בניגוד למה ששמעון אמר איננו רוצים כלל תנועה שדומה לבנ"ע למען השם, אנו תנועה שלא קשורה לבנ"ע מהבחינה הפנים תנועתית אם אתה תוהה על השמות, אז תתהה למה שינו את הצבע שזה לדידך (שמעון) גם לא היה אמור להתבצע ובקשר לזה שתנועת אריאל דומה לבנע מבחינת הארגון של חב"א\חב"ב זה פשוט יותר נוח (פעם דברתי עם חבר מעזרא שיסביר לי איך זה הולך אצלם... עדיין לא הבנתי) ובניגוד לשמות זה לא פוגע באידיאלים של התנועה (כידוע השמות של בנ"ע תואמים את האידיאל של תורה ועבודה, לדוג': נבטים, ניצנים-(עבודה האדמה), מעלות (תורה-מעלות ה'), מעפילים (עבודה- העליה לארץ), הרוא"ה (תורה- הראי"ה) אבל אנחנו כתנועה עם אידיאלים שונים שאיננו רואים את עצמנו לא כחלק ולא כשלוחה ולא כתנועת בת של בנ"ע, אני לא מבין למה עלינו להשאר דומים כאשר היא להשפיע לטובה על עמ"י בדרך שלנו ולא בדרך של בנ"ע שכן בנ"ע באמת מחזקת ומשפיעה לטובה על עמ"י בדרך שלה אך תנועת אריאל גם כדי להגביר את הגאוות יחידה בתוך התנועה וגם כדי שנשפיע על עמ"י אנו צריכים להיות נפרדים לגמרי מבנ"ע והשמות זה לא דבר שולי כמו שכתבת אלא זה דבר עיקרי בהגברת הגאוות יחידה(שזה גם לדעת שמעון דבר חשוב ושינוי השמות זה דבר בלתי נפרד מהגאוות יחידה של התנועה)
אני לא רואה שום סיבה שתנועתינו ותנועת בנ"ע צריכות להתאחד מתי שהוא שהרי לכל אחד יש את הדרך שלו בעבודת השם ובקירוב לבבות בנ"ע עושים זאת בדרך שלהם ואנו עושים זאת בדרך שלנו
למה שאמרת בנוגע לזה שננסה לשנות את הסמל... לא שמעתי שטות גדולה מזו הסמל שלנו (ספר תורה ספרדי פתוח שבתוכו יש דגל וא"י אין דבר קדוש מזה) מסמל בדיוק את האידיאלים של תנועת אריאל (שומרים על כל בלי לחפף (ספר תורה ולא רק לוחות הברית= רק הדברים החשובים))
כידוע תנועת אריאל הוקמה ע"י אנשים משבט "אריאל" של בנ"ע (לאחר שהם מאסו בבנ"ע) והשבט שהיה אחרי שבט אריאל זה שבט היובל.... עכשיו תגידו לי היובל למי? תשובה: היובל של בנ"ע!!! אתם מבינים בתנועתינו היו מדירכים שהשבט שלהם היה ע"ש מס' השנים של בנ" ע (50= יובל) אבל למה ללכת רחוק? רק לפני 4 שנים, שבט אלע"ד, מישהו יודע מה זה אומר? זה אומר ע"ד שנים (74) לבני עקיבא!! יש עדיין מדריכים בתנועה שהשם של השבט שלהם הוא ע"ש מס' השנים של בנ"ע!!! וזה רק מראה כמה אנו צריכים שמות חדשים!! לפחות רק לשבט החדש!~~~~~~~~~~~~~
(פנאט 2המשודרג בתשובה לשמעון (הירש))
הטענה שאנחנו צריכים להישאר עם השמות של בנ"ע בנויה על כך שהמטרה שלנו היא להפריד את החברה הישראלית(כפי שבאמת ראוי להיות..) ולכן חשוב שנישאר רלוונטיים.
אבל שכחנו את מה שדיברנו עליו כבר עשרות פעמים:
תנועת אריאל לא קיימת בשביל ההפרדה!!!
התנועה פועלת כי יש לנו אמירה הרבה יותר גדולה לאמר לעם ישראל.ועם ישראל זה לא רק בני עקיבא...
ובשביל שנוכל לאמר את האמירה הזו ונפנים אותה היטב אצלינו ואצל חניכינו,אנחנו צריכים לפעול בשני מישורים:
א:הדרכה-המדריכים צריכים לדבר עם החניכים על ערכי התנועה ושיחושו גאוות יחידה.
ב:אישיות לדוגמא-המדריכים צריכים לשדר בכל דרך את האמירה הזו!ואחת הדרכים החזקות להראות שאנחנו שונים היא פשוט לשנות את השמות.השם מבטא המון!
אין לנו שום דבר נגד בנ"ע,אבל בשביל שנוכל להשפיע עליהם,כפי שגם הם בעצמם רוצים,אנחנו צריכים קודם כל להשפיע על עצמינו...אחרי שנהיה בנויים בעצמינו וחדורים אידיאלים ומוטיבציה נוכל להתחיל להתחשב בבקשות שלהם.
וכמובן,שמעשים זה לא רק להחליף צבע ושם אלא גם להתנהג ולפעול לפי הערכים שלנו.
אסור לנו להסתפק בזה!!
אנחנו חייבים לחשוב על עוד דברים שיחדירו בנו ובחניכים את ערכי התנועה.ואז נוכל גם להשפיע על כל עם ישראל.
(אלעזר פולק)
שני דברים: א) מתי בדיוק בנ"ע התחשבו בצרכים שלנו???
ב) דיברתי עם חברים שלי וחלק רוצים שכן נשנה ולשאר ששאלתי לא אכפת... אז להציג זאת כאילו כל תנועת בני עקיבא החליטו שאסור לנו לשנות (עוד דבר שמראה כמה אנו צריכים לפעול בדרך שלנו ולא להגרר אחרי אנשים אחרים)
(ארעא יהודאי)
א. תראי, זה לא שאנחנו אומרים, בואו נעשה משהו, ואז חושבים... ומחליטים שמה שעושים עכשיו זה לשנות את השמות של השבטים / הצבע של החולצה / ההמנון וכו', אלא זה צורך, תנועת אריאל מרגישה כרגע תלויה בתנועה אחרת, זה מסיר את הייחודיות שלנו בתור תנועה איפה המילה שלנו בכל העסק הזה?... - זה משהו חיצוני, שאומר שאנחנו רוצים להיות גוף בפני עצמנו, משהו מיוחד, שמתחילים בעצם לבנות את התנועה...
ב. יש הרבה דברים כיפים בעולם, ולא כל דבר כיף הוא הנכון...אם היינו עושים הכל לפי מה שכיף, לוידעת איך העולם היה נראה... תארי לעצמך פגישה עם החברות עוד כמה שנים (כולן מבנ"ע כן?... כאילו, אם מותר להיות חברות של בנות מבנ"ע...
) ואז בא איזה אחד שהיה איתן בשבט ולך זה נורא מוזר שיש בן בשבט... זה גם גורם לך להרגיש תקועה לא?... או שסתם ככה באמצע החיים אנשים מסביב מתחילים לשיר "יד אחים..." ואת ממלמלת לך איכשהו "לעד חיה.." ושותקת כי פאדיחה... זה לא מפלג? אולי נתאחד וזהו?...
ואני לא חושבת שאנחנו רוצים לעשות אתזה כדי לעשות רעש ורושם על אף אחד, זה בשביל עצמנו, שנרגיש שאנחנו משהו משל עצמנו! ואת יכולה לשים 1000 מטבעות בכד.. אבל אם הוא שבור איפהשהוא הכל יפול.... בואי נבנה את ה"כד" שלא יהיה תלוי באחרים, ואח"כ נכניס לתוכו דברים...
(יוכי בתשובה למיכל 160)
תשובה לא') זה לא בא מתסמינים חיצוניים אלא ההתעוררות לשינוי השמות בא מתוך משהו פנימי שהוקם על גב שנים של הצטברות גאוות יחידה שבאה לידי ביטוי ברצון לשינוי השמות, אני זוכר שקראתי משהו בט"ש הראשון שקיבלתי (ט"ש החצי יובל) שההפרדה בתנועה זה לא משהו חיצוני אלא זו תביעה אלוקית לחיים של קדושה שבאה לידי ביטוי בין היתר ברצון להרדה- כך זה גם בשמות
תשובה לב') החלק הראשון שווה התייחסות ולפיכך אני אענה עליו- את רואה את זה בתור אחדות שזה יפה אך אני רואה את זה בתור איבוד היחודיות של התנועה שכל חלק בציבור הד"ל והחרד"ל צריך להבליט את היחודיות שלו ובנוגע לאחדות אני לא רואה את זה שיש לנו את אותם שמות כמו לבנ"ע תורם לאחדות ההפך בגלל שיש אותם שמות זה גורם לפילוג,,,,,,,,,,,,,,ויותר גרוע אם נלך לפי שיטתך מה שגורם לאחדות זה רק הדברים החיצוניים ולא משהו עמוק כמו עמ"י
בנוגע לחלק השני אני לא רואה שום סיבה שבעולם לענות אם את "מתה על בנ"ע" כלשונך את מוזמנת להצטרף לבנ"ע ולהשפיע מבפנים
תשובה לג') ברור שצריך לבדוק מה גורם לחוסר גאוות יחידה אבל צריך לראות אולי בדיוק זה מה שגורם לחוסר גאוות יחידה כמו ששינו את הצבע שזה גם לשיטתך לא היה אמור לקרות שהרי זה מהשגורם לאחדות (אם נשליך את שיטתך גם לעינין הצבע)
(פנאט 2המשודרג בתשובה למיכל160)
אני חושב שמה שעשיתם כאן, כל הבאלאגן הזה, הוא מוגזם. נכון שזו החלטה מפחידה, אך מייחסים לה חשיבות רבה מדי. נכון שצריך לעסוק במהות, ובתרומה לעם ישראל, ובעשייה ובעוד המון דברים (ובאמת - שם הוא מהות... אבל זה בפעם אחרת...). מה שצריך לעשות הוא דבר שהיה צריך להיעשות מזמן מאוד ומשום מה לא נעשה. אין כאן רצון מיוחד להתבדל או להתעסק בשטויות. אני אומר ובשיא הפשטות, בלי סיבוכים, ובאמת בכנות גמורה - אנחנו תנועה אחרת, פשוט אחרת, שונה, אז מגיעים לנו שמות משלנו! בצורה הכי פשוטה! זה הדבר הכי בסיסי! תנועה, סמל, דגל, המנון, שמות. אנחנו צריכים לתקן עוול שנעשה בשגגה, בלי לשים לב, כדי להשלים את המסגרת של התנועה. זה הכל! לא צריך לעשות מזה פיל! זה אולי חתול...
השאלה היא לא "למה כן" אלא "למה לא"! אנחנו פשוט אחרים. ולא מתוך הבדלות, התנשאות, רצון למאוס וכדומה. להפך. מתוך כבוד עצום והערכה ענקית והבנה בצורך הקיומי של בנ"ע, ומתוך הבנה שאנו לא תמיד פועלים במקביל עם דגשים על אותם נושאים, ויש לנו מקום, אז אנחנו צריכים שמות. שם חדש מבטא חודש ארגון מלא עשייה בנושא מסויים שישפיע על כל שנת הפעילות הבאה ומושפע מהשנה שחלפה על עם ישראל ועל כולנו מנקודת המבט של התנועה, שם שיחקק ואותו ישאו חניכי התנועה, ובנושאם אותו יזכירו לכולנו מה היתה שנת תשסו-תשסז בשביל התנועה בה הם גדלו. אז אין לנו זכות לבחור זאת בעצמנו? באמת, האמינו לי, אני שואל בשיא הפשטות והכנות...
ומי שטוען שזה יבדיל ויגרום לפירוד ולקרע ענק... נו, באמת. תחשבו עוד רגע לאחר נשימה ותראו שהמבדיל ביננו כבר קיים, והמחבר קיים אף הוא, ולא זה מה שישנה לכאן או לכאן. תחשבו עוד פעם.
אני יודע, זה בכל זאת קשה. קשה לנו, לכולנו להתרגל למחשבה ש"מה? יקראו לי שם אחר ואף אחד לא ידע, ויהיה פדיחות וזה...". נכון, זה מעשה שדורש אומץ ופתיחות מחשבתית, אבל הוא בסיסי ביותר. זו פשוט חובה שלנו לתקן את זה ולגמור. לעבור הלאה לדברים חשובים יותר. לא נזניח את הנושא ברשלנות בגלל שיש דברים חשובים יותר לעבוד עליהם...
ואם יורשה לי לתקן טעות חוזרת ומצערת: הנושא נדון מקום התנועה ועד היום פעמיים בלבד!!!
(אליסף נכטילר)