קצת רקע שנראה לי רלוונטי..
התחתנו וישר נכנסתי להריון ב"ה למרות שעוד לא היינו יחד בצורה מלאה.
כל נושא היחסים לא היה פשוט ולא הצלחנו בקלות בכלל וחשבתי שזה בגלל ההריון. בלידה לא הצליחו לעשות לי בדיקת פתיחה. כאב לי כאבי תופת והרגשתי שאני הולכת למות. ניסו גז צחוק וגם לא עזר בכלל, זאת הייתה חוויה מזעזעת מבחינתי וממש נכנסתי לחרדה משתקת..
היו לי צירים שהיו נראים במוניטור מאוד רציניים אז החליטו להכניס אותי לחדר לידה ואחרי אפידורל לעשות לי בדיקה. הסתבר שאין לי עדיין בכלל פתיחה... התחילו פיטוצין והכניסו גם בלון ועברו מלא מלא מלא שעות והגעתי רק לפתיחה של 4-5.. האפידורל הפסיק להשפיע (המרדים אמר שמערכת העצבים התרגלה) והיו לי כאבים איומים עם הצירים והפיטוצין.. באיזשהו שלב אמרו שזה כבר לא בריא לרחם שלי כ"כ הרבה שעות ואני צריכה להכנס לניתוח. זאת הייתה לי חוויה נוראית ממש מכל הבחינות.. לא נתנו לבעלי להכנס, הייתי כאובה ומפוחדת מאוד, תחושת אשמה ובלבול וכו.. כותבת את זה ובוכה למרות שעבר הרבה זמן..
בלידה האחיות חשפו אותי למושג וגיניסמוס (כאבים וכיווץ בנרתיק) ואמרו שאחרי הלידה כדאי ללכת לטפל. הלכתי לרופאה מומחית ואז לטיפול ארוך מאוד אצל פיזיותרפיסטית רצפת אגן וב"ה יש שיפור. אבל עדיין קיים ונוכח..
עכשיו ב"ה באמצע הריון שני. מפחדת מאוד מהלידה וכ"כ רוצה לידה טבעית וטובה בע"ה.
אני מירושלים ובע"ה אלד שם.
-מחפשת דולה שתלווה אותי בלידה, נעימה, רגישה, מקצועית ומנוסה ואם זה קיים אז גם עם התמחות בלידה רגילה אחרי קיסרי..
-באיזה בית חולים משלושת בתי החולים בירושלים לדעתכן כדאי לי ללדת בהתחשב בנסיבות?
-אולי יש לכן עוד המלצות וטיפים בשבילי בנושא הזה..
תודה!!
חוויה ממש קשה...
רק יועצת הנקה שהגעתי אליה בגיל עשרה חודשים זיהתה את זה...