שאלה לחלל העולם...אנונימי (פותח)

אני כבר כמה זמן מסתכלת מידי פעם בפורום החביב הזה, ובאמת אני רוצה להבין את עניינו ומה הוא משמש מבחינתכם. לא ח"ו ממקום של ביקורת, אלא באמת מה מטרתו בעולם...

אז ככה...

הפורום הוא של תנועת אריאל, נכון? בעצם... אני יודעת שלא של התנועה אלא של חלק מהחבר'ה שלה ללא גיבוי מהאנשים שם למעלה. אם הוא לא רשמי- מה מיוחד בו? שזה אנשים עם אותן הדעות פחות או יותר? שותפים לאותו השגעון? רמה דתית מסוימת? מקום להתדיין בו על דברים משותפים שמעסיקים אתכם? מקום התנגחות בראשי התנועה, שריה ויועציה?

זה מבחינה בסיסית וחוצמיזה- מה גורם לאנשים להכנס לכאן? -אני מילא באינטרנט לפחות נעשה משו מועיל.    -יש באינטרנט משו טוב, אז אני אתחבר כדי להכנס לפורום.      -זה מקום עם אנשים שאתה מכיר- לא מכיר, אז זה סבבה לפתוח דברים וגם מגניב להכיר ת'אנשים.

מבחינת הפרדה- ברור שאנחנו שואפים ליותר, ואני משערת שכבר דנתם בעניין. אם נגיד הוא היה נפרד- מישו היה נכנס לכאן???

טוב, אתם לא באמת חייבים לענות לי, אבל לפחות תענו לעצמכם... חיימאושרים ושנה טובה ומתוקה מלאה, מקדמת ואמיתית...

אני...

חופשי.שומרוני

אם כי אני חייב לציין - ולו למען הפרוטוקול - שנמאס לי מהשאלה הזאת.

לפורום יש הגדרה אחת ברורה: במה תנועתית. ישנה במה נוספת הנקראת טל שמים.

מה הבעיה בטל שמים?  - הוא יוצא אחת לחודש. - בשביל לכתוב לשם צריך להשקיע.  -תגובות, צריך להמתין לחודש הבא בשביל להגיב.

בקיצור - זה לא זה.

אז ישנה במה אונליינית לתנועת אריאל.

מלבד דיונים העומדים ברומו של עולם או "אני חייבת פעולה! חייבת!", הפורום יוצר משהו שלא היה קודם. לצורך כך אני אתן הקדמה קצרה.

אני מעורה בנעשה בתנועה מזה שנתיים, ופעיל ממשי מזה שנה וכמה חודשים.
בעבר, התנועה היתה אוסף של סניפים שבמקרה הטוב האחראים עליהם ישבו בבזל 3, ולפעמים גם זה לא.

פורום שכזה - נותן תחושת חיבור לתנועה. אני אמרתי זאת לפני שנה - אמרו לי שאני מקשקש שטויות. התוצאה לפניכם.

הפורום מתפקד נהדר כלוח מודעות, ונותן תחושה באוויר ש"אתה לא לבד". יעיד דניאל אדרי מסניף ראשל"צ, שכל פעם הוא מגיע לסיבוב שערים ולא רואה אף אריאלניק מסביב, ואח"כ מגיע לכאן ורואה שהוא לא לבד, אלא שותף לעוד כמה אריאלניקים.
גם בנאדם כמוני, שלא מחובר לשום סניף, מחובר לתנועה רבות דרך פורום זה. כך גם נוצר קשר בין חברי התנועה על גבי המסרישי.
בקיצור - אין ספק שהפורום מועיל לתנועה.

באשר להפרדה - בעיה. ולא כאן המקום לפרט.

אה, וכן, אם היה נפרד הייתי נכנס. למה לא? את באמת חושבת שאני נכנס לכאן רק כדי למסר"ש עם בנות הפורום? כמעט נעלבתי מהשאלה.

טוב...אנונימי (פותח)

אאני מאמינה שאינטרנט, פורומים וכו' זה כלי מ-ט-ו-ר-ף! מה זה אומר? שזה יכול להוביל אותנו ל-2 הכיוונים- כיוון חיובי, יוצרף נותן. וכיוון מוריד, מקלקל. ולא רק במובן הפשוט והחיצוני של הדברים.

סבבה, אמרת במה תנועתית? אמרת! אז יאללה בואו נלך על זה ובגדול- למה העסק כאן לא הכי פעיל, אין אנשים, אין תנועה (דו משמעי...), זה גם לא ממש במה- כי מבחינת ההנהלה זה לא תופס מבחינתם.

אנחנו רוצים להעלות את הגאווה התנועתית? אז בואו נהייה הכי טובים שאפשר- להעלות את הגאווה זה לא להכיר עוד אנשים מהתנועה ולבקש מהם פעולות. סתכלו שניה על השרשורים האחרונים שרצו כאן- מי מהם היה פעיל ומי- פחות... לא יודעת, אני לא מרגישה שיש כאן מספיק אמירה, יצירה תנועתית, הובלה- אתם מבינים איזה פספוס זה? כמה דברים היו יכולים לצאת מכאן??? בואו נעשה את זה לכלי שליחותי.

ובקשר להפרדה- אני ממש לא מדברת על מסר"ושים, ת'אמת- אפילו לא חשבתי בכיוון הזה. אני מדברת מבחינת אנשים- היה כאן מספיק אם זה היה נפרד? שאלה טכנית לגמרי (דרך אגב- בטוח חרשתם ת'עניין- אבל יש קושי להפריד? זה בקטע בכלל?)

חיימאושרים וטובים ממש- אני

אז נבהיר את ככה.שומרוני

אנשים פה לא חורשים על האינטרנט כל החיים.

לפעמים אני מסתכל על הפורום השעות מתות, ומברך על כך שהוא לא פעיל - כי זה אומר שאנשים לא מכורים לחור הזה.

אפשר להביל, בהחלט. אבל בזכות זה שהתנועה קטנה, את כל הארגון מבצעים על גבי ה'גרופ', ואחר כך באים לפה לערוך דיונים ולפרסם.

מצבו של הפורם לא כל כך גרוע. אולי לא הכי טוב בעולם, ואכן היו תקופות יותר טובות, אבל הוא לא כל כך רע.

בנוגע להפרדה - מבחינה טכנית זה לא פרקטי.

עוזיה.

למען השם!!! מה זה 'גרופ'??!פנאט 2המשודרג
גרופ.שומרוני

גרופ = קבוצה.

הביטוי גרופ זה ביטוי לרשת פלאפונים של כל הקומונרים של אריאל / עזרא / בני עקיבא עוד כל מיני מוסדות דתיים.

בעיקרון את צודקתמור

זה באמת חבל שאי אפשר לנצל את הבמה הזאת כדי להעלות דברים.

אבל החב"ב שלנו לא בעשייה! כמה שמדברים על זה תכל'ס אין עשייה. אין התלהבות. אם היא היתה היית רואה את הפורום הזה משגשג כמו שעוזיה אמר "בתקופות הטובות". אני שמחה שיש אנשים כמוך עם מוטיבציה. אם את באמת רוצה לעשות תפני לרכזות חב"ב את הטלפונים שלהם את יכולה לראות בשירשור של המסע חב"ב בנות ,הן ממש ישמחו אם תפני אליהן.

החב"ב לא עובד נכון, ולמה?פנאט 2המשודרג
אני כרכז חב"בנים של איזור המרכז, ארגנתי ישיבת גרעין חב"ב בעיה"ק ראשל"צ, להלן ה"תשובות" והתירוצים שקיבלתי מהסניפים: "חצי מהמדריכים אצלי עובדים בחופש", "אין לנו ראש", "אנחנו לא מרכז", "החב"בניק יושן", "למה? מה זה יתן לי", "המדריכם אצלי עסוקים בחניכים" ,"המדריכים אצלי שחוקים" אם לא נעורר את החב"ב התנועתי מהתרדמה שנפלה עליו אפשר כבר לסגור את התנועה
צודק.מור

באמת כולם פה ממוחים בלדבר על עשייה ובתכל'ס לא עושים כלום.

ברור שאם אנחנו רוצים להרים פה פרויקטים זה ידרוש מהזמן שלנו.

אני מאד מקווה שבעז"ה החב"ב ברחובות יצא להעביר שיעורים בבתי ספר חילוניים ושיבואו אנשים....

אחרת... אני כבר לא יודעת מה לעשות...

ובכןאלעזר20

שאלת כמה שאלות חשובות שעל כל אחת מהן צריך לתת את הדעת..

קודם כל למה הפורום מיועד:אני מתאר לעצמי שלכל אחד יש את מטרותיו בפורום אבל בעיקר הוא מיועד כדי לדון על המצב בתנועה ודרכים לשיפורו(בעיקר בכל מה שקשור לחב"ב..) או לדבר על דברים שקרו ויש מה לדבר עלייהם או ללמוד מהם לעתיד.הפורום גם משמש במה (לא רשמית,כמובן,אבל בהחלט יעילה מאוד) לפרסום אירועים(מליאה..) ומפעלים(מסע חב"ב) שיהיו בקרוב.בקיצור,יש המון המ לעשות פה וזה לא סתם דברים..

בשביל כל זה אין צורך דווקא בפורום רשמי.אבל ברור לכולם שאם הפורום היה רשמי הוא היה הרבה יותר יעיל ופעיל.כי אז כולם היו יודעים(כולם זה כולל מדריכים וחניכים וחב"בניקים)שהאירועים מתפרסמים פה.ולדיונים שמתנהלים פה הייתה השפעה ישירה על החלטות ההנהלה.ולכן כל מי שהיה לו מה לאמר\להגיב\להציע היה אומר את זה פה.היחס של כולם לפורום היה הרבה יותר רציני! 

והסיבה שאני לפחות נכנס לכאן היא כי אני יודע שבכל זאת,למרות שהוא עדיין לא רשמי,עדיין הפורום משמש במה חשובה לפרסום ולדעות.זה לא שאני גולש ואז אני גם נכנס לפורום כי למה לא,אני נכנס לאינטרנט כדי לראות מה חדש ומה התחדש.אני נכנס כי חשוב לי להיות חלק מהדיונים שבסופו של דבר ישפיעו על התנועה!

וברור שאם הפורום היה נפרד היינו נכנסים לכאן!מה השאלה בכלל?! אין לי שום עניין להתדיין דווקא גם עם הבנות.להיפך!ככל שנוסיף קדושה גם הפורום ישתפר ברמתו ויעילותו.

יומעולה לכולם(-:

בציפיה לבניין אריאל

אני ממש לא מבינה אתכםדינמית

אולי תפסיקו להתלונן על זה שחב"ב לא עושים כלום? זה כבר נהיה ממש מעצבן

במקום לעשות משהו אתם נכנסים לפורום ומתלוננים! הנה כמה דברים שסניף הר נוף (בנות) עשו:

*שבת שדירות (זה התנועה עשתה אבל היינו שם...)

*בייביסיטר לילדי הצפון

*נסיעה למערת המכפלה

*חלוקת נרות שבת (מ"מעייני הישועה")

ושחכתי כמה... אבל לא משנה.... במקום לשבת כאן ולהגיד שחב"ב לא עושים כלום ולא עוזרים לאפחד תעשו אתם משהו בסניפים

ותפרסמו כאן כדי שסניפים אחרים יוכלו לאמץ את הרעיון

דינמית נשמהמור

תקשיבי, אנחנו אולי מתלוננים אבל זה כדי לעורר פה אנשים! לא קל להיות יחידי ולפעול לבד מבינה?

אז הר נוף הוא באמת סניף מיוחד אבל לא כולם כאלה..... מה לעשות....

איןאלעזר20

אין שום סיבה שסניף הר נוף יהיה היחיד ומיוחד.ואין שום סיבה שהדבר היחיד שתעשי זה להתלונן.

א:כי אין סיבה להתלונן!כפי ששמת לב,חב"בניקיות רציניות כן פועלות.ואפילו הרבה!(למרות שיש עוד ב"ה מה לשפר..)

ב:כי אולי במקום להתלונן תתחילי לארגן משו לעשות?!תתחילי בהתחלה עם משו קטן לשבט שלך.תעברי לסניף ואח"כ תלכי על גדול לארגן דברים לכל התנועה...

לאלעזר.מור

אני לא רק מתלוננת אני גם עושה ואני לא אפרט לך מה. אבל אני עושה והרבה. אם אתה רוצה לדעת אז אני רכזת חב"ב של הסניף שלי. אם אתה באמת רוצה לדעת מה אז תשאל את שלומית או שתשלח לי מסר אישי ואני אפרט לך.

לילה טוב.

אזאלעזר20

אני בכלל לא מבין:אם אתן פועלות אז מה יש לך להתלונן?

וחוצמזה,למה לך להסתיר את מה שאת מארגנת?לא עדיף שתפרסמי אתזה וככה כולם יוכלו להנות מהרעיונות שלכם?

אלעזרמור

מתלוננים? זה יותר קריאה! אנשים פה רדומים זה הכל!!! שים לב כמה ביקשנו שחב"ב יעשה. בשביל להוציא פעילות אחת למשל צריך לשכנע מליון אנשים עד שהם יסכימו. אתה מבין?

לגבי מה שאני עושה אני פשוט לא אוהבת לפרסם את מה שאני עושה זה הכל....

אתאלעזר20

לא חייבת לפרסם מה שאת עושה...אתיכולה פשוט להעלות אתזה בפורום בתור רעיון לפעילות חב"ב ושאנשים יתחלי לחשוב על זה.

הרי ברור שככה אף אחד לא חושב על מה לעשות אלא על זה שלא  עושים ואם הנושא יהיה על הפרוייקט אם כן או לא,אז הדיון יהיה כבר על איך לפעול..וגם מי שזה לא יתאים לו ינסה לחשוב על מה כן יתאים לו..

מבינה את ההבדל?

כן.מוראחרונה

אני חושבת שניסינו את זה פעם וזה לא עלה יפה.

אפשר לנסות עוד פעם ולראות....

צריך לחשוב על רעיונות לא רק על העברת שיעורים...

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך