אין מספיק מקום בשרתים של ערוץ 7פשוט אני..

אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈

כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳

הלכתי להביא פופקורןקפיץ

אתה יכול להתחיל לכתוב בינתיים

השאלה באיזה סטדנרט שופטים אותוחושבת בקופסא

הוא מיועד לנשים בנות 30+ מהמגזר "הרוחניקי -מחוברת -לעצמי" שרוצות חומר קריאה קליל ומבדר בצהרי שבת.

לשפוט אותו לפי אמות מידה של עומק או דיוק מחשבתי או דתי ברור שהוא לא שווה הרבה.

אם הכוונה לעניינים רפואיים או מדעיים, אולי יש מקום לתקן טעיות והטעיות של הציבור.

אבל ברוב העניינים הרצינים, וגם לא בענייני עיצוב ואופנה, אני לא חושבת שיש מה לקחת אותו ברצינות.

ניחמתנופשוט אני..

אולי אני פשוט רציני מדי😏

דווקא האחרון לא היה כזה גרועקפיץ

אז מעניין על מה הוא מדבר

(אני מודה שלא קראתי לעומק, או כמעט בכלל כי אני לא זוכרת כלום ממה שהיה שם. אבל זוכרת דברים הרבה יותר גרועים)

לא מקבלת אותו בקביעות, אבל דווקא נהנית. גם דתינחלת

אמנם פתוח קצת יותר מדי, קל ונחמד.

למה אתה קורא פנימה?נפשי תערוג

ועוד אתה מתפלא שאתה לא מתחבר

כי שבת יוצאת ב20:30קפיץ

מכיר דרך אחרת לפתור את הבעיה הזו?

לישוןנפשי תערוג

ויש עוד עשרות עלוני שבת.

כי אני משלם על מנוי 😉פשוט אני..

והקריאה שלי כלולה במחיר של המנוי

הקריאה שלך? המנוי הוא לאשתך...הסטורי

זה סובל וזה לא חסרפשוט אני..

מאוד חסרנפשי תערוג

תראה מה זה עושה לנפש שלך.

זה עלון נשי שמיועד לנפש והרגש הנשי.

אתה קורא. אתה נפגע.

כן. נשמע מוזר

אבל עובדה שאישתך שמחה במנוי (אני מניח שעשיתם את המנוי בשבילה)

ולך זה עולה על העצבים.

לא סתם זה עלון לנשים ולא לכל הקהל

ואם תגיד שזה מטעמי צניעות (שגבר יקרא דברי אישה וכו'… )

תראה גם בציבור החילוני יש עלונים שמיועדים לגברים וכאלה שמיועדים לנשים.

לא הבנתפשוט אני..

אני הסובל,

לאשתי לא חסר (אני קורא רק אחרי שהיא מסיימת...)

הבנתי מאוד מאודנפשי תערוג

בדיוק.

אתה נפגע מזה שאתה קורא.

מה זה נפגע?חושבת בקופסא

יש הבדל לא להסכים עם משהו ולחשוב שהוא עושה נזק, לבין להיפגע רגשית.

כמובן שיש מושג כזה שנקרא כתיבה לקהל יעד מסוים, אבל דווקא בגלל שהעצות האלו פונות אל הקהל שיש להן הכי הרבה סיכוי להתקבל עליו, זה הופך אותן ליותר מזיקות.

וגם אי אפשר להפוך כל דעה ורעיון לפילוח לפי קבוצות שיוך של מין, עדה או צבע שיער. ביקרת עניינית כלפי רעיון מסוים היא קבילה גם אם מי שאמר אותה הוא לא מ"הקבוצה הנכונה".

ולראייה, בפעם האחרונה שבדקתי, אני אישה ואני לא אוהבת כל הדברים הרוחניקים הטיפוליים של "איך זה גורם לך להרגיש". זה יותר עניין של אופי מאשר שייכות לקבוצה מסוימת. נכון שהאופי הזה נפוץ יותר בקרב נשים, אבל זה לא אומר שזה עניין "מהותי- נשי" או איך שלא קוראים לזה היום.

מה הכוונה לרוחניקים טיפוליים? לא זוכרת שנתקלתי שםנחלת

במשהו מהותי כזה.

הכוונה לדברים בסגנון הדוגמה שפשוט אני הביאחושבת בקופסא

פנימה? זה גיליון לנשים.תפוחית 1

אז אין סיבה שתתחבר בכל מקרה

והאמת שאני מאוד נהנית ממנו.תפוחית 1

אני אשמח להצטרףהפי

חחח אני תמיד צחקתי מהעלון הזה

דוגמה קטנהפשוט אני..

טור שנכתב על ידי אשת מקצוע בתחום הטיפול.

לא גורו מטעם עצמה, לא בוגרת קורס NLP זריז, אלא באמת אשת מקצוע מוערכת (וזה נושא אחר לכשעצמו - רוב הפרסומות והטורים בנושא הזה קשורים למומחים מטעם עצמם חסרי כל הכשרה רצינית).

היא סיפרה על זוג שהגיע אליה לקליניקה, הם נשואים מעט שנים וכבר יש מספר ילדים, ועכשיו האשה שוב בהריון.

הזוג היה מדוכא, הם סיפרו שהם אמנם רצו משפחה גדולה, אבל הקצב מהיר מדי עבורם, הם לא מספיקים כלום, מרגישים שהם לא עומדים בקצב, שהם לא משקיעים מספיק בילדים וכיוצ"ב.

ההריון החדש (לא נכתב שם במפורש אבל אפשר להבין מבין השורות שהוא לא היה מתוכנן) מכניס אותם ללחץ וחרדה ועצבות גדולה.

ומה היא ענתה להם?

אולי ה' מנסה ללמד אתכם לבקש עזרה מאחרים.

זאת תשובה נוראית בעייני כשהיא מגיעה מאשת מקצוע בתחום הטיפול.

אסור, פשוט אסור, להכניס את ה' לחדר הטיפול - אלא אם כן המטופל בעצמו עושה זאת.

את רוצה להכווין את הזוג למשהו מסוים? מעולה, תגידי זאת בצורה ישירה. אבל אל תיעזרי באלוקים בשביל לשכנע את הזוג שאת צודקת, כי את לא נביאה ואין לך מושג מה הוא מנסה ללמד אותם.

אולי הוא מנסה ללמד אותם להשתמש באמצעי מניעה? אולי הוא מנסה ללמד אותם שיעור בסבלנות? בביטחון ב-ה'? אולי הוא רוצה ללמד אותם לחיות בעוני כדי שיעריכו את המעט שיש להם?

אין לך שום דרך לדעת מה הוא מנסה ללמד אותם, והניסיון להכניס אותו לחדר הטיפול כדי לקבל חיזוק לדברים שאת אומרת להם - לא הוגן ומאוד בעייתי.

מטפל לא יכול לנכס לעצמו את תפקיד הדובר של אלוקים, זה מפעיל על הזוג מכבש לחצים - הנה לא רק המטפלת חושבת כך וכך, זה גם רצון ה'! זה מה שהוא מנסה ללמד אותנו!

במקום שהם יעבדו את הרגשות שלהם מול המטפלת, אולי אפילו יתווכחו עם המסקנה שלה, היא מציבה מולם גורם שלישי שאי אפשר להתווכח איתו ועם הסמכות שלו.

אני מדגיש שהעצה עצמה לא גרועה, לגיטימי להגיד לזוג במצב הזה שהוא צריך לבדוק אם יש אפשרות לבקש עזרה מההורים או שכנים וכו'.

הבעיה שלי הייתה עם הניסיון להציג את העצה הזאת כ"רצון השם".

התפקיד של מטפל בגדול זה להיות עיוור אידיאולוגיתמשה

זה חשוב מכל מיני סיבות. הראשית שבהן זה שלפעמים הכח שמפעיל את המטופל מנוגד לאמונה שלו. ואם המטפל מחזיק באותה אמונה בחיים האישיים שלו אי אפשר בעצם לעבוד עם הכח הזה. אי אפשר להציף אותו למעלה כדי להיות איתו בקשר ולעבוד איתו וכמובן לא תהיה דרך להתקדם משם לשום מקום.

ממש מעניין אותי מה שכתבת. תוכל להסביר את זה עוד?עשב לימון

בגדול, כשיש מנגנון במערכתמשה

אם אנחנו מתעלמים ממנו זה אומר שהוא עדיין קיים. הוא פועל. פשוט ירד מתחת לשולחן כי החלטנו (בשכל) שהוא אסור. אם לא נעים להעלות נושא בפני המטפל משהו. הטיפול מאבד אפקטיביות.

גם אם אנחנו מתביישים ברצון הזה, וגם אם הוא ממש לא מוסרי. הוא שם. ולפני שאפשר לטפל בו צריך להכיר בזה שהכח הזה קיים אצלנו. וזורם בנו. ונמצא שם.

עד כאן פשיטאעשב לימון

אבל מה קורה כשהכח מתנגש עם אמונה?

פשוט מאודמשה

צריך למצוא מקום בטוח (טיפול זה מקום מצויין, אבל לא רק) שהכח יכול להתבטא. ומשם אפשר להתקדם איתו הלאה. זה נושא בפני עצמו כי בדרך כלל יש מנגנון שהביא עלינו את הדפוס שאנחנו נלחמים בו (מלחמה אבודה, אגב, היא תמיד אבודה).

ברגע שדייקנו אותו אפשר לנסות להבין אותו לעומק. למה אנחנו צריכים אותו, ממה הוא שומר עלינו, ועוד כאלה. זה נושא ארוך ומרתק. לפעמים (בטח אצל רגישים) אנחנו סופגים דברים שהם לא שלנו בכלל.

נכון. אבל למה לקרוא לזה כוח? זה בלבל אותי...נחלת

אז איך לקרוא לזה?משה

אולי לא הבנתי את הכוונה.נחלת

אולי הבעיה שלו? ההתמודדות? הבלבול? המצוקה?

כלל יסודי בטיפולפשוט אני..

הוא שהטיפול צריך להביא את המטופל למקום שהוא רוצה, לא למקום שהמטפל רוצה.

אם תלכי למטפל נוצרי, את לא תרצי שהוא יטיף לך שיהיה לך יותר טוב בעולם הזה ובעולם הבא אם תקבלי על עצמך את מלכותו של אותו האיש.

ואם תלכי למטפל חילוני, לא תרצי שהוא ישכנע אותך (או אפילו יעלה כאופציה) ששמירת נידה גורמת לבעיות ולכן עדיף לוותר עליה.

איפה הכלל הזה כתוב?אריק מהדרום

מה המקור לכלל היסודי הזה?

למשל כאןפשוט אני..

קוד האתיקה המקצועית של פסיכולוגים בישראל:

https://www.psychology.org.il/sites/psycho/UserContent/files/%D7%94%D7%A7%D7%95%D7%93%20%D7%94%D7%90%D7%AA%D7%99.pdf

''פסיכולוגים יהיו מודעים לכוח ולהשפעה שמערכת היחסים המקצועית מקנה להם, ולא ישתמשו בהם לרעה או לכל מטרה שאיננה בתחום תפקידם המקצועי''

האם בתחום תפקידה המקצועי לפרש ולנבא מה ה' רוצה מהם?

לא, אז יש כאן עבירה על כללי האתיקה.

כללי האתיקה הם לא המלצה אלא מסמך משפטי מחייב, פסיכולוג שעובר על כללי האתיקה חשוף לדין משמעתי ולתביעות אזרחיות (רשלנות מקצועית).

נ.ב.

אני חייב להגיד שהתלבטתי אם לענות לך, כי זה היה נראה לי כמו ניסיון לשגע... הרי מה, באמת יעלה על הדעת שמותר לפסיכולוג להכניס את האמונה הדתית שלו לתוך הטיפול, במטרה להנחות את המטופל אל המקום שלדעת הפסיכולוג הוא המקום שבו האל רוצה שהוא יהיה?

או להפך, יעלה על הדעת שפסיכולוג אתאיסט ינסה לשכנע מטופל דתי לצאת בשאלה או להפסיק לשמור מצוות מסוימות?

זה כל-כך מופרך, כל כך לא מקצועי, שבאמת מצחיק בעייני לשאול איפה זה כתוב.

כןאריק מהדרום

כי אם אתה טוען שיש כלל יסודי הוא חייב להיות כתוב איפשהו.

במיוחד שזה לא תחום ההתמחות שלך.

ואני גם לא רואה כאן שימוש לרעה כך שאינני רואה כאן עברה על הכלל שציינת.

גם לא כתוב שאסור למטפל לירוק על המטופלפשוט אני..

מוזמן לשלוח לאחיך את ההודעה שכתבתי תחת הכותרת ''כלל יסודי בטיפול'' ולשאול אם אני טועה.

ושים לב לדיוק בטקסט:

לא רק שימוש לרעה אסור, אלא כל שימוש שחורג מתחום תפקידו המקצועי של הפסיכולוג.

קוד אתיקה מגדיר גבולות גזרה של תפקיד, הוא לא רשימת מכולת של כל השטויות שאסור לעשות.

ברגע שאתה מבין שפסיכולוג הוא לא נביא, לא מגיד עתידות ולא מתורגמן של בורא עולם, אז אתה מבין שלפרש את ''רצון ה'' על ידי ניחוש (הרי באותה מידה רצון ה' בסיטואציה הזאת יכול להיות אלף דברים אחרים) זה חריגה מובהקת מתחום התפקיד. פשוט פשוט.

בגלל שזה לא תפקידו לפרש את אלוהים, מ.ש.ל. זאת עבירה ברורה על כללי האתיקה

טוב אני לא אטריד את אחי על כל הודעה שלךאריק מהדרום

והפרשנות שלך לא מחייבת אף מטפל.

זאת לא פרשנות שליפשוט אני..

אני מזמין אותך לשאול כל צ'אט AI שתרצה, האם התגובה הזאת שלי נכונה ומדויקת.

זה באמת ויכוח מוזר מאוד, כי מדובר באמת בפשט של הפשט של תפקיד הפסיכולוג, לא משהו שיש עליו דעות או ויכוחים בקרב אנשי מקצוע.

הנה עשיתי את העבודהפשוט אני..

שאלתי את גרוק ואת ג'מיני את אותה השאלה, בצורה מאוד אובייקטיבית ובלי להגיד להם שזה טקסט שאני עצמי כתבתי, כדי שהם יענו באובייקטיביות:

משתמש בפורום, שהוא לא איש מקצוע בתחום הנפש, חושב שהוא מבין בחוקים והכללים החלים על אנשי טיפול.

תראה מה הוא כתב, ותגיד לי אם הוא צודק:

כלל יסודי בטיפול

הוא שהטיפול צריך להביא את המטופל למקום שהוא רוצה, לא למקום שהמטפל רוצה.

אם תלכי למטפל נוצרי, את לא תרצי שהוא יטיף לך שיהיה לך יותר טוב בעולם הזה ובעולם הבא אם תקבלי על עצמך את מלכותו של אותו האיש.

ואם תלכי למטפל חילוני, לא תרצי שהוא ישכנע אותך (או אפילו יעלה כאופציה) ששמירת נידה גורמת לבעיות ולכן עדיף לוותר עליה.

להלן התשובות:

גרוק:

**כן, הוא צודק.** זה כלל יסודי באתיקה של טיפול נפשי (פסיכולוגיה, פסיכותרפיה, ייעוץ), גם בישראל וגם בקודי אתיקה בינלאומיים כמו של ה-APA או ה-ACA.

### העיקרון המרכזי

הטיפול אמור לשרת את **מטרות המטופל**, את ערכיו ואת האוטונומיה שלו — לא את אלה של המטפל.

המטפל לא אמור "להביא" את המטופל למקום שהמטפל חושב שהוא "נכון", אלא לעזור למטופל להתקדם לכיוון שהוא עצמו מגדיר (או שהם מגדירים ביחד באופן שקוף ושיתופי).

בקוד האתיקה של הפסיכולוגים בישראל (הסתדרות הפסיכולוגים) מודגש במפורש קידום רווחתו הנפשית של הלקוח **תוך כבוד לערכיו, לזכויותיו, להגדרתו העצמית ולאוטונומיה שלו**.

בקודים האמריקאיים (ACA ו-APA) יש עיקרון מפורש של **Autonomy** (טיפוח זכות המטופל לשלוט בכיוון חייו) ואיסור על הטלת ערכים, אמונות, עמדות והתנהגויות של המטפל על המטופל — במיוחד כשהן סותרות את אלה של המטופל.

### לגבי הדוגמאות

- **מטפל נוצרי שמטיף לקבלת "מלכותו של אותו האיש"**: זה הפרה ברורה. זה הטפה דתית / הטלת ערכים דתיים. אסור.

- **מטפל חילוני שמנסה לשכנע (או אפילו מעלה כאופציה דחופה) ששמירת נידה גורמת לבעיות ולכן עדיף לוותר עליה**: גם זה בעייתי מאוד אם זה נעשה מתוך השקפת עולם חילונית של המטפל ולא מתוך בקשה/מטרה מפורשת של המטופל. זה הטלת ערכים אנטי-דתיים / חילוניים.

מטפל טוב יכול (ואף צריך, כשזה רלוונטי) לבדוק יחד עם המטופל **איך** פרקטיקה מסוימת משפיעה עליו — אם המטופל מעלה את הנושא או אם זה קשור ישירות לתלונה המרכזית. אבל ההבדל בין "חקירה משותפת" לבין "שכנוע/הטפה" הוא קריטי. המטרה היא לא שהמטופל יאמץ את השקפת העולם של המטפל.

### נקודות חשובות של איזון

- אוטונומיה אינה מוחלטת בכל מצב (למשל במצבי סכנה מיידית לעצמו או לאחרים, או כשיש חוסר כשרות משפטית). אבל במקרים רגילים של ערכים דתיים/תרבותיים — כן.

- מטפלים מחויבים גם ל-beneficence (עשיית טוב) ו-non-maleficence (אי-גרימת נזק), אבל זה לא מצדיק כפיית ערכים. הספרות האתית מדגישה שצריך להיזהר מאוד מ"פטרנליזם" (המטפל יודע מה טוב למטופל יותר מהמטופל עצמו).

- רגישות תרבותית ודתית היא חלק מהמקצועיות. מטפל שלא מסוגל לכבד ערכים דתיים (או חילוניים) של מטופל — צריך להפנות אותו הלאה.

הפורום-יוזר ניסח את זה בצורה חדה ופשוטה, אבל הכיוון נכון. זה לא "דעה אישית" שלו — זה עמוד תווך של האתיקה המקצועית.

ג'מיני:

המשתמש בפורום **צודק בעיקרון המרכזי שלו ובדוגמאות שהוא הביא**, גם אם הניסוח שלו חובבני ולא משתמש במונחים המקצועיים המדויקים.

בפסיכולוגיה ובפסיכותרפיה, הכלל שהוא מתאר נקרא **"אוטונומיה של המטופל"** (Patient Autonomy) ו**"ניטרליות טיפולית"**.

הנה ניתוח של הדברים שלו בראי האתיקה הטיפולית:

## 1. הכלל היסודי: "להביא את המטופל למקום שהוא רוצה"

**הערכה: צודק במהות.**

* **אוטונומיה וקביעת מטרות:** הקוד האתי של הפסיכולוגים (ושל עובדים סוציאליים מטפלים) קובע בפירוש שהמטופל הוא זה שקובע את מטרות הטיפול. תפקיד המטפל הוא לסייע למטופל להשיג את היעדים שלו, לחקור את שאיפותיו ולהבין את עצמו — ולא להכתיב לו ערכים, סגנון חיים או החלטות.

* **הסייג היחיד:** המטפל אינו "קבלן ביצוע" עיוור. אם מטופל מבקש להשיג מטרה שתפגע בו, באחרים, או אינה חוקית/אתיות, המטפל לא יציע לה סיוע. אך גם במקרה כזה — המטפל לא יכפה את ערכיו שלו, אלא יסרב לטפל או יציב גבולות מקצועיים.

## 2. הדוגמאות: הטרפה דתית/חילונית וכפיית ערכים

**הערכה: צודק לחלוטין.**

הדוגמאות שהוא נתן (מטפל נוצרי שמטיף, או מטפל חילוני שמציע לוותר על שמירת נידה) מדגימות בצורה מושלמת **הפרה אתית חמורה**:

* **איסור על הטרפה וכפייה ערכית:** אסור למטפל להשתמש בכוחו ובמעמדו בחדר הטיפולים כדי לקדם אג'נדה דתית, פוליטית, אמונית או אידיאולוגית.

* **רגישות תרבותית ודתית:** הקוד האתי מחייב מטפלים לגלות רגישות וכבוד לערכים, לאמונות ולתרבות של המטופל. אם מטופלת דתייה מגיעה עם קושי בזוגיות, הנחת המוצא הטיפולית חייבת לפעול *תוך כדי שמירה על עולם הערכים שלה*. להציע לה לוותר על שמירת נידה כפתרון אקטיבי ייראה במרבית המקרים כחוסר מקצועיות, בורות תרבותית והתערבות כפייתית.

## לסיכום

כותב ההודעה איבחן נכון את אחד העקרונות החשובים ביותר בטיפול נפשי: **חדר הטיפולים אינו המקום למסיונריות, להטפה או לכפיית תפיסת עולם.** המטפל הוא כלי שנועד לשרת את רווחתו הנפשית של המטופל על פי מפת הדרכים והערכים של

המטופל עצמו.

אמלקפשוט אני..

גרוק:

הפורום-יוזר ניסח את זה בצורה חדה ופשוטה, אבל הכיוון נכון. זה לא "דעה אישית" שלו — זה עמוד תווך של האתיקה המקצועית.

ג'מיני:

כותב ההודעה איבחן נכון את אחד העקרונות החשובים ביותר בטיפול נפשי: **חדר הטיפולים אינו המקום למסיונריות, להטפה או לכפיית תפיסת עולם.** המטפל הוא כלי שנועד לשרת את רווחתו הנפשית של המטופל על פי מפת הדרכים והערכים של המטופל עצמו.

עם כל כך הרבה ai מי צריך פסיכולוגיםאריק מהדרום

פרשן בה ופרשן בה דכולא בה.

נחש מהאריק מהדרום

אתה צודק ואני טועה.

מאיפה התובנה הזאת?פשוט אני..

בשיחה עם אחיאריק מהדרום

הוא אמר לי בכללי מה שחשוב לזכור שהלקוח הוא המטופל.

אף שאין בעיה אתית או מוסרית בכך ואין אף כלל יסודי בקורס אתיקה או דרכי הטיפול שהטיפול צריך להביא את המטופל למקום שהוא רוצה ולא למקום שהמטפל רוצה.

ועדיין המטופל הוא הלקוח.

שזו מערכת יחסים מוזרה שהמטופל הוא הבוס והמטפל הוא איש המקצוע.

למטפל יש סיי להגיד לאן הוא חושב שהטיפול צריך ללכת.

אם למשל מטופל אומר שהוא גיי והוא רוצה להיות סטרייט (דוגמה שלו) המטפל יכול להגיד שהוא לא יודע איך לעשות את זה.

אם מטופל משוכנע שיש בעיות בזוגיות והמטפל רוצה לאבחן אותו בOCD אז המטפל יש לו סיי לומר לו את זה.

אין שום בעיה אתית להכניס את אלוהים וגם המשפט בפנימה אותו ציטטת איננו בעייתי אתית והוא יכול לראות מטפל אומר משפט כזה בטיפול.

בכללי דיבורים על אלוהים בטיפול הם מאוד משמעותיים, אצל מטופלים רבים אלוהים הוא דמות מקשרת למשל על אבא שלהם, וזה למה הם כל כך שונאים אותו או אוהבים אותו.

בני אדם הם בני אדם...נחלת

ואי אפשר תמיד ללכת על קוצו של יוד...כמה להגיב כך, באיזו סיטואציה וכו'....

למה אסור?אריק מהדרום

בחדר הטיפולים שלי ה' נכנס מלאאאא פעמים.

לא רואה סיבה שהמטפל עצמו לא יכניס אותו בעצמו ואני גם לא זוכר אם אני הכנסתי אותו או לא.

לא אתי, לא מקצועי, יכול לפגוע, היא לא נביאהפשוט אני..

לא רואה בזה בעיה במה שכתבתאריק מהדרום

בכלל לא רואה בעיה.

לא קראתי את כל הכתבה אבל ממה שכתבת לא ראיתי כל פגם.

תראהאריק מהדרום

שאלתי את אחי, פסיכולוג, תואר ראשון, תואר שני והתמחות, כל המסלול הארוך וזה מה שהוא ענה לי.

אז נראה שהוא מסכים איתי שהמטפל לא צריך לדבר כךפשוט אני..

נכוןאריק מהדרום

אבל הוא גם לא מבין על מה דפקת את הראש שלך.

לא דפקתי את הראש שליפשוט אני..

אבל כן, חוסר המקצועיות הרגיז אותי, במיוחד לאור ההיסטוריה שלי

לא ראיתי ולא קראתי את הפנימה המדוברנחלת

אם היא אמרה את זה בקונטקס רחב שבו כן טיפלה עניינית, אז זה לא נורא.

מה היה קודם - האם היה קודם ופשוט לא הביאו אותו...

אבל זה נכון שאם מתחילים עם מוסר (בכל צורותיו), זה עלול לעשות רגשי

אשמה וגם לא פותר את הבעיה.

אולי אפשר לכלול את זה בדרך ארץ קדמה לתורה; לפני שמבקשים

מאיתנו לעבוד על המידות שלנו, להביט למעלה, להתקשר עם בורא

העולם, צריך להכין קרקע יציבה כלשהי (לפחות).

ייתכן מאוד שיש אנשים שיכולים לעשות זאת דרך אמונה מאוד

חזקה; הבעיות השורשיות מן הסתם אינן נפתרות, אבל החבל

של הקשר החזק עם השם, עוזר להם להצליח לצוף, ואולי אף

יותר מזה. אולי.

אתה די סותר את ההודעה הפותחת שלךאריק מהדרום

אבל מילא.

להתעכב על דקויות של אם דפקת או רצית לדפוק זה חסר טעם העיקר שהבנת שאתה לא צריך להתרגש מכל מה נראה לך לא אתי או לא מקצועי.

מכירה כמה מטפלות כאלהשבורת,לב

זה לא "רוחני", זה הזיה.

לא מצליחה להבין מי קורא את המגזין הזה.

למה לא? ואני לא רואה עצמי כאדם שטחי......נחלת

אפשר להרגיע את הרוחות?לומדת כעת

השם ישמור היא הזכירה את ה' בעיתון דתי.

אוי אוי אוי

לא מבינה בפסיכולוגיה דבר וגם לא חצי דבר אבל אני כן יודעת שאם אלך לטיפול ארצה ללכת למישהו/י ששם שמים שגור על פיו.

מי ישמע, כתבה תור בעיתון וממליצה לבקש עזרה מאחרים כשקשה.

כתבת 2 טענות בשמי, אבל לא טענתי אף אחת מהןפשוט אני..

אין לי בעיה עם זה שהיא הזכירה את ה',

ואין לי בעיה עם זה שהיא המליצה להם לבקש עזרה

דוגמה #2#פשוט אני..

פרסומת לקורס למטפלים זוגיים,

שמטרתו ללמד אותם לעסוק בזוגיות פרק ב', גירושין וכו'.

בפרסומת היו תמונות של כל המרצים והמרצות בקורס, עם כמות גדולה מאוד של מרצים.

האם מדובר בפרופסורים לפסיכולוגיה?

לא.

נו טוב, אז הם בטח דוקטורים לפסיכולוגיה, למה להתקטנן.

לא.

טוב לא חייבים לעשות מחקר, גם מי שעשה תואר שני בפסיכולוגיה יכול לתרום את חלקו בקורס.

לא.

טוב אז לפחות יש להם תואר ראשון בפסיכולוגיה?

גם לא.

בסדר בסדר לא חייבים תואר, אולי לפחות יש להם ניסיון קליני רב בטיפול?

אפילו לא קצת.

אז מה יש להם במשותף, לכל אותם מרצים בקורס אודות זוגיות פרק ב'?

כולם סבלריטים גרושים מהמגזר!

רק היום, מבצע! בואו תראו את העיתונאית הגרושה, עם הסופרת הגרושה, עם אשת הגיבור הגרושה, עם הגרוש מהטלוויזיה, כולם סלבריטיז נוצצים מהבִּיצה הדתית, כולם מגיעים להשקות הכי נחשבות במגזר, כולם נרדפים בחודש אדר בשביל לצלם ברכה להכתרה לכל הישיבות והאולפנות במגזר, ומעכשיו - הם כולם מרצים לאנשי טיפול.

כי מה זה משנה התוכן, העיקר שיהיו סלבריטיז שיגרמו לכם להירשם לקורס שלנו בשביל לראות אבק כוכבים.

רגע, אשת גיבור זה מקצוע עכשיו?קפיץ

ואם הם התגרשו זה לא מבטל את המעמד שלה?

למה הכל במגזר כ"כ מסובך תמיד?

חחח צודקתפשוט אני..

לא רציתי לכתוב גרושת הזמר, זה ספציפי מדי...

הדסה הדסה למה את הלב שלי לקחת הדסההה קפיץאחרונה

שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנת פ.א - תשפאקעלעברימבאר

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

אמן ואמןאני צודק

תמיד שומעים פה זמזוםרקאני

אהבתי!אשר ברא

נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני

(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.

תהא שנת פתיחת זבולrrinaa

תהא שנת פחות זמן מסךוהוא ישמיענואחרונה

אם לא מנצלים ימי חופשה הם נמחקים?רועישםטוב
כמו בכל החוקים הקשורים ליחסי עובד-מעבידפשוט אני..

יש חוק שקובע את המינימום,

ויש חוזי העסקה שיכולים להיות יותר טובים מהמינימום הקבוע בחוק.

זה נכון לשכר, הפרשות סוציאליות, צבירת חופשה, ולכל נושא אחר...

אז כן, לפי החוק מותר למעסיק למחוק ימי חופשה. האם זה קורה בפועל? תלוי בהסכם שלך מול המעסיק.

זה תלוי בהסכם עם המעסיק בגדולמשהאחרונה

אבל באופן כללי החוקים נועדו לעודד אותך לנצל את ימי החופשה ולא לפדות אותם בכסף. אגב, גם חברות גדולות לא אוהבות את זה.

לפעמים בתקופות של משבר כלכלי או אין עבודה מסיבות אחרות (סטייל מה שקרה באינטל לפני שנתיים) נותנים הוראה מהכספים לכל העובדים לשרוף את ימי החופשה שלהם כדי להקטין את החובות במאזן.

השרשור הראשון של התשפ"זזיויק

מה הנושא?

השרשור הראשון של התשפ"זמשהאחרונה

זה הנושא

השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג

ברורל המשוגע היחידי

אבל בגילי זה באמת אחרת

כןoo

אני תמיד בתנועה

לחלום

להגשים

לשפר

להתמיד

תמיד זה קורה. גם בלי שנתכוון לזהנפשי תערוגאחרונה

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

אולי יעניין אותך