א. כן, חשוב לישון, זה ברור.
בשביל זה לא צריך לשלם אלפי שקלים לגורואית חסרת השכלה רלוונטית, כל רופא ילדים שסיים אתמול את הלימודים יוכל להגיד לך את זה בחינם.
ב. אפשר לבדוק הורמון גדילה בבדיקת דם פשוטה. IGF1 מיוצר בכבד וכל בדיקת דם פשוטה של קופת חולים יכולה להראות את הכמות שלו בדם.
אין, לא היה ולא יהיה אף מחקר לפיו אפשר לשלוט בכמות של ההורמון הזה על ידי מגע בכף הרגל או בכל מקום אחר.
וזה הרי דבר שכאמור כ''כ קל לבדוק.
זה כמו שאני אגיד לך שאחרי מגע בכף הרגל צבע השיער של בלונדינים יהפוך לשחור, או להפך. ואז אחרי טיפול של חודשים אנחנו נראה שצבע השיער לא השתנה, ואת תגידי לי ''אבל לפי תורת הרפלקסולוגיה זה עובד''.
יש לנו עיניים, אנחנו יכולים לראות בהן את השיער ולראות שזה לא עובד.
באותה המידה, יש מעבדה שיכולה לזהות את כמות הורמון הגדילה בדם, וכך רואים בקלות שזה לא עובד.
ג. עודף סידן לא עוזר בגדילה נקודה. רק כאשר יש מחסור חריף, שגם אותו אפשר לבדוק בבדיקת דם, אז צריך להוסיף סידן. אם אין מחסור אז אין שום תועלת בצריכה עודפת.
ד. כתבת שיש תרגילים שיכולים לסייע. יש לכך מקור?
ה. היא לוקחת כמו רופא פרטי, רק שהיא לא רופאה ולא אחות ולא פרמדיקית ולא חובשת ולא מרפאה בעיסוק ולא פיזיותרפיסטית ולא רוקחת. אין לה תואר בשום דבר, היא בעצמה מודה שהיא זאת שפיתחה את השיטה שלה, וכמובן אין לה שום מחקר להציג שמראה שהשיטה עובדת.
כשיש למישהו שיטה שיכולה להגביה אנשים, הוא לא שומר על זה בסוד כדי להרוויח כמה אלפי שקלים ביום. הוא מוציא מחקרים שיוכיחו את השיטה, רושם פטנט והופך למולטי מיליונר. הסיבה היחידה שהיא לא עושה זאת, זה כי... השיטה לא עובדת. נקודה.
מי שמחזיקה במפתח להוספת סנטימטרים לגובה האנושי מחזיקה באחת התגליות הרפואיות הרווחיות בהיסטוריה (מיליוני אנשים היו משלמים הון בשביל עוד כמה ס''מ), ולא פותחת קליניקה מקומית כדי לחלק עצות על עיסוי בבוהן תמורת כמה אלפי שקלים ליום עבודה.
לדעתי יש כאן אשה שמנצלת בצורה צינית מצוקה של הורים, גובה מהם סכומים שערורייתים עבור עצות שחלקן ניתנות בחינם על ידי רופא ילדים ו/או חיפוש פשוט באינטרנט, וחלקן הבלים גמורים חסרי כל בסיס עובדתי.
בגלל שהייתה כאן המלצה בשרשור הזה, ללכת אל האישה הזאת - היה חשוב לי לשים את הדברים על השולחן.
אני חלילה לא בא בתלונה אלייך על כך שבחרת ללכת אליה.