אמא, מה זה טובל ושרץ בידו?פשוט אני..

אולי זה יותר מתאים ל"נבל ברשות התורה", עוד לא החלטתי...

הנח להם לישראלפצל"פ

קלטתי באיחור את התרתי משמע של עצמי 🙈

זכו - נעשית להם סם חייםנקדימון

לא זכו - נעשית להם סם טימטום.

אולי ככה זה כשלא מברכים בתורה תחילה.

??נחלת

לא יכולה להתייחס כי לא רוצה לשמוע מוסיקה עכשיו.

אבל מעניין אם זה אכן  הכצעקתה? 

שמח. רוקדים. ווקאלי.נקדימון

אין צורך לשמוע כדי לראות את האבסורד.

למה הרי נדרש הווקאלי? בגלל האבלות, כדי לא לעורר שמחה.

אז לייצר ווקאלי שמח (!) ולהגדיל ולצרף לו "רוקדים" זה שיא חדש של בורות או של זילזול באבלות של שלושת השבועות.

ווקאלי שמח זה אוקסימורון בהקשר יהודי הלכתי.

משהו כמו לאכול מטעמים לא בשריים בתשעת הימים...נחלת

צריך להקשיב לשיעורים. זה היה כל כך מזמן. אמנם עברנו דורות

של רדיפות ומיתות משונות עקב זה,  אבל הזמן עושה את שלו

גם במובן השלילי.

ונוסף לזה, הלוואי וזה היה השרץ העיקרי והיחיד

שאוחזים ביד......מה עם לשון הרע, כעס, שנאת

חינם , מחלוקות וכיוצא בהנה?

כולנו יושבים על הרצפה בחצות ואומרים בבכי

תיקון חצות?....

כולם מתנהגים באחווה ורעות כפי שזה מתבטא

בזמנים של מלחמה?

ודאי שזה יותר בולט ולא ראוי, אבל.......

לא ברור לי למה את מנסה להכשיר את זהנקדימון
לחזל היה אכפת יותר שאנשים יקפידו על דברים ספציפיים בימי בין המצרים. ולכן זה הנושא.

האיש הוא זמר, והדיון אינו על רשימת החטאים הכללית שלו.

לא ניסיתי להכשירנחלת

וגם לא דיברתי על רשימת החטאים שלו, אלא של כולנו. לפחות, שלי.

שלושת השבועות שקדמו לחורבן, נבעו במיוחד מחטאים של בין אדם לחבירו,

עד כמה שאני מבינה.

אלא שכאן, זה יותר בולט וצורם לעין.

אין מראה יותר טובה מזו למה שכמעט כל שומרי התומ"צנוגע, לא נוגע
עושים. או יותר נכון לא עושים.

אם כבר, עדיף לחזור לדינא דגמרא לגבי איסורי האבלות, ולהשקיע בלימוד ובירור ענייני המקדש (בכל אופן בוודאי שזה עדיף מפלפולי פלפולים בהלכות מוקצה) ובצעדים מעשיים לבניין בית המקדש בפועל במקום בכל חומרות איסורי האבלות.

זה כ"כ אבסורדי, זה כמו שאדם גווע מרעב יתחנן ויבכה למישהו שיתן לו אוכל, ובמקום לתת לו הוא רק יבכה איתו ביחד.

זה מדהים איך יש פה שיקוף של הטעות של רוב שומרי התומ"צ ביחס לעלייה לארץ (רק שאז היו חילונים שיצילו אותנו). במקום להתעסק בעיקר מתעסקים במסביב. במקום שטבח ומלחמה ואומן יגרמו להרבה מסורתיים להתחזק, בית מקדש היה יכול לעשות את זה.

שכוייח?נקדימון
שכוייח, אבל זה כואב ועצובנוגע, לא נוגע
עבר עריכה על ידי נוגע, לא נוגע בתאריך כ"ה בתמוז תשפ"ו 16:44

לולי חטא העגל, היינו מתחילים ללכת לכיוון ארץ ישראל בי"ח תמוז, מגיעים בערב ר"ח אב לשערי הארץ ("אחד עשר יום מחורב דרך הר שעיר עד קדש ברנע" לפי פירוש הרשב"ם), ונכנסים בר"ח אב לארץ ישראל. תוך זמן קצר הארץ הייתה נכבשת מפחד הגויים מאיתנו, והמקדש היה נבנה. 

אבל חטא העגל הביא לשבירת הלוחות. זו לא רק סיבה ותוצאה (עשיתם עגל אז אתם לא ראויים ללוחות) אלא קשר עצמי. 

את הלוחות הראשונים ה' גם פיסל וגם כתב עליהם את עשרת הדיברות (את השניים משה פיסל וה' כתב), כלומר הייתה התאמה מושלמת בין הכלי לבין האור . 

בנ"י חטאו בעקבות הערב רב, וביקשו תחליף למשה, תחליף לכלי הכי זך שיכול להיות שחיבר ביניהם ובין ה', ובכך צומצם האור הענק והכל יהיה הרבה יותר קשה. משה היה הכל- לאומי ואוניברסלי, נביא, מוסר התורה, מנהיג, מלך, רועה צאן תרתי משמע, לוחם, כהן ולוי, עניו ועקשן. 

הרב כותב "בכל דור, עבודת עגל הזהב – תסבב שברון לוחות העדות".

אנחנו ממשיכים לעבוד את עגל הזהב מאז, ולכן נשברים לוחות העדות בכל דור. הלוחות נשברים ושוב נשברים ושוב נשברים. ההשקפה התורנית האותנטית כבר מכוסה בהרבה שכבות. 

בדורנו, עגל הזהב זה לא רק החומריות, אלא בעיקר זה שבדומה לעגל הזהב שהחליף את משה אנחנו שקועים באידאלים חלופיים, דתיים ורוחניים, ולא מוכנים להתקדם. א"י, תורה, צדיקים, חסידות, מדינה, לאומיות. הכל מעולה, אבל כבר השגנו אותם במידה מרובה, ובשביל להשיג אותם בשלימות ולהתגבר על ההתנגדויות צריך מקדש.

המקדש זה מקום השראת השכינה, זה הכלי דרכו ה' מתגלה. "ועשו לי מקדש- ושכנתי בתוכם". וכמו שה' אומר לשלמה על המקדש "ושכנתי בתוך עמי ישראל ולא אעזוב את עמי ישראל".

צריך להפסיק להתכונן לחתונה. צריך לקום ולהתחתן גם אם לא הכל מושלם. העיקר זה השראת השכינה והייחוד ולא המסגרת.

🤦‍♀️🤦‍♀️רקאני
מדהים.יהודי שואף לטוב

זה מה שקורה כשמונים 2025 להולדתו ימש במקום למנות לחורבן.

אך נעסוק נא בלימוד זכות על עם קודשו, ולא חלילה בקטרוג.

כמו כותרת: "חגיגה קולינרית לתשעת הימים"הסטורי
ככותרת בעיתון למתכונים חלביים. נכון שמן הדין והמנהג רק בשר אסור, אבל בימים שההלכה קובעת שממעטים בשמחה, לא עושים חגיגות...

אה, וגם פעם עברתי ליד חנות בגדים באיזור חרדי והתנוסס שלט גדול: "מבצעי בין המיצרים" - עכשיו ברמת החשבון ההלכתי, אפשר להבין אותם. הם צריכים להתפרנס, אז גורמים שלקונים זה יהיה 'דבר האבד' וככה לא מפסידים שלושה שבועות. ובכל זאת...

ברמה ז או אחרתנחלת

בציבור הדת"ל אין דברים כאלה?

נו, שיהיה.

מי אמר שאין?הסטורי
תיארתי מציאות
כולם חוטאים אז גם שרוליק בסדר? מדהים.נקדימון

ולא, בציבור הישיבתי של הציונות הדתית אין דברים כאלה. את כרגע מוציאה לעז כע בסיס משאלת לב.

בנוסף, שרוליק שייך למגזר שמתיימר להציג את עצמו במחזיק דגל התורה. מן הראוי להוכיח שלא מדובר בקרדום לחפור בו.

אנינחלת

שמחה שבציבור הנ"ל אין דברים כאלה.

ושוב אנחנו, נקדימון, בויכוח הישן, שהיכן יותר צדיקים, היכן מתנהגים לפי התורה...

אולי, אולי זה שהזמר הזה שייך לציבור מסויים שלא אוהבים כאן, בציבור השייך למגזר אחר, זה

מה שהרגיז? או שהוסיף לרוגז?

הרוגז הוא עליך, לא עליונקדימון
על הכשרת המעוות תוך שימוש באיש קש על ציבור אחר.

את "לא יכולה להתייחס" כי לא יכולה לשמוע.. תירוצים, גברת נחלת, תמכרי לאחרים. לא צריך לשמוע כדי להבין את הבעיה, אבל את בוחרת לצופף שורות. 

לא היתה לי כל כוונה לצופף שורות נקדימוןנחלת

ממש לא. אולי מספיק עם הדיעות הקדומות עלי, על "המגזר" שלי?....

יש לך דיעה ואתה מתעקש להיקבע עליה. 

חשבתי לפני כן שפרסום תמונתו של האיש וכל מה שנלווה לזה -

צריך לקרוא את החפץ חיים, אם זה נכלל במה שהוא מכנה

"לתועלת". ואולי זה לא ואז זה לשון הרע. זה מותר בשלושת

השבועות? (בעיקר ובכלל).

מאוד מקווה שגם אם הייתם מפרסמים תמונה של זמר

דתי לאומי, הייתי מגיבה בדיוק כך.

כמובן, שברגע ראשון, מכיוון שאני מכירה (כבר) את

ההשקפה של משתתפי הפורום, חשתי הסתייגות

ועלתה בי מחשבה: אוף. עוד פעם זה מתחיל.

אבל מבטיחה לך, באמת באמת, שלא היתה לי שום

כוונה לצופף שורות ולהגן על דבר לא נאות, רק מכיוון

שמדובר על אדם מהמגזר "שלי".

זה הדבר היחיד שנותן לי הרגשה מתוחה ורעה בפורום הזהנחלת

אולי גם אני אשמה בזה, אבל אם אתה זוכר, לא אני התחלתי את הויכוח אז....

וגם התנצלתי. אז למה עוד הפעם?!

אז אל תספר בדיחות ב3 השבועותקעלעברימבאר
משתדל מאוד לשמור על אווירה מתאימההסטורי
לא אומר שמעולם לא העלתי שחוק על פי (למרות שזאת גם הלכה מפורשת בשו"ע באותו סימן @נוגע, לא נוגע) -

אבל בהחלט בימים הללו, בעיקר בתשעת הימים אבל גם בשבועיים שלפני, משתדל לשמור על אווירה ראויה לימים 

כתוב שאסור למלא פיו שחוק.. להעלות מותרנוגע, לא נוגע
וזה גם לא קשור דווקא לעניין החורבן בפשטות
כתוב בעולם הזה. וזה לא הלכה. וזה לא כפשוטו. אחרתקעלעברימבאר

לעולם על תצחק מעומק הלב. זה אגדתא, שכל עוד אין מקדש אז השמחה לא שלמה

נכון, אבל יש שקישרו לגלות עיי"שנוגע, לא נוגע
ובוודאי שזו הלכה, עיי"ש
האם ב1932 הקפידו לא לצחוק מעומק הלב?קעלעברימבאר

אתה צודק שהיהדות  הגלותית באווירה שלה עם פחו תשמחת חיים מאשר היהדות של ארץ ישראל.

אבל זה כבר אווירה תרבותית, לא הלכה או הנהגה

הפוסקים ראו את זה כהלכהנוגע, לא נוגע

לא הופכים הלכות לאידאות. הלכה היא קודם כל הלכה.

כמו שמצוות עשה לבנות מקדש היא קודם כל מצוות עשה שצריך לקיים, ולא אידאה שצריכה להיות טהורה וסטרילית כדי לממשה בעולם המעשי.

ראית רב ממוצע שלא מילא פיו צחוק?קעלעברימבאר
ראיתי הרבהנוגע, לא נוגע
וראיתי הרבה שלאקעלעברימבאר
ראית רבנים נקרעים מצחוק?..נוגע, לא נוגע

בכל אופן, זה לא אומר שזו לא הלכה, אלא שזו הלכה שלא נהגו לקיימה. ולדעתי אם כבר רק מאז שקמה תנועת החסידות פחות הקפידו על זה כי נפתחה לעם תודעה אחרת, של שמחה בעצם זה שה' איתך תמיד.  

וברור שמאז שיצאנו משעבוד מלכויות ואנו בארץ ישראלקעלעברימבאר

ומאז שנבנתה ירושלים, אז ראויה להשתנות ההנהגה בזה.

לא ראיתי רבנים נקרעים צמחוק כי זה לא נראה לי מתאים מצד נימוס רבני. אבל מעריך שבבית שלהם עם בני ביתם הם כן נקרעים מצחוק, ומצד שני יש אולי חוסר עדינות בלהקרע טוטאלית מצחוק, ולא מסוגל לדמיין את הרב קוק נקרע מצחוק גם כשיבנה המקדש. אבל אולי עם בני ביתו הוא נקרע מצחוק, והחוסר עדינות זה רק כשזה לעיני הציבור

זה לאו דווקא נקרע מצחוק זה מאוד מאוד שמחנוגע, לא נוגע
לפי הטעם הפשוט, שזה כדי לא להגיע לידי חטא, זה נכון עוד יותר דווקא כשחזרנו לא"י וכוחות החיים שבים.
ברור שראיתי הרבה רבנים שנמצאים במצבקעלעברימבאר

של 100 אחוז שמחה באותו רגע.

הטעם הוא ש"אז יימלא שחוק פינו". כלומר עכשיו שהמצב לא שלם בהעדר מקדש אז אי אפשר למלא פיו.

גם עצב יכול להביא לחטא

כבר בגמרא משמע שזה לא דברנוגע, לא נוגע

שקל להקפיד עליו (ולכן משבחים את ר"ל שמזמן ששמע את ההלכה הזו, לא מילא פיו שחוק).

מהגמרא משמע שכאשר חוזרים לארץ ישראל ויש שלטון יהודי, גם כשאין מקדש, מותר. כי הגמרא אומרת אז ימלא שחוק פינו- בזמן שיאמרו בגוים הגדיל ה' לעשות עם אלה. ושמה  מדובר על קיבוץ גלויות (ורשב"י אומר את זה, ורשב"י חי בא"י בזמן שלא היה שלטון יהודי).

נראה לי גם שלכן כתוב "בעולם הזה" ולא "בגלות" כי זה לא רק עניין של יציאה מגלות אלא גם של שלטון יהודי. וזה מסתדר טוב עם "אין בין *העוה"ז* הזה לעוה"ב אלא שעבוד מלכויות".

נשמע לי מוגזם. מילא ב9 הימים. אבלקעלעברימבאר

3 השבועות הם ימי אבל מאוד כללים. אין עניין לאדם ללכת בפנים טרוטות אלא להמשיך עסקים כרגיל, ועם זאת לבטא אבלות כלשדהי.

כמו שזה שאתה משאיר אמה על אמה לא מסוייד, לא אומר שאתה צריך לצבוע בשחור את שאר הבית.

האיסור הוא על חגיגות ציבוריות, לא ראיתי מישהו שמקפיד לא לספר בדיחות ב3 השבועות. נשמע מוגזם

יפה.נחלת
פעם מוסיקה היתה דבר משמח, כיום זה חלקקעלעברימבאר
משגרת נסיעה ברכב.

כך שלא רואה מה הבעיה בווקאלי

מסכים, לכן איני מבין מה הבעיה עם מוזיקה מוקלטת...הסטורי
מה ההבדל בין מוקלטתקעלעברימבאר

לבין כלי נגינה?

אני מדבר ב3 השבועות. לא בכל השנה.

הרי בכל השנה במילא התירו בימינו גם בכלי נגינה של ממש 

אני לא אמרתי שאסורהסטורי
אמרתי שברור לי שלמוזיקה מוקלטת בימינו, אין את אותה משמעות של 'ריקודים ומחולות' שמהם רוצים לגזור.
אם זו שגרה, אז גם וואקלי לא צריךיהודי שואף לטוב
וואקלי נולד (בהקשר הזה, מלבד מה שנולד בכנסיות) כדי לעמוד בגדר הלכתי שלא נזכר בהלכה. מג"א כתב שאסרו ריקודים ומחולות. מכאן התגלגל שאסרו מוזיקה. כאן אני יכול להבין את הטענה שהיום מוזיקה היא דבר יום-יומי, אבל בחרו בכל זאת להקפיד, אז באו החכמולוגים ואמרו 'בפה זה לא מוזיקה', והנה זה כל כך לא מוזיקה שאפשר אפילו לרקוד עם זה, שזה בעצם האיסור האמיתי.
אבל שיר שאין בו כלי נגינה הוא מורגשקעלעברימבאר

כשיר שונה. עובדה ש כל שיר ברדיו יש בו ליווי מוסיקלי ביום יום

ראיתי שלט כזה באזור חרדיחושבת בקופסא

"מבצעי טיבעול חגיגיים לתשעת הימים".

חחחחח קרא עליי מועד לשבור בחורייקעלעברימבאר
טבעול ממש לא נחשב למאכל יוקרתינחלת

ואם אפשר קצת לגוון, למה לא?

כולם כאן אוכלים לחם צר ומים לחץ בזמן הזה?!

אין איסור לאכול טוב ב9 הימים.קעלעברימבאר

יש הבדל בין ללכת למסעדה ב9 הימים, לבין להכין מטעמים טעימים בבית. זה לא שישובים שבעה ב9 הימים. אלא מבטאים את אבלו תהימים על ידי המנעות מבשר.

הכותרת אמנם מטומטמת, אבל לא מבטאת משהו בעייתי. שהרי זה לא באמת חגיגה אלא סתם כותרת להצעה לעקרות בית להכין ארוחה סבירה בהעדר בשר. אין מצווה לסבול ב9 הימים ולאכול פת במלח

אין איסור לאכול - יש איסור לחגוגהסטורי
מופיע במשנה ונפסק בכל הפוסקים:

"משנכנס אב ממעטים בשמחה" והפוסקים מסבירים שפירוש: אין שמחים בו כלל.

הגדרים המעשיים יכולים להשתנות, מדין הגמ' ונפסק ברמב"ם איסור בשר ויין הוא רק בסעודה מפסקת. אז נכון שחוץ מחלק מקהילות תימן, כל עם ישראל נוהג איסור מר"ח אב (כולל או לא כולל ר"ח), אבל זה פחות חמור מאווירה חגיגית, שהיא בפירוש נגד דין המשנה.

אפשר לאכול טבעול, אפשר לאכול פסטה מוקרמת, אבל להפוך את הטיבעול ל'חגיגיים', או לתת מתכונים  לחלבי תחת הכותרת: "חגיגה קולינרית לתשעת הימים" (ראיתי במקור ראשון שנה שעברה) - זה לתפוס את מנהג הראשונים ולעבור על דין המשנה.

אה זה היה מקור ראשון. למה לא אמרת.קעלעברימבאר

ברור שזה חמור מאוד מאוד  

וברצינות - כתבתי שזו כותרת טפשית. אבל עצם הלעשות מתכונים טעימים בבית , אין בזה בעיה גם ב9 הימים, רק בסעודה מפסקת זה בעייתי לעשות ארוחת פאר (כמובן שאין עניי ןשהאוכל לא יהיה טעים גם במפסקת)

סליחה אם כתבתיקעלעברימבאר

בדיחה בשלושת השבועות

טמטום זה בעייתייהודי שואף לטוב
כמו עם הפאות הנוכריותshaulreznik
"צריך לכסות שיער כי הוא מושך, ולכן נכסה אותו בעזרת פאה מפונפנת שעולה הון".
את המילים ''כי הוא מושך'' המצאת, הן לא במקור ההלכהפשוט אני..

להבדיל מאיסור נגינה בשלושת השבועות, שהסיבה שלו ברורה לחלוטין - להמעיט בשמחה.

אין לנשים יהודיות מצווה ללכת מנוולות, מותר להתאפר ולהתייפות וללבוש בגדים חגיגיים, ומנגד גם אשה עם גוף מכוער לא יכולה ללכת חשוף.

מוסיקה היום אינה משמחת בניגוד לפעם, אלא שגרתקעלעברימבאר
נסיעה ברכב. מוזיקה מלווה אותנו בכל שעה משעות היום. בניגוד לפעם שהיית צריך לשכור מנגנים.

אז לא רואה מה הבעיה בווקלי

אין לי בעיהפשוט אני..
פשוט הצחיק אותי השילוב של מוזיקה שמחה ומרקידה לימי בין המצרים
עצם זה שיש אקט קל של מיעוט שמחהקעלעברימבאר

זה ביטוי לאבלות וזכרון החורבן.

כמו אמה על אמה בקיר הבית.

אחרת תאסור לספר בדיחות ווקאליות ב 3 השבועות

אין איסור פורמאלי לספר בדיחות בשלשת השבועות.יהודי שואף לטוב

גם לא בתשעה באב.

אבל צריך להיות עקשן, רשע או טיפש, או הכי גרוע, אדיש, כדי להתבונן בעניינם של הימים הללו ולהיות מסוגל לספר בדיחות.

הגמרא מספרת שאחרי החורבן היו שרצו לאסור אכילת בשר ושתיית יין על השנה. הרי בטלו קרבנות ונסכים. אמר להם ר' יהושע, א"כ תאשרו גם לחם ומים, שבטלוויזיה מנחות וניסוח המים.

כוונת הדברים לענ"ד היא שהם אמרו שא"א להמשיך לשמוח. ר' יהושע הבין יותר מהם את החיסרון, ואמר שא"א להמשיך לחיות. אבל צריך. בשביל לתקן צריך לחיות חיים נורמליים, בצל החיסרון, ולכן תיקנו כמה תקנות זכר לחורבן, כגון שיסיידו וישאיר אמה על אמה, תחסיר אישה מתכשיטיה ותחבר מנה בסעודה.

בספר 'הכל-בו' (למי שאינו מתמצא, ספא הלכה לאחר מן הראשונים, לפני כ750 שנה, נזכר רבות בפוסקים) כותב שלגבי זמן מועט של ימי האבל קודם תשעה באב קיבלו את דבריהם של אותם שרצו להטיל איסור על אכילת. בשר ויין.

אני מכירה אישית את ישראל בש וכמעט נפגעתי בשבילוגב'

פשוט אני היקר. אני מעריכה את דעותיך ונהנית לקרוא מה שאתה כותב.

במקרה הזה כאב לי לקרוא את המילים ''נבל'' ו ''טובל ושרץ בידו'' בהקשר לישראל בש שאני מכירה אישית מיום היוולדו.

לעצם העניין, קורים מצבים שאדם זקוק מסיבות שונות למוסיקה שמחה ומקפיצה גם ב3 השבועות. (לדוג'- אדם בדיכאון שזקוק למוסיקה, אישה כמוני שזקוקה למוזיקה כדי לקבל כוח לקום לנקות את המטבח ולהכין משהו לאכול למשפחה שלי, או הילדה האוטיסטית שלי שחייבת להזיז את עצמה מבחינה בריאותית וזה מתאפשר רק עם מוזיקה מאוד ספציפית. בטוחה שיש עוד מצבים)

בשביל זה- טוב שהדבר הזה קיים. אני מרגישה יותר זוכרת את החורבן ואת האבלות עם מוסיקה ווקלית. גם כשאני חייבת להדליק מוסיקה - בגלל ימי האבל מעדיפה ווקלית. וטוב שיש מבחר.

לענ"ד בדיוק הפוך, אין לי מושג מאיפה נהיה כזה טאבוהסטורי
על מוזיקה. בשולחן ערוך אוסר נישואין, תספורת ובשר (לשיטתו, בעיקר בשבוע שחל בו לגבי בשר מזכיר 3 מנהגים, אשכנזים נוהגים להמנע מתספורת ונישואין בכל בין המיצרים.)

המגן אברהם הוסיף איסור על 'ריקודים ומחולות', ההשלכה שעשו חלק מפוסקי דורינו מ'ריקודים ומחולות' לכל מוזיקה מוקלטת, היא מאוד מרחיבה (חלקם מסבירים שבעצם היה צריך לאסור תמיד, אבל הנח וכו', אז כששומעים נאסור)

כששאלנו את מרן הגר"א שפירא זצ"ל על שמיעת מוזיקה, ענה: "אם זה מוסיף לך יראת שמיים תשמע".  בישיבה ההשכמה היתה עם מוזיקה, בחרו שירים שמתאימים לאווירת הימים הללו.

אם כבר הרבה יותר סביר ושומר על ההתייחסות הראויה לימים אלו - לשמוע מוזיקה שקטה, בדגש על שירי כיסופים לגאולה ולמקדש, מלשמוע שירים סוערים ומקפיצים, גם אם הם רק בפה. 

עם כל זה- כנראה שזה סובייקטיבי, מהי מוסיקה ראויהגב'

בימים אלו.

למישהו אחד מוסיקה ראויה זה שירי כיסופים למקדש ולמישהו אחר זה שירים מקפיצים אבל ללא כלי נגינה. עצם זה שאין שם כלי נגינה - מזכיר לו את האבל על המקדש.

אז טוב שיש מבחר ממנו כל אחד יכול להחליט מה לשמוע ומה לא.

אבל מכאן ועד ללקרוא לישראל ''נבל ברשות התורה'' המרחק קצת גדול.

לא מסכיםפשוט אני..
הרי עיקר העניין בשלושת השבועות, ובמיוחד מראש חודש אב, זה להמעיט בשמחה.

אפשר לדון איך להמעיט בשמחה, אבל זה כבר פרטים. האם להתגלח זה שמחה, האם חתונה זה שמחה, האם ריקוד זה שמחה, האם שניצל זה שמחה.

אבל אם אתה נמנע ממוזיקה אבל מדגיש את העובדה שהשיר שמח ומרקד, זה בדיוק ההפך הגמור מהמשמעות של הימים האלה. 

עיקר עניין שלושת השבועותאריק מהדרום
הוא לתקן שנאת חינם.

דרך קלאסית איך לא לעשות זאת זה למצוא אדם ולפרסם בציבור על איך הוא לא מחמיר מספיק.

אפשר גם סתם להמציא הלכות שאסור גם לאכול שוקולד ולעשות כושר בשלושת השבועות כי זה משחרר דופמין במוח וצריך להמעיט בשמחה אבל בגדול מה שנאסר נאסר ומה שהותר הותר ואם אתה בוחר להחמיר על עצמך המינימום הנדרש ממך הוא לא לכנות אותו נבל ברשות התורה כי הוא לא מקיים הלכות שהמצאת על הדברים האלה בדיוק נחרב הבית.

כמובן לא התייחסתי אליו אישית אלא לתופעהפשוט אני..
ובכל מקרה, זה לא שצילמתי אדם בתוך ביתו או ברחוב ופרסמתי ברבים את מעשיו. זה משהו שהוא עשה בצורה ציבורית במטרה לגרום לעוד ועוד אנשים לראות ולהקשיב. 
מה אתה בעצם טוען "באפי תלתא"?אריק מהדרום
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך כ"ה בתמוז תשפ"ו 13:45

נו, הרבה אהבת חינם לא הרבית גם אם היה מותר לך (ואני לא משוכנע שבאפי תלתא תופס כאשר אתה החלטת לכנות אותו נבל ברשות התורה וטובל ושרץ בידו( אבל להגיד שהבנת את הרעיון של שלושת השבועות בעוד שאתה עושה את ההפך תמהני.

מה אנחנו קוראים לו בלשוננו "טול קורה מבין עיניך".

לגבי זה דהתכוונת לתופעה ולא לאדם התקשיתי להשתכנע.

כמובן אני לא מדבר עליך ספציפית אני מדבר על התופעה שאנשים מעלים בציבור יוצרי תוכן ואומרים עליהם שהם טובלים ושרץ בידם, נבלים ברשות התורה ולא הבינו את הרעיון של שלושת השבועות.

אין לי עניין לשכנע אותךפשוט אני..

והסיפא שלך שנועדה לזלזל בבוטות במה שכתבתי ובכוונה שלי, נו שוין.

יש שיגידו על זה ''טול קורה''... 

לזלזל בבוטות חלילהאריק מהדרום
התכוונתי לתופעה כמובן.
לצערנו, חושבת שהרבה נופליםנחלת

בזה; חוסר מודעות למה שאנו אומרים, מוסר כפול, שנאת חינם (כן! כן!)

בדיוק כמו שארי"ק כתב. גם אני חושבת כך.

לפרסם תמונה של אדם ועוד לציין את שמונחלת

זו התייחסות ל תופעה?

תמהתני.

..רקאני
עבר עריכה על ידי רקאני בתאריך כ"ה בתמוז תשפ"ו 13:35

נערך

לפי השו"ע, הרי מוזיקה אסורה בכל השנהנוגע, לא נוגע

יוצא שהיא הכי חמורה מבין שאר מנהגי האבלות.

להגיד שמוזיקה מוקלטת מותרת זה החידוש (ולא להיפך, שהאוסרים מחדשים). 

לכן הרבה יותר הגיוני להחמיר במוזיקה מוקלטת רגילה מאשר להחמיר בלא להסתפר ולא להתחתן מי"ז בתמוז עד ר"ח אב (שזו הרי מצווה), ובלא לאכול בשר מר"ח אב.

לאסור לשמוע שירים שקטים ובפרט שירי כיסופים למקדש ודבקות בבין המיצרים- זה הכי לא מובן. הרי אם סוברים שמוזיקה מוקלטת שמחה לא נאסרה בכל שאר השנה למרות החורבן, איך מוזיקה עצובה יכולה פתאום להיות אסורה כשזו בדיוק מהות הימים האלו?

למה להתיר מוזיקה מוקלטת זה חידוש?ברגוע
דווקא מאוד מובן לי שיש הבדל גדול בין הופעה ללשמוע מוזיקה בבית או ברכב (דבר שהפך לנורמה יומיומית)
אבל מה שנאסר זה לא רק "הופעה", נאסר גם סתם בביתנוגע, לא נוגע

ההיתר מסתמך על כך שזה לא מה שנאסר כי זה עבר טרנספורמציה (כמו שיש מתירים לשמוע שירת נשים מוקלטת גם אם אתה יודע איך הזמרת נראית).

אמנם מוזיקה זה נורמה, אבל מוזיקה מוקלטת של היום זה הרי כמה דרגות מעל מוזיקה חיה של פעם.

אני חושב שעדיף כבר לומר שעם ישראל נהג כמקילים לשמוע מוזיקה חיה אא"כ זה על היין כמו שכותב הרמ"א.

בנוסף לזה, כשעמ"י התחיל לחזור לא"י והלאה, כבר יש פחות אבלות 

התייחסתי לזה בסוגריםהסטורי
כלומר מסכים שההסבר של אלו שאומרים שאסור, הוא שבעצם אסור כל השנה רק שלא ישמעו לנו ולכן מוטב יהיו שוגגים וכו' ובימים ששומעים לנו נאמר בפירוש שאסור.

לפי זה בפשטות אסור גם ווקאלי (השו"ע הזכיר דווקא על היין, אבל הב"ח הוכיח מהגמרא שלאו דווקא).

לפי זה כל תעשיית המוזיקה היהודית לסוגיה השונים - היא פסולה. כולה מיועדת לעבירה, שאולי לא נמחה באלו שלא שואלים ובכ"ז...

בסופו של דבר, נשברו על כך קולמוסים רבים, אבל ברור שנהגו היתר. וכמו ש@קעלעברימבאר כתב - מוזיקה מוקלטת של היום, אינה תופסת אותו מקום.

התייחסתי למה שאמרת שלא מובן איך נהיה טאבו כזהנוגע, לא נוגע
עבר עריכה על ידי נוגע, לא נוגע בתאריך כ"ה בתמוז תשפ"ו 16:06

על מוזיקה. דווקא על מוזיקה זה הכי מובן

התעשייה לא פסולה כי היא סומכת על המתירים מוזיקה חיה ועל צורך מצווה

חכמי ישראל שומעים היום גםקעלעברימבאר

חפשי מוסיקה מכלים שאינה מוקלטת. מוסיקה יהודית ראיתי הרבה מחכמי ישראל ששומעים במו אזניהם חפשי חפשי ביום יום ואף יש חכמים שמנגנים בעצמם. מוסיקה קלאסית אני גם מניח שרובם לא נמנמעים לחלוטין (אם מישהו מתעניין בזה), לא?

לא ראיתי רב שנמנע מלשלוח את בניו ובנותיו ללמוד כלי נגינה

אני חושב שהפתרון הההלכתי לאיסור כבר טבוע בדנאקעלעברימבאר

התרבותי של הדוסים.

שים לב שכשדוסים הארד קור מנגנים זה תמיד יהיה שירים חסידיים או מוסיקה יהודית. מעט מהדוסים הכבדים מנגנים שירי ארץ ישראל הישנה (ומסיקה חילונית מודרנית אין כל כך מה לנגן כי כמעט כולה מזוהמת והיא סקנדל ברמה האומנותית).

בניגוד לשירי החול במשתאות לפני חורבן המקדש.

כנראה ש"בשיר לא ישתו יין" קורה גם היום. (במיוחד שאף דוס לא שותה יין ביומיום בימינו, גם עדות למיעוט עוצמות החיים מאז החורבן). ולגבי שירים חסידיים - כבר מצאו פתרון הלכתי שזה לצורך עבודת ה'

אי אפשר לטעון שתעשיית המוסיקה בימינוקעלעברימבאר

היא עבירה.

אלא אם כן הטוען הוא מהטאליבאן מאפגניסטן שכורתים שם את היד לכל מי שמנגן בכלי נגינה ביום יום שלא במסגד.

תעשיית המוסיקה בימינו היא עדות לחזרה בריאה לנורמליות ארץ ישראלית. כמובן תעשיית המוסיקה הטובה. לא המוסיקה החילונית שבאה אחרי עידן שירי ארץ ישראל הישנה

תראה לי רבקעלעברימבאר

שאומר שתעשיית המוסיקה היא עבירה 

כתבתי את זה לטעמוהסטורי
איני חושב כך, אבל טענתי שאם נקודת המוצא היא שמוזיקה אסורה ורק לא מוחים כשלא ישמעו (שזה ההסבר היחיד שמצאתי לאלו שאוסרים כל מוזיקה בספירת העומר/בין המיצרים) - אז כל התעשיה הזאת היא עבירה.
כן. גםנחלת

אני חושבת שהביטויים הקשים האלה, לא כל כך מתאימים למקרה הזה או למקרים אחרים כאלה;

נכון. מכירה אישה שאמרה לינחלת

שרב התיר לה להקשיב למוסיקה, כי היתה לאחר מות אמה

עם מצב רוח נוטה לדכאון.

כמובן שעדיף מוסיקה ווקלית שקטה יהודית.

אבל יש מצבים שונים אצל הבן אדם.

בדיוק.גב'
למה? התקנה היא לא שנהיה בדכאון ב3 השבועות, אלאקעלעברימבאר
לעשות קאט שיבטא מיעוט שמחה.

זה אכן אקט שמבטא זאת.

אחרת תאסור לספר בדיחות ב3 השבועות גם.

במיוחד שיש אנשים שזקוקים נפשית למוסיקה, ויש אנשים שאם לא ישמיעו ברדיו שירים ווקאלים הם יאזינו לשירים קלוקלים של חילונים פרוגסיבים, שירים של תרבות שהיא זו שהביאה עלינו את החורבן

ריקודים זה אקט של מיעוט שמחה🤔יהודי שואף לטוב
ריקודים ספונטנים בחדר שליקעלעברימבאר

לצלייל מוסקיקה ווקאלית זה אקט של מיעוטש מחה, כי אני לא שומע צלייל כלי נגינה.

לא אסרו לספר בדיחות ב3 השבועות. אז אין סיבה שיאסרו לרקוד ספונטני בחדר שלי

לא אסרו מוזיקה. אסרו ריקודים.יהודי שואף לטוב

זהו מקור האיסור, עך מופיע ב'מגן אברהם'. משם התגלגל בדורות האחרונים לאסור מוזיקה, אבל מקור האיסור הוא ריקודים ומחולות.

אם הביצה לא מקרקרת אז גם התרנגולת לא?

זה נכוןנחלת
ממש מגוחך ומביךזיויק
אמא, למה אנחנו שומעים רקקעלעברימבאר

ווקאלי ב3 השבועות ולא כלי נגינה?

האמא: כי אין לנו בית מקדש.

אמא, למה זה שאין בית מקדש זה רע?

וכך נמשך השיחה וזכרון החורבן. וזה אחד מטרותיו

התבלבלת עם ליל הסדר?פשוט אני..
גם פסח וגם ט באב עניינם להנכיח זכרון הסטוריקעלעברימבאר

עבודה שאבל בשבעה לא צם

להנכיח על ידי אבלות, שזה ההפך משמחה וריקודיםפשוט אני..
אמא, למה אנחנו שומעים רק ווקאלי ב3 השבועות ולא כלי נגינה?

האמא: כי אין לנו בית מקדש.

אמא, זה טוב שאין לנו בית מקדש?

האמא: למה את חושבת שזה טוב?

כי אנחנו רוקדים ושומעים מחרוזת של שירים שמחים, שמיועדים במיוחד לתקופה הזאת

אבלות קלה. לא אמרו לך ב3 השבועות לקרועקעלעברימבאר

את בגדיך ולהלך שחוח וחפוי ראש.

אלא כמו שסד אדם ביתו משייר אמה על אמה.

כבודו מספר בדיחות ב3 השבועות?

ב9 הימים אתה צודק שזה כבר לא ראוי לשמוע ווקאלי קצבי ושמח.

זה כמו שב12 חודש לפטירה, לא מצינו שאוסרים על אדם לשמוח ולספר בדיחות.

האבלות הולכת מעגלים מעגלים. תחילתה קל ב3 השבועות, מחמירה ב9 הימים וומשיכה להחמיר

ריקודים זה אבלות קלה?פשוט אני..

ושוב,

למקרה שלא הובנתי -

מה שהצחיק אותי זה לא שמיעת שירים שמחים ומרקידים בשלושת השבועות,

אלא שמיעת שירים שמחים ומרקידים שנוצרו *במיוחד* לשלושת השבועות.

כמו ההבדל בין לאכול בסלון בחג הסוכות (בסדר, גם אני לא מקיים תרי''ג מצוות),

לבין להשקיע ולבנות במשך שעות ובאופן מכוון חדר מיוחד לאכילה בחג הסוכות (שזה כבר מגוחך). 

כן. ריקודים ללא כלים היא ביטוי לאבלותקעלעברימבאר

קלה. כמו אמה על אמה בסיד הקיר.

שוב פעם ,אין מצווה להיות בדיכאון ב3 השבועות.

כמובן שאסור לארגן חגיגות ריקודים. ולצורך חוג ריקוד יש לעיין כמה זה לספורט או מנוחת הנפש וכמה יש בזה שמחה.

דיסרתי על ריקוד ספונטני של אדם בביתו לציליל ווקאלי.

זה כמו שיש סייד שמומחה בלסוד את הבית ולהאיר אמה על אמה, כך שירים שנוצרו מיוחד ל3 השבועות, נוצרו על מנת לעשות שמחה עם מיעוט מסוים כדי להנכיח עצב.

זה להראות שגם כשמותר לנו לשמוח (ב3 הבועות, לא ב9 הימים) זה שמחה עם הגבלות.

אני מסכים את ךשהכותרת קצת מטומטמת.

אבל צריך לזכור שהוא צריך את הכותרת לצרכי פרסום ופרנסה, ויש גם מצבים בדיעבדים. זה לא שאנשים אן יילמדו קצות או ימשעו את המוסיהק שלו. זה שאנשים או ישמעו את המוסיקה שלו או ילכו לשוטט באתרים לא כל כך טובים. אנחנו לא חיים כיום בעולם סטרילי ויש היום המון הנהגות בדיעבדיות 

אולי זה מזעזענחלת

אבל שלא תדעו, גם בשבעה לפעמים אדם מוצא עצמו צוחק בפה

מלא. אולי זו תגובה משונה, אבל יש כזה דבר. וזה לא מפחית במאומה

מהצער הכבד. לפעמים פורצים בבכי אחרי זה. 

שלשת השבועות אינם ימי זיכרון. הם ימי אבלות.יהודי שואף לטוב
שאם מבינים את עניינם אי אפשר לשמוח.
יש כל כך הרבה צער ועצב ואסונות, לא עלינונחלתאחרונה

כל השנה, כל השנים, שאפשר לומר, שעם המוסיקה והריקודים

אנו באיזה מקום, מתוחים, חשים מועקה, דואגים....

כך אפשר ללמד זכות ששלושת השבועות הם לא אי של

עצבות בשנה מלאת שמחה; נכון שבמשך השנה, לא

מחברים את זה בגלוי וביודעין לחורבן בית המקדש,

ועכשיו - כן, אבל אפשר להבין שלפעמים מרגישים

שאלוקים, כמה דיכאון, עצבות ומועקה אפשר להכיל.

כמה?

איך לדעתכם מפעל החינוך צריך להיראות במדינת ישראל?פתית שלג

זאת שאלה מאוד רחבההסטורי

כרגע? לפרק ולבנות מחדשקפיץ

אין מה לתקן במערכת הבזיונית והעלובה הזו

לא התייחסתי למערכת החינוך הקיימתפתית שלג

זה שהיא גרועה בזיונית ועלובה שמענו רבות.

השאלה היא מה אתה מציע? איך זה כן צריך להיראות?

גוף שמאפשר להורים לבחור חינוך שהם רוציםארץ השוקולד

לא גוף שמכתיב להורים מה ללמד והיכן ללמוד.

אולי רגולטור שכותב מבחנים ובוחן אם בתי הספר עומדים בדרישות שההורים רוצים.

החינוך מוטל על ההורים, המשרד יכול לסייע אבל לא אמור לחנך, זה רע שהמשרד יחנך כי אז אכפת לי מאידיאולוגיית שר החינוך ואין סיבה שזה יהיה כפייה של קבוצה פוליטית מסוימת.

זה קייםoo

'מוכר שאינו רשמי'

'מוסד פטור'

אולי יש עוד סוגים

אבל מתוקצב חלקית

מעניין שאתה מתייחס לתכני הלימוד ולא לצורת החינוךפתית שלג

כי הייתי רוצה שצורת החינוך תיבחר על ידי ההוריםארץ השוקולד

אין סיבה שאני אבחר עבורך את צורת החינוך של ילדיך והפוך.

דעתישנונימי

עד גיל מצווה אמונה יראת שמיים ותורת ישראל.

גיל מצווה כבר לעזור לנערים להתחתן כי הם כבר מקיימים יחסים מיניים מלאים.

ומגיל מצווה לימודים פתוחים כמו מבוגרים:

ואפילו מספר מקצועות אקדמאים בו זמנית - עם תואר מכובד ואפילו 2 או 3 כבר בגיל 18.

מתמטיקה חובה בגיל צעיר.

אנגלית - אז ככה:

בסין הודו ואירופה יש מערכות מחשבים המופעלות על קוד בשפות אם (סינית, צרפתית, הודית).

איך אין לנו מערכות מחשבים מבוססות עברית?

למה אנחנו לא מנסים להיגמל מהתלות האמריקאית?

יש מערכות מחשבים ומקומות שכותבים בהם קוד בעבריתקפיץ

ואת לא רוצה להתעסק איתם

עכשיו בעידן רכבי החשמל הסינייםשנונימי

אנחנו עוברים למערכות מחשוב בשפת קוד סינית,

אולי נתחיל ללמוד סינית בבתי הספר?

משה

קובול

לא יודע אם הבנתי נכון את דבריךהסטורי

נערים יראי שמיים, לא מקיימים יחסים לפני החתונה.

כוונתך היא לשנות את החוקים ואת תקנות הרבנות, כדי לאפשר חתונה בגיל מצוות? זו כבר לא שאלה על מערכת החינוך, אלא שאלה על כל סדר היום והחוק במדינה...

מי אמר ירא שמיים?שנונימי
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ב באלול תשפ"ו 17:41

נערים רגילים חולמים חלומות, חושבים מחשבות,

זה חבר שלי וזו חברה שלי כבר בגיל מאוד מאוד צעיר.

איפה מצאת ילד שמתחיל לצעוק לה' על היצר הרע שלו?

הנערים שנולדים בחברה שבה המדינה וההורים והרבנים מדכאים - זה לא אומר שזה לא קיים.

הילדים יודעים שזה אסור אצל המבוגרים אז הם מסתירים את זה.

ופתאום כולם מופתעים "לא ידענו..."

בטח שצריך לשנות את החוקים.

ולא ללמוד מאמריקה.

כאילו משה רבינו קיבל תורה באמריקה.

אתה מדבר על ציבור חילוני?הסטורי

אז למה אתה מניח שיסכימו ללמוד עד גיל מצוות "אמונה יראת שמים ותורת ישראל".

ולמה שירצו להתחתן?

כי בגיל 13 מתחיל היצר הרעשנונימי

ומה שווה כל לימוד התורה אם לא מקיימים?

אם היצר הרע מפיל בעבירות?

עריכה: אני מדבר על החילוני ועל החרדי על שניהם.

החילוני כי הוא עמוק בבוץ.

והחרדי כי הוא מנסה לצאת מהבוץ.

יש מחיר מאוד כבד לאיחור גיל הנישואיןמשה

(גם להקדמתו, שלא תהיינה אשליות)

מצד שני, משפחות צעירות שמתחתנות צעירות מדי הרבה פעמים ממש רעבות ללחם. תוסיף לזה בנים דתיים שרוצים ללמוד בישיבה וצריכים לשרת בצבא וללמוד מקצוע וקיבלת מצב שהוא על גבול הבלתי אפשרי מבחינה כלכלית או טכנית.

האופציה השניה היא שימור פוריות כמקובל בחברות הייטק הגדולות, גם את זה אנחנו לא רוצים.

טענות הזויות דורשות הוכחות חד משמעיותנקדימון

גם צריך לעשות הרבה סדר במקצועות הלימודשנונימי

יש הרבה מקצועות העשרה:

היסטוריה - יש עבר שחייב לזכור!

יש עבר שחייב לשכוח!

אזרחות וחוק - החוק משתנה במדינת ישראל וצריך להיות צמוד לחדשות.

ספרות - ספרות יוונית פסולה בעיניי.

ש"י עגנון היה חסיד ברסלב למי שלא יודע...

והספרות העברית מיוסדת על כתבי הקודש.

כל הרוח של תנועת ההשכלה מגעילה ביותר.

• מדע וטכנולוגיה - לפי דעתי זהו הדבר היפה ביותר שיש לבתי הספר התיכוניים להציע.

בחטיבות ובתיכונים הדתיים הנערים לומדים בעיקר גמרא ולא בקדושה (זה פסול מהיסוד - זה גיל חתונה).

התורה מליאה בכל טוב,

מהרשבי עד הארי והבעל שם טוב חסידות, ברסלב - אלה דברים שצריך ללמוד בילדות.

כל מערכת החינוך פסולה מהחרדים עד החילונים.

איזה עבר חייב לשכוח?ארץ השוקולד

והערות נוספות:

1. ההתייחסות שלך ללימודי קודש כרווקים די מנוגד לפסיקת השולחן ערוך שילמד אדם תורה ואחר כך יישא אישה.

2. לא מבין איך יש ציפייה שיספיקו כה הרבה בלימודים עד גיל 18 (עם האמירה על תארים) ובפרט אם היית רוצה להוריד את גיל הנישואין שיפחית עוד יותר את היכולת להשקיע בלימודים.

המיתולוגיות היוונית, הנורדית, הערביתשנונימי

ועוד הרבה דתות עמים אלים ודרכיהם.

אני מדבר על גויים ויציאתם למלחמה מלך ועם מלווה תמיד -

בלאום, אמונה, אנשי רוח, גורם מאחד, מטרה וכו'

וטוב שגם את זה אנחנו לא מכירים ויודעים.

כי נמאס לשמוע שקרים.

ויש מספיק סרטים בטלויזיה ובקולנוע שהם ממש לא חשובים פנאי ובידור אפילו אם יש בהם טיפת אמת.

מיתולוגיה זה לא עברארץ השוקולד

אלא דרך להעביר מסרים באמצעות סיפורים.

אם אתה מדבר על מלחמות בין גויים, למה חשוב לשכוח את זה?

(למשל, מלחמת האזרחים בארה"ב, מלחמת העולם הראשונה, המלחמות בין פרס ליוון בין בתי המקדש ותחילת בית שני, איזה תוכלת יש באי ידיעתם?)

בתקופת השולחן ערוך התחתנו בגיל צעיר מאודשנונימי

ורוב הלימודים בחטיבה ותיכון הם רק בשביל תעודה שלא עושים איתה כלום - זה לא מקצוע.

ומה עושה בן אדם שלומד מקצוע?

עובד בזה כל חייו ומרוויח כסף.

המטרה בסוף זה כסף.

אז שילמדו נערים מקצוע!

א. מקור לכך?ארץ השוקולדאחרונה

ב. אם לומדים מקצועות מכניסים, צריך ידע מוקדם לאוניברסיטה שדורש לא מעט לימודים מתוך התיכון.

ותמלא הארץ דעהשנונימי

אני מאמין ביום ביאת המשיח

ויקויים הפסוק ותמלא הארץ דעה את ה'

ימחקו את העבודה זרה מהעולם

הנצרות והאיסלאם והבודהיזם והאתאיזם

ימחק כמו המיתולוגיות ההיסטוריות

אני מתקשה לראות במציאת האוניה אלטלנה יותר מגימיקאריק מהדרום

התאריך אינו מקרי כמובן, רוצים שניזכר בפשעי מפאי רבין ובן גוריון, על ההרואיות של בגין כמנהיג שקרא לא למלחמת אחים.

אין סיבה למצוא את האוניה, איש לא דרש זאת.

וזה לא מכבד בעיני את נרצחי ופצועי אלטלנה שמצאו את האוניה בשביל גימיק בחירות.

כבוד הנרצחים באלטלנה זה שהרוצחים שלהם לא יזכונקדימון

בבחירות

אולי גם מציאת עצמות יהודה כץ זה גימיק?ארץ השוקולד

שני המקרים לוקחים זמן והשקעה רבה שכנראה לא החלה אתמול ובלי תאריך יעד, אלא מחפשים ומוצאים.

יש כבוד לחיילינו שמתבטא במציאת גופותיהם והספינה.

אם זה היה גימיק בחירות אז היו מוצאים קרוב יותר לבחירות, עם תדירות האירועים כאן, אף אחד לא יזכור עד יום הבחירות את מציאת אלטלנה.

אני לא חושב שהיו מונעים ידיעה על מציאת עצמותיואריק מהדרום

בין בתקופת בחירות בין אם לאו, מנגד אלטלנה כולם ידעו היכן היא בערך שקעה, איש לא דרש למצוא אותה, התזמון ככל הנראה מתוכנן היטב.

מעולה. טוב להזכיר לאדונים בעיני עצמםנקדימון

שיש אנשים מוסריים מהם.

אתה יודע שלא דרשו אותה?ארץ השוקולד

אתה יודע כמה זמן לקח להם לחפש?

אתה באמת חושב שמישהו יזכור את זה עד הבחירות?

ואגב, נתניהו יצא בהצהרה מאז ולא התייחס לכך בכלל, אם זה היה גימיק פוליטי היה הגיוני לנצל זאת, לא?

נו ברור זה הוכחהקעלעברימבאר

שהרב שמואל אליהו שולט בעולם באמצעות חייזרים, חיסוני קורונה ופגיעות טקסיות!

אני כתבתי תגובה רצינית, למה להספים?הסטורי

זה היה עקיצה קלה לידידנו אריק שליטא,קעלעברימבאר

פשוט דבריך היו הרמה כזאת מושלמת להנחתה לדבריו, שלא יכלתי להתאפק

התכוונתי שתמיד ניתן למצואקעלעברימבאר

קונספירציות שכאילו מסתדרות יופי.

כשם שהרב אליהו לא קשור לאלטלנה, גם העיתוי לא קשור לבחירות

לדעתי היה עדיף לתזמן את זה לרצח רביןכְּקֶדֶם

זה לא בגלל הבחירות, זה מהלך מתוכנן של עמיחי אליהוהסטורי

הוא הכריז בתחילת תפקידו כשר המורשת, על שינוי דגשים ב'כתיבת ההיסטריה' של הציונות והמדינה והוא עבד על זה בכל מיני כיוונים כל הקדנציה.

במסגרת זאת, הוא גם ביקש וקיבל מכ"ץ את ההוראה להעביר את 'התותח הקדוש' ממכללות צה"ל למרכז בגין.

בוודאי שיש בזה אמירה ערכית/פוליטית (תלוי איך רוצים להסתכל על זה), אבל היא לא קשורה לבחירות. זה תהליכים של ארבע שנים. אם יש קשר לבחירות - זה הרצון להספיק, את מה שלא בטוח שיתאפשר אחרי.

מעניין הקטע של לכתוב מחדש נרטיבים היסטורייםעשב לימון

..קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך י"ב באלול תשפ"ו 18:37

..

בנט כבר הוציא על זה איזה קשקוש מלא בפאתוס?נוגע, לא נוגע

רק נקווה שמתוך זה כל המדומיינים בימין שמקימים מפלגות על ימין ועל שמאל (תרתי משמע), יקלטו את הסיכון במה שהם עושים. אבל לא, הם לא.

סקר יפה על מקצועות שאריק פתחארץ השוקולד

ממליץ לענות (אפשר מאנונימי) ולקרוא למי שמחפש:

סקר ההשכלה הגדול יוצא לדרך - סטודנטים

איך להפוך עצבות לשמחה.נחלת

אני לא הצלחתי להקשיב לזה כי המכשף שלי מכשפי ביותר בשעות הערב,

מקווה שאתם תצליחו.

ד"ר הררי יחיאל. ביוטויוב.

שנה טובה בינתיים!

יושב להנאתי במשרד ועובר על אתרים של לקוחותמשה

ואז מגלה את הכתבה הזו:

"כיפת הברזל" נגד יתושים עוברת לייצור המוני - אמס MS

בגדול מה שמציעים שם זה מוצר שעובד כמו "אור איתן" שנועדה לשרוף רחפנים באוויר. יש חיישן שמוצא את המעופף באוויר ואז הורג אותו עם לייזר.

לקחו רחוק את המלחמה ביתושיםעשב לימון

מה אם קרן הלייזר פוגעת בבן אדם בטעות?

אולימשה

העניין הוא שאת חושבת שאת רזה ברמה שהוא יזהה אותך כיתוש?

אני מחפש את הקמפיין של עיריית פ''ת על זה ולא מוצא.

לא שהוא יזהה אותי כיתושעשב לימון

אלא שהוא ישלח קרן לייזר ובמקרה גם אשלח את הידיים למחוץ את היתוש ואז הקרן לייזר תגיע אליי לפני שהיא תגיע ליתוש

אז אם אני מבין נכוןמשה

את גם רוצה שהוא ינסה להרוג וגם את. להיות בטוחה שהוא מת.

ליתר ביטחון כןעשב לימון

כנראה שהקרן חלשה מספיק שלא תזיק לבני אדםארץ השוקולד

טיפול קוסמטי זה לא יהיהנוגע, לא נוגע

זה בטח יכול לשרוף קצת על העור, אבל עיקר הבעיה זה פגיעה בעין.

ואם היא פוגעת בשניהם יחד יכול לצאת בקסטר סטוקמן כזה

(אני לא מאמין שאני זוכר את זה)

ריבוזום

(אני לא מאמינה שידעתי מי זה!)

חחחנוגע, לא נוגעאחרונה

באמת מפתיע..

אשמח לכזה אצלי בביתרקאני

תירשמי ותזמינימשה

אם יעבור מכס 😃

סגולת רבי מתיא בן חרש - ממליצה בחוםגולשת חדשה ב 7

עשיתי את הסגולה, וביקשתי שנזכה לרכוש דירה משלנו. אחרי תקופה קצרה ממש דברים התחילו לזוז, והכל היה נראה ממש בדרך הטבע (אנחנו רצינו, חיפשנו בהכוונת רב עיר אחרת למגורים, מצאנו בה ב"ה מוסדות חינוך מצויינים לילדים, קרוב יותר להורים, דירה גדולה מאוד וחדשה במחיר סביר מאוד). הכל רץ בצורה כל כך טבעית, עד שכמעט שכחתי שעשיתי את הסגולה וכנראה בזכות ר' מתיא בן חרש הכל הסתדר בפשטות. מפרסמת גם כי הבטחתי, וגם כדי לזכות את הרבים.

וואו מרגש ממש!! פרסום הנסתפוחית 1

הצלחתם למצוא אושר אמיתי בעולם הזה?זיויק

שלא קשור איכשהו לקב"ה?

ברור, יש זמנים שבהם האושר הוא משהו שממלא אותךפ.א.

ומה הקשר בין אושר לקב"ה? לא הבנתי

איך יכול להיות משהו בעולם שלא קשורריבוזום

למי שיצר אותו?

צודקתזיויק

כןoo

להגשים חלומות

לנצח פחדים

לעשות דברים שעושים טוב

להיות עם אנשים שעושים טוב

נכון. מסכימה. זה מאוד עוזר.נחלת

כל אלו דברים שקשורים לקב"העַלְמָה

לאoo

הם קשורים לבחירה יישום והתמדה

מה הכוונה לא קשור לקב"ה?רקאני

יש הרבה דברים בחיים שלי שגורמים לי לאושר

חלקם קשורים לקב"ה באופן ישיר וחלקם בעקיפין

בסוף הוא נותן לי הכל אז אין משהו שלא קשור אליו

לגמריזיויק

בעיניי האושר לא יהיה אמיתי אם לא יהיה קשור לה'לאחדשה

אהבתיזיויק

כן!משה

רוב הזמן טוב לי. אני קם בבוקר. אני עושה דברים שטובים לי וטובים לעולם.

אנשים סביבי (רובם) טובים אליי. ומי שלא, אז אני מרחיק ממני כדי שלא יפריע.

לא הכל מושלם או פלא פלאים. יש נקודות מציקות. אבל באופן כללי - טוב.

למה עצובעַלְמָה

אני אדם מאושר

אלא שזה קשור אצלי בקשר ישיר לקב"ה

רגע אושר כזה עם המשפחה והילדיםנעמי28

כל דבר שנרצה נוכל לקשר או לא לקשר לאלוקים.

מה נראה לך שאתאיסט לעולם לא מאושר?

אולי הוא מדמיין?זיויק

או שזה אלוקות בעל כורחו?

אולי מי שמאמין מדמיין?נעמי28

כל מדינת ישראל מבוסס על הדמיון הזהזיויק

כל דבר קשורהפי

ריקוד

מה איתוזיויקאחרונה

לכל הישראלים הקמצנים התחמניםרועישםטוב

בחיים שלי לא ראיתי כזה סרטון, לא הפסקתי לצחוק.

מישהו עלה לטיסה במחלקה ראשונה עם רצון להרויח את כל מה ששילם.

אז הוא לא הפסיק להזמין שמפניה וקוויאר.

פשוט קורע מצחוק, לא ידעתי עד איזה רמה אפשר להיות תחמן וקמצן.

אולי יעניין אותך