לקראת גיוסאנונימי (פותח)

אני הולך להתגיס לצבא בגאווה ואני חושב שללא צבא ההגנה לישראל לא היה קיום לעם ישראל במדינתו. אין מצווה יותר גדולה מזאת. אשמח לתגובות....

לא ממשפלפלתי

הסברת למה..

ז"א, אם אתה מתגייס רק בגלל הסיבה הזאת אתה קצת תמים..

תמימותאנונימי (פותח)
אני לא תמים ולא חושב שצה"ל היא טלית שכולה תכלת... רק שאני מבין את הערך שלו! אני חושב שהתמימות היא לחשוב שנסתדר פה בלעדיו...
אני גאהעמית-טליה

בגאוותך

ואתה אכן צודק!

בלי צבא הגנה לישראל לא היה לנו עתיד כאן..

אבל אל תשכח את הדברים הלא טובים שיש בצבא..התרחק מהם אל תהפוך לאחד מהם אל תקבל אותם וכמובן תנסה לשנותם!!!

בהצלחה,ותשמור על עצמך!

"אין מצווה גדולה מזו".שומרוני
אפילו הרמבם לא אומר שאין מצווה גדולה מעזרת ישראל מיד צר...
השאלהפלפלתי

אם מצבנו הוא עזרת ישראל מיד צר.. כי זה לא ממש קורה.

אבל אני לא מתכוונת להוסיף ולו חצי מילה עד שהוא יסביר בדיוק למה הוא מתכוון ולא יזרוק משפט וילך.

השאלה היא האם זה לא הפוך...פנאט 2המשודרג
האם אולי הצבא זה ה"צר" וצריך להציל יהודים מהדבר הזה (חצי בצחוק)
עזרת ישראל מיד צרעמית-טליה
הכוונה אם זה מצב שבלי הצבא לא תיהיה ישראל?
לכל המתנגדיםאנונימי (פותח)
מדוע לא דיברתם כשצה"ל שמר 30 שנה על נצרים כאשר רוב העם סבר שישיבתנו שם מיותרת ומסוכנת? כי אז היה לכם נוח, שצה"ל שמר על האינטרסים הדי צרים שלכם.. אני ח"ו לא אומר שגירוש יהודים מאדמתם בא"י הוא מוצדק, רק שצריך לראות הכל בפרופורציות.. צה"ל ברמה כללית הינו צבא חזק שבלעדיו לא היה לנו קיום בא"י. ואני חושב שקצת גאווה לומר שנסתדר פה בלעדיו...
זה לא הסבר.פלפלתי
אם התכוונת שזה מה שזה יהיה..
למה לא? תן לי חלופה לצה"לאנונימי (פותח)
למה לא?פלפלתי

כי אתה תוקף.

אתה לא מסביר.

למה אתה מתגייס. תן תשובה רצינית. זה לא משהו שאמורים לעשות סתם כי כולם אומרים או כי שמעת משפט מסוים.

הבינות?

לדעתי אין חלופה לצהל וזה הכי טוב שיש..אנונימי (פותח)
למה תוקףאנונימי (פותח)
אני חושב שהבהרתי ברור מאוד למה אני מתגייס. אין דבר יותר גדול מלהגן על עם ישראל במיוחד בזמן הזה... לדעתי מי שלא מתגיס הוא סוציומט ופרזיט, נדמיין לרגע שצה"ל ומערכת  הביטחון לוקחים פגרה ליומיים...אני חושב שזה מספיק כדי למחוק את מדינת ישראל עד היסוד. בקיצור אני חושב שזו זכות וחובה לשרת בצהל הקיים(!!!!) ואין בינינו מקום לפרזיטים... 
אני גם חייל בסדירמשה
הצבא הזה רקוב מהיסוד. חד וחלק.
אז נשנה אותואנונימי (פותח)
אז בהצלחה.פלפלתי
רק אפשר לדעת איך אתה הולך לבצע את זה?
בטוח שלא עם קטני אמונה כמוךאנונימי (פותח)
אין לך הרבה מה לעשותמשה
ברגע שאתה בורג במערכת, אתה בורג, וזהו.
על פקודת גירוש אפשר לסרב פקודה או דבר כזה, אבל אתה לא יכול לשבת בכלא כל שני וחמישי וגם לשנות מבפנים.
אם אתה רוצה אתה בורגאנונימי (פותח)

אם אתה חושב ככה אז מה האלטרנטיבה? החלפת הצבא? אני חושב שאתה לא חייב להיות בורג אם אתה רוצה (ע"ע דרור וינברג) ובקשר לסירוב פקודה-ברמה העקרונית לדעתי אין מקום לסירוב פקודה בכלל ולהיפך ברגע שכל דוס יסרב פקודה על כל דבר שלא נראה לו אנחנו באמת לא נשפיע כלום אלא נהיה ברגים לא רצוים במערכת....

אז תכנעעמית-טליה

ותשכח את הדת שלך

אם אתה רוצה להשפיע באמת תלך לפי הדת שלך בלי שום צדדים

כן אם אומרים לך לחלל שבת תסרב!

אם אומרים לך לשמור לבד עם בת תסרב!

אתה בא להלחם ואתה בא לצבא בגאווה ענקית אבל אין שום טעם אם הצבא הורס לך את כל העקרונות שלך!!

צבא יהודי אמור ללכת ולהתאים עצמו לעם היהודי ברגע שהוא חורג אתה לא צריך ללכת ולהסכים עם זה..

לא הבנתי למה אני אמור להיכנע?אנונימי (פותח)
לצבאעמית-טליה

שלפעמים מתנגש מול הערכים שלך..

לא תסרב פקודה אם יגידו לך לחלל שבת סתם?

ברור שאני יסרב התורה מעל לכלאנונימי (פותח)
אבל בדעתי אנחנו מנפנפים בדגל הסרבנות קצת יותר מדי
הסרבנותעמית-טליה

לא נובעת מאיום אלא מבאמת חוסר רצון להתנגד ולהתנגש עם ערכייך..

אולי יש אנשים שמאיימים יותר מידי

אבל אולי צריך לאיים אם צבא מגיע למצב של גירוש זה בעיה ענקית שצריכה לזעזע ואולי זה מה שאנחנו צריכים לעשות..לזעזע

איזו שחצנות להגיד אנחנו מול הצבאאנונימי (פותח)
 אל תדאגי. גם אם כל הדתיים יסרבו הצבא יסתדר יופי....
הסברתי לךעמית-טליה

שזה בדיוק ההפך משחצנות אלא מרצון אמיתי וישר לא לפסול את התורה שלך ואת הדרך חיים האמיתית שלך..

תכל"ס הצבא צריך אותנו..מפקדים קצינים איכותיים באמת זה מהצד שלנו  אבל אם הם לא צריכים אז לא יודעת אם אנחנו צריכים להיות בצבא שלא צריך אותנו..

חוצמזה שלהיות גאה בדרך שלך ולהגיד אני טוב יותר זה ממש לא שחצנות..

בדיוק כמו שאומרים על עם ישראל עם סגולה עם נבחר ממש לא שחצנות..

הם צריכים אותנואנונימי (פותח)
אבל יסתדרו גם בלעדינו. אני לא רוצה לחשוב על צבא ללא דתיים. חוץ מזה אנחנו צריכים להתגיס כמו שכל אזרח מישראל אמור להתגייס ולא כל הזמן לחשוב שאנחנו מי יודע מה...
לא אמרתי שלאעמית-טליה

ואני האחרונה שיגיד שאנחנו לא צריכים להתגייס

אבל אתה צריך לדעת מה מתאים לך ואיפה..יש דברים בצבא שגם אם הרמטכ"ל יבוא ויגיד לך אתה לא תוכל לעשות!!פשוט ככה כי יש תורה מעלייך מעל הרטמכ"ל ומעל הצבא כולו!

ושוב-אני כן חושבת שהציבור שלנו הוא הכי טוב מהציבור החרדי ומהציבור החילוני..

אני כן מאמינה שהדרך שלי היא הדרך הטובה ביותר לעבודת ה' ולדבקות בו..

ואם אתה באמת מאמין בדרך שלך אין שום סיבה שתתבייש לצעוק את זה ברחוב

זה לא גאווה עצמית שזה אומרים לבטל ולהיות ענו..זה גאווה כללית ובזה בכלל לא אומרים להיות ענו אלא להפך להתגאות במה שאתה (לדוג' יהודי) להתגאות לאן אתה שייך (לדוג' לעם היהודי) להתגאות בכל הדברים הכללים

אין בזה שום אבסורד להיות גאה בשייכות שלך ובדרך שלך!

יש מצווה בהרבה יותר חשובהאנונימי (פותח)

יש מצווה הרבה יותר חשובה וזו לימוד תורה.

אני מאמינה בגיוס לצבא,לדעתי זוהי מצווה חשובה ואפילו אני חושבת להתגייס.אבל,אני חושבת שלימוד תורה זה הדבר האמיתי בוא נגדיר את זה ככה,לולא תלימידי החכמים בארץ הזאת לא היינו קיימים.

ונכון שיש כאלו שיתרעמו על כך שהחרדים הם משתמטים ופרזיטים ואוכלי חינם ושזה לא פייר שיש כאלו שנלחמים ונופלים בשביל המדינה ולעומת זאת ישנם כאלו שיושבים בבית וכביכול 'לא עושים כלום' ומסתובבים על צד שני בזמן שהחיילים מקיזים דם.

נכון,זה באמת נשמע רע,אבל אם תחשבו טוב טוב זה לא שהם לא עושים כלום,הם לומדים,מתפללים ומשקיעים את נשמתם כדי שהקב"ה יחוס עלינו ולא יתן לנו ליפול.

אני בדיעה שמי שמתאים לו ילך לצבא,ומי שהוא מרגיש שהצבא זה לא בשבילו ושהוא באמת יכול לתרום מבחינה תורנית אז שילמד.

לימוד תורה הוא חשובאנונימי (פותח)
אפילו מאוד ואני לא מזלזל. אבל בואי נודה שרוב אלה (אפילו פה בפורום...) שמתנגדים לגיוס לא עושים זאת מתוך שאין להם זמן כיוון שהם כל היום לומדים תורה... פרזיט הוא אחד שכשכולם מתגייסים הוא הולך לעבוד ועושה כסף במקום לתרום... ובקשר אליך-"אפילו אני חושבת להתגייס" לדעתי עדיף לך ולחברה שתעשי שירות לאומי ולא תתגייסי...
אכןעמית-טליה

יש מצווה חשובה ללמוד תורה

אבל יש מצווה עוד יותר חשובה,יודעת מה היא?!

לישם את התורה!והתורה ציותה אותך במפורש להתגייס לצבא!

גם בלי אותם חיילים לא היתה נשארת ישראל..

אבל נכון צריך ללמוד תורה,ולא כל אדם יכול לצאת להלחם..וזה גם חלק מהתורה היו את אלה שנלחמו והיו את אלה שחזרו למחנה..

חוצמזה שנאמר שלימוד תורה קשה יותר מכל דבר..

אבל אם יש ביכולתך להתגייס,אל תהסס בכלל...

אגב יקירתי- אם כבר מדברים על ישום התורה..חלק ממנו זה לשמוע לפסיקות הגדולים שאמרו שבנות לא יכולות להתגייס..קצת חומר למחשבה..

כל הכבוד לך איש !! כל פעם שאני לובש את המדים...איתן6
אני מרגיש גאווה
פעם אני הסתכלתי על חיילים בגאווה.שירה חדשה

בס"ד.

בגוש ממש הערכנו אותם...

ובגלל הגירוש אנחנו שונאים אותם!!!

למה? כי הדקירה שהם נתנו לנו כ"כ כואבת.הם בגדו בנו.

באמת שאין לך מושג כמה השקענו והערכנו את החיילים.

בגלל זה אני שונאת אותם בצורה כ"כ קיצונית.

אני יודעת שזה נשמע קיצוני אבל זאת האמת.

זו הבעיה שלנואנונימי (פותח)

הבעיה שלנו היא שכאשר הצבא נענה לדרישותינו לשמור על ההתישבות ביש"ע אז אנחנו מוכנים להגיע ליחידות הכי מובחרות והכל וברגע שזה נוגע ב"בייבי" שלנו אנחנו יורקים על כל מה שצה"ל מקריב ויקריב והקריב בשביל שנוכל לחיות פה בשקט. כואב לי מאוד להשתייך לציבור כפוי טובה כזה.. אין פלא שאנחנו לא מעוררים אהדה....

אני לא רואה פה בעיה.שירה חדשה

בס"ד.

המדינה שלנו השתנתה. ולא לטובה.

אני באמת לא מבינה כבר למה  צריך את הצבא הזה.לתת פקודות הוא כבר לא יודע.

ואם צריך לשמור על יש"ע אנחנו יכולים לשמור עליה לבד.

בגוש אנחנו הרבה פעמים שמרנו על הישוב...

הצחקת אותיאנונימי (פותח)
ברגע שצה"ל מתפרק כמה שעות וכולנו בים. שכחי מזה שתשמרי על עצמך. הכמה עוזים שלך וכמה לוחמי שיריון זקנים על ג'יפ שמירה יישובי לא יכולים לשמור בקושי על עצמם... אני בכוונה ציני כי כואבת לי השחצנות הזאת של  אנשי הציבור הדתי הימני ש"אנחנו נשמור על עצמנו..." למה נראה לך?
כאילו שעם השלטון הזה לא נגיע לים.שירה חדשה

בס"ד.

נגיע יותר מהר ממה שאתה חושב.

ומה נראה לך?

אתה יודע שהחיילים הכי מובחרים של צה"ל הם מהשטחים והם דתיים-לאומיים?

שכן שלי, היה בין השלוש (!) החיילים המובחרים של צהל. אז לא לבלבל את השכל.

ואני שמחה שהצלחתי להצחיק אותך.

בינתיים עם כל הצרות אנחנו חייםאנונימי (פותח)
הלוואי שאלו יהיו הצרות שלנו.. תסתכלי מה קרה\קורה בגולה תביני למה אנחנו במצב טוב....
אנחנו במצב יותר טוב מהגולה.שירה חדשה

בס"ד.

אבל גם המצב שלנו לא מזהיר.

ומה הקשר לגולה עכשיו?

אני שמחה שיש לנו מדינה אני יודעת שזה חשוב. אבל לא במתכונת הזאת.

צריך להחליף שלטון דחוף.

ומכאן נובעת גם השנאה שלי לצבא- הוא נשלט בידי הממשלה.

מי שמע דבר כזה?

צא מהאשליה.שירה חדשה

בס"ד.

למה הרבה אנשים חושבים שהם יכולים להשפיע מבפנים?

אז זהו שלא.

נכנסת לצבא אתה הופף לבורג.

בורג במערכת גדולה שלא שמים עליו.

אבל אפילו טנק מונע ע"י הרבה ברגים קטנים.שומרוני
הצבא טמא ורקובהאריאלניקהנאמן

אין שום אפשרות לתקן את הצבא מבפנים, אין הצבא הלך! צבא שמסכן חיים של חיילים סתם בלי שום סיבה, ועוד שהצבא לא מגן על עמ"י בכלל!! תכניסו לכם לראש הצבא לא מגן ולא כלום

צריך להחליף את הצבא

אבל אם הטנק הזהפלפלתי
הולך לעלות על אנשים - צריך להעיף את הברגים לכל הרוחות..
או לחילופין,שומרוני

שהברגים ישארו במקומם ויעצרו את הטנק.

יותר יעיל מאשר שהברגים יוחלפו.

זה נכון רק במידהפלפלתי

והם יעצרו אותו...

בינתיים הם רק מחזקים אותו ומושכים את הטנק קדימה..

בורג קטן השותף להרס גדול..

זה מאוד לא פשוט להתקומם כשאתה בורג במערכתמשה
במיוחד שהיא מאיימת לרמוס גם אותך...

אז אםפלפלתי

אתה לא מועיל שם ומחזיק מעמד צריך להשאר שם?

צריך לעזור לטנק לרמוס? או לעצור ולהגיד עד כאן..?

הבעיה היא שמחאה בשלב מוקדם לא אפקטיביתמשה
ובשלב מאוחר - לא יעילה.

זה כשמדובר בבורג סורר בודד.
לכן צריךפלפלתי

להתנהג כמו בורג בטנק..

מחאת ברגים המונית.

עצירת מרכבה ולא רמיסת מרכבה..

רק ככה גם בורג קטן משפיע..

יופי, הפנמת.שומרוני
כמעט התעופף עליך איזה משהו..פלפלתי
וירטואלית, כמובן...(?)שומרוני
כמעט ולא..פלפלתי
מחזקת את ידיך.ליאתי בטורקיז

בס"ד

מחזקת את ידיך,

ליאת.

עשה מה שאתה רוצה וחושביונתן דוד
אך דעתי האישית היא שאין שום מקום וסיבה להתגייס לצבא כיום, מהרבה סיבות.
יש ועוד איך מקום וסיבה!!הדר200
נכון שיש המון דברים לשפר בצבא, אבל אנחנו צריכים להכיר בעובדה שאנחנו נצאים במצב של מלחמה, ואנחנו חיבים את הצבא שעושה (לא מספיק בכלל, אבל עדין..). אם לא היו נלחמים בצפון ולא היו מגיבים, הם היו מחסלים את כולנו!!! אז אני בכלל לא מסכימה עם הלחימה, וההפסקת אש הזאת, אבל עדין. ושוב, יש המון מקום לשיפור אבל אנחנו חיבים את הצבא!
לא נכון!!האריאלניקהנאמן

הצבא לא מעלה ולא מוריד

לא מעלה- בכך שהצבא לא מגן על עמ"י בכלל, והצבא מסכן חיי חיילים לחינם!!

לא מוריד-- בעצם הוא כן מוריד, את מס' היהודים בארץ ישראל

איזה שטויות..!!פלפלתי
ועשית פה בלגן מכמה נושאים...
אז אוליעוגיפלצת

אתה רוצה להסביר לנו מה הינו עושים במלחמה?

יושבים בשקט עם כוס קפה אולי לערבים.. עזוב, הם אפילו לא יתאמצו להגיע.

נכון, הכי טוב לא להלחם ולכות בכיליון עינים שיבואו לחסל אותנו! צודק! משתוקקת למות!!

אה, נכון, הם פשוט היו בורחים מהשקט..

יש מציאות שבמלחמה האחרונה הצבא מכרפנאט 2המשודרג

חיים של חיילים סתם כי היה בא ל"מפקדים" לשחק בחיים של יהודים כשרים וכתוצאה מזה כמעט אף פעולה של צה"ל בתוך השטח הלבנוני לא עזרה בכלום (למעט אולי חיל האוויר)

כעת מכייוון שלצבא יש פקודות מטומטמות שמסכנות חיים של חיילים ובנוסף הצבא לא עוזר לעמ"י תוסיפו על זה את כל הבעיות שיש כבר בצבא ותוסיפי על זה שהצבא לא מתייעץ עם גדולי עולם (רבנים) אז אסור להתגייס לצבא שמצד אחד רוצח יהודים(חיילים) ומצד שני רוצח יהודים(אזרחים)

אולי אם לא היו את כל הנסיגות האלהשירה חדשה

בס"ד.

המלחמות האחרונות לא היו???

לא הבנתם...הדר200
אני נגד!!! כל הנסיגות, והגירוש ומה שזה לא יהיה, הייתי בצפון השומרון. אבל כרגע, שזאת המציאות, אין לנו ברירה, אנחנו חייבים להלחם אחרת כולנו מתים...
לא נכוןהאריאלניקהנאמן

אם לדוג' כל עמ"י היה מפגין ומכריז "לא רוצים צבא שלא מתייעץ עם גדולי ישראל בכל נושא שהוא! רוצים צבא דתי עכשיו! אם לא לא מתגייסים!" נראה לך שה' היה נותן לאיזה גוי לגעת בנו?

אין כזה דבר לשנות מבפנים ברגע שהצבא נשלט ע"י חילונים והפקודות והצבא זה זבל (יותר נכון פל זבל) ברגע שיהודי נכנס לצבא וסוגר מעליו את המכסה של הפח האפשרות היחידה לתקן מבפנים היא- לאכול את הזבל עד שהיהודי נעשה בעצמו זבל

אכן נכון.שירה חדשה
לא הגבתי אלייך.שירה חדשה

בס"ד.

דווקא הבנתי אתך מצויין.

לא מדויקאנונימי (פותח)

להתגייס לצבא זו לא מצווה,זה כורח המציאות,אתה תבין את זה עוד כמה שנים

כמו שאני הבנתי.

יואב צור שמאל ציוני וחילוני(אבל כשר!).

הרב אליעזר מלמדהדר200
אמר שלהתגיס זה מצוה, ואני חושבת ששאר הרבנים לא חולקים עליו. נראה לי שהכונה לקרבי, שזה העיקר, להלחם ולהגן.
אבל הם גם אומריםפלפלתי

שאם אתה לא מועיל בצבא או שסתם מנצלים אותך שם להרס - צריך לשבת בישיבה כמה שנים.

זה לא יזיק..

וד"א - זה מה שהרבה עושים עכשיו..

הצבא זה פח זבל נקודה!!האריאלניקהנאמן
אתם יוצאים מנקודת הנחה שהבחירה להתגייס בידכםאנונימי (פותח)
וזה הטעות שלכם!! צה"ל הוא לא חנות מכולת שאם יקר שם או משהו אפשר ללכת לקנות במקום אחר.... צה"ל זה הקיום היחידי שלנו בארץהזאת!! תרצו או לא!! השאלה איך אנחנו עושים את זה.. בתור סתם בורג או בתור אנשים משפיעים.. נורא נחמד לשיר "עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה" אבל ברגע שיש קשיים מיד אנחנו זורקים הכל ובורחים??? מה כבר נשברנו??? אני לא רוצה להיות פסימי אבל מחקים לנו משברים הרבה יותר גדולים ממה שעברנו.ואם עכשיו אנחנו נשברים מה יהיה הלאה???
ד"א מחכים ולא מחקיםאנונימי (פותח)
שטויותהאריאלניקהנאמן

אתה יוצא מנק' הנחה שהצבא באמת מגן על עמ"י ועובדא שלא!(ע"ע מלחמת לבנון השניה)

צה"ל הוא לא הקיום היחידי שלנו בארץ הזאת! התורה ! היא היא הקיום היחדי שלנו והזכות היחידה שלנו על הארץ הזאת בקיום התורה בעוז!

"עם הנצח לא מפחד..." זה שאנחנו לא מפחדים מדרך ארוכה זה לא אומר שאנחנו צריכים להפוך את הדרך לארוכה

לא נשברים ח"ו, מתקנים, מתקנים מבחוץ!!! בתוך הצבא אתה תהיה בורג קטן שלא ממש שמים עליו

אל תתפלא אם עוד בגירוש הבא אתה זה שתלבש את המדים עם הדגל ומשקפי השמש,

ברור שלאאנונימי (פותח)
ברור שהצבא לא מגן עלינו... רק ה' מגן עלינו.. אנחנו צריכים רק לשבת וללמוד תורה וה' כבר יהרוג את כל הערבים. הוא יעצור את המבוקשים בשכם, ישמור על הגבול, יעצור חגורות נפץ בעזה וישמור על נצרים 30 שנה!
אז אולי כבודו יגיד לי למה בדיוק ואך החיזבאללההאריאלניקהנאמן

הצליח להכנס בצבא כ"כ חזק כל התנהלות הצבא סיכנה והרגה במזיד חיילים ואזרחים ועובדא אפילו אתה לא מביא דוג' מהמלחמה האחרונה למה? כי בתוך תוכך אתה יודע שהצבא לא עזר בכלום במלחמה האחרונה

אני לא אומר שלא צריך צבא ח"ו להגן על עמ"י זו מצווה מדאורייתא, פשוט לא דרך הצבא הזה הצבא הזה טמא!

אם אנחנו נלמד תורה כל היום ונגיד ונכריז "כל צבא שלא מתייעץ עם גדולי הדור ומסכן את חייהם של עשרות חיילים לצבא כזה אנו לא מתגייסים

נשלח לי באמצעהאריאלניקהנאמן

"    הרב שפירא הו פי 10000000 מפקד יותר טוב מאשר חלוץ ודומיו, אם לפני כל פעולה צבאית היו מתייעצים עם גדולי הדור נראה לך שחייל אחד היה נופל? הקב"ה היה שולח את ברכתו לכל פעולות צה"ל

אתה יודע שע"פ ההלכה היחידים שצריכים להתגייס הם הצדיקים ותלמידי החכמים! אך צבא שפוגע בערכי היהדות באופן מחפיר לצבא טמא כזה אני לא מתגייס, צבא שמסכן חיים של חיילים סתאםם!! 

ותזכור שאותו צבא שהגן על נצרים 30 שנה הוא אותו צבא שפינה את נצרים בשנה ה31

אני חושב שטעות לחשוב שהרבנים יכולים לנהל את הצבאאנונימי (פותח)
אין מה לעשות... גם אדם גדול כמו רב אברום לא מכיר את המציאות הצבאית ולכן אני חושב שהמפקדים בשטח מבינים בצבאיות קצת יותר ממנו!! אבל לעומת זאת אם יהיו אנשי צבא מהעולם הדתי בשטח המצב שלנו יראה שונה...
ולכן היו את כל בעיות בצבאהאריאלניקהנאמן

מי היה יהושוע בן נון? רמטכ"ל  ? אלוף פיקוד כל שהוא? לא לא לא לא לא לא לא

יהושוע בן נון היה נביא בן 80 ראש ישבה כאשר הוא כבש את הארץ   לרבנים יש רגישות לחיי אדם!! מה שלא לדן חלוץ ולא לסר הביטחון יש!!!

הנה מאמר של הרב אברהם נחשון בנושא (נמצא באתר ישיבת בית אל)

מי מבין יותר בביטחון, הרב שפירא או הרמטכ"ל חלוץ? במבט ראשון השאלה נראית פרובוקטיבית, הרי ברור שהרמטכ"ל ששירת שנים ארוכות בצה"ל מבין בביטחון הרבה יותר מאשר ראש ישיבה, שלמד תורה, ישב ופסק בבתי-דין, והיה רב ראשי! הרי אין הרב שפירא יודע כיצד מפעילים מטוסים, וכיצד מנווטים אותם! אין הוא מבין בארגון חטיבות ואוגדות, ולא לאיזה ציוד הם זקוקים. יתרונו של הרמטכ"ל הוא ברור לחלוטין. אך הדבר נכון רק במבט ראשון, ולצורך הבנת התשובה, עלינו להבין את מרכיבי תפיסת הביטחון.

לביטחון ולהצלחה בקרב ישנם שלושה חלקים. הראשון הוא ידע מקצועי - כיצד לתפעל את הציוד הצבאי, כיצד לנהל יחידות לוחמות, כיצד להשיג מודיעין, באילו אמצעי לוחמה להשתמש בכל מצב. השני - מערכת ערכים ותפיסות עולם המנחות את החייל ואת הפיקוד בתפקודו הצבאי. כאן עומדות לדיון שאלות שלכל אחת מהן ישנה השפעה על שדה הקרב, למשל האם יש קדושה לארץ-ישראל? האם יש קדושה לעם ישראל? האם צריך ומותר לפגוע באזרחי האויב בשעת מלחמה? האם ניתן לקחת אוכל ששייך לאויב בזמן הקרב ולהשתמש בו? (סיפר לי חייל שבאמצע המלחמה, מאחר שצה"ל לא סיפק אוכל לאחת היחידות, נכנסו החיילים לאחת מחנויות האוכל שבכפרים, ולקחו ממנה אוכל, ואחד המפקדים הבכירים הגיע ואמר להם שאין הדבר מוסרי, ושצה"ל אינו "בוזז" אוכל של ערבים... ).

האם יכול מסוק לחסל מחבל מהאוויר, כשלידו נשים וילדים, שייתכן שייפגעו?
האם כשיש כינוס או הלוויה של מחבל מהחיזבאללה מותר להפציץ את כולה, ולבצע הרג המוני?
האם מעמדם של מחבלים שנתפסו על-ידי צה"ל הוא כשל אסירים רגילים, או שניתן להתייחס אליהם בצורה שונה?
האם ניתן להפציץ בונקר שבו מסתתרים מחבלים היורים קטיושות על הצפון, ושידוע שבתוכו ישנו מצבור תחמושת, שכאשר הוא יתפוצץ יימחק כפר שלם מעל פני האדמה?
האם חובה על טייסי צה"ל לפגוע פגיעות כירורגיות בערי האויב, או שמותר להם להיות גמישים?
האם מותר להשיב פגז ארטילרי למקורות הירי, אף אם הם נמצאים בלב אוכלוסייה אזרחית?
האם ביחסינו לאוכלוסיית אויב יש הבדל בין שעת קרב, לבין שעת הפסקת אש, לבין שעת שלום?
האם מותר להפציץ מקורות חשמל ומים לאוכלוסייה אזרחית, כדי ליצור לחץ על ארגוני טרור לשחרר חטופים ולהפסיק ירי?

אלו הן דוגמאות לשאלות מוסר ואתיקה ביטחונית, שאלות שיש להן גם ממד הלכתי, ובהן אין לרמטכ"ל הבנה עודפת מאשר לשום אדם אחר במדינה. שאלות אלה חורצות את גורל הקרב לא פחות מאשר השאלות המקצועיות, וגם הצבא מודע לכך, ולכן הושיב צוות עבודה, שהוציא חוברת בשם "רוח צה"ל", המפרטת את ערכי היסוד של הצבא ואת מקורותיהם.

ומכאן לשאלת הפתיחה - בנושא ערכי היסוד המנחים את צה"ל, ובנושא מקורות הערכים שהם מוסר ואתיקה, מבין הרב שפירא הרבה יותר מהרמטכ"ל. הרב שפירא, שלמד מוסר וערכים והשקיע את מיטב ימיו בעיסוק בהם, הוא הפוסק העליון בשאלות ערכיות ביטחוניות, ועל הרמטכ"ל ללמוד ממנו הרבה עד שיוכל להתחיל להביע דעה בתחום זה. צה"ל, בהכירו בחולשת אנשי הביטחון בתחום הערכי, "גייס" את פרופ' אסא כשר שיכתוב בעבורו את הקוד האתי. קוד זה מבטא את ערכי פרופ' כשר, ואת ערכי החברה שאליה הוא שייך. אך גם על פרופ' נכבד זה ללמוד הרבה מוסר יהודי וערכים יהודיים לפני שיחווה דעות בעניינים אלה, וכדאי שילמד זאת אצל רבנים השייכים למגזרו של הרב שפירא, כדי שהתוצר הבא יתאים יותר לעם ישראל לתורתו ולמורשתו.

להיכן נושבת רוח צה"ל?
לא אתייחס במסגרת מאמר זה לתחום השלישי הקשור לביטחון, שהוא בניין כלל אישיותו של החייל, שגם בו מבין הרב שפירא הרבה יותר מהרמטכ"ל ומפרופ' כשר, לעומת זאת אעסוק מעט ב"רוח צה"ל" כפי שמופיעה בחוברת שמנפיק צה"ל לחייליו, ושעליה מתחנכים הפיקוד הבכיר, הקצינים והחיילים. וכך נאמר במקור: "רוח צה"ל יונק מארבעה מקורות: מסורת צה"ל ומורשת הלחימה שלו כצבא ההגנה לישראל; מסורת מדינת ישראל על עקרונותיה הדמוקרטיים, חוקיה ומוסדותיה; מסורת העם היהודי לדורותיו; ערכי מוסר אוניברסליים המבוססים על ערך האדם וכבודו".

וכאן נשאלות שאלות רבות. לגבי הנקודה הראשונה: לאיזו מורשת צה"ל הכוונה, האם לבריחה מלבנון, או לגירוש ערביי חיפה ובאר-שבע במלחמת השחרור? האם למבצע אנטבה, או למלחמת לבנון השנייה, שבה יחידות המילואים לא היו מצוידות כנדרש?

ולגבי הנקודה השנייה, מהי מסורת מדינת ישראל ועקרונותיה הדמוקרטיים? האם מדובר על הדמוקרטיה לפני שלטון אהרן ברק, שבה היו נושאים שהציבור היה צריך להכריע בהם, ובית המשפט קיבל את הכרעת הציבור, או לעידן ברק שבו "הכול שפיט", ו"מלוא כל הארץ משפט"? (אני מבקש את סליחת הקוראים, על כך שאני מצטט משפט כזה בביטאון תורני, כשכוונתו של האומר היא להחליף את "מלוא כל הארץ כבודו"). האם כוונת רוח צה"ל היא למדינה דמוקרטית עם חופש ביטוי, או למדינה שסוגרת תחנות רדיו שאינן לרוחה, ואינה מאפשרת חופש ביטוי לחלק ניכר מאזרחיה?

לגבי הנקודה השלישית - מדוע אין היא הראשונה? הרי ממנה נובע הכול, והיא נקודת המוצא לכל דיון ערכי הנוגע לכלל ישראל, לארץ-ישראל ולמדינת ישראל.

ולגבי הנקודה הרביעית - האם לאויב בשעת מלחמה יש ערך כאדם, והאם צריך לשמור על כבודו? האם שמירת כבוד עם ישראל, ושמירת ערך חיי היהודים בארץ שווים פחות, שווים יותר, או שהם שווים לערך האויב?

שאלות אלה צריכות שיעמדו בבסיס הדיונים הערכיים, האתיים והמוסריים, שנידונים במסגרת רוחו של צה"ל, וכדי לענות עליהן יש להיוועץ במומחים לענייני מוסר הלכה ואתיקה בעם ישראל, שהם רבנים, מחנכים, ואנשי תורה ואמונה.

אני מסכים איתךאנונימי (פותח)
שהרמטכ"ל מבין רק בצבאיות וזהו, ללא שום קשר להלכה. אולם רב אברום מבין הרבה בהלכה גם במישור הצבאי אולם כדי לפסוק הלכה צריך להיות בשטח. ויש אינסוף דוגמאות של מציאות מורכבת בצבא שההלכה היבשה מורה כיוון ברור אולם רב שיהיה גם איש צבא ידע שאין זה כך. ולא רק בענייני מוסר פינויים וכד' אלא גם בהלכות "יבשות" כמו שבת כשרות וכד'. לכן אני חושב שחייל בצבא צריך לשאול רבנים שבאים מתוך הצבא כמו הרב אבי רונצקי, הרב אייל קרים, וכד' שהם ללא ספק רבנים גדולים אבל גם מבינים את המציאות בצבא! 
הופה הופההאריאלניקהנאמן

מישהו פה שינה את דעתו!!!!

פתאום רב אברום מבין בצבא..

אחי אתה לא סגור על עצמך

וכן אתה צודק שאם יש רבנים שבאו מהצבא והם לא רבנים מטעם (כמו...) אז אפשר לפנות אליהם

דעתי היא שאתה כופר גמור ושוטה מוחלטואלאד
רצית צומי וקיבלת. מרוצה?

דעתך מטומטמתהאריאלניקהנאמן
תן את הכבוד לצה"ל!מלמלה
שמעתי פעם בהקשר לדבריך כי מצווה לומר "כי כוחי ועוצם ידי עשה לי את החיל הזה" - כמובן הפירוש שיוצא הוא , כי הקב"ה נטע בנו כוחות, ועלינו מוטלת המלאכה להשתמש בה לעשיית מצוות ולהחזרת ריבונות יהודית על אדמת א"י, לכן כל חייל הוא קדוש (לא משנה מאהיכן/עדה/גיל)כל אלה התאחדו והפכו ל"צבא הגנה לישראל"- אכן יש צדק בדבריך.
אך עם כל הכבוד לצבא, וכמה שהערכנו ומעריכים אותו מאוד (בלי שום ספק), הצבא אינו ערך קדוש מוחלט, על האדם לשמור על ציביונו היהודי (דתי) גם בהיותו חייל.
האידיאל הוא צבא ההולך באמונה בד', בעצמו ובמטרה- מה שחרג בקיץ של שנה שעברה.
האמירה היא מאוד קשה לאור החינוך שהציבור שלנו ספג על ערך "צבא", כל הנושא טעון עדיין.
ברור כי ללא צבא אין מדינה/ עם, אך כיום השאלה היא אחרת השאלה היא הנהגת הצבא- כי צבא יש, וידינו על העליונה, וזה הקושי שלי על הערך "צבא"...
דרך אגב אני בצבא מנובמבראנונימי (פותח)
ובינתיים כל פעם שהייתי בבעיה מבחינת דת בצבא התחשבו בי... אני מקווה שזה ימשיך ככה
יהודיאנונימי (פותח)אחרונה
אני אומר שאתה צודק שצבא זה חשוב אבל במובן מסים כי התורה יותר חשובה ובלי תורה לא הינו פה בארצנו כי כמו שקרה בימי החורבן שלא הלכנו בדרך התורה וה' שלח אותנו לגלות לכן בראש ובראשונה קודם להיות בן תורה שומרת את מצוות ה' ולהאמין בו אחרי זה לעשות מאמצים לשמור על מדינתנו שנאמר בגמרא "אין סומכים על הנס" אלא על ה' אפילו שאנו עושים מעשים גשמים
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך