אם כבר, אז כבר...יעל...

אני חושבת שהרעיון שהעלו פה על העניין של שינוי השבטים- לעשות דף סיכום על כל אחד מהצדדים הוא ממש חכם, נכון והכי חשוב- נחוץ!!!

תחשבו לכם שיש מלא אנשים שלא ממש יודעים את הנושאים- הם אולי שמעו בחצי אוזן על מה הולכים לדבר וגם זה- לא ממש... הם באים כי חשובה להם התנועה, אבל לא היה להם עם מי להתדיין על העניינים הנ"ל.

מגיע בחור כזה- שומע מישהו אחד שאומר איזה דעה והופ! נדלק... וואלה- אני נגד השינוי. לפתע הוא שומע מהצד השני טענה טובה לכיוון השני. והופ! השתנתה החלטתו.

אם אנחנו חושבים שהדברים חשובים לנו- אי אפשר שעל אנשים כאלה תקום ותיפול החלטה!

נכון, זה שנעשה סיכומים זה לא יגרום לכך שהוא יחשוב על העניין ימים ולילות ויגיע באמת למחשבה הפנימית והאמיתית שלו- אבל מה שבטוח ה יציג לפניו את הגודל של העניין לכל הכיוונים- וזה חשוב ממש.

אז אני בעד שאת אותו העניין בדיוק- נעשה גם על הפורום. תחשבו על זה שמלא אנשים לא יודעים, לא שמעו ואין להם שמץ מה זה הפורום (לא, לא אתם...) אז פשוט אין להם דעה בעניין. טוב, אם זה היה אולי במקום אחר. היו אומרים אנשים חביבים אלו- לא ידעתי, לא שמעתי, לא מצביע. אבל משום מה נרקאה לי שהתרחיש יהיה אחר- "מה? פורום? מה זה? אה, גם אתה לא יודע? טוב, יאללה, נצביע נגד. רגע, נגד מה אנחנו מצביעים? טוב, שטויות מה זה משנה? העיקר שבאנו והצבענו..."

לכן כדאי שנפתח את הדיונים משכבר הימים על הפורום ואחר כך נסכם את העניינים. סבבה? יופי!!!

הכל סבבה!אלעזר20
רק לא הצלחתי להבין מה את רוצה לעשות...
היא רוצהיוכי
עבר עריכה על ידי יוכי בתאריך י"ב תשרי תשס"ז 22:42

שכמו שאנחנו דנים על השמות ואז הולכים לעשות רשימות מסודרות של בעד ונגד אז כנ,ל לגבי ההצעה של הפורום... זהו

ואם כבר אז כמה דיונים בנושא: (זה ממש כלום מתוך הכל... בחרתי כמה... מי שרוצה אפשר לעשות חיפוש, יש בלי סוף שרשורים...)
הייתיאלעזר20

עושה אתזה בשמחה רק שאני לוידע מה השרשורים שהיו על זה..

ולמתי זה אמור להיות מוכן?לעכשיו או למליאה?

אם למליאה אז בעז"ה סבב"ה

אני רוצה לבוא מנקודת מבט אחרתהדרדק
לא מהבחינה של פורום מעורב נפרד. אלא מהבחינה של אינטרנט; אינטרנט היינו כלי, כלי אדיר עוצמה לטוב ולמוטב, בעבר כדי לחטוא היה צריך להיות שונה, לצאת מהציבור, היום גם בבית בדרכים הכי קלות והיצרים הכי פנימיים יכולים לצאת החוצה.
אני חושב שזה יהיה ממש לא טוב מבחינה חינוכית שלתנועה תהיה דברים רשמיים באינטרנט- (בואו נאמר שזה יותר גרוע ממליאה בלי מחיצה). נכון, כל אחד כאן מסתמא עשה את השיקול, ורק כאשר הוא בטוח ב100% (ויודע תעלומות מעיד על זה) שיש לו את החוסן הנפשי- להיכנס רק למקומות ראויים הוא נכנס לאינטרנט (וגם בשביל בת לראות תמונות לא צנועות לא מוסיף קדושה, זה גורם לדבר להראות לאט לאט פחות חמור ומשפיע ברבדים פנימיים)
אבל זה כהוראה פרטית, הכשר הדבר לציבור אינו נכון, בגיל תיכון רוב האנשים אינם בעלי החוסן הנפשי להיכנס ולהישמר. הצגת הפורום כדבר רשמי יתן "כשרות מהדרין" לאינטרנט (אריאל אחרי הכל) וזה לא כך. אנשים שלא מוכנים יכנסו, ינזקו. אפשר לשמור על פורום (ואתר חב"ב) לא רשמיים(למרות שגם זה צריך עיון, אבל גם אם באים בגישה שצריך את זה)- אין פה תעודת כשרות, ומצד שני יש יצירה ומי שכבר באינטרנט נכנס. זה יכול להיות כדור שלג הרה אסון הרבה יותר ממליאה מעורבת ואיננו יודעים לאן זה יגיע. היום כשמישהו מאריאל נכנס לאינטרנט ושואלים "הרי אתה אריאלניק" הוא עונה שיודע תעלומות יכול להעיד שלא נכשל. אבל אחרי שלתנועה יהיה דברים רשמיים הטענה הבסיסית תהיה שהדבר לא בעייתי- עובדה ההנא"ר.
אולי תתענו שהדבר יפגע בפורום, שצריכים לפרסם את הפורום- אז מהצבעה בפורום גם אם הדבר ידחה הוא יקבל מספיק פרסום.
שאלה טובהאלעזר20

אבל:

1.אני לא חושב שיש מישהו שלא היה נכנס לאינטרנט בלי הפורום ועכשיו בזכות הפורום הוא נכנס..

2.כל הרבנים ששאלתי אותם לא אמרו שום דבר נגד עצם הפורום, אלא רק דיברו האם זה טוב שזה מעורב..

תגובההדרדק
(איזה כתורת...)
1. אני מאמין שיש, וגם אם אין זה כי הוא לא רשמי, ברגע שהוא יהיה רשמי זה ברור שזה מה שיקרה (כל השרופים יכנסו, וישרפו יותר וזה טוב, אבל יש נזקים חמורים, לפעמים)
2. כי אתה שאלת על עירבוב. ואני דיברתי כללי על אינטרנט(שהפורום הוא חלק ממנו). אתה רוצה ספירת גולים?
מה הקשראלעזר20

בין מה שאני אמרתי למה שאתה אמרת ב- ב'?

ולגבי א' זה מחלוקת במציאות....

ואם אתה מכיר שניים שלושה כאלה זה לא מפריע לי בכלל כי הולכים לפי הרוב הנורמאלי

אני דיברתי על האניטרנט ככליהדרדק
וכמו כלי (וכל רב אומר את זה) יש את מי שמתאים לו.
לא ניתן בלנדר לילד בן 4, לא מכונת כביסה מלאה בגדים יקרים למישהו שלא מבין (עם אקונומקיה) ולא אקדח למי שלא מתאים לו.
האינטרנט הוא כלי ולא כולם צריכים להשתמש בו.
אתה אמרת שכל הרבנים ששאלת לא אמרו דבר נגד הפורום עצמו- ואני הבנתי לתומי שאתה אומר שהם לא אמרו דבר נגד האינטרנט
אז אני הגבתי כי אתה שאלת מבחינת עירבוב ולא על האינטרנט עצמו.
הבנתי הכל נכון? תביא לי שם של רב אחד שאומר שאינטרנט זה דבר לכולם.

לגבי א, 2-3 במספרים של הפורום זה המון. זה יותר מ10%. וזה יותר מדי.
טובאלעזר20

אז קודם כל ב"ה הפורום הזה פעיל ולכן זה  יוצא פחות מ10% על בטוח..

ולגבי האינטרנט,מי שלא יכול לגלוש בכלי כשהוא פתוח לגמרי אז שישים חסימה..

זו לא סיבה לפסול את הכלי.

ומי שלא ברור לו שכשיש לו בעיה עם אינטרנט פתוח הוא צריך לשים חסימה לעצמו-הוא בבעיה גדולה!ופורום כן או לא זה ממש לא מה שישנה לו

ככל הידוע לי אין יותר מ20-30 אנשיםהדרדק

שכותבים באופן קבוע, כך שה כן יותר מ10%. וגם 5% זה יותר מדי
אלעזר, לא פסלתי אף כלי, אבל יש גיל לכל דבר (כבר הסברתי את זה), בתור איזה שיעור שלא תהיה וכשלמדת בישיבה קטנה-תיכונית, אני לא מתפלא שיש לך בסיס איתן. אבל לא כולם כאלה, היה פה תקופה שגם ילדים בכיתה ז נכנסו, וב"ה הם עזבו.
אתה רוצה לשמוע סיפורים? נביא דוג' אחת- יש אברך בישיבה אחת (ולא באיזה עיירת פיתוח, אבל גם לא בישוב דתי בלבד) שיש לו ילד שלומד בבית ספר יסודי טוב(נפרד). המחשב שלו נתקע, והמתקן אמר לו שכל יום שני ורביעי בין 2-4 היו כניסות לאתרים אסורים (ילד ביסודי!) מה התברר, שלילד היה חבר, לא בן של אברך, שהיה מגיע כל שני ורביעי בין 2-4 ואותו ילד היה גולש בדברים האלה, והוא לקח את הבן התמים של האברך ולימד אותו איך משתמשים באינטרנט.
עכשיו אתה רוצה עוד סיפורים? זה לא בעיה להשיג יש לי חבר שלומד באותה ישיבה ויכול לשאול את התכנאי לעוד מקרים. צריך לעורר כמה אנשים שחיים יותר מדי בבועה. ואתה חושב שכל נער בגיל תיכון יכול לעמוד ביצר? אתה באמת בטוח? וחסימות- כן זה חשוב, אבל אתה באמת חושב שלוקח יותר מכמה ימים לפרוץ?
ובקשר לחסימות- לא כל הורה מוכן, גם אם היה מקבל כסף. תברר, אתה תתפלא מכמות האנשים שמתחננים שההורים יציאו את הטלויזיה/ עיתון חולני (וכמעט כל עיתון לא דתי הוא כזה)/ אינטרנט מהבית- וההורים לא מוכנים, אבל אותם אנשים שבמקשים שיוציאו הם כבר ברמה גבוה- עובדה הם ביקשו להוציא, אבל זה לא תמיד נכון (יש הרבה מקרים שכן). גם הם נופלים, והם מבקשים שלא לבוא לידי ניסיון ולכן רוצים להעיף את המכשיר.
הרבה זמן נמנעתי מלכתוב כך, זה גובל בבעית צניעות, אבל הגעתי למסקנה שאומרים לאדם חטוא חטא קטן ולמנוע אחרים מחטא גדול.
לא כולם גדלו כמוך, לא כולם כמוך, בועה זה טוב- אבל צריך לדעת מה קורה כדי לא ליפול.
אתה יכול לעמוד באינטרנט, אין לך יצר לראות את הדברים האלה, בא לך להקיא שאתה רואה פריצות. אבל האם הילדים שלך יהיו בעלי אותו חוסן בגיל 7-8-9-10? אני לא בטוח, מתפלל שכן.

חבל.

יש צד שאתה צודקיעל...

אני צריכה לחשוב על העניין, קשה לי בשעות כאלה...

בקשר למה שהתכוונתי, ת'כלס- לסכם בצורה ברורה ולא כרצף שרשורים של הפורום את כל הדעות בעד כל צד בנפרד...

הבנו? יופי!

נקודת מבט אחרת.123

זו לא נקודת מבט אחרת, אלא דיון על עניין יותר בסיסי שכבר קיבל אישור ואין עליו שום דיון.

אתה בא ועושה דיון על האינטרנט, כאשר אנו עוסקים כבר הרבה אחרי זה - על פורום.

האינטרנט כבר קיבל ממזמן הכשר מההנא"ר ומכל חברי התנועה, וזה התבטא בצורה ברורה באתר רשמי לתנועה.
אף אחד לא בא ומחה על שיש אתר רשמי לתנועה וזה נותן עידוד לשימוש באינטרנט, ולכן אפשר להסיק בפשטות, שאין התנגדות לכלי הנקרא אינטרנט.

בצ"ל אריאל!

יש אתר רשמי לתנועה?הדרדק
טוב לדעת.
וגם אם יש זה לא אומר שזה בסדר (למרות שכנראה על זה (דבר הרבה יותר חמור מעירוב הפורום) לא יהיה מליאה...)
אתר רשמי.123

כבר זמן רב הקומונר של סניף בת-ים עובד על אתר רשמי, בהשגחה של המזכ"ל...

בצ"ל אריאל!

אז זה לא התקבל ע"H חברי התנועההדרדקאחרונה
זה התקבל ע"י המזכ"ל.
(אל תדאג, אני בגישה שלא הכל צריך ללכת למליאות, ואני לא עומד להגיש הצבעה נגד אינטרנט... )
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך