אין מערבין שמחה בשמחה.קעלעברימבאר

ושמחת בחגך ולא באשתך. עכשיו החג נגמר אתה יכול לחזור לשמוח באשתך

אנימה

האם נישואים מצליחים להתגבר על הבדידות הקיומית?

מה זה "בדידות קיומית"?קעלעברימבאר

תבדוק במילוןצדיק יסוד עלום

בדידות קיומיתאנימה

היא תחושה פנימית עמוקה של ניתוק מהעולם ומהסביבה, הנובעת מההבנה שכל אדם הוא ישות נפרדת שעוברת את מסע החיים לבדו.

(AI בחיפוש בגוגל)

הרגשה של בדידות למרות האנשים הטובים שמוקפים בהם. אף אחד לא יבין אותי לגמרי, אני צריכה לשאת בעצמי את משא חיי.

זה יכול להיות חוויה קשה של החיים, אבל יש בזה עוצמה כלשהי.

דווקא הבדידות הקיומית יוצרת זוגיות ושאיפה אינסופיתקעלעברימבאר

להתמזגות בין בני הזוג.

אילו בן הזוג היה מבין אותי לגמרי, כבר לא היה "זולת" ובמילא לא היה "אחר" להיות איתו בזוגיות. אילו בני הזוג היו אחד, לא היתה זוגיות כי אין זוגיות עם עצמי. ובזכו תזה השאיפה האינסופית להתמזגות, בני זוג הולכיעם ומתקרבים ומבינים אחד את שהני יותר ויותר, אבל לעולם לא ימצו את זה, ולכן השאיפה היא אינסופית, וזה מה שיוצר את האנרגיה הזוגית, כמו פלוס ומינוס של בטריה שהמתח יוצר זרם חשמלי ואנרגיה. אילו הם היו משווים קטבים היה נגמר המתח והזרם והאנרגיה והאור

לא יודעת, לא ניסיתיאנימה

אתה אופטימיסט חסר תקנה

לא המצאתי את זה. אומר מה שאומרים מומחים לזוגיות.קעלעברימבאר

אבל גם נשמע הגיוני.

אם הבן זוג מבין אותי לגמרי זה אומר שהתאחדנו לאיש אחד, ואז איפה פה הזוגיות עם האחר?

יכול להיותאנימה

נשמע יפה הרעיון שזה חיזור אינסופי, בעיקר שזה גבר ואישה שתמיד יהיה בינהם פער.

אבל אני לא יודעת איך זה בחוויה, צריך לשמוע מנשואים עם ותק.

אופטימיסט זה דבר חיובי, על פי דעתם של האופטימיסטים. אתה רואה באופן טבעי את הצד הטוב בדברים.

לא רק חיזור, אלא השתוקקות וכיסופים, מהקעלעברימבאר

שיוצר את הלהט באהבה.

לא אופטימיסט, ריאלי

נשמע שכולכם בוחרים בדרך הקלה והרעה, במקום בדרךקעלעברימבאר

הקשה והטובה. תמיד נוח להשאר באזור נוחות גם אם הוא רע

זוגיות איננה מתמטיקה ואסימפטוטה השואפת לאינסוףפ.א.

זוגיות היא שילוב של חוזקות וחולשות, ויתור, הכלה, השלמה עם שונות והשלמה ושילוב של שונות, נתינת מרחב לצרכים ורצונות ושאיפות אישיות, תמיכה רבה במצבי חיים שונים

ברור. למה זה סותר?קעלעברימבאר

זו עבודה זוגית שנמשכת כל החיים וככל שהזמן עובר מתעשרת

פשוט תדבר אחרי שתתחתןצדיק יסוד עלום

אתה צעיר. שמעתי מאנשים שנשואים עשרות שניםקעלעברימבאר

המזל שלך זה שאתה מותקצדיק יסוד עלום

אחרת היית רק מעצבן

היא רק בהתחלה. ועוד אין ילדים … הקשיים הגדוליםפ.א.

וההתמודדויות הגדולות עוד לפניהם …

וגם הבניות הזוגיות הגדולותקעלעברימבאר

לא הכל בנישואין זה קשיים. וגם קשיים אפשר למנף אם יודעים איך לעבוד נכון

תשאל זוגות נשואים, תביט ותנסה להבין את הזוגיות שלפ.א.

הוריך.

התכוונתי שאתה לא תמצא חתירה אינסופית, פעילות מתמדת ובלתי פוסקת, לשפר עוד ועוד ועוד את הזוגיות, לגשר על הבדלים ופערים, להמשיך לעבוד על ההרגלים והאופי כדי להכיל פערים והבדלים.

אלא בשלב כזה או אחר של החיים, אופי הזוגיות והיחסים בין בני הזוג מתקבעים על תבנית מסויימת.

השנה הראשונה ברור שהיא מאוד מורכבת שני אנשים שונים מתחילים לחיות ביחד, לאחר מכן, הולדת הילד הראשון מהווה נקודת ציון ומהפך משמעותי ביותר בזוגיות, אפשר למצוא עוד אי אלו נקודות מיוחדות - אבל בשלב זה החיים כבר זורמים בתבנית סדורה.

הם מתקבעים רק אם לא עובדים על הזוגיות.קעלעברימבאר

אם עובדים רציני על הזוגיות כל החיים, נמצאים במגמה של עליה

ברגע שיש אדם נפרד ממך פיזית, יכולה להיות זוגיותנוגע, לא נוגע

אדם הראשון ואשתו לפני החטא, בפשטות היו מכוונים זה לזו מאוד נפשית ורגשית.

אם הבאת הכח האלקטורמגנטי כדוגמא, אז במרחק קטן מסויים, הכח הגרעיני החזק מתגבר על הכח האלקטרומגנטי. זה מה שמחזיק את הפרוטונים יחד בגרעין האטום ואת הקווארקים יחד בתוך הפרוטון והאנרגיה של זה הרבה הרבה יותר גדולה מהמשיכה בין פרוטון לאלקטרון

(אגב מעניין שבמרחק קצר עוד יותר בין שני פרוטונים, כשיש חפיפה בין ענני ההסתברות הקוונטיים של הקווארקים שלהם, הכח החזק דווקא דוחה אותם זה מזה. וזה משל טוב לחיבור נפשי בלי מציאות פיזית נפרדת, שלכן אין לו איפה להתבטא).

שכחת שעד הנסירה לא היתה זוגיות, כי הם היו אחד ממשקעלעברימבאר

רק אחרי הנסירה אפשר לומר "הנה, כבר נעשה לו עזר כנגדו"

כתבתי אדם הראשון ואשתו, אמור להיות מובן מאליונוגע, לא נוגע

שהכוונה אחרי הנסירה

אה מחילהקעלעברימבאר

מנסיוני המועט והראשוני - נישואין הן דבר נפלאצדיק יסוד עלום

ויש בהם מזור ומענה לצרכים עמוקים ויקרים מאוד של הנפש

ומן הסתם בהמשך הדרך הם היחידים שיבטיחו עוד הרבה הרבה יותר ברכה, חיבור וקשר עמוק, ואני מאוד אופטימי

לבדידות הקיומית, למיעוט ידיעתי אין שום דבר שייתן מזור, אלוהים ברא אותנו כך שרק אנחנו הננו עצמנו, ואין איש שמוזמן להיות אנחנו יחד איתנו.

וגם עם כל הטוב והאור לפעמים הקיום יכול להיות מקולל מכאיב מחריד נטול נחמה וצר, והכזית-מוח שחנן אותנו בהם הבורא לא תמיד יודעים איך להיחלץ מתהומות וסערות הנפש

מענייןאנימה

אני מקווה שיש גם ימים של שלווה ולא רק סערות

יש ימים של שמחה ואור גדולצדיק יסוד עלום

זה גם נשמע סוג של סערהאנימה

בעבר הם קראו לזה ציקלותימיה 🤷🏻‍♂️צדיק יסוד עלום

עאישין...

במרשם כתוב פנאנתאיזםנוגע, לא נוגע

זה התרופה לכל זה. נכון שזה גם מקשה יותר בהתחלה, אבל בסופו של דבר זה מקל.

ואני אומר את זה מחוויות רבות ולא רק מהראש

הדיסקליימר בסוף קרע אותי והתאים לאופי השרשור 🤣צדיק יסוד עלום

לא אוהבים פנאנתאיזם, פנאנאתיזם זה לאנשים מוצלחים וחזקים. אני רוצה אלוהים של סבתא שעונה למי שמתחנן ומנחם אותו כאיש אשר אמו תנחמנו.

ע"ע חתימתי

חחחנוגע, לא נוגע

פנאנתאיזם כולל בתוכו גם אלהים של סבתא... זו בדיוק הנקודה

פרט נמק והסברצדיק יסוד עלום

אני חושב שבשביל זה גם לא צריך להיכנס לפנ'נוגע, לא נוגע

אלהים של התנ"ך הוא קודם כל אלהים של סבתא.

אחר כך, התחילו כל השאלות על איך תפילה עובדת וכי אלהים משתנה וכו'.

נכון שהרבה פעמים אלהים לא יענה לבקשותינו בדרך שרצינו, אבל זה לא סותר לדעתי.

אני יכול לכתוב על זה הרבה, אבל בשורה תחתונה, אחרי כל המלל, כל עוד לא תהיה לאדם חוויית דבקות חזקה בה' פושטת ספקות אפילו פעם אחת, הוא לא נכנס ל"מגרש" ותמיד יהיה לו קשה, כי הוא חי מהשכל ולא חווה את זה.

זה בעצם המסע של אברהם אבינו. אדם צריך לחפש את ה' חוויתית (ואני מדבר על חוויה פנימית של חיפוש שקט, ולא על רעשים. אחרי הרעש והאש היה "קול דממה דקה" ואז ה' התגלה לאליהו).

עכשיו אני חושב שרק אחרי זה אפשר באמת להיות פנאנתאיסט אמיתי. כשהמגרש שלך זה אלהות, אז ברור שהכל באלהות. יוצא שגם פנאנתאיזם אי אפשר באמת להבין רק דרך השכל. זה מזכיר אנשים שבחיים לא היו מאוהבים (פשוט כי לא פגשו מישהו שלחצה על המתג הזה אצלם), אי אפשר להסביר להם את התחושה הזו.

איני מסכים או שאיני מביןצדיק יסוד עלום

אפשר לשאול את זה ככהנוגע, לא נוגע

אם נניח ה' היה מתגלה אליך, כמו בימי התנ"ך, האם ובמה תפיסת העולם שלך הייתה משתנה?

כך:צדיק יסוד עלום

א. לא הייתי לבד, הייתי מושגח באופן חווייתי ומוחלט. ההתגלות היתה מכניסה את נוכחות האל הריאלית אל תוך חיי. זה הבדל דרמטי.

ב. לגריעותא - לא בטוח שהייתי מבקש לשמוע ולפגוש את האלוהות המתגלה בעולם, כי נוכחות האל מהווה תחליף חזק כל כך לבקשה הזו.

- אם הבנתי נכון לגבי סעיף א אתה רוצה לומר שכשאדם חווה דבקות זה שווה ערך להתגלות כאלוהי התנ"ך מצד הוודאות הטוטלית והיעדר הספקות?

בדיוק (על הכל)נוגע, לא נוגע

א. התגלות חד פעמית הייתה משנה את התודעה, והיינו מרגישים מושגחים תמיד, גם שנים אחרי.

ב. נכון. וזה חלק מבניית קומת נפש שלמה (ולכן בעומק פסקה הנבואה והשראת השכינה המורגשת), לא למחוק שום רובד באישיות.

בסופו של דבר מכיוון ש"ויפח באפיו נשמת חיים"- שגם מחוברת לשורש וגם נמצאת פה למטה ומחוברת לעולם, המטרה היא להרגיש את נוכחות האל דרך בריאתו, כלומר שיהיו שניים נפרדים, ולא נשמה שרוצה להיבלע בשורשה.

אפשר להמשיל לבעל ואישה אוהבים. יש כמה סוגי חיבור, וכל אחד מתפרץ בזמנו. מ"רוצה מסאז'?" ועד יחוד של נפשות אוהבות שמרגישות אחדות שהגוף הוא רק כלי לחבר אותן (לאו דווקא מינית, גם חיבוק).

ג. רק שבדבקות צריך כמה פעמים, כי זו עדיין לא התגלות מוחשית באותה רמה (וגם לא תהיה). מצד שני הרווח בזה הוא שצד הגריעותא שציינת פחות חזק ופחות מקשה.

ולכן אני טוען שאם יש התגלות (-דבקות יוצרת סוג של התגלות כאמור) פשוט עברת למגרש אחר. ממגרש של חקירה למגרש של היכרות.

כלומר שני אנשים יכולים ללמוד בדיוק אם אותם דברים (פילוסופיה נניח) ולאחד זו חקירה בדבר קיומו או מהותו של האלהים ולשני זו היכרות עמוקה יותר עם האלהים שהוא כבר חווה את קיומו, והחקירה רק מחברת אותו אליו יותר כי הוא מכיר אותו יותר בזכותה.

אתה רוצה את אלוקים של סבתא?אנימה

🤨???

ואני רוצה את אלוקים שקרע את ים סוף!

אלוקים שלי...אנימה

יש בשיר את השורהנוגע, לא נוגע

וכשהתעוררתי נזכרתי בחלום ויצאתי לחפש מעט שלום ולא היה מלאך ולא היה שלוםהוא מזמן הלך ואני עם החלום.

ומצד שני יש את השיר שלו - נולדתי לשלום.

התבאסתי כשבדקתי וגיליתי שהשיר נולדתי לשלום הוא המאוחר..

לא התכוונתי לשיר🤦‍♀️אנימה

זה היה אמור להיות על דרך הביטוי

"האמת שלי"

את יכולה לשיר זה לא שאנחנו שומעיםנוגע, לא נוגע

וכן אני יודע, פשוט זה הזכיר לי

אני רוצה אופיוםסקתה התולע

שלח פרטי אשראי אח יקרצדיק יסוד עלום

כולל שלוש ספרות

יגיע בקרוב 😘

עזוב, האופיום של מרקס זול יותרסקתה התולע

כלומר הנצרות?קעלעברימבאר

פאנתאופיוםקעלעברימבאר

מה ההבדל בין שניהם?צדיק יסוד עלום

גם של סבתא קרע את ים סוף

זקן בעל רחמים מול גיבור מלחמהקעלעברימבאר

ויחזו בך שיבה ושחרות

אני רוצה ישע מרכזניק-ממלכתי וקעלי גושניק-ליברלאנימה

למי אכפת איזה אלוקים אתה רוצה? ומה זה אומר בכלל?

הסבר:צדיק יסוד עלום

נפש האדם רוצה וצריכה שיהיה אלוהים בשמיים. רואה משגיח ומבין, מעניק משמעות למאבקים קטנים, עושה צדק עם החלש ומעניש את הרשע, מקשיב לתפילות זכות וממלא משאלות, מרפא ונותן נחמה, שופט ויודע.

ואין.

סבתא מאמינה באלוהים הזה כפי שכל מני סבתות בעולם מאמינות בכל מיני אלילים, אבל אלוהינו שבשמיים הוא האינסוף ברוך הוא, השכל הנשגב מכל רעיון, נשמת המציאות, חכמת המציאות, המהווה ברוך הוא ממקור הרצון הקדמון האינסופי אל החומר הסופי.

שלא שומע תפילה, לא מנחם את המבקשים, ומתחבר רק אל הכשרים שבאנשים. הסבתא הזקנה תפיג את בדידותה במלמולים לשמיים וקריאה הולכת וחוזרת של ספרי תהלים ופסוקים שהיא לא מבינה, ותלך לישון עייפה ובודדה עם סיפוק בלב שהיא עשתה מצווה.

הלוואי והאלוהים הראשון, האלוהים של סבתא היה האמיתי, אבל בדומה לקעלי הגושניק וישע המקכזניק - הוא לא קיים

יותר מדויק:קעלעברימבאר

האופן הסובייקטיבי שבו מצטיירת בנפש האדם גדולת שלימות אינסוף היא לפי מבנה נפש האדם, שגדולת שלימות אינסוף יצרה אותו "חי ה' אשר עשה לנו את הנפש הזאת".

שטויות במיץ לך ללמוד קאנט ותחזורקעלעברימבאר

הייתי מפריך אחד לאחדקעלעברימבאר

את אמירותך אבל אני עייף

טוב נו, אכתוב בקצרה ובסופר חובבנות הפרכה:קעלעברימבאר

אני לא יודע מה זה בכלל עצמות תודעתך. כי היא לא תודעתי. האם זה לא אומר שאני פוגש אותך כפי שאני מדמיין?

כנל אלוהים. הציור הסובייקטיבי היחיד שבו השלימות מצטיירת, זה אומר ש*עבורינו* אלוהים הוא באמת כך.

אלוהים באמת דורש ממני מצוות ברצונו. כלומר בתפיסה סובייקטיבית שלי. אבל אי אפשר לדבר על המציאו האובייקטיבית זה מושג ריק.

ב. איך אלוהים של הסבתא מפיג אותה מבדידותה? אם אלוהים היה מפיג בדידות אז הוא לא היה צריך לעשות לאדם עזר כנגדו כדי שלא יהיה לבדו

דבר עם כל הנחמנים המתבודדים שמפיגים גם מפיגיםצדיק יסוד עלום

אזקעלעברימבאר

א. סבתא רגילה לא נחמנית

ב. זה פחות הפגת בדידות בקטע של חבר, יותר אבא ששומר. מישהו מעלי ולא ב לבל שלי. זה לא מפיג בדידות אלא אולי תלישות.

ג. זה חידוש של הברסלברים לקרוא לו טאטע

אלוהים שאתה *רוצה* זה *בדיוק* האלוהים שקיים.קעלעברימבאר

כלומר זה שמושג השלימו תמצטייר בתודעתך בצורה כזאת, זה אומר שסובייקטיבית רק כך נתן לתפוש את השלימות. וכל ציור אחר הוא סתם עבודה זרה (כולל האל הנשגב שתיארת, עובדהש אתה לא רוצה אותו, כלומר הוא לא מיצג את השלימו תלפי דעתך שהרי אתה לא רוצה אותו אז כבר אין פה שלימות)

כהרגלך אי אפשר לדון איתך כי אתה עושה סלטצדיק יסוד עלום

אני רוצה אלוהים פיה טובה שומע תפילה ונותן נשיקה על הלחי. זה אלוהים שקיים, או האלוהים שמופיע במורה נבוכים?

לדעתי עקרונית כן, פחות או יותר, זה האלהים שקייםנוגע, לא נוגע

פשוט העולם נפל נפילה אחרי נפילה, ועכשיו ה' מתגלה בדרכים פחותות יותר כדי שאנחנו (האנושות) נתקן את אשר עיוותנו

אבל הוא לא שומע תפילהצדיק יסוד עלום

איזו תפילה שלך נשמעה ונענתה?

במה מתבטא היותך מושגח? עצר לך טרמפ כשהיית צריך? חסד סבב אותך במקרי החיים והביא לך הצלחה בתחומי החיים? כסף, זוגיות, בהירות?

מה בין זה ובין בקשת הלב הפשוטה לאהבה שאינה תלויה בדבר ומקור כוח ועידוד בלתי נדלה

אני לא חושב שהדברים מתחילים מתפילהנוגע, לא נוגע

הגבתי לך על מה שכתבת לי למטה (או למעלה, איבדתי את הכיוונים כבר), כדאי לקרוא את זה לפני ההודעה הזו.

הדברים לא מתחילים מתפילה (-בקשות) אלא מהתגלות (הדביקות), שמגיעה מחיפוש פנימי אמיתי.

זה גם הגיוני- איך אתה מבקש משהו ממישהו שלא חווית את קיומו?

אחרי שעוברים למגרש של ההתגלות, היחס לתפילה משתנה. כי גם אם ה' לא נותן לך מיד, עם כל הבאסה (ויש באסה), אתה רואה *במוחש* (דרך כל מיני דברים מפתיעים במציאות) שהוא מוליך אותך לאן שצריך כדי שהוא יוכל לתת לך (או כדי שתבין שאתה לא באמת צריך את זה). במילים אחרות - ה' מוביל אותך להיות מותאם לקבלה הזו, בהתאם למסלולך בעולם.

אני לא אומר שזה קל. זה קשוח, וזה מבאס, ובשלב כלשהו אתה חושב שהיה יכול להיות קל יותר אחרת (לקבל קודם ואז הטוב היה משנה אותך כי אתה יודע שאתה לא תכפור בטובה אלא תכיר טובה), אז למה צריך את כל זה? אבל ברור לך שזה רצון ה'. ופה נכנס העניין שזה חלק מהנפילה של האנושות, שצריכים בגללה לעבור מסלולים קשים.

ואחרי כל זה - אני אישית כבר לא עושה אידיאליזציה לעבודה הזו של אחרי הנפילה, וגם לא משלים איתה. יחד עם המשך העבודה אני אוחז בזה שכבר עבדתי הרבה מאוד ולא ברחתי, ושאם ה' יתן לי טוב, אעשה עם הטוב הזה הרבה טוב לעולם. ואני חושב שהתפיסה הזו היא בדיוק הרצון הכי פנימי שלו. ואני חושב שאם מצליחים לחוש את זה באמת (כלומר כי זו האמת ולא רק כי אני רוצה שיהיה לי טוב), הרצון שלו גם יתעורר לזה.

הקשר פשוט עובר להיות סוג של מערכת יחסים עם מישהו. חיבור, שותפות, גם ריחוק וכעס בגלל החיבור, השלמה.

אז לסיכום מה שאתה כותב נכון מאוד, רק צריך לעבוד כדי להגיע לשם.

אז:קעלעברימבאר

א. הרבה תפילות נענו והרבה לא. בסוף כל תפילה מקדמת את המציאות ואם לא נענית אז היא עוזרת למשהו אחר. גם חזל והתנך אמרו שלא כל תפילה נענית, אבל היא מגדילה את הסיכויים להענות, כמו בקשה לפני מלך, וכי מלך עונה על כל בקשה?

ב. מתבטא בהיותי מושגח שכל עלה ועלה שנפ לעלי נפל לפי זווית שה' החליט שכך צריך ליפול עליי. מי אמר שהשגחה תמיד יוצרת דברים טובים ולא רעים? אבל הכל לטובה

ג. בקשת הלב להטבה תמידית תתגשם לעתיד לבוא. הסבל הוא זמני רק.

ד. אהבה מה' אליך תמיד יש, ומקור כוח ועידוד תמיד יש רק השאלה אם אתה שואב ממנו או לא. כמובן יש מצבים של הסתר פנים בהם אין עידוד גם, או שהעידוד מינמלי ביותר "השיבה ל יששון ישעך תגלנה עצמות דיכית"

🤷🏻‍♂️צדיק יסוד עלום

א. לא יודע, לדעתי אין מה לתלות תקוות בתפילות, הן לא מתגשמות.

ב. אין לזה משמעות, זו בניית אולטרה-מיתולוגיה של אולטרה-השגחה שעניינה להתמיד את הגזלייטינג של כמה שקשה, ומגלמת פרופיל סדיסטי של אלוהים דו-פרצופי שמשקיע עד פרטי פרטים בהשגחת והינדוס המציאות מחד, ומאידך מאפשר ונינוח מול כל כך הרבה סבל, בדידות, עוול וכאב. אי אפשר לאהוב אלוהים-משגיח שכזה, זו תסמונת שטוקהולם.

ג. תסמונת שטוקהולם.

ד. אני מסכים, וזה מה שעניתי בראשית הדיון ל @נוגע, לא נוגע שפנאנתאיזם זה רק לגיבורים ולכשרוניים שבבני האדם.

איך אתה יודע שתפילות לא מתגשמות?קעלעברימבאר

אני מבין את הקושי הדתי לגבי תפילה, הרי אם אלוקים החליט כך והוא יודע יותר טוב מאיתנו, איך תפילה תשנה את הגזירה?

אבל עצם הפער בין מה שאמור להיות לבין מה שקיים מכריח שיש דרך לגשר ביניהם ולא רק מפעולה מתוך העולם.

חוץ מזה שגם לפי המחקרים תפילה משנה את הנפש, וברגע שהנפש משתנה התנהגות האדם משתנה וחייו משתנים. אז מה זה משנה אם ה' עונה לתפילה בדרך הטבע או לא?

ב. טוב אז לא כל עלה ועלה. אבל כל דבר שגורם לנו סבל ואושר, אהבה ושנאה, מוסר ורשע. כל הדברים בעלי המשמעות (נגיד אם תטען שבעלה אין משמעות). עצם קיום המשמעות בכל הדברים האלו הוא עצמו ראיה שהם נובעים ממקור המשמעות (אלוהים), ולא קרו במקרה. אחרת תווצר פה סתירה לוגית אקזיסטנציאלית. איך דברים בעלי משמעות קוראים מסיבה "סתמית" חסרת משמעות?

ג. מה הקשר לסטוקלהולם? וכי השאיפה שלנו לאושר היא כלא? מה אתה בודהיסט? אגב גם לפי הבודהיסטים לעתיד לבוא לכולם כבר לא יהיה סבל אלא נירונה . כלומר גם הם אופטימים בדרכם המעוותת והניהליסטית

תשובתי:צדיק יסוד עלום

א. אני לא יודע אם תפילות מתגשמות או לא, אבל אני יודע בוודאות שהמחשבה האינטואיטיבית הראשונית בנוגע לתפילת בקשה - פנייה אל המלך, שטיחת תחנונים ורצון - לא קשורה בשום קשר ישיר להתגשמות. וזה מצער, כי זה אלוהים של סבתא שהלוואי והיה אמיתי. אני למדתי הרבה על תפילה, תפילה היא אחד הכלים היחידים בחיי להתעלות והבעת רצון, והיא גם עבורי העונג הכשר שבתענוגים, ואולי גם איכשהו בהפוך על הפוך מה שאני מבקש ומתגעגע אליו אכן מתגשם. אבל ה' לא כורה אוזן בשמיים להגשים משאלות, ואם תתחנן לה' בבקשה בבקשה רק הפעם תעשה לי נס - לא יהיה הבדל, לפעמים יהיה נס ולפעמים לא, כמו שלפעמים יש נסים או אין כשאנחנו כלל לא מתפללים.

שורה תחתונה - זו סיסטמה שאין מה לתלות בה תקוות מעשיות ולכן היא לא רלוונטית.

ב. במקום לפלפל תיצמד לדיון - עכשיו התנסחת בצורה של פנאנתאיזם, אבל זה פנאנתאיזם אדיש. המהות העליונה מזרימה את הווייתה אל המציאות החומרית, ומי שייתחבר אליה ייתמלא ומי שיעזוב אותה ייתרוקן. היא ממלאת כל עלמין אבל אדישה לחלוטין למקרי החיים שלך. אם תתאים לתדר תתרומם; אם תתבלבל - תתרסק.

ג. אם על כל כאב אנושי יש תשובה אלוהית לדחוף לגרון עד שאין יותר שאלות לשאול - מגיניו של אלוהים הם המתעמרים באדם.

א. אם אתה לא מאמין שתפילה יכולה לשנות, זה כמו לקחת פלצבו בידיעה שזה לא תרופה, כלומר אפקט הפלצבו קרס.

אז גםלכל החוויה הרוחנית של התפילה אין משמעות, כי בקשה אמיתית היא בקשה שהמחשבה חושבת שאולי תשפיע. אחרת זה לא בקשה אלא סתם פריקה ושיתוף כאילו אלוקים הוא אשתך.

ב. אלוקים אבל קבע שאם לא אתאים לתדר אתרסק, הואידע מראש מתי כל אחד יבחר בבחירתו להתחבר ולהתנתקועדיין קבע זאת. כלומר זה עדיין השגחה לא אדישה כמו שתיארתי. זה כמו ההבדל בין שר שמנהל לפיהמנגנון לבין שרשמנהל תוך כדי שסירת המנגנון, שניהם מנלים בסוף את האירוע.

ג. אתה החלטת לסגוד לעגל זהב כי מאסת בעגל כסף ונחושת וזה נותן לך אשלייה שמצאת את האינסוף. אבל בסוף תראה שגם הוא פסל ולא אינסוף

מי אמר שאלוהים שמופיע במורה נבוכים הוא הנכון?קעלעברימבאר

אלוהים של הכוזרי הוא הנכון.

אבל כן, גדולת שלימות אינסוף מצטיירת בציור הסוביקטיבי שהנפש רואה בה שלימות. ודווקא דרך ציור זה ניתן לתפוש אותה וכל פניה לציור אחר הוא עבודה זרה. עיין ייסורים ממרקים "כל מאן דבזע לבושין דמלכא מתחייב בנפשו".

ב. אלוהים אכן בסוף באחרית הימים ישמע כל תפילה (בתנאי שהתפילה עצמה ראויה, לא תמיד אדם שואף למה שטוב לו) וייתן נשיקה על הלחי. זה שיש סבל בעולם זה עצמו הסתירה לזה. אבל אם איוב היה כמוך ולא מתעמת עם הסתירה אלא מוותר לה ואומר כמוך "טוב נו , אין קושיו תכי מראש אין צפיה שאלוהים לא יגרום סבל" הוא לא היה מגיע לנבואה שבסוף הספר.

עצם הסתירה בין המצוי (סבל) לבין מה שבאמת אמור להיות (אלוהים שבזה הרגע ישמע לתפילתי ויתן לי נשיקה) היא זו שיוצרת את האבסורד הזה ועל זה משה שאל "מדוע צדיק ורע לו" ונענה "שתוק גזרה היא מלפני"

תודה גדולה וכנה על שהזכרת לי את המאמרצדיק יסוד עלום

קראתי ונרפאתי

(בלי ציניות)

והלבושים מ*בחינתינו* הם ה' בעצמו.קעלעברימבאר

כשםשאני לא מבדיל בין גופך לנפשך כשאני פוגש אותך ברחוב

איבדתי את הגבול בין הציניות לרצינות🫣אנימה

אבל אחדד את הביקורת שלי.

עולות בראשי שלוש שאלות:

1) מי אלוקים *באמת*? מעניין אבל בעייתי. שכל וחושים מוגבלים מול אינסוף שאפילו להגיד מה הוא לא אי אפשר.

2) איך *אני* רוצה להתייחס/ לתפוס את אלוקים? אגוצנטרי ולא רלוונטי. גם מצד זה שהמציאות לא מוכתבת לפי הרצונות שלך, וגם מצד זה שמדובר במערכת יחסים עם מישהו שהוא לא אתה והפוקוס לא צריך להיות עליך.

3) איך *אלוקים* רוצה שאני אתייחס אליו/ אתפוס אותו? השאלה שראוי לעסוק בה. בעיון בתנ"ך, חז"ל, הגות יהודית לאורך הדורות, היגיון ורגש אישיים.

א. אי אפשר לדבר על שום דבר "באמת" אובייקטיבית. שהרי כל מה שאנו תופשים זה סובייקטיבי. גם לעולם לא אחיה באמת תודעה של אדם אחר, אלא תמיד אתפוש רק את הציור שלו שבראשי, ודרך ציור זה אני תופש את עצמו תודעתו. אבל בקירוב- אלוקים הוא גדולת שלימות אינסוף שמחוייבת ממנו הטבה אלינו. מה שנשאר לשאול - מה הציור המדויק שדרכו אנו פוגשי םאת עצמותו של אלוקים - ופה זה פשוט הציור שהכי מתיישב עם שלימות. כלומר בעל רצון חפשי שלא מוגבל שרוצה להיטיב לי. ואם הוא בעל רצון חפשי - אז גם ניתן לדבר שידרוש מרצונו ממני מצוות.

ב. זה לא סותר. אלוקים שברא את העולם לכבודו ואלוקי םשברא את העולם להיטיב לברואיו זה עצמ ושני צדדים של אותה מטבע- האובייקטיבי והסוייקטיבי. שהרי אם הוא מושלם מעצמו מוכרח ששלימות זו תיצור הטבה לברואיו, אחרת אין פה מצב שלם של אלוהים.

ג. שאלה משנית. בגדול לפי מה שהאומה היהודית קיבה לדורותיה. אבל זה משני. כי גם אם לא היה עם ישראל בעולם, עדיין הייתי בטוח שיש אלוקים והוא רוצה ממני משהו כנראה

מוסיפהאנימה

לא התנגדתי לעצם העיסוק ב"דמות" שאנחנו מציירים או מתייחסים לאלוקים,

אלא לזה שהרצון שלי אמור להיות המצפן לזה.

אפשר לשאול איך אנחנו מתייחסים/ תופסים את אלוקים.

אבל בעיני זה לא קשור למה שאנחנו רוצים. אלא למה ש"נכון" ו"אמיתי", או למה שאלוקים רוצה מאיתנו. (2 אפשרויות שונות, אני נוטה לשניה.)

כמובן שזה לא תשובות לשאלה, אלא הרחבות לשאלה המקורית, שכל אחת לוקחת לכיוון אחר בתהליך החיפוש של התשובה ובעבודת ה.

מה אנחנו רוצים באמת באופן חפשי ללא מגבלותקעלעברימבאר

תשובתי:צדיק יסוד עלום

1) מי אלוהים באמת זו לא השאלה הנכונה; אלא האם פנטזיית האלוהים הנאיבית אכן קשורה למציאות. אנחנו לא יודעים עליו כלום, אבל אנחנו יודעים מה הלב מבקש; והשאלה היא האם אלוהים באמת יכול לתת את זה. האם את חיה בעולם בהרגשה שה' שומע תפילה? האם חלק משמעותי מתפילותייך נענו והתגשמו? האם את מזהה איזשהי עדות לכך שמשהו / מישהו שומע אותך? או שאת חווה בדידות מול עולם אדיש שלא מזיז לו עד כמה את בוכה ומתחננת? כל אחת מהתשובות שתעני תעיד איזה מסטגי האלוהים המתוארים הוא האמיתי.

2) אמת, ומה הבעיה בכך? פנטזיות משאלות-לב וגחמות שייכות באופן טבעי ומתבקש לנפש האדם. אני גם הייתי רוצה שהעולם יהיה קל יותר ושתהיה התאמה בין הפנים לחוץ ושתהיה אהבה שופעת וזורמת בין איש לרעהו. מאוד מאוד מאוד הייתי רוצה, אבל אין. על זה מלכתחילה נסוב הדיון וזו המשמעות של "אני רוצה אלוהים של סבתא" = אני רוצה אלוהים שלא קיים ולא יהיה קיים אבל הוא עדיף על אלוהים האמיתי והלוואי והוא היה האמיתי. זו גחמה מטופשת בכיינית, וגם אגוצנטרית ולא רלוונטית כלשונך.

3) מורה נבוכים מחד; ו"מה הוא רחום אף אתה היה רחום" מאידך. בשני המקרים מדובר באלוהים גבוה שלא ממלא את משאלת הלב.

להשוואה למשבר דומה אך שונה, עיינו:צדיק יסוד עלום

"האבסורד פורץ מתוך הקונפליקט שבין הקריאה האנושית ובין השתיקה הבלתי-הגיונית של העולם" - המיתוס של סיזיפוס

אתה מערבב בין הווה לעתיד, וביןקעלעברימבאר

רצון פנימי לחיצוני. זה שאדם רוצה שביתר ינצחו את מכבי ומתפלל לזה לא אומר שזה מה שהוא באמת רוצה, ולכן אין קושיה על כך שתיפלתו לא נענית

עולמו הפנימי הקטנוני של האדם חסר משמעותצדיק יסוד עלום

בפני גדולת שלמות אינסוף

הוא גם לא באמת רוצה חיבוק ונחמה, אלא את בית המקדש וגאולת הארץ וקיום כל התרי"ג

גישה אריסטוטלית שפיזוניסטית לייבוציאנית שרומסתקעלעברימבאר

את האדם.

האליל הגדול ביותר והוא אליל האובייקט.

גדולת שלימו תאינסוף אמיתית כולל תבתוכה גם את המימד הסובייקטיבי האנושי.

אלוהים מושלם אמיתי זה אלוהים שממנו נובעת שלימות לברואיו, לפחות לעתיד לבוא. שברא את העולם לא רק בשבי לכבודו, אלא גם להטיב לברואיו.

אחרתזה לא אלוהים מושלם , כי נוצר ממנו מצב לברואים שאינו מושלם.

ב. ברור שהוא לא רוצה חיבוק. הוא לא צריך דבר. הוא מחבק אותנו להיטיב לנו

תשמענה אזניך!קעלעברימבאר

"עדיף על אלוהים האמיתי".

אז איך אתה יכול להאמין בגדול תשלימות אינסוף, אם יש דבר ולו תיאורטי שעדיף ממנו?

אתה לא דן איתי אלא עם עצמךצדיק יסוד עלום

ועם נפתולי הגיגיך

אז קח את דברי ותדון עם עצמך על זה.קעלעברימבאר

לא מרגיש לך סתירה אקזיסטנצילאית?

או שמא אתה לא מאמין באלוהים שהוא גדולת שלימות אינסוף?

ממתי נהיית לנו רמבמיסט?קעלעברימבאר

איפה האקזיסטנציאליסט הסוער שצי"ע היה פעם?

עומד לנגד עיניך אקזיסטנציאליסטצדיק יסוד עלום

בשס"ה וברמ"ח ועיניך עיוורות מראות 🤦🏻‍♂️

אקזסטנציאליסט שמדברקעלעברימבאר

על "האל" של מורה נבוכים?

אילו היתה לך הבנת הנקראצדיק יסוד עלום

היית מבחין מה דעתו על האל של מורה נבוכים 🤦🏻‍♂️

צודק מחילהקעלעברימבאר

אתה מאכזב אותיאנימה

אז אלוקים של סבתא שעליו דיברת הוא בסך הכל פנטזיה שלך ותו לא?

כןצדיק יסוד עלום

משאלת לב אנושית, פשוטה תמימה נאיבית ולא קיימת

אתה חייב להיות אמיץ ולנפץ את האלילים המנטליםקעלעברימבאר

שבנפשך. אל תפחד מתרח

אני רוצה את בן הזוג הדמיוני שליאנימה

אוהב אותי מאוד. מעריך אותי על החכמה שלי, היופי המושלם שלי, ואני מרתקת אותו יותר מכל. עצוב לו שאני עצובה או קשה לי. והאכפתיות שלו נוגעת בליבי ונותנת לי ביטחון ומשען, התחושה שאני לא לבד בעולם.

איכשהו, משאלת הלב הנאיבית הזאת לא עושה לי טוב משום כיוון.

לא מקדמת אותי בחיים ולא גורמת לי להרגיש טוב יותר.

אולי יש אנשים שזה עובד להם. אני לא מצליחה למלא את החללים שלי בדימיון שאני יוצרת לעצמי בצורה כל כך מודעת.

אני מעדיפה לצאת לעולם ולמצוא בן זוג אנושי ומציאותי עד כדי חוסר שלמות.

בהקשר שלך ושל אלוקים, אין לי אנלוגיה טובה לקטע הזה.

למה מחקת?אנימה

בעזה משאלת הלב תתגשם במציאות בקרוב.

אבל הנוחם שאני אקבל מזה, יהיה מהקיום במציאות. בן אדם מוחשי, עם אינטרקציה דו צדדי.

ולא מהדימיון שלי, כמו שאומר ציע.

זאת השוואה די טובה להרגשתיצדיק יסוד עלום

אם הייתי מספיק חכם הייתי מסביר למה במידה מסויימת מצד אחד אמרנו את אותו הדבר (מוסיף לינק למונח מהמשנה של פרויד, "פנטזיית הזהב", ומטבע הדברים גם למיתוס הגירוש מגן עדן בסוף ההודעה)

להרגשתי יש הבדל מסוים. אני חושב שהצימאון שךנו להשגחה ולקירבה הוא עמוק וקמאי וכולל בתוכו גם את כל המאוויים והבקשות הללו.

אני מסכים איתך מעשית שפנטזיות מסוג זה הנן ניהיליסטיות בכייניות ורומנטיות וממילא מורידות את האדם לאומללות ורחמים עצמיים. ועדיין הן קיימות. היה לי דיון מאוד מעניין על זה עם אחו בפורום כתיבה.

פנטזיית הזהב:

אחו זהאנימה

@חתול זמני?

חסרה לי דעתו החתולית האובייקטיבית בפורומים

זה נראה לי אחת ההודעות הכי יפות שקראתי בפורומים בכל שנותי כאן

אני אומר שיזרקו את כולנו תחת רכבת הגאולה - פרוזה וכתיבה חופשית

כןצדיק יסוד עלום

הוא עוד ישוב

מזכיר לי את השרשורקעלעברימבאר

הראשון שדיברתי איתך זה היה עם אחו והתלוננת שאתה כוזרי

זה הגיוני שיש פנטזיהאנימה

אבל אני פשוט לא מבינה איך הפנטזיה בפני עצמה מצליחה למלא את החללים האלה, כשזה כל כך מודע שזה פנטזיה.

להבנתי, לגבייך - אחד משניים:צדיק יסוד עלום

א - את לא מזדהה עם התיאור הדרמטי ולא טוענת "באמת הלוואי שכך זה היה!" אולי במידה מועטה

ב - למדת שהחיים קשים ושאת הדברים שאנחנו באמת רוצים לא יהיה, ולכן כופפת את הראש בפני הדמיורגוס והסכמת ללכת על המעשי ולא על החלום.

כל התשובות כשרות

שתי התשובות נכונות במידהאנימה

אבל זה בכלל לא מדכא

בעיני להכיר את המציאות כמגבילה, נותן הרבה כוח להתמודד איתה ולהוציא את המיטב בלי להתנפץ בכל התנגשות.

כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם וכו'צדיק יסוד עלום

דיון פורה

ברוך אלוהי סבתא שברא את השמיים ואת הארץ

מאיפה נובע הרצון שלהו לשלימות?קעלעברימבאראחרונה

ומה פתאום אנו לא יכולעם לדמיין שלא נשאף לאושר/מוסר, אם זה סךהכל תוםעה פסיכולוגית אפוסטריורית ותו לא?

ממש לא. זה אלוהים. אבל לאקעלעברימבאר

זה שמגשיםשמשאלות מייד אלא לטווח ארוך, ורק את המשאלות האמיתיות הפנמיות של הנפש, לא שטויות חיצנויות כמו שמכבי ינצח ואת ביתר

רטוריקה של אינקוויזיטורצדיק יסוד עלום

כנראה שהאינקוויזטירוים צדקוקעלעברימבאר

בכל זאת הם שרדו אלף שנה לא סתם

זה קיבל טוויסט מעניין ובלתי צפויצדיק יסוד עלום

זה שהנוצרים טענו שבסוף יהיה טוב הםקעלעברימבאר

צודקים במאה אחוז.

הבעיה שלהם זה ייאוש מהעולם הזה

אתה כלוא בכפור שמייםקעלעברימבאר

אתה קפוא בהוד של קרח נורא.

בקש דרור מוחלט ומרחבי חופש אינסופיים, ידידי, ללא שום מגבלות מנטליים

פילוסוף + תאורטיקן + פדגוגצדיק יסוד עלום

אילו היית מבקש חופש אמיתי, לאקעלעברימבאר

היית נותן לאילוצי המחשבה להגביל אותך, ואלוהים היה בעיניך מה שאתה רוצה (אבל מה שאתה *באמת רוצה) שהוא יהיה (כמובן בכפוף למישור הזמן, כלומר ייתכן שהוא יהיה כך בעתיד הרחוק, לא בהווה. וכמובן בתנאי שהרצון שלך כנה גדול רחב טהור וזה הרצון הפנימי שלך ולא החיצוני)

זה הרגל מאוד מגונהצדיק יסוד עלום

מה מגונה? לא לבקש צמצום?קעלעברימבאר

לנהל כך דיוןצדיק יסוד עלום

למה? אתה מתחפר בצמצום ומודהקעלעברימבאר

בעצמך שהיית רוצה אלוהים אחר ממה שיש לפי דעתך.

כלומר תפישת אלוהים אצלך מוגבלת שהרי מקיפה רק את השכל ולא את הרצון האפריורי שבלתי ניתן לדמיין את הפכו

זה נונסנסצדיק יסוד עלום

אין לזה משמעות מציאותית

אתה מערבב בין שאיפה אפריורית לשאיפה אפוסטריורית.קעלעברימבאר

אני רוצה שיהיה לי הונדה, אבל אני יכול לדמיין שלא ארצה זאת.

אני לא יכול לדמיין שלא אשאף לאושר או מוסר, לפחות אחד מהשניים. כלומר השאיפה לשלימות היא אפריורית ומובנת בעצם הקיום. מכאן שהיא אמיתית ותתגשם מתשיהו

לא נכון. אם אני צמא משמע יש מים.קעלעברימבאר

אנ ימדבר על צמאון אפריורי. כלומר מצאון שאני לא יכול לדמיין את הפכו. אני לא יכול לדמיין שהאדם לא ישתוקק לאושר או מוסר לפחות אחד מהשניים. בניגוד למים שאני יכו לדמיין שלא אשתוקק להם.

אם איא פשר לדמיין משהו, זה אומר שהפכו וודאי אפריורית. כלומר השלימות מובנת מעצם הקיום שלנו, גם אם לא הגענו אליה.

ב. אם השאלה אם אי פעם נגיע לשלימות המוחלטת זה שאלה אחרת. גם אם לא נגיע לאלוהים, השלימות היא בעצם ההתקדמות אליו. ראה ערך שלימות השתלמו תשל הרב קוק

ברור שזה משנה.קעלעברימבאר

איזה אלוקים הוא רוצה מלמד על שורש נשמתו

ידעת שבכיתה י' חשבתי אולי ללכת לגוש?קעלעברימבאר

למרות שכבר אז קראו לי קווניק למרות שלא ידעתי את פירוש המילה עד שהסבירו לי

מה היה קורה אםאנימה

לא היה קורה כי הייתי סוג של קווניק כבר אז.קעלעברימבאר

סתם שגיונות חולפים. ואם הייתי הולך הייתי עובר משם די מהר

בערך מה שקרה להארי פוטרנוגע, לא נוגע

(האמיתי, זה מהרציונלית). הייתה מגיעה גאולה לעולם.

הכח המשיחי הקווניקי בכלים שמחוברים יותר למציאות.

שני הצדדים היו נגאלים.

ארבעת הקווים המוגדרים ומגודרים של הריבוע של הגוש היו מקבלים קו שנוחת עליהם מלמעלה ומפרה אותם.

הקו של הקו היה מקבל מציאות להתבטא בה ולא מתרסק.

בסוף היינו מקבלים בעצם קוביה.

הרב שרקי מחובר יותר למציאות הראציונאלית מהגושניקיםקעלעברימבאר

אין לי צורך בהם אלא רק כהעשרה מהצד (אם כל ההערכה שיש לי אליהם).

חוץ מזה לא אומר באיזה ישיבות צור מחצבתי, מחשש לאווטינג

נו זה בדיוק זהנוגע, לא נוגע

כי הרב שרקי לא קווניק ולא גושניק

הכעבה במכה קעלעברימבאר

ארון הבריתקעלעברימבאר

גם הגוש מורכב מקוויםנוגע, לא נוגע

אכן. פער גדול יש בין הסולובייציקים לעמיטליםקעלעברימבאר

נכון, למרות שהתכוונתי מבחינת זה שהם מרובעים..נוגע, לא נוגע

אבל עכשיו הבנתי למה ריבוע יושב עליהם טוב.

מי יהיו שני הקווים הנוספים? הרב מדן? הרב נבון? מי עוד יכול להיות?

הרב נבון והרב משה ליכטנשטיין נציגים של הסלוביציקיםקעלעברימבאר

.

הרב שרלו של העמיטלים (אני מדבר על כל זרם הגוש, לא רק על מי שבישיבה כרגע)

מה עם הרב מדן?נוגע, לא נוגע

שאלהקעלעברימבאר

הרב ראם הכהן נראה לי עמיטלי.

האמת לא מכיר מספיק את תפיסתו של הרב מדן אז לא יודע.

האינסטנקט הראשון שלי זה לומר שהרב שלו זה לא הרב ליכטנשטין ולא הרב עמיטל אלא הרב נ"ך, כמו הרב יואל בן נון. אבל לא יודע באמת

חבלנוגע, לא נוגע

הרב מדן הוא דמות, הוא ממש חי את הדברים. תשמע נניח חידוש מהגוש רנדומלי איתו.

אם ישע היה מרכזניק ואני גושניק, זה היה מפחיתקעלעברימבאר

את הוויכוחים בינינו?

לא, גם בדימיון השארתי לכם על מה להתווכחאנימה
זה כלול בפא*אנ*תאיזם. התבלבלת עם פאנתאיזם.קעלעברימבאר

אלוקים פאנאנתאיסטי הוא גם חיצנוי לעולם, ובמילא מתגלה על ידי רצון כפרסונלי (לא צינור), ובמילא מנחם גם. (אגב, חוץ מזה בפאנאנתאיזם אין צורך כל כך בנחמה. הנחמה שם היא סך הכל כמו שמנחמים מישהו בסעודה שנשפך לו מיץ על המפה. כי האווירה שמחה למרות הסבל של החיים. בפאנאנתאיזם אלוקים משמח יותר ממנחם).

אגב לאן נעלם הרצון צינור שלך אם אתה רוצה אלוקים פרסונלי?

חלמתי שהשמש נשרפתימח שם עראפת

ורק עכשיו התעוררת?פשוט אני..

רק עכשיו החלטתי לשתף אתכםימח שם עראפת

במידע חסר תועלת זה

ואז התעוררת וגילית שזה אמיתי?אנימה

אם השמש הייתה נשרפת, היא הייתה נגמרת מזמןפשוט אני..

האם היית אומר שהכוכבים דולקים על אש קטנה?צדיק יסוד עלום

שמש בבישול בון מארי

זה בערך מה שקורה... השמש עובדת כמו פצצת מימן גדולהאברהם יאיר שטרן

ביקוע גרעיני הוא לא שריפהפשוט אני..

בשביל שריפה צריך חמצן, משהו שאין בשמש

נכון, אבל זה בערך מה שקורה, בחינה של..אברהם יאיר שטרן

אוי, אני מרגיש ברסלבר...

רק היתוך, לא ביקוענוגע, לא נוגעאחרונה

ישע בסגנון ציעצדיק יסוד עלום

מרה שחורה בחזקת מרה שחורה

חלמתי שיש שתי שמשות בלהבותימח שם עראפת

ושהירח זורח יחד איתן

רובכם טיפשיםימח שם עראפת

הייתי אומר 74%

תהילים לשבת קודשאני:)))))

חמישי ושבת תפוס.

ראשון

שני

שלישי

רביעי

שישי

ראשוןאנימה

שבת שלום @אני))))

שבת שלום!(:אני:)))))

שישיפתית שלג

ישר כח💪

תודה!(:אני:)))))

שלישי ורביעי תפוסאני:)))))

נשאר שני

נסגר ספר ב"האני:)))))אחרונה

זה היה חסר סיכוי מלכתחילהנוגע, לא נוגע

העיניים הירוקות, החודרות, העמוקות, שמחפשות בית,

פגשו את אלו החומות, הנאמנות, התמימות, שמחפשות להיות לבית,

ולא הותירו להן סיכוי.

לא לאנוגע, לא נוגע

אני לא כותב דברים עצובים בסגנון הזה, זה טוב

זה טוב?אנימה

זה רע?

אם זה טוב ואם זה רענוגע, לא נוגע

אין כבר דרך חזרה

זה טוב.. זה כאילו השלמה

רק כתבתי את זה ככה כי זה תיאור של תגובת נגד לצד בנפש (של בעל או בעלת העיניים החומות) שמפחד מזוגיות כי הוא מפחד להתמסר ולתת ולהיפגע

יש דרך חזרה. אבל לא בטוח שנכון ללכת בה.משה

זה סתם משהו דמיונינוגע, לא נוגע

אנשים עם עיניים ירוקות זה מפחידאנימה

מה צבע העיניים שלך?משה

רק שהיא לא תענהנוגע, לא נוגע

אולטרה סגול,

ותדליק פה את הכל מחדש

מפחיד🐈‍⬛️אנימה

ב-windows החתול הזה סגולמשה

אז אני מניח שזה הצבע.

לא, אצלי הוא מפחידאנימה

עם עיניים ירוקות

אני מכירה מישהי עם עיניים כחולות-סגולות

כזה?משהאחרונה

(היא מזכירה לי דמות אמיתית שאני לפעמים קורא תוכן שלה במדיה אחרת)

מן הסתם חום, כמו ישראלי מצויל המשוגע היחידי

טוב לדעתימח שם עראפת

נגד עין הרע🪬אנימה

בד"כ כשאומרים ירוק הכוונה לשילוב כלשהונוגע, לא נוגע

של ירוק וחום

זה כזה קרינג' לקרוא דברים שכתבנו פעםאני:)))))

דברים שלמ"ה שלח?צדיק יסוד עלום

אני יכול לעבוד בלהעלות באוב, חבל שזה אסור.ל המשוגע היחידיאחרונה

נכון.... קראתי סיפור שכתבתי לפני...6 שנים בערך...אברהם יאיר שטרן

מקרינג' ומקריפ למוות...

In the beginningאנימה

God created the heaven and the earth.

2.And the earth was without form and void; and darkness was on the face of the deep. And a wind from God moved over the surface of the waters.

3.And God said, Let there be light: and there was light.

4.And God saw the light, that it was good: and God divided the light from the darkness.

5.And God called the light Day, and the darkness He called Night. And there was evening and there was morning, one day.

איזה מוזר זה לקרוא תנ"ך באנגלית. מילים סתמיות מרכיבות סיפור מרומם.

מאיפה אתה מביא את השטויות האלה?אנימה

אין לך גבולותל המשוגע היחידי

חחחזיויקאחרונה

אמנם לא לילה, אבל היי התגעגעתי!אורי ציון

תהייה מעניינת שעלתה לי הלילה.

האם כמו שיש אינסוף מספרים בין הספרה 0 ל1 כך יש אינסוף גוונים בין שחור ללבן?

הרי תמיד אפשר להוסיף לשחור כמות קטנה יותר ויותר של לבן, מצד שני זה סקאלה מאוד ברורה עם התחלה אמצע וסוף וכאשר שמים פס צבע שמתחיל בשחור ונגמר בלבן לכאורה רואים את כל הגוונים אז זה לא יכול להיות אינסופי.

שוטו

זה לאנוגע, לא נוגע

אנרגיה הייתה כאן עוד לפנינו.

אנחנו פשוט עוד "פרשנים" של אנרגיה (כל זה לא סותר במאומה רוחניות, להיפך, הוא מזכך אותה.לדעתי)

אשיר לך ארץ חמדה בלב חשוווקצדיק יסוד עלום

נעימה לי עירך יה נעימה לי ארץ צביה מאוד ערבה ליצדיק יסוד עלום

מחדל שאין גרסת מטאל פריגיצדיק יסוד עלום

מארש רוסי היה הולם יותרצדיק יסוד עלום

געגועים למרוקו

הפיוט הכי עצובצדיק יסוד עלום

מה נעימים ימים לבן עשריםצדיק יסוד עלום

כל הכבוד לי ששרשור שלם שלא השחתתי עם תועבות ציעצדיק יסוד עלום

מה קרה צדיק?סקתה התולע

* השילוב של הסרטון והחתימה זה הדיסוננס במיטבו

איני מסכיםצדיק יסוד עלום

זו תהיה חפירה רבתי להסביר למה

האם הכרת את כולם יא פרענקית?צדיק יסוד עלום

מחדל שאני שר את זה תמיד לבד בביתל המשוגע היחידיאחרונה

חשוק מכל חשוק ועמוק מכל, עמוק רם ומסובב כלקעלעברימבאר

אתה מתכונן לחורף לשירת הבקשות אני מביןנוגע, לא נוגע

מוזמן אלינו לישיבה, שירת הבקשות בניחוח אשכנזיל המשוגע היחידי

יאללה, איזהשירים?נוגע, לא נוגע

ואיזו מסכת?

ונעשה גם תימני?

אז מה אתם אומרים? הדין הוא בגברא שהאדם צריך לעשותקעלעברימבאר

פעולה של הרג, ומכיוון שהרגנו אז יצאו ידי חובה ולא צריך להרגה שוב?

או שהדין בחפצא של הנידון שהנידון צריך להיות מת?

הוצאה להורג - ומתלוצצת עם רופאיה

היא כבר לא מבולבלת.קעלעברימבאר

אחרי שהתחתנה

אולי יעניין אותך