התלבטות בנוגע לחזרה לעבודה והכנסה למסגרת אחרי חלד
אני בתהליכי הסבת מקצוע ולכן כרגע בלימודים של יומיים ארוכים בשבוע. איתי בבית פשוש מתוק שבספטמבר יהיה בן 8 חודשים. בגדול תכננתי להכניס אותו למסגרת בספטמבר ולמצוא עבודה חלקית בשביל להביא קצת כסף הבייתה. אני קולטת שתכלס החצי משרה שאצליח לעבוד במקביל ללימודים, תכסה בערך מעון של הקטן + צהרון של הגדול, ואולי עוד טיפה אם נקבל הנחה בתמת אבל לא סכום משמעותי ששווה לצאת לעבוד בשבילו.
את הגדול שלי הכנסתי סביב גיל חצי שנה וזה הרגיש לי מוקדם מדיי, מצד שני היו לי תקופות שהוא היה איתי בבית לאורך המלחמה וחולי וכדו' והרגשתי שזה טו מאצ' בשבילי ולא מתאים לי להיות מהאמהות שנשארות בבית למרות שהייתי רוצה ומאמינה בזה באידאל כנראה שבפועל זה פחות מתאים לי. מצד שני התינוק הפעם תינוק עם מזג יותר נוח משמעותית מהגדול, אז מתלבטת אם זה נכון להחליט את זה על עצמי באופן גורף או שמה שהיה נכון אז לא בהכרח נכון עכשיו. מרגיש לי מגוחך לצאת לעבוד בשביל 1000₪ בחודש (פער בין משכורת למסגרות) בטח כשזו עבודה שלא אהנה ממנה, יש סיבה שאני בהסבה... מרגיש לי שזה ישאב ממני ים אנרגיות ואני כ"כ נהנית מהבית ומהקצב עם הקטן ונשארת גם יחסית עם אנרגיות וסבלנות ב"ה לגדול מה שלא ממש היה לי כשעבדתי לפני הלידה. מצד שני מפחדת להשאר עם הקטן בבית ולהתחרט כי יהיה לי קשוח מדיי/ לא אצליח לשלב את הלימודים מספיק ברצינות ואז לא למצוא לו מסגרת, ולהשאר בבית "בלית ברירה" ולא מתוך שמחה. שיקול נוסף הוא שאני צריכה מסגרת בשביל הלימודים שלי בתכלס, השנה אני צולחת את זה בקושי רב וג'אנלינג מטורף ולומדת ערבים וזה מאוד מעמיס ומעייף לצפות בהקלטות ולא להגיע פיזית וכל פרזנטציה, מעבדה, התנסות או מבחן למצוא סידור לקטן ברמה של שמיניות באוויר. אבל מה, אני אכניס אותו למסגרת מלאה כשהוא כזה קטן? ושכ"כ כיף לי איתו בבית רק מהפחד של מה יהיה? ובשביל סכום זעום ועבודה שאני לא אוהבת? ממש מבולבלת.
מסגרת חלקית לא אופציה כי יש לי גם לימודים ובמידה ואשלח למסגרת אז גם עבודה.
אשמח שתאירו את עיניי.
(אבל נראה לי שבאמת גוגל מפות עבדה מדי פעם קצת)