עידוד למעבר לדירה חדשה, מנסה לשמוח אבל קשהדריאל

טוב הכותרת אומרת הכל

עוברים לדירה משלנו, אחרי שנים בדירות שכורות.

ההורים שלי עזרו ממש כלכלית, בעצם דחפו את כל המהלך (גם מסיבות שלהם של השקעת הכסף וגם מרצון לעזור לנו להתיישב... אבל הם קצת שתלטנים אז זה מסובך).

אני מאד מאד אוהבת את הדירה השכורה הנוכחית שלנו, מרגישה הכי בבית ואוהבת אותה ממש, גם מבחינת היתרונות שלה היא ממש מצויינת.

אנחנו כרגע ב-4 חדרים ועוברים ל-5 + מרפסת (שכרגע אין...) באותה שכונה, ממש קרוב.

אבל ממש קשה לי, גם כי אני מאד מחוברת לדירה הנוכחית (בעל הבית לא רצה למכור... לצערי)

וגם כי במהלך החיפוש דירות, ראינו דירה אחת שממש התלבטנו עליה ובסוף לא לקחנו, ובדיעבד אני נורא נורא מצטערת על זה.

הדירה ההיא נמצאת באותו הרחוב כמו הדירה שכן קנינו.

ואני מנסה להתחזק באמונה, לחשוב שזו הייתה השגחה פרטית, שאני לא יודעת למה באמת כל זה יצא ככה. ואולי יש סיבות שאני לא מבינה שהדירה ההיא לא הייתה בשבילנו.

אבל על הנייר אני רואה הרבה יותר יתרונות בה, מאשר הדירה שקנינו.

ואני רוצה לשמוח במעבר ולהתרגש אבל זה מאד קשה לי. וגם כשאני עוברת ליד הבית עם הדירה שלא קנינו, קשה לי. אני כל הזמן בהשוואות.

חבל לי שזה יהיה ככה, אני ממש רוצה לראות את הטוב ובאמת מנסה לחשוב על היתרונות בדירה העתידית שלנו (ויש! היא מאד חמודה ומיוחדת)

אבל אני לא שמחה. כל הלוגיסטיקה של המעבר עוד יותר קשה כי אין לי מוטיבציה ואני עצובה כל הזמן

אשמח מאד לשמוע דעות או משהו שיחזק ויעודד...

וגם... פרקטית

איך לקלח ילדה קטנה במקלחון (אין שם אמבטיה...)?

אולי משתלם יותר להשכיר את הדירה החדשה?נעמי28

והאם קשה לך בכללי עם שינויים?

אני שמה לב שמעברים (מכל סוג) מאוד קשים לי לפני מעשה, אבל לאחר זמן אני שמחה שהם נעשו.

שקלתי להשכיר אותה אבל בעלי לא רוצהדריאל

הוא קצת פחות קשור לדירה הנוכחית וסנטימנטלי. ויותר רוצה כבר להיות בלי בעל בית על הראש...

וכן קשה לי עם שינוייםדריאל

שינויים גדולים בחיים כמו עבודה קשה וכו' קשים לי מאד וגם פרידות

ובמקרה הזה אני גם לא מרגישה שזה היה לחלוטין מיוזמה וצורך שלי, כי מבחינתי היינו ממשיכים בשכירות... כאילו השינוי הזה חצי נכפה עלי.

עצם ההכרה בדפוסנעמי28

היא זאת שעוזרת.

את יכולה להבין שהקושי שלך קיים בכל שינוי גדול ולא בהכרח מצביע שהמעבר עצמו רע או הדירה פחות טובה.

נשמע שלדירה החדשה יש יתרונות גדולים והיא פשוט חדשה לך.

לקבל את זה שקשה לך במעברים (גם לי)

מבלי להשליך על הדירה הבאה או על מי שיותר דחף למעבר.

מנסה להמשיךבשורות משמחות

את קו החשיבה שלך

שבאמת כנראה זו הדירה המתאימה לכם בהשגחה פרטית ואין מקום להשוואות בעיקר כי היתרונות הדירה הם לפי מה שאתם היום אבל לא ניתן לצפות את השינויים העתידיים ולראות למה בעצם שהדירה הזו מתאימה לכם לגבי דברים שעוד יתעצבו/ יתווספו בהמשך הדרך ושכרכע אין להם משמעות או שעדיין לא קיימים ודווקא הדירה הזו היא תהיה הדבר הנכון לגבי הדברים האלו

תודה רבה זה ממש עוזרדריאל

אני באמת רוצה לזכור שאין לי מושג מה ההשגחה הפרטית ושיש הרבה דברים נסתרים גם בעתיד כמובן וגם בהווה

הרי בסוף גם בדירה שרציתי ביקרנו פעמיים ואני לא באמת יכולה לדעת איך היה לנו שם. זו גם הייתה דירה עם מדרגות( דו מפלסית) שזו הסיבה שבעצם וויתרנו והדירה שלקחנו מפלס אחד... והמדרגות האלו הדאיגו אותי גם כי זה מעייף וגם חשש מנפילות שלנו או חלילה של קרובי משפחה מבוגרים/אורחים

אבל שאר הדברים היו ( לכאורה!) מושלמים

לעבור דירה זה המון פעמים קשהצלולה

חברה אמרה לי פעם שבגיהנום עוברים דירות...

ההצפה הרגשית יחד עם העומס הפיזי מעצימים את כל הקושי.

בטוחה שככל שתתרגלי לדירה החדשה, תראי בה את היתרונות ותשמחי בה. (ואל תשכחי שהכל הפיך. אם תראי שקשה ואת לא מתרגלת תוכלו לעבור / לשפץ).

יכולה לשתף שפעם התלבטנו מאוד בין שתי דירות (בשכירות), ואחרי שסגרנו במשך תקופה ארוכה מאוד הייתי בחרטות ותהיות. אני חושבת שלקח לי איזה שנה אחרי המעבר להשלים עם זה באופן סופי. אבל היום אני יודעת שבעלת הדירה היתה הרבה יותר טובה וזה היה סופר משמעותי, וגם פרקטית לא יודעת איך היינו מסתדרים בדירה השניה מבחינת גודל.

נכון בעלת דירה טובה זה משמעותי מאדדריאל

האמת כנראה יש דברים שמבינים בדיעבד. ואני עוד לא שם אז לא יודעת איך יהיה לי

דווקא בגלל שמעבר זה כל כך קשה אני מאד לא רוצה להגיע למצב שאנחנו עוברים שוב

אני רוצה לתת צ'אנס אמיתי, בלי השוואות

אבל את צודקת שזה יכול לקחת זמן.

תודה לך!

גם אנחנו עוברים לדירה משלנו בקרובמישהימפה

וגם אנחנו בדקנו דירה אחרת שלדעתי היתה יכולה להיות טובה יותר מהדירה שקנינו בסוף.

כשבדקנו אותה היו כמה שיקולים למה לא לקנות. אחד מהם היה המחיר, ובסופו של דבר הדירה שקנינו היתה אמנם זולה יותר, אבל היתה צריכה שיפוץ די משמעותי, שבסה"כ ביחד עם מחיר הדירה כבר יצא בערך אותו דבר...

(חוץ מזה לבעלי קצת הפריע משהו אחר. אבל היו לה יתרונות שאין בדירה הנוכחית, וזה מבאס אותי לפעמים לחשוב על זה שהפסדנו אותה).

אבל אני באמת מחזקת את עצמי במחשבה שזה מה שהיה צריך להיות... זה ממש מבחן באמונה בעיני. ואני משתדלת לא לשקוע במחשבות על העבר אלא לשמוח מהבחירה שלנו ולהאמין שזה נכון לנו. (וזה גם בר שינוי אם נראה בהמשך שזה באמת לא מתאים. גם אם זה מבאס, עדיין הכסף שלנו לא ילך עכשיו 'לפח' כמו בשכירות. ואם בהמשך נרצה לעבור, נוכל למכור את הדירה הנוכחית, במחיר שמן הסתם יהיה כבר גבוה יותר ממה שקנינו, לסגור את מה שעוד לא החזרנו מהמשכנתא, ובשאר להשתמש בתור הון עצמי לקניה של דירה חדשה).

לגבי המחירבשורות משמחות

באמונה את יודעת שהכסף לא בך ממך אלא הוא עובר דרכך למילוי הצורך של בניית עולם של החסד מבורא עולם אז אין בעיקרון עניין להשתמש במילים רווח והפסד

זה גם ככ מקטין להשתמש בזה כי כמות הכסף שיש לך לא באמת משקף את כל הערך שאת.. הערך שלך בנוי מכ'כ הרבה דברים שהם לא כסף... ואז העיסוק סביב זה לחשוב מה הפסדתי מה הרווחתי מתגמד

ועדיין אני כותבת לך לא משיפוטיות חלילה רק מלהאיר את המציאות באור יותר רחב להתבונן ביש ולא שאין, ומה שלי נראה כמו נמלה לך יכול להיראות כמו פיל כך שאי אפשר בכלל לשפוט ולהבין כמה זה מטריד אותך... את אלופה על עצם ההתמודדות בניסיון בכלל

את לגמרי צודקתמישהימפה

זה לא העניין של ההפסד הכספי.

זה יותר הנקודה שאז חשבנו שזה קצת יקר מידי עבורנו. ובסוף הוצאנו את אותו סכום על הדירה שקנינו (וב"ה הסתבר שאנחנו כן יכולים להוציא את הסכום הזה).

אבל אז זה ביאס אותי, כי שם היה ממ"ד, מטבח גדול ומשופץ, ופחות מדרגות לעלות לדירה. וזה דברים שכן היו יכולים להוסיף לנו בנוחות של הדירה. (מה שהפריע לבעלי היה משהו שבעיני הוא ממש זניח לעומת היתרונות שהיו שם. אבל בשבילו זה כן משמעותי).

בכל מקרה כרגע זה לא באמת נתון לדיון. אנחנו כבר עומדים לעבור בקרוב, ואני מאמינה ומקווה שנאהב את הדירה שקנינו ונתחבר אליה, והיא תענה על הצרכים שלנו...

וואו זה באמת מצב די דומהדריאל

קודם כל שיהיה לך מעבר קל וטוב, ושתגלי שהבחירה נכונה וטובה.

אני גם מבינה את ההשוואה בין היתרונות של הדירות וההתבאסות... מבינה ממש ממש.

ואני גם שומרת לעצמי תכנית ב' כזו דומה למה שכתבת. וזה באמת טוב לזכור שהערך של הדירה יעלה אז מקסימום נמכור ולא בהפסד.

(אני קצת מתבאסת על המחיר של ההובלה הנוספת, אם תהיה, אבל זה באמת בקטנה ומקווה שלא נצטרך. אבל רוצה גם לזכור שזה אפשרי ושום דבר לא חקוק בסלע.)

אמןמישהימפה

אצלנו לפחות אני פחות חווה קושי לעזוב את הדירה הנוכחית. מאז שאנחנו יודעים שבקרוב נעבור, אני עוד יותר מרגישה את החסרונות של הדירה הנוכחית (בעיקר שהיא כבר קטנה בשבילנו). אז מקווה שהמעבר ייתן תחושת רווחה ואני אתחבר לבית החדש.

זה גם עוזר שאנחנו עושים שיפוץ ואז אני יכולה לבחור את הדברים שיקבעו את המראה של הדירה לפי הטעם שלי, ולא לקבל את הדברים שנעשו לפי בחירה של אחרים.

מקווה שגם לכם יהיה מעבר מוצלח וטוב.

ושהמחדבה על מעבר תישאר רק בגדר מחשבה מרגיעה, אבל בסוף לא יהיה בה צורך כי תתחברו לדירה ותאהבו אותה...

תודה!דריאלאחרונה

אני בטוחה שתהני מהשיפוץ וזה שהכל חדש ונקי ולפי טעמך!

ואת תתחברי לדירה, במיוחד שאת בוחרת מה שאת אוהבת וכשהחפצים שלך יהיו שם

ותתחילי לבשל ולהכניס ריחות של בית והאוכל שלכם, הילדים יתחילו לשחק שם (אומרת את זה גם לעצמי... )

וזה לגמרי מבחן באמונהדריאל

אני מרגישה שכל הסיפור הזה גרם לי ממש לחקור את כל הנושא של השגחה פרטית, גורל, בחירה...

וכמובן אני עדיין לא יודעת אפילו על קצה המזלג

אבל אמרתי המון המון תהילים ותפילות כל התקופה הזו

משתפתמחי

עברנו דירה לפני שנה, רצינו לעבור כבר כמה שנים ולקח הרבה זמן למצוא את הדירה המתאימה, היה לנו כבר מאוד צפוף בדירה הקודמת, הכל היה ישן ורק רציתי לעוף משם כבר ושמחתי והתרגשתי לעבור לדירה גדולה ומרווחת. כל כך רציתי לשם משם שאפילו לא "נפרדתי'' מהדירה הקודמת, יצאתי בלי להעיף מבט, היה לי כל כך חנוק שם שלא רציתי לראות אותה יותר.

להפתעתי בשבוע-שבועיים הראשונים בדירה החדשה היה לי ממש ממש קשה! כל כך חיכיתי לעבור, לא הבנתי מה עובר עלי, אבל הרגשתי מנותקת, בלי בית, ועוד לא הרגשתי בבית בדירה החדשה, הכל היה חדש וזר.

משתפת מהצד שלי כדי להראות שאפילו כשזה כן נעשה מרצון ולא אוהבים את הדירה שיוצאים ממנה, זה עדיין יכול להיות מאוד קשה, כי בסוף זה שינוי גדול, מעבר מתקופה אחת לתקופה אחרת, זה לא קל גם אם זה בסוף שינוי מבורך בע"ה. בהצלחה ענקית!

נכון בית זה ממש אדמה... והבין לבין קשה מאדדריאל

תודה על השיתוף הזה.

מזכיר לי שאפילו בדירה הנוכחית שאני מאד אוהבת, היה לי קשה בהתחלה...

בישול לאירועלקראת אירוע

אשמח לעצותיכן ולשיתוף מנסיונכן:

אנחנו לקראת בר מצוה, וכדי לחסוך בעלויות חשבנו לבשל את האוכל לבד.

מדובר בכ130 אנשים, חלקם ילדים.

האם שייך לבשל לכזו כמות של אנשים במטבח ביתי? (יכולה להעזר במקרר של אחרים, אבל שואלת על התנור, כיריים, כלים). כמובן להתחיל הרבה מראש ולהקפיא.

אשמח לשמוע ממישהי שעשתה משהו כזה-האם מומלץ? סדר גודל של זמן (ניסיתי להתייעץ עם הצ'אט, אבל ההערכות שלו לא נראות לי נכונות), מה כדאי להכין ומה לא, והאם ניתן להגיע שפויים לארוע ככה. (יתכן ותהיה לי עזרה, אבל לא רוצה להתבסס על זה)

כל תובנה תעזור. אפשר גם בפרטי.

העתק: פורום מתכונים

אפשרי בטוח שכןבשורות משמחות

אבל בעיני לא שווה להכניס את הגוף למצב כזה שמתיש ומחליש...

בסוף זה פוגע בבריאות בגוף שניתן לי כדי להיות נוכחת עם הילד בבר המצווה זה המיקוד, זו חשיבות המאורע

מתלבטת לגבי הנקה אשמח לדעתכןהרמה

הריון חמישי, הרבה מצבי רוח ולא קל מבחינה רגשית.

את הילדים הקודמים הצלחתי להניק רק 2, 2 היו כישלון שכרוך בכאבים בכי דמעות ודם ובסוף עברנו לבקבוק ואז הייתי מאושרת.

את אלו שהצלחתי להניק היה בסדר ממש נחמד אבל צמודים אלי מאוד מן הסתם והגמילה היתה קשה.

בעלי אמר לי שהילד הזה הוא רוצה שאקח מראש כדור לייבוש חלב ואחסוך מעצמי את הכאב והתסכול גם בשביל שהוא יוכל לעזור גם כי הוא תמיד צפה מהצד וראה כמה זה גורם לי לסבל ועייפות..

אבל איך מצפונית אפשר לוותר מראש על הנקה? ככה לייבש בחדר לידה? בלי לתת לילד לטעום?

ברור שזה יחסוך לי את הייבוש חלב הסיוטי במידה ואחליט להפסיק. תמיד יש לי גודש וזה מאוד כואב.

מצד שני כואב לי הלב…

אשמח לדעתכן אם אפשר בלי שיפוטיות

תודה רבה על השיתוףהרמה

היסטריההההה-מה אפשר להקפיא לחג????אנונימית בהו"ל

אני לבד עם הילדים בחג בעז"ה

מה אפשר להכין מעכשיו ולהקפיא ושיהיה נורמלי בחג???

אני לא מבינה בזה כלום

ובניתי על להזמין הכל מקייטרינג אבל זה ממש ממש יקר

הרבה דבריםהשקט הזה

מנות עיקריות- עופות, בשרים

סלטים אם את מכינה- חצילים, מטבוחה עוברים טוב הקפאה

סימנים תלוי מה וכמה את מכינה אבל יש הרבה שאפשר להקפיא

אורז גם אפשר להקפיא

חלות גם כן

תכלס כמעט הכל חוץ מתפו"א וכאלה..

תקפידי לאטום טוב ויהיה מעולה בעז"ה

חלות, כל הבשרי, עוגיותאורוש3

פשטידות, לזניהכורסא ירוקה.

קציצות ברוטב, בשר טחון ועוגות עוברות הקפאה מעולה!שיפור

ובכללי אני לא מהטובות בהקפאה, הרבה דברים יוצאים לי עם טעם של מקפיא, או במרקם פחות מוצלח.

בקר, פרגיות, עוף ברוטב, כדורי בשר מבושלים, אורזחילזון 123

אפשר להכין שניצלים עם ביצה ופרורים להקפיא ואז נשאר רק לטגן או לאפות בתנור

כמעט הכלנעמי28

תתחילי מאפייה וקינוחים, זה יוצא מעולה.

בשר גם, חלק מהסלטים המבושלים, תוספות כמו פשטידות גם אפשרי.

רק בשרי אני מתכוונתאנונימית בהו"ל

אני לא אופה ולא מכינה סלטים בלחץ הזה

כשאני לבד האוכל הוא במבה בסלידיליה

חחח אני מגזימה

אבל באמת כשבעלי לא נמצא מכינה הכי בסיסי ומינימלי.

שמה ערמות של כרעיים בתנור

דגים ישר על הפלטה עם רוטב מוכן.

סלטים קנויים עוגות קנויות

מכינה אורז תפוחי אדמה ועוד איזה מרק ואיכשהו מחלקת בין הסעודות.

(יוצא לי גם שבתות הרבה לבד כי בעלי רב קהילה באיזה מקום.

נראה לי דבר ראשוןנעמי28

לטפל בעניין הלחץ😅

זה רק את והילדים

ומותר לבשל בחג.

חלק גדול את קונה ויש עוד המון זמן להספיק שאר הדברים.

מותר לבשל רק ביום השנירקאני

השנה ראש השנה יוצא בשבת...

סתם לתשומת לב

כן. דווקא נח בעיניינעמי28

גם לא יוצא עומס של סעודות עם עוד שבת, וגם ביום השני האוכל טרי יותר.

בחג מבשלת על הפלטהאפונה

ממליצה לך גם. זה קלי קלות וחוסך כל כך הרבה לחץ בערב החג, מקום במקרר ושאריות שנזרקות כי בושלו מזמן ועברו חימום.

שימו לב שהשנה ראש השנה יוצא שבת- ראשון.מוריה

לא צריך קייטרינגאמאשוניאחרונה

תכיני שניצלים, קוסקוס משקית, אורז,

ירקות סנפרוסט שזה שניה לסדר בתבנית ולשגר לתנור.

בשר אם אתם אוהבים ואם לא אז קציצות.

דג אפשר סלמון לבשל על הפלטה או לבשל מראש ולחמם.

מה התוכנית לגבי התפילות? יש לך בנים גדולים שמתפללים במניין ף או מדובר בילדים קטנים? זה משמעותי..

כמה שאלות של יולדת טריהשנהב
  1. התינוק בן שלושה שבועות, בימים האחרונים הקקי שלו ירוק. הבנתי שזה קשור לחלב קדמי שמתעכל פחות טוב. איך אפשר לשפר את זה? מאיזה צד להתחיל להניק וכמה זמן?

2. אני רוצה לשאוב שיהיה לי אם ארצה לצאת. מהילדה הקודמת זכור לי שלשאוב זה סיוט. איך אפשר לעשות את ה בצורה הכי יעילה בלי להגביר יותר מידי את יצור החלב? ושמעתי משהו על חיידקים במשאבה, איך נכון לתחזק משאבה מבחינת הגיינה?

3. יש לי טחורים. לא ככ כואב אבל בכל יציאה יוצא מלא דם. היה לי גם בלידה קודמת אבל אף פעם לא היה ככ הרבה דם. זה נורמלי? יש פיתרון? אני גם לא רוצה שיהרוס לי את הטהרה..

אין סיבה שטחורים יהרסו לך את הטהרההמקורית

אין קשר בין הדברים

את יכולה להיות רגועה בקשר לזה אבל אולי כדאי לפנות להתייעצות ולקבל מדחה שתקל

מזל טוב!

בעיקרון נכוןשנהב

אבל עדיין..

השאלה שלי בעיקר אם הכמויות דם זה נורמלי או שכדאי להבדק

לדעתי כדאי. זה יכול לגרום לאנמיה אם זההמקורית

מתמשך

מזל טוב!!יעל...
  1. זה בסדר קקי ירוק. למה זה מפריע לך?

2. מה היה לך סיוט? איזו משאבה ניסית?. תנסי להשאיל מחברות ולבדוק עם איזו משאבה הכי נח לך. טיפ שעובד טוב- במשך הלילה להניק רק מצד אחד ואז בבוקר לשאוב מהצד השני

3. אין שום קשר לטהרה, אבל זה באמת לא נעים. ניסית לשים משחות? לשתות הרבה מים ולא להתאמץ בשירותים..

בהצלחה! שפע טוב!!!

1. טוב לדעת. מרגיעשנהב
  1. יש לי משאבה מתלבשת. היא נראה לי בסדר עיקר הסיוט זה לשבת בלי לעשות כלום (היא מתלבשת אבל אם אני עושה דברים תוך כדי זה שואב פחות) ולתזמן את השאיבות שלא יחסר חלב ושגם לא יהיה יותר מידי.. המסביב בקיצור

אם את שואבת רק למקרה הצורךהשם שלי

את לא צריכה לשאוב הרבה.

אפשר לנצל כל מיני הזדמנויות, אם פתאום הוא ישן יותר או שנהיה קצת גודש.

או שאפשר לשאוב כל פעם קצת, ולאחד למנה.

תדאגי שתהיה לך תעסוקה בזמן השאיבה. לקרוא משהו, לדבר בטלפון וכד'.

מזל טוב יקרה. הרבה נחת וגידול קל. לגבי הטחוריםאמהלה

מעתיקה לך פה קובץ שכתבתי, מתאים לפיסורה אבל הטיפול הוא דומה לטחורים. ויתכן ובכלל הדימום זה פיסורה....

ראשית, אם זה אכן פיסורה אז המשחה המתאימה זה אנטרולין. משחה מעולה וקצת יקרה, חייבת מרשם רופא

מכילה ניפדיפין. גם מרפאה את הפיסורה וגם מכווצת את הטחורים.

לא ניתן לטפל בטחורים ופיסורה מבחינה רפואית בלי הטיפול הבסיסי שזה מניעת יציאת קשות.

1. לשתות מלא מלא מלא מים.

2. לאכול תזונה עשירה בסיבים תזונתיים להמעיט קמח לבן וסוכר לבן.

במצב אקוטי מומלץ להוסיף סיבים ע"י נורמלקס וכד'

3. למניעת הכאב בזמן היציאה- למרוח עזרקאין (משחה מרדימה)/ווזלין(מסכך ולדעתי הכי טוב)/פרוקטגליבנול(גם מטפל) לפני כל יציאה

4. לא להתאפק! ברגע שמרגישים צורך ללכת  לשירותים. לשבת זקוף עם רגליים לפנים.

5. אמבטיות ישיבה חמות. ניתן לשים לבנדר וכד' במים לשיכוך הכאב והרגעה.

6. טיפול תרופתי מתאים- המשחה הנ"ל הכי מומלצת. יש גם רקטצורין או פרוקטוגליבנול שזה לטיפול בעיקר בטחורים.

7. לכוון היטב בברכת אשר יצר, ולהשתדל לברך מתוך הכתוב- אני הרגשתי שאחרי הכל ולפני הכל זה הכי עזר!

לגבי טהרה, בתור מתמודדת בתחום הזה, יצא לי כמה פעמים שאלות בגלל דימום מפיסורה

ברגע שהרב שמע שיש לי פיסורה מדממת מיד התיר... כמובן לקבל פסק שמתאים למצב שלך. אבל זה לא אמור להפריע לטהרה....

תודה!שנהב

איישם בהחלט!

מזל טוב גדול!!!אוהבת את השבתאחרונה

ברזל נמוךמנסה לענות

שבוע 30

עייפה ברמותתת כבר תקופה

שבוע שעבר בדקתי, פריטין 5.9…

התחלתי לקחת ברזל פעמיים ביום

אבל האם יש משהו לעשות בינתיים עד שיעלה?

מרגישה שאין לי כח לעשות כלום

פשוט גמורה

ומה עם הברזל? אני לא בטוחה שפריטין נמוך עושה חולשהפרח חדש

לי היה פריטין 7 וברזל 13 בהריןן ולא הייתי חלשה בכלל

Iron לא בדקומנסה לענות

המוגלובין 11

זה בטוח משפיעשמ"פ

לי היה המוגלובין 12 ופרטין 2 והייתי סמרטוט, מסוחררת על הזמן

אחרי שלקחתי עירויים זה השתפר ב"ה

ולפותחת - ממש ממליצה על עירוי ברזל - הציל אותי

אז כנראה אצלי היה משהו חריג כי באמת שהרגשתי מעולהפרח חדש

בהריון אחרי שבוע 12-13 אני ממש פורחת ומקבלת כוחות שאפילו ברגיל אין לי

אין לי הסבר לזה.. והפריטין שלי תמיד מאוד נמוך מתחת לרף התחתון

ההמוגלובין לעומת זאת גבוהה מאוד

לא בהריון זה מגיע ל16 לפעמים

עכשיו אני עם 15.5

כיף לךמנסה לענות

אני בשלב הזה בהיריונות פשוט חצי בן אדם..

ברגיל אפילו עם המוגלובין 14 ואני צמחונית

כמה ה-iron וכמה ההמוגלובין?מתואמת

אפשר עקרונית לבקש עירוי ברזל (לא בטוח שיסכימו), ועקרונית זה אמור להעלות מהר יותר את הברזל (לי אישית זה לא מאוד עזר).

אגב, B12 בדקו לך? (לי מחסור בזה גרם לחולשה נוראית, זריקות הועילו)

וכן, לפעמים זו תקוםה קשה שבה אי אפשר לעשות כמעט כלום...

המוגלוביןמנסה לענות

11, Iron לא בדקו

בי12 אני יודעת שחסר ומשתדלת לקחת (עכשיו יותר מקפידה. קשה לי להתמיד עם תרופות). אני צמחונית..

בהיריון הקודם ביקשתי עירוי ברזל והרופא ממש לא שש לתת

כמה B12 יש לך? אולי הכדורים לא מספיקים...מתואמת

ואיזה ברזל את לוקחת? צריך לעשות ניסוי וטעייה כדי לראות איזה ברזל נספג אצלך טוב...

לגבי בי12מנסה לענות

אני לא יודעת

נראה לי שבדקתי לפני ההיריון

זו בדיקה יקרה, לא אוהבים לתת אותה.. פשוט עד עכשיו לא התמדתי..

לוקחת ברזל באבקה של אלטמן

בי12 ממש משפיע על עייפותשיפור

תתעקשי לקבל!מתואמת

קחי בי12 של מציצה מתחת הלשון 1000 מקקגאוהבת את השבת

מסוג מתילקובאלמין

אצלי הברזל לא נספג אם אני לא לוקחת

ואם יש עודף בי12 זה פשוט מופרש בשתן

אז פשוט לקחת ולראות אם עוזר

תול יום יומיים תראי השפעה בע"ה

אם אתמדברה כעדן.

לא לוקחת בי 12 הברזל לא נספג? אצלי למשל יש בבדיקות מספחק בי 12 ולוקחת רק ברזל של אלומן ואת מחשישה אותי.... 🫣

אצלי כן ותמיד בבדיקות הבי12 גבוה אפילו יותר מהטווחאוהבת את השבתאחרונה

תכלס פשוט לקנות ולנסות

התלבטות על צהרון… תעזרו לי להחליט?חמדמדה

הגדולה שלנו בת ארבע, שנה שעברה היתה בצהרון, ואני עבדתי ובעלי חצי אברך חצי עובד מהבית (מפתח אפליקציות, לא משו בשכר, מחפש בהייטק וזה עלול לקחת קצת זמן)

השנה רשמנו אותה גם לצהרון אבל אז בשבת בעלי אמר שחשב על זה ואולי אנחנויכולים לא לשלוח אותה

הוא אומר שעכשיו כשעברנו דירה אז יש לנו באמת את ההוצאה הזו של השכירות וכל המסביב ואולי אפשר ליסוך את הצהרון (בערך 1500 בחודש)

הגן נגמר ב14 הצהרון ב16:45 אבל מעולם לא הוצאנו אותה אחרי ארבע ורבע…

אני עברתי עבודה מאז שנה שעברה, בעקרון הייתי אמורה להיות יומיים בשמרד אבל משפצים שם אז לפחות חודשיים נהיה רק בבית, ואחר כך אני כנראה אבקש להמשיך רק בבית כי כבר אהיה חודש תשיעי ואז חופשת לידה

הוא גם בבית כי הכולל עד אחת בצהריים

מצד שני אני חוששת מזה מאוד

כי אני צריכה לעבוד זה לא שאני בחופש

וזה להתייל לדאוג ממש לצהריים כל יום כי זה לא שהיא אוכלת בשרי בצהרון וערב בבית בקטנה

וזה להחזיר אותה כל יום בשתיים

ואני מפחדת שבחופשת לידה לא יהיה לי מספיק זמן לעצמי…

בעלי אידך אומר שצהרון זה לא האידאל, עושים כשצריך וברוך ה' שיש אבל איזה יופי שהחיים מאפשרים לנו להיות איתה עוד קצת ולא לשים אותה ככ הרבה שעות במסגרת

ועל הטענה של החופשת לידה הוא קצת מעצבן 🙄

מה אומרות?

לדעתישנהב

להחזיר בשתיים זה לא כזה מוקדם. אפילו נחמד שיש משהו שמאלץ אותנו להיות יותר עם הילדים.

עד מתי את צריכה לעבוד? כמה היא יודעת להעסיק את עצמה?

ואם הבעל גם בבית בשעות האלה אז בכלל פחות בעיה.

זה נופל עליך או עליו?נעמי28

הוא פעיל לגמרי בבית, יבשל ידאג שתוכלי לעבוד בשקט או שזה נופל עליך?

אם האחריות נופלת לגמרי עליך זאת החלטה שלך ומה שהוא מעדיף פחות רלוונטי.

הייתי מבינה אם יש שיקולים חינוכיים, אבל בגלל שיקול כספי, שעוד עול יפול עליך עם הריון ולידה, כשהוא אפילו לא עובד יום שלם, אני לא בעד זה בלשון המעטה.

מי יהיה איתה בפועל?כורסא ירוקה.

את או בעלך?

אני בדעה שמי שזה נופל עליו, המילה האחרונה שלו.

מהנסיון שלי עם ובלי, מצד אחד זה לא פער מהותי השעתיים האלה בזמן אחהצ, אבל זה פער ענק בבוקר. לאסוף ב4 זה אומר שיש לך זמן לעשות דברים. לאסוף ב2, בטח אם היא לא ילדה יחידה זה אומר שבקושי יש לך זמן בבוקר לבד.. אם זה משמעותי לך להתאוששות הזמן הזה ואת זו שאמורה להיות איתה הייתי משאירה בצהרון.

ארוחת צהריים זה שטויות, תכיני פסטה ושניצל של מאמא עוף עם מלפפון חתוך ותירס מקופסה. לא צריך להעמיד סיר קציצות דווקא

אם את צריכה לעבוד מ2 עד 4 וחצייראת גאולה

וזה יפול עליך, זה לא שייך.

אם אלו שעות עבודה שלך, את לא יכולה גם להעסיק ילדה באופן קבוע. אפשר ככה לתמרן פה ושם, בחופשים, אבל באופן קבוע אי אפשר לעבוד עם ילדה לידך. זה יפגע בתפוקת העבודה שלך ובמילא גם במצב רוח, בעומס המטלות ועוד.

אבל אם הוא יכול להשגיח עליה בזמן הזה, נהדר. כמה טוב לילדה לבלות עם אבא במקום להיות בגן.

אם את צריכה לעבוד ולהיות איתה במקביל- לא לעניין לדשיפור

עונה ביחד-זה ייפול על שנינו לדעתיחמדמדה

הוא שותף אבל לא בלעדי

הוא כנראה יחזיר הביתה ונעסיק ביחד כזה חצי פה חצי שם

לדעתי חדמש לשלוח לצהרוןכבתחילהאחרונה

תחשבי שרק ארוחת צהרים זה לפחות חצי מהסכום של הצהרון.

אז בשביל 700₪ תסתבכי עם כל המסביב?

קשה לעבוד קבוע כשיש ילדים ברקע בבית סביבך. גם להם וגם לך. חופשת לידה עם עוד כמה שעות שקט.

אשמח להתייעץ מקווה שיש פה ערותתותית11

ביום שישי חוויתי צירים - אני בשבוע 26

כנראה בעיקבות התייבשות

זה נרגע אחרי כמה שעות טובות

הייתן הולכות להיבדק מחר?

אם זה נרגע אז לארקאני

אבל כן הייתי עוקבת ומקפידה לשתות מלא

צירים סדירים ממש או צירים מידי פעם?דיאן ד.

מתי יש לך תור הבא לרופא?

לא נראה לי שהייתי הולכת להיבדק במיוחד אם יש לי תור קרוב יחסית לרופא.

כן כדאי להקפיד מאוד על שתיה מרובה ומנוחה.

היו לי צירים סדירים כל 2 דקות למשך חמש שעות לפחותתותית11

במהלך השעות זה קצת השתנה מבחינת מרחק בין ציר לציר

וקיבלתי הנחיה מרופאת נשים לקחת אקמול ולראות אם נרגע

חוששת שאולי היתה לזה השפעה על צוואר הרחם

בגלל שהם היו סדירים למשך כמה שעות

אין שום סיכון בללכת להיבדקדיאן ד.

ויש סיכון בלא ללכת להיבדק

לדעתי צירים סדירים כ"כ כזה הרבה זמן אז כן כדאי ללכת לראות שלא היתה לזה השפעה..

תודה לך עזרת לי!תותית11

@דיאן.דתותית11

רוצה לומר לך תודה אישית

הלכתי להיבדק והתגלה שאני עם צוואר מחוק ופתיחה 2

תודה לך שהיית חלק מהנס שאני מתפללת אליו

וואווורקאני

איך את?

נס שלא הקשבת לי

אמאל'ה. מזל שהלכת.... את באשפוז?אורוש3

כן בחדר לידהתותית11

מתפללת לנס

וואו.ה' איתך. תעדכני מה איתך🩷טליה א.

וואו מתפללת בשבילך !שמ"פ

בשורות טובות, תעדכני איך את

מתפללת איתך❤️התלבטות טובה

אומרת תהילים. הלוואי שיצליחו לעצוראורוש3

תעדכני. ה' איתך! חיבוק

וואוווו😮 מתפללת עליכם!!!❤️שיפור

וואי בשורות טובות!shiran30005

הייתי מס פעמים בסרט הזה, הצליחו להרגיע את הצירים ,וסחבתי עד שבוע 36

מתפללת עלייך💕רקאני

מתפללות איתך! בע"ה שיהיו ניסים! שתהיה לידה בזמנהאוהבת את השבתאחרונה

ותינוק ויולדת בריאים!!

בשורות טובותתתת,שגרה ברוכה

וואו, איזה נס שהלכת להבדק. נתנו לך צלסטון? זה מאדאמהלה

מאד קריטי בשלב הזה.

יש למיהי המלצה על חוף לא מוכרז צנוע יחסית?שמש בשמיים

מחפשת חוף לנשום בו ים, בלי להיכנס לים ובלי שהילדים יראו בו בטעות בחורות עם בגד ים מינימלי...

אם נגיש לרכב אז בכלל מושלם

אשדוד זה טוב?רקאני

יש שם גם את חוף גיל וגם את פארק הפיראטים

בשניהם היינו ונהנינו ולא היה חוסר צניעות

ויש חניה

מעולה, תודה!שמש בשמיים

נראה לי תלוי אם הולכים בבין הזמנים או לאשמשית123

ככה מהניסיון שלנו

באיזה אזור? בחדרה יש שמורת טבע מהממתיעל...

של נחל שמתחבר לים. בפעמיים שהייתי שם לא היה שם אף אחד בחוף

תודה! חדרה רחוק לנו, אשדוד, אשקלון, אולי ראשוןשמש בשמיים

חדרהבשורות משמחותאחרונה

לא יודעת איך הגענו לשם אבל זה היה חוף שהגיעו לשם רק משפחות חרדיות כשהיינו שם היה ממש צנוע..

אולי יעניין אותך