מחפשת רעיונות לשם שני לא ארוך, קליל ועם משמעות, לבת. השם הראשון תמימה על שם סבתא ורוצה להקליל קצת ולתת לילדה משהו חדש משל עצמה.
הלוואי יהיו לכן רעיונות טובים בשבילייי, כלום לא מסתדר לי עם השם הראשון 
מהאנונימי מחשש לאאוטינג אחרי שנקרא בשם.
מחפשת רעיונות לשם שני לא ארוך, קליל ועם משמעות, לבת. השם הראשון תמימה על שם סבתא ורוצה להקליל קצת ולתת לילדה משהו חדש משל עצמה.
הלוואי יהיו לכן רעיונות טובים בשבילייי, כלום לא מסתדר לי עם השם הראשון 
מהאנונימי מחשש לאאוטינג אחרי שנקרא בשם.
שנוכל לחשוב מה מתאים איתו
אפשר פשוט שם יפה שאת אוהבת
חשוב לבעלי שנקרא בשם (סבתא שלו..) ולי חשוב שיהיה לה משהו חדש משלה, רוצה שנקרא לה בשני השמות ולא כל צד יקרא לה בשם אחר
שחר, אביגיל, עדי, טוהר, אורי, יסכה, רוני, רננה, הדס, הדר, אפרת
כשזה השם השני אז הרבה שמות יכולים להסתדר:
אורה תמימה
אמונה תמימה
הודיה תמימה
וכן הלאה.
אבל אולי השמות האלה יכולים להסתדר גם הפוך -
תמימה אורה
תמימה אמונה
תמימה הודיה
וכדומה.
לכן אני מסתבכת! אני מנסה למצוא דרך שזה יהיה שם ראשון בשביל בעלי, זה מאוד שונה בעיניו אם זה שם ראשון או שני
לקרוא פשוט "תמה" במקום תמימה? אלו צליל ומשמעות ממש דומים ושם הרבה יותר קליל
חשבתי גם על זה כבר חחח
היומיומי.
תמימה יכולה בקלות להיות תמי ביום יום.
(תמי זו לא רק תמר, כמו שאריק, לבן, הוא קיצור גם לאריאל וגם לאריה)
לכן חשבתי אולי שם שני שיסתדר עם הכינוי -
תמי משהו
גם לי יש שם על שם סבתא שמעולם לא אהבתי והיה לי מוזר וכבד, עד היום.
ילדים לא צריכים לסבול כי להורים יש רצון לכבד.
מהטראומה לא קראתי לאף אחד מילדיי על שם מישהו, ואם כן, זה היה שם שני שבעיני מספיק מכבד.
אני מתנצלת אם לא רצית לשמוע את דעתי אבל זה מדם לבי. ותמימה ממש כבד.
אגב יצא לי לראות שגם הרב אליהו לא ממליץ לתת שם לילד שביודעין יבייש אותו.
אני לא חושבת שזה שם מבייש, הוא לא שם שהייתי קוראת מלכתחילה אבל אין לי ממש בעיה עם השם עצמו. כן רוצה להקליל אותו באמצעות שם נוסף, וכשהילדה תגדל היא אולי תרצה שיקראו לה רק בשם השני בכלל וזה לגמרי שלה
ויש לו משמעות יפה...
הריון חמישי, הרבה מצבי רוח ולא קל מבחינה רגשית.
את הילדים הקודמים הצלחתי להניק רק 2, 2 היו כישלון שכרוך בכאבים בכי דמעות ודם ובסוף עברנו לבקבוק ואז הייתי מאושרת.
את אלו שהצלחתי להניק היה בסדר ממש נחמד אבל צמודים אלי מאוד מן הסתם והגמילה היתה קשה.
בעלי אמר לי שהילד הזה הוא רוצה שאקח מראש כדור לייבוש חלב ואחסוך מעצמי את הכאב והתסכול גם בשביל שהוא יוכל לעזור גם כי הוא תמיד צפה מהצד וראה כמה זה גורם לי לסבל ועייפות..
אבל איך מצפונית אפשר לוותר מראש על הנקה? ככה לייבש בחדר לידה? בלי לתת לילד לטעום?
ברור שזה יחסוך לי את הייבוש חלב הסיוטי במידה ואחליט להפסיק. תמיד יש לי גודש וזה מאוד כואב.
מצד שני כואב לי הלב…
אשמח לדעתכן אם אפשר בלי שיפוטיות
אז אני אחדד. לנשים לא מניקות יש רמות קורטיזול גבוהות יותר, אבל זה נכון גם הפוך. לנשים עם רמות קורטיזול גבוהות יותר קשה יותר להניק כי זה משפיע עליהן פיזיולוגית.
לגבי העובדה שהגוף מוכן - זה נכון אצל הרוב לא אצל כולם. יש תינוקות שנולדים לא מוכנים מוטורית ליניקה בין אם בגלל לשון קשורה, שרירים רפויים או סיבה אחרת. יש נשים שלא מסוגלות להניק ממגוון סיבות פיזיולוגיות גם כשהגוף התכונן והאינסטינקטים קיימים.
ולא תמיד יש מתאם בין הפיזיולוגיה של האמא לתינוק. יש אמהות שמסוגלות ורוצות להניק והתינוק לא מסוגל לינוק, יש פעמים שההיפך, התינוק היה יונק בשמחה אבל למשל אין מספיק חלב.
המחשבה שהטבע הוא כזה הרמוני מושלם ואם רק לא נתערב ולא נפריע הכל יהיה נהדר היא מחשבה יפה אבל לא נכונה.
למרבה הצער אם נסתכל על ההסטוריה של ההתפתחות האנושית נראה שדווקא אל שזה עבד להם לא הגיעו רחוק כי לא היו צריכים להתפתח, לעומת זאת במקומות שהיה טבע מאתגר אנשים נאלצו למצוא פתרונות שפיתחו וקידמו אותם ועזרו להם להתגבר על בעיות שבמקומות האחרים התקבלו כגזירת גורל.
אשמח לעצותיכן ולשיתוף מנסיונכן:
אנחנו לקראת בר מצוה, וכדי לחסוך בעלויות חשבנו לבשל את האוכל לבד.
מדובר בכ130 אנשים, חלקם ילדים.
האם שייך לבשל לכזו כמות של אנשים במטבח ביתי? (יכולה להעזר במקרר של אחרים, אבל שואלת על התנור, כיריים, כלים). כמובן להתחיל הרבה מראש ולהקפיא.
אשמח לשמוע ממישהי שעשתה משהו כזה-האם מומלץ? סדר גודל של זמן (ניסיתי להתייעץ עם הצ'אט, אבל ההערכות שלו לא נראות לי נכונות), מה כדאי להכין ומה לא, והאם ניתן להגיע שפויים לארוע ככה. (יתכן ותהיה לי עזרה, אבל לא רוצה להתבסס על זה)
כל תובנה תעזור. אפשר גם בפרטי.
העתק: פורום מתכונים
אבל בעיני לא שווה להכניס את הגוף למצב כזה שמתיש ומחליש...
בסוף זה פוגע בבריאות בגוף שניתן לי כדי להיות נוכחת עם הילד בבר המצווה זה המיקוד, זו חשיבות המאורע
אני לבד עם הילדים בחג בעז"ה
מה אפשר להכין מעכשיו ולהקפיא ושיהיה נורמלי בחג???
אני לא מבינה בזה כלום
ובניתי על להזמין הכל מקייטרינג אבל זה ממש ממש יקר
מנות עיקריות- עופות, בשרים
סלטים אם את מכינה- חצילים, מטבוחה עוברים טוב הקפאה
סימנים תלוי מה וכמה את מכינה אבל יש הרבה שאפשר להקפיא
אורז גם אפשר להקפיא
חלות גם כן
תכלס כמעט הכל חוץ מתפו"א וכאלה..
תקפידי לאטום טוב ויהיה מעולה בעז"ה
ובכללי אני לא מהטובות בהקפאה, הרבה דברים יוצאים לי עם טעם של מקפיא, או במרקם פחות מוצלח.
אפשר להכין שניצלים עם ביצה ופרורים להקפיא ואז נשאר רק לטגן או לאפות בתנור
תתחילי מאפייה וקינוחים, זה יוצא מעולה.
בשר גם, חלק מהסלטים המבושלים, תוספות כמו פשטידות גם אפשרי.
אני לא אופה ולא מכינה סלטים בלחץ הזה
חחח אני מגזימה
אבל באמת כשבעלי לא נמצא מכינה הכי בסיסי ומינימלי.
שמה ערמות של כרעיים בתנור
דגים ישר על הפלטה עם רוטב מוכן.
סלטים קנויים עוגות קנויות
מכינה אורז תפוחי אדמה ועוד איזה מרק ואיכשהו מחלקת בין הסעודות.
(יוצא לי גם שבתות הרבה לבד כי בעלי רב קהילה באיזה מקום.
לטפל בעניין הלחץ😅
זה רק את והילדים
ומותר לבשל בחג.
חלק גדול את קונה ויש עוד המון זמן להספיק שאר הדברים.
השנה ראש השנה יוצא בשבת...
סתם לתשומת לב
גם לא יוצא עומס של סעודות עם עוד שבת, וגם ביום השני האוכל טרי יותר.
ממליצה לך גם. זה קלי קלות וחוסך כל כך הרבה לחץ בערב החג, מקום במקרר ושאריות שנזרקות כי בושלו מזמן ועברו חימום.
תכיני שניצלים, קוסקוס משקית, אורז,
ירקות סנפרוסט שזה שניה לסדר בתבנית ולשגר לתנור.
בשר אם אתם אוהבים ואם לא אז קציצות.
דג אפשר סלמון לבשל על הפלטה או לבשל מראש ולחמם.
מה התוכנית לגבי התפילות? יש לך בנים גדולים שמתפללים במניין ף או מדובר בילדים קטנים? זה משמעותי..
לא צריכה מדי
פשוט ממש רגילה לסעודות חג חגיגיות וזה מבאס להכין קוסקוס משקית
אבל מבינה שאין לי ברירה
איך אתן עוטפות להקפאה שלא יהיה טעם של מקפיא?
ומה מבשלות על הפלטה בחג עצמו?
הכל...
תפו"א
ירקות
כרעיים
קציצות
פרוסות בקר (אחרי בישול מקדים)
דג
אורז
הכי אני אוהבת ארוחה בתבנית אחת - למשל:
עוף עם אורז וגזר
פרגית עם ירקות ורוטב (עם קוסקוס או אורז בצד)
בקר עם תפו"א
וכן הלאה...
אני מכינה קוסקוס משקית בראש השנה קבוע😅 (כתוספת לתבשיל בשר ראש) עובר מסך מעולה!
אם היו לי כבר הקניות לחג - הייתי שולקת בשרים, חותכת/ פורסת ומקפיאה. יום יומיים לפני החג מבשלת עם הרוטב.
עושה את זה כל השנה האמת וזה מקצר
קציצות אפשר להקפיא מבושלות
פרגיות
שבוע 30
עייפה ברמותתת כבר תקופה
שבוע שעבר בדקתי, פריטין 5.9…
התחלתי לקחת ברזל פעמיים ביום
אבל האם יש משהו לעשות בינתיים עד שיעלה?
מרגישה שאין לי כח לעשות כלום
פשוט גמורה
לי היה פריטין 7 וברזל 13 בהריןן ולא הייתי חלשה בכלל
המוגלובין 11
לי היה המוגלובין 12 ופרטין 2 והייתי סמרטוט, מסוחררת על הזמן
אחרי שלקחתי עירויים זה השתפר ב"ה
ולפותחת - ממש ממליצה על עירוי ברזל - הציל אותי
בהריון אחרי שבוע 12-13 אני ממש פורחת ומקבלת כוחות שאפילו ברגיל אין לי
אין לי הסבר לזה.. והפריטין שלי תמיד מאוד נמוך מתחת לרף התחתון
ההמוגלובין לעומת זאת גבוהה מאוד
לא בהריון זה מגיע ל16 לפעמים
עכשיו אני עם 15.5
אני בשלב הזה בהיריונות פשוט חצי בן אדם..
ברגיל אפילו עם המוגלובין 14 ואני צמחונית
אני יודעת שלפריטין יש השפעה למשל על השיער
הוא גורם לנשירה מטורפת
ואני באמת מאוד סובלת מזה
השיער שלי דליל מאוד מאוד ואחרי לידה בכלל מזעזע
אבל אני לא בטוחה שזה בלבד עושה חולשה ועייפות
אפשר עקרונית לבקש עירוי ברזל (לא בטוח שיסכימו), ועקרונית זה אמור להעלות מהר יותר את הברזל (לי אישית זה לא מאוד עזר).
אגב, B12 בדקו לך? (לי מחסור בזה גרם לחולשה נוראית, זריקות הועילו)
וכן, לפעמים זו תקוםה קשה שבה אי אפשר לעשות כמעט כלום...
11, Iron לא בדקו
בי12 אני יודעת שחסר ומשתדלת לקחת (עכשיו יותר מקפידה. קשה לי להתמיד עם תרופות). אני צמחונית..
בהיריון הקודם ביקשתי עירוי ברזל והרופא ממש לא שש לתת
ואיזה ברזל את לוקחת? צריך לעשות ניסוי וטעייה כדי לראות איזה ברזל נספג אצלך טוב...
אני לא יודעת
נראה לי שבדקתי לפני ההיריון
זו בדיקה יקרה, לא אוהבים לתת אותה.. פשוט עד עכשיו לא התמדתי..
לוקחת ברזל באבקה של אלטמן
מסוג מתילקובאלמין
אצלי הברזל לא נספג אם אני לא לוקחת
ואם יש עודף בי12 זה פשוט מופרש בשתן
אז פשוט לקחת ולראות אם עוזר
תול יום יומיים תראי השפעה בע"ה
לא לוקחת בי 12 הברזל לא נספג? אצלי למשל יש בבדיקות מספחק בי 12 ולוקחת רק ברזל של אלומן ואת מחשישה אותי.... 🫣
תכלס פשוט לקנות ולנסות
זה פשוט מבטס להוסיף עוד משנו לקחת.
אז איזה חברות את לוקחת? של הבי12 והברזל? יודעת שזה משתנה מאשה לאשה... עדין...
הגדולה שלנו בת ארבע, שנה שעברה היתה בצהרון, ואני עבדתי ובעלי חצי אברך חצי עובד מהבית (מפתח אפליקציות, לא משו בשכר, מחפש בהייטק וזה עלול לקחת קצת זמן)
השנה רשמנו אותה גם לצהרון אבל אז בשבת בעלי אמר שחשב על זה ואולי אנחנויכולים לא לשלוח אותה
הוא אומר שעכשיו כשעברנו דירה אז יש לנו באמת את ההוצאה הזו של השכירות וכל המסביב ואולי אפשר ליסוך את הצהרון (בערך 1500 בחודש)
הגן נגמר ב14 הצהרון ב16:45 אבל מעולם לא הוצאנו אותה אחרי ארבע ורבע…
אני עברתי עבודה מאז שנה שעברה, בעקרון הייתי אמורה להיות יומיים בשמרד אבל משפצים שם אז לפחות חודשיים נהיה רק בבית, ואחר כך אני כנראה אבקש להמשיך רק בבית כי כבר אהיה חודש תשיעי ואז חופשת לידה
הוא גם בבית כי הכולל עד אחת בצהריים
מצד שני אני חוששת מזה מאוד
כי אני צריכה לעבוד זה לא שאני בחופש
וזה להתייל לדאוג ממש לצהריים כל יום כי זה לא שהיא אוכלת בשרי בצהרון וערב בבית בקטנה
וזה להחזיר אותה כל יום בשתיים
ואני מפחדת שבחופשת לידה לא יהיה לי מספיק זמן לעצמי…
בעלי אידך אומר שצהרון זה לא האידאל, עושים כשצריך וברוך ה' שיש אבל איזה יופי שהחיים מאפשרים לנו להיות איתה עוד קצת ולא לשים אותה ככ הרבה שעות במסגרת
ועל הטענה של החופשת לידה הוא קצת מעצבן 🙄
מה אומרות?
להחזיר בשתיים זה לא כזה מוקדם. אפילו נחמד שיש משהו שמאלץ אותנו להיות יותר עם הילדים.
עד מתי את צריכה לעבוד? כמה היא יודעת להעסיק את עצמה?
ואם הבעל גם בבית בשעות האלה אז בכלל פחות בעיה.
הוא פעיל לגמרי בבית, יבשל ידאג שתוכלי לעבוד בשקט או שזה נופל עליך?
אם האחריות נופלת לגמרי עליך זאת החלטה שלך ומה שהוא מעדיף פחות רלוונטי.
הייתי מבינה אם יש שיקולים חינוכיים, אבל בגלל שיקול כספי, שעוד עול יפול עליך עם הריון ולידה, כשהוא אפילו לא עובד יום שלם, אני לא בעד זה בלשון המעטה.
את או בעלך?
אני בדעה שמי שזה נופל עליו, המילה האחרונה שלו.
מהנסיון שלי עם ובלי, מצד אחד זה לא פער מהותי השעתיים האלה בזמן אחהצ, אבל זה פער ענק בבוקר. לאסוף ב4 זה אומר שיש לך זמן לעשות דברים. לאסוף ב2, בטח אם היא לא ילדה יחידה זה אומר שבקושי יש לך זמן בבוקר לבד.. אם זה משמעותי לך להתאוששות הזמן הזה ואת זו שאמורה להיות איתה הייתי משאירה בצהרון.
ארוחת צהריים זה שטויות, תכיני פסטה ושניצל של מאמא עוף עם מלפפון חתוך ותירס מקופסה. לא צריך להעמיד סיר קציצות דווקא
וזה יפול עליך, זה לא שייך.
אם אלו שעות עבודה שלך, את לא יכולה גם להעסיק ילדה באופן קבוע. אפשר ככה לתמרן פה ושם, בחופשים, אבל באופן קבוע אי אפשר לעבוד עם ילדה לידך. זה יפגע בתפוקת העבודה שלך ובמילא גם במצב רוח, בעומס המטלות ועוד.
אבל אם הוא יכול להשגיח עליה בזמן הזה, נהדר. כמה טוב לילדה לבלות עם אבא במקום להיות בגן.
הוא שותף אבל לא בלעדי
הוא כנראה יחזיר הביתה ונעסיק ביחד כזה חצי פה חצי שם
תחשבי שרק ארוחת צהרים זה לפחות חצי מהסכום של הצהרון.
אז בשביל 700₪ תסתבכי עם כל המסביב?
קשה לעבוד קבוע כשיש ילדים ברקע בבית סביבך. גם להם וגם לך. חופשת לידה עם עוד כמה שעות שקט.
אם אפשר לבטל באמצע ואת רואה בחופשת לידה שמתאים לך גם איתה בשעות האלה אז תבטלי בהמשך
התינוק בן שלושה שבועות, בימים האחרונים הקקי שלו ירוק. הבנתי שזה קשור לחלב קדמי שמתעכל פחות טוב. איך אפשר לשפר את זה? מאיזה צד להתחיל להניק וכמה זמן?
אני רוצה לשאוב שיהיה לי אם ארצה לצאת. מהילדה הקודמת זכור לי שלשאוב זה סיוט. איך אפשר לעשות את ה בצורה הכי יעילה בלי להגביר יותר מידי את יצור החלב? ושמעתי משהו על חיידקים במשאבה, איך נכון לתחזק משאבה מבחינת הגיינה?
יש לי טחורים. לא ככ כואב אבל בכל יציאה יוצא מלא דם. היה לי גם בלידה קודמת אבל אף פעם לא היה ככ הרבה דם. זה נורמלי? יש פיתרון? אני גם לא רוצה שיהרוס לי את הטהרה..
אין קשר בין הדברים
את יכולה להיות רגועה בקשר לזה אבל אולי כדאי לפנות להתייעצות ולקבל מדחה שתקל
מזל טוב!
אבל עדיין..
השאלה שלי בעיקר אם הכמויות דם זה נורמלי או שכדאי להבדק
מתמשך
זה בסדר קקי ירוק. למה זה מפריע לך?
מה היה לך סיוט? איזו משאבה ניסית?. תנסי להשאיל מחברות ולבדוק עם איזו משאבה הכי נח לך. טיפ שעובד טוב- במשך הלילה להניק רק מצד אחד ואז בבוקר לשאוב מהצד השני
אין שום קשר לטהרה, אבל זה באמת לא נעים. ניסית לשים משחות? לשתות הרבה מים ולא להתאמץ בשירותים..
בהצלחה! שפע טוב!!!
יש לי משאבה מתלבשת. היא נראה לי בסדר עיקר הסיוט זה לשבת בלי לעשות כלום (היא מתלבשת אבל אם אני עושה דברים תוך כדי זה שואב פחות) ולתזמן את השאיבות שלא יחסר חלב ושגם לא יהיה יותר מידי.. המסביב בקיצור
את לא צריכה לשאוב הרבה.
אפשר לנצל כל מיני הזדמנויות, אם פתאום הוא ישן יותר או שנהיה קצת גודש.
או שאפשר לשאוב כל פעם קצת, ולאחד למנה.
תדאגי שתהיה לך תעסוקה בזמן השאיבה. לקרוא משהו, לדבר בטלפון וכד'.
מעתיקה לך פה קובץ שכתבתי, מתאים לפיסורה אבל הטיפול הוא דומה לטחורים. ויתכן ובכלל הדימום זה פיסורה....
ראשית, אם זה אכן פיסורה אז המשחה המתאימה זה אנטרולין. משחה מעולה וקצת יקרה, חייבת מרשם רופא
מכילה ניפדיפין. גם מרפאה את הפיסורה וגם מכווצת את הטחורים.
לא ניתן לטפל בטחורים ופיסורה מבחינה רפואית בלי הטיפול הבסיסי שזה מניעת יציאת קשות.
1. לשתות מלא מלא מלא מים.
2. לאכול תזונה עשירה בסיבים תזונתיים להמעיט קמח לבן וסוכר לבן.
במצב אקוטי מומלץ להוסיף סיבים ע"י נורמלקס וכד'
3. למניעת הכאב בזמן היציאה- למרוח עזרקאין (משחה מרדימה)/ווזלין(מסכך ולדעתי הכי טוב)/פרוקטגליבנול(גם מטפל) לפני כל יציאה
4. לא להתאפק! ברגע שמרגישים צורך ללכת לשירותים. לשבת זקוף עם רגליים לפנים.
5. אמבטיות ישיבה חמות. ניתן לשים לבנדר וכד' במים לשיכוך הכאב והרגעה.
6. טיפול תרופתי מתאים- המשחה הנ"ל הכי מומלצת. יש גם רקטצורין או פרוקטוגליבנול שזה לטיפול בעיקר בטחורים.
7. לכוון היטב בברכת אשר יצר, ולהשתדל לברך מתוך הכתוב- אני הרגשתי שאחרי הכל ולפני הכל זה הכי עזר!
לגבי טהרה, בתור מתמודדת בתחום הזה, יצא לי כמה פעמים שאלות בגלל דימום מפיסורה
ברגע שהרב שמע שיש לי פיסורה מדממת מיד התיר... כמובן לקבל פסק שמתאים למצב שלך. אבל זה לא אמור להפריע לטהרה....
איישם בהחלט!
ביום שישי חוויתי צירים - אני בשבוע 26
כנראה בעיקבות התייבשות
זה נרגע אחרי כמה שעות טובות
הייתן הולכות להיבדק מחר?
אבל כן הייתי עוקבת ומקפידה לשתות מלא
מתי יש לך תור הבא לרופא?
לא נראה לי שהייתי הולכת להיבדק במיוחד אם יש לי תור קרוב יחסית לרופא.
כן כדאי להקפיד מאוד על שתיה מרובה ומנוחה.
במהלך השעות זה קצת השתנה מבחינת מרחק בין ציר לציר
וקיבלתי הנחיה מרופאת נשים לקחת אקמול ולראות אם נרגע
חוששת שאולי היתה לזה השפעה על צוואר הרחם
בגלל שהם היו סדירים למשך כמה שעות
ויש סיכון בלא ללכת להיבדק
לדעתי צירים סדירים כ"כ כזה הרבה זמן אז כן כדאי ללכת לראות שלא היתה לזה השפעה..
רוצה לומר לך תודה אישית
הלכתי להיבדק והתגלה שאני עם צוואר מחוק ופתיחה 2
תודה לך שהיית חלק מהנס שאני מתפללת אליו
איך את?
נס שלא הקשבת לי
מתפללת לנס
בשורות טובות, תעדכני איך את
תעדכני. ה' איתך! חיבוק
הייתי מס פעמים בסרט הזה, הצליחו להרגיע את הצירים ,וסחבתי עד שבוע 36
ותינוק ויולדת בריאים!!
מאד קריטי בשלב הזה.
מה איתך?
איך את?
מתפללת עלייך ועל התינוק🙏🙏🙏
מתוכנן לבן שלי ניתוח בעוד כמה שבועות בשערי צדק ויש לי תינוק יונק בן חודשיים שכרגע מסרב לקבל בקבוקים. האם יעשו לי בעיות להכניס את התינוק איתנו (אני ובעלי) לחדר המתנה לפני הניתוח וגם בסיום הניתוח לחדר התאוששות? מישהי יודעת?
אם השהות שם היא לא בשבילו...
וכבר קרה לנו שהבן שלי היה מאושפז (רק שלושה ימים ב"ה) ובעלי היה איתו כל הזמן מלבד כמה שעות, שבהן השארתי את היונק בלעדיי (אבל הוא היה כבר בן שמונה חודשים, אז לא היה צמוד אליי לגמרי)...
הכי טוב שרק בעלך ילך לניתוח. גם תחשבי עלייך - את לא הרבה זמן אחרי לידה, וזה עלול להתיש אותך...
של הבת שלי
רק בעלי היה איתה ואני באתי לבקר
הלכתי יחד עם בעלי
השתדלנו להיות בפינה כמה שיותר
נתנו להיכנס איתה לחדר התאוששות
היינו בעין כרם..
ואמא יהיו, אחרי כמה דקות בקשו שרק אמא/אבא ישארו.
לא חושבת שיתנו לתינוק קטן וגם לא חושבת שכדאי שתינוק בגיל כזה ייכנס לחדר התאוששות
לחדר הכנה לניתוח, אולי יסכימו להכניס, כשהיינו עם הבן שלי לפני כחודשיים, הכניסו שם אפילו כלב...
אין מצב שלא אהיה איתו לפני/אחרי הניתוח, מספיק הוא מאוכזב שלא אשן איתו שם בלילות.
כנראה שאשלח את בעלי להיות עם היונק בחוץ או אולי נחפש איזה דודה פנויה לשמור עליו. מקווה שאצליח לתזמן את ההנקות כמו שצריך.
ועוד שאלות על שערי צדק:
יש בתוך הבית חולים מקום עם קצת גינה לצאת אליו? ושלא מעשנים שם?
בית ספר מושלם. מאד נחמד לבלות שם על הילדים, גם בין המחלקה הכירורגית לרגילה יש לובי גדול עם ספות ואקווריום
גיל שנה ולא ליוויתי אותו..
רק בעלי הלך