למישהי פה יש חדר ארונות או עמדת מיון כביסה נוחה?מתואמת

מיון - הכוונה מיון לפי בני המשפחה.

מחפשת השראה בשבילנו...

אם זה משהו שיצרתם בלי תנאים סביבתיים נוחים - עדיף...

[לנו כרגע יש פינת כביסה בתוך האמבטיה. המכונה והמייבש זה מעל זה, ליד יש ארון שבו יש מצעים - שכל הזמן נופלים, כי אני לא מקפלת טוב - ובצד השני יש סלי כביסה מלוכלכת שכל הזמן מתפוצצים. ובמסדרון ליד יש מגירונים וסלסילות מעליהם למיון הכביסה לשמונה ילדים - לנו ולגדולה יש ארון בחדר וסל כביסה אישי. וגם שם אין מקום וכל הזמן הבגדים נופלים... מצד שני גדול עליי לקפל כביסה לחדרים...)

כמה עצות שעזרו לייהלומה..

השלב הראשון זה לעשות מיון בארונות. גם אצלנו 8 ילדים ב"ה והוצאתי 4 שקיות אשפה מפוצצות!! בבגדים שהם לא אוהבים, דהויים, בלי מכנסיים/ חמאית מתאימים... וכו'... ועדיין נשארו להם די והותר בגדים

אחרי זה- התחלתי להוריד כביסה בגיגיות לפי חדרים

בנות קטנות, בנות גדולות, בנים והורים סהכ 4 גיגיות.

מצעים ומגבות משתדלת לקפל מיד כי זה המון מקום ויחסית קיפול מהיר, אם לא אז עושה להם גם גיגית😄

אני לפעמים מקפלת בחדר שלהם ואז גם יותר מהר לי להכניס לארונות

לפעמים מקפלת בסלון אבל עוברת על גיגית ועד שלא מסיימת עוברת הלאה

אם יש לך אפשרות- לעשות לגדולים סל והם לוקחים את הסל לחדר ומסדרים בעצמם זה מעולה.

מצעים- הייתי מציעה לך להכניס סלסלאות גדולות ולקפל ממש פשוט ל2 וסוג של לגלגל את הקיפול ולהעמיד אותם בתוך הסלסלה

(אולי גם שם יש מקום לסינון?)

כביסה מלוכלכת- גם אצלנו יש 2 סלים שמתמלאים בסוף היום וכל יום אני מאוד משתדלת להפעיל 2 מכונות- אחת שחורה והשניה בהירה כדי שלא יצטבר ויהיה לי עומס

מקווה שיעזור❤️❤️

אני לא יודעת אם זה כ"כ עוזר...באתי מפעם

אני מורידה כביסה על הכורסא, אח''כ ממיינת בערימות על הספה , כל ערימה זה ארון/מדף של מישהו (נגיד ערימה אבא ואמא, ערימה מצעים, ערימה של הילדה..).

ואז אני יושבת לקפל ערימה ומיד מפנה אותה לארון לפני שתתפרק על הספה מאיזה זאטוט.

היתרונות-

-אפשר לתת לילדים למיין (למען האמת הם שונאים את זה, אבל זאת עזרה גדולה).

-זה מאוד מדרבן אותי לקפל כשהכל ככה בערימות ממויין.

-ואפשר לעצור בין ערימה לערימה בלי שיתפרק הקיפולים .

תודה לכןמתואמת

מיון הוא באמת דבר שאני צריכה לעשות (עשיתי לפני כמה שנים וזה באמת הקל נורא), אבל אין לי את הכוחות לזה... במיוחד שהמתבגרים כל הזמן טוענים שאין להם בגדים וקונים עוד, ומן הצד השני יש סבתא שאוהבת לקנות בגדים לקטנים וכך גם אצלם מצטבר הרבה... (וגם צריך למיין מה הולך לגמ"ח ומה לא, וזה פשןט הרבה עבודה, בעיקר מחשבתית. ואז להביא לגמ"ח, שזה גם לוקח מלא זמן, ובינתיים השקיות נתקעות בבית ומתפזרות...)

בכל אופן, עדיין יישארו הרבה בגדים, ואצטרך למצוא להם דרך אחסון נוחה.

לפני שהכנתי במסדרון את עמדת המיון הזו באמת מיינתי את הבגדים לסל של בנים וסל של בנות, אבל זה פשוט נערם ונערם, ולבקש מהם להכניס לארונות זה סיוט בפני עצמו

בקיצור, מחפשת דרך לניהול הכביסה שלא תדרוש כמעט שלבים, וחדר ארונות ליד מכונת הכביסה זה הי טוב בעיניי, רק שאין לזה הרבה מקום אצלנו... (אם נעבור דירה - זה הדבר הראשון בערך שאני רוצה שיהיה לנו!)

יש לך מקום לכוורת?כורסא ירוקה.

כוורת של 8 שזה קטן יחסית או 9 שזה ממדים קצת שונים - כל תא עם סלסלה בפנים, מיועד לילד אחד,אץ מוציאה מהמייבש וזורקת את הפריטים לסלסלות הנכונות, ומעל תשימי אחת עם פריטים כלליים - מצעים מגבות וכו.

הרבה יותר קל לקפל ולפזר כביסה בכמויות קטנות מאשר הר שלא נגמר

לכל אחד מבני הבית יש סל כביסה עומד לכביסה נקיהחילזון 123

אני מוציאה מהמייבש למיטה כלשהי או ספה וממיינת לסלים.

בזמני החופשי מקפלת למדפים (שזה קורה לעיתים רחוקות... 🫣)

אז כשהילדים צריכים בגד הם בדכ לוקחים מהסל שלהם...

בעיקרון כל סל אמור להיות בחדר של כל ילד

אבל בפועל הם מתנקזים בד''כ למסדרון ועומדים שם בשורה.

ואם מישהו מהגדולים לא בבית אז המיטה/החדר שלו הופך להיות חדר מיון כביסה והסלים נתקעים שם...

אויש תכננתי להגיב להודעה הראשית...חילזון 123

כןבשורות משמחות

בחדרים של הילדים הנחתי קופסאות קטנות על גלגלים מאיקאה והם מפנים בעצמם את הכביסה לסלי הכביסה הכלליים.

שלב שני יש לי עמדת לגבוה שמחולקת לתאים כמו שיש בחנויות סטוקים ושם מארגנים לפי קטגוריות, ולהכניס ישירות לכביסה מכל תא

סבב קיפול-

אני אוגרת בסלי כביסה(שנקראו בפינו בשם 'הסעות') עם תאים לגובה(נפרדים ועומדים אחד על השני)

כשמתאפשר (בדרכ יומיים בשבוע) מקפלים וממיינים לתאים לפי חדרים, ואז עושים הסעות לחדרים המיועדים-הילדים הגדולים ובעלי מסדרים לעצמם בארונות והילדים הקטנים אני מפנה לארונות וגם לארון שלי, וגם מפנה דברים ספציפיים כמו מגבות, מפות, מצעים וכד.

כל הלבנים מפרידה מה ששלנו ומה של הילדים הם צריכים העצמם להכניס לסלסילאות שלהם

לאחותי יש שיטהרקאני

היא לא מקפלת בכלל כביסה

רק ממיינת

היא קנתה לכל ילד כמו סלסלה כזאת אבל נסגרת

וזה עומד בתוך הארונות והיא ממיינת לבפנים

כשפותחים את הארון הוא נראה מסודר

עומדות במדפים הסלסלאות האלה (זה לא בדיוק סלסלה אולי יותר קופסא)

ולכל ילד יש שם את הבגדים שלו

את המצעים היא מגלגלת כל סט בתוך הציפית של הכרית שלו

וכל הציפיות במדף בארון

זה מזכיר את זהרקאני

זה שזה אלכסון זה כזה נוח להכניס את הבגדים לבפנים

ואפשר להניח אחד מעל השני ועדיין יש פתח

באתי להגיד את זהראשונית

קוראים לזה כביסל

לגבי המצעיםעכבר בלוטוס

מה עם השיטה של קיפול חפיף ולהכניס לתוך הציפית? עוזר גם לשמור על סטים

לגבי הכביסה אני גם מורידה מהמתלה לפי חדרים ומשתדלת לתלות גם לפי חדרים (ובחלום אם הילדים היו מסודרים, הייתי שמחה שהיה לכל חדר סל כביסה משלו, במקלחת, ואז כל הסרט נע היה קל יותר)

ומצטרפת להמלצה לקצץ בכמויות, מה שאפשר. אפילו עשרה בגדים זה פחות עשרה בגדים שעושים את כל התהליך של כביסה-תליה-קיפול-פיזור, וואו כמה זמן זה חוסך. יש דימוי מספר שאהבתי (לא אומרת איזה כי אאוטינג גמור) שככל שיש יותר כביסה בבית זה כמו עומס תנועה על הכביש (זה נכון גם לגבי עומס חפצים) פחות בגדים, הכביסה נוסעת מהר יותר

וגם אני חולמת על חדר ארונות

שוב תודה לכן!מתואמת

אני כבר אחרי הרבה ניסיונות של למצוא פתרון טוב בשבילי לתמרון הכביסה (הפתרון היחיד שנשאר איתי הוא הוויתור על הקיפול. רק הבת הגדולה מקפלת בגדים בבית, את הבגדים שלה).

כרגע נראה לי שחדר ארונות הוא הכי יעיל בשבילי.

אולי באמת כוורת תהיה פתרון טוב (למרות שהמסדרון צפוף ככה, אבל כן אפשר לעבור). מתלבטת רק אם להוציא על זה כסף עכשיו... (יד שנייה קצת מגעיל אותי)

גם התמונה שהעלתה @רקאני נראית פתרון טוב. השאלה אם לא יתפוס יותר מקום במסדרון. איך זה נקרא?

(בקשר לסטים של מצעים - כבר מזמן ויתרתי על זה🙈 רק לגדולה ולנו יש... אבל כן יש בי מחשבה לפעמים - להוציא את כל המצעים שיש לנו בבית, לקנות לכל אחד שני סטים שיהיו שלו, וזהו...)

הרבה מוסרים כוורותכורסא ירוקה.

בטח עכשיו בעונת מעברי הדירות. תבדקי באמהות לא אוגרות באזור שלך או באגורה. אפשר גם לכתוב שאת מחפשת ולספר לאנשיפ ותראי מה יעלה בחכתך

אולי יעזור לךפילה

לי יש ארבע סלי כביסה. אחד של הורים, אחד של גדולים , אחד של קטנים ועוד אחד לתינוק או לבגדים עדינים או ללבן - תלוי מה הצורך.

בשנה אחרונה מתבגרות גם קנו כל אחת לעצמה סל כביסה קטן שהוא בחדר שלהן.

כך שאני מוציאה ממייבש , מביאה לחדר הרלוונתי ושמה בארון. לא מקפלת כמו בחנות, קיפול קליל

אולי להוציא את ארון המצעים למקום אחר בביתיראת גאולה

ובמקומו לשים עמודון מתכת כזה, כמו של חנויות השקל, או מגירוני כביסה,

הרעיון הוא שזה ממש מנצל את הגובה. וככה תוכלי להוציא את הכביסה ומיד למיין או להניח בסל הנכון.

גם במקום סלי הכביסה אפשר לעשות סלים נערמים לגובה.מה שמנצל את המקום בצורה טובה יותר.

באמת חשבתי על הכיוון הזהמתואמת

כי זה גם יהיה לי קל יותר למיין לשם את הבגדים, כי זה ממש צמוד למכונת הכביסה.

אני רק חוששת שהילדים יתעצבנו שהם צריכים ליטול ידיים בכל פעם שהם צריכים לקחת בגדים, כי זה בשירותים (אם כי גם ככה לכאורה צריך ליטול ידיים אחרי שמתלבשים🤔)

אמנם אני לא רבאפונה

אבל למיטב ידיעתי אם יש בשירוצים פונקציות נוספות (כגון כיור לצחצוח שיניים, מכונת כביסה וכד')

לא צריך ליטול ידיים אם סתם נכנסים לשם.

מעניין... כדאי ששוב נברר את זהמתואמת

כי האמת זו אחת הסיבות שאני לא אוהבת לעשות כביסה, כי זה דורש ממני ליטול ידיים אחר כך...

כשמבררים, כדאי לציין את הנתון הזהטארקו

ולא רק בירור תיאורטי

יש להתנהלות היומיומית השפעה על הפסיקות הרבה פעמים.

את הבירור אעשה אצל בעלי😅מתואמת

הוא הרב שלנו (לפחות לדברים קטנים).

הוא יברר בספרים. אבל באמת צריכה להבהיר לו כמה קשה לי בכל פעם ליטול ידיים...

כמה קשה לך וגם כמה זה מונע מהילדים..טארקו

נכון...מתואמת

אחרי שמתלבשים?הבוקר יעלה

יש מקור?

אם נוגעים באיברים המוצנעים של הגוף...מתואמת

זכור לי שלפני תפילה או ברכה צריך לשטוף ידייםיעל מהדרום

לק"י

אם נוגעים באזורים מוצנעים.

לא יודעצ אם יהיה לך רלוונטישאלות חדשות.

לילה מאד עזר חהוריד את המייבש ליד המכונה

וליצור משטח לקיפול/ אחסון מעליהם. על הקיר בגובה תלינו ארונות לאחסון. מצרפת תמונה מפינטרסט, אצלי זה פחות פוטוגני אבל עדיין מאד פרקטי בשביל.

תודה! באמת נראה טובמתואמת

האמת שאני די נמוכה, ואני חוששת שלא אגיע בקלות למדפים העליונים... אבל אולי כן שווה לי לנסות למשהו כזה.

חלום שלי לעשות חדר ייעודי לכביסותעל הנס

עם קרש גיהוץ,עמדת קיפול וסלסלאות תואמות.

במציאות ממיינת רק צבעוני לבן וכהה.

אנחנו 10 נפשות בבית.

אבל עושה כל יום 2 מכונות ומיד מקפלת כשמתייבש

ומפזרת בארונות באותו רגע לא נצבר לי ולא מורכב לחלק ככה לארונות,

ממש ברוטינה כמו כלים ובישול וסידור של הבית.

לקח לי שנים להכניס את זה לסדר יום שלי אבל כשזה קרה זה שינה לי את החיים

איך שתי מכונות ביום מספיקות לך??מתואמת

הבעיה מתחילה בזה שלא תמיד יש זמן מיד לפזר לארונות... (והאמת שאני לא מחבבת עבודות בית, אז מנסה למצוא כמה שיותר קיצורי דרך...)

מכונה של 12 קילועל הנס

ביום ראשון יכול להגיע לשש שבע בכיף.

משתמשת המון בתליה-חוסך קיפול

משתדלת לקנות בגדים שלא זקוקים לגיהוץ.

מצעים מכבסת ומחזירה לאותה מיטה באותו יום.

ממש חוסך ים של עבודה.

חוץ מיזה שבכביסה נאמרעל הנס

'אם תעזבני יום- יומיים אעזבך...'

לכלים יש מדיח

לרצפה שואב שוטף

לקניות יש און ליין

לכביסה אין שום בררה פשוט להתמיד....

האמת שאין לי מדיח ושואב שוטף...מתואמת

אז בכל יום כמעט אני צריכה להשקיע זמן בשביל זה (עושה את זה בבת אחת, בלילה, עם אוזניות כדי להקל עליי את הבאסה שבניקיונות).

כביסות אני עושה במהלך היום. לפחות שלוש-ארבע מכונות ביום, וגם זה לא משתלט על הכול... (טוב, עכשיו בחופש אף יותר גרוע, כי יש ימים שלמים שאנחנו לא בבית...)

איזו מכונה יש לכם? אולי שווה לנו לקנות... (אבל אני לא תולה כביסה - זו עוד התעסקות וגם רוב הסיכויים שהמתקנים ייפלו והבגדים יתלכלכו. אז צריך גם מייבש גדול...)

יש לי קונסרוקטה(ככה כותבים?)על הנס

משתמשת רצוף במייבש

וחופש אצלי זה יותר מגבות לכבס.

הם פחות מחליפים בגדים אז יותר קל לי מהבחינה הזו.

ואני ממש לא מסכימה להח להחליף בגדים בלי סוף.

אז אצלנו כל יום מחליפים בגדים...מתואמת

רק בעלי ואני פחות, ולאחרונה גם התאומים. (השאר - או שרוצות לגוון או שלא יודעים לשמור על הבגדים נקיים לשימוש חוזר...)

😅😅 מגניב!מתואמת

באמת היה נחמד משהו כזה (בתנאי שהוא לא מרעיש🤭)

רק שאני לא בטוחה שאסמוך על רובוט בסדר כללי בבית - כי מן הסתם הוא לא ידע להבחין בין דפים שדינם פח לבין דפים שמקומם בגניזה לבין דף חשוב מאוד-מאוד-מאוד שבו ילד כתב לעצמו נוסחאות סודיות בעניין לא ברור😉

כמו עוד ילד שעושה טובה שמזיז את עצמו...מקרמה

הקצב שלו היה מחרפן אותי!!!!

הזמן שהוא מסדר כרית לא שווה את זה שהוא יסתובב לי בין הרגליים

לא תודה...

אנחנו 8 נפשות עד לא מזמן 9שבעבום

אחרי תשעת הימים היו לי בערך 6 מכונות של 9 קילו (אמנם היו פה כמה שיותר מדי החמירו...🙂) ולא היו מצעים. ואנחנו אשכנזים....

קשה לי להבין מה יש לשים ב5 מכונות ביום...

הרוב מחליפים בגדים כל יום, פיג'מות לא. מגבות אישיות פעם בכמה זמן מכבסת את כולם(לכל אחד יש מתלה..)

אולי הכיוון לנסות לצמצם קצת הכביסה?

את מחפשת פתרון לכביסה הנקיה?רק טוב!

מציעה לא לחלק לפי ילדים אלא לפי חדרים. מצמצם משמעותית את כמות הסלים ומקל על המיון. נניח בין הבנים לא צריך לחשוב של מי זה או איזה מידה. ישר לסל של חדר בנים.

בנוסף אצלנו יש תורן שבועי שצריך להוריד את הכביסה הנקיה ולמיין לחדרים ולשים כל סל בחדר המיועד.

הם לא אוהבים את זה. ואני צריכה לפעמים להזכיר לתורן כמה פעמים שהכביסה מחכה לו. אבל בעייני זה חלק מהחינוך לשותפות. אני טורחת לא מעט סביב הכביסות. זה המעט שהם יכולים לעשות.

התורנות היא בין 4 הגדולים (מתוך 7). בת ה7 לא בסבב התורנות כי היא אחראית לסדר את הבלאגן שהאח הקטן מבלגן אצלם בחדר...

לגבי קיפול אני מקפלת לנו ההורים ולקטנים. הבנות לעצמן (לפעמים צוברות הרים..) והבן הגדול לו ולבן שאיתו בחדר.

אני מחפשת פתרון לכביסה הנקייהמתואמת

בלי שאצטרך להעסיק את הילדים בשביל זה. ניסיתי את זה כבר לא מעט פעמים, וזה היה מתכון לעצבים מכל הצדדים... מעדיפה לשמור את העזרה שלהם לדברים אחרים.

בעיני יש הבדלעוד מעט פסח

בין שותפות כללית בבית, לבין לקחת אחריות על הדברים הפרטיים שלך.

לצפות שיקפלו לעצמם את הבגדים מדי פעם זה אחרת מלדאוג לכביסה של כל בני הבית

מה שאני עושה זה פשוט שופכת להם את הכביסה הנקייה על המיטה. והמתבגרות אפילו אומרות לי על זה תודה. כי זה לא בא ב'קחי, תקפלי', אלא ב'תראי, כיבסתי לך מלא בגדים!'.

ומשם זה שלהם אם לקפל או להשאיר ערימת באלגן בקצה המיטה.)

נכוןמתואמת

אבל בשביל זה אני צריכה למיין מראש לפי הילדים את הבגדים, כדי שבאמת כל אחד יצטרך לקפל רק את הבגדים שלו... (ויש לי תאומים, שביחד בבגדים, אז שם עדיין עלולות להיות מריבות...)

הבעיה שערימת באלגן בקצה המיטה124816

עלולה ליפול לרצפה ומשם להגיע לכביסה המלוכלכת אפילו בלי להלבש באמצע...

לדעתי זה לא קורהעוד מעט פסח

אולי פעם ב... אבל די נדיר.

אולי כי הילדים שלי נמוכים והמיטות גדולות. אולי סתם כי הם קנאים לבגדים שלהם ולרוב שמחים ש'סוף סוף כיבסתי לי את השמלה החומה!'.

ראיתי אצל משפחה ברוכת ילדיםנעמי28

שני פתרונות.

אחד לפני הכביסה - יש סל כביסה מלוכלכת שכבר מחולק לפני צבעים, שחור, לבן, צבעוני וכו'.

אם נדרשים כמה סלים, שלפחות יהיו מסודרים כמה שאפשר ויחסכו זמן.

השני ביציאה מהמיבש/תליה - עגלת סלסות שבנויה לגובה וממיינים ישירות לכל אדם לתוך הסלסה.

הבוגרים לוקחים משם ומקפלים בעצמם ונשאר לטפל רק בקטנים.

תודה! הפתרון השני זה מה שאני מחפשתמתואמת

אבל בעיקר מחפשת איך למקם אותו במרחב הקיים...

אז חפשי כביסל, זה נערם על גלגליםכורסא ירוקה.

יכול להיות גם בחדרים וכשמוציאים מהמייבש מגלגלים לחדר כביסה וחזרה לחדרים, שכל אחד יקח מהסלסלה שלו

ולגבי חדר ארונות זה לא מחייב בניה או עלויות מטורפות, כן יצירתיות ותכנון שונה.

אם יש לך מקום בבית שאת חושבת שאפשר לשים בו את פינת הארונות הזו, שזה יכול אגב להיות 2-3 ארונות, ויש לך שם חשמל, את יכולה להעביר לשם את המייבש, ולהעמיד את הארונות סביבו. זה אפילו לא חייב להיות סביב קירות אלא יכול ליצור מיני חדר בתוך חדר, אם הגב של הארונות כלפי חלל החדר הגדול. זה כן אומר שהם לא מקובעים לקיר ויכול להיות בעיה, אבל לא לכל אחד זה יפריע.

הטירחה שנדרשה כדי להעביר כביסה ממקום אחד למייבש במקום אחר, היא מועטה בהרבה מהטירחה של להעביר בגדים מקופלים מהמייבש לכל שאר הבית, מנסיון

תודה! אין מקום אחר מלבד האמבטיהמתואמת

הרי צריך גם חיבור של מים בשביל מכונת הכביסה...

אבל אנסה לחשוב אם הפינה שליד מכונת הכביסה יכולה להכיל משהו כזה, אולי באמת בעזרת כביסל.

הכוונה להעביר רק את המייבש ולא את המכונהכורסא ירוקה.

היתה לנו דירה כזו שהמכונה באמבטיה והמייבש היה במטבח. לא אידאלי אבל לא היתה אפשרות אחרת וזה היה בסדר

אבל מה עשינו בזה? אצטרך לצעוד עם הכביסה הרטובהמתואמת

אל המייבש... לא מלבב...😉 (היה לנו ככה בבית הקודם במשך תקופה, וזה היה ךא נוח בעליל...)

כן, זה דורש קצתכורסא ירוקה.

היה לנו גם ככה והייתי שמה הכל בסל ומעבירה. לי היה נוח ממש, אבל אם לך זה לא נוח אז באמת אין טעם

תודה בכל אופן!מתואמת

אני בדרך לשםהמקורית

לבעלי נמאס מהכביסה המפוזרת בחדר העבודה שלו ואף אחד פה לא עוזר לי אז אמרתי לו שימצא פתרון בעצמו כי אני עמוסה

מפה לשם - הוא החליט שהוא מזמין סלים על גלגלים. הוא מתכנן כמה כי אמרתי לו שאחד לי ולו לא יספיק כי יש גם מצעים ושמיכות

הכביסה הנקייה תהיה שם, עם הגלגלים נזיז אותה מחדר הכביסה לחלל הבית. הוא ראה באמזון לדעתי, משם הוא גם הזמין לי סלים לכביסה המלוכלכת.

אבל השאלה היא - כמה כביסה יש לכל ילד?

לי סל אחד לילדים כנראה יספיק (לא כולל מתעחם כמובן)

לדעתי חדר ארונות לא בטוח ייתן מענה כי מה ההבדל בין המצב עכשיו לחדר ארונות? אין להם מקום מסודר לבגדים שלהם בארונות שלהם זאפשר להניח בלי לקפל?

היתרון בחדר ארונות, שמשולב עם חדר הכביסה כמובןמתואמת

שאפשר ישירות לקפל לשם, וכשהילדים צריכים בגדים - הם באים לשם כדי לקחת.

אולי באמת אחפש באמזון, למרות שבטח דמי המשלוח של דבר כזה יהיו גדולים...

אבל הבעיה היא שאין לך מקום לדבר כזה, לא?קופצת רגע

אם יש קיר פנוי, שאפשר לבנות עליו ארון או מדפים, יש המון מערכות מידוף זמינות, באיקאה וגם בהום סנטר וכו'

נכון, אין לי מקום לזה, ואני מנסה למצוא פתרון בכ"זמתואמת

(חוץ מהפתרון של לעבןר דירה, שזה בכל מקרה משהו שאני רוצה🤭)

אבל כנראה באמת אני לא יכולה לבקש רעיונות פה, כי אתן לא יודעות איך בדיוק הבית שלי בנוי...

יש לך היתכנות לידר ארונות אצלך? ליד המכונההמקורית

והמיבש?

בדרכ חדרי ארונות ממוקמים בתוך הבית/ בחדר הורים בבנייה סטנדרטית. כדי ליצור דבר כזה צריך להרים אותו מאפס

לגבי הסלים זה במשלוח חינם מה שהגזמנו אז. זה רביעייה על גלגלים מחוברת לברזל חזק

יש לך קישור לסלים האלה?מתואמת

ואני שואלת את עצמי כמה להשקיע עכשיו בבנייה של דברים מאפס, בהנחה שאולי-אולי נעבור דירה...

האמת שלא, זה היה מזמן.. לפני שנתייםהמקורית

בערך

אבל אני מאמינה שאם תעשי חיפוש תמצאי משו

זה דווקא נשמע לי ממש לא נוח, כי אםהבוקר יעלה

זה מיועד לכל הילדים, הם צריכים לבוא לקחת ואז להתלבש בחדר שלהם?

תמיד יש פריטים שישארו מבולגנים פה או שם..נשמע לי הכי טוב ארון בכל חדר.

זה נוח בעיניי רק לפיזור

אז בשביל זה כוורת הכי תתאיםרק טוב!

או שידת מדפים ואז מדף לכל ילד/חדר.

אולי יעזור-עוד מעט פסח

אצלי המיון הוא לא לפי נפשות אלא לפי חדרים.

אפשר גם לפי בנים/בנות וכו'.

ויש לי קופסא נפרדת לגרביים ששם אני שמה את של כולם וכל אחד מחפש לעצמו ישר ממנה.

למבצעים יש שלי סל כביסה ענק (כמו סל של כביסה מלוכלכת) שאני זורקת אליו הכל ובד''כ גם לוקחים ישר ממנו. רק כשהוא מפוצץ אני טורחת לקפל לארון מצעים הרשמי.

זה יוצר פחות סלסלאות ומקל עלי את המיון.

אבל אני כן מקפלת כביסה לקטנים ולעצמנו. הגדולים (חוץ מאחת) מקפלים לעצמם.

אצלי המיון הוא לתוך גיגיות שעומדות בספריה רגילה (ונמצאת ליד המייבש).

יש לי שני גדלים שונים של גיגיות, והתאמתי את הגודל לכמות הבגדים הרלוונטית (נגיד- לחדר של המתבגרות גיגית גדולה, לקטנים גיגית קטנה כי הבגדים שלהם יותר קטנים).

ומי שהסל שלו מתמלאת אני לוקחת, שופכת את הסל על המיטה שלו אצלו בחדר (שזה אומר- הגיע הזמן לקפל...), ומחזירה לחדר כביסה.

אם אני מבינה נכון את התיאור שלך- אולי יעזור לך להחליף את ארון המצעים לארון המיון. כי למיין במסדרון נשמע באמת מאוד לא נוח. וזה קריטי שיהיה נוח בזמן המיון (לי יש שם אפילו שרפרף לישיבה בזמן המיון).

ולמצוא מקום אחר למצעים (אצלנו הם בכוורת בעומק 30. אז אולי אפשר אפילו להכניס את זה למסדרון). כי ממילא הארון מצעים שלך לא טוב לך...

כבר עשיתי תקופה מיון לפי חדריםמתואמת

זה תמיד נערם עד שהצדיק התורן מהחדר הסכים לקפל קצת...

אבל נראה לי שבאמת הכיוון הוא להפוך את הארון באמבטיה לארון מיון הבגדים לפי ילדים, ואת המצעים להעביר איכשהו למקום אחר.

מקווה שיהיה לי זמן לזה בימים הקרובים...

אני לא בטוחה שזה רעיון טובאפונה

לי יש דוקא חדר כביסה וחשבתי כמה פעמים לשים מדפים מתקפלים לסלסילות כביסה נקיה ולקפל שם

א ב ל

אני לא יודעת איך הילדים שלך

שלי לא נוטים לבזבז אנרגיה על להכניס בגדים מלוכלכים לסל

הכביסה המלוכלכת בד"כ נערמת על הרצפה.

ולשים באותו חדר סלסילות כביסה נקיה נשמע לי כמו מתכון לכבס שוב ושוב את אותם בגדים סתם...

האמת שזה מה שקורה כרגע עם המצעיםמתואמת

וזה באמת שיקול חשוב... אני בונה על זה שאם הבגדים יהיו בסלסילות הם פחות ייפלו, אבל עד שלא אנסה לא אדע🤷‍♀️

כתבתי כאןעוד מעט פסח

איפשהו בשרשור, שאצלי כשסל של מישהו מתמלא אני שופכת להם על המיטה ומחזירה את הסל לארון הכביסה הנקייה. בחדרים המשותפים- שופכת על השולחן/הפוף (תלוי בחדר).

ומה הם יעשו אח''כ עם הבגדים (האם יקפלו או ישאירו בבאלגן) - זה כבר שלהם.

אולי אפשר גם לקנות סלים נוספים- ואז פשוט להכניס את הסל של הכביסה הנקייה לחדר (אולי אפילו בתוך ארון?) ולשים סל אחר בארון של הכביסה הנקייה.

זה שלהםאפונה

רק שהרבה פעמים זה מגיע לרצפה

וכשמישהו מסדר את החדר הוא מרים הכל לכביסה...

האמת שאין הרבה מקום בחדרים לעוד סלים...מתואמת

יש סל לכביסה המלוכלכת. אם יהיה בחדר גם סל לכביסה הנקייה - מהר מאוד הוא יהפוך לכביסה מלוכלכת

אה,עוד מעט פסח

אצלי יש סל לכביסה מלוכלכת רק בחדר אמבטיה, ובחדר כביסה.

לא בחדרים האישיים.

במילא בגדים מלוכלכים לרוב מורידים רגע לפני מקלחת.

אם יש סל למלוכלך אז סל לנקי באמת נשמע כמו מתכון להתבלבלות.

אצלנו לא מתקלחים כל יום🤭מתואמת

אז גם בחדר מתלבשים לפעמים...

ואם אני רוצה שלפחות לפעמים הרצפה לא תהיה זרועה בבגדים - כדאי שיהיה סל לבגדים מלוכלכים בחדר...

מסכימה לנצלש?רחלי:)

אני מחפשת לקנות לכביסה המלוכלכת סלי כביסה בערימה- ראיתי אצל משפחות אבל לא יודעת מאיפה.

אם יש משהו שיהיה גם יפה בעין אז אדרבה..

אם את מתכוונת למשהו כזה-עוד מעט פסח

https://d3m9l0v76dty0.cloudfront.net/system/photos/1045153/original/22e002566a94f13a23c05226ec41857e.jpg

אז במשנת מוכרים מדי פעם.

חפשי בגוגל 'סל כביסה נערם'

אופס, לא שמתי לב שלא הגבת לי...מתואמת

לי יש כזהDoughnut

מאד נוח, יש גם מדף להוסיף למעלה.

JONAXEL מערכת אחסון, לבן, ‎50x51x104 ס"מ‏ - IKEA

שיתפתי לפני כמה זמן שאני משתמת בעגלת ירקות כזואוהבת את השבת

לי זה ממש עוזר למיון מהיר של הכביסה

והיא קטנה ולא תופסת הרבה מקום

וגם אפשר לגרור בקלות לחדר להכניס לארון

או ליד המתקן כביסה

או לסלון אם מתלבשים שם...

את מתכוונת למיון בתוך הארונות?מתואמת

את לוקחת את העגלה מהמייבש לארונות ואז מפזרת את הבגדים?

השיטה שלי רגילההבוקר יעלה

מקפלת על הספה בסלון ומשם כל ילד אחראי לאסוף את שלו

אין סיכוי אצלנו לקפל על הספהמתואמת

זה מתכון בטוח למחזור בגדים ישיר לכביסה🤭

@שם משתמשת חדשה גם אצלנו רוב הילדים יודעים לקפל כביסה. אבל המרחק בין ידע לבין רצון הוא גדול מאוד

כמו כל דבר..הם תמיד לא רוציםשם משתמשת חדשה

אני מסבירה להם שאני לא עומדת בקצב ואם מבאס להם כל בוקר לחפש בערימות שמצטברות אז הם צריכים גם לעזור

י ש פעמים שנגיד הבן לשי רוצה ללכת לחבור אחה''צ אני אומרת בכיך מתוק אבל רק אחרי תשקפל סל כביסה.. אין לך מושג כמה זריז הוא נהיה מקפל בדקות..

לפעמים מתגמלת בפרס 3טן אחרי

ולפעמים פשוט אומרת מראש שהיום כל אחד מקפל סל. גם אם זה בזמנו הפנוי אבל ידע מראש שזה חלק מהמשימות שלו ושאין מצב לא.

ולפעמים אין לי כח לכל אלה ובאמת יש סלי כביסה מחכים

אנ י לא מגיעה כמעט לקיפולים

רק קצת

עשיתי את זה הרבה בעבר. עייפתי מזה...מתואמת

אני לא מצליחה לעמוד בקצבשם משתמשת חדשה

מדי פעם אני מכריזה על מבצע כל ילד מקפל סל כביסה. כולם אצלי יודעים לקפל..החל מהבת בגיל 4.5

וכל אחד מחזיר את הסל למקום

מביאה להם צ'ופר קטן על זה ומבחי תי זה עזר. מממש חשובה ומועילה

לא קורה כל שבוע.. אבל בסוף הם מקפלים יחד 5-6 סלים וזה משמעותי

אנחנו משפחה יותר קטנההשם שלי

ויש לנו פחות כביסות.

יש לי שתי גיגיות לכביסה נקייה, לחדר הורים ולחדר ילדים.

אני מוציאה את הבגדים, ממיינת לפי חדרים לוקחת כל גיגית לחדר המתאים.

בחדר של הילדים יש לי גם סל כביסה גדול מבד, וכשאני צריכה שוב את החגיגית אני מעבירה את הבגדים לשם.

כל כמה ימים אני עושה מיון לארונות.

אני יושבת על המיטות של הילדים. מה שנגיש לי אני שמה ישר במקום, ומה שלא אני שמה בארצות על המיטה, ובסוף מפזרת בארון.

יש שאני מסדרת את הכביסה, לוקחים בגדים לפי הצורך מהגיגית/ הסל/ המייבש.

לפעמים יותר קל כשיש פחות בגדים, ומכבסים בתדירות גבוהה. ככה לא מצטברות ערמות יותר מידי גדולות.

אתמול נחשפתי למוצר בשם "כביסל"המקורית

תגגלי תראי, יכול להיות שיתאים לך

נכון, המליצו עליו פה. יכול להיות שהוא באמת יעזורמתואמת

בינתיים התחלתי בתהליך של פינוי הבגדים הקיימים. זה לוקח זמן...

אכן. ממליצה למיין. ולהעיף. את לא יודעת כמההמקורית

זה עוזר

עוזר מאוד! רק שאין לי כוח לזה...מתואמת

להחליט מה צריך ומה לא - גוזל ממני שאריות חשיבה שאמורות להיות מופנות לעבודה... (שגם ככה אני לא מצליחה להתרכז בה בימים אלו)

מבינה אותך.. הטלתי משימה זו עעל הילדונתהמקורית

אתמול

עם הבן אין סיכוי ככ🤭

היא לא קטנה מדי בשביל זה?מתואמת

לפחות בדברים שאני רוצה כרגע למיין - דרושה מחשבה של מבוגר...

בבגדים שלה? למה קטנה?המקורית

היא יודעת הכי טוב מה היא לא לובשת כבר

אני לא מתווכחת לרוב

יותר מזה אפילו לא הסתכלתי אתמול על השקית הענקית שהוציאה מהארון

לא מעניין אותי בכלל

היו דברים שהיא הראתה לי שהיא לא לובשת אמרתי טוב וביי

לדעתי לגמרי בכלים של ילדה בת 7, לפחות שלי, וזה חוסך לי

אם אתן לילדים שלי למיין את הבגדים שלהםמתואמת

רוב הסיכויים שהם ישאירו הרבה מהבגדים הישנים והמוכתמים🤭

אצלי הישן והמוכתם לא חוזר לארוןהמקורית

לרוב

כבר לפני שהוא נכנס למכונה הוא מגיע לפח. עוד דרך לסנן😅

ובכל מקרה, אם תבקשי לפחות שיוציאו מה שקטן? לא יעזור ויקל?

לי אין את הכוחות להחליט בזה כשאני מכבסת...מתואמת

(רגע, זה כתם שירד בכביסה או לא ירד בכביסה? ואם לא ירד - אולי בכל זאת אפשר ללבוש את החולצה הזו מתחת לסרפן? רגע, יש סרפן שמתאים לחולצה הזו או לא?)

בקיצור, זו הרבה עבודה בשבילי🤭 אני אוהבת לכבס בלי לחשוב הרבה...

טוב לא יודעת איך זה כפול 9 אחותיהמקורית

אבל האמת - אני כן זוכרת בגדים שניסיתי להוריד להם כתם ולא עבד

או בגד שכבר לא נראה משו

ואני גם אוהבת לחדש, קונה פעמיים לפחות בכל עונה

על 2 זה עובד🙃

זה לא בדיוק כפול 9, אלא כפול 4.5😅מתואמתאחרונה

בכל אופן, אני לא יודעת אם זו כמות הבגדים הגדולה, או העצלות/העייפות שלי...

אני באמת מוציאה כשמקפלת את הכביסה 😅יראת גאולה

אם אני רואה ילד לובש בגד עם חור או כתם, אני אומרת לו לזרוק לפח בערב במקום לכביסה. אבל לרוב הם שוכחים מזה...

בישול לאירועלקראת אירוע

אשמח לעצותיכן ולשיתוף מנסיונכן:

אנחנו לקראת בר מצוה, וכדי לחסוך בעלויות חשבנו לבשל את האוכל לבד.

מדובר בכ130 אנשים, חלקם ילדים.

האם שייך לבשל לכזו כמות של אנשים במטבח ביתי? (יכולה להעזר במקרר של אחרים, אבל שואלת על התנור, כיריים, כלים). כמובן להתחיל הרבה מראש ולהקפיא.

אשמח לשמוע ממישהי שעשתה משהו כזה-האם מומלץ? סדר גודל של זמן (ניסיתי להתייעץ עם הצ'אט, אבל ההערכות שלו לא נראות לי נכונות), מה כדאי להכין ומה לא, והאם ניתן להגיע שפויים לארוע ככה. (יתכן ותהיה לי עזרה, אבל לא רוצה להתבסס על זה)

כל תובנה תעזור. אפשר גם בפרטי.

העתק: פורום מתכונים

מעבר לכל זהמנסה לענות

כדאי לחשוב על היום עצמו

אנחנו עשינו בת מצווה (ראשונה) לאחרונה

הזמנו קייטרינג עם מלצרים

ועדיין עבדנו מאוד מאוד קשה

מתלבטת לגבי הנקה אשמח לדעתכןהרמה

הריון חמישי, הרבה מצבי רוח ולא קל מבחינה רגשית.

את הילדים הקודמים הצלחתי להניק רק 2, 2 היו כישלון שכרוך בכאבים בכי דמעות ודם ובסוף עברנו לבקבוק ואז הייתי מאושרת.

את אלו שהצלחתי להניק היה בסדר ממש נחמד אבל צמודים אלי מאוד מן הסתם והגמילה היתה קשה.

בעלי אמר לי שהילד הזה הוא רוצה שאקח מראש כדור לייבוש חלב ואחסוך מעצמי את הכאב והתסכול גם בשביל שהוא יוכל לעזור גם כי הוא תמיד צפה מהצד וראה כמה זה גורם לי לסבל ועייפות..

אבל איך מצפונית אפשר לוותר מראש על הנקה? ככה לייבש בחדר לידה? בלי לתת לילד לטעום?

ברור שזה יחסוך לי את הייבוש חלב הסיוטי במידה ואחליט להפסיק. תמיד יש לי גודש וזה מאוד כואב.

מצד שני כואב לי הלב…

אשמח לדעתכן אם אפשר בלי שיפוטיות

זה נכון אבל אלה לא האופציות פהכורסא ירוקה.

אם אישה שבא לה בקלות להניק תשאל מה עדיף, ברור שעדיף להניק. זה בריא יותר וכדאי יותר. בכמה זה אין לי מושג. סטטיסטיקה יכולה להיות נכונה גם אם היתרון הוא במאית האחוז אז שווה לבדוק גם מה הפער. אבל אני מסכימה איתך שזה באמת יותר בריא.

אבל פה יש איזה שיודעת שהמחיר שהיא משלמת בשביל הנקה הוא גבוה מאד מאד.

הרבה נשים שמניקות חוות קושי בהתחלה וזה מסתדר כי חשוב להן והן נלחמות. אבל קושי זה מילה שיכולה להכיל בתוכה באמת הרבה רמות שונות. כאב שלאחת הוא לא נעים יכול להיות בלתי נסבל בשביל אחרת. היתה לי לידה סיוטית וכואבת עד עילפון, אבל האמת שההנקה כואבת לי יותר.. בשבילי למשל המחיר של הנקה גבוה יותר ממה שאני מסוגלת לתת. לצערי הרב, אבל זה גובה ממני מחירים נפשיים גבוהים.

אז אם אישה שכבר נלחמה על זה בעבר וראתה שיכולה להסתדר בסוף שואלת - כנראה שבלי לדעת להגיד את זה במילים היא מבינה שהמחיר בשבילה הוא גבוה מדי, ולדעתי באופן לא מודע זה סוג של שאלת אישור. אז לבוא ולהסביר לה כמה כדאי להילחם, זה בעיניי להגיד לה להתעלל בעצמה. אם היא היתה מרגישה שהיא מסוגלת היא לא היתה שואלת.

שבוע 28 ומהבוקר שילשוליןאנונימית בהו"ל

אבל ברמה שלקחתי יום מחלה

לא אכלתי כלום היום והייתי בשירותים איזה שבע פעמים

חזרתי לישון אחרי פיזורים ( מעון וקייטנת סבתא) ןנרדמתי עד 12

ואז בעלי

את רוצה למאת לקפה?? שנינו בחופש מה

לא חיים שלי אני לא יכולה אני תריכה את השירותים קרוב🙈

את קצת מגזימה. אני כבר שלושה שבועות עם שילשולים ואני לא נראה ככה (הוא על זריקות הרזיה)

גברים🫠😵‍💫

שימושית

לגבי השלשולים, היתי הולכת לקבל עירוי שלא יוביל לצירים...

מצטרפתשמ"פ

בתור אחת שהכל הנראה שישולים גרמו לצירים וקיצור צוואר ( וב"ה משכתי עד 40+ עם זירוז בסוף )

ואיזה מעצבן ! גברים ...

גברררראורוש3אחרונה

תשתי מלא. תנסי לאכול משהו יבש ומלוח סטייל בייגלה אם יש לך איך לקנות תמיסת מינרלים להתייבשות תשתי את זה (רק לוודא שמותר בהריון). ותרגישי טוב. אם את מתחילה להרגיש מיובשת לכי לקבל עירוי.

הריון קודם אכלתי שיא הבריא, והפעם ממש מזעזעמעיין34

כל ההריון הזה מסתכם בטוסטים, פיצות, שניצל תירס, מלוואח ומגנום לפחות פעם בשבוע..

הריון קודם חייתי על פירות, ירקות, חלבונים, ממושמעת לתפריט בריא ומאוזן

😥

מזדהההרמה

תזונה מזעזעת יש לי

מתנחמת בתוספים שלוקחת אבל מבינה את ייסורי המצפון

גם אם אני רעבה- לא זורם לי פרי או ירק.מעיין34

יזרום לי דווקא הקורפלקס או השניצל תירס.

אצלך זה גם ככה?

חח אצלך זה עוד טובהרמה

פסטה, פיצה, חטיף, ממתק, כל דבר שהוא גאנק.. לא בא לי שום דבר שהוא בריא

יאו בול. הזוי!! ולפני ההריון אני אחת של בריאות קיצמעיין34

קיצונית

אוכלת אורגני וקמח מלא. ודבש במקום סוכר

גאנק אפילו לא נכנס הביתה. רק פירות ירקות קטניות אגוזים וכו

הכי קיצוני שיש

וההריון הזה השתבשתי לגמרי, לא מזהה את עצמי

כנ"ל . הייתי אצל תזונאית עם תפריט והכל, הכל לפח חחהרמה

עלית הרבה במשקל בינתיים?

אני רק חודש רביעימעיין34

עד לפני חודש בערך הקאתי וחייתי על כעכים וארטיק קרח. אז דווקא ירדתי במשקל. כי גם זה לא נשאר בגוף

אבל החודש הזה אכלתי המון שטויות "כפיצוי" והבטן תפחה כפול 3 אז מפחדת כרגע להישקל 🙈🙈

אני חושבת שזה מאוד הגיונימחי

אחרי שהגוף נמצא במצב של סטרס, הקאות ותת תזונה, הוא מנסה לפצות עכשיו עם דחף לפחמימות ומתוק. אולי אני ממציאה, אבל נשמע לי הגיוני 😅

בכל אופן מה שהוא באמת צריך זה כמובן פירות ירקות וחלבונים (וגם פחמימות, אבל במידה) אז אם תצליחי כן להקפיד על ארוחות מאוזנות, הרבה חלבונים וסלטים, תרגישי איך שהדחף למתוק יורד

זה הגיוני. אל תלחמי בעצמך, הגוף צריך איזוןבאתי מפעם

אז סבלת 3 חודשיםאמאשוניאחרונה

אח"כ חודש שלם יצאת מאיזון, זה טבעי והכי אנושי שיש

ועכשיו את כותבת את השרשור כי משהו מרגיש לך לא מאוזן.

מעודדת אותך לנסות לחזור לתלם,

הגוף זקוק לאוכל נורמלי

תנסי לאט לאט תתחילי מלהוסיף ירקות ופירות לתפריט היומי

תמשיכי בלהוסיף ביצים, דגים, בשרי.

מגנום פעם בשבוע זה סבבה, לא צריך ללכת על הקיצון חזרה, כן להתחיל קצת יותר לחזור לאיזון כלשהו.

נניח ארוחת צהריים נורמלית, בערב טוסט זה בסדר גמור.

תקפידי לקחת מולטיויטמין כל עוד את לא אוכלת מסודר, וכדאי מאוד לשלב קצת ספורט.

זה בריא גם לנפש וגם לגוף.

חשוב להגיד שאמנם לרדת במשקל אפשר גם אחרי ההריון, זה לא מה שמטריד פה, אלא הגוף סובל מתזונה לא נכונה בהיבטים לא רק של משקל וככל שהגוף מתבגר יותר קשה להחזור לתלם והלוואי ומישהו היה משקף לי את זה בהריון היה חוסך חלק מהנזקים אחרי.

הרבה בריאות!

איפה חותמים אבטלה?אונמר

מישהי שעשתה את זה לאחרונה?

אמרו לי שזה באזור האישי ולא מצאתי.

הצ'אט הביא לי שני לינקים שונים אבל הבנתי שהיום זה כבר טופס אחד.

אשמח לעזרה 🙏

תודה 🩷

מקפיצה לי. אולי בכל זאת מישהי תדעאונמר

באתר של לשכת העבודה לא ? את רשומה?המקורית

את צריכה להירשם לאתר של שירות התעסוקהכורסא ירוקה.אחרונה

ולבקש דמי אבטלה מביטוח לאומי. באתר של שחרות התעסוקה או שתקבעי פגישה בלשכה ויסבירו לך איך לחתום או שיגידו לך להחתים דיגיטלית ואז את נכנסצ כל חודש ומחתימה

אשמח להתייעץ מקווה שיש פה ערותתותית11

ביום שישי חוויתי צירים - אני בשבוע 26

כנראה בעיקבות התייבשות

זה נרגע אחרי כמה שעות טובות

הייתן הולכות להיבדק מחר?

אם זה נרגע אז לארקאני

אבל כן הייתי עוקבת ומקפידה לשתות מלא

צירים סדירים ממש או צירים מידי פעם?דיאן ד.

מתי יש לך תור הבא לרופא?

לא נראה לי שהייתי הולכת להיבדק במיוחד אם יש לי תור קרוב יחסית לרופא.

כן כדאי להקפיד מאוד על שתיה מרובה ומנוחה.

היו לי צירים סדירים כל 2 דקות למשך חמש שעות לפחותתותית11

במהלך השעות זה קצת השתנה מבחינת מרחק בין ציר לציר

וקיבלתי הנחיה מרופאת נשים לקחת אקמול ולראות אם נרגע

חוששת שאולי היתה לזה השפעה על צוואר הרחם

בגלל שהם היו סדירים למשך כמה שעות

אין שום סיכון בללכת להיבדקדיאן ד.

ויש סיכון בלא ללכת להיבדק

לדעתי צירים סדירים כ"כ כזה הרבה זמן אז כן כדאי ללכת לראות שלא היתה לזה השפעה..

תודה לך עזרת לי!תותית11

^^שמ"פאחרונה

כמה לדעתכן הגיונימישהי חדשה:)

להוציא בחודש על קניות של אוכל?

לזוג, ללא ילדים.

אני מניחה שהרוב כאן עם ילדים, אבל בכל זאת?

אנחנו מוציאים בחודש בערך 800₪ על קניות בסופר (כולל מוצרי ניקיון), אולי קצת יותר. זה הרבה? קצת? ממוצע?

ב"ה זה לא שאנחנו צריכים להצטמצם כל כך, אבל מנסים להבין האם אנחנו מחושבים מספיק…

נשמע לי קצתזוית חדשה

נשמע מעטנעמי28

למה הכוונהעוד מעט פסח

ב''מחושבים מספיק''?

האם אפשר לקנות בפחות? כנראה שכן.

האם זה משתלם? ממש לא בטוח. בסוף גם לצמצום יש מחירים.

(כשאני הייתי זוג בלי ילדים, קופסת קוטג' עלתה 3 ש''ח. אז אין לי מושג אם 800 זה מעט או הרבה. אבל אם אתם סה''כ קונים מחושב, לא זורקים כמויות של אוכל, מצליחים גם לחסוך כל חודש (ובונוס- גם יוצרים לעצמכם אופק תעסוקתי)- נראה לי הכל טוב.).

מנסה לחשב בת כמה את לפי הקוטג 🤣הבוקר יעלה

לא מכירה מחירים כאלה גם לפני 15 שנה חח

אכן,עוד מעט פסח

נשואים יותר מעשרים שנה.

יש לנו כבר שני ילדים שיצביעו בבחירות הקרובות...

כן ירבו 🙃הבוקר יעלה

נשמע בסדר לגמרישיח סוד

אם זה מספיק לכם בול לחודש ולא חסר/נזרק אז מהמם

אוכלים 3 ארוחות מסודרות כל יום?פרח חדש

כי אם כן נשמע לי קצת

זה כולל שבתות בבית? לי זה נשמע מעטקופצת רגע

לדעתי זה קצתסטודנטית אלופה

אתם עושים שבתות בבית?

אנחנו היינו זוג עד לפני כמה חודשים ובוודאות הוצאנו ומוציאים יותר

אבל אנחנו כן מתפנקים

נשמע סבבהחושבת בקופסא

אנחנו משתנים בהוצאות שלנו לפי שבתות בבית, או אם היו קניות מיוחדות (בעלי אוהב לקנות כמות גדולה של מוצר שיספיק הרבה זמן , במקום במנות קטנות) אבל בחלט יש חודשים שהקניות שלנו נראות ככה, לפעמים אפילו פחות.

זה לא משנה מה אחרים עושים. יש אנשים שרגילים ללכת למסעדה פעם בשבוע ולקנות בסופר 5 סוגי גבינות ובשרין יקרים. אם את מרוצה מההרגלים שלכם, ואין הוצאות שחונקות אתכם, אין למה להשוות לאחרים.

גם לי זה נשמע קצתאמאשוני

אנחנו בוודאות מוציאים הרבה יותר, גם אם מנטרלים את השפעת הילדים וגודל הבית.

מה שכן מאוד יכול להשפיע זה אם אוכלים ארוחה מלאה בעבודה כל יום, וכמות השבתות בבית/ מתארחים/ מארחים.

אצלנו לדוגמה ביום יום כולם אוכלים ארוחה אחת מחוץ לבית,

ועכשיו בחופש כמות הבישולים גדלה בצורה מטאורית.

מרגישה אצ זה גם בבישולים, בכלים, בקניות, בהכל.

מרגיש שפתחתי פה פנימייה..

אז אם אתם אוכלים בבית/ מביאים מהבית כל יום ארוחה ולא אוכלים בחוץ זה הרבה יותר אוכל לבשל.

זה מאוד תלוירקאני

אם עושים שבתות בבית אז זה נשמע הגיוני לגמרי

אנחנו הוצאנו פחות

אבל גם המחירים עלו מאז

וגם לא היינו שבתות בבית כמעט בכלל

אהה בעצם זה ממש קצתרקאני

חשבתי 800 בשבוע

אנחנו היינו מוציאים בערך 300 בשבוע

כאמור בלי שבתות כמעט

800₪ בחודש זה 200₪ בשבועכבתחילה

לדעתי מעט מאד.

אבל השאלה אם אתם אוכלים שניכם 3 ארוחות ביום בבית, מה לגבי שבתות וכו'..

אנחנו הוצאנו 800-1000₪ בחודש, אבל לפני כמעט 7 שנים, ומאז המחירים קפצו כמה פעמים.

אה ולא אכלנו 3 ארוחות בבית כל יום.

אנחנו הוצאנו בדיוק ככהראשונית

אבל לא עשינו שבתות בבית ואכלנו הרבה אצל ההורים שלי ארוחות ערב

והכנסנו בתקציב הזה פינוקים בשפע

אנחנו גם הוצאנו ככה בערך כזוג והמחירים עלו מאזהשקט הזה

אז נשמע לי ממש סביר.

ברור אבל שיש נתונים שמשפיעים כמו שכתבו. אצלנו למשל בעלי היה אוכל בוקר וצהריים בישיבה ולעצמי לא הייתי מכינה כ"כ בשרי במהלך השבוע.

זה ממש קצת לדעתישמ"פ

תודה לכולן על התגובות!מישהי חדשה:)

שבתות האמת לא עושים כל כך בבית.

ארוחות בבית בדרך כלל, ובעלי בהמשך יאכל כל יום צהרים בעבודה, ואולי גם אני. ומכינה הרבה דברים מיוחדים, גם ארוחות לנו, וגם מתוקים לנו ולמשפחה.

משתדלת לא לקנות סתם, וגם קונים בזול. פשוט רציתי לדעת טווחים…

800 שח זה שלושת רבעי קניה שבועית שלנוAvigailh1אחרונה

תלוי אם אתם אוכלים בעבודה אז נשמע סביר לזוג אבל יותר נוטה לנמוך.

אנחנו 8 נפשות ומוציאים 1000 לשבוע אם זה עוזר לך להבין

אני בדיכאון סמוי כבר יותר משנהאנונימית בהו"ל

ואף אחד בעולם לא יודע עליו חוץ מהמטפלת הרגשית שאני הולכת אליה.

אפילו לא בעלי, שהוא מדהים ומתוק, אבל אני לא מצליחה לספר לו על זה.

ואף אחד גם לא יכול לנחש.

בהרבה ימים מאוד קשה לי לאכול (כבר ירדתי די הרבה במשקל), וגם היום.

אני רוצה סלט, אבל אין לי כוח להכין אותו.

הלוואי שמשיהו פתאום היה מכין לי סלט, אבל אף אחד לא יודע כמה קשה לי, אז זה לא יקרה.

הלוואי שאני אצליח לאכול משהו.

אולי יעניין אותך