התארגנות להתנגדות לשינוי שמות השבטיםשמעון

חבר'ה- התנועה זקוקה לכם! כל מי שמתנגד לשינוי השמות- תתחילו לשכנע, תביאו את החבר'ה! יש יותר מדאי עקשנים בצד השני שאחרי שלוש(!) פעמים הם לא מבינים שכבר נמאס לנו מזה...

כאן, בשירשור זה, יש מקום לכל מתנגדי שינוי השמות להביע את עצמם- למה זה לא טוב לתנועה ולעם ישראל. אני אתחיל-

לכל מי שלא יודע, לתנועה שלנו יש השפעה גדולה על הוויכוח הכללי בקרב חובשי הכיפות הסרוגות למינם בעניין הפרדת הנוער. תנועה שמראה שאצלנו הכל עובד-  מתוך טהרה. בשביל להישאר "רלוונטיים" בוויכוח הזה, עלינו להשאר כמו שאנחנו היינו תמיד- תנועה נפרדת מבנ"ע, אם גאווה תנועתית ואידיאלים, אך במקביל- להשאר דומים מבחינה ארגונית לבנ"ע. לעניות דעתי, תנועת עזרא לא נמצאת בכלל בתוך הוויכוח הזה וכולם מזלזלים בה כי היא עוף מוזר- אידיאלים מוזרים , אירגון "אחר", שמות אחרים וכו'- כך שתמיד ניתן לטעון- אולי עזרא זה נפרד, אבל כי אצלם זה כך וכך...

אבל בהתמודדות מולנו אין להם תרוצים- תנועה אידיאליסטית, דומה מבחינות רבות לבנ"ע, ובע"ה מצליחה (פחות או יותר) להפעיל את הנוער לא פחות טוב! ומכאן למסקנה- אנא, אל תהפכו גם אותנו ל"עוף מוזר" בגלל תאוות ההתבדלות שלכם. מספיק שניפרדנו מבנ"ע, לא צריך להפרד גם מעם ישראל...

כששני חבר'ה נפגשים ושואלים- "באיזה שבט אתה?" ואחד עונה-עוז, אבל באריאל, מייד מתחילה שיחה על אידיאלים. אבל עם הוא עונה "גרעין צופים או משהו כזה- השיחה מייד עוברת הלאה. מניסיון.

וסיפור לסיום- בקיץ הייתי במחנה סיירים של בנ"ע ודיברתי עם העדה הנפרדת של הבנים ואחד המדריכים שם אמר לי שמזל שיש את אריאל, הם נותנים לבנ"ע לאן לשאוף (ואחר כך הוא בקש ממני להביא לו חולצת תנועה תכלת שלנו, לקטע. חבל ששינינו את צבע החולצות, אבל מהוויכוח הזה כבר עייפתי). חבר'ה פעילים מאד בבנ"ע אמרו לי לבקש ממכם לא לשנות- כי זה סתם חבל...

חבר'ה- באמת יש דברים שהרבה יותר חשוב להשקיע בהם חוץ משמות שבטים וצבע חולצה והמנון (דברים ששונו כבר במליאה). מה שבאמת מדאיג אותי זה שכשתצליחו לשנות את השמות, תזכרו לשנות גם את הסמל... 

רק הערהמשה
תנועת נוער של 12K חניכים היא לא "עוף מוזר". נכון שהיא לא פעילה בכל מקום אבל הבוגרים שלה לא במספרים כאלה קטנים שאפשר לטעון שהם עופות מוזרים.
זה לא קשור למספרים, בלי להעליב...שמעון
למה לא לשנות?yoel_s4

כשאומרים "אני בנצח" ישר חושבים על בני עקיבא, ואף אחד <כמעט> לא טורח להגיד "באריאל".

לפי דעתי לפחות את השמות של השבט החדש צריך שיהיה לאריאל יחוד... לא לשנות שמות ישנים, אבל מהשנה שיהיה שמות מקורים, ולשא ניקח מבני עקיבא.

בקשר לשמות חדשים לחב"א לא ממש אכפת לי...

יואל, ניצנצח מא"ד כבוד!

לא לשינוי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!אנונימי (פותח)

אני ממש לא חושבת שצריך לשנות את השמות, אין מה להתכחש לעובדה שיצאנו מתוך בני עקיבא.והמטרה לא היתה כדי שתווצר עוד תנועת נוער קטנה ולא לשם פיצול כוחות, וגם האידיאלים והעקרונות שלנו לא כ"כ שוניםץ. כיום בני עקיבא ב"ה עולים בעשייה  מבחינה תורנית וממש הגיוני שעוד כמה שנים מבחינת עקרונות ואידיאלים נוכל להיות מעין שלוחה של בני עקיבא,כיוון שיתישרו להם באופן טיבעי העקרונות. ולכן אני ממש לא רואה צורך ליצור עוד קווים מפרידים ביננו לבני עקיבא.

ווואי שמעוןפנאט 2המשודרג

דעתכם (המוזרה) ידועה

אני עכשיו הולך ברוגע להפריח את כל טענותיכם

א) בניגוד למה ששמעון אמר איננו רוצים כלל תנועה שדומה לבנ"ע למען השם, אנו תנועה שלא קשורה לבנ"ע אם אתה תוהה על השמות, אז תתהה למה שינו את הצבע שזה לדידך (שמעון) גם לא היה אמור להתבצע ובקשר לזה שתנועת אריאל דומה לבנע מבחינת הארגון של חב"א\חב"ב זה פשוט יותר נוח ובניגוד לשמות זה לא פוגע באידיאלים של התנועה (כידוע השמות של בנ"ע תואמים את האידיאל של תורה ועבודה, לדוג': נבטים, ניצנים-(עבודה האדמה), מעלות (תורה-מעלות ה'), מעפילים (עבודה- העליה לארץ), הרוא"ה (תורה- הראי"ה) אבל אנחנו כתנועה עם אידיאלים שונים שאיננו רואים את עצמנו לא כחלק ולא כשלוחה ולא כתנועת בת של בנ"ע, אני לא מבין למה עלינו להשאר דומים כאשר היא להשפיע לטובה על עמ"י בדרך שלנו ולא בדרך של בנ"ע שכן בנ"ע באמת מחזקת ומשפיעה לטובה על עמ"י בדרך שלה אך תנועת אריאל גם כדי להגביר את הגאוות יחידה בתוך התנועה וגם כדי שנשפיע על עמ"י אנו צריכים להיות נפרדים לגמרי מבנ"ע והשמות זה לא דבר שולי כמו שכתבת אלא זה דבר עיקרי בהגברת הגאוות יחידה(שזה גם לדעת שמעון דבר חשוב ושינוי השמות זה דבר בלתי נפרד מהגאוות יחידה של התנועה)

ב) אני לא רואה שום סיבה שתנועתינו ותנועת בנ"ע צריכות להתאחד מתי שהוא שהרי לכל אחד יש את הדרך שלו בעבודת השם ובקירוב לבבות בנ"ע עושים זאת בדרך שלהם ואנו עושים זאת בדרך שלנו (עיין במה שערכתי בויקיפדיא בערך "תנועת אריאל")

ג) אני לא רואה שום סיבה למה לרדת על תנועה אחרת (עזרא) ולהגיד שהם "עוף מוזר" בינתיים "עזרא" הם גם ברמה המספרית וגם ברמת הקירוב לבבות יותר מאיתנו ולכן אני רואה זאת בחומרא שמתחילים לרדת על תנועה אחרת שקיימת בהרבה יותר זמן מאיתנו!

ד) למה עלינו להתחשב במה שבנ"ע מבקשים מאיתנו ("אל תשנו את השמות") הם התחשבו בצרכינו שאנו יכולים כתנועה אחרת לגמרי להיות נדיבים ולוותר על האידיאלים שלנו

ה) שמעון- ברגע הנתון הזה אתה ועוזיה נחשבים מיעוט בתנועה אז לנסות ולהציג זאת כאילו אתם רוב שבאמת משפיע בדעותיו על התנועה, בעיני זה נראה כנסיון השתלטות חסר סיכוי על תנועת אריאל,

ו) למה שאמרת בנוגע לזה שננסה לשנות את הסמל... לא שמעתי שטות גדולה מזו הסמל שלנו (ספר תורה ספרדי פתוח שבתוכו יש דגל וא"י אין דבר קדוש מזה) מסמל בדיוק את האידיאלים של תנועת אריאל (שומרים על כל בלי לחפף (ספר תורה ולא רק לוחות הברית= רק הדברים החשובים))

מצטער שזה ארוך בצ"ל  אריאל

ז)פנאט 2המשודרג
דבר אחרון כידוע תנועת אריאל הוקמה ע"י אנשים משבט "אריאל" של בנ"ע (לאחר שהם מאסו בבנ"ע) והשבט שהיה אחרי שבט אריאל זה שבט היובל.... עכשיו תגידו לי היובל למי? תשובה: היובל של בנ"ע!!! אתם מבינים בתנועתינו היו מדירכים שהשבט שלהם היה ע"ש מס' השנים של בנ" ע (50= יובל) אבל למה ללכת רחוק? רק לפני 4 שנים, שבט אלע"ד, מישהו יודע מה זה אומר? זה אומר ע"ד שנים (74) לבני עקיבא!! יש עדיין מדריכים בתנועה שהשם של השבט שלהם הוא ע"ש מס' השנים של בנ"ע!!! וזה רק מראה כמה אנו צריכים שמות חדשים!! לפחות רק לשבט החדש!~~~~~~~~~~~~~ 
ורק בשביל להביע תמיכה,שומרוני

אני אכתוב כאן את דעתי.

אני פשוט מסכים עם כל מילה ומילה של שמעון.

הבחור צודק!

משו חשוב!אלעזר20

הטענה שאנחנו צריכים להישאר עם השמות של בנ"ע בנויה על כך שהמטרה שלנו היא להפריד את החברה הישראלית(כפי שבאמת ראוי להיות..) ולכן חשוב שנישאר רלוונטיים.

אבל שכחנו את מה שדיברנו עליו כבר עשרות פעמים:

תנועת אריאל לא קיימת בשביל ההפרדה!!!

התנועה פועלת כי יש לנו אמירה הרבה יותר גדולה לאמר לעם ישראל.ועם ישראל זה לא רק בני עקיבא...

ובשביל שנוכל לאמר את האמירה הזו ונפנים אותה היטב אצלינו ואצל חניכינו,אנחנו צריכים לפעול בשני מישורים:

א:הדרכה-המדריכים צריכים לדבר עם החניכים על ערכי התנועה ושיחושו גאוות יחידה.

ב:אישיות לדוגמא-המדריכים צריכים לשדר בכל דרך את האמירה הזו!ואחת הדרכים החזקות להראות שאנחנו שונים היא פשוט לשנות את השמות.השם מבטא המון!

אין לנו שום דבר נגד בנ"ע,אבל בשביל שנוכל להשפיע עליהם,כפי שגם הם בעצמם רוצים,אנחנו צריכים קודם כל להשפיע על עצמינו...אחרי שנהיה בנויים בעצמינו וחדורים אידיאלים ומוטיבציה נוכל להתחיל להתחשב בבקשות שלהם.

וכמובן,שמעשים זה לא רק להחליף צבע ושם אלא גם להתנהג ולפעול לפי הערכים שלנו.

אסור לנו להסתפק בזה!!

אנחנו חייבים לחשוב על עוד דברים שיחדירו בנו ובחניכים את ערכי התנועה.ואז נוכל גם להשפיע על כל עם ישראל.

בציפייה לבניין אריאל

צריך לשנות רקאפוש

בס"ד

את שמות השבטים הגדולים (מהרוא"ה ומעלה...לתת שמות שלנו..)

הדיוןאלעזר20

עכשיו הוא בכל מקרה רק על שמות השבט החדש מכאן ולהבא.

אם מישו(ואני מתאר לעצמי שיש הרבה כאלה..)רוצה לשנות את שמות שאר השבטים,שיגיש הצעה לדיון למליאה הבאה.

מה האמירה מבחינתך שהיא כ"כ גדולה???אנונימי (פותח)
אתאלעזר20

נכנסת לדיון ארוך שכבר נשברו עליו מקלדות רבות.

התנועה שלנו דוגלת בהפרדה לא (רק)בגלל החשיבות של ההפרדה אלא בעיקר כחלק מאידאל עצום וחשוב שאומר:

"תורת חיים בעוז"

זה אומר שאנחנו רוצים לחיות את התורה בשלימות בכל תחומי החיים.זה כולל את הקשר שבין הבנים לבנות אבל זה כולל את כל היחס שלנו לכל החיים בארץ...

ואין כאן המקום להאריך.אם את רוצה להעמיק בזה,תעייני בשרשורים קודמים שעסקו בזה.אני לא זוכר באיזה עסקו אבל כל השרשורים שדיברו על זה,יש להם אש בצד..

.מיכל160

זה לא יגמר אם לא נתבגר!!!!!!!!!!!

חרשנו את ההצעות הילדותיות האלו, נגמלנו מהחיתולים,התחחלנו להתבגר!!!

הגיע הזמן לעשות משהו יותר מהותי משמות השבטים!!!

אם נמשיך ככה לאן נגיע???? לשנות את צבע הגרביים,או להחליף את שרוכה של החולצתנועה??.???

לפחות ממליאות אלה יוצא משו.... מגניב שמצאנו במה להתגאות ואיך לעלות את הגאווה....

דווקא זה אמור לגרום לנו להתבייש שזה מה שמעסיק אותנו, במצב של עמ"י כשניצני הגאולה עומדים מול עניינו...

וחוץ מזה- אני מסכימה  בכל מילה עם שמעון.

בברכת התבגרות מהירה- במהרה בימנו, ולפני המליאה, בע"ה!!!!! 

ועוד משהו-עד שכל הנוער מגיע-מיכל160
 זה מה שמצאנו לדון עליו??????????????????????
אז ככה....יוכי
דבראשון, אני לא חושבת שהדיונים האלו מיותרים לחלוטין, אוק' אולי המינון שלהם קצת (הרבה) מדאי גבוה.... אבל בכ"ז... אנחנו רוצים לבנות את התנועה.... וזה חלק מהמרכיבים שלה (יש כאלו שחושבים שזה עד כדי כך מהותי...)
וחוצ'מזה... גם כשמנסים לדון בדברים חשובים ובוערים ברומו של עולם לא יוצא מזה כלום, כמו שאת יודעת... (ע"ע מליאה שעברה...) אז מה עדיף?....

ואם כבר אז דעתי בנושא- נחמד מאד שרוצים לשנות את שמות השבטים, אבל להעלות אתזה למליאה פעם רביעית (איזה מספר זה כבר?...) זה כבר מוגזם... צריך להשלים עם המציאות ואולי לחכות עוד כמה שנים עד השינוי....

בצ"ל אריאל.
אי אפשר לחכות כמה שנים עד לשינויפנאט 2המשודרג
עבר עריכה על ידי יוכי בתאריך י"א תשרי תשס"ז 16:19

כמו ששמעתי ממקורות יודעי דבר יש מישהו בתנועה שמתכוון לבצע "מחטף"- מה פירוש? פירוש הוא שאי יהיה אפשר להצביע על דברים חשובים כמו שינוי שמות אלא פעם ב... ודבר זה כבר ירד מסדר היום והוא רוצה שנשכח מזה שכן לדידו שינוי השמות זה לא חשוב...

נ.ב די נמאס לי ששואלים אותי באיזה שבט אני ואני עונה "אחיה" ישר קוראים לי גנב 

העם מצביע נגד(:אנונימי (פותח)

דייייייייייייי!!!!

כבר 3 פעמים הוחלט שלא, נראלי שאמרנו את דברינו מספיק פעמים לא חדל?????????????????

זעזוע עמוק!!אנונימי (פותח)

פעם ראשונה שאני בפורום...

אני לא מבין מזה השטויות האלו?????

מה זה משנה מה השמות??? העיקר התוכן!!!!

נראה לי שמספיק 3 מליאות כדי להבין מה הנוער חושב....

הגיע הזמן לעסוק בדברים מהותיים!!!!

בצפיה לבניין אריאל!!!

חג סוכות שמח!!!!!

ונראהע לי שבנושא הזה שמעון צודק!!!!

לא ניתן לזה לקרות!!!!!!!!!אנונימי (פותח)

הפעם כולם מגיעים

כדי שלא ישנו את שמות השבטים!!!!

וכמובן מצביעים נגד!!!

בנוגע לטענה שבנ"ע לא רוצים שנשנה את השמותאנונימי (פותח)

שני דברים: א) מתי בדיוק בנ"ע התחשבו בצרכים שלנו???

ב) דיברתי עם חברים שלי וחלק רוצים שכן נשנה ולשאר ששאלתי לא אכפת... אז להציג זאת כאילו כל תנועת בני עקיבא החליטו שאסור לנו לשנות (עוד דבר שמראה כמה אנו צריכים לפעול בדרך שלנו ולא להגרר אחרי אנשים אחרים) זה מראה כמה שמעון מחרטט

אל תשנו את השמות!!!!אנונימי (פותח)

אני מבנ"ע ואני חושב שאתם לא צריכים לשנות את השמות לא מהסיבה שכותב השירשור (שמעון??) הביא שאתם מחזקים אותנו

אלא בגלל ש---חבל על המאמץ הרי בכל מקרה אתם תנועה חסרת אידיאולוגיה שמה שמעניין

איזה כיף שנקטעה לך ההודעה באמצע....שומרוני

כך נמנע ממך לקטרג עוד קצת על עם ישראל.

אנא, חסוך מאיתנו את הטחותיך חסרות השחר, המטילות דופי ביהודים יקרים.

עוזיה.

(המשך) שעוד כמה שניםאנונימי (פותח)

במילא אתם תתחברו לבנ"ע שהרי אין לכם לא רגליים ולא ידים לעזור לעמ"י 

ולעוזיה זה ברור שאין לכם כלום שהוא שלכם בלבד שאתם יכולים להתגאות בו אפילו שמות אין לכם שלכם כלום אז למה להתאמץ לשנות  כאשר במילא אתם תתחברו לבנ"ע עו שלוש- ארבע שנים

מסקנה : לתנועה שלכם (אריאל??) אין עתיד בכלל!!!

בא לי לבכות...שומרוני

כל כך הרבה הוצאת שם רע, כל כך הרבה קטרוג - מספיק ודי.

על אותה הדרך, גם לך אין אידאולוגיה. כי אתה העתקת ממשה רבינו.

בנת?

אין בעיה אם אני טועה אז תוכיח לי!!!אנונימי (פותח)

תוכיח לי שיש לכם אידיאולוגיה (אין לכם הרי מה ההבדל? בינכם לביננו?)

תוכיח לי שיש לכם גאווה בתנועה שלכם (ואין לכם כי בכנסים של תנועות הנוער, היחידים ששרים את ההמנון שלכם זה אנחנו)

תוכיח לי שיש לכם יחודיות (ואין לכם בגלל שמות השבטים שגנבתם מאיתנו כמו שאתם גונבים מאיתנו סניפים וכו')

מה הקשר למשה רבינו?

מה הולך פה?שומרוני

תוכיח לי שיש לכם אידיאולוגיה (אין לכם הרי מה ההבדל? בינכם לביננו?)
א. אנחנו באותה אידאולוגיה. "השילוש הקדוש.." אני לפחות מקווה שבנ"ע מאמינים באידואולוגיה הזאת.
שלושת תנועות הנוער הדתיתיות מחזיקות באותן אידאולוגיות פלוס מינוס, והמחלוקת היא בדרך היישום או ההתנהלות של התנועה.
באותה מידה אני יכול לדרוש מבני עקיבא להצטרף לעזרא, כיוון שעזרא היו קודם.
אבל לא! בני עקיבא ועזרא מתנהלים באופן שונה, וכך גם תנועת אריאל.

ייחודה של כל תנועה בא לידי ביטוי בדרך התנהלותה ושכבות האוכלוסיה אליהן היא פונה.

זה שאתה לא שומע את ההמנון נובע משתי סיבות עיקריות:
א. בד"כ אנחנו לא נמצאים בכנסים מסוג זה.
ב. אם אנחנו נמצאים, אנחנו במיעוט לעומת בנ"ע, כך שקולנו לא נשמע...

ג. גם אני טוען שחסרה גאוות יחידה בתנועת אריאל. אבל לא פותחים או סוגרים תנועה בגלל גאוות יחידה.

בצ"ל אריאל!

עוזיה.

עוזיה היקראלעזר20

יש אנשים שאין צורך להגיב לדברי הבלע והשטות שלהם!

תתעלם ממנו.הוא בכלל לא שווה יחס.חבל על האנרגיה שאתה מבזבז עליו..

יומטוב לכולם

אלעזריוכי
העובדה שאדם אומר דברים כאלו היא כואבת וכן מצריכה התיחסות. להתעלם לגמרי זה השלמה עם הדברים....
אםאלעזר20

הוא היה אדם רציני שאמר את הדברים ברצינות,אז אני ממש מסכים איתך!

אבל הוא אמר את הדברים בשביל סיבה אחת ויחידה-שנתעצבן!

ולכן אין סיבה להתייחס לדבריו,לדעתי

אלעזר,מיכל160

זה היה מעליב ופעור גם יחד!!!

גם אם זה נאמר כדי לעצבן זאת לא צורה!!!

אולי זה נאמר ברצינות וזה לא היה נשמע כך????

קיצר, תדונו לכף זכות.

אםאלעזר20

זה העליב מישו אז אני מבקש את סליחתו!!

אבל להגיד שהוא כתב אתזה ברצינות זה בערך כמו לאמר ששרון התכוון באמת לטובת המדינה כשעשה את הגירוש.ואני מתכוון בשיא הרצינות!!

הדבר היחיד שהוא עשה זה לזלזל.ולכן אני לא רואה צורך בכלל להתייחס לדבריו.

ומצד שני אני גם לא רואה צורך להרחיב בזה את הדיון.אני חושב ככה,ואני מרשה לך לחשוב אחרת.

הבהרה:אלעזר20
דברי היו כלפי המשמיץ מבני עקיבא ולא חס וחלילא כלפי שמעון הירש שאני ממש מעריך אותו ואת פעלו למען התנועה(לרות שהוא נגד..)ואת פעלו למען עם ישראל(למרות שהוא ממלכתי
האמת הוא צודקפנאט 2המשודרג
אנחנו לא מצליחים לשמור על פעילות חב"ב קבועה וגם אנחנו נמשכים יותר מדאי אחרי מוסדות אחרים (ע"ע "קטיף בקבוצת שנלר" שהיה אמור להתבצע ע"י החב"ב ולבסוף התבטל (לא באשמתינו אבל עדיין...)) וגם בנושא השמות יש כאלו שרואעם אותנו כתנועת בת של בני עקיבא בגלל הסיבה הזו (לא שאני מסכים איתם.. אבל אני מבין מאיפה זה בא לו )
וחוצמזהאלעזר20

שכל הדיון הזה לא קשור בכלל לשרשור הזה.

בואו נחזור חזרה לדיון האמיתי..

לכל המתנגדים:

אני עדיין מחפש ולא מצאתי מישו שיענה תשובה רצינית לי ולפנאט?!

האם זה אומר שנכנעתם?

לא נכנענו.שומרוני

פשוט חשבתי שמיצינו.

אני לא קונה את הטענה שהבאת, שמטרתינו היא להפריד את החברה.

מטרתינו היא לתרום לעם ישראל. נקודה.

אני חושב שככל שנצליח לשמור על עצמנו כמשהו אחיד - גם בנ"ע וגם אריאל - כן ייטב. חבל לי מאד שעזרא סרבו להצעה להצטרף לשמות של שתי התנועות האחרות - תנועתנו והשכנים.

נראלי בזה מיציתי את דעתי.

אם כל כך רוצים גאוות יחידה - יש עוד דרכים למצוא אותה.

לאאאאאאא!!!!!מיכל160

טוב,לי יש בעיקר שלושה דברים מרכזיים:

א. כדי לא להראות לכל העולם שכשאריאל עושים משו זה בא בתסמינים חיצוניים....וזה מבייש אותי מאוד!!!

ב. זה באמת כיף ששמות השבטים זה משו מאחד כזה של כל שכבת גיל מסויימת, וכשאני שומעת את אבי מורי מדבר עם אנשים אז כל שיחת הכרות נפתחת בשאלה הידוע- איזה שבט אתה??אם נשנה זה יאבד את כל האחדות הזאת וחבל.צריך אחדות בציבור הדתי- כוחות הרשע מנסים לרסק את הציבור הדתי קליל וזה עלול לתת זרת לזה... אני מתה על בנ"ע ומעט דברים מפריעים לי אך ממש כיף לי לשאת את השמות שלהם שיש להם משמעות יפה, גם אם מסתכלים מהזוית המתאימה לנו...

ג.במקום להכנס לעובי הקורה ולחדור לבעיה האמיתית שגורמת לחוסר גאוות יחידה אנו מחפשים רק האת המסביב כל הזמן.

לסיכום- לדעתי, כרגע אנו מחפשים " הו אה" לעשות כדי לרומם את עצמנו, אבל סליחה על הבוטות זה מה שנקרא- "איסתרא בלגינא קיש קיש קריא"..(פירוש- כלי שיש בו רק מטבע אחד עושה המון רעש (לעומת כלי דחוס במטבעות שלא מרבה להרעיש...)והנימשל- טיפש המרבה להתרבב...))

בצפייה לבניין אריאל!!!!

יפה.שומרוני

ואני כבר נבהלתי שרק צעירים כמוני מתנגדים לשינוי, ושמעון הוא היחיד הרציני שמתנגד.

זו שאלה מעניינת האם זהו שיקול, הקטע של שכבות הגיל הזהות. לדעתי כן...

והטיעון שהבאת על כך שאנחנו עוסקים בדברים חיצוניים - מעניין ושווה ויכוח. כלומר - התווכחנו עליו גם לפני שנה. אבל טוב להעלות אותו שוב.

סופסוףאלעזר20

שומעים קצת את קולכם..

עוד מעט יבואו התגובות(-:

*תבואנה.שומרוני

בשמחה.

אגב, נניח תיאורטית שההצעה נופלת. היא תעלה שוב עוד שנה?

זה יהיה משעשע...

אממממממממיוכי

א. תראי, זה לא שאנחנו אומרים, בואו נעשה משהו, ואז חושבים... ומחליטים שמה שעושים עכשיו זה לשנות את השמות של השבטים / הצבע של החולצה / ההמנון וכו', אלא זה צורך, תנועת אריאל מרגישה כרגע תלויה בתנועה אחרת, זה מסיר את הייחודיות שלנו בתור תנועה איפה המילה שלנו בכל העסק הזה?... - זה משהו חיצוני, שאומר שאנחנו רוצים להיות גוף בפני עצמנו, משהו מיוחד, שמתחילים בעצם לבנות את התנועה...

ב. יש הרבה דברים כיפים בעולם, ולא כל דבר כיף הוא הנכון...אם היינו עושים הכל לפי מה שכיף, לוידעת איך העולם היה נראה... תארי לעצמך פגישה עם החברות עוד כמה שנים (כולן מבנ"ע כן?... כאילו, אם מותר להיות חברות של בנות מבנ"ע... ) ואז בא איזה אחד שהיה איתן בשבט ולך זה נורא מוזר שיש בן בשבט... זה גם גורם לך להרגיש תקועה לא?... או שסתם ככה באמצע החיים אנשים מסביב מתחילים לשיר "יד אחים..."  ואת ממלמלת לך איכשהו "לעד חיה.." ושותקת כי פאדיחה... זה לא מפלג? אולי נתאחד וזהו?...

ואני לא חושבת שאנחנו רוצים לעשות אתזה כדי לעשות רעש ורושם על אף אחד, זה בשביל עצמנו, שנרגיש שאנחנו משהו משל עצמנו! ואת יכולה לשים 1000 מטבעות בכד.. אבל אם הוא שבור איפהשהוא הכל יפול.... בואי נבנה את ה"כד" שלא יהיה תלוי באחרים, ואח"כ נכניס לתוכו דברים...
_________________________________________________________________________________________

אגב, אני עדיין לא ממש סגורה על עצמי, אבל אני חושבת שאם אלו הסיבות לא לשנות..... אז זה לא מספיק מוצדק......

"על ראשון ראשון"פנאט 2המשודרג

תשובה לא') זה לא בא מתסמינים חיצוניים אלא ההתעוררות לשינוי השמות בא מתוך משהו פנימי שהוקם על גב שנים של הצטברות גאוות יחידה שבאה לידי ביטוי ברצון לשינוי השמות, אני זוכר שקראתי משהו בט"ש הראשון שקיבלתי (ט"ש החצי יובל) שההפרדה בתנועה זה לא משהו חיצוני אלא זו תביעה אלוקית לחיים של קדושה שבאה לידי ביטוי בין היתר ברצון להרדה- כך זה גם בשמות

תשובה לב') החלק הראשון שווה התייחסות ולפיכך אני אענה עליו- את רואה את זה בתור אחדות שזה יפה אך אני רואה את זה בתור איבוד היחודיות של התנועה שכל חלק בציבור הד"ל והחרד"ל צריך להבליט את היחודיות שלו ובנוגע לאחדות אני לא רואה את זה שיש לנו את אותם שמות כמו לבנ"ע תורם לאחדות ההפך בגלל שיש אותם שמות זה גורם לפילוג,,,,,,,,,,,,,,ויותר גרוע אם נלך לפי שיטתך מה שגורם לאחדות זה רק הדברים החיצוניים ולא משהו עמוק כמו עמ"י

בנוגע לחלק השני אני לא רואה שום סיבה שבעולם לענות אם את "מתה על בנ"ע" כלשונך את מוזמנת להצטרף לבנ"ע ולהשפיע מבפנים (זה דבר שיש אנשים שמתנגדים לשינוי השמות ואף פעם לא הייתי חולם להגיד להם דבר כזה מפאת רמת החדג'ומטיות הגבוהה שבדמם) אם בא לך לשאת את השמות של בנ"ע ורק מעט מפריע לך אז אולי רק אולי המקום שלך הוא בבנ"ע(לא כדי לפגוע בך או להגיד שאין לך גאוות יחידה ח"ו, או משהו פשוט ככה זה נשמע)

תשובה לג') ברור שצריך לבדוק מה גורם לחוסר גאוות יחידה אבל צריך לראות אולי בדיוק זה מה שגורם לחוסר גאוות יחידה כמו ששינו את הצבע שזה גם לשיטתך לא היה אמור לקרות שהרי זה מהשגורם לאחדות (אם נשליך את שיטתך גם לעינין הצבע)

לסיכום:

לסיכום: יוכי ענתה על זה מצויןפנאט 2המשודרג
יאללה!!!!מיכל160
די לחשוב שאני רוצה להיות בבנ"ע. תסמוך עלי שאם רק הייתי רוצה הייתי לוקחת את הרגליים שלי לבנ"ע (בנ"ע זה הרבה יותר נגיש אצלי ואריאל זה 40 דק' מהבית)אם כנראה בחרתי להגעי לשם, סמוך עלי שחשבתי על העניין, ודי להוציא לי דברים מהפה..
אם זה מה שמצאת לענות רק על הקטע הזה אז אני מביןפנאט 2המשודרג

שלשאר מה שעניתי ופרקתי את קושיותיך אין לך תשובות....

ובכל זאת אני אענה על מה שאמרת מכירה את המושג "גירסא דינקותא"? אותו דבר.. כמה דברים אנחנו עושים בגלל הרגילות . אואאו

אם יש לך תשובות לשאר הדברים שכתבתי אז בכבוד תעני

אני פשוט חושבת-מיכל160

שבחיים לא נגיע לעמק השווה....

ונמאס לי שכל שניה אתה מציע לי לעבור לבנ"ע!!!

בכל אופן אני אמשיך להגיד את דברי...

יש איחדות ויש יחודיות

אחדות- בקלות יכולה להתבצע גם בדברים שכאלה.

יחודיות- זה עניין ההפרדה שחזק באריאל ועניין ה"שוס להיות דוס" שאצלנו בסניף מרגישים ממש בגדול את היחודיות שבזה..

אתם מתווכחים על ריק...שומרוני

כי הפנאט אמר את שלו, ומיכל אמרה את שלה.

אין עוד טיעונים. זהו, נגמר.

את כל הטיעונים האפשריים בעד הביאו דניאל, אלעזר ויוכי, ואת כל טיעוני הנגד הביאו מיכל, שמעון ועבדכם.

אז עכשיו המלחמה היא למי יש כושר שכנוע יותר טוב...

אז אני מכריז בזאת על פרוייקט.

דניאל - אתה לוקח את טיעוני הבעד, מתמצת אותם באופן ברור ושולח לי. אם אתה רוצה - אני אשמח לעזור לך.

מיכל - את לוקחת את טיעוני הנגד, מתמצתת באופן ברור ובהיר ושולחת לי - אני מוכן לעזור גם לך (כמה אדיב מצידי...(-: ).

בסיכומו של דבר אני אערוך שתי רשימות זו מול זו, ואחלק לחברים בתחילת המליאה.
סיכמנו?

מגניב!!!אלעזר20

אני חשבתי בדיוק על אותו רעיון(-:

אבל אם כבר הצעת את זה אז תעשה אתזה אתה ולא אני..(-;

יישר כח!

שפנפן...שומרוני

אני ואליעד היינו אמורים לעשות את זה בשנה שעברה, אבל זה לא יצא לפועל, כי הוחלט שאנשים אחרים יכתבו והם לא עשו זאת מקוצר זמן.

בהצלחה!

לאנשים פה יש שכל!!מיכל160

סבבה, ותודה רבה על ה-job !!!

יוזמה ברוכה מאוד, השתדל להשתמש במיטב כוח השיכנוע שלי....

למי שיש מה להוסיף אז שיוסיף (אפשר גם במסר אישי) כדי שיהיה כמה שיותר דברים...

מה דעתכםאלעזר20

לעשות משהו הרבה יותר רציני?

במשום שכל אחד יערוך את הצד שלו,אני בעד שכל אחד יערוך מישו מהאלה שהוא מתווכח איתם.נגיד אני את שמעון עוזיה את פנאט ויוכי את מיכל(וכן להיפך).ככה גם כל אחד יצטרך לחשוב ברצינות על מה שהשני אומר והתגובות לא יהיו סתם מהמותן...

יוכי לא סגורה על עצמהמיכל160

אז יהיה לי קשה לסכם מישהו שמתלבט למרות שזה יכול להיות אטרקטיבי(:

חח.. כבר עשיתי את זה.שומרוני
לפני שנה, רק שאני לא מוצא את הקובץ.
אבלאלעזר20

צריך בשביל זה אישור של כולם..

ושמעון מבלה לו אי שם בצפון הרחוק(אחרי שאת כל זמן אלול הוא בילה בדרום הרחוק עוד יותר

אבל לא 'כפתלי לסכם את מה שהוא אמר ומכסימום הוא לא יאהב את הרעיון..

לי לא מפריע בכלל-מיכל160
רק שיוחלט בברור בסופו של דבר מה עושים, כדי שאני אדע אם למסכם את דעתי או לא....
נראה ליאלעזר20

שנחכה עם זה למחר שכולם(חוץ משמעון,כמובן,)יהיו ואז נחליט..

חוצמזה שאני עוד לא החלטתי אם סיימתי לכתוב את דעתי.

אז לחכות בסבלנות

בשבילי זאת בעיהפנאט 2המשודרג
כי אני לא יודע לסכם אז-- אלעזר אתה יכול לסכם בשבילי ממש חשוב (ובמיוחד לסכם את הדברים שאליסף הביא את הציטוט של אמנון שפירא ואת שאר דבריו הנכונים לאין ערוך (להביא במלואם))
אם יורשה ליאנונימי (פותח)

2 התנצלויות:

א. רק עכשיו נכנסתי לאחר שלשה שבועות שלא הייתי בפורום והייתי רוצה להוסיף, או אולי בעצם, לחדד משהו בכל זאת, למרות הסיכומים שאתם מזדרזים לעשות. אז אשמח אם תתייחסו גם לדעתי. תודה מראש.

ב. האמת, שבתור יו"ר המליאה, יש לי ייסורי מצפון גדולים מאוד על כך שאביע מקצת מדעתי, אך מכיוון שבמליאה כנראה לא תשמעו אותה, וגם כי אני כבר לא יכול להתאפק, הבאתי אותה בקצרה.

אני אפתח בציטוט שאמנם לא משקף באופן מלא את דעתי ובטח לא מהווה  את הסיבה בה"א הידיעה לשינוי השמות, וגם להתווכח עליו אפשר, אבל בכל זאת, כנגשים להחליט החלטה שכזו, צריך לשים לב גם אליו:

"באופן מוזר, אחד הביטויים לכך הוא דווקא התנהלותה של תנועת אריאל, שנולדה מתוך בני עקיבא ומחקה בקפדנות את כל סממניה החיצוניים. ...ומוזר יותר, שמות השבטים בתנועת אריאל הם העתק אחד לאחד של שמות השבטים בסניפי בני עקיבא. 

'הם מחכים עד שבני עקיבא יכריזו את שם השבט החדש, ואז גונבים אותו', זועם ד"ר אמנון שפירא (ממזכ"לי בני עקיבא, ואחד מראשי העמותה של התנועה - אליסף). 'אמנם אין לנו זכויות יוצרים על שמות השבטים של בני עקיבא, אבל זה נראה לי לא מוסרי שתנועה שמודרכת על ידי רבנים, תגנוב חולצות ושמות שבטים. זו חרפה. בושה לדת ובושה לרבנים. הם רוצים לטעון שהם בני עקיבא האמיתיים אלא שהם שודדים וליסטים לאור היום'..."

(מעריב, ו כסליו התשס"ה)

אני חושב שמה שעשיתם כאן, כל הבאלאגן הזה, הוא מוגזם. נכון שזו החלטה מפחידה, אך מייחסים לה חשיבות רבה מדי. נכון שצריך לעסוק במהות, ובתרומה לעם ישראל, ובעשייה ובעוד המון דברים (ובאמת - שם הוא מהות... אבל זה בפעם אחרת...). מה שצריך לעשות הוא דבר שהיה צריך להיעשות מזמן מאוד ומשום מה לא נעשה. אין כאן רצון מיוחד להתבדל או להתעסק בשטויות. אני אומר ובשיא הפשטות, בלי סיבוכים, ובאמת בכנות גמורה - אנחנו תנועה אחרת, פשוט אחרת, שונה, אז מגיעים לנו שמות משלנו! בצורה הכי פשוטה! זה הדבר הכי בסיסי! תנועה, סמל, דגל, המנון, שמות. אנחנו צריכים לתקן עוול שנעשה בשגגה, בלי לשים לב, כדי להשלים את המסגרת של התנועה. זה הכל! לא צריך לעשות מזה פיל! זה אולי חתול...

השאלה היא לא "למה כן" אלא "למה לא"! אנחנו פשוט אחרים. ולא מתוך הבדלות, התנשאות, רצון למאוס וכדומה. להפך. מתוך כבוד עצום והערכה ענקית והבנה בצורך הקיומי של בנ"ע, ומתוך הבנה שאנו לא תמיד פועלים במקביל עם דגשים על אותם נושאים, ויש לנו מקום, אז אנחנו צריכים שמות. שם חדש מבטא חודש ארגון מלא עשייה בנושא מסויים שישפיע על כל שנת הפעילות הבאה ומושפע מהשנה שחלפה על עם ישראל ועל כולנו מנקודת המבט של התנועה, שם שיחקק ואותו ישאו חניכי התנועה, ובנושאם אותו יזכירו לכולנו מה היתה שנת תשסו-תשסז בשביל התנועה בה הם גדלו. אז אין לנו זכות לבחור זאת בעצמנו? באמת, האמינו לי, אני שואל בשיא הפשטות והכנות...

ומי שטוען שזה יבדיל ויגרום לפירוד ולקרע ענק... נו, באמת. תחשבו עוד רגע לאחר נשימה ותראו שהמבדיל ביננו כבר קיים, והמחבר קיים אף הוא, ולא זה מה שישנה לכאן או לכאן. תחשבו עוד פעם.

אני יודע, זה בכל זאת קשה. קשה לנו, לכולנו להתרגל למחשבה ש"מה? יקראו לי שם אחר ואף אחד לא ידע, ויהיה פדיחות וזה...". נכון, זה מעשה שדורש אומץ ופתיחות מחשבתית, אבל הוא בסיסי ביותר. זו פשוט חובה שלנו לתקן את זה ולגמור. לעבור הלאה לדברים חשובים יותר. לא נזניח את הנושא ברשלנות בגלל שיש דברים חשובים יותר לעבוד עליהם...

ואם יורשה לי לתקן טעות חוזרת ומצערת: הנושא נדון מקום התנועה ועד היום פעמיים בלבד. תודה.

אז בואו נעשה נחת רוח לאמנון שפירא ולעצמנו...

אליסףאלעזר20

אין מילים בפי!!!

חבל שהגעת כ"כ מאוחר.לכזה נוקאאוט הם לא ציפו(-:

וואו,אנונימי (פותח)

אני מסמיק...

מזל שלילהאלעזר20
עכשיו,אז לא רואים(-:
ליצן קטן שלי.שומרוני

אינ מכיר את הפסקה הזאת עוד משנה שעברה. קודם חיפשתי אותה כדי לשלוח במסר לאלעזר, אבל שיחת טלפון קטעה אותי.

שמע, לא מעניין אותי מה אמנון שפירא אומר! אני לא שואל אותו.
הוא לא הבעלים של תנועת בני עקיבא, ובטוח לא הבעלים שלנו.

אני גם לא שואל אף אחד בבני עקיבא. מצידי שיגישו בג"צ. זה לא מעניין אותי.
אני עושה מה שחשוב לי, ומה שאני מאמין בו וחושב שהוא יקדם את מטרותי.

אני לא קונה את הפסקה הזאת כטיעון. לא!

זה לא שאתה צריך "לקנות" את מה ששפירא הזה אומרפנאט 2המשודרג

אבל אתה לא מבין.?! הוא אומר את זה כי לא רק הוא חושב כך (הוא היה המזכ"ל של בנ"ע אז לדעתי צריך להתחשב בדברים חסרי ההגיון שהוא אומר!) אלא הרבה אנשים וזה מה שגורם לחוסר האחדות!!!! (כן שמות זהים גורמים לחוסר אחדות!)  אם היו לנו שמות אחרים והיינו נבדלים מבנ"ע בכל פעילותינו לא היה על מה להתווכח שכן כל תנועה היתה ממשיכה בדרך שלה בתרומה לעמ"י

ואני אביא ראיה ממדע הגיאופיזיקה: ידוע שכדה"א בנוי מלוחות שזזים כל הזמן עכשיו כאשר שני לוחות נפגשים יש שתי אפשרויות- או שהם יחליקו אחד מעל השני בשקט ואז לא יקרה כלום, -או- שהם יתנגשו ובכוח הם ירתו להחבר ולהדמות אחד לשני ואז מה שנוצר זה --- רעידת אדמה!!

לפעמים כדי לשמור על האחדות צריך שהקווים המפרידים יהיו נפרדיםלגמרי בין התנועות (אני לא אומר שצריך לפרוש מהציבור או לא ללכת לפעילויות של בנ"ע, כשהן בגדר הצניעות, אלא שקווי האידיאל והדברים וחיצוניים יהיו נפרדים כדי ששתי התנועות גם בנ"ע וגם אריאל יוכלו לפעול למען עמ"י מתוך שיתוף פעולה טהור!

ולעוזיה- להגיד שאתה לא מתחשב בדעתו זו לא טענה כי עצם זה שיש אדם (זה לא המזכ"ל של בנ"ע שנמצא ב"קדימה"?) שחושב דברים כאלה זה אומר שיש אנשים שחושבים כמוהו (מנסיון) ודי נמאס לי שחברים שלי קוראים לי גנב כשהם שומעים שאני שבט "אחיה"

בעיה של חברים שלך!שומרוני

אמנון שפירא בן 80 בערך.. הוא לא בקדימה...

סלח, לי - זה טיעון אווילי לחלוטין.

מחר יקראו  לך גנב על זה שיש לנו "סניף" ו"קומונרית" ו"שבטים" - ככה זה.

אז אני לא חש צורך להתייחס למה שאומרים עלי מזכ"לים לשעבר (וגם מזכ"לים בהווה) של בנ"ע.

אם אני חושב שזה טוב - אני אעשה זאת על אפם ועל חמתם.
אם אני חושב שזה לא טוב - אני אשנה גם אם הם יכרעו ברך שאני לא אעשה זאת.

בצ"ל אריאל!

אם זו היתה הסיבה היחידה אז מילאפנאט 2המשודרג
אבל ברגע שזו רק אחת הסיבות (שאר הסיבות מפורטות לעיל) אז זה נכנס לתוך המכלול וזה רק נותן כוח לשאר הסיבות , קיצר הייתי מצביע בעד שידרוג השמות גם בלי דבריו של אותו אמנון שפירא אבל זה בהחלט נותן כוח לטיעונינו (של תומכי השינוי\שדרוג) פשטייעעסט?
לא ולא!שומרוני

אני מסרב לקבל גם את זה.

טיעוני הצד שרוצים לשנות מצויינים גם בלי דבריו של שפירא, ואני מבקש להוציא אותם מרשימתת נימוקי הבעד.

זהו אפילו לא קצה קצהו של נימוק. !!

כמה טיעונים משנה שעברה...שומרוני

הערכים של אריאל ובנ"ע תואמים ברובם. לכולנו יש אותה תורה. השמות של בנ"ע לא סותרים את הערכים של אריאל.

גאוות תנועה לא מתחילה משמות. זה הרבה יותר עמוק. קודם כל שמדריכים יתחילו להגיע עם חולצתנועה לפעולת אמצ"ש, רק אח"כ מומלץ לעבור לצעד דרסטי כמו החלפת שמות.

(שרי פדאל)

שהוא לא יתרחק מהערכים אותה היא מייצגת, אבל אני ממש חושב שחייבים להתרכז על שיתוף הפעולה והאחווה ההדדית בין התנועות. איך בכלל עולה רעיון לשנות את השמות? כי יש בעיה של הסתכלות שלילית על החבר'ה מהתנועה השניה, וזה דו סיטרי, וזה גורם למחלוקות לא הכרחיות, ואני מכיר את התופעה במידה מסוימת (מהכיתה). בגלוי התנועות לא "מתחרות", לזה אני מסכים, אבל ממה שראיתי, יש ניצנים של "יריבות" בהם חייבים לטפל (ולא אחת שמעתי תלונות ודברים קשים מחבריי שבבני עקיבא, וגם ראיתי את זה בפורומים - לדעתם, יצרנו לעצמנו תדמית של "פרושים" במובן השלילי).

(צחי קנטור)

לא אמרתי משהו על שיעבוד תמידי, מה שרציתי לומר הוא ששינוי שמות יכול להיות מצוין, השאלה למה אנחנו עושים אותו: האם כדי להיות אריאל או שמא לא להיות בני עקיבא.

לכאורה הם שני דברים זהים, אבל ההבדל הוא בגישה, והוא הבדל חשוב.

ד"א ל123- אתה רוצה לומר אולי שזה שיש שמות שבטים זהים זה מעיד אולי על אופי חלש.. לדעתי זה שאני משנה משהו דווקא בגלל שהוא אותו הדבר אצל מישהו אחר, אז בגלל שיחשדו בי כמעתיקן אני מחליף... זה אופי חלש לא פחות. רוצה להחליף? מאה אחוז! אבל המטרה היא לייחד את התנועה כי היא תנועה בפני עצמה, דווקא.

(שוב צחי קנטור)

עכשיו אם מישהו יכולפנאט 2המשודרג
לערוך\לסכם את טיעוני הבעד (שינוי השמות)  שיהיה מסודר
כמה טיעונם בעד שינוי השמותפנאט 2המשודרג

בניגוד למה ששמעון אמר איננו רוצים כלל תנועה שדומה לבנ"ע למען השם, אנו תנועה שלא קשורה לבנ"ע מהבחינה הפנים תנועתית אם אתה תוהה על השמות, אז תתהה למה שינו את הצבע שזה לדידך (שמעון) גם לא היה אמור להתבצע ובקשר לזה שתנועת אריאל דומה לבנע מבחינת הארגון של חב"א\חב"ב זה פשוט יותר נוח (פעם דברתי עם חבר מעזרא שיסביר לי איך זה הולך אצלם... עדיין לא הבנתי)                                      ובניגוד לשמות זה לא פוגע באידיאלים של התנועה (כידוע השמות של בנ"ע תואמים את האידיאל של תורה ועבודה, לדוג': נבטים, ניצנים-(עבודה האדמה), מעלות (תורה-מעלות ה'), מעפילים (עבודה- העליה לארץ), הרוא"ה (תורה- הראי"ה) אבל אנחנו כתנועה עם אידיאלים שונים שאיננו רואים את עצמנו לא כחלק ולא כשלוחה ולא כתנועת בת של בנ"ע, אני לא מבין למה עלינו להשאר דומים כאשר היא להשפיע לטובה על עמ"י בדרך שלנו ולא בדרך של בנ"ע שכן בנ"ע באמת מחזקת ומשפיעה לטובה על עמ"י בדרך שלה אך תנועת אריאל גם כדי להגביר את הגאוות יחידה בתוך התנועה וגם כדי שנשפיע על עמ"י אנו צריכים להיות נפרדים לגמרי מבנ"ע והשמות זה לא דבר שולי כמו שכתבת אלא זה דבר עיקרי בהגברת הגאוות יחידה(שזה גם לדעת שמעון דבר חשוב ושינוי השמות זה דבר בלתי נפרד מהגאוות יחידה של התנועה)

אני לא רואה שום סיבה שתנועתינו ותנועת בנ"ע צריכות להתאחד מתי שהוא שהרי לכל אחד יש את הדרך שלו בעבודת השם ובקירוב לבבות בנ"ע עושים זאת בדרך שלהם ואנו עושים זאת בדרך שלנו

למה שאמרת בנוגע לזה שננסה לשנות את הסמל... לא שמעתי שטות גדולה מזו הסמל שלנו (ספר תורה ספרדי פתוח שבתוכו יש דגל וא"י אין דבר קדוש מזה) מסמל בדיוק את האידיאלים של תנועת אריאל (שומרים על כל בלי לחפף (ספר תורה ולא רק לוחות הברית= רק הדברים החשובים))

כידוע תנועת אריאל הוקמה ע"י אנשים משבט "אריאל" של בנ"ע (לאחר שהם מאסו בבנ"ע) והשבט שהיה אחרי שבט אריאל זה שבט היובל.... עכשיו תגידו לי היובל למי? תשובה: היובל של בנ"ע!!! אתם מבינים בתנועתינו היו מדירכים שהשבט שלהם היה ע"ש מס' השנים של בנ" ע (50= יובל) אבל למה ללכת רחוק? רק לפני 4 שנים, שבט אלע"ד, מישהו יודע מה זה אומר? זה אומר ע"ד שנים (74) לבני עקיבא!! יש עדיין מדריכים בתנועה שהשם של השבט שלהם הוא ע"ש מס' השנים של בנ"ע!!! וזה רק מראה כמה אנו צריכים שמות חדשים!! לפחות רק לשבט החדש!~~~~~~~~~~~~~   

(פנאט 2המשודרג בתשובה לשמעון (הירש))

הטענה שאנחנו צריכים להישאר עם השמות של בנ"ע בנויה על כך שהמטרה שלנו היא להפריד את החברה הישראלית(כפי שבאמת ראוי להיות..) ולכן חשוב שנישאר רלוונטיים.

אבל שכחנו את מה שדיברנו עליו כבר עשרות פעמים:

תנועת אריאל לא קיימת בשביל ההפרדה!!!

התנועה פועלת כי יש לנו אמירה הרבה יותר גדולה לאמר לעם ישראל.ועם ישראל זה לא רק בני עקיבא...

ובשביל שנוכל לאמר את האמירה הזו ונפנים אותה היטב אצלינו ואצל חניכינו,אנחנו צריכים לפעול בשני מישורים:

א:הדרכה-המדריכים צריכים לדבר עם החניכים על ערכי התנועה ושיחושו גאוות יחידה.

ב:אישיות לדוגמא-המדריכים צריכים לשדר בכל דרך את האמירה הזו!ואחת הדרכים החזקות להראות שאנחנו שונים היא פשוט לשנות את השמות.השם מבטא המון!

אין לנו שום דבר נגד בנ"ע,אבל בשביל שנוכל להשפיע עליהם,כפי שגם הם בעצמם רוצים,אנחנו צריכים קודם כל להשפיע על עצמינו...אחרי שנהיה בנויים בעצמינו וחדורים אידיאלים ומוטיבציה נוכל להתחיל להתחשב בבקשות שלהם.

וכמובן,שמעשים זה לא רק להחליף צבע ושם אלא גם להתנהג ולפעול לפי הערכים שלנו.

אסור לנו להסתפק בזה!!

אנחנו חייבים לחשוב על עוד דברים שיחדירו בנו ובחניכים את ערכי התנועה.ואז נוכל גם להשפיע על כל עם ישראל.

(אלעזר פולק)

שני דברים: א) מתי בדיוק בנ"ע התחשבו בצרכים שלנו???

ב) דיברתי עם חברים שלי וחלק רוצים שכן נשנה ולשאר ששאלתי לא אכפת... אז להציג זאת כאילו כל תנועת בני עקיבא החליטו שאסור לנו לשנות (עוד דבר שמראה כמה אנו צריכים לפעול בדרך שלנו ולא להגרר אחרי אנשים אחרים)

(ארעא יהודאי)

א. תראי, זה לא שאנחנו אומרים, בואו נעשה משהו, ואז חושבים... ומחליטים שמה שעושים עכשיו זה לשנות את השמות של השבטים / הצבע של החולצה / ההמנון וכו', אלא זה צורך, תנועת אריאל מרגישה כרגע תלויה בתנועה אחרת, זה מסיר את הייחודיות שלנו בתור תנועה איפה המילה שלנו בכל העסק הזה?... - זה משהו חיצוני, שאומר שאנחנו רוצים להיות גוף בפני עצמנו, משהו מיוחד, שמתחילים בעצם לבנות את התנועה...

ב. יש הרבה דברים כיפים בעולם, ולא כל דבר כיף הוא הנכון...אם היינו עושים הכל לפי מה שכיף, לוידעת איך העולם היה נראה... תארי לעצמך פגישה עם החברות עוד כמה שנים (כולן מבנ"ע כן?... כאילו, אם מותר להיות חברות של בנות מבנ"ע... ) ואז בא איזה אחד שהיה איתן בשבט ולך זה נורא מוזר שיש בן בשבט... זה גם גורם לך להרגיש תקועה לא?... או שסתם ככה באמצע החיים אנשים מסביב מתחילים לשיר "יד אחים..."  ואת ממלמלת לך איכשהו "לעד חיה.." ושותקת כי פאדיחה... זה לא מפלג? אולי נתאחד וזהו?...

ואני לא חושבת שאנחנו רוצים לעשות אתזה כדי לעשות רעש ורושם על אף אחד, זה בשביל עצמנו, שנרגיש שאנחנו משהו משל עצמנו! ואת יכולה לשים 1000 מטבעות בכד.. אבל אם הוא שבור איפהשהוא הכל יפול.... בואי נבנה את ה"כד" שלא יהיה תלוי באחרים, ואח"כ נכניס לתוכו דברים...
                                                                     (יוכי בתשובה למיכל 160)

תשובה לא') זה לא בא מתסמינים חיצוניים אלא ההתעוררות לשינוי השמות בא מתוך משהו פנימי שהוקם על גב שנים של הצטברות גאוות יחידה שבאה לידי ביטוי ברצון לשינוי השמות, אני זוכר שקראתי משהו בט"ש הראשון שקיבלתי (ט"ש החצי יובל) שההפרדה בתנועה זה לא משהו חיצוני אלא זו תביעה אלוקית לחיים של קדושה שבאה לידי ביטוי בין היתר ברצון להרדה- כך זה גם בשמות

תשובה לב') החלק הראשון שווה התייחסות ולפיכך אני אענה עליו- את רואה את זה בתור אחדות שזה יפה אך אני רואה את זה בתור איבוד היחודיות של התנועה שכל חלק בציבור הד"ל והחרד"ל צריך להבליט את היחודיות שלו ובנוגע לאחדות אני לא רואה את זה שיש לנו את אותם שמות כמו לבנ"ע תורם לאחדות ההפך בגלל שיש אותם שמות זה גורם לפילוג,,,,,,,,,,,,,,ויותר גרוע אם נלך לפי שיטתך מה שגורם לאחדות זה רק הדברים החיצוניים ולא משהו עמוק כמו עמ"י

בנוגע לחלק השני אני לא רואה שום סיבה שבעולם לענות אם את "מתה על בנ"ע" כלשונך את מוזמנת להצטרף לבנ"ע ולהשפיע מבפנים

תשובה לג') ברור שצריך לבדוק מה גורם לחוסר גאוות יחידה אבל צריך לראות אולי בדיוק זה מה שגורם לחוסר גאוות יחידה כמו ששינו את הצבע שזה גם לשיטתך לא היה אמור לקרות שהרי זה מהשגורם לאחדות (אם נשליך את שיטתך גם לעינין הצבע)              

(פנאט 2המשודרג בתשובה למיכל160)

אני חושב שמה שעשיתם כאן, כל הבאלאגן הזה, הוא מוגזם. נכון שזו החלטה מפחידה, אך מייחסים לה חשיבות רבה מדי. נכון שצריך לעסוק במהות, ובתרומה לעם ישראל, ובעשייה ובעוד המון דברים (ובאמת - שם הוא מהות... אבל זה בפעם אחרת...). מה שצריך לעשות הוא דבר שהיה צריך להיעשות מזמן מאוד ומשום מה לא נעשה. אין כאן רצון מיוחד להתבדל או להתעסק בשטויות. אני אומר ובשיא הפשטות, בלי סיבוכים, ובאמת בכנות גמורה - אנחנו תנועה אחרת, פשוט אחרת, שונה, אז מגיעים לנו שמות משלנו! בצורה הכי פשוטה! זה הדבר הכי בסיסי! תנועה, סמל, דגל, המנון, שמות. אנחנו צריכים לתקן עוול שנעשה בשגגה, בלי לשים לב, כדי להשלים את המסגרת של התנועה. זה הכל! לא צריך לעשות מזה פיל! זה אולי חתול...

השאלה היא לא "למה כן" אלא "למה לא"! אנחנו פשוט אחרים. ולא מתוך הבדלות, התנשאות, רצון למאוס וכדומה. להפך. מתוך כבוד עצום והערכה ענקית והבנה בצורך הקיומי של בנ"ע, ומתוך הבנה שאנו לא תמיד פועלים במקביל עם דגשים על אותם נושאים, ויש לנו מקום, אז אנחנו צריכים שמות. שם חדש מבטא חודש ארגון מלא עשייה בנושא מסויים שישפיע על כל שנת הפעילות הבאה ומושפע מהשנה שחלפה על עם ישראל ועל כולנו מנקודת המבט של התנועה, שם שיחקק ואותו ישאו חניכי התנועה, ובנושאם אותו יזכירו לכולנו מה היתה שנת תשסו-תשסז בשביל התנועה בה הם גדלו. אז אין לנו זכות לבחור זאת בעצמנו? באמת, האמינו לי, אני שואל בשיא הפשטות והכנות...

ומי שטוען שזה יבדיל ויגרום לפירוד ולקרע ענק... נו, באמת. תחשבו עוד רגע לאחר נשימה ותראו שהמבדיל ביננו כבר קיים, והמחבר קיים אף הוא, ולא זה מה שישנה לכאן או לכאן. תחשבו עוד פעם.

אני יודע, זה בכל זאת קשה. קשה לנו, לכולנו להתרגל למחשבה ש"מה? יקראו לי שם אחר ואף אחד לא ידע, ויהיה פדיחות וזה...". נכון, זה מעשה שדורש אומץ ופתיחות מחשבתית, אבל הוא בסיסי ביותר. זו פשוט חובה שלנו לתקן את זה ולגמור. לעבור הלאה לדברים חשובים יותר. לא נזניח את הנושא ברשלנות בגלל שיש דברים חשובים יותר לעבוד עליהם...

ואם יורשה לי לתקן טעות חוזרת ומצערת: הנושא נדון מקום התנועה ועד היום פעמיים בלבד!!!

(אליסף נכטילר) 

צריך לעשות את זה בדרך שונה...יעל...

אם אמרנו שעושים פה סיכום עניינים כדי להעביר לאנשים במליאה, אתה לא תכתוב להם את זה ככה, נכון?

צריך לפי דעתי לסכם במהלך, בתמציתיות את כל הטיעונים- זה לא מעניין מי אמר ובאיזה הקשר- כי אנחנו לא פה בשו"ת, אלא צריך לעשות משו אחיד ועקבי...

שומרוני יקר,אנונימי (פותח)

אכן, זה לא טיעון רב עוצמה, ונראה לי שאכן כתבתי זאת.

אבל בכל זאת, להגיד "לא אכפת לי מה שהבנאדם הזה אומר, מי הוא בכלל" - לא נראה לי שזה נכון, כי מה שעומד מאחורי דבריו, כך נראה לי (ומאחורי כל אדם בבנ"ע שאומר כך, ולא משנה תפקידו, ויש אנשים שם עכשיו, שטוענים כך,תאמין לי שאני יודע...), זה העמדה הטבעית והפשוטה של כל אדם, לרצות את שמו לעצמו, ברמה הכי בסיסית והגיונית. הם בתנועה ויש להם שמות משלהם, ואנחנו בתנועה וצריכים שמות משלנו, זה הכל, וזה, לדעתי, מה שרוצה מר שפירא לומר - והפעם בצדק.

ואחזור על דברי: אתם צריכים לשכנע אותנו למה שנקרא לתנועתנו בשמות של מישהו אחר, בשמות לא-עצמאיים, לא אנחנו צריכים להגן, להתחנן ולשכנע מדוע לשנות את השמות, לקרוא לעצמנו בשמנו הפרטי. זה הדבר הכי בסיסי שצריך להיות והיה צריך לקרות מזמן! 

יש לי שם למליאה: למען השם!!! ;)יעל...
יש לי בעיה אתך...שומרוני

אתה מסביר טוב מידי.

ואני כן סבור שאתה הוא המתגונן פה.
לא, לא בגלל ש"זה המצב הנוכחי ואתה רוצה לשנות אותו".

סיבה אחרת לחלוטין.

אתה מבקש לבצע משהו בלתי הפיך.

נניח שההצעה נופלת, ובעוד שנה-שנתיים מחליטים שזו טעות, ואפשר לשנות שמות - אז נעשה זאת.

לעומת זאת, אם אתה כרגע משנה שמות - אם בעוד שנה-שנתיים אתה מחליט לשנות חזרה - אתה לא יכול.

תחשוב רגע לפני שתענה לי.

אני חושב שהצעד להחלפת שמות הוא שגוי.
אבל גם אם הוא נכון, אנשים כאן לא תופסים עד כמה דרסטי הצעד שאנחנו מבצעים פה.

אף אחד לא אומר שהוא לא דראסטי!שלומית16

אבל אנחנו צריכים לא לפחד מזה ואפילו להיות גאים בזה שנזכה לשנות כזה דבר גדול ומהותי בתנועה!

לכל מי שלא הביןפנאט 2המשודרג

כל מה שתנועת אריאל עשה\\\\עשתה בעשרים ושבע שנים האחרונות הכל חלק (אפשר להגיד אפילו "אתחלתא") מתהליך הגאולה האדיר שעמ"י רוצה יותר קדושה ויותר החמרה במצוות (פעם כשאיזה רב אמר "והמחמיר תבוא עליו ברכה" התייחסו לזה במקרה הטוב בגדר 'המלצה' והיום- מי לא מחמיר!!(לפחות אצלנו בתנועה....) ) אשרינו שזכינו להיות חלק בתהליך האדיר של הרמת הרמה הרוחנית של עמ"י בארצו ובכלל

אך עם כל זאת אל לנו לשכוח שאע"פ שאנחנו תנועה שמשתדלת\\\משתדל להשפיע רבות על עמ"י אנו קודם כל צריכים לבנות את התנועה מבפנים בצורה חזקה (וזה כולל ,אולי בעיקר, את השמות) על כל המשתמע!!!!!!!!!!

שומרוני,אנונימי (פותח)

א. תודה. גם אתה לא דפוק בהסברה...

ב. אני מאוד מבין את מה שאתה אומר, וגם לי יש חששות. לכן אמרתי, וחזרתי ואמרתי, שצריך המון אומץ. ונכון, כולם צריכים להבין שמדובר במהלך לא פשוט ואמיץ, וצריכים להבין את גודל ההחלטה ולשמוח שזכו להיות שותפים בה... (ועם כל זה, נראה לי, עלפי כמות הדיונים והסערה, שאנשים כן מודעים ל'גודל ועומצת' ההחלטה.)

ג. אני מניח שאם מקימי התנועה היו חוששים, ובצדק, להקים תנועה נפרדת עם כלום תקציב, ועם כל-כך הרבה בעיות מטורפות, ובגלל שהדבר בלתי-הפיך לא היו מקימים אותה, לא היינו מדברים כאן היום. האם בגלל שדבר צודק ונכון הוא בלתי-הפיך, הוא לא יעשה??? כשאני חושב על מקימי התנועה וההחלטות שעמדו בפניהם, אני נושם לרווחה ומבין ששמות השבטים הם דבר פעוט ובסיסי כל-כך...

אשריך אליסף!!! הצלחת לגרום לי לבכותפנאט 2המשודרג
הסבר מדהים!!!!!!!!!!!!!!
בנוגע לדברי אמנון שפיראשמעון

במליאה הראשונה שרצו לשנות את השמות אני הבאתי את דבריו כהוכחה לדברי שדווקא בגלל שיש לנו אותם שמות אנו משפיעים עליהם- שימו לב, מי שמנסה "לערבב" שם כמה שיותר, מה הכי מעצבן אותו- השמות! ואיפה זה מופיע? בכתבה של מעריב על ההשתלטות החרד"לית על בנ"ע!

מ.ש.ל. 

(ניסיתי להגיב לפני יומיים כשהיה אקטואלי וזה לא עבד)

כלל לא!!פנאט 2המשודרג

אם זה היה רק מחשבה של איש זקן ותמהוני מילא אך יש הרבה אנשים שעומדים אחרי הדבר הזה

ובכלל ההכחות של התומכים יכולות לשרוד שם ללא הכתבה הזו במערים(מעריב) לדעתי מה שאליסף כתב אחרי זה הרבה יותר נכון

מי מסכם בסוף את דברי המתנגדים? רוצה לדבר איתו...שמעון
אני בעיקרון רוצה לעשות זאת אבל-מיכל160
לא התקבלה שום החלטה מה עושים בסוף....
אז תפני למזכירות שיסגרו את העניין...שמעון
אליסף יו"ר, לא? תסגרו את זה!
רגע רגע רגע מי מסכם את דברי התומכים??!!פנאט 2המשודרג
(אני לא יודע לסכם, פאדיחה)
אני מוכןאלעזר20

לעשות את זה.

רק למען הקל מעלי את מלכת הליקוט,אני אשמח אם כל אחד יכול לעשות העתק הדבק לדברים החשובים שהוא כתב בפורום,ואם יש לו עוד דברים להוסיף,מן השמים יוסיפו לו.וגם מי שלא אמר כלום מוזמן להצטרף לחגיגה..

ובסופו של דבר לשלוח לי למייל elazarp@gmail.com ובעז"ה עד למיאה יהיה לכל אדם במליאה דף עמדה מנומק היטב למה למען עתיד ילדינו העם צריך להצביע בעד..

אז אני מתחיל לחכות מעכשיו....

ואני מסכמת את הנגד....מיכל160
שלחתי לך ,, התחלת לערוך?פנאט 2המשודרג
עודאלעזר20

לא ראיתי..

כשכולם ישלחו לי אני אתחיל לעבוד על זה בעז"ה..

אם לא הבנתם,זה אומר שהגיע הזמן שתשלחו לי את כל מה שאתמם כתבתם...

ואם לא עכשיו-אימתי?!

מי שנגד ויש לו מה להוסיף על הנאמר פה-שישלח לי...מיכל160
אתאלעזר20

רוצה שישלחו לך במסר או במייל?

כדאי לך להגדיר מקום כדי שהכל יהיה מרוכז אצלך במקום אחד..

נראה לי לפחות...

שיהיה בהצלחה(-:

תודה על ההצעה-מיכל160

עדיף לשלוח למייל שלי- michal_k160@walla.com 

מועדים לשמחה!!!

בושה וחרפה. אני דורש מידצחקן
ב"ה

שתסורי מוואלה! ימח שימם וזכרם.
את מפרנסת אותם. אנא, אם שלמות התורה, הארץ והעם חשובים לך - אל תשימי את הדוא"ל שלך בוואלה.
אנשים יקרים!אלעזר20

אני עדיין מחכה לאנשים שישלחו לי את כל הטענות שיש להם בעד לשנות את שמות השבט החדש..נכון לעכשיו יש רק אחד ששלח לי... (ועם זה אני אוכל להוציא מכסימום איזה פתק עמדה ולא יותר:~)

אם לא תשלחו לי אני לא הולך להתחיל לעבור על כל השרשורים וללקט זעיר מפה וזעיר מפה בשביל למצוא את כל שכתבתם..

שום שינוי שמות השבטים!!אנונימי (פותח)
מה קרה פתאום?? מזה השטויות האלה?!? האנשים האלה משועוממים או מה??
היי!אלעזר20

אל תתקע!

אם אתה רוצה אתה מוזמן לקרוא את כל השרשור...

מה הבעיה בוואלה??מיכל160

אם הסיבה זה שהם שמאלנים אז זאת סיבה על הפנים, אני שמחה לפרנס שמאלנים..(פשוט זאת סיבה שמישהי אמרה לי)

ואם יש סיבה אחרת אשמח לדעת אותה....

זה די לא קשור לנושא של השירשורשמעון

אבל גם אני עזבתי את וואלה משתי סיבות:

א.האתר שלהם פשוט מטונף מבחינת צניעות,

ב. הם לא סתם שמלאנים, הם שונאי ישראל. בזמן ההתנתקות הם פרסמו מאמר על איך לשבור את העצמות לחוסמי הכבישים- אגרופנים אלות...וממש קראו לאנשים לעשות את זה. מחליא.

צודק,מיכל160
עבר עריכה על ידי מיכל160 בתאריך י"ט תשרי תשס"ז 15:02

זה לא צריך להיות בתוך השירשור הזה!!!

אבל בכל אופן תודה על ההסבר!!!

ומי שיש לו בעיה עם מוואלה אז שישלח לי במסראישי,(יש ברירה

אי-מייל.123

אולי כדאי אז שתזרקי את וואלה ותעברי למשהו טוב?...

בצ"ל אריאל!

כמואלעזר20
שעשו כל שאר חברי ההנהלה וגם ההנהלה עצמה ומוסדותיה(טל שמים)
אין לי בעיה להחליף מייל.מיכל160

אני לי חיבה מיוחדת לוואלה, ואני לא מאידיאל שמה פשוט זה המייל שפתחו לי אז זה המייל שלי...

הבעיה היחידה זה שזה קצת סיוטי להחליף מייל ובתכלס אי אפשר לעזוב את המייל הקודם..

אז מה הקטע?? המייל הזה כבר קיים..

מה שלא מקובל עלי-מיכל160

זה הקטע של השמאלנים.

בגל שהם שונאים ימנים אנו נשנא אותם???

אנו מכניסים את עצמנו למעגל שנאה הדדי...

ולדעתי, בקטע של שנאה לשמאלנים אז ערוץ 7 זה וואלה לימנים...

ובקטע של הצניעות- צודקים!!!!!

האתר הזה מלא בזבל אבל לידעתכם 99.9 אחוז מהאתרים הם כאלה אז למה נדבקתם לוואלה??ואל תגידו לי שרק בוואלה אתם משתמשים כי לידעתכם בגוגל יש דברים הרבה יותר נוראים...

אולי אפשר לקדש את החול... תשבו  על זה...

אני נורא נהנת להכנס לחדשות שם ולסתור את האחרים ולתת מקום לתגובות אחרות מהתגובות שמופיעות שם בדרך כלל

אם את מרגישה שאת מספיק 'עמידה' בפני מה שמופיע שםפנאט 2המשודרג
אז תעשי מה שבא לך
לא קשוראלעזר20

א:הסיבה שאנחנו אומרים שלא להשתמש בוואלה היא גם כמחאה על היחס שלהם לכל קדוש.

ווגם בגלל הבעיות של הצניעות שיש באתר עצמו.להבדיל מגוגל שאין בעיה במנוע עצמו אלא שהוא פותח פתח.אבל אם את לא מחפשת דברים לא טובים את לא תגיעי אלייהם.בוואלה את נכנסת ישר לתוך הזבל והזוהמה!

ואז מה אם קשה?! גם קשה לחילוני לחזור בתשובה אז לא נגיד לו לשוב בתשובה?!

וואו.מיכל160

זה לא קשה עד כדי כך(:, וזאת השוואה קצת מוזרה...

קיבלתי את הערה.תודה!!

אפשר לחזור לנושא המרכזי(-:,

כן אין בעיה חוזרים לנושא המרכזי כולם מצביעים בעד! פנאט 2המשודרג
אז קדימה!!123

אז את זורקת את וואלה?...

בצ"ל אריאל!

אם זה עושה לכם טוב בנשמה-מיכל160

אז אני בע"ה, בלי נדר אפתח מייל בגימייל.

אני בברורים איך עושים אתזה...

שכוייח!123

לזה חיכינו!!

בצ"ל אריאל!

חבר'ה- נשארו יומיים!שמעון
אני מקווה שדאגתם שכל החברים המתנגדים להצעה באים... הפעם נוריד את זה סופית מסדר היום.
א-מ-ן-!שומרוני

אבל נראה לי שנתבדה הפעם...

"עוד לא אבדה תקוותינו!"

וואי עוזיה אם אתם מפחדים אני שמח!האריאלניקהנאמן
הפעם אבדו תקוותיכם לא יעזור!
השם אחד!!!!(:מיכל160
ושמו אחד! דווקא שמו ולא שמנו!האריאלניקהנאמן
האריאלניקהנאמן!מוריונת

יש לי שאלה!

זה ששינית את השם זה אומר שאתה תומך בשינוי השמות? ;)

חח...סתם!

בואו בהמוניכם ובעזרת ה' נעשה ונצליח לשנות את השמות!

בהצלוחה!בצלב"א..

האיפכא מסתברא (ההפך) החלפתי את הכינוי בשל בגידהפנאט 2המשודרג
של אחד מהחברים בתנועה
בא נסחף.. בגידה...שומרוני
יש לי שאלההאריאלניקהנאמן
אל הבנות אשר תמוכות בשינוי (מי לא?) האם אצל הבנות יש רוב לשינוי?
זה תלוי באיזה סניפים..מיכל160

במא"ד ברוב נגד, הבנתי שגם בפג"ז ובהרנוף, אבל נגיד בפ"ת הרוב בעד, לפי הידוע לי....

קיצר, כל סניף זה אחרת ואין אף אחד מדע מדויק.

בברכת התבגרות מהירה וההלעת נושאים יותר חשובים במליאה!!!

התבגרנו מזמן... ובגלל זה אנחנו מעלים את הנושאיםהאריאלניקהנאמן

האלה

לדעתי תפקיד המליאה הוא לעסוק בדברים כאלה ,דווקא! לעסוק בערכי התנועה וסמליה (השמות זה חלק מהסמלים) עובדה - המליאה הקודמת לא עסקה בכלל השמות ובשינויים אלא רק ב-איך לקרב את עמ"י לתורה ומה יצא מזה - כלום 

כי תפקיד המליאה הוא לא לעסוק בדברים שהחב"ב צריך להחליט לעצמו

לפי איך שאני רואה את זה העתיד של המליאה הוא יכול להיות בשתי דרכים- א)או שהמליאה תעסוק בנושאים חשובים ברומו של עולם ואז תוך שנתיים כבר לא יהיו מליאות או ב) שהמליאה תעסוק ברובה בערכי התנועה ובסמליה ואז מצפה למליאות עתיד מזהיר וזוהר של דיונים ברומה של תנועה!

חזון טפשי.שומרוני

שהמליאה תעסוק ברובה בערכי התנועה ובסמליה ואז מצפה למליאות עתיד מזהיר וזוהר של דיונים ברומה של תנועה!

כלומר - אתה מודה שכרגע אנחנו לא מספיק בוגרים כדי לדון במה שחשוב באמת, אז קודם נדון בזוטות כמו שמות שבטים, ואח"כ בדברים חשובים.

מילכדת את עצמך, הא?

מי אמר ששמות השבטים זה דבר טיפשי?האריאלניקהנאמן

ואם אתה מגיב ככה זה אומר שלא קראת את התגובה אמרתי שזה בכלל לא תפקידה של המליאה לדון ב'איך נעזור לעמ"י' כי בתכל'ס כל סניף עושה מה שהוא רוצה ואז למליאה אין כוח תפקידן של ישיבות החב"ב לעסוק ב'איך לקרב את עמ"י' דבר שראית בעצמך בישיבת חב"ב

זה לא קשור לאם בעוד 5 שנים נהייה בוגרים מספיק כדי לדון בדברים של 'איך לקב את עמ"י' כי זה אף פעם לא יהיה רלוונטי למליאה

שמע:שומרוני
אין לי בעיה להבין מה שאתה אומר, אבל מה שכתבת לפני שת תגובות - פשוט סותר את עצמו, זה הכל.
זה שאתה לא מבין זו בעיה שלךהאריאלניקהנאמן

כתבתי פשוט שזה לא סותר

כי התפקיד של המליאה הוא לא לעסוק בדברים שאתה מכנה 'החשובים באמת' לא כי הם לא חשובים אלא כי המליאה זהו לא מקומם!!!

אה, זה החזון? לשנות שמות 3 פעמים בשנה?שמעון
לא רע. יופי של עתיד אתם בונים לנו, יופי של עתיד. יש עוד אפשרויות חוץ משתי האפשרויות שנתת, וזה כתוב בפרוט בהצעה שפרסמתי, אבל מסתבר שמזכירות המליאה חושבת כמוך שעדיף שיהיה למליאה דברים חשובים יותר כמו לשנות כל הזמן את סמלי התנועה...אולי תשנו גם את שם התנועה ואז אני אוכל להפסיק להיות מוטרד מתנועת אריאל?
אנשים!! נא לקרוא בתשומת לבהאריאלניקהנאמן

לא התכוונתי שכל חודש נשנה דבר אחר אלא שבכול מליאה נבדוק איך ערכי התנועה מסתדרים

ויש עוד אפשרות ששכחתי-- לבטל את המליאות או לעשות אחת בכול שנה או מתי שההנא"ר תחליט שצריך

מוזר היחידים שלא הבינו אותי הם דוקא הממלכתים של התנועה......

ולדעתי מתי שלתנועה יהיו סמלים מבוססיםהאריאלניקהנאמן

וערכים קבועים ומבוססים המליאות הללו יצטרכו להפסק כי באמת למליאה אין תפקיד חוץ מזה

הישיבות חב"ב פועלות בנושאים שלקרב את עמ"י לתורה הרבה יותר טוב מהמליאה

סלחו ליאנונימי (פותח)

שאני מתבטא כך, שמעון, עוזיה ומיכל, אבל התגובות שלכם (אולי לומר 'התקיפות') פשוט לא לעניין. האמנם אתם מתנגדים לשינוי בגלל ש"המליאה צריכה לעסוק בדברים חשובים יותר"? אםכך, יכול להיות שבאופן עקרוני, לא אכפת לכם לשנות, ואתם אולי אפילו בעד, אבל כדי שהמיאה לא תתעסק בשטויות אתם תצביעו בפתק כחול... זה רציני?

(ואכן, בשיחות עם אחדים מכם, כך הצלחץי להבין, שכבר אין התנגדות עקרונית לשמות, אבל יש כל מיני סיבות צדדיות, וזה ממש לא, אבל ממש לא רציני.)

תרשו לי לנחש, וסליחה אם אני פוגע, זה בלי כוונה, שזה סתם תירוץ...

וחוץ מזה, קראו את התגובה הבאה, ולא רק אתם.

אני מתנצל...שומרוני
עקצתי קצת את דניאל שהתחיל להגיב לא לענין, והתפתח פה דיון...
תשמעו.אנונימי (פותח)

יש לי הרגשה לא כל-כך נעימה. והיא קשורה לשני הצדדים בויכוח הנוקב (שכבר סיכמנו שבאמת הנושא הוא לא הכי חשוב שבעולם וזה וזה, אבל בכל זאת...).

התלבטתי אם להעלותה, ואחרי שקראתי את התגובות האחרונות, החלטתי שכן.

יש לי הרגשה שכל אחד ננעל על דעתו, בלי יכולת, יותר נכון, בלי רצון, לקבלת הצד האחר, לשמיעתו באופן רציני, במטרה אפילו, כן, רחמנא לצלן, לשנות דעה. לשמוע דעה באמת באמת, לשמוע, להקשיב, להבין, להתמודד, להפנים, ואז להחליט או להרגיש אם אני מסכים לה או מתנגד לה.

ההרגשה כאן היא שאדם קורא טיעון וישר חושב איך אני, מהמחנה המתנגד לדעה זו, אנגח אותו. ממש מחשבות ניגוח. וזה כבר לא דיון אמיתי.

משיחות שלי (עם שני הצדדים) ממש שמתי לב שזה ככה. אנשים לא שומעים את הדעה, לא מפנימים אותה, היא נכנסת למוח, הם מנגחים, ומוציאים אותה החוצה לאויר הפתוח. וזה כואב לי.

אינני רוצה להזכיר שמות, ובאמת אין צורך בכך, אך כמה אנשים, שהתדיינתי איתם בכמה ערוצי תקשורת, לכאורה 'שוכנעו', וגם כשחיפשו טיעונים להשבה לא מצבו, ובכל זאת נשארו איתנים בדעתם. למה? ככה! אולי כי הם כבר הצטיירו כ"מתנגדים" או כ"תומכים", אולי בגלל סיבה אחרת, לא יודע...

האמת, אני בעצמי התלבטתי רבות מאוד בעניין, ועדיין קשה לי באופן מסוים הידיעה על הצבעתי. אני עדיין מתחבט בזה ומנסה להבין כל טיעון. אבל יש לי הרגשה שלא כולם מנסים לעשות זאת, וחבל...

אני כותב זאת באמת רק לתועלת כולנו, ומפאת רצוני להגיע לדיונים מעמיקים, עמוקים, יסודיים ופנימיים (וואו...). אם מישהו נפגע, שיאמר ואבקש סליחה גם מעל במה זו באופן פרטני.

תעשו טובה, תחשבו על זה...

בתקווה שזה יעזור לכולנו.

אליסף, צר לי יקירי,שמעון

אתה טועה. ההתנגדות באה מכמה כיוונים, ורק אחת מהם, והיותר שולית- היא בעניין שלא צריכה להיות למליאה סמכות להחליט החלטה כל כך חשובה.

ולעניין חוסר ההשתכנעות- אני לא מכיר הרבה נושאים אחרים שבהם אנשים כן מוכנים להשתכנע, בדרך כלל זה דו שיח חרשים... אבל בכול מקרה, אני חושב שהתגובות שלי לפחות לכל הטענות שלך הם ענייניות ולא אך ורק למטרת ניגוח. ואם נוצר רושם כזה אזי צר לי מאד, והנה אנוכי מבקש סליחת כל מי שנפגע מכך (חוץ מאלה שניסו בעצמם לפגוע, וזה בעצם מגיע להם...על משקל בקשת הסליחה בתפילה זכה)

פתאום ההחלטה הזו היא חשובה ? אתמהה!האריאלניקהנאמן
אולי...שומרוני

אבל אליסף - תתפלא לשמוע שעינת כמעט שכנעה אותי בפעם שעברה. אני נמנעתי אז.

כמו כן ידוע לי על אנשים רבים (רבים.. שלום שלום.. כמה כבר יש בתנועה) אשר שינו את דעתם לכאן או לכאן.

אנחנו לא מתווכחים כאן לבד.

נכון, בויכוח כאן יש את אלעזר, דניאל ואליסף נגד מיכל, עוזיה ושמעון.

אבל אתה שוכח שכל אריאלניק שנכנס לפורום - קורא כאן כל מילה והולך להתוכח עם חברים בסניף.
תתלפא, אבל יש כאן הרבה יותר קוראים פאסיבים ממה שאתה משער. ואני מדבר מידע, לא מניחוש.

יום טוב לך!

בצ"ל אריאל! עדיין... (בדיחה פנימית)

בלי בדיחות פנימיות כאןהאריאלניקהנאמן
רוב לשינוי.123אחרונה

(ע"פ הזכור לי) בפעם הקודמת בבנים היה תיקו של 19 מול 19, ובבנות היה רוב לשינוי - 15 מול 21.

בצ"ל אריאל!

מה פתאום לשנות?...התחרפנתם????סאפיר

אנא לקרוא את כל השירשורהאריאלניקהנאמן
ויהיה בושה לסניפי ראשון אם מישהו\מישהיא יצביע\\תצביע נגד
מודעא רבה לאוריתא!!!!(קצת לא קשור ובכל זאת)האריאלניקהנאמן

אני מבקש מחילה וסליחה מכל האריאלניקים שבטעות יכול להיות שפגעתי הבם במהלך הדיון כי ברור שלא הכל היה (לצערי) לשם שמים אני מצטער ומבקש סליחה מהאריאלניקים\\\\\\\\והאריאלניקיות שיכול להיות ונפגעו ע"י דברי במהלך הוויכוח מחילה

ובצלב"א (לעולם ותמיד יהיה)

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך