר ושבגלל זה אתה מנסה לשנות שיבוץ

אבל להשתמט? להוציא עצמך מכלל ישראל? לעבור על החוק ולהגיד "מזל טוב" תוך שאתה יורק על ציבור המשרתים במעשיך?

לא ולא. שום לגיטימציה. 

אז גלית דיסטל היא הרב החדש שלך?הסטורי
אין לי מילים..מחפש אהבה

אני חייב להגיד לכם שאני נדהם כל פעם מחדש כמה הציבור הדתל"י רחוק כל כך בפנימיותו ממה שהוא מייצג בחוץ.

בתור ציבור, אתם הציבור הכי מכיל, מחבק ואוהב [חוץ מהחרדים]

אבל כשמפרקים את זה לחתיכות, באישי, אחד על אחד - לצערי פגשתי את ההפך.

אני יודע שאני קול קורא במדבר, אבל אני חושב שהתובנה הכי חזקה שלי משלושה חודשים פה בפורום, זה שהציבור שאליו אתה משתייך, אף פעם לא יעשה אותך יותר טוב (לפעמים אולי להפך, כי הסטיגמה החיובית שמודבקת לך בזכות הציבור שאליו אתה משתייך, מסתירה ממך את העבודה האישית שאתה צריך לעשות בנושא הזה בדיוק. אתה חושב שאתה מתוקן בו).

אישית, מה שעברתי בחיי הביא אותי להבנה חזקה שהאידיאל העליון של חיי הוא דיבורים של אמת. לתת לעצמי ולעולם מרחב בטוח להביא את עצמם כפי שהם באמת, בלי לפחד ולהסתיר.

להעריץ ולחבק ולאהוב את הנפש שלנו כפי שהיא, כי גם הכישלונות, העיוותים, השריטות, דווקא הם פותחים שביל עמוק אל הנפש. הם המראה הכי יפה של הנפש.

קצת כואב לי להבין את זה, אבל כנראה שאין קיצורי דרך. אי אפשר להתחבר לאידיאל הזה דרך ציבור מסוים. הכל זה בליבנו פנימה.

הנפש יקרה מאוד, וצריך להיזהר בה, ולשומרה מאוד מאוד...

משיח יבוא וייתן מקום ליוחאי שמסתובב בעולם בלי למצוא מקום... לכל היוחאיים האלו.

זהו, עכשיו סוגר את הלב, נועל אותו. עוטה שיריון עשוי מעור פיל, ונכנס לכוננות ספיגה... 

הגבת לי? אין לי מושג איך כל הדרשה הזאת רלוונטיתהסטורי
אני לא 'הציבור', אני בן אדם אחד. באופן אישי אני מכיל כל מיני אנשים שונים, מכל מיני ציבורים, שאני בקשר איתם בחיבה רבה, וזה לא סותר שיש ביקורת על התנהלות.

פעם שמעתי שבזוגיות - אם כל אחד לומד את ההדרכות שלו, תהיה זוגיות מדהימה, אבל אם כל אחד מבני הזוג, 'קורא את הספר' שפונה לשני - תהיה זוגיות קנטרנית ומזעזעת.

לגופם של דברים - אני חושב שהיא בהחלט צודקת בקריאה לציבור הרחב/לרשויות לנהוג אחרת. אבל לך, כשאתה שואל את עצמך האם להתגייס, השאלות שהיא מעלה לא רלוונטיות.

אם נכון (ומצווה!) להתגייס, צריך לעשות את זה גם אם לא אוהבים אותך. אם לא נכון, אז לא משנה כמה אוהבים.

כשאתה נכנס למגרש ביתי של מתגייסיםדי שרוט
וחלקם הם משתמשים שכולים ואתה מנופף להם בגאווה על עריקות מה ציפית שיקרה? שעוד פעם הציבור הדת"ל יוריד את הראש בריגשי נחיתות כמו שהיה 78 שנה? שמתוך אהבתם אליך הם ילטפו לך את האגו?

הנהי וההתבכיינות לא תרשים כאן אף אחד.

אני לא נדהמתoo

זה צפוי מאד

אין באמת ציבור שהוא 'טוב'

לכל חברה יש מעלות וחסרונות

ככל שאדם נותן ל'ציבור' או לחברה אליו הוא משתייך

להשפיע עליו יותר

הוא פחות הוא עצמו

ויותר בובה של החברה

והפסקה הזו נהדרת

'לתת לעצמי ולעולם מרחב בטוח להביא את עצמם כפי שהם באמת, בלי לפחד ולהסתיר.

להעריץ ולחבק ולאהוב את הנפש שלנו כפי שהיא, כי גם הכישלונות, העיוותים, השריטות, דווקא הם פותחים שביל עמוק אל הנפש. הם המראה הכי יפה של הנפש.'

ממש לא התגאתי..מחפש אהבה

הפוך, אני מכבד ומעריך מאוד אפילו שלא גדלתי על זה, ואני גם רוצה להיות חלק מזה ברמה כזו או אחרת.

נראה לי לא קראת לעומק את מה שכתבתי.

אני מדבר על האהבה לכל יהודי שהתמוססה תחת מגפי הגיוס.

על הקבלה של כולם, שנעלמה תחת דורסנות הגיוס.

ובעיקר על זה שכולנו, בתוך הלב, לא באמת חושבים שאפשר לפתור משהו בדורסנות, אבל בפועל זה הכלי המרכזי שאנחנו משתמשים איתו נגד החרדים.

רק תנסו להיכנס לראש של חרדי שעובר בימים האלו את מה שאתם עושים לו...

דורסנות הגיוס? "מה שאתם עושים לו"?מרגול

המשתמט עושה לעצמו

ודורס את סביבתו

בכנות, בהתחלה בעיקר כאב לי ברמה הרגשית-לאומית, על האדישות כלפי המאמץ שלנו, על זה שאתם מוציאים עצמכם מכלל ישראל, על זה שאתם לא זוכים לקחת חלק בהגנה על העם והארץ ובתקומת ישראל.

אתה יודע כמה זמן מנסים בדרכים נעימות וכמעט התנדבותיות מבחינת הפרט לעודד גיוס בחברה החרדית?

והאמת? מי שצריך להרים את הכפפה ולמצוא דרך שממש תתאים לאורח החיים החרדי לשרת בצבא זה החרדים! איך אין לכם רצון לשרת בצבא ולהגן? איך אתם לא באים ומתחננים שיתנו לכם להתגייס, ובמסלול מותאם?

לא, מבחינתכם אתם לא מתגייסים, ואם רוצים שתתגייסו אז אנחנו שאר העם הם שצריכים להתאמץ ולהציע פתרונות ולדחוף אליהם.

איפה אתם??

ושלא בדורסנות אפשר לפתור משהו?אריק מהדרום

או שהאסטרטגיה היא להמשיך לתת לפרזיטים ולמשתמטים לזרום?

מה בעצם הטענה? שלא מצאו לך תפקיד בצה"ל כמאלף אריות אסייתים לבקנים אז אתה חותם בלשכה?

ראשית, הציונות הדתית אינה מקשה אחת, כידוענקדימון

שנית, גם מי שיש בו אהבה והכלה הוא לא אוהב להיות פראייר, וגם אינו מחויב להסכים לכל מעשה ומחשבה של מושא ההכלה. החרדים הם חלק מהגוף של עם ישראל, אבל זה לא אומר שאם יש חולי אז מתעלמים ממנו. הרי בסופו של דבר מהי הטענה (שלנו) עליכם, שאתם מוציאים את עצמכם מן הכלל ולא מתחברים עם הכל; שאתם מסתגרים מאחורי החומה בלי להושיט יד; שאתם לא משתמשים בכוח שלכם כדי להועיל. האם מי ששונא מחפש לרחק או לקרב?

ואם יורשה להוסיף שיש משהו צורם בביקורת על "אהבה והכלה" מפיו של ציבור שעד היום ממשיך לבוז למזרוחניקים, לישיבות שלנו, לגדולי הרבנים שלנו, לספרים שנכתבים אצלנו, למסירות הנפש ההיסטורית שלנו להתלכלך גם עבור החרדים. האם הרב לנדו לא אמר שהבחורים שלנו מתים בקרבות בגלל שהצורה שלהם מעוותת? האם לא ביטלו את תואר הכבוד הרבני של הרב גורן בעקבות מחחוקת הלכתית? האם הפוליטיקאים החרדיים, "שלוחי דרבנן" של המועצות, לא משתלחים השכם והערב בציבור שלנו? האם תרצה שאצטט מפניניו של "הרב" גפני או שאחוס על כולנו ואימנע מכך?

מה עם העבודה האישית אצלכם? אתם זוכרים גם אותה או שאתם זוכרים רק את העבודה שלנו?  אני מניח שאתה לא מחפש להכאיב בכוונה, אבל זה קורה.

כל מילה בסלעפשוט אני..
צודקים..מחפש אהבה

מסכים עם כל מילה.

תודות..מחפש אהבה

תודה לנקדימון - שמת לי מראה לפנים, בזכותך הבנתי יל עצמי ועל מידותיי משהו שבחיים לא ידעתי שקיים בי.

תודה למרגול - על התובנות המאלפות.

תודה לדי שרוט על התוכחה המיישרת.

תודה לאריק שלא נפגע ממני.

וגם תודה למישהי אחת שפירגנה. 

אני מניח שאתה צינינקדימון
ובכל זאת דע לך שאני מאוד משתדל ללמוד מהשירשורפלצת הקודם שהסתיים בטעם מר מאוד.

אפילו התלבטתי אם לבקש מצ'אט ג'יפיטי שיעדן את התגובות שלי (ואני רציני). בסוף היה נראה לי שהפעם אני מצליח לשמור על טעם סביר. מקווה...

לא, זה דווקא לא היה ציני. בכלל לא.מחפש אהבה

לימדת אותי על עצמי משהו חשוב מאוד. ועל זה אני באמת מודה לך

נכנסת לבית של מישהורקאני

ירקת לו בפרצוף

ואז התבאסת עליו שהוא לא מכיל ומחבק אותך

אני באמת לא מבינה מה מטרת הפוסט הזה

זה נראה נטו רצון להתגרות

ננה בננה אני עריק ואתם לא

עם זה אני לא מסכיםמחפש אהבה

חוזר אחורה להודעה הראשונה.

לא רואה איפה ירקתי למישהו בפרצוף.

הפוך, הגעתי כקורבן, באתי לשתף ולקבל תמיכה.

אז נכון, מסכים עם המשפט השני שאני לא צריך להתבאס שלא מכילים ומחבקים אותי פה.

אבל להגיד 'ירקת לו בפרצוף' - צר לי אבל הלכת רחוק מידי.

את הדבר הכי חשוב לא אמרתימחפש אהבה

בסוף מה שעומד בבסיס של הכל זה משהו אחד:

יש הרבה חרדים שרוצים להתגייס ולתרום למדינה.

אבל מרגישים שבמערכת שרוצים לשלב אותם אליה אין מישהו משלהם שדאג להתאים את המערכת אליהם.

בשבילכם, הצבא עבר המון שינויים, והוקמו בו המון תשתיות בשביל שאתם תוכלו לשרת בו בלב שקט.

בשבילנו לא.

הצבא עוד לא מתאים לנו. גם המסגרות החרדיות.

לא יעזור כלום, לי יש גנים של חרדי. חרדים הרבה פחות מחוסנים ממכם.

חרדי ייפול בצבא כפי שהוא היום ודתי לאומי לא. נקודה.

במקום להתשלח בואו ננהל שיח פורהמחפש אהבה

מה אתם אומרים על הטענה האחרונה שכתבתי?

כבר עניתי על הטענה הזו בהודעתי הקודמתמרגול

אתם טוענים שהצבא לא מותאם לאורח החיים שלכם. סבבה מקבלת

אבל אתם מצפים שמי שיפעל בשביל לשנות ולהתאים זה אך ורק אנחנו, הציבור המשרת

אתם מאוד רוצים להתגייס, אבל במקום מותאם?

יאללה תילחמו על זה! תקימו ועדות שמטרתן ליצור פלטפורמה מותאמת בצבא. ועדות שיש בהן חרדים! שמכירים את הצרכים וכו.

אבל זה לא באמת קרה עד היום, נכון? לפחות לא בצורה רחבה ומשמעותית.

אז זה נשמע לי כמו רק עוד תירוץ.

הצבא לא התאים את עצמו לדתל סתם כך ולחרדים לא. זה קרה כי הדת"ל באו לצבא והציפו מהשטח ונלחמו על מקומם בצבא. הן על כך שיהיה להם מקום, והן על כך שיהיה להם מקום שמותאם לחיים דתיים.

והחרדים איפה?

נצח יהודה וחשמונאים זה מבורך, אבל זה קומץ. 

למה המסגרות החרדיות לא מתאימות?נקדימון
אם בצעירים עסקינן, אז יש את ישיבות ההסדר החרדיות שיש להן גב חזק למיטב ידיעתי.

אם במבוגרים עסקינן, הניחא לנצח יהודה אבל מה חסר בחשמונאים?

ואם בשאינם קרביים עסקינן אז באמת ייתכן והרכבת כבר יצאה מהתחנה בשלב זה, אם כי יש לי אישית רחוק משפחה שהלך דרך "קודקוד" ובפעם האחרונה שראיתי אותו הוא היה עדיין חרדי כמו שהיה לפני כן.

אכן יש תלונות שהן לא על הפרט אלא על הציבור ככלל, בעיקר על המנהיגים הרוחניים, המתחזים לרוחניים, ושאינם רוחניים בכלל. לא לכל סיפור פרטי של אדם חרדי יש פיתרון ברגע הנוכחי. זה נכון. מסיפור כזה הציפיה תהיה ביחס לדור הבא שלו...

להגידרקאני

אני עריק מזל טוב לי 

כשאנשים פה מוסרים נפש וחלקם איבדו קרובים

זו יריקה בפרצוף

ועוד להוציא את עצמך קורבן

מחילה אבל אתה קצת מנותק

מסכים. אני מנותק, אבל לא יורק בפרצוף.. ח"ומחפש אהבה
אשמח מכאן והלאה תגובות לעצם הנושאמחפש אהבה

מה אתם אומרים על התחושה של החרדי שהוא לא מחוסן, ולכן הצבא לא מתאים לו.

צעד קטן לאדם היחיד, צעד גדול לעם ישראל כולונקדימון
אם נתעלם רגע מהטרמפיסטים שבשבילם גיוס חרדים זה באמת רק עוד טקטיקה למטרותיהם הרעות,

מה שמבוקש מהציבור זה לא ייאוש אלא התחזקות. לא ויתור אלא תחילתו של לימוד. לא נסיגה אלא שימוש בכוח הציבורי כדי לדרוש את מה שהוא צריך.

המודעות צריכה לתסוס בציבור כדי שהתיקון יקרה. בסופו של דבר, במחילה על הניסוח, התורה קצת יצאה מאיפוס והתחושה הזו עצמה שאתה מתאר יכולה להיות מנוף לתיקון. לפעמים דברים צריכים "ותעל שוועתם" כדי שמלמעלה יגיע בחזרה הד לבקשה.

מובן שאתם לא מחוסניםאריק מהדרום

אבל היה לכם 78 שנה להתכונן לארוע הזה ואז פתאום הוא הגיע לפני שנתיים וחצי ואתם לא מוכנים.

אף אחד לא הכין את הציבור הדתל לצבא לפני 78 שנה, הרב שלמה גורן הרים את העניין הזה לבד על הכתפיים שלו.

ואני אגיד לך יותר מזה, יותר מסוכן מהצבא זו האקדמיה מבחינת התאמה לחרדים ובכל זאת חרדים נכנסים בהמוניהם לאקדמיה חלק בתוכניות מתואמות לציבור החרדי וחלק לא.

כאשר אתה רואה אשה טובעת בנהר אתה לא עוצם עיניים כחסיד שוטה, אתה מציל אותה או קורא לעזרה, אתם נקראים אל החזית, לתת כתף ולהחליף מילואימניקים עייפים ולקחת אחריות על עם ישראל, זה לא הזמן להתפלפל אם 4:45 מותר להתפלל שחרית או לא, פשוט תפסיקו לערוק.

רוצה לכתוב לך בצורה מסודרת, זה יקח לי עוד קצת זמןנגמרו לי השמות

עכשיו כותבת ומכיוון שלוקח זמן רציתי קודם כל להניח את זה ובהמשך לשלוח את התגובה המסודרת.

ומקווה שבסדר עבורך לקרוא תגובה ארוכה 🙏

עונה לך תשובה מאוד ארוכה, אבל גם מאוד מהלבנגמרו לי השמות

ראיתי את השרשור הזה בדף הראשי ולמרות שאני לא כותבת על הנושא הזה, הפעם הרגשתי צורך לכתוב.

זה באמת בא מהלב שלי, ובאמת ארוך, אז אנסה לחלק ל5 תשובות, שכל אחת מהן היא באמת חלק מהלב שלי.

1. תשובה שכותבת לך בתור האישה והאמא שאני, יום אחרי ה7/10:

משתפת באמת באופן הכי כנה וגלוי שיום לאחר ה7/10 פשוט התהלכתי ברחוב בפחד משתק. וכל פעם שראיתי גבר יהודי ברחוב - קצת הוקל לי. ממש הייתי אז בפחד הזה שמכל מקום יכול חלילה לבוא מחבל, כמו שהגיע אתמול ב7/10 לאחים שלי בדרום, נכנסו לבתים, צצו מכל פינה, טבחו ושרפו ורצחו ואנסו וה' ישמור רק לכתוב את זה מעלה שוב דמעות וכאב בלתי נתפס.

ואני זוכרת שכל הסביבה כמעט כל הגברים באיזור גויסו וכל מי שהלכה ברחוב אפילו סתם למכולת עם הילדים או לבד - פשוט היה פחד. מה אני אעשה עכשיו אם בא מחבל? איך אני כאישה שפיזית יש לו יתרון עליי אמורה להתנהג? מי יגן עליי?

והמחשבה הזו כמה אנחנו צריכים את הגברים היהודים שלנו ללוחמים.

גם בחזית וגם בעורף. ודאי שגם הנשים, שלא ישתמע חלילה ועכשיו יתפסו על המילה הזו שאישה חלשה חס ושלום, אלא שהפחד שאז אחז בי בהבדלי הכוחות הפיזיים מאוד בלט, וזה הטבע.

אז לדעת שיש עוד גברים יהודים שמוכשרים למלחמה, שמחזיקים בנשק, שמאומנים, שמגינים פשוטו כמשמעו עליי ועל הילדים שלי - זה מאוד מקל ונותן קצת שלווה בלב לפחד הגדול.

ורק לחשוב על כמויות כמויות החרדים שבאמת אפשר ללמוד מהם *המון* על מסירות נפש ודבקות במטרה - רק לראות תמונה של איזו הפגנה עם רבבות רבבות של גברים על גבי גברים חרדים פשוט המונים שצובאים על מקום מסוים ולחשוב - וואו! כל אלה יכולים להגן עליי! ועל כל העם שלנו! ועל הילדים שלנו! 

*איזה כוח על זה* איזה כוח מטורף הם! כמה כוח יש להם! כמה עוצמה! אני ואנחנו כעם חייבים את הכוח הזה שלהם, את העוצמה הזו שלהם, באיכות ובכמות! אנחנו פשוט חייבים את זה לחיים שלנו! שגם הם יצטרפו ויגנו עלינו. הם פשוט כוח על!!!

איך אפשר לוותר על כוח כזה? אי אפשר!

והלוואי הלוואי שהכוח העצום הזה יביא עצמו לידי ביטוי גם בשמירה ובהגנה על החיים הפיזיים של כל העם שלנו.

אנחנו באמת צריכים אתכם. אין לנו ברירה. אנחנו כבשה קטנה (ישראל) בין 70 זאבים, בין מיליוני אויבים, מכל עבר ומכל פינה. גם "ערביי ישראל", גם לא, זוהי פשוט סכנה קיומית ואנו חייבים את כוח העל העצום שלכם לעזרתנו, לעזרת העם שלכם!

מדברת כאן אישית עליי אבל גם על עם שלם שצריך אתכם וזקוק לכם ומחכה לכם, ודווקא מתוך הערכה לכוח העצום שבכם.

וגם אצל כל גבר חרדי - גם ההבנה הזו שהוא יכול להגן על העיר שלו, על האישה שלו, על הבת התינוקת שלו, על אמא שלו, על סבתא שלו, על אחים שלו - אם חס ושלום היה בבני ברק או מאה שערים וכו' את הפשיטה (ולצערנו יצאנו מהקונספציה שזה לא יכול לקרות וכו' ושילמנו בדם יקר של האחים שלנו על ההתפכחות הזו. האיום הוא קיומי והוא בכל מקום. שה' ישמור על כולנו). אז ההבנה הזו שהוא יכול להגן ולהציל היא עצומה! להגן עליהם ולהגן על כל העם שלו בצבא ה'. צה"ל.

2. תשובה שכותבת לך לאחר התבוננות עצמית בחדשות מתאריך 8/9/2025, בו התרחש אחד מן הפיגועים הכואבים, פיגוע בצומת רמות בירושלים שבו נרצחו שישה יהודים קדושים.

ומי שניטרל וחיסל את המחבלים היה אברך חרדי וחייל חרדי. 

בעצם אברך חרדי וחייל חרדי מחטיבת חשמונאים הצילו כאן במו ידיהם חיים רבים מספור. הבאתי לך את אחת הכתבות מאתר "כיכר השבת", למקרה שתרצה קצת לעיין, ולמקרה שאתרים אחרים פחות מתאימים לך, חשבתי שאולי האתר הזה כן אפשרי עבורך ולכן הבאתי ממנו.

כאן: https://www.kikar.co.il/haredim-news/t29hyb

אז ערב הפיגוע הנורא הזה, לאחר ששמעתי בחדשות שאברך חרדי וחייל חרדי חיסלו את המחבלים, הייתי ממש עם לב דופק בחוזקה וכתבתי לעצמי כמה מילים, לא ידעתי שאפרסם אותן ובאמת כתבתי לעצמי אבל עכשיו רוצה לצרף אותן כאן: 

אחים שלנו החרדים. תראו. תראו בבקשה כמה אנחנו צריכים אתכם.

אנחנו באמת באמת צריכים אתכם! רוצה לומר לכם בדמעות שממש יורדות עכשיו.

אחינו החרדים, אנחנו צריכים אתכם שתצילו אותנו, את אחים שלכם, את המשפחה שלכם, את העם שלכם.

כמו שהצלתם היום.

אין לך דבר גדול יותר מלהציל חיים של יהודי. כל המציל נפש אחת מישראל כאילו קיים עולם ומלואו. 

וזה מה שזה: להציל.  לסייע. יחד. רק יחד. רק יחד. באחדות.

אברך חרדי עם נשק הציל היום חיים רבים.

הוא הבין שלצערנו רוצים אויבנו להרגנו, לכלותנו ובכל רגע שלא נדע. ובכל מקום שלא נדע.

הוא הבין זאת. שקודם כל חיים פיזיים. קודם תורת חיים. קודם פיקוח נפש. קודם לחיות. קודם להחיות.

וכמו שיולדת שמביאה חיים לעולם פטורה מהרבה מצוות, או כמו שחולה בסכנת חיים פטור, או כמו שפיקוח נפש דוחה שבת - בכל אלו קודם *החיים*. החיים עצמם. "וחי בהם". בואו נחיה קודם. כולנו.

מקיפים אותנו כמויות מטורפות של אויבים שרק מחכים להרג הבא חס ושלום.

מכל מקום, בתוך הארץ, ומחוצה לה, בערים מרכזיות, ובחורים נידחים, בכל מקום.

והידיעה שיש לנו אתכם, אחים שלנו, גם למעננו, גם למען כל העם, וגם למענכם כמובן - זה קודם כל הגנה. שמירה והגנה. של חיים.

גם אם תהיו שנתיים בצבא ואז לפני ואחרי ותוך כדי תהיה תורה ועוד תורה ועוד תורה,

ומי לנו כמו דוד המלך ע"ה הצדיק העצום שנלחם בגבורה, וכמו שבכל הדורות:

לימד אותנו יעקב אבינו שצריכה להיות גם השתדלות. השתדלות גם של תפילה גם של מלחמה וגם של דורון.

וענקי עולם יצאו למלחמה, להגנה על העם והארץ

והלוואי שכולנו, כל העם באשר הם כמותם.

זהו צו השעה. מלחמת מצווה שאפילו חתן יוצא מחופתו.

יש לנו מצווה גדולה יותר מהצלת נפשות של יהודי? מקיום העם הנבחר של הקב"ה? מהשתתפות עם הקב"ה בכבודו ובעצמו בתחייה והחייאה של עמו בארצו?

כולנו חייבים בכך. כולנו צריכים לכך. לא נצליח לבד. רק יחד.

האחדות שלנו והיחד שלנו תמיד היו הדבר הכי חזק אצלנו.

ואם לא נגיע כולנו יחד חס ושלום לא יהיה מי שילמד פה תורה, לא יהיה, זוהי מלחמת קיום פשוטו כמשמעו.

אם עד לפני 7/10 עוד אנשים חשבו בטעות משהו אחר - לאחר הטבח הנורא התחלחלנו לגלות שזוהי פשוט מלחמת קיום. על הקיום שלנו. ראינו את האמת והבטנו למציאות בלבן של העיניים.

קודם שנחיה. קודם החיים.

ואז בתוך החיים יהיה אפשר ללמוד עוד יותר תורה.

ותוך כדי שירות בצבא זה קיום התורה בפועל ממש. 

ללמוד וללמד, לשמור ולעשות. אנו מצווים גם לעשות וגם לקיים.

נלמד תורה לפני הצבא, נלמד תורה אחרי הצבא, נלמד תורה תוך כדי הצבא, ובעיקר -נקיים את התורה שאנו לומדים בצבא עצמו. וניתן חיים לעם שלם.

וכמה היה חזק לשמוע היום בחדשות: "אברך חרדי הסתער על המחבלים. ירה. הציל. התמגן בדלתות האוטובוס ושוב ירה." וואו! הוא פשוט הציל הציל הציל הציל הציל ירה מנשקו והציל חיים רבים.

ועוד כותרת מעכשיו בחדשות: "מפקד כיתה מחטיבת חשמונאים החרדית היה אחד ממחסלי המחבלים בפיגוע"!

ואני רוצה לצעוק לכל אחד מהם, גם לאברך החרדי וגם לחייל החרדי:

וואו! יהודי יקר!!! תודה!!!

כמה חיים הצלת היום!

וכמה חיים יכול כל חרדי אחד להציל בגיוס שלו להצלת העם הזה!

כל אדם, כל אחד, הוא עולם ומלואו וחשוב כ"כ כ"כ.

זוהי המהות של צה"ל - צבא ה ה ג נ ה. להגן! להגן ולהציל! להציל ולהחיות ממש!

צבא - ההגנה - לישראל

אני מגן על ישראל, על בניו של יעקב אבינו, על בני ישראל, על אמא שלי, על אחותי, על הבת שלי, על ילדיי, על אשתי, על סבתא שלי, על כל העם שלי! אני! זוכה להגן עליהם!

וכמה דקות לאחר הידיעה הזו בחדשות, הגיעה ידיעה חדשה שבה נאמר: "הפלג הירושלמי מבטל את ההפגנות שתוכננו היום בירושלים ערב הפיגוע ברמות". 

בואו לא נהיה פלג שמפלג ומפולג. בואו נהיה באחדות. בואו נבטל את הפלגנות ובואו נחייה וניתן חיים ונציל כמו היום. ולא נחכה לדם יהודי שישפך בשביל האחדות, נעשה זאת עוד לפני.

3. תשובה שכותבת לך מתוך התבוננות בתורה שלנו, בתנ"ך שלנו, ביהדות שלנו:

בדיוק השבוע קראתי את שירת דבורה. ואת שופטים פרק ד וה (במסגרת לימוד הנ"ך היומי של הרב פרנקו).

וכמה התבהרה לי שם עוד החשיבות של היציאה לצבא

וכמה שזו היא היא התורה עצמה.

וכמה דבורה הנביאה דיברה בשבח המתנדבים " לִבִּי֙ {ר}
לְחֽוֹקְקֵ֣י יִשְׂרָאֵ֔ל {ס} הַמִּֽתְנַדְּבִ֖ים בָּעָ֑ם בָּֽרְכ֖וּ ה' {ר}" (שופטים ה, ט)

וכמה היא מתחה ביקורת חריפה על מי שלא הצטרף.

על ראובן שכה חרה לה שהוא לא הצטרף למלחמה עם אחיו היא אמרה:"  בִּפְלַגּ֣וֹת רְאוּבֵ֔ן גְּדֹלִ֖ים חִקְקֵי־ {ר} לֵֽב׃ {ס} טז לָ֣מָּה יָשַׁ֗בְתָּ בֵּ֚ין הַֽמִּשְׁפְּתַ֔יִם {ס} לִשְׁמֹ֖עַ {ר}
שְׁרִק֣וֹת עֲדָרִ֑ים {ס} לִפְלַגּ֣וֹת רְאוּבֵ֔ן גְּדוֹלִ֖ים חִקְרֵי־ {ר}לֵֽב׃ {ס}" (שופטים ה' טו-טז)

למה ראובן לא באת לעזרה וישבת?

וכך מותחת ביקורת על כל שבט שלא נחלץ לעזרה

ומברכת ומשבחת כל שבט שכן יצא לעזרה.

אז משה רבנו העצום

יהושוע בן נון

דוד המלך

כל בני ישראל

כל גדולי עולם בכל הדורות

כל אלו נלחמו!

משמעו של צבא ומלחמה למען העם והארץ הוא משמעו של קיום התורה ממש. ולא להיפך.

כאשר יוצאים להילחם יוצאים להגן. להגן על אחים, על אימהות, נשים, ילדים, תינוקות, סבים וסבתות. להגן על העם שלנו.

4. תשובה שכותבת לך בתור אחות, חלק מהעם

ורוצה לזעוק את זעקתם של הכורעים תחת הנטל

של אנשי מילואים שכבר לא יכולים יותר. שעשו מאות רבות של ימים ופשוט קורסים.

של נשות המילואים ואנשי הצבא שקורסות, פשוט כך.

זוגיות שקורסת.

כלכלה שקורסת.

נפש שקורסת.

גוף שקורס.

לעזור להם ולקחת חלק - זה להציל אותם לא רק פיזית אלא גם נפשית, זוגית, רגשית, כלכלית, הכל.

זה להציל פעמיים את העם שלנו.

וכל אחד נספר, וכל אחד חשוב.

להציל אחים שלי.

וחי אחיך עמך.

עזוב תעזוב עמו!

לא לראות אח קורס ולא לבוא לעזרה

גם כאן זה באמת א ב של התורה ושל היהדות

ואהבת לרעך כמוך

לתת יד, כתף, לשאת יחד.

אנו זקוקים לזה כ"כ

העם, האחים, הנשים, הילדים, אנחנו זקוקים לכם כל כך!

אויבנו עומדים עלינו לכלותנו חס ושלום מכל חזית ומכל עבר ואנחנו קורסים! אנא בואו איתנו יחד ויחד נצליח הרבה יותר! ויחד נינצל ונציל! ויחד נחיה! ויחד נגדיל את התורה עצמה! ויחד ניצור מציאות שיוכלו ללמוד תורה בשלווה בלי איום קיומי וסכנת חיים, ויחד נציל נפשות ובאמת גם את הנפש והבית והחיים גם בעומק שלהם ולא רק בפיזיות שלהם.

5. תשובה נוספת - חמישית ואחרונה שאותה הפעם לא אני כותבת אלא מצרפת את דבריו של נתנאל אלינסון שכתבם ממש לאחרונה בנושא:

"מה גורם למקום להפוך את תורתו לסם מוות? מהי תורת חיים?

הדברים הבאים דורשים רגיעה קלה וכוס קפה. ניסיתי לקצר מחשבות ארוכות לכמה שורות קצרות, לעתים רק רמזים. עדיין יצא מעט ארוך מהרגיל, ובכל זאת המילים הללו בנפשי. כך אני מרגיש: 

תורת חיים היא, בפשטות- תורה שיונקת מהחיים. מכל החיים: מהמשפחה, מהזמנים המשתנים, מהאדמה, מהכאב של החבר, מהתרבויות השכנות שאיתן היא באה במגע. היא מביאה את לשד התורה העצמי הבלתי משתנה, אבל מקבלת חמצן מגלגל החיים המשתנה בכל יום.

אבל כפי שאומר המאמר התלמודי הידוע על התורה: 

"זכה נעשית לו סם חיים, לא זכה נעשית לו סם המוות".

איך תורה הופכת מתורת חיים לסם מוות?

אם תורת חיים היא חיבור לחיים, הרי כשהיא מתנתקת מהחיים עצמם היא עלולה להפוך לסם מוות. כמו גב מים שהתנתק מהנחל החי, והוא עומד בצד, מעלה ירוקת וזחלי יתושים עד שמימיו אינם ראויים לשתיית אדם. ממיתים.

ואם כך, מקומות שמתיימרים להגיד שתורתם שלמה רק הודות לזה שהיא כמה שיותר מנותקת מלשד החיים עצמם- הרי שהם מתקרבים לכיוון סם המוות.

מקומות אלו ינסו לטעון לפעמים שהכל מכל וכל מצוי אך ורק בתוך התורה עצמה. 

ואז אין צורך ללכת לרופא אלא לרב- כי הכל מצוי בתורה.

ואז אין צורך ללכת למי שמבין בנפש האדם אלא לרב- כי הכל מצוי בתורה.

ואז אין צורך לתת לחוקרים ולחכמים להכריע בתחום ההתמחות שלהם- כי הכל מצוי בתורה.

וכמובן לשיטתם לא בכל תורה. אלא רק בזו המדויקת, הספציפית, של הזרם שלהם.

העניין הוא, שהמחשבה שהכל כולל הכל מצוי בתורה- הוא היפך התורה. כי גם התורה עצמה לא טענה שהכל מצוי בה. התורה מעולם לא טענה שצריך ללמוד ממנה פיזיקה, ביולוגיה, פסיכולוגיה, קרימינולוגיה. לא כי התורה לא עליונה, אלא פשוט כי תכליתה היא אחרת:

לייצר אדם מוסרי כמה שיותר, אדם שהולך בצלם האל, מנסה להידמות לדרכיו, ומתוך אהבתו אותו- להיטיב עם העולם הסובב אותו. 

התורה בהחלט נוגעת בהמון נושאים נפלאים שקשורים להמון דברים, אבל לא הכל כלול בה.

ההבנה הזאת, שבעבר הייתה פשוטה, מעט היטשטשה בגלות: 

"במחשכים הושיבני- זה תלמודה של בבל".

תורת הגלות חשבה לעתים שהכל כלול בתורה, ועל כן ניסתה להוציא מכל קוצו של יוד תילי תלים של הלכות. זה נפלא, זה מתוק, זה חריף, זה תורה לכל דבר, וזה גלותי.

תורת ארץ ישראל היא תורה היונקת מהחיים עצמם. כשמה כן היא: תורה של ארץ. של ארציות. לא רק תורה של אהבת הארץ, החרצית והרקפת, אלא תורה שמכניסה פנימה בברכה את הארציות כולה ומה שנובע ממנה. זו תורת ארץ ישראל. 

זו תורה שהולכת לחכמה ואומרת לה- אחותי את!

וכך, תורת ארץ ישראל הולכת אל הפיזיקה ושואלת אותה- מה יש לי ללמוד ממך? נהדר! את זה אקח ממך. לא הכל- אבל הרבה. 

היא הולכת אל הפסיכולוגיה ואומרת לה- אהלייין! שמעתי שגילית כמה דברים נהדרים בשנים האחרונות, מה אפשר לקחת ממך? תודה רבה, נראה לי שיש לך כמה דברים מצוינים שמתאימים למגמה הכללית שלי. 

וכך ממשיכה לה תורת ארץ ישראל גם אל אומות העולם. היא לא מפחדת מהן. היא לא אומרת בקול ארסי ונוטף זעם "תרבות המערב". הפוך. היא באה לתרבות המערב ואומרת לה- שמעתי שהיו לך כמה הברקות מצוינות במאתיים השנים האחרונות- אני אקח כמה, וברשותך, יש לך גם כמה יציאות לא משהו, אותן אני משאירה בחוץ. וכך הולכת לה תורת ארץ ישראל אל תרבות האסלאם, והמזרח, ואפריקה, ומתחייה מכל אחת מהן בעוד מעט, כפי שהיה לאורך כל ההיסטוריה הישראלית כשלקחנו ניצוצות מהתרבויות עמן באנו במגע. אל תאבד את זהותך, אבל מותר לך לקחת דברים מן החוץ.

וקשה מאוד לשחרר מהתפיסה של תורת בבל. על רבי זירא מסופר שעשה מאה תעניות כדי לשכוח את תורת בבל לפני שעלה לארץ. אני לא חושב שצריך לשכוח תורת בבל, אבל גם לא לשכוח- שחזרנו ארצה כדי להוסיף קומת תורת ארץ ישראל.

וכל אחד משבטי ישראל מביא חיבור אחר לאותה תורת חיים: 

זבולון ממסחר בקצווי תבל, ראובן מחוכמת המדבר בו נדד, אשר מהעושר העולמי, דן מהאוניברסאליות, יוסף מהחיבור לאדמה והחול, יהודה מהתפיסה הלאומית, בנימין מראיית הטוב הישראלי הכללי, שמעון מתוך אמת בלתי מתפשרת, נפתלי מהסוד והנשגב, גד מהחייתיות האנושית ויששכר מגרמי השמיים של היקום הבלתי נתפס. כך קרה בשבטים הקדומים בעבר, כך קרה לאורך הגלות, וכך קורה בגלגולים הרעיוניים של השבטים היום.

אבל, יש גם את שבט לוי.

תפקיד שבט לוי, מאז ומעולם היה להעביר את התורה מדור לדור, כפי שהיא. לשמור על הלב בעצמו, על לשד התורה, כפי שניתנה מסיני. כמו אב שמעביר לבנו כד יקר שיש לשמור עליו מכל משמר, מאב לבן מאם לבת. כד קטן, חתום, שלא בא במגע רב עם החוץ. תורת שבט לוי היא התורה הנקייה, המדברית, הקבועה.

נכון.

אבל יש לזכור שני דברים: שבט לוי שזה תפקידו הוא רק שתיים עשרית מהסיפור הישראלי. אם אותו שבט לוי מנסה לגרום לכולם להיות בתפקיד שלו- הרי שהוא מבטל את תורת החיים של השבטים האחרים וסופו שימית גם את עצמו.

ושנית: שבט לוי מעורב בכל עם ישראל. הוא לחם במלחמות ישראל ולפעמים אף הוביל אותן (למשל בימי החשמונאים שכל המאבק הובל על ידי הכהנים בני לוי). אבל זה יותר מזה: שבט לוי היה מפוזר ב 42 ערי לוויים, והיה מחויב להיות מחובר בצינור חמצן לעם דרך המעשרות אותם הוא קיבל. יש לדבר הזה משמעות גדולה: השבט הזה לא יכול לבעוט ולבזות את מי שבזכותו הוא חי.

ברגע ששבט לוי חושב שרק הוא "בני האור" וכל השאר הם בני החושך, ברגע שהוא כופר בטובה ומבזה את כל מי שאינו כמוהו, הרי שזה סופו. 

הוא החמיץ את הסיפור הגדול. את זה שתפקידו, הוא בסך הכל חלק מתורת חיים גדולה שבה לכל זרם יש את דרך הביטוי הייחודית שלו. 

הסכנה בהתנתקות של שבט לוי מהכלל הייתה ידועה, מופיעה במקרא, וכתבתי עליה מאמר נפרד. אבל בקצרה: המקרא הדגיש כל הזמן לשבט לוי שלא ישכחו בלימוד התורה שלהם שהם חלק מהכלל. אפיזודה תנכ"ית ידועה של התנתקות כזאת היה בתקופת בני עלי, והיא הסתיימה רע מאוד. 

שבט לוי יכול לשאת את תורתו, תורת חיים, בגאווה גדולה ובסנכרון נפלא עם תכונות השבטים האחרים. אבל ברגע שהוא מתנתק מהכלל, לא רק שתורה אין בו, אלא סם מוות של ממש."

זהו בינתיים.

מקווה באמת שדברים היוצאים מן הלב יכנסו אל הלב.

לקח לי זמן רב לכתוב ובאמת שכתבתי כאן את הלב שלי, מתוך מקום שרוצה אחדות ואהבת אחים, מתוך מקום שבאמת מבקש את ההצלה הזו יחד, את הבאת החיים פשוטו כמשמעו לעם שלם יחד.

ב"ה שיהיו רק בשורות טובות

ואחדות שלמה בינינו 🙏

קראתי כל מילהמחפש אהבה

היה מרגש מאוד.

הנה, לרגע פגשתי שוב את הדרכי נועם המפורסם של הדת"ל שלא הבנתי לאן הוא נעלם.

מסתבר שעדיין ישנו.

ריגשת אותי ממש, פתאום הרגשתי שכולנו עם אחד, שבאמת אכפת לנו אחד מהשני.

שכולנו אחים שאוהבים אחד את השני, ורוצים שיהיה לו טוב.

דווקא בזכות התגובה המדהימה הזו, תרשי לי לשתף בכנות במה שעד עכשיו לא אמרתי.

אני קרוע.

קרוע בין שתי עולמות.

מצד אחד, מה שעם ישראל עובר ועבר פשוט ניפץ לי את הבועה שחייתי בה.

אני נשרף מבפנים, מרגיש שאני לא יכול עוד להיות מנותק מהגורל שלנו.

מרגיש שזה עוול אינסופי, שבכל רגע אני ממש מקיים עבירה.

מצד שני, אי אפשר למחוק בבת אחת חינוך של 23 שנה!

בעומק התודעה שלי מונח שאסור להיות חלק מכל העם. שצריך להתנזר. להיבדל.

לא חלילה מתוך התעלמות, אלא כדי לשמור על הנשמה שלי נקייה וטהורה.

אני גם יודע שמה שמתאים להרבה אנשים אחרים, לי פחות מתאים. כי אני חלש אופי.

נסחף אחרי הזרם.

וזה עוד בלי לדבר על המחירים שאני הולך לשלם, במשפחה, מול אשתי, עם הסביבה.

אבל זה בוער בתוכי כמו הר געש שעוד רגע הולך להתפרץ.

הוא כבר התפרץ.

האמת שלפני שבוע התגייסתי לקודקוד...

מתחיל לשרת עוד חודש.

לך אני יכול להגיד שאני שואף להרבה יותר. אבל שהתחשב בתנאים שגדלתי בהם - רק דרך קודקוד אני יכול להתחיל את התהליך הזה.

ואני מפחד! מאוד!

תשאלו את הסביבה שלי, הפכתי לבן אדם עצבני, בלי סבלנות.

אני משתוקק לתת לעם ישראל, אבל לשמור ביחד על הנשמה שלי.

משתוקק להיות חלק מהעם הזה, אבל כשחונכת שלהיות חלק מהעם עלול להביא לקלקול, זה ממש קשה!

אני יודע שזה לא נכון, אבל מצד שני: מישו פה יכול לספק לי את הנוגדנים שחסרים לי???????????????????????????????????????

בטחאריק מהדרום
אתה צריך רב שתוכל לשאול אותו כל שאלה באמונה והשקפה כולל הכפירה הכי עמוקה ושאלות על עבודה זרה.

זה הנוגדן שאתה צריך.

בהצלחה.

ראשית, התרגשתי מאוד. זה לא מובן מאליו.נקדימון

שנית, יש לי רחוק משפחה שהלך לקודקוד. הוא לא פחות חרדי היום. ואם התקבלת אז זה גם מעיד על הרמה שלך וממילא אתה בעז"ה אמור להיות עם חבורה טובה בהחלט.

וכמה הצעות:

א. הלחץ מובן, והוא טבעי. יחד עם זאת, הייתי ממליץ על קלמנרבין. תוסף טבעי להרגעה. לא ממכר. לא כימי. יש בכל בית מרקחת, זה פופולרי. הרב יוסף זריצקי (נחשב למומחה כשרות מהחזקים בארץ, למיטב ידיעתי. חרדי) פסק שזה בסדר מבחינת כשרות. תמיד אפשר לנסות תוספים אחרים, אם יותר מתאים לך כשרותית.

אבל אני בהחלט ממליץ. גם תקל על עצמך עכשיו, וגם תבוא אחרת לחודש הבא. זה רק ברכה.

ב. אתה לא אמור "למחוק" חינוך של 23 שנה כי אתה לא מתגייר אלא רק מתקן חלק מהדברים. השאיפה היא מה שכתב הרב קוק "הישן יתחדש, והחדש יתקדש".

אני לא זוכר כרגע שמות, אבל זכור לי שיש קהילות חדשות של חרדים עובדים, של חרדים ציוניים, וכדומה (אני לא מדבר על מודרניים אלא קהילות חרדיות אמיתיות אבל קנאטש משל עצמן). ייתכן ואתה צריך לחפש כאלה. אולי שם תוכל למצוא רב שבאמת יהיה לך מתאים. חרדי מצד אחד שמכיר את עולמך הפנימי וגם חושב ברמות רבות כחרדי קלאסי, ומצד שני מחזיק בהשקפה משלבת ובוגרת על עולם החול ועל היחס למדינה.

אני לא מדבר על לעבור לגור במקום אחר אלא פשוט על דמות להמשיך לקבל ממנה תורה ולפנות אליה בשאלות כשצריך. כל דבר בעיתו.

בלי נדר אשתדל לחפש קצת אולי אמצא שמות.

ג. תזכור תמיד ש"סטטוס קוו" הוא כמעט תמיד פיתרון טוב. כלומר בזמנים שבהם יתגברו הבילבולים או הרגשות הסוערים (וזה משהו שהוא נפוץ בחוויה האנושית לכולנו), אתה תמשיך במעשיך ואל תשנה כלום - עד שדברים יירגעו. ככה אתה תמנע מעצמך לעשות טעויות או לשנות/לפתח הרגלים שאחר כך לא תרצה בהם.

זו עצה שאני נותן מניסיון אישי. ב"ה שאימצתי את האסטרטגיה הזו בגיל מוקדם.

ד. דווקא נראה שאתה בונה את עצמך. גם לפני שאמרת שאתה הולך לקודקוד. עצם הנוכחות שלך כאן היא ההיפך מהזרם. לכן לא הייתי ממהר להסיק מסקנות על האופי שלך. זה עצמו עצת היצר.

אם אחשוב על הצעות נוספות, אוסיף אותן בלנ"ד.

שיהיה לך בהצלחה רבה ובסיעתא דשמייא גדולה! 

תודה רבה, חיזקת!מחפש אהבה

מחכה להמשך ממך

וואו תודה רבה לךנגמרו לי השמות
עבר עריכה על ידי נגמרו לי השמות בתאריך כ' בסיוון תשפ"ו 17:45

על הדברים,

על הדיון המכבד,

על הרצון הכנה והטוב,

ועל האחדות הזו.

ריגשת בחזרה.

שומעים מאוד את הקריעה הזו שאתה מרגיש

קטונתי באמת מלייעץ, אבל מה שכן ממליצה זה פשוט להתפלל לקב"ה על הכל. גם על כל זה.

ממש לומר לו במילים שלך כמה אתה מרגיש קרוע וכמה אתה צריך כוח, הכוונה, בהירות.

בעזרת ה' שבידו הכל הוא ישלח לך את כל מה שאתה זקוק לו.

ועוד דבר חשוב - לגבי זה שאמרת על עצמך שאתה חלש אופי - תדע שזה נשמע בדיוק להיפך!

נשמע שיש לך אופי חזק מאוד מאוד

עם אכפתיות גדולה, עם בחינה של הדברים, חיפוש האמת, המהות, לא לוותר, לדבוק, להתמיד, להיישיר מבט למציאות.

אז ממש הייתי ממליצה לך לסגל את תפיסת המחשבה הטובה *על עצמך* ועל מי שאתה.

מתוך מבט חומל, אוהב, רואה את הטוב והאיכויות שבך, ולא ממבט ביקורתי או מאשים שמגדיר עצמו-עצמך כחלש אופי חלילה. זו נשמעת תפיסה ואמונה מגבילה ואף לא נכונה כלל.

יש לך אופי חזק!

ואתה נשמע אדם חזק וטוב!

וממש ישר כוח גדול, זה ממש מרגש לקרוא כל מה שכתבת!

נ.ב. מאז ההודעה שכתבתי אתמול עלו לי עוד כמה דברים שרציתי להוסיף ולא בטוחה שכבר אפשר לערוך את ההודעה אז מוסיפה אותם פה:

אז בהמשך לסעיפים שכתבתי בהודעה הראשונה, שכחתי לציין כמובן שגם אברהם אבינו ויעקב אבינו וכל ילדיו של יעקב אבינו - השבטים - נלחמו גם הם. מתוך נחישות וגבורה ועוצמה.

וכמו שמעון ולוי שמחקו *עיר שלמה* על מעשה נבלה באחות שלהם ולא הסכימו לקבל שכך חלילה יעשו את אחותם ופשוט מחקו עיר שלמה - אז קל וחומר אנחנו שנעשו מעשי זוועה אחד אחרי השני לעוד אחות שלנו ועוד אחות שלנו ועוד אחת ועוד אח שלנו ועוד ועוד - הכיצד לא נזעק את זעקתם? הכך יעשו את אחיותינו? ולא נצא לזעוק את זעקתן ולהציל את מי שאפשר?

אחיות רבות. עם שלם. גם מכך אנו לומדים.

וכמו שנאמר שאם רואה אדם אישה טובעת בנהר אל יהיה חסיד שוטה חלילה אלא יציל אותה ודאי!

אז אם אותה צריך להציל, על חשבון זה שבסתם יום רגיל ודאי שיש שמירת נגיעה וכו', אבל כאן, שוב, זהו פיקוח נפש! קל וחומר שצריך להציל כאן עם שלם.

עם שלם שטובע. אישה שטובעת בנהר, ועוד אחת, ועוד אחת ועוד עם שלם - אז לעזוב בצד את כל ה"שמירת נגיעה" של היומיום (כמשל) - ובפיקוח נפש פשוט מצילים! ולא נהיה חלילה חסיד שוטה אלא נציל. זוהי התורה עצמה.

וכן באמת שאחים שלנו קורסים ממש ממש. קורסים פיזית וקורסים נפשית והכל כמו שפירטתי - וחובה עלינו להציל אותם. ולתת יד.

ממש כמו "ויגש יהודה"!

כמה הוא ניגש

יהודה, היהודי

ואמר על אח שלו, בשר מבשרו "אנוכי אערבנו מידי תבקשנו"!

הערבות ההדדית.

לא להשליך לבור.

לתקן את חטא האחים.

לא להשליך אחים שלנו לבור ולקרוס לבד.

להיות ערבים להם. כולנו אחים.

מבשרך אל תתעלם.

הוא אח שלי.

אז לגשת

כל יהודי באשר הוא

לעשות ויגש יהודה

ולהיות ערב לאח שלו

ולתת יד יחד איתו בהגנה ובשמירה ובהצלה על כל האחים שלנו.

לא הבנתי אם אתה עריק או לאמרגול

אמרת שלפני שבוע התגייסת לקודקוד

אבל בהודעה הפותחת שאתה עריק

לא הבנתי…

בכל מקרה, אם אכן תשרת בצבא- מאחלת לך בהצלחה רבה, ומודה לך מכל הלב על החלק שאתה לוקח בהגנת העם והארץ. 

לא רוצים לשנות אותךנפשי תערוג

הצבא צריך חיילים

כמה פשוט

אני רוצה לשנות אותואריק מהדרום

דבר בשם עצמך.

אני לא מבין את התוקפנות שלךנקדימון

מגיע אדם שרוצה בשיח, שמתאר את התנועה הפנימית שבו, שמשתף בקרע שלו ובמחירים שהוא מוכן לשאת, שחושף שהוא אזר אומץ ועשה צעד להתגייס למסלול של "קודקוד", שמבקש עצה ותושיה

ואתה ממשיך לחבוט ולחבוט? למה?

תוציא את הקיטור על הפלג הירושלמי, אבל על אדם שבא להתקרב, לדבר, להתגייס? על אדם שנמצא בשיאו של תהליך עם עצמו? מה קורה לך?

הוא לא מתחרה מולך, אתה תנצח בכל פרמטר, בסדר? למה התוקפנות הבלתי פוסקת הזו?

אני לא מבין על איזה תוקפנות אתה מדבראריק מהדרום
איזה לחבוט ואיזה נעליים וכך עניתי לך גם כששאלת אותי בפרטי, אם כבר תוקפנות כלפי נפשי תערוג וגם זה אולי.
זה באמת מוזר - התגייסתי ואני עריק ביחד..מחפש אהבה

חסר סנכרון במערכות.

בקרוב יש לי יום מאסר ומשפט לשם הפרוטוקול.

תודה על התגובות החמות.

מחר בע"ה אקרא לעומק ואגיב

לילה טוב

איזה סבל זהאריק מהדרום

שלושה שבועות לא להתקלח, כל שנה מחדש, אנשים בעבודה מתרחקים ממני, ישן על הספה, אפילו הילדים לא נעים להם ממני "אבא מסריח איףףף" הם עוד רגע בני מצוות מסכנים ויצטרכו גם להקפיד על מנהג אבות.

אתה באמת מקפיד על זה?משה

גם לא מקלחת צוננת מינימלית?

משה, אתה שואל שאלות כאלו?הסטורי

לך צריך להזכיר שזו ההטרלה השנתית של @אריק מהדרום ?!

לא קלרקאני

מחזקים את ידך במנהג החשוב

זה ממש קשהמישהי חדשה:)
אצלינו מקפידים בתקופה הזאת על מרחק 2 מטר אחד מהשני, כמו בקורונה. 
אתה מגזים וסובל.חוזר תמיד לאשתי

הכלל הוא: מתי שקיימת בך שנאה ליהדות ולהלכה זה אומר שמשהו לא תקין.

ההלכה מודה שבמקרה שלך יש מקום להקל.

אתה יורה לעצמך ברגליים, אף אחד מלבדך לא אשם במצב הזה.

הבחירה בידך - להמשיך לסבול סתם, או להקשיב להלכה האמיתית.

אני בתמישהי חדשה:)

והבנתי שזו הטרלה קבועה. אז הצטרפתי.

חבר, אתה חדש בפורוםהסטורי

לא יודע למה הגבת למגיבה שמעליך ולא לפותח, אבל מוזמן לחפש בכרטיס שלו

לא יכול כבר עם שלושת השבועות האלה - צעירים מעל עשרים

רבותי, אתם לא מגזימים קצת?......נחלתאחרונה

אסור לרחוץ בימים קרירים במקומות מזיעים?

ולהשתמש בתיאודורנט אם זה לא עוזר?

זה באמת לא קל. בגלל זה אני משתדל4ne1

לא להתקלח כבר מי"ז בתמוז כדי שיהיה לי קל בתשעת הימים.

היום יש ספריי מסריח שאפשר להתיז וזה פותר את העניין.

הבעיה שנגמר המלאי

נו למה אני מתאמץ בכללאריק מהדרום

אם הורסים לי את זה כל שנה, דווקא השנה יש הרבה חדשים בפורום.

נראה לי זו השנה ה14 או ה15 לשרשור הזה.

אגב סבא שלי ז"ל תקופה ארוכה חשב שזו באמת ההלכה ולא החה מתקלח בשלושת השבועות רק בערבי שבת.

עד היום יש אנשים שמתקלחים פעם בשבתנקדימון

בשבת ראש חודש, הכוונה

הצילו! ווטסאפ נחסם לי ללא סיבה נראית לעיןמתוך סקרנות

ווטסאפ נחסם לי ללא הודעה מוקדמת, וללא סיבה נראית לעין.

המליצו לי לבקש בדיקה,ביקשתי, ואחרי שנייה נאמר לי שאי אפשר ושאני חסום הרמטית...

יש למישהו מושג איך קורים דברים כאלו, ומה עושים?

יש לזה כמה סיבותHakuna.Matata

1. וואצפ משתמשת באלגוריתם שמזהה הודעות תפוצה. וחוסם את החשבונות, כדי שמשתמשים ישלמו על השירות.

2. כמה אנשים התלוננו עליך (קורה בעיקר לנערים שעושים מעשי קונדס)

3. שימוש בוואצפ בצורה שגורמת לחשוב שעושים שימוש מסחרי. - הוספת אנשים בכמות גדולה. או יצירת מלא קבוצות. 

ממש תודהמתוך סקרנות
אין לי הודעות תפוצה,והבנתי שצריך כמות גדולה ממש של מתלוננים כדי לחסום מספר, לא?
לא יודע כמה זה ממש גדולהHakuna.Matata
אני עם יודע שבשנה האחרונה זה קרה להמון אנשים .

לפעמים זה קורה בגלל תוכנות צד שלישי.. למשל כאלה ששומרות הודעות..

הזיה, אז מה עושים?מתוך סקרנות
אני לא במצב הזהHakuna.Matata

אבל אם באמת וואצפ לא מוכנים להחזיר לך את המספר

תוכל אולי להחליף מספר בחברת סלולר.

תודה.זה מה שעשיתי בנתייםמתוך סקרנות

אבל צריך להתחבר לקבוצות מחדש.

גם הרבה התכתבויות נעלמו וכו'.

האם התחברת דרך משהו אחר (אפליקציה/אתר) לוואצפ?11111

או שנתת רשות למישהו/משהו לעשות את זה?

לא מכיר בכלל את האופציהמתוך סקרנות

רק ווטסאפ ווב.

אולי פעם אחת התחברת בטעותHakuna.Matata

לאיזה אתר פייק של הווב?

השערה רחוקה. אבל אולי.

הכול יכול להיות,אבל בזמן שנחסם הטלפון היה בתיק בכלמתוך סקרנותאחרונה

תלונה על הפרסומת באתר של בנק יהבעל סף ייאוש

לא יודע כמה מכם לקוחות של הבנק הזה כמוני (שאמור להיות סוג של בית עבור עובדי מדינה) אבל כבר תקופה ארוכה שהבנק משתמש בדמותו של "ראובן" (המוכרת מהתכנית 'ארץ נהדרת'). דמות זו מבוססת כולה על לעג מוקצן, הגחכה וסטראוטיפיזציה של האדם הדתי-מסורתי, על שפתו, מנהגיו ואורח חייו. הפיכת דמות נלעגת זו לפנים של הבנק, תוך שימוש שוטף במטבעות לשון מעולם המושגים היהודי ככלי סאטירי מזלזל, מייצרת תחושה קשה של ביזוי המורשת והמסורת היהודית.

הגשתי תלונה בנושא בתיבת פניות הציבור של הבנק.
אשמח אם כמה שיותר מכם תוכלו לעשות זאת גם בתקוה שנוביל לשינוי נצרך בעניין. להלן פנייה שניסחתי בסיועו האדיב של הצ'אט.

הנדון: תלונה דחופה – פגיעה ברגשות דתיים וזלזול ביהדות בפרסומי בנק יהב

אני פונה אליכם כדי להביע מחאה נמרצת ולהגיש תלונה רשמית נגד קמפיין הפרסום הנוכחי של בנק יהב.

לאחרונה נחשפתי לפרסומות של הבנק באמצעי המדיה השונים. הפרסומות הללו מתאפיינות בקו המציג תכנים, סמלים ומנהגים מהמסורת היהודית בצורה מזלזלת ופוגענית. הדבר נעשה מתוך בחירה מודעת לעשות שימוש בציניות ובסרקזם, במסווה של "הומור" או קלילות, במטרה למשוך תשומת לב מסחרית.

כדוגמה מובהקת לכך, הבנק בחר להציב כפרזנטור את דמותו של "ראובן" (המוכרת מהתכנית 'ארץ נהדרת'). דמות זו מבוססת כולה על לעג מוקצן, הגחכה וסטראוטיפיזציה של האדם הדתי-מסורתי, על שפתו, מנהגיו ואורח חייו. הפיכת דמות נלעגת זו לפנים של הבנק, תוך שימוש שוטף במטבעות לשון מעולם המושגים היהודי ככלי סאטירי מזלזל, מייצרת תחושה קשה של ביזוי המורשת והמסורת היהודית.

הפיכת ערכי יסוד, מושגים דתיים ומנהגים יהודיים לכלי ללעג ציני פוגעת עמוקות ברגשותיהם של אזרחים רבים במדינת ישראל – דתיים, מסורתיים וכל מי שתרבות ישראל יקרה לליבו. הומור או פופולריות טלוויזיונית אינם מהווים הצדקה או "עיר מקלט" לביזוי מכוון של קודשי ישראל ושל אורח חיים יהודי בפרסומת מסחרית.

מוסד פיננסי מכובד הפונה לכלל הציבור בישראל אינו יכול לגלות אטימות כה בוטה כלפי קהל לקוחותיו והציבור הרחב. חופש הביטוי והיצירתיות הפרסומית אינם כוללים את הזכות לרמוס ערכי דת ומסורת בציניות בוטה.

לאור האמור, אני מבקש מהגורמים המפקחים לבחון את הנושא בדחיפות, להורות על הפסקת שידור קמפיין פוגעני זה, ולדרוש מהבנק לפעול מתוך כבוד מינימלי לערכי היהדות בפרסומיו העתידיים.

בברכה,
[שמך המלא]
[פרטי קשר: טלפון ואימייל]

https://www.bank-yahav.co.il/public-inquiries/

הבעיה היא שהעסיקו מישהו שהופיע בתוכנית מזלזלתארץ השוקולד
או שהם זלזלו?
שהשתמשו בדמות מהתכנית כפרזנטור לבנק בפרסומות שלהםעל סף ייאוש

וכמובן שילמו לו ביד רחבה עבור שירותיו אבל התלונה שלי היא על הבנק, לא עליו כאדם פרטי וכשחקן.
בפרסומת הוא על תקן הדמות, לא השחקן בחיים האמיתיים שמגלם אותה.

אוקיי, מפריע לך ההעסקה של מישהו ספציפיארץ השוקולד

עקב התנהלותו במקום אחר.

לא תומך בהסתכלות הזו אבל מבין את דבריך

ממש לאעל סף ייאוש

אין לי עניין אישי איתו. שיהיה בריא ויחזור בתשובה שלמה במהרה.
הוא מופיע בפרסומת בדמות אותה הוא מגלם בתכנית, לא בדמותו הפרטית בחיים "האמיתיים".
ושוב פעם, הבעיה שלי היא עם הבנק, לא איתו. בעיני לא פחות מחילול השם בפרהסיה, שממומן לפחות בחלקו על ידי לקוחות הבנק שאני ביניהם.

חבל שאני לא בבנק יהב. הייתי מנדנדת להם.נחלת

אני לא צופה בארץ נהדרת, כי מתארת לעצמי שיש שם

הצגות כמו אלו שהזכרת, אבל פעם אחת כן הסתכלתי

והם בדיוק הציגו את בכירי החמאס בקטר. זה מתחיל

בערביה המבקשת באנגלית תרומות עבור תושבי

עזה המסכנים, כשברגע החמסניקים מתהוללים

בבית מלון יוקרתי. זה היה משעשע. ממש.

הבעיה שלך עם הבנק היא בהעסקה שלוארץ השוקולד
ובפרט שהוא מתחפש כמו הדמות, לא במה שהוא עושה דרך הבנק.
אותה דמות מבזה היא הפרזנטורפתית שלג

@על סף ייאוש ישר כח.

אני מתלבט אם יש טעם להתלונן כאשר אני לא לקוח הבנק

נראה לי קצת מצחיק להתלונן אם אתה לא לקוחארץ השוקולד
בוא נגיד את זה ככה- לפי דעתיעשב לימון

לפעמים גם פרסום שלילי הוא פרסום

ולראות אדם עם כיפה בפרסומת זה יותר טוב מלראות אישה עם חולצה פתוחה, שיער גולש וחיוך מפתה.

וכן באופן כללי במדינה שלנו ובפרט בעולם הפרסום והמדיה היחס לתורה ולמצוות נע בין פרסום טוב וחיובי ואמיתי ועד לפרסום נלעג. אנשים שמניחים תפילין ואחר כך יוצאים למסיבה, אנשים שיוצאים לבר בשבת ומאחלים שבת שלום, משפיעניות רשת שמקבלות על עצמן ללבוש חצאית אבל על החלק העליון מי מדבר..

הדברים רחוקים מלהיות מושלמים. אבל יש כאן בסיס רחב של מסורת, בסיס רחב של יהדות ושל מודעות דתית ברמה כזו או אחרת. ומתקדמים לכיוון גאולה שלמה במהרה בקרוב.

נקודה למחשבהפשוט אני..

כשיוצרים פרסומת,

אחת המטרות היא לייצר באז, לגרום לכולם לדבר עליה.

כשאתה כל כך מופעל מהפרסומת הזאת, ואתה כותב עליה בפורום וגורם לעוד אנשים להיחשף אליה ולבנק עצמו, אתה ממש משחק לידיים שלהם.

כבר כתבתי פעם, איך סיפר לי אדם שעבד במשרד הפרסום של AIG, על הישיבה שבה הוחלט לקחת את אסי עזר ובן זוגו כפרזנטורים - לראשונה בישראל (עד אז היו להט''בים פרזנטורים אבל רק כיחידים, בלי בני הזוג שלהם, כלומר לא הוצגה זוגיות להט''בית באף פרסומת).

הוא אמר לי שהמחאה של כמה קבוצות נגד הפרסומת לא רק שלא הפתיעה את החברה או גרמה לה לחזור בה, אלא הייתה ממש אחת הסיבות לבחירה הזאת. כי לקחת עוד זוג כמו שכולם לוקחים זה משעמם, מי ידבר על הפרסומת הזאת אם יקחו אליה עוד זוג של גבר ואשה?

אז אנשים כעסו, התלוננו, והזוג הזה ממשיך לפרסם את החברה כבר שנים רבות.

לא בשולי הדברים:

כשהייתי תלמיד הייתה לחברת yes פרסומת שעשתה צחוק מהחרדים, ראו שחקנים בלבוש חרדי רוקדים ושרים במחאה על כך שהאיכות של yes טובה מדי ולכן רואים את הנשים הלא צנועות בצורה איכותית מדי.

Now the shikses look well, you will go to the hell.

שלחתי תלונה לרשות השנייה, מתוך ידיעה שזה לא ישנה דבר אבל לא יכולתי לשתוק. אחרי מספר שבועות קיבלתי בדואר מכתב חתום על ידי נציב התלונות של הרשות, והוא כתב לי שבעקבות המכתב שלי ושל עוד אנשים שהתלוננו, הוא הורה להוריד את הפרסומת.

אבל ההבדל הוא שאני התלוננתי על פרסומת שהייתה פוגענית בפני עצמה, לא כי יש בה פרזנטור שמחוץ לפרסומת הוא פוגע.

תודה על ההתייחסותעל סף ייאוש

בנוגע לסייפא של דבריך, בפרסומות לבנק באינטרנט וברדיו הוא מופיע בדמות מהתכנית, לא כעצמו בחיים האמיתיים והוא  משתמש בביטויים המאפיינים את הדמות בתכנית, ומזלזל במסורת ישראל  בפרסומת עצמה ולא מחוצה לה.

בנוסףעל סף ייאוש

כשחברה מסחרית משתמשת בזוג להטבים לפרסומת, עד כמה שהדבר מפריע לי ברמה האישית והיהודית אין לי ביקורת ממשית על העניין. שיעשו מה שטוב להם. הם לא מקטינים או לועגים לציבור אחר. לפחות לא באופן ישיר.
במקרה של בנק יהב מגחיכים ולועגים לציבור שלם המחזיק במסורת ישראל.

דמיין לעצמך גוף מסחרי שהיה משתמש כפרזנטור בדמות מגוחכת של להט"ב שמקטינה, לועגת  ומזלזלת בפומבי בכל אורח החיים הלהט"בי. אתה יכול לתאר לעצמך איזה סערה זה היה מייצר בשניות.

איך למשל הוא מגחיך את היהדות בפרסומת?פשוט אני..

אני לא רואה את הדמות כדמות דתיתנפשי תערוגאחרונה

אלא דמות שמסמלת את הבחור שחצי חזר בתשובה ופתאום מתנשא על כולם ומבין יותר טוב מכולם ביהדות

לפעמים גם גם מבין את היהדות בצורה לקויה וצרה (בגלל שלא באמת למד אלא לימד את עצמו)

אבל הוא לא דתי.

הוא מסורתי מינוס

איך אתם בתשעה באב? מה הלו"זחוזר תמיד לאשתי

מבחינת תוכן, איך אתם ממלאים את היום?

היה יפה ומעניין שהשואל עצמו יפרט ואז ישאל אחרים …פ.א.
או שאתה @זיויק, שרק שואל ולעולם לא משתף מעצמו 
שנה שעברה בערב הייתי בכותל הקטןניגון🌿

ואוו היה מדהים ועוצמתי... ממליצה

ובבוקר פחות יש מה לעשות😒 אממ ללמוד קצת.. אולי ללכת שוב לכותל לסוף הצום 

תלוי במצב רוחאריק מהדרום

לפעמים שיעורים על אגדות החורבן

לפעמים מגילת איכה וספר איוב עם פרשנים

לפעמים שנ"צ ארוך

לפעמים שיטוט בפורומים וברשתות

השנה אני נאלץ לעבוד,חתול זמני

אשתדל לנסוע לכותל בל"נ.

שהייתי רווק הייתי נוסע לכותל.נפשי תערוג

בזמנו היו כמו מעגלי למידה מאולתרים באגדות החורבן וכו'. כך עד הבוקר. ותיקין

ואז חוזרים הביתה לשינה עד כמה שעות לפני הסוף הצום.

כיום יש ילדים קטנים על הראש. זה ממלא את היום

שיעורים על ט' באב בעיקרLavender

מגילת איכה, קינות.

קוראת ספרים על חורבן הבית

ספרים על השואה/ גירוש גם באים בטוב

קוראים את מגילת איכה 2-3 פעמים מלבד הקריאות בבית הפינג פונגאחרונה

אפשר עם התרגום גם, או עם מפרשים.

קוראים את החצי הראשון של ספר ירמיה מלבד נבואות הנחמה, ונבואות פורענות ביחזקאל ותרי עשר.

קוראים בלופים א. מזמורים עד, עט, פח, ו- קלז בתהלים.

עושים חשבון נפש, מנסים לבכות, אם מצליחים - נהדר, לא מצליחים - בוכים בלב על כך שאנחנו כל כך רחוקים ממקדש, נבואה, והשראת שכינה שאפילו לבכות על היעדרם לא מסוגלים.

ובסוף היום, מתבטסים על כך שלא עמדנו במצופה מאיתנו מבחינת עבודת ה' המיוחדת של יום מרומם ונורא זה.

סליחה על הרוח הקודר של הדברים.

שבת מלאה בשמחה לכולם!

כלכלנים, צאו לנו מהצלחתפשוט אני..

שמעתי היום בבוקר פרק חדש של הפודקאסט "חיות כיס" (פודקאסט שבדרך כלל מאוד מעניין אותי, גם אם הרבה פעמים אני לא מסכים איתו).

בפרק היום דיברו על הקשיים של יצרני מזון קטנים לחדור לשוק, והביאו "מומחית" שתסביר למה עדיף לנו לרכוש תוצרת של יצרנים קטנים ולא של החברות הגדולות.

אמאל'ה ואבאל'ה, בשני משפטים היא הצליחה להכניס כ"כ הרבה טעויות בסיסיות... ואני לא מדבר על דעות כלכליות או העדפות קולינריות, אלא נטו מדע. ולא מדע מסובך, כן? דברים שגם ילד בבית הספר היסודי יודע.

קודם כל, היא אמרה שמשרד הבריאות מקשה מאוד על יצרנים קטנים, עם יותר מדי רגולציה, ואז היא ניפקה את הפנינה הבאה:

יש לנו חוש טעם וחוש ריח וכך נדע לבד לזהות אם האוכל מקולקל, ומקסימום אם נראה נקודה לבנה מגעילה (עובש) אז נוציא אותה ונאכל את השאר. אציין שהיא נתנה כדוגמה ריבות בייצור ביתי, אבל הכוונה שלה היא להרחיב את הכלל הזה לכל סוגי המזון.

ובכן, הרי החדשות ועיקרן תחילה:

העובש הזה שרואים בתוך המזון? הוא רק קצה הקרחון! אם העין כבר מסוגלת לראות בעצמה הצטברות של תאים מיקרוסקופיים, סימן שבוודאות יש עוד מיליוני תאים כאלה בתוך הריבה שעוד לא צמחו מספיק בשביל שהעין תוכל לזהות אותם.

בנוסף, יש עובשים שמייצרים רעלנים מסוכנים מאוד, שנמצא קשר ישיר בין צריכה שלהם לבין סרטן הכבד, ובמקרה הקל - סתם קלקול קיבה עם הקאות ושלשולים. 

באיזו קלות היא פשוט אומרת "יאללה, מקסימום נוציא עם כפית". איזה חוסר הבנה. ואיזו בושה שהמגיש לא תיקן אותה בשביל להזהיר את הציבור.

וזה עוד לפני שנכנסנו ל"יש לנו חוש טעם ויש לנו חוש ריח". כן, גברת? בואי תגידי לי מה הטעם ומה הריח של בוטולינום למשל, רעלן שמיוצר על ידי חיידקים באוכל שלא עוקר כראוי, והוא (כמו גם החיידק שמפיק אותו) לחלוטין חסר טעם וריח. את יכולה ליהנות מריבה טעימה ולסיים בבית חולים עם מחלה קשה. גם לסלמונלה, אי קולי וליסטריה אין טעם ואין ריח.

הטענה הבאה שלה הייתה שצריך לרכוש ריבות מיצרים קטנים מקומיים, כי הם מכינים את הריבות מפירות טריים בדיוק בעונה שבה הפירות האלה גדלים, ולטענתה זה הופך את הריבה ליותר בריאה:

"הגוף יודע מה הוא צריך בכל רגע. זה לא סתם שפירות הדר מבשילים בחורף בתקופה שאנחנו צריכים ויטמין C, זה לא סתם שבקיץ בא לנו פרי עסיסי כמו משמש או אבטיח שאלה פירות עם ריכוז של מים"

המשפט הזה הוא כמו לכתוב נוח ב-7 שגיאות. משפט כל כך קצר, רומנטי והגיוני, ששגוי מכל בחינה שבודקים אותו.

א. נניח, רק נניח, שהגוף צריך יותר ויטמין C בחורף (זה לא נכון!). בנוסף, רק נניח שבאמת יש הרבה ויטמין C בפירות הדר שגדלים בחורף (גם זה לא נכון! בפלפל אדום למשל יש הרבה יותר, בערך פי 3). 
גברתי היקרה, את יודעת כמה ויטמין C יש בריבות?

גורנישט מיט גורנישט! פשוט כלום! (טוב אולי במעבדה טובה יצליחו למצוא עקבות מזעריים, אבל זה לא משהו שהגוף באמת יכול להשתמש בו).

הבישול הארוך מאוד של הפרי שהוא תנאי הכרחי להכנת ריבה, פשוט ממוסס את כל ויטמין ה-C שאי פעם היה בתוך הפרי הזה.

ב. עדיף לצרוך ריבה של משמש בקיץ כי הגוף צריך נוזלים שיש במשמש? כפרה עלייך, תהליך הכנת הריבה מייבש את הפרי וכמעט ולא נשארים בו נוזלים אחרי תהליך ההכנה.

ג. פירות הדר מבשילים בחורף בגלל תנאים אקלימיים שמתאימים להם, לא כדי לספק את צורכי הבריאות של בני האדם. הפירות לא יודעים שבני האדם צריכים ויטמין מסוים בעונה מסוימת, זה לא אכפת להם, ולא גורם להם להתרבות. יותר מזה: פירות ההדר הגיעו לישראל מאזורים שבהם יש מזג אוויר טרופי, עם עונות שנה שונות לחלוטין ממה שאנחנו מכירים כאן.

זה שבמקרה בחלקת אלוקים הקטנה שלנו, הפירות האלה צומחים בחורף - ממש לא אומר שזה כך בשאר אזורי העולם. אז כל הגנטיקה של פירות ההדר בעולם, התאימה את עצמה בשביל 10 מיליון האזרחים שחיים בישראל?

ד. עכשיו קצת יותר באריכות על מה שכתבתי בדרך אגב בסעיף א': ויטמין C בחורף לא מונע מחלות. כן כן, ויטמין C בחורף לא מונע מחלות. תקראו את זה שוב אם אתם צריכים.

ויטמין C חשוב לנו לאורך כל השנה, והוא חשוב גם למערכת החיסונית. אדם ממוצע שאוכל מזון ממוצע מחזיק בגוף שלו כמויות גדולות מאוד של ויטמין C, ותוספת של הוויטמין הזה בחורף או בכל עונה אחרת לא תמנע ממנו לחטוף וירוסים.

חברות שמכרו תוספי ויטמין C והבטיחו שזה ישפר את הבריאות - נתבעו שוב ושוב, והם תמיד הפסידו. לכן בכל התוספים האלה כבר אין שום הבטחה לכלום, ככה אי אפשר לתבוע אותם...

מי כן צריך לדאוג לצריכה שוטפת של ויטמין C? ימאים שנמצאים חודשים ארוכים על הספינה, ללא אוכל טרי בכלל.

אז כל עוד אתם לא חיילים בנייבי שמוצבים עכשיו ליד איראן, תפסיקו לחשוב שיש עניין באכילה של ויטמין C.

אז לא, העולם לא רומנטי כמו שאנחנו רוצים שהוא יהיה, תפוזים לא גדלים בחורף בשביל להגן עלינו משפעת, וריבות מכילות ויטמין C מהפרי בדיוק כמו שאני מכיל קריפטונייט.

ואם כבר בדיקת עובדותפשוט אני..

לפני מספר שבועות ראיתי סרטון שבו פרופ' לגינקולוגיה מנסה לטעון שדיקור מי שפיר אינו מסוכן כלל.

הוא אמר:

לפי המחקרים, רק X אחוזים מהנשים שעוברות דיקור מי שפיר יעברו הפלה. וזה ממילא גם אחוז ההפלות הרגיל ללא דיקור, כך שאין בדיקור כל סכנה.

ובכן, אני לרגע לא מזלזל בידע הרפואי שלו וביכולת שלו לבצע את עבודתו על הצד הטוב ביותר, אבל מחקרים אפעס הוא לא יודע לקרוא.

המחקרים שדיברו על אחוז ההפלות שיש לאחר דיקור מי שפיר (ואני מדגיש שזה אחוז מאוד נמוך, בערך אחד לאלף), חישבו זאת לאחר שהם חישבו את אחוז ההפלות שיש ללא כל דיקור.

זה כמו שאני אגיד:

הסיכוי של אדם בן 80 למות אחרי תאונת דרכים במהירות 30 קמ"ש הוא 10%, אבל זה ממילא הסיכוי של אדם בן 80 למות השנה, כך שהתאונה לא מסוכנת כלל".

לא, כפרה עליך, התאונה מוסיפה 10% על הסיכוי הקיים ממילא למות בגיל 80, היא לא מחליפה את הסיכון הזה בסיכון אחר אלא מתווספת אליו.

ושוב אני מדגיש:

אני לא חולק עליו שדיקור מי שפיר זה הליך בטוח מאוד. אבל עדיין יש הבדל בין סיכון של אחד לאלף לבין 0 סיכון, ובעיקר הציקה לי הפרשנות השגויה למחקרים.

תלוי מה מטרת העל.נפשי תערוג

נכון שדיקור מי שפיר הוא בעל סיכון מסויים

אבל יכול להיות שלדעתו הסיכון מתגמד לעומת היתרונות של הבדיקה.

זאת דעה לגיטימית אבל זה לא מה שהוא אמרפשוט אני..
הוא לא אמר שהסיכון נמוך, אלא שאין סיכון כלל
התנסחות לא נכונה שלונפשי תערוג
לדעתי התכוון שהסיכון נמוך מאוד
אני חוזר על דבריופשוט אני..

''הסיכון להפלה אחרי דיקור הוא רק אחד לאלף, וזה ממילא הסיכון להפלות בשלב הזה של ההריון גם בלי דיקור, כך שלדיקור אין סיכון כלל''. 

זה לא ניסוח לא מוצלח, זאת הבנה לא נכונה שהולידה משפט שגוי

העולם הנאור זרק את ההתקדמות המחשבתית מדעיתנקדימון
אלה דברים ידועים, ולכן הביקורת על המרקסיזם והפוסט מודרניזם והנסיגה אל עבר עולם מטומטם שבו אנשים כוחניים שולטים במפגרים מרצון שהפכו למפגרים בכפייה.

ושכחתי כמובן להוסיף שביבי אשם...

👍גב'
תודה שכתבת. מעניין וחשוב!
יש לחיות כיס קבוצה בפייסבוק. אפשר להגיב להםעשב לימון

ודבר נוסף- לא שמעתי את הפרק אבל הרבה פעמים בתקופה הזו טיעונים הולכים למקום רגשי ולא מבוסס מדעית.

רוצה להגיב במקומי בפייסבוק שלהם?פשוט אני..
אני כבר לא יכול כדי שלא יקשרו את השם שלי לניק שלי 😬
זה יהיה אאוטינג גם בשבילי ;)עשב לימון

אבל תיאורטית יכולה בפוסט אנונימי כי אני בקבוצה שלהם

במחשבה נוספת, נראה לי שיש כאן טעות טקטית ולוגית בלהעביר דברים שמישהו שאני לא מכירה כתב. הרי אם מישהו יענה הגיונית, זה לא יהיה אליי, אז לא אוכל להגיב לו ולהודות. ואם מישהו יתקוף, אני לא אוכל לענות להגנתך.

בקיצור, בקבוצה שם יש אפשרות לשלוח פוסט אנונימי, ואם אני אוכל אז גם אתה ❣️

נ.ב

איזה כיף שעוד מישהו מקשיב לחיות כיס. זה פודקאסט על נושאים מעניינים בדרך כלל והוסיף לי המון ידע

למה להניח שחיות כיס מראיינים מישהו שמבין?ארץ השוקולד
היי ג'מיני תתמצת לי:פתית שלג

הכותב מפריך שתי טענות מרכזיות שהועלו בפודקאסט:

בנושא בטיחות מזון: הוא מתנגד לקביעה שניתן להסתמך על חוש הטעם והריח כדי לזהות מזון מקולקל, או להסיר עובש באופן בטוח. הוא מסביר שחיידקים ורעלנים מסוכנים (כמו בוטולינום או ליסטריה) הם חסרי טעם וריח, ושהעובש הנראה לעין הוא רק חלק קטן מזיהום עמוק ובלתי נראה בתוך המזון.

בנושא תזונה ועונות השנה: הוא דוחה את הרעיון שהגוף זקוק לויטמינים ספציפיים בהתאם לעונה של הפירות, ומציין שתהליך הכנת הריבה הורס את הרכיבים התזונתיים בפרי. בנוסף, הוא מבהיר כי הופעת פירות בעונות מסוימות היא תוצאה של תנאי אקלים וגנטיקה של הצמח, ולא כוונה מכוונת לספק צרכים תזונתיים אנושיים, ומדגיש שצריכת ויטמין C מוגברת בחורף אינה מונעת מחלות עבור אדם ממוצע.

במשפט אחד?

הכותב יוצא נגד הטענות המדעיות המוטעות והמסוכנות, לטענתו, שהושמעו בפודקאסט בנוגע לבטיחות אכילת מזון מקולקל ולתפיסות תזונתיות שגויות לגבי צריכת פירות עונתיים.

בשלוש מילים?

ביקורת על פסאודו-מדע.

במילה אחת?

הפרכה.

אחחחח דור ה-Z....פשוט אני..
פרפרזה לניק מסוים😏פתית שלג
בשלוש מילים קיבלנונקדימון
ארבע מילים... פויה, ג'מיני טיפש
חחאריה ישאג
חיבר לך אבל 2 מילים עם מקף, אולי זה נחשב מילה אחת
באות אחת? האריה ישאג

בשבילך שאלתי- באימוג'י אחד? 🚫פתית שלג

איך זה ממחיש?

האימוג'י מסמל שלילה ודחייה של הטענות שהועלו בפרק הפודקאסט, כפי שפורטו בפוסט. הוא משקף את העמדה הנחרצת של הכותב, השוללת את הטיעונים שהציג כאילו היו עובדות מדעיות.

נואריה ישאג
אז בשביל מה צריך לכתוב את כל הנ"ל היה מספיק לכות להכניס רק אימוג'י
ביקשתי הסברפתית שלג
ממתי פודקאסט זה מקור מידע אמיןנעמי28
היום כל אחד שיש לו גרעפס פותח פודקאסט 
אני מקווה שזו לא טענה מדעיתנקדימון
כי לרוב האנשים דווקא אין פודקאסט, ואני תוהה מה זה אומר על מערכת העיכול שלהם 😆
צריך לדייקאריה ישאג
כל אחד שלא מצליח לשחרר את הגרעפס-פותח פודקאסט
דווקא בנושא הזה נתקלתי במשהו מאוד מעניין.חתול זמני

בנורווגיה, ליד תאריך התפוגה של מוצרי מזון רבים, כתוב "עדיף לפני, אבל לא נורא אחרי ..."

או: "se lukt smak - לראות להריח לטעום" (יענו, לא לזרוק את הגבינה דקה אחרי תאריך התפוגה)

יעני זה מתחלק לשתי קטגוריות של מוצרים, חלק זה "לשימוש עד" וחלק זה "עדיף לפני"

גם בישראל זה ככהפשוט אני..

יש מוצרים שעליהם כתוב ''לשימוש עד'', ויש כאלה עם הכיתוב ''עדיף להשתמש לפני''. זה לא מקרי. 

האם צריך להתייחס לתאריך תפוגה של מזון? | מגזין | מכון דוידסון

כן אבל לא ברמה של "לראות להסניף לטעום"חתול זמני
עדיף לא לאכול ריבה. אין בזה יתרון בריאותינפשי תערוג

הויטמינים וערכים התזונתיים שבה מתגמדים לעומת כמויות הסוכר שהיא מכילה

כמו שלא שותים ויטמנציק כדי לספוג ויטמנים.

מסכים עם כל מה שאמרת

ורק מוסיף, שאכן לצערנו החברות הגדולות זוכות לפחות רגולציה והקפדה מאשר יצרנים קטנים.

ראה ערך פרשיית היונים בעלית.

א. לא בדקו את המקום בזמן אמת כמו שנדרש (גם לא כשרותית. אבל לא מדברים על זה)

ב. גם שגילו. משרד הבריאות לא דרש לפרסם את זה בריש גלי. אלא הסתפק בהתחלה בהתחיבות של עלית להזמין מדביר יונים בזמן שיש שוקולדים נגועים בסלמונלה בשוק.

ג. גם אחרי שזה התפוצץ. משרד הבריאות אפשר למפעל להמשיך לפעול. נטען שעשו שיפוצים ותיקונים.

ד. ההנהלה וכל העובדים ידעו בזמן אמת שיש יונים במפעל. מישהו ישב על זה בכלא?

וזאת לא הפעם הראשונה שזה קורה.

סיפור דומה קרה בעלית גם בעבר .

אתה יודע מה היו עושים ליצרן קטן?

במקרה הטוב היו סוגרים לו את המפעל לצמיתות

במקרה הפחות טוב. הוא היה יושב בכלא

יונים גורמים לחיידק הזה? ואיך הם מגיעים לשוקולד?נחלת
הן לא הגורמות היחידותנפשי תערוג
אבל בדרך עופות גם מפיצות אותו (בשר. ביצים וכו')

במקרה בעלית הן פשוט עשו צרכים על הפס יצור של השוקולד 

איכסנחלת
בשביל זה יש תעודת כשרות שהיא הרבה יותר מחמירהילדה של אבא

ממשרד הבריאות.

לרוב לעסקים קטנים אין כשרות טובה, וממילא כנראה האוכל לא הכי נקי/ אף אחד לא שוטף את התותים לפני שהם הופכים לריבה ובטח שלא משגיח על הגידול שלהם..

מבחינתי חותמת כשרות מוכרת זה כמו מותג

כשיש על המוצר את הכשרות אז אני יאכל בבטחה בלי לפחד שמסתתר גוש עובש.

(מוסיפה שלא קראתי את הכל רק את השליש הראשון..(

כשרות בודקת כשרותנפשי תערוג

לא איכות ולא בריאות

פרה שנשחטה כשר למהדרין.  אם הבשר לא נשמר כמו שצריך והתקלקל. זה עדין כשר.

טבח שחתך חסה גוש קטיף אחרי שהיה בשירותים ולא שטף ידיים. זה עדיין כשר.

עגבניה מלאה עובש. כל עוד אין בה תולעים. היא עדיין כשרה

דברים כשרים לא מעלים עובש?נעמי28

זה לא קשור.

אוכל שלא מעלה עובש במשך זמן לרוב מעובד ומשומר מדי עד כדי כך שאפילו מיקרואורגניזמים נמנעים ממנו.

אין אפילו קצה קצהו של קשרפשוט אני..אחרונה
מה אתם מרגישים שיותר מציק לכם?פתית שלג

ההגבלות של בין המיצרים, תשעת הימים, שבוע שחל בו,

או העובדה שבית ה' חרב ושועלים מהלכים בו?

שאלה מעט מצועצעת אבל אני מרגיש שזה פוגש הרבה מאיתנו

השאלה מי האישאריק מהדרום
אני או אתם?
נפלתיהנופל וקם

אני ער בשעה כזאת כי כל החיים נהיו הפוכים השבוע

איך עולים על הגל שוב

וואי בהצלחה!פינג פונג
תצא לראות זריחות ושקיעותעשב לימוןאחרונה

תשתדל לישון ולקום עם המחזורים של היום והלילה

תזכור שעמוק בתוכך אתה טוב גמור ❣️

לא בא לי לדבר נגד הקורקינטים אבל צריך לפעמים.משה
עבר עריכה על ידי משה בתאריך א' באב תשפ"ו 12:57

כלומר לא נגד הקורקינטים אלא נגד הרוכבים שלהם. בעיקר אלו שאין להם רשיון ורוצים בכח לתפוס מקום באדמה לנצח לפני שיבנו בית קברות בקומות בפתח תקווה.

אני אומנם רוכב קורקינט עם נסיון של אולי 6000 ק"מ על הכביש אבל שום דבר לא הכין אותי למה שהיה אתמול.

יצאתי לרכיבה בלילה. רחוב מהיר עם 4 נתיבים לכל צד. 

אני בנת"צ שזה יחסית בסדר (מותר לי לפי החוק, נתיב ימני). מכוניות לא נוסעות איתי בנתיב ואוטובוסים עוצרים מאחוריי בתחנה אז מהבחינה הזו אני בסדר.

מולי (נגד כיוון התנועה!) קורקינט עם שני צעירים בלי קסדה. כמעט נכנסו בי וכמעט נכנסו ברכב שעקף אותי משמאל. טרלול.

מה זאת אומרת "לא חגורים"?נקדימון

איזה חגורה יש בקורקינטים?

ובאופן כללי כל הממונעים הקטנים האלה הם מסוכנים, ולכן מזל שלפחות יש עכשיו חובה חוקית לשים לוחית רישוי.

סליחה לא חגורים אלא בלי קסדהמשה
אאל"טאריק מהדרום

בעלות על אופנוע מעלה את מחירי הביטוח והחיים אבל אופניים חשמליים וקורקינטים לא.

זה די מוזר.

אכן. אחת הסיבות להחזיק קורקינט ולא אופנוע.משה
אין מה להשוותנפשי תערוג

קורקינט זה נחמד לעירוני.

אופנוע בין עירוני

לדוגמה,:

יש לי חבר שגר במרחק של פי 2 כמעט זמן נסיעה ממני לעבודה

לי לוקח 40-50 דקות. תלוי בפקקים. לפעמים גם יותר.

אצלו זה קבוע. 25 דקות.

תמיד אני חצי צוחק עליו שלא שווה כלום אם מתים או חס וחלילה נכים.

הוא צוחק (בציניות מפחידה) שהוא נוסע מהר מאוד (לא שאלתי כמה. אבל מניח שזה סביב 140-150 ומעלה לפי מהירות ההגעה) כדי שאם תהיה לו תאונה זה יהיה בוודאות מוות (כך לדבריו)

שאלתי אותו ומה עם הילדים? הוא אמר שבשביל זה יש לו אופנוע כדי שהוא יוכל לבלות איתם יותר זמן שהוא בחיים והוא אמר שהוא עשה לעצמו ביטוח חיים גדול כך שאם הוא ימות, לפחות לא יהיה לילדים בעיה כלכלית.

כן. זה שחור לגמרי. אבל הפקקים יכולים לשבור כמעט כל אחד.

בבין עירוני אני נוסע באוטובוסמשה

עולה על האוטובוס בתחנה האחרונה לפני הכביש מהיר, ויורד בתחנה הראשונה בצד שני. בדרך כלל זה מהיר כמעט כמו רכב. הקורקינט בתא המטען.

אם יש נתיבים צהובים (כלומר נת"צים) אז זה יותר מהיר מרכב.

אם זה רכבת קלה מתחת לאדמה זה בכלל חלום.

שחור אבל מצחיקנקדימוןאחרונה
יש לו הומור טוב
ביטוח חיים לא. לפחות לא שאלו אותי אם יש לי אופנוענפשי תערוג
כן שאלו שאלון בריאות וכן שאלו אם יש חי תחביב מסוכן כמו טיפוס הרים וכו'
יש כאלה ששואלים ויש כאלה שלאאריק מהדרום
אין לי מושג איך זה הולך
אחת הסיבות שהתקנתי מצלמת דרך ברכב שלינפשי תערוג

זה כי לפני כעשור, כמה נערים השתללו על הכביש לפני (לא זוכר אם אופניים או קורקינט)

למזלי תפסתי מהם הרבה מאוד מרחק מאחור

פתאום אחד נפל. והם התחילו לצעוק עליי כאילו יש לי קשר לכך. (הייתי כ50-100 מטר אחריהם עם האוטו)

למזלי כנראה חוץ מכמה צעקות, הם לא עשו כלום.

זה היה יכול בקלות להגמר בחקירה במשטרה (ולך תוכיח שהיית כל כך רחוק ואין לך קשר לנפילה ההיא)

מאז אני עם מצלמת דרך

אולי יעניין אותך