מה בדיוק מתכוונים לדון במליאה בנוגע לפורום?...
בצ"ל אריאל!
מה בדיוק מתכוונים לדון במליאה בנוגע לפורום?...
בצ"ל אריאל!
לא בגלל שלא יודעים, אלא מטעמים טכניים בלבד...
אבל בגדול- הכיוון הוא האם להפוך את הפורום לרשמי- שזה אומר שיודיעו כאן דברים מטעם התנועה, ידונו עם העם על דברים חשובים ובכלל- תהייה כאן יותר תנועה, כי זה רשמי.
אבל (תמיד זה חייב לבוא...)- זה ידרוש מהפורום להשתנות מהמתכונת הנוכחית שלו- או שזה יהיה נפרד, או שלא יהיו מסרים אישיים וכו'...
אם לא הסברתי מספיק טוב- אפשר לנסות שוב
חג שמייח! יעל.
בעיקרון זה עוד לא סגור לגמרי מה יהיה נוסח ההצעה..
אבל המגמה היא להפוך את הפורום לרשמי כדי שיהיה עוד יותר יעיל ורציני... וגם לנפרד
הנוסח הסופי יקבע בבוקר המליאה בישיבת מזכירות
המליאה מוזמנת להצביע "האם רצונה להפוך פורום זה לרשמי?", אך שווה לעדכן את החבר'ה המצביעים שזה לא תלוי רק בהם, אלא בעוד מס' גורמים.
הפורום בהווה לא שייך להנא"ר, אז ברור שע"י הצבעה של חברי התנועה היא לא יכולה פתאום לבוא ולהפוך פורום זה לרשמי.
זה יצטרך לעבור עוד מס' אישורים, שאולי יהיה מאוד קשה להשיג אותם...
[הנכתב לעיל נכון, במידה והכוונה ב"פורום רשמי" זה שההנא"ר היא הבעלים על פורום זה].
בצ"ל אריאל!
פירושו שההנהלה פורסת את חסותה עליו ולכן הוא יפעל עפ"י הקריטריונים של התנועה ועפ"י הפסקים של רוב רבניה...
וזה גם אומר שמהיום(כלומר,מהיום שזה יעבור) כל דבר שזז בתנועה יעבור גם דרך הפורום וחברי ההנהלה יתיחסו למה שכתוב שם ברצינות.(אגב,הפרדת הלוחות לא נעשת בגלל הפורום אלא בגל מישו הסניף אחר באיזור ירושלים שביקש בשם עוד כמה חברים).
כך שמעולם עוד לא היה משו שנדון בפורום וההנהלה שתייחסה אליו ברצינות.וזה פספוס רציני!לכולם..!!!
שוב: לא שייך שהפורום הזה יהפוך לרשמי, בלי לקבל עוד מס' אישורים. הפורום בהווה לא תחת חסות ההנא"ר, אז גם אם תרצה להפוך את זה לתחת חסותה, זה לא תלוי רק ברצונה, אלא בעוד מס' גורמים.
איני מאמין שההנהלה לא מתייחסת כלל לדברים שנכתבים בפורום. אם היה לי כוח הייתי מראה לך עד כמה זה בכלל לא שייך.
ועוד שרוב הנהגת התנועה מובלת ע"י חבר'ה ששורצים פה בפורום...
ואם זה נכון אפילו חלקית שההנא"ר בכוונה לא מתייחסת לרעיונות נפלאים רק בגלל שעסקו בהם בפורום, אז כואב לי מאוד לגלות שראשי התנועה הם אנשים כה טיפשים וקטנוניים (ברור לי שהם לא כאלה, ולכן לא שייך שהם ימנעו את התקדמותה של התנועה, רק בגלל שהרעיונות הנפלאים שהועלו, הגיעו מהפורום).
בצ"ל אריאל!
לא בגלל שלא אכפת להם ממה שקורה פה, אלא בגלל שהם לא מתעניינים במה שקורה פה.הם בכלל לא יודעים על מה מדברים פה,וגם אף אחד (כולל הצעירים)לא מעדכן אותם..
אני לא זוכר אי פעם ישיבת הנהלה שמשו מהפורום עלה שם.
גם לא ישיבות של החברה היותר צעירים...
אני יודע בוודאות שזה לא נכון ואכמ"ל.
בצ"ל אריאל!
יושבים פה חבורת אנשים שמדברים על ענייני התנועה- ומחזיקים ממנה, והמליאה זה בערך מושא הערצתם עלי אדמות,
אז גם אם תתקבל החלטה שלא הכי סבבה להם איתה, נראה לי שזה יעבור יפה מאד...
איזה אישורים כבר צריך לבקש? מערוץ 7? לא נראה לי שיש בעייה...
אלא אם לא הבנתי את כוונתך...
זרקתי כמה פירורים על נקודה זו, ואני מעדיף לא להאריך בנושא זה בהווה.
רק חשוב שתהיו מעודכנים שזה לא תלוי רק בהנא"ר...
בצ"ל אריאל!
אענה במסרישי.
בצ"ל אריאל!
חלקית, אבל אני אכתוב בריש גלי.
הפורום כאן קיים מזה שנה וחצי. הוא הוכרז כלא רשמי על ידי הנהלת התנועה, ובזה טורפדה האפשרות להרים בזמן הקרוב פורום רשמי רציני.
כי פורום באתר של התנועה - לא מתקרב מבחינה טכנית לרמה של הפורומים פה, עם כל הכבוד למשה מונק. משה למפרט מתכנת מעולה - ואין על כך עוררין.
אוף! כשאני חושב עלזה, אני מחליט כמו אליעד... נרחיב בפעם אחרת. אני אתייעץ איתו.
הפורום הזה עבר שינוים ושיפורים רבים.
ועם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה...
וחוצמזה שאנחנו לא זקוקים לפורום כל כך איכותי..אין לנו צורך לא במסרים ולא בשיחות!!
מבחינת רמת התכנות של הפורום עצמו - תכנס לאתר של חב"ב בנ"ע, ותבין עד כמה הפורום שם מעיק...
אישית חושב שעדיף שהדיונים יתנהלו ע"ג הפורום בנפרד.
ואני גם מעדיף שהפורום יתנהל שלי המסרים האישיים.אני לא כ"כ מבין בפורומים אבל מול עיני ניצב כמודל אתר הפורומים של הישיבה הגבוהה בבית אל שבו אין מסרים אישיים וגם לא שיחה פרטית..והדיונים שם רציניים ופוריים מאוד למרות כל זה!!
ככל הידוע לי, הפורומים של בית-אל כן מעורבים, ובנות כן משתתפות...
בצ"ל אריאל!
אני צריך למלא את חובתי ולכן אשתדל לעשות קצת סדר.
ההצעה שהגיעה לשולחן המזכירות (וכאמור, היא תנוסח רשמית בהמשך), מדברת על הקמת פורום רשמי לתנועה. לפורום המוקם אין קשר לפורום זה. כמובן, שבפורום הרשמי ההנא"ר תפרסם הודעות רשמיות, תענה לשאלות ותפתור בעיות ותהיה פעילה רשמית בכל שנוגע לפורום. מטבע הדברים הפורום יהיה נפרד ובלי מסרים אישיים.
כך נראה לי.
אתם מוזמנים לתקן אותי אם אני טועה, וגם אם לא. להוסיף הערות. עדיפות להארות.
וכמובן, שכשהפורום הרשמי (נראה לי שהוא יהיה באתר, אבל זה כבר לא בהצעה, וזה לא בתחום שאני מבין בו...) יהיה פעיל, אז, באופן טבעי, על הפורום הזה נוכל לומר קדיש...
הוא נגד אינטרנט/נגד פורום של התנועה/ בעד פורום אבל מעורב/אחר.
כל האפשרויות צריכות להיות ברורות- וצריך לתת לכולן אפשרות, אי אפשר לעשות שתי גווני אפור (בעד פורום נפרד/נגד פורומים, בלי להכניס בעד פורום מעורב ונגד אינטרנט) (בשונה מההצבעה על ועדת יישום- ששם אף אחד לא ידע באמת למה הוא מצביע- זה נשמע אתה בעד שיצאו משהו מהמליאות -הצבע כן. (ואני לא נכנס עכשיו לדיון על האם הועדה עשתה משהו ומקומה))
אוו יותר מדי סוגרים, חפיף, תסתדרו.
מתקשה להבין...
גם ככה לכל הדואגים והמוטרדים זה לא קשור לפורום הזה..
ואם יהיה חשוב לחבר'ה שהוא ישאר ויהיה פעיל אז הם כבר יצביעו ברגליים.. ( ;
הרי כבר סוכם עם ההנא"ר משהו אחד, אז למה המליאה צריכה לקשקש את דעתה?
למישהו כאן יש התנגדות עקרונית שיהיה פורום נפרד? לא נראה לי.
על הפורום הזה נאמר קדיש? גם לא נראה לי....
אז אליסף, בפעם השבעים ושלוש - מה אנחנו עושים את שטויות האלה?
חכה חכה לישיבת מזכירות... מזל שאנחנו לא אמורים להשאר עוד קדנציה.. אני לפחות לא, אלא אם כן לא יהיה נציג חב"ג אחר... כי נציג חב"ב אני בטוח לא.
לי יש התנגדות עקרונית לפורום נפרד...
פורום בלי מסרים- כן
פורום נפרד- לא
זה כמו להפוך את התנועה ל"אריאל" ו"אריאלה" ח'ברה- ל-ה-ר-ג-ע!
והרחבה- אני חושבת שזה לא נכון ולא בריא לעשות הפרדה של 100% ולא בגלל פשרות או משו כזה אלא מלכתחילה- הפרדה במה שצריך ומה שכדאי אבל לא "חממת בנות" ו"חממת בנים".
חוצמזה- הפורום זה הדרך (לעניות דעתי לפחות) הכי צנועה לשלב כוחות בתנועה, ברגע שנפריד את הפורום- נפריד כוחות. יהיה לנו פחות כוח! (חוצמזה שפורום בנים כמעט לא יתפקד...)
בצ"ל אריאל ולאהבת אחים אמיתית!
שחיכיתי לתגובה שלך.
אז מסתבר שיש מתנגדים...
מה הלאה?
לפי המסורת הידועה של אריאל-
הצבעה אם להצביע לפורום נפרד ולפורום בכלל או בהצבעה אחת. ואז הצבעות ועוד הצבעות ועוד הצבעות....................
לא נולדנו אתמול ולא הצטרפנו אתמול לתנועה...
רק רציתי בסה"כ לנפץ את הבועה שכולם מסכימים על פורום נפרד.
זה כולה האנשים שעושים הכי הרבה רעש...
לכל אלה שמתנגדים\תומכים\מתלבטים\אחר לצורך זה נועדה המליאה..כדי שתריבו קצת ביניכם ואז תהיה הצבעה של כולם לאיזשהו צד(ברור שבעד!!)
ואני לא יודע על מה כבר דיברו עם ההנהלה אז אני אשמח לעידכונים..
בכל מקרה,עד היום ישנם המון חברה שהצביעו ברגליים...אני יודע על הרבה אנשים שבגלל הדרך שבה מתנהל הפורום הם נמנעים מלהשתמש בו..וזו גם הסיבה שאנחנו מאמינים שאם יהיה פורום רשמי ונפרד אז יהיה פורום גם לבנים שיהיה די פעיל..(טוב,לא כמו הבנות..בכל זאת יש לנו פחות זמן לבזבז בחיים..)
ואם יהיה חברה שימשיכו להשתמש בפורום המעורב זו בעיה שלהם!(מעבר לזה שזה לא בסדר להמשיך אחרי ההחלטה!)
אף פעם אין להנהלה שליטה על מה שאנשים עושים לעצמם..אני גם לא יכול לדעת על כל אחד אחר אם הוא מתפלל שלוש תפילות ביום.נו,אז בגלל זא אני לא אארגן מנינים??אני גם לא יודע אם באמת כל המדריכים בתנועה מאמינים בערכים שהתנועה דוגלת בהם,אבל אני יוצא מנקודת הנחה שאם הוא מדריך בתנועה אז מן הסתם הוא מאמין בערכיה וחי על פיהם.
הפורום הנפרד(במידה ויהיה כזה בעז"ה)יהיה מיועד לאלה שאכפת להם ממה שהם מחליטים בצנועה ומהערכים שהם בעצמם אמורים לדגול בהם...
ואני מקווה שכולכם נמנים על הקבוצה הזו...
לו היה כאן סתם פורום, היה אפשר לנטוש אותו.
אבל בכלמקרה אנשים יכנסו לכאן בשביל המסר"ש, וישארו גם בשביל הפורום.
בכל הנוגע לפעילות פורום בנים - מי כבר יכנס שלא נכנס עכשיו, "כיפת העננים"? זהו בערך.
אגב, זה קצת מוזר להעלות דבר כזה להצבעה.
כי זכות ההצבעה שייכת לכל חברי התנועה, ולא רק לאלה שיש להם חיבור לאינטרנט.
יוצא איפה, שאנשים שמימיהם לא ראו את הפורום, ובפורם החדש הם יגלשו פעם בשנה - יכריעו עבור אנשים שמחוברים לפורום באינפוזיה.
אבל אני יודע על עוד רבים חוץ ממנו!!ולא כולם מסניפתאח(אימפריה!!!)
ולרוב האנשים שיהיו במליאה יש אינטרנט.וחוצמזה שמדובר כאן על החלטה עקרונית לאיפה התנועה מכוונת אותנו.ואתזה יכול כל אחד להחליט בשביל כל אחד.בדיוק כמו שחב"גניק יכול להחליט מתי יהיו מפקדים תנועתיים למרות שהוא לא הולך להשתתף בהם..
ולגבי אלה שישארו בשביל המסרים,כפי שכבר אמרתי,לתנועה אין שליטה על מה שאנשים עושים בחייהם הפרטיים!זה כבר תלוי בך!!!
מדוע אם יש הצבעת מליאה על פורום נפרד, אני אמור להרגיש לא בסדר להמשיך לפעול בפורום הזה?
אני מאוד מרוצה מהפורום הזה, ואיני רואה צורך לעשות על זה הצבעה. יש לפורום הזה הכשר מרב התנועה, ואף אחד לא מונע ממי שרוצה להחמיר להקים לעצמו פורום.
למה לעשות הצבעה על זה?
מי שרוצה פורום מעורב, מוזמן להישאר פה; ולמי שיש בעיה עם זה, שילך להקים לעצמו איזה פורום שהוא רוצה.
בצ"ל אריאל!
מצד אחד, אליעד, אתה מעלה הצעות (כגון לוח שנה נפרד ) ושזה מסמל את התדייסות התנועה ומצד שני אתה נגד פורום נפרד? אתמהה!
ועכשיו נתייחס לגופא דתגובתא : בעניין ההכשר מרב התנועה, ראיתי בספר "גלישה כהלכה" שהביא את ההתר הזה מהרב של התנועה כדי להכשיר גלישה באינטערנעט וכבר גדולי ישראל חלקו עליו בעניין זה ואמרו מה שהכשיר הרב זה רק במצב שאין פורום אחר ומכיוון שחברי תנועת אריאל לא נחשדו על דברים של כהלכה אפילו באיטערנעט יש מקום להקל, אך מתי שיש אפשרות להחמיר כל גדולי הדור יסכימו שיש לגלוש בפורום הנפרד! (וכן הביאו בשו"ת "מסכי שמיא" ובספר "קיבוץ דיני הגלישה" וההארות בס"ס "דיני הצריבה" ועוד גדולי ישראל בעניין ויש לחשוש לדעתם שהרי עפר אנו לרגליהם)
מה ההבדל בין המקרה הנ"ל למקרה ההפוך, של אלו שרוצים פורום נפרד אבל לוחשנה מעורב?. נקודה למחשבה...
זה יותר חזק לכיוון השני...
לא יודעת אם אני הייתי קוראת לאחד מהם צבועים, אבל יש כאן מקום של הלכה מול מידת חסידות...
רוב הרבנים שנשאלו- אמרו שיש בעייה באיך שהפורום פועל כרגע, לעומת זאת בלוחשנה אין בעיה, זה יותר דוס, החמרה וכו'...
לעשות לוח נפרד, זה דבר שאפשר לעשות בקלות וזה לא אמור להפריע לאף אחד, לכן לכאורה מדוע לא להחמיר?
אך פורום מעורב זה כמו הליכה ברחוב, ולא שייך להפריד! ואם בכל זאת מישהו רוצה להחמיר להיות סגור בביתו, אז תבוא עליו ברכה!!
בצ"ל אריאל!
איני נגד פורום נפרד. כל מי שרוצה להיות בפורום נפרד, מוזמן להרים לעצמו יצור כזה.
-----------
צביעות, פירושו: אדם שמנסה להראות שהוא בעל מעלה מסויימת, אך הוא לא כזה. בפומבי הוא מצהיר על התנהגות מסויימת, אך בחשאי התנהגותו אינה תואמת את הצהרותיו.
איני מתחבא ומסתיר שאני בעד פורום מעורב. אני אומר זאת בריש גלי.
-----------
לפי מה שאתה אומר, כל מי שמצביע בעד פורום נפרד לתנועה, הוא מחוייב להפסיק לגלוש בכל הפורומים המעורבים האחרים שהוא היה נוהג עד עכשיו לגלוש בהם, גם אם אין להם קשר לתנועת אריאל.
פורום זה, הוא פורום שאינו רשמי, ואין הבדל בינו לשבין שאר הפורומים ברשת.
זה בכלל לא פורום של תנועת הנוער אריאל; אז מדוע אם התקבלה החלטה להקמת פורום נפרד, למה שאפסיק להסתובב כאן??
בצ"ל אריאל!
אז אתה מסכים לתגובותינו?...
בצ"ל אריאל!

כמישהו שלא דוגל בערכי התנועה? או שסתם לא הבנתי נכון?
ומישהו יכול להסביר לי אחת ולתמיד מה הבעיה בפורום מעורב בלי מסרים אישיים?
מקווה שאצליח להסביר כמה שאלות שעלו פה:
נתחיל בשאלה העקרונית-למה בכלל פורום נפרד.ובכן שאלה זו הופנתה לכמה מגדולי הדור(השאלה הייתה אם יש בעיה במה שיש ומה כדאי לעשות) נענתה באותה התשובה-כמה שיותר נפרד יותר טוב!!הסגנונות היו שונים היו כמה יותר תקיפים וכמה פחות אבל זו הייתה התשובה מכולם.אין ספק שפורום בלי מסרים הוא בעייתי הרבה פחות,אבל אם גם בזה אנחנו יכולים להוסיף קדושה אז למה לא?!הרי אין צורך בפורום מעורב, כי הוא משמש רק במה לדיונים ולא להחלטות (להבדיל מהמליאה..),אז למה להשאיר אותו מעורב?
אז אמנם אף אחד מהם לא חלק על רב התנועה שהפורום מותר(ולכן אין בעיה שגם מי שמצביע בעד פורום נפרד ימשיך לגלוש בפורומים אחרים)אבל כולם אמרו שהרבה יותר טוב אם הפורום יהיה נפרד.
וכמו שגם אחרי שהוציאו את הלוחות הנפרדים עדיין כל אחד יכול לקחת ללוח מעורב,אבל למה לו לעשות אתזה?כך גם בענינינו,מי שיצה להמשיך לגלוש בפורום המעורב יוכל-אבל למה לעשות את זה,דווקא?!בשביל להראות לכולם שלא נכנעת?!מה תרויח מזה?!
וללשאלה למה זה עולה במליאה-התשובה פשוטה,כי יש מישו שביקש להעלות את הנושא לדיון.וכמו כל דבר שרוצים לדון עליו אם מישו מגיש הצעה אז ידבר על זה.
ודאי שהתנועה יכלה להקים פורום נפרד באתר אבל לאחר התלבטות החלט לתת לנוער להחליט לבד את הדבר שיתאים לו.ולכן החליטו להעלות את הנושא לדיון.
באותה המידה אם מישהו יגיש הצעה לגבי הלוחות שנה נוכל לדון בה במליאה.הלוחות שיצאו עכשיו, יצאו במהדורה מוגבלת, כדי לענות לצורך שכמה חברה' העלו בפני המזכ"ל.אבל ככלל התנועה מעדיפה בדברים כאלה לתת לנוער להחליט בשבילו מה טוב לו.
באותה המידה גם הדיון על המחיצה במליאה שרב התנועה אמר שאין בעיה לעשות את הדיונים בלי מחיצה,ובכל זאת החברה' רצו יותר הפרדה וקדושה והצביעו להשאיר את המחיצה.תמיד אפשר להחמיר ע"ג מה שמותר.ואחד הדגלים שתנועתינו מרימה הוא הגדלת הקדושה במחנינו,מיתוך הבנה לכוחות הנוער וחשיבות ההפרדה והצניעות בייחוד בגיל הנעורים.
וסתם הערה,לגבי הלוחות שנה-אני אישית חשבתי שאין עניין בלהפריד את הלוחות שנה,למרות שאין לי ממש בעיה עם הלוחות הנפרדים.אבל אני חושב שהבעיה בפורום נפרד ובייחוד עם המסרים היא הרבה יותר קשה!!ולא נראה לי שיש צורך להרחיב.
נדע שזה יהיה המצב אז לא נפריד את הפורום כי זה לא שווה אתזה.
אבל זו טענה שבהחלט שווה בדיקה כי אני יודע על כמה וכמה אנשים שלא נכנסים לפורום בגלל זה.
וגם יש אנשים שלא נכנסים כי הם בכלל לא יודעים בכלל מה הולך פה(נגיד אני עד לפני 3 חדשים)
אם כך, אז וודאי שהפורום ישאר משותף!!
בצ"ל אריאל!
דבר שצריך לבדוק.
אני תוהה לעצמי איך אפשר לבדוק אתזה בהתחשב בזה שהם לא נכנסים לפורום..
אגב,מה שאמרתי שאם לא יהיה פורום בנים אז הוא יהיה מעורב,אני כותב על דעת עצמי ולא בשם ההנהלה.היות ועוד לא דיברנו בישיבה מסודרת על כל האפשריות...
אני שאלתי את מו"ר הרב זלמן מלמד וזה מה שהוא ענה לי,אבל אני לא יודע מה אומרים הרבנים האחרים על השאלה...
בס"ד.
איך תדונו על המליאה? =)
2 בנות לבד ו2 בנים לבד?
חוץ מזה- התנועה גם ככה לא תאשר שזה יהיה הפורום הרשמי.
חבל מאוד... הפסד שלה.
בס"ד.
ואין מצב שהתנועה תסכים משתי סיבות:
1) זה מעורב.
2) הם רוצים שהפורום יהיה באתר של אריאל.
מה הבעיה שההנהלה נגד פורום מעורב?
אני לא חושבת שפורום נפרד זה יותר טוב.
לפי דעתי פורום נפרד זה לטפל בסימפטום ולא בבעיה, זה בריחה. (מה גם שלפי דעתי זאת לא בעיה כזו גדולה לא בכללי בתנועה ועוד פחות בפורום) הפורום זה כלי לא הרבה מעבר, אפשר לאחד בו כוחות ולשמוע דעות שלא נשמע אחרת... (כמו למשל את הדעה של אלעזר לשאלתי...)
לפי דעתי אין סיבה אמיתית (או שלפחות לא נפגשתי איתה) חוץ מאשר להגיד "הפרדנו" אין בעיה כללית אמיתית (כמו במחיצה במליאה ששם זה הפריע להרבה אנשים וזה מובן למה..) יש אולי אנשים פרטיים שזה מפריע להם- אבל רוב האנשים נראה לי לפחות שזה מפריע רק באוויר (תקנו אותי אם אני טועה)
אני מבינה ומסכימה עם הבעיתיות במסרישי, אבל לא בפורום כפורום!
אם מישהו יסביר לי באמת, ולא רק יגיד שזה "בעייתי" אני אשמח מאד(=
אני שואלת כי אני רוצה להבין למה לאנשים ברור כ"כ שזה המצב האולטימטיבי...
בלי קשר לדעתי בפורום, הטיעון שהעלת הוא מצחיק..
זה לטפל בסימפטום ולא בבעיה, זה בריחה.
את יכולה לומר את המשפט הזה על עצם קיום התנועה...
המשפט התייחס לטענה שהועלתה כאן על כך שייצאו זוגות מהפורום... לא הסברתי את עצמי...
לטענה ש"כל המפריד יותר הרי זה משובח" אני מתנגדת מלכתחילה- זה הופך את ההפרדה מאמצעי למטרה!
חזון העל שלנו בתנועה היא "תורת חיים בעז" (מי שלא יודע מה זה שיחפש בשירשורים אחרים..) ואחת המטרות שיוצאות מזה זה צניעות "והיה מחניך קדוש"
הצניעות במובן התוכני והאמיתי שלה (לא רק הלכות נטו) זאת המטרה, לא ההפרדה היא המטרה ולכן אם אנחנו יכולים להשיג את המטרה- לא צריך להחמיר יותר מדי...
לכן השאלה כאן איננה אם זה חומרה יותר אלא האם אנחנו יכולים לשמור על מחננו קדוש עם פורום מעורב או לא (לעניות דעתי- כן.)
כללי יותר- אני מרגישה שאצלינו בתנועה לוקחים את המושג "חומרה" "להחמיר" בצורה לא נכונה. החמרות,שוב, זה אמצעי לא מטרה זה אמצעי לעבודת ה' כי זאת המטרה שלנו!!! המטרה האמיתית- לעבוד את ה' כמה שיותר!! לכן אנחנו מחמירים בדברים.
אבל, צריך להיזהר, לא להקצין את זה יותר מדי. "כל המוסיף- גורע"...
בבקשה אל תכתבי דברים בשם ההנהלה אם הם לא נכונים...
ואני אתקן בקרוב את כל המעוות (אם יעל... לא תקדים אותי 
בס"ד.
ואני אשמח אם תתקן אותי.
פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,
אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,
וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....
*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*
אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.
אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.
אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...
מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל
😜
מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?
מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).
בהצלחה רבה
או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?
מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,
מאוד
ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"?
בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?
מבחינת סגנון דתי/חרדי, מה חשוב לך?
איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...
דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗
(ללא השקעה) וללא ניסיון!
ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי
👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇
זמינות מיידית!
בואו נעשה מאגר פעולות