צריכה עזרה....אנונימי (פותח)
אז ככה .... לפני כשנה הצהרתי שאני דתייה בגלל הלחץ של ההורים לאחר כמה חודשים מעטים החלטתי לבטל את הפטור שלי ולנסות להתגייס לאחר כשנה ארוכה בסוף הצבא לא הסכים לגייס אותי ודפקו לי פרופיל 21 לאחר כמה זמן מיד הגשתי בקשה לעירעור וציינתי שבמקרה שלא יסכימו לפחות שייתנו לי חזרה את הפטור הדתי שביקתי לפני כשנה  אני מתקשרת ללשכה ומודיעים לי ש רוצים לקבוע לי וועדה נוספת לאחר כשבועיים נוספים מודיעים לי שאני פטורה כדתייה אני מבולבלת לגמרי אני לא מבינה אם זה יכול להיות שדבר כזה יקרה??????? אני אשמח אם תנסו להסביר לי .......
בואי נעשה סדר בבלאגן.שומרוני

יש דבר שנקרא: מתנדבים.

אם את רוצה - פשוט תתנדבי. את יכולה לעשות זאת גם עם פרופיל 21 (תלוי מה הסיבה לפרופיל) וגם אם הצהרת.

בהצלחה!

נ.ב.

מה את הולכת להיות?

למה לך להתגייס לצבא שגירש אותך מעמונה ? השתגעת ?אנונימי (פותח)
מחר גם את תקבלי פקודה לפנות את ההורים שלך - תסכימי ?
השאלה האמיתית - מה יש לך לעשות בצבא?משה
יש לצבא עודף של בנות שאין לו מה לעשות איתן.

אם את רוצה תפקיד ספציפי - זה דבר אחד
אם את צריכה אחר כך להגיד שעשית צבא במקומות עבודה וכדומה - ייתכן (לא בטוח) שעדיף לך לעשות שירות לאומי

אם את רוצה להגיד שעשית משהו למען המולדת ותוך כדי ללמוד בפתוחה או פסיכומטרי - הצבא זה המקום בשבילך. יש שם שפע זמן מבוזבז.
עם פרופיל 21עמית-טליה

אין לך יותר מידי מה לעשות שמה..

גם אם תיהיי בעתודה יש לך אחרי זה זמן שירות צבאי ובו לא תעשי יותר מידי..

בתור בת אני חושבת שאת יכולה לתרום בשירות לאומי המון..וזה תרומה לעם חשובה לא פחות..תשאירי לבנים להלחם..זה תפקידם,זה לא תפקידנו..יותר מזה אני גם ממש חושבת שזה לא ביכולתנו (של רוב הציבור הנשי)

את אישה קדושה וטהורה!תשמרי על הקדושה הזאתי שה' נתן לך ותמלאי את תפקידך האמיתי והראוי..

בהצלחה

הנושא של "קדושה וטהורה" לא לעניין פה לענ"דמשה
הבחורה כבר החליטה שהיא רוצה להתגייס.

השאלה היא אם יש לה מה לעשות שם, ואם היא תתרום שם משהו לעמה, לארצה או אפילו לעצמה.

התשובה לענ"ד - שלילית.
ולא נותר לי אלא להנהן...פלפלתי

ועוד משהו בעצם - שירות לאומי הוא הרע במיעוטו, אבל כדאי כבר למצוא מקום ותפקיד שיעזור לך לעתיד ולא סתם בזבוז זמן מדהים וניצול אינסופי של כח אדם. בין בצבא ובין בש"ל.

תצאו מהריבוע הזה של הנתינה בלי מחשבה. צאו. זה יעזור לכם. והרבה!

מה נסגר איתך?!עמית-טליה

מזה העולם סובב אינטרסים שאת חיה בו?

כשאת נותנת את לא מצפה לקבל!

אני מאמינה שתקבלי שכר מה' אבל לא מבני אדם!

כשתעשי את זה בלב שלם ולא במטרה לקבל שכר ולדאוג רק לעצמך אולי אז תוכלי להבין אותי,אני מתנדבת מעל שנתיים בכל דבר אפשרי,במד"א בקו לחיים,בבני עקיבא..ולפעמים אני אפילו מקבלת צעקות אבל אני עושה את זה עם לב כ"כ שלם שלא אכפת לי!

אני עכשיו מחפשת עוד מקום להתנדב כי אני לא מרגישה תורמת מספיק..

אני בשוק..העולם של נותן ומקבל זה העולם הכי גרוע לחיות בו..

אני פשוט אמליץ לך לצאת מזה מהר!

החליטה?עמית-טליה

גם אני לפני חצי שנה הייתי בטוחה שאני אתגייס

יש לה עוד שנה בערך להחליט סופי..

ולמה תשובתך שלילית?למה אתה חושב שאישה לא תוכל לתרום בצבא יותר ממה שהיא תתרום בשירות לאומי?כי זה לא מקומה של האישה שמה..

ואישה לא נולדה כדי להלחם..וכל זה נובע מהסיבה שה' ברא אותה ככה...

אמרנו אותו דבר רק כל אחד בדרכו

לענ"ד הוא לא התכוון לזה..פלפלתי

הוא התכוון לזה שגם אם יתנו לה לעשות קפה כל היום למליון מפקדים למיניהם - היא לא אמורה להיות שם.

בלי שום קשר לתפקיד קרבי. 

אם כבר להפך..עמית-טליה

גם אם יתנו לה להיות טייסת אין מקומה שמה..

ק"ו אם יתנו לה להיות פקידה..

לא לא לאמשה
התכוונתי לזה שהדבר היחיד שהיא תעשה זה לעשות קפה ושטויות לא מועילות אחרות. זה לא שהיא תעשה שם איזה משהו מועיל...
אז זה כבר לא נכוןעמית-טליה

יש בנות שעושות אחלה דברים,לא כל בת היא פקידה..

מה שאתה אומר זה לא מציאותי ככה שזה יכנס לה מכאן ויצא לה משם..

לפחות כשלי אמרו את זה זה לא הועיל בכלום..

גם אם היא תיהיה טייסת..מקומה זה לא להלחם!

במצבה הנוכחי (פרופיל 21 וכו') - אין לה מה לחפש שם.משה
לגבי שאר הבנות בצבא, בכמה שבועות האחרונים מאז הטירונות אכלתי מהן קש בכמויות. בצלמון היו 5 מטר מהמגורים שלנו מגורים של גדנ"עיות חילוניות, ש, איך לאמר בעדינות, אם היית מסתכל (וזה מה שעשו חבר'ה לא דתיים או שנפלו בזה) - היית מגלה שם יותר עור מאשר בד.

כבר אמר מי שאמר שתפקידן של הבנות בצה"ל הוא להיות מזרון חי (סליחה על הבוטות - אבל כנראה שזה מתחייב.

למזלי הרב  הרבה זמן לא הייתי שם - בזמני (הלא) פנוי הייתי בפינה אחרת בבסיס מחובר לאינטרנט.
אמרתי כברעמית-טליה

שאנחנו מדברים על אותו דבר?

אמרתי..

בקיצור -פלפלתי

מי שרוצה להתנדב - שיבוא אלי.

אני יארגן לו משהו.    נראה לי יותר מועיל מצבא וש"ל ביחד..

כי שניהם מיותרים לבנות.

כן?!עמית-טליה

לשמח ילדים זה מיותר?(יש דבר גדול מזה?!?!)

להעביר יהדות זה מיותר?(הבעיות שלנו נובעות מחוסר זהות יהודית)

לעסוק בחינוך זה מיותר?( הבעיות שלנו נובעות מחינוך מוטעה)

להיות קומונרית לקחת סניף שלם ולשנות אותו ולהכניס יהדות רבה ודרך נכונה זה מיותר?

לתרום במגן דוד אדום זה מיותר?

לתרום בגנים של אוטיסטים זה מיותר?

מה לא מיותר בשבילך?

אני פונה אליך מצאי לי מקום שמועיל יותר...

כן!!!!פלפלתי

זה מיותר.

במתכונת הנוכחית - זה מיותר. ואין לך מושג כמה צרות יצאו מה"עסק" הזה שנקרא ש"ל. ועדיף שלא תדעי..

אבל את הדברים הטובים האללו אין צורך לשמור לש"ל. אפשר וצריך לעשות אותם תמידית. כדרך חיים.

לא לפטור את עצמינו בשנה אחת וללכת הביתה. בזה לא עשינו כלום. בפרט שמול החיוב שבדבר נמצא גם השלילה - שאי אפשר ולא חכם להתעלם ממנה.

אז אני מבינה שחינכו אותך לש"ל - אבל תפתחי את העיניים ותראי שאפשר גם בלעדיו. וזה מועיל לכולם ולטווח ארוך.

איזה מצחיקה..עמית-טליה

יש בנות שלא יעסקו ולא יתרמו חוץ משירות לאומי..

אז נכון שצריך להועיל ולתרום כל החיים אבל יש בנות שלא יעשו אתזה

והאפשרות היחידה שלהן זה שירות לאומי!

ואת לא יכולה להגיד לי על דבר אחד ממה שציינתי שזה מיותר!!!

ואותי לא חינכו לשירות לאומי..חינכו אותי לתת בלי לקבל שום תמורה..

נכון שלא רק שנה אחת אבל בעיקר בשנה הזאתי שאין לך לימודים על הראש,ואחרי הלימודים אז אוניברסיטה ואז בעל ילדים...

השנה הזאתי מוקדשת כל כולה לתרומה לעם!

להגיד על שנה כה חשובה שהיא מיותרת?!?

תחשבי שניה שבלעדי השירות לאומי 70 אחוז מהבנות לא יסתכלו על תרומה כולשהי בכלל...

שטויות!פלפלתי

כי את מסתכלת עך תרומה מצומצמת. אני מסתכלת על תרומה רחבה. על תרומה לאורך זמן.

בנות לא יתרמו? יהיה  קשה?  - יש בעיה קשה בחינוך!!!  לא יעזור כאן ש"ל. ממש לא.

אם בנות היו מתחנכות לכך שצריך ללתרום ולעזור תמיד ובכל מצב לא צריך היה את התירוץ הזה..

יש אפשרויות לתרום גם כשאת נשואה עם מליון וחצי ילדים.

לא מסכים איתךמשה
צרות יש בכל מקום.
כולל בבתי ספר ואולפנות דתיות. מה - לא היו "רבנים" מטרידים? היו גם היו (כולל רב חשוב מבית אל שכבר שנים נחשד על הסיפור הזה - וגרוע מכך - אין בית דין מקובל על הציבור שירשיע או יזכה אותו מהכתם הנ"ל)
מה - הישיבות התיכוניות נקיות מזה? והחרדיות? מה - סתם סגר הרב ש"ך זצ"ל את הפנימיות בבני ברק ? (סיפור שבחברה החרדית אוהבים להסתיר)

צרות ובעיות יש בכל מקום. אני הגעתי פעם למסקנה שאם בעיתון מתפרסם שיש x אנסים, יש מספר דומה של מתעללות ממין נקבה, ומספר (באחוזים) דומה של מטרידים בציבור שלנו ובציבור החרדי.

הקדוש ברוך הוא לא ברא את כל הצדיקים ואת כל הצדיקויות במקום אחד. הוא גם פיזר את הפושעים והפשעים.

הכותב עבר 7 מדורי גהנום ב-12 שנות לימודיו בחינוך הדתי לכל סוגיו (כולל הפרטיים)
סליחה-פלפלתי

אבל זה שיש צרות ובעיות גם במקומות נוספים זה לא אומר שצריך להתעלם מזה ולתת לבעיה לשרוץ שם לאורך ימים ושנים...!!

צריך לעשות לזה סוף!

ומדובר בכל מיני רמותו של צרות. לאומי, ופרטי. אין צורך לקבל אותן כמובנות מאליהן..

תמיד יש מה לשפרמשה
אבל צריך לקחת את זה בפרופורציות ולא לפסול את כל המערכת.
לא נכון.פלפלתי

אין מה לשפר שם כי צריך לעשות שידרוג כללי. מהיסוד. וזה לא יקרה.

ובינתיים זה גורם נזק גדול, תוך כדי שזה מביא תועלת.

צריך לשים לדבר  הזה סוף. הגיע הזמן.

וזה לא צבא שתגיד לי שזה יתפרק וכל מיני כאלה. זה כולה התנדבות. וזה שטויות שעל זה עומד העולם..

שיארגנו את המערכת בצורה נורמלית.

כל השאר - תירוצים.

אני חושבתעמית-טליה

שהבעיה שלך צריכה להעקר מיסודה

להגיד על תרומה לעם שזה "כולה התנדבות"..

אני לא יודעת אם את דתיה או לא..אבל את כולנו מחנכים לתרומה לחסד לגמילות..כל אחד ודרכו אבל כולם מבינים שצריך לתרום למדינה איכשהו..

ומה את מעדיפה שאותן בנות שלא  ימשיכו אחרי זה להתנדב גם את השנה החשובה הזאתי לא יעשו?!?!

אני ממש לא מבינה את ההיגיון שלך..

יש שתורמות יותר יש שפחות..אבל לפחות יש את המס' שנים האלה שכולם בלי יוצאי דופן תורמים!וזה ענק וזה חשוב!!
זה שיש בעיה זה לא אומר שנפסיק לתרום..ננסה לתקן אותה (גם אם היא מיסודה) ועדיין נתנדב..

גם בצבא שלנו יש בעיה ענקית אז לא נתגייס עד שיפטרו את הבעיה?!ואז מה יהיה?!כל הערבים יהרגו אותנו כמו נמלים..קטיושות בכל הארץ..

הרי כל דרכה של הדת הלאומית זה שיש בעיות ושצריך להכנס לבפנים כדי לפטור אותן!!!

אין לי מושגפלפלתי

למה רק אני חושבת ככה פה או שיש לי מצטרפים.

מה שכן - אני חושבת שאחד משורשי הבעיה נעוץ בעובדה שאנשים חושבים שבשביל להתנדב צריך שנה מסוימת.

לא. אני לא חושבת ככה. זה צריך להיות טבוע. זה צריך להיות דרך חיים. לא צריך לעשות רעש וצילצולים על כל מעשה טוב שעושים כאן.

וזה שיש בנות שלא היו מתנדבות או עוזרות אם לא היתה להם את האפשרות של הש"ל - זו בעיה קשה בחינוך. התוצאות מגיעות בקטע של הש"ל - אבל השורש, במקום אחר.

ואני דתיה, ואני לא חושבת שאני אמורה לפרט כאן מה עשיתי, כמה ואיך.

ואני אשמח אם יהיו לנו כאן עוד כמה משתתפים כדי שלא נרגיש התנגחות (אולי. וסתם יעיל לקבל זוויות שונות.)

ואת יכולה להגיב בכיף. זה לא סותר.

את צודקת..עמית-טליה

החינוך שלנו פגום מאוד..

ואנחנו כן צריכים לחיות חיי תרומה כל שנה כל יום כל דקה..

אבל מה לעשות שגם החינוך בבתי ספר גרוע,וגם החינוך בבית לא הכי טוב ומועיל..

לדוג' כשאני מציעה לבנות אצלנו לבוא לחב"ד לחלוקת מזון אז יש קבוצה שמתלהבת ובאה ויש קבוצה שתגיד לי "עזבי אותך למי יש כוח"...

אז לאותה קבוצה יש את השנה היחידה הזאתי לתרום..לעשות משהו לעם הזה..

אלה שאוהבים לתרום יתחילו מגיל 10 בתנועת נוער כולשהי,וגם בגיל 20 עם הבעל...

נכון שיש בעיה עם החינוך..ונכון שיש בעיה שצריך לשנות אותה מבסיסה...

אבל כמה שהבית ספר ידברו על נתינה..כל ילדה באה מבית שונה מחינוך שונה..

לגרום לכל הנוער להיות באותו תלם ובאותו ראש של נתינה זה קצת בעיה..כי יש שוני ענקי..

אבל השירות לאומי לבנות שתורמות לא בא לסגור את שנות התרומה שלהן..להפך הוא בא לעודד את התרומה שלנו..ולאלה שלא תורמות אז הוא נותן להן הזדמנות לתרום סופסוף..

להפך כשהמדינה מראה שיש חובה להתגייס לצה"ל ושיש חובה להיות בשירות לאומי!

שזה כל אזרח בישראל מחוייב לתרום,זה דוקא מראה כמה כן חשוב כל הקטע של לתרום ולתת מעצמך..כי חייל עושה את זה כולה בשביל 300 שקל ובת שירות בשביל 500 בערך (מה שנשאר בממוצע בחודש)..ובתכל"ס זאת תרומה עם איזה סכום סימלי בצד.. ואח"כ מי שעושה שנתיים יש לה אפשרות לשפר בגרויות..את רואה שהמדינה באה לקראת,שהמדינה מתחשבת..זה חשוב!!

לא כמו בארה"ב שבאמת מי שמתגייס זה או אדם שחשובה לו המדינה שלו או אדם עם קשיים כלכליים..

מה לעשות??פלפלתי

לתקן!

בשביל זה אנחנו כאן.

ואם לא עכשיו - אימתי?

אכן!עמית-טליה
איך סופרמן?
איך??פלפלתי

תשאלי מהנדסים.

כשבנין ישן מתפורר ומלא בעיות פשוט מוציאים לו צו הריסה.

ואז או שבונים אותו מחדש, מתוקן וחזק יותר או פשוט מחליפים למשהו אחר.

לענ"ד צריך להרוס כאן את הבנין ולסדר גם את היסודות. ז"א את מערכת החינוך.

לא צריך לחמם כיסא כ"כ הרבה שנים בתיכון ללא תועלת. אפשר לנצל את הזמן אחרת. וגם העתיד יהיה שונה בעקבות השינויים.

אז עד אזעמית-טליה

את אומרת להפסיק להגיע ללימודים..

שנפסיק ללמוד..עד שלא ישנו את כל מערכת החינוך

זאת הדעה שלך?

לא.פלפלתי

עד אז אנחנו מחממים כיסאות בתיכונים ובאולפנות ולא מנווטים את הכישרונות שנתן לנו ריבונו של עולם לטובת עם ישראל.

מה אנחנו עוד עושים? עובדים על עצמינו בעיניים- והולכים לש"ל.

ועוד משהו שאנחנו עושים - לא טורחים לתקן. כי תמיד אפשר לדחות..

נו אזעמית-טליה

את מצד אחת אומרת לא להפסיק ללכת ללימודים אבל מצד שני להפסיק לחמם את הכיסאות..

איך את רוצה להשפיע באמת?

תתביני מה שהאולפנא שלי לימדה אותי על נתינה (וב"ה זה בין הדברים הבודדים שהאולפנא שלי טובה בהם) ואת חברה שלי היא למדה אותו דבר..

אבל כשאני שומעת התנדבות אני קופצת וכשהיא שומעת זה נכנס לה מאוזן אחת יוצא מהשניה

זה כבר עיניין של חינוך מהבית..בסיס שניתן לכל אחת ואחת..

וזה לא שאנחנו סומכים על שירות לאומי..כי אני נותנת לך את הדוג' של הקבוצה שמגיל 10 רוצה להועיל..אבל אני סומכת על השירות לאומי שיכניס לקבוצה השניה שלא חונכה על נתניה וחסדים להועיל סופסוף...

מה לעשות?פלפלתי

ללחוץ מלמטה לשנות. כי מי שעושה ומבצע את הדבר עצמו - זה אנחנו. ואם לא נחליט שצריך לשנות - זה ישאר ככה עד סוף כל הדורות. דברים לא משתנים כ"כ מהר בפרט אם הם מתקבעים.

אז לא לעזוב לימודים, אבל לצעוק! לעשות כל דבר שאנחנו יכולים כדי להביא לתיקוןהזה בצורה היעילה והמהירה ביותר.

זה לא יקרה בשניה - זה ברור.

אבל אם לא עכשיו - אימתי?

הסברתי לךעמית-טליה

זה כבר הרבה מעבר ללמידה בבית ספר..

זה חינוך בבית..יש שמתחנכים לנתינה ויש שלא..

אבל לא הבנתי למה את נגד ש"ל?

למהפלפלתי

אני נגד  ש"ל? כי הוא לא ממש נתינה אמיתית ובגלל שהוא יוצר הרבה בעיות שניתן למנוע אותן מלכתחילה.

בעיות תוך כדי שירות, לפני שירות ואחרי שירות.  וזה גם בהרב המאוד מקרים בזבוז זמן משווע, גם במקומות שזה נראה שאת עוזרת ומועילה.

יש דרכים נוספות לעשות את זה.

צריך רק לפתוח את הראש.

ונכון- ש"ל לא אמור לפתור בעיות חינוכיות אבל אם נותנים חינוך טוב בביה"ס זה מחלחל גם לבית ומשפיע על שאר הילדים שישפיעו על כל המהלך של הבית.

תראיעמית-טליה

הבעיות שאת מדברת עליהם אני מאמינה שקיימות אבל זה כבר סוג הבן אדם שאת ולא קשור למסגרת של שירות לאומי..

אם נעמיד אם ש"ל מול צבא ברור שעדיף ש"ל

ובגלל שאת חלק מהמדינה הזאת (לא ממש אכפת לי אם את מאמינה בה או לא) את חלק ממנה את צריכה לתרום כמו כל בנ"א אחר..אז שזה יהיה שירות לאומי

בקיצור-פלפלתי

חזרת לקיבעון.

זה נוח לך - תודי.

כמו לכולם.

משהו שמתקבע קשה לשנות..

ממש לא..עמית-טליה

את מדברת מניסיון של שירות אני לא..

אני לא מודעת לבעיות שיש בשירות לאומי..

אבל אם אומרת שיש בעיות אני מאמינה לך וחושבת שצריך לתקן אותם..

להגיד שבוא נסגור את שירות לאומי???

כדי שלא נועיל גם במעט הזה זה טיפשי..

מילאפלפלתי

להועיל כשאין נזק בצידו האחר של התועלת, אבל להועיל ובמקסיל להזיק ולא לחתוך בגלל זה??

מי אמר שש"ל זה הפיתרון?  אולי יש דרכים נוספות לעזור, ובמקביל לפתור את הבעיה?

תתני רעיונותעמית-טליה

אאמרתי לך את בעלת הניסיון..אני מחכה לשמוע איפה הנזק הגדול שאת מדברת עליו..

ותני רעיונות שבנות יבואו לתרום באותן כמויות שבאות לחיפה..

לא רק הבנות שתורמות תמיד יתרמו אלא גם הבנות שלא מכירות את המושג לתרום יתרמו

אופסעמית-טליה

לא יודעת למה אמרתי לחיפה..כנראה חשבתי על חיפה

אז המשפט הנכון הוא

באותן כמויות שבנות יגיעו לשירות לאומי

ושובפלפלתי

אנחנו חווזרים לאותו מקום מקורי ועקרוני ששמו חינוך.

כי חינוך לא נגמר שמסתיים ביה"ס, וחינוך - זה אומר השפעה על כל הסובב אותך ועל כל דרך חייהם.

כשאתה מחנך כמו שצריך, זה פותר את הבעיה של מציאת פיתרון ותעסוקה לאלפי בנות לא התחנכו כמו שצריך ולא יודעות לתרום אם לא מכניסים להם כפית לפה ומכריחים אותם.

אין צורך לפתוח משרד הכוונה להתנדבות. שילכו למשרד הרווחה. יתנו להם שם פתרונות, או שיפתחו את העיניים ויראו מסביבם את הילד שיש לו בעיות מוטוריות או בעיות חברתיות או סתם ילדים חסרי צומי או אמא שקורסת מעומס, או ילד שצריך להכין אותו לכיתה א' כדי שהוא לא יסתבך בהמשך חייו.. או עזרה בפעילויות לעמ"י או א"י..

מה חסר?? לא! רק צריך לפתוח את העיניים..!

נועמית-טליה

וזה לא עושים בשירות לאומי?

עושים המוןןןןןן

אכן לא חסר ולכן יש צורך בהרבה בנות בשירות לאומי

כדי שיעזרו להם ולעם

אבלפלפלתי

חמודה שלי - את זה לא חייבים לעשות תחת הכותרת "שירות לאומי" !!

את זה אמורים ואפשר לעשות תוך כדי  חיים ופעילות רגילה..

לא חייבים בשביל זה שנה או שנתיים..

איזה מצחיקהעמית-טליה

אף אחד לא אומר לך לא לעשות את זה

אבל בתור אזרחית במדינת ישראל יש לך את המחויבות לתרום במסגרת המדינה

אז זה שרצו לבוא לקראת הבנות הדתיות כדי לא להכריחן להתגייס לצבא אז אם גם עם זה יש בעיות וגם את זה לא רוצים

אני אישית חושבת שזאת כפויות טובה לשמא..

מזהפלפלתי

באו לקראת?

זה לא נעשה כי זו עמדת היהדות. והיהדות היא הבסיס שעליו אנחנו יושבים פה. אז הם לא יכולים להרוס או למחוק את זה בשניה..

וכמו שהסבירו להם שאין מצב שבנות יתגייסו לצה"ל גם אם יקפצו עד השמים - כך ניתן להסביר גם שישנה אפשרות אחרת חוץ מש"ל.

זה רק ענין של הסבר.

הרי גם לזה יש תועלת..

מהי?עמית-טליה

מה האפשרות האחרת שאת מדברת עליה?

אגב- זה כן נפתח לטובת הדתיים שלא יכלו להתגייס לצבא

יש דברים שצריך לשנות בשירות ויש מקומות שלא צריך להכניס לשמה בנות אבל לבטל את כל המסגרת הזאת זה לא נכון..

עזבי,פלפלתי

אז לא למחוק את הכל מעל פני האדמה. אבל להתחיל לשנות! מקובל?

ומה יעשו? ילמדו כבר מהתיכון איך מנהלים בית נורמלי, קצת חינוך כדי למנוע מצב של ניסויים חינוכיים על ילדים מסכנים,

קצת דברים שיכולים לעעזור לחיים ולא רק עןד מתמטיקה ועוד ספרות ועוד זיבולי שכל בכמויות.

את התוצאות של החוסר ידע של ההורים רואים אצל הילדים.. (רק הם בסוף אוכלים אותה..)

אם היו מתחילים את זה בטוח היו הרבה מצטרפים לזה. אבל חוסמים כל אפשרות.

ואי אני לא מבינהעמית-טליה

אותך בכלל..

את מדברת בקודים...

נכון צריך לשנות את הבתי ספר ואת השיטת לימוד שבהם...

אבל לא הבנתי את הקטע של שירות לאומי?

קודם כל מה הבעיה בכל המסגרת?

ומה הרעיון האחר שלך לתרום?

הבעיה שלך כי זה הופך לשיגרה?

וכי מנצלים בנות שרות?

בנות בצבאאנונימי (פותח)
לדעתי אין לבנות מה לעשות בצבא... עדיף שתעשי שירות לאומי....
יוס, לבנות בצבאאגם-כנרת
יש מה לעשות, אלא שההתמודדות שלהן מורכבת, הן עם עצמן והן עם הסובבים אותן. הייתי מציעה לבת מתלבטת לברר תחילה מה סיבת ההתלבטות שלה, ולהוועץ בדמויות שמנחות אותה, וכן עם אנשים ששרתו בצבא גם בנות וגם בנים.

עשו והצליחו
כּנרת
מה יש לך לעשות שם ???נחמה
בס"ד,

קראתי את ההתלבטות שלך,
שמעי, את גיל הגיוס עברתי בערך לפני כ - 36 שנה, כאשר הצבא עוד היה פחות או יותר צבא ערכים, וגם אני הצהרתי שאנידתייה, למרות שהכוונה שלי היתה גם זו, אבל בעיקר שיש לי מפקד אחד בשמים ולא הרבה מפקדים בארץ, שלא רק שהם מפקדים, הם גם מורידים את הביטון , המורל ומשפילים את החילים והיילות עד הריצפה, גם עם הדרישות שלהם.
אז, נו, באמת, מה יש לך לעשות שם ?
גם אחרי פינוי גוש קטיף, אחרי פנוי עמונה,
תקשיבי, יש לי גם בן שעבר את גיל צבא לפני שנה, ה' ירחם, לאחר התעלות נפשית, ושיא, גם התעללות פיזית ומינית בתקופה האחרונה בישיבה דווקא, כמובן שהוא שוחרר מהצבא, נורא כואב לי שעבר את סידרת ההתעללות הנפשיות, כמובן, אני עוברת ימים וללות נוראים, אבל בנינו, שמחה שלא היה בצבא, כי אם היה שם , בטוח שהיה גם מאושפז במחלקה הסגורה.
כי לא הצבא ולא מדינת ישראל זה לא מה שהיה פעם, לבחורים הטהורים שלנו יש מוטיבציה, נשמות טהורות, אבל הבסיסים, הן של המדינה והן של הצבא, "רקובים" וזה בה הידיעה.
אז נשמה, אל תכאבי על שום רגע שאת לא שם, ותברכי את הוריך שהמליצו לך על כך.
היי שלום צדיקה ויקרה, ואני מאחלת לך כמו כאן, שתמיד תקבלי על כל דבר את העיצות הטובות ביותר כמו כאן.
בברכת אהבת ה' ישראל והארץ
אני חייב לומראבשלום
שכל מה שנאמר פה הוא בעיקר שטויות. וסלחו לי על הבוטות.

צה"ל, כשמו כן הוא, צבא ההגנה לישראל. צה"ל הוא צבא העם! לכן כל מי שרוצה להתגייס צריך וחייב (ובינינו, גם אם הוא לא רוצה). לכל אחד יש את התפקיד שלו בכל מקום בעולם. הוא פקיד בבנק ההוא מתדלק בתחנת דלק וכן הלאה. אותו דבר בצבא, יש את הפקידה יש את הנהג ויש את הלוחם. כל אחד והתפקיד שלו. כל תפקיד באשר הוא צריך גם צריך בצבא. ולמה? כי הפקידה של אותו מפקד צריכה לדאוג לו ללו"ז לתיוק והדפסת ניירות וכו'. אם אותו מפקד היה צריך לדאוג לאותם דברים המדינה שלנו מזמן לא הייתה קיימת. אם לא הייתה את הפקידה אותו מפקד היה מתעסק באותם דברים ניהוליים מבוקר עד ערב. לא היה לו זמן לנהל מלחמה, למשל.

דיברתם על פקידה אז לקחתי כדוגמה. אבל זה נכון לכל דבר באשר הוא. אם אתה לוחם, אם אתה מפקד, אם אתה נהג ואם את מורה חיילת. לכל אחד יש מספר אפשרויות לשירות צבאי. תלוי מה אתם מחפשים. אם מחפשים "להעביד את הזמן", פקידה זה אחלה. אם רוצים להיות בצבא ואם זאת לתרום לקהילה יש את הדבר שנקרא מורה חיילת (בעיקר לבנות דתיות), הולכים ומשרתים בפנימיות שונות ברחבי הארץ ועוזרים בחינוך הדור הצעיר (שבד"כ זה פנימיות לילדים קשיי יום שזה הרבה יותר מועיל מסתם פנימיה).
כמובן שיש עוד אלפי תפקידים. תלוי מה מחפשים. לכל אחד יש מה לעשות בצבא ללא יוצא מן הכלל. אם את רוצה להתגייס, תתגייסי! אל תוותרי. ואם זימנו אותך לוועדה חוזרת ופתאום קיבלת שוב פטור אז בבקשה תפני ללשכת הגיוס האיזורית אליה את שייכת ותנסי להבין מה העניין. אם את רוצה להתגייס זה לא אמור להוות מחסום מבחינתך. קיבלת 21? שני אפשרויות עומדות לפנייך. הראשונה זה עירעור פרופיל, להבין על מה קיבלת 21 ולהביא את המסמכים הדרושים על מנת להעלותו. האפשרות השנייה זה לפנות למש"קית ת"ש ולהחל בהליך התנדבות. שלא, המתנדבים לא נופלים מאף חייל אחר בצבא ואף עולים על רבים מהם.
שיהיה לך המון בהצלחה.

לשאלות נוספות אנחנו כאן.

נ.ב.
אין דבר כזה עודף בנות בצבא!

המשך יומצויין ושבת שלום.
מלש"ב בעל פרופיל 21 (נפשי) לא יכול להתנדב.איתן6
תיקון: לא רק מלש"ב, ;אלא כל חייל.איתן6
שוב, כל חייל ומלש"ב יכולים להתנדבאבשלום
גם מלש"בים בעלי פרופיל 21 נפשי. נכון שלא כל אחד יכול, גם מי שיש לו 21 רפואי לא מחייב שיוכל. הכל תלוי במסגרת אליה הוא יילך ועדכמה היא מתאימה לו. לכן גם מי שיש לו 21 נפשי יכול להתנדב. לא מחייב שיאשרו את גיוסו, אני מכיר מלש"בים שהתגייסו כמתנדבים עם פרופיל 21 נפשי.
אם יש קצינים בצבא שיצאו לקצונה לאחר שקיבלו סעיף נפשי מה הבעיה שחייל פשוט גם יהיה בעל סעיף נפשי?
תראה,אנונימי (פותח)
אותם קצינים מבטלים אוט' את הסעיף הנפשי שלהם מיד ביציאה לבה"ד 1

וגם זה לאחר חצי שנה ממתן הפרופיל הנפשי.
טעות בידך!!!אבשלוםאחרונה
לא מתבטל כלל וכלל. קשה מאוד לאנשים בעלי סעיף נפשי לצאת לקצונה. מי שסיים בה"ד אחד והשלמה חיילית יהיה לו יותר קשה לקבל תפקידים מסויימים. למשל אם הוא לא בא ממודיעין הסיכוי שהוא יגיע למודיעין אפסי מאוד. כולל בדרגות הבכירות.
המחטיא את הרבים אין מספיקין בידו לעשות תשובההאריאלניקהנאמן
אריאלניקנאמן וגם יקר,אגם-כנרת
מה המקור שלך להודעה הזו? זה די בניגוד למה שלמדתי לאחרונה, שכל יהודי יכול לעשות תשובה, שתשובה קדמה לעולם וכו'.
תמהני, אך זה ודאי מבּוֹרוּתִי. אשמח למלא בּוֹרוֹתַי

כּנרת
לדבריך מיחלת
זה זה לענ"ד..פלפלתי
כל המזכה את הרבים, אין מגלגלין עבירה על ידו, שלא יהא תלמידיו נוחלין העולם הבא והוא יורד לשאול. שנאמר: (תהלים טז) "כי לא תעזוב נפשי לשאול".
וכל המחטיא את הרבים, אין מספיקין בידו לעשות תשובה, כדי שלא יהיו תלמידיו יורדים לשאול והוא נוחל העולם הבא, שנאמר: (משלי כח) "אדם עשוק בדם נפש עד בור ינוס":
(מסכת אבות)
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך