סניפי פיתוחהדר200

תגידו, מישו פעם חשב על הדבר הזה שהתנועה בעצם קצת הרבה מכונסת בתוך עצמה?

שבעצם אנחנו די מיועדים להיי סוסיאטי ושלאנשים אחרים בעם המדהים והמהמם הזה אין דרך וגישה להתחבר איתנו בתנועה?  כאילו אנחנו אונרים שמי שלא ברמה שלנו לא מתאים לנו להיות ולהתחבר אליו?? מי אנחנו שנחליט שמי שפחות דוס מאיתנו לא מגיע לו??

בדיוק לפני שבוע פגשתי מישהו שהיה חבר בהנהלה הארצית לשעבר, ודברנו על הבעיה הזאת.. הוא ממש הסכים ואמר שזאת אחת הבעיות של התנועה, דבר שדי סוגר ומגביל. . בטוח אפשר למצוא פתרון הלכתי לדבר הזה! לא מאמינה שהתורה וההלכה אומרת שמי שלא דוס ברמה מאד גבוה שישאר תקוע אי שם עם עצמו בלי יכולת גישה לאחרים... חברה במליאה, תעלו לדיון ובעז"ה שנזכה להתחבר לעם...

איזה נושא טחון...מור

תקשיבי, דבר ראשון -  אני לא חושבת שיש התנגדות לסניפי פיתוח .

דבר שני - יש כל מיני בנות שבאות משכונות מצוקה לסניפי אריאל אני יודעת על כמה כאלה...

דבר שלישי- והוא נתון חשוב . תנועת אריאל מתאימה לשכבה מסוימת בעם.

מקווה שעזרתי מועדים לשמחה

אהמ...שומרוני

א. אני מצטרף למור.

ב. סניף ראשון - בבקשה!

ראשון.123

מה ראשון??
ראשל"צ אינו סניף פיתוח...

בצ"ל אריאל!

תשלום הוגן לקומונריות...סאפיר

מי זאת?....

ובהחלט ראשון הוא לא סניף פיתוחח אבללל ההנהלה עושה אותו ככה בגלל שאין כסף ואין תקציב לסניף ואין מבנה והנהלת אריאל לא עושה כלום וחניכים מעדיפים ללכת 40 דקות לבנ"ע ששם יש מבנה...ובגלל שאין כסף לסניף אז אין סבסודים ובגלל זה לא יוצאים למסעות....ואז אומרים שראשון לא מחוברים לתנועה...!

אז שיתחילו להראות שאכפת בכלל מהסניף ולא סתם לפזר סניפים אולי הסניף יגדל ויקבל מבנה...=]]

ועוד דבר טיפשי לעשות לא לאפשר לקומונרית להישאר עוד שנה ..מה אתם עושים פוזות כאילו יש לכם קומונריות בכלל?!
אני בעד תשלום הוגן לקומונריות...וכרטיסיות!!

תנקסס

נ.ב

אני חדשה כאן...קוראים לי ספיר תורג'מן אז יש פה מישהי מסניף בת=ים?.....

נכון!!!!!!! אין לנו מבנה!!! לא לנו ולא לבנותהאריאלניקהנאמן

לבנות- מהכ'פת לי במילא יש להן 90 חניכות בשבת

אצלנו זה ממש פיקוח נפש אם לא יהיה

טפו טפו טפוסאפיר

למה צרות עין שכזאת????

איזה 90.....בקושי 40....ושיהיה לכם קומונר ומדריכים אהמ אהמ..חחח סתאם....פשוט תלכו לגייס חניכים בזבולון המר..ובנים זה ברור שיהיה פחות..!!

למה צרות עין שיהיה בלי עין הרעהאריאלניקהנאמן
זבולון האמר אכן בתהליכים
תגובה למורהדר200

א. אז למה אין כאלה עדין סניפים?

ב. זה לא דבר תקין שתנועה מיועדת רק לשכבה מסוימת בעם ומתבדלת מהשאר....

נכון שיש אידיאלים ואני ממש מסכימה איתם אבל לא נראה לי שההלכה רוצה כאלה התבדלויות ופרודים בעם..

סבבה!שומרוני

אז את מערערת על קיומה של תנועת אריאל!

אבל תבואי ותדרשי סניפי פיתוח. וכאמור, יש כאלה.

איזההדר200

איזה בדיוק סניפי פיתוח?

אתה מכיר סניפים בשדרות, אופקים?

אשמח אם תיידע...

אבל אני לא מדברת דווקא ספציפית על עירות פיתוח דוקא אלא על הבעיה בכלל... וזה גם בערים...

תקשיבימור
עבר עריכה על ידי יוכי בתאריך ט"ז תשרי תשס"ז 23:41

העם שלנו תמיד היו מחלוקות. כל אחד הולך לדרך שלה הוא מתחבר וחושב לעבוד את ה' בצורה הטובה ביותר. אני הסברתי לך עם הדוג' של "עזרא" שלא מצאתי שם את מקומי. זה פשוט לא התאים לי חיפשתי משהו יותר תורני, סביבה תורנית, פעולות ברמה. (למרות שאני לא כ"כ זוכרת את הפעולות בעזרא זה היה מזמן ממש). לכן זה טבעי שכל אחד ילך לאן שהוא מתחבר

וחוץ מזה כמו שעוזיה אמר יש סניפי פיתוח למשל ראשון לציון ,וגם גילה אז התנועה מנסה כל הזמן. לא תמיד רואים את זה אבל עושים דברים .

אין בעיההדר200

אין בעיה, אני לא אומרת שכולם צריכים להיות אותו דבר...

אני רק אומרת שזה מפריע לי שאנשים לא מסוגלים להיות ביחד בגלל שוני בדעות..

גילה נפתח!שומרוני
ויוכי - תצנזרי את ההודעה לפני שהצוות של גילה יחסל את מור...
סניף גילה היקר סליחה! לא ידעתי!מור

עכשיו אני נזכרת הם היו במחנה!!!

מה הכוונה להיות ביחד? כל אחד הולך לאן שמתאים לו....

ערכתי לך תהודעה...יוכי
שלא יחנקו אותך...

תודה.מור
אפשר לדעת.ענת=)

מה עשיתם ממנו בדיוק?!?!

עוזיה ויוכי, אנחנו לא אוכלי אדם! (אצלנו אפילו החניכות יודעות שבשר זה רצח.)

ואם חשבתם שאני רוצחת כול מי שנתעסק עם הסניף שלי, אז אתם טועים! אצלכם המקרה שונה לגמרי בגלל שממכם בכלל לא ציפיתי...

מור יקירה! סליחתך התקבלה. מחולך, מחולך, מחולך!!! 

את יכולהל הסביר לי בבקשההדרדק
מה הכוונה, כי לא הבנתי-
את רוצה שנפתח סניף פיתוח בבית אל? בנוף איילון? או שאת בעצם שואלת על הבועות- למה יש בועות, שנעזוב את יש"ע ונלך לערים?
אה, את רוצה שנלך לשדרות? בשדרות- אבל יש שם בנ"G שפועל בצורה טובה, למה לגרום שיהיו שני סניפים ריקים? לא ידוע לי על אידיאל להיות תקוע ולהרוס לאחר.
ולמה שדרות נחשב ליותר פיתוח מת"א רחובות או ראשל"צ? שם אין בעיות?
אשמח להסבר
הסברהדר200

א.אני ממש מסכימה עם הקטע שהבאת... ואני אישית הייתי פעילה של מעיני הישועה באחת הערים כי הרגשתי שזה חשוב לי וחסר לנו.. אז אני לא רק בוכה אלא גם עושה ב"ה.

ב. הקטע של ההתחברות לעם נראה לי קצת חסר בתנועה כי היא מיועדת רק לשכבה מאד מסוימת בציבור הדתי לאומי. אתה רואה את סניפים של התנועה נפתחים בהרצליה ובת"א? הלוואי שהיום הזה יגיע...

ג. אתה ממש צודק, אין הבדל מבחינתי בין שדרות לבין ת"א או הרצליה.ני הישועה באחת הערים כי הרגשתי שזה חשוב לי וחסר לנו...

אבל זה לא עונה ליהדרדק

(א. לא אמרתי שאת בוכה. )
אני לא יודע מאיפה את (ואני גם די נגד שאנשים בפורום יהיו מזוהים) אבל לפי מה שאת אומרת הבנתי שאסור לגור ביש"ע , אסור לגור בירושלים (נו, זה לא בועה?) ואסור לגור בישובים כלל. נכון?
אם כן- אז אני מבין את הגישה שלך. אם לא- אני לא מבין בנ"ע ביש"ע זה לא יותר בועה מאריאל באחת הערים? בכל אופן היציאה היא כנגד ההסתגרות. נזכיר עובדה שבבועות אחוז הנשירה קטן בהרבה.

ב. אני רואה סניפים ברחובות ראשל"צ בת ים ופ"ת. למה לפצח גרעינים קשים אם יש לנו גרעינים לא קשים שעדיין לא פיצחנו? למה להשקיע כל כך הרבה כח כדי להחזיר 5 אנשים בתשובה בת"א ולא להשקיע את אותם כוחות כדי למנוע מ100 לעזוב במקומות פחות קשים (וכבר גלשתי מאריאל ועברתי להחזרה בתשובה)

ג. אין הבדל בין שדרות ת"א הרצליה רחובות ראשל"צ וכו'. ושם יש סניפים.

(הגישה שלי למעייני הישועה מעורבת, אבל זה לא קשור.)

סניפי גוש דן.123

מי שלא מבין -

סניפי גוש דן, הם מאוד דוסים!! לא שייך בכלל לקרוא להם סניפי פיתוח!!

בצ"ל אריאל!

אהדר200

א. אני באמת בעד כמה שיותר סניפים בערים כמו בת ים, פ"ת וכו'.

ב. ההסתגרות באמת מפריעה לי. אני גרה כיום בישוב ביש"ע, לא זאני מזלזלת ואני אפילו חושבת שזה חשוב אבל לפי דעתי מי שמסוגל עדיף שילך לגור בערים אבל זה לא העניין. ברגע שיהיהו יותר סניפים כמו שסניפים שקיימים בערים נגיע ליותר מגע עם העם, יותר השפעה.

ג. אישית, בנוגע להתדרדרות של אנשים בערים-אני מקצינה-או שלא, קח דוגמא את החבדניקים שטסים לשליחות בחו"ל, כולם מסביבם גויים בערך, והם יכולים להיות גאים בילדים שלהם לא פחות מעצמם! הכל מתחיל מהחינוך מהבית!! ברגע שתשדר שאתה כאן בשליחות ולא סתאם להעביר ת'חיים ככה גם הילדים שלך יקלטו את זה..

אחת "הבעיות" בציבור שלנוהדרדק
הוא שאנחנו רוצים לעשות הכל. אנחנו גם נהיה בערים וגם נהיה מעורבים בעיר וגם א"י השלמה וגם וגם וגם וגם וגם וגם[X2](חרבונה...)
לקחת את החבדניקים- בואי נראה מה הם עושים (ניקח את אלה בארץ)- הילדים גדלים בבועה פנימית. את תמהה? לכמה חבדניקים יש אינטרנט בבית? לקצת מאוד (אני לא מתנגד לזה וגם לא לשאר הדברים שאני מביא!) טלויזיות בכלל לא.
ילד שאין לו את זה, בגיל 13 מטיסים אותם לפנימיות וכו' אז כן ביום שישי הוא יכול ללכת להניח תפילין. (בנוסף לשליחות)
אז כן, גם אלו בציבור שלנו שמילאו את עצמם ודרכם ברורה יכולים ללכת לשליחות, אבל צריכים לזכור לא לעשות מיקס גדול מדי.
נזכיר את דברי הרב בקובץ ח רכח "שנאת הרשע"- הרב אומר שבהתחלה מלמדים לשנוא את הרשע ולא את הרשעה ואם נלמד ילד קטן לשנוא את הרשעה ולאהוב את הרשע (כמו שמחנכים גדולים) הוא יכולים להפוך, חלילה, לרשע.
וכל זה מתחבר למה שאמרת ב- ב. רוב החיים אנו נשואים (ב"ה), אבל יש שלב לפני כן של מילוי עצמי (כמובן שגם בשנות הנישואין) להיות בבועה(גם בערים אפשר לחיות בבוע), כנוער, זה לא דבר רע כלל, זה הכרח. תשמחי שאת נולדת בבועה, לי יש רק את היכולת לקנא.
את רוצה להשפיע- את צריכה שיהיה בך משהו (עוזיה, גם למשל שהבאת צריך שיהיה אש...) ואותו דבר בחבדניקים שכל הילדים טסים לפנימיות בגיל צעיר.

כמה דבריםפנאט 2המשודרג

א)ראשל"צ זה לא סניף פיתוח

ב)מור- גם אני חשבתי פעם כמוך אבל אז הבנתי שיש עוד דרכים להשפיע על עמ"י (לפי הדרך שלנו כמובן) לדוג' פעילות חב"ב 

לא רק סניפי פיתוח!הדר200
סליחה, סליחה... לא רק סניפי פיתוח. גם בערים...
כמו שראית הדרך של תנועת אריאל זה לא להשפיעפנאט 2המשודרג
ע"י סניפי פיתוח אלא ע"י דרכים אחרות (חב"ב חזק)
לא סותר....הדר200
מי אמר שיש רק דרך אחת להשפיע???
הדר עוד פעם אני חוזרתמור

כל אחד בדרך שלו.

אני לא נגד סניפי פיתוח אבל כמו פנאט 2 המשודרג יש לנו חב"ב פוטנצאלי שיכול להשפיע גם בדרכים אחרות...

הדר יקירתימיכל הפג"זית

וכל השאר, משו שלא התייחסו אליו כאן-

תנועת אריאל פותחת סניפים (לפחות לפי מה שהבנתי) איפה שיש ביקוש.

בגלל הבעיה של "לפתוח סניף ולקחת את החבר'ה ה"טובים" מבנ"ע\עזרא" (למרות שאני לא מכימה עם החלוקה ל"טובים" ו"פחות טובים") אנחנו לא מקימים סניפים איפה שאין ביקוש, אנחנו לא רוצים "להתקע" לאנשים. כי בת'כלס- מי בעיירות פיתוח וכאלה יבוא לסניף נפרד? לא הרבה...

נתת דוג' של ת"א- אני עושה שרות בנחלת יצחק שמכונה "קרית משה" של ת"א בגלל ריבוי הדוסים...  רוב החבר'ה הולכים לעזרא. אם תפתחי שם אריאל יבואו לך 2-3 בנות לא יותר מזה...   

בציפיה לבנין אריאל ולאהבת חינם אמיתית

הסבר:אלעזר20

ישנם באופן כללי שתי דרכים עקריות להשפיע על עם ישראל.

הדרך האחת האחת לעבוד על עצמינו ולהציב רף גבוה ואז עמ"י כבר מעצמו בלי שנגיד לו ונקרא לו,יעלה אלינו למעלה.

הדרך השניה אומרת שעדיף לרדת אל העם למטה ולהעלות אותם יחד איתנו..

לפני שנים רבות היו בארץ רק ממ"דים והמצב הדתי רוחני בהם היה ממש ממש גרוע.קמו קבטצה של הורים והחליטו להקים את רשת נועם בשביל החברה' שהרמה הרוחנית לא התאימה להם.כמובן,שהיו אז מלא צעקות וכולם קראו להם 'מתבדלים' ו'פורשים' ועוד כל מיני כינויים כאלה..

אבל הורים האלה לא נכנעו והלכו עם האמת שלהם בלי להתחשב בצעקות מאחורה.

ומאז ועד היום המצב בממ"דים השתפר, וממשיך להשתפר כל הזמן!

תנועת אריאל מאמינה בדרך הזו.ולכן היא לא מקימה סניף במקומות שלא מתאימים לשאיפות הרוחניות שהיא הצבה לעצמה.אין לנו שום דבר נגד סניפי פיתוח ואפילו פעם כמעט הקימו סניף אריאל (נפרד,כמובן) בגדרה.אבל זה בתנאי שהעם יעלה אלינו ולא אנחנו נרד אליו.

זו לא התנשאות או התבדלות! זו הבנה שזו הדרך שתוכל להוביל את עם ישראל קדימה הכי טוב ומהר שאפשר.

אלעזר?הדרדק
אתה באמת מאמין שע"י הצבת רף גבוה עמ"י יבוא לבד?

הדוג' שלך אינה מוכיחה שום דבר, הציבור התחזק בהמון מובנים כל השנים- וזה לא רק בגלל רשת נועם- (לא שאני מזלזל בדבר...)
דרדקמור
אתה צודק שבאופן כללי הציבור התחזק אבל הרבה בזכות תנועת אריאל. שים לב שהמון סניפים שקודם לא היו נפרדים פתאום הם נפרדים... ולא רק זה יש המון דוגמאות פשוט לא עולה לי בראש. אבל הרבה זה בזכות התנועה שלנו הנושא עלה  יותר למודעות.
מצטער לאכזבהדרדק
אבל לא נראה לי שהפרדה היא הדרך לבדוק את התקדמות הציבור- זה אולי מבטא משהו, אבל זה לא דרך לבדוק את הציבור- גם באריאל אני מאמין שיש בעיות, וגם בנועם הנפרד אני יודע שיש התכתבויות בנים-בנות באי סי קיו(שעצם זה שיש אי סי זה כבר דבר רע, אבל לא נכנס). בנוסף אריאל ונועם מבטאים את ההורים ולא את הנוער (לרוב) - וההורים לא גדלו בזמן שהיה אריאל... (עכשיו בשכבות הנמוכות אולי יש קצת בוגרים- אבל בכל אריאל לא היו יותר מ1500 חניכים לפני 20 שנה)
זה כמו שלא מודדים אנשים על פי סנטימטרים (תקף גם באורך פאות וציצית לבנים)- נכון זה מבטא המון, אבל לא הכל "תחת אשר הלכו בנות ציון נטויות גרון ומשקרות עינים"- הן לא הלכו עם שרוול קצר, לא חצאית קצרה- אני בטוח שהם החמירו הרבה יותר ממה שצריך- אבל הפנימיות אמרה אחרת.
כשאני מדבר על התקדמות ציבור זה בפנימיות- גם ילדים שמסתובבים בחברה מעורבת (וגם כאלה שיש להם אידאלוגיה כזו) הם מלאים מבפנים- (גם בעבר היו, אבל היום עוד יותר)- ההפרדה היא תוצאה, וגם אם אין את התוצאה של הפרדה זה לא אומר שלא היה התקדמות. 
אני ממש לא חושבת..אנונימי (פותח)
יש סניפים ויש סניפים..עובדה שאצלנו בסניף בת ים לא תמצאו את זה.
לא תמצאו מה?הדר200
לא תמצאאנונימי (פותח)
לא תמצא את האפליה הזאת.כל מי שבא...ברוך הבא.
זה לא קשור לאפליה .מור
כל אחד יכול לבוא . אבל לא יבואו הרבה כי כל אחד הולך לאן שהוא מתחבר.
תגובה לדרדקמור

אתה צודק. לא חשבתי כ"כ על הצד הזה.

אבל אני לא מבינה אותך כ"כ. טוב ,אז זה המצב הקיים. אנחנו נפרדים. ואתה מציע כמו כולנו לעלות את הרמה של העם מבחינה דתית. אבל אנחנו בשונה מבנ"ע לא נהיה מעורבים ו"נרד אל העם" (אני לא אוהבת את הביטי הזה) וככה נעלה את הרמה. אז מה כן נעשה? וגם אם כן. איך תגרום לאנשים לעשות אותו?

וואו!!!!הדר200

לאן זה הגיע!!!!! מי דיבר על להיות מעורב?

אבל בטוח יש דרכים לפתוח סניפים במקומות שהאוכלוסיה שם היא לא בדיוק כמו הדוסים שבישובי ישע ובשכונות מסויומות בערים...

תגובה אחרת לדרדקאלעזר20

כן.אני בטוח בזה במאה אחוזים!!

עמ"י מחפש את הגובה ולכן הוא ימצא אותו אם יהיה מישהו שיציב לו אותו.מי שיורד עושה דבר חשוב מאוד ע"מ לשמור על הקיים בעם וגם להעלות לאט לאט.אבל מי שמציב רף הוא זה שקובע לאן העם יעלה.ככל שהרף יותר גבוה כך גם העם ישאף ליותר גבוה.וגם יגיע יותר גבוה.

ולגבי הדוגמא שהבאתי ממוסדות 'נועם',במשך שנים לא הייתה שום התקדמות ברמה בממ"דים(עפ"י עדותו של מו"ר רה"י הרב זלמן ברוך מלמד שליט"א שאני אומר את הדברים כפי ששמעתי ממנו) ופתאום אחרי שהקימו את נועם אז התחילה התקדמות מטאורית.

לאמר שזה לא קשור זו עצימת עיניים!

תגובה למור ולאלעזרהדרדק
אלעזר, אתה מצחיק אותי; עם ישראל מחפש את הגובה- אבל אם הוא לא ידע מה הוא מחפש איך הוא ימצא? זה כמו שאתה לא תאב לאכול fruit by the foot (טוב, הוכחתי שאני אמריקאי) למרות שזה טעים כי אין לך מושג מה זה.
עם ישראל מחפש גובה- אבל מה הם מבינים כגובה? הודו? אז נכון עשרות אלפים הולכים להודו כדי למצוא את הגובה, וזה כי לא הראו להם מספיק את הגובה הגבוה עשרות מונים (עד שאי אפשר כבר לספור) שיש ביהדות.

לומר שזה לא קשור זה לא עצימת עינים כלל! הרב זלמן אמר אז אני חוזר בי, הוא יודע יותר ממני מה קורה בשטח והוא יכול לומר שזה בגלל זה. אבל אם זו הייתה טענה שלך הייתי בקלות יכול לטעון שכמו שאחוז החיליון ירד ב75!) כך גם הרמה של שומרי המסורת עלתה, אבל כאמור...

מור- תשובה ברורה אין לי. יש הרבה שיטות. אני יותר בגישה של קודם כל לחזק את הדתים, לעצור את העזיבה המספרים עדיין לא בטלים ב60 ונראה לי שיותר קל למנוע מ10 מלעזוב מאשר להחזיר 1 בתשובה. איך עושים את זה? אם כל אחד יראה עצמו כשליח אז יהיה יותר קל. 
[כמה דוג':
יש ילדים שהולכים ב"לאורו נלך" לבתי ספר יסודיים (כמו זה שאתן מעבירות שיעורים בו), יש את אלו שעוזים, ראש קטן. והיו את אלו שלקחו את כיתות ו ושכנעו בנים ובנות ללכת לישיבות ואולפנות. לא הבדל בזמן ההתנדבות- אבל הבדל גדול בפועל מה שיוצא.

בסיירת נצח חניכים מבית אל סיפרו לי שיש להם "משפחה מאמצת" (טוב, לנצח עדיין לא היה- אבל בעקרון יש)- כל שבט מאומץ על ידי אברך שמעביר להם עונגי שבת. אני מאמין (ומקווה) שהאברכים לא מעבירים שיחה על פרשת שבוע- אלא מקשרים את זה לימינו, לשאלות של בני נוער. זה יכול לתרום המון. ואם היה את זה בכל מקום שיש בו "סניף פיתוח"...
ויש המון דרכים נוספים- (במיוחד לבנות בש"ל) צריכים רק לרצות ולחשוב ורואים שיש המון מה לעשות והמון איך לעשות- כל אחד בדרך שטובה לו]

תגובה לדרדקמור

רק עכשיו יצא לי (באיחור) לראות את התגובה שלך.

אוקיי . זה באמת נחמד ויפה לקדם ככה אנשים . אבל אתה מדבר על הסניף שלך שאני לא ממש יודעת איזה אוכלוסיה של בנים מגיעים לשם. אני מדברת על הסניף שלי שכל הבנות שם כמעט כולם!!! הם מבתים דוסים ממש!!! אז את מי יש כ"כ לקדם? ז"א ברור שאנחנו צריכים לקדם את עצמינו וזה חשוב, אני מדברת על השכבות החלשות יותר מבחינה דתית.

נסינו לקחת את פרויקט מסוים בקטע שלעזור לילדים מתקשים בצד הלימודי ואני מניחה שמתוך זה לצד הדתי אבל זה לא כ"כ עבד.. כי לא היו מתנדבות....

וקשה לשכנע בנות להגיע  לפרויקטים כאלה כי לכל אחת יש 1001 דברים לעשות אתה מבין?

זהו...

מחכה לתגובה

לא הבנתי מה קשור לסניף שליהדרדק

אבל לא משנה.
אני אנסה לכתוב עכשיו בכמה שורות (ובפחות מ10 דקות) מה שאני מעביר ביותר משעה בסחנ"ש. שוב, זה הגישה שלי, יכולים להיות הרבה חולקים וממש ממש ממש יכול להיות שאני טועה.

איך תנועות הנוער משפיעות על הנוער?
יש המון דרכים, איני יודע את כולם אבל אפשר למנות ביניהם את הפעולות, את הדוג' אישית של המדריכים, החברה(מה לעשות שהחברה בכל סניף כמעט תמיד יותר טובים מברחוב) ואת השחנ"שים- על פי סדר עולה- פעולות הכי קצת וכו'
זה משפיע על הנוער בסניף.
בהסתכלות על הישיבה התיכונית שלי (לשעבר, ואני בטוח שזה כך בכל ישיבה) אם ניקח את הרמה (הדתית) של השכבה ואת הרמה של תנועת הנוער הגדולה ביותר בד"כ יש חפיפה, התנועה הגדולה  משפיעה על הרמה בישיבה. גם כאשר רוב הנערים בשכבה לא בתנועות נוער- הנערים מהתנועה באים מגובשים והם מושכים ומשפיעים. המדריך לא משפיע על החניכים בלבד, הוא משפיע גם על החברים שלהם שלא בתנועה. התמונה מתחילה להתבהר, אני יודע מה הדרך בה אני יכול להשפיע על הנוער.
אני מאמין שאם תסתכלי בצביה את תראי מצב דומה- עזרא התנועה הגדולה ברחובות- אם השכבה בעזרא חזקה אז בד"כ גם השכבה באולפנא חזקה ואם בעזרא המצב פחות טוב אז גם בצביה.
מה לעשות ובד"כ חניכה שמגיעה לאריאל היא תהיה חזקה יותר מאחת בעזרא כי בעזרא יש מורכבות, צוות שמדבר (לצורך בלבד) בנים בנות ומצד שני המדריכים אומרים לחניכים על הבעיתיות של לדבר בנים בנות(שלא לצורך) והחניכים הקטנים לא מבינים וזה פוגע. (בנוסף לפגיעה שהם כל הזמן באותו אזור עם בנות מאותו גיל, גם אם הפעולה נפרדת) כאשר אנו מגדילים את כמות החניכים בסניף אנחנו למעשה גורמים שיהיו יותר "דוסים" בישיבות/אולפנות- לא רק חיזקנו את אלו שהגיעו, חיזקנו גם אחרים, העלנו את הרמה של השכבה.
קודם כל לגייס חניכים, לחזק אותם בסניף *ואז גם המצב ישתפר במקומות אחרים. זה נראה פשוט, "מצוות שאדם דש בעקבן"(?) אבל יכול להיות שזה איך יצר הרע מנסה לגרום לנו לא לפעול המון.

*(אין סיבה שבמקום כמו רחובות לאריאל בנות לא יהיו 20+ בנות בכל שבט- וכן, בדור שלנו גם ילדים מבתים "דוסים" יכולים לצאת לא משהו- רק אתמול קראתי(שוב) מה הראל חצרוני פירסם במעייני הישועה, רואים כמה נשאר לנו לעשות

תמו 10 דקות.

יש משהו במה שאתה אומר אבל-מור

נתת דוג' את החברות שלי מצביה. אני לא רואה אותן הולכות לאריאל! ממש לא!!! כי עזרא זה בדם שלהם והן אוהבות את הסניף שלהן.

ואני לא רואה את האריאלניקיות שלנו הולכות לעזרא ומי שהלכה לשם כמוני למשל מאד לא מצאה את עצמה שם.

לבנות שבעזרא טוב.  הן אוהבות אותו. ומי שלא, תמצא את זה בבני עקיבא, צופים הדתיים או שפשוט לא תלך לאף תנועה.

השבט שלי. הוא היה בין הבודדים שהוא היה הכי גדול  שהוא היה 20 (על הנייר). בפועל באו בתקופות טובות 10-12 בתקופות פחות טובות כמעט ולא באו.

כל השאר השבטים מספרית הם לא גדולים.

אם אתה מדבר על קטע שלבוא לסניף זה קשה זה תחרות עם עזרא ובנ"ע. וזה מאד קשה כי יש אווירה שהולכים לאן שכולם הולכים ולכן יש לא הרבה חניכות לא רק אצלינו אלא בכל התנועה.

יומטוב

ברור שלאהדרדק

(סליחה שזה נכנס קצת לסניף רחובות, אבל אני מאמין שזה מתאים כללי אז אני כותב את זה)
ברור שלא תצליחי להעביר בנות בחטיבה-תיכון הן כבר היו הרבה זמן בתנועה אחרת, אני כם לא יודע אם זה טוב ובסדר.
אבל ביסודי;
א. כיתות ג זה בד"כ מי שמגייס ראשון (ובנועם הבנתי שלא נותנים לבנ"ע לבוא, אז יש לך בין עזרא לאריאל 70 בנים ובנות בכל שכבה)
ב. גם בשאר היסודי החניכים הם מגייסי חניכים- אם הם נהנים זה גדל- וגם 10 זה לא אסון. (אל תשכחי שסניף רחובות לא קיים 20 שנה, תני זמן)

דניאל- א. אני יודע שאתה שומע שמועות- אבל לכתוב סתם. יש מסר אישי, אפשר לשאול וכו' תדע שהמצס יותר טוב משנה שעברה
ב. בגלל הבעיות שיש הייתי נגד פעילות חב"ב. 

ליאירמור

אם זה ביסודי אז אתה צודק.

ופה נכנס הקטע של המדריכות. ברגע שמשקיעים אז באים חניכים ואם לא רואים תוצאות בשטח....

לילה טוב

יאיר(הדרדק) משהו בקשר לסניף שלכםהאריאלניקהנאמן
הוא בקריסה!!!! הוא גוסס!!!!
למורהדר200
אני חושבת שאם דברים יהיו מספיק חשובים לאנשים וכל העניין של ההתנדבות מספיק יהיה חשוב להם הם ימצאו לזה זמן!!!! בטוח!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! זמן לא מוצאים, זמן מייצרים!!!!!!!  
נכון אבל ....מור
תסכימי איתי שבנות שהן עושות 5 יחידות מתמט' ו5 יחידות אנגלית ו5 יחידות פיזיקה או לא משנה מה אבל הן מחויבות למשהו אחר כמו משפחה או לויודעתמה לטענתן אין להן זמן. אז אני לא מצפה לכלום.
כנראההדר200
אז שזה לא מספיק חשוב להם... ואני אומרת לך שאני מדברת על דברים שאני יודעת.. חברות שלי וגם על עצמי... ב"ה הצלחתי לדחוס הרב דברים למה שהיה חשוב לי.. וזה אפשרי ואני לא מדברת באיור בכלל!!!!
אפשר לשאול שאלה????רותם

איך אתם מגדירים סניף פיתוח???

האם סניף פיתוח זה סניף שהחניכים שלו גרים במקומות שנקראים מקומות פיתוח???

או שהחניכים המגיעים לסניף הם חניכים שהם לא הכי הכי דוסים שבעולם... וצריך להשקיע בהם פי 20???

בציפיה לבנין אריאל

סניף פיתוח זה סניף בעקרון ל"דתיים חלשים"..אבי"ש

סליחה..אבי"ש
סניף פיתוח זה סניף חלש, בשכונות פיתוח, שאין מדריכים שישמשו "דוגמה אישית".
רגע רגע!!!רותם

ואם יש מקום עם מדריכים מהמקום שהם מעולים מבחינה דתית אבל

החניכים שמגיעים הם חצי חצי???

אז זה מזה לא נכון!!! אתה לא יודע כ"כ מה זה....מור

סניף פיתוח בד"כ נפתח לשכונות חלשות של חבר'ה מסורתים חילונים וגם דתיים חלשים , וגם חלק דתיים חזקים (לא בכל סניף).

המדריכים שם הם  בד"כ מדריכים חזקים. בת דודה שלי מדריכה בסניף פיתוח והיא דוסית יותר מכל מי שכאן. והחבר'ה שבסניף שלה הם חזקים . אני מסכימה שיש סניפים כאלה וסניפים כאלה. אבל הסניפים שאני מכירה שלחו לשם חבר'ה טובים. יש סניפים שיש מקום לשפר... אבל לא לעשות הכללות!!!

סניף פיתוח.ענת=)

שאלת אך אנחנו מגדירים. אז כך אני מגדירה לעצמי.

סניף פיתוח, לדעתי הוא סניף שמהבחינה התכנית שלו צריך חיזוקים רבים, מההנא"ר בעיקר. בצוות הדרכה איכותי וקומורנית טובה, שידעו לתחזק ת'סניף, לגשת לחניכות ולהרים אותם שהרי הם עושות את הסניף.

אן זה מחייב שהחינכות באות מבתים דתים יותר או פחות, או שמקום המגורים הוא בשלבי פיתוח. זה יכול להיות גם בעיר/שכונה הכי מעולים והחניכים מבתיים מצויניים (למרות שלא בטוחה כלל בשום סניף כזה בתנועתנו) ולמרות זאת הסניף לא יתפקד כמו שסניף אמור לתפקד באופן "נורמאלי"

בברכת חג שמח=)

ענת. 

לא מדויקפנאט 2המשודרג

אם נלך לפי הגדרתך אז סניף ראשל"צ בנים הוא סניף פיתוח וזה לא נכון! סניפי פיתוח הם סניפים שהרמה הדתית שם די נמוכה

חשוב ליענת=)

להבהיר את דברי, לפי הנראה הם כלל לא הובנו כל צורכם (זה קורה לי לעיתים)

ראשית שאנו מדברים על "סניף פיתוח" אני רואה דבר ראשון מול עיניי מהו סניף? או ליתר פרוט לשם מה הוא קם? והתשובה(10 נק' על תשובה טובה אך לא זו) סניף בתנועתנו קם מפני כדאי לקדם ולהחדיר את דרך העבודת ה' שלנו לדור הבא, שיצא עם השקפה רוחנית גבוהה יותר, עשייה רוחנית גדולה יותר וכו'...

אך ידוע לכל שאם "אן לחם אן תורה"- ולרוב סיפני פיתוח הם סניפים שצריכים (אפילו קצט יותר) את הסיוע הגשמי/הטכני של הרמת הסניף וכך בע"ה גם הצד הרוחני יוכל להתעלות מעלה, מעלה בדרך יותר קלה.

בתודהמראש- ענת.

אניאלעזר20

חושב שסניףפיתוח הכוונה לסניף שזקוק לפיתוח רוחני...

כלומר,החניכים זקוקים לזה ולכן ודאי שיש צורך בחברה' מעולים בשביל לעזור להם.

אבל זה שצריך חברה' טובים לא סותר את מה שכתבתי למעלה!

שבוע טוב!שלומית16

ת'אמת, לא כזה קראתי את כל השרשור פה רק יש לי משו קטן לשתף פה את כולם...נסענו החג קבוצה של בנות מסניפים: שעלבים,רחובות,ופאתח לשמח במושב בני עיש.הוזמנו לשם ע"י סניף בנ"ע שפועל במקום.

חבר'ה אתם לא קולטים איזה מדהים!אין לכם מושג מה עושים שם!עבודת קודש מטורפת החבר'ה שמדריכים שם הם אנשים מדהימים שבאים כדי לתרום להשפיע ולשנות!הנוער שנמצא שם זה נוער שכ"כ צריך את זה וזקוק לזה!ודוגרי,אם הם לא היו שם כולנו יודעים בדיוק איפה הם היו...

כאן מגיע האבל הגדול!בתור תנועת אריאל עם ערכים ואידאלים שאין מצב שנתפשר עליהם כמעט בלתי אפשרי לנו "לשרוד" בלי לוותר עליהם!החל מהפרדה וכאלה וכלה דיוניים ערכיים על נושאים שונים....זה בעייתי בטירוף!

צריך להיות בפנים כדי להבין כמה שהתנועה שלנו לא מתאימה למשימה כזו...אשרינו שיש חבר'ה כ"כ טובים ואיכותיים שעושים את זה- כל אחד והייעוד שלו... 

וחשוב להדגיש!אלעזר20
שהערכים האלה שוים את ההפסד!!
מגניב שאתה מדגיש בשמי...שלומית16

אבל כיוונת לדעת גדולים! ( ; הדגשה חשובה ונחוצה...

ואני חשבתי לתומי שרק מרחובות בנים הלכו...הדרדק

אבל כולם הגדילו לעשות כשהגיעו מכל המקומות שהיו (ישיבות/ ערי פיתוח) להקפות שניות במקומות פיתוח. 
מצד שני צריך לזכור שיש ערכים ויש ערכים. הים בהקפות שניות היה אחד (לא מאריאל) שביקש שידיעו ברמקול שהבנות שמסתכלות מהצד על הבנים יעזבו לעזרת נשים- אז נכון שהן לא היו לבושות משהו- אבל מי שרצה לא ראה והאם הוא השיג משהו שכל המסורותיות שמעו שהן לא בסדר ושעוד דבר אסור?

לא ברור ליאלעזר20
מה הכוונה במשפט יש ערכים ויש ערכים?
יש ערכיםהדרדק
שאפשר להקל קצת ויש שאי אפשר להקל קצת כלל.
זהאלעזר20
היה אמור להסביר למה התכוונת?
זה לא הערכים..רחלי ברק
זה ךא הערכים עצמם שלפיהם מקלים או לא, אלא הסיטואציות שמאפשרות את זה.
מקובל עלי.הדרדק

אבל גם בסיטואציה שאפשר להקל בערך מסויים אי אפשר בהכרח להקל בערך אחר. [נאמר כהסבר ולא כחלוקה]

רק ראוי לצין..מוריונת

בעזרתו!

שב"ה השנה הושקע המון בזה שההקפות יהיו במידת האפשר של הצניעות.

גם סניף בנ"ע עבד על זה וגם הגרעין ואשרינו שזכינו להיות בדור יששראל כה מקפידים על הצניעות!גם היו מחיצות (ולא מחיצה בבודד אלא מ-4 צדדים... ;) וגם היתה משמרת צניעות שכשהיה בעיות עם אנשים שעברו רק נגשנו אליהן והן בקשו יפה (או בכוח... P מהאנשים לשמור על הסדר הטוב!
אשרינו ושכויח לכל מי שהיה גם בשמחתורה בבני עיש איתנו (היה מדהים ובאמת מגיע לכן שכויח עעעעעצצצצצווווםםםםם!!!!) וגם במוצ"ש בהקפות שניות שחבללכם על הזמן- גם על הריקודים גם על השמחה וגם על הגאוה התנועתית שבלענ"ר גאתה!

חזקו ואמצו!!!!

רחובות - ה פ צ צ ת ם ! !  ! !

חיים ארוכים!!
בצלב"א

דייייייייייייייידיייייייייייייייייייייייייייהאריאלניקהנאמן
תפסיקו!!! סניף ראשל"צ הוא לא סניף פיתוח!!! לא של הבנים ולא של הבנות!!!!!!
רגע...מי ;קבע שדוס נחשב "היי סוסיאטי" ?!איתן6
סוג של מציאות(הודיה לא להתעצבן=)הדר200
בדרך כלל איפה שפותחים סניף של אריאל זה בסביבה שגרים שם חברה מבתים מאד דוסים... וזה אומר שהסניף לא פתוח לכל מי שרוצה כי לא לכולם ההפרדה-נגיד, מתאימה... הסניף מיועד לשכבה מאד מסוימת בעם. אני לא באה להגיד שזה לא טוב כי אני מאמינה בדרך הזאת אבל....
מה זה לעזאזל היי סוסיאטי?מוח קודח
היי סוסאיטיהדר200
זה חברה גבוהה.. שכבת על שכזאת... אם אני כותבת נכון זה high socaity משו כזה..
זה ממש לא מחייב! פותחים סניף במקום פוטנצאיליאנונימי (פותח)
אמממאנונימי (פותח)

אני חושבת שהדר200 לא התכוונה לזה שלא יהיו סניפים נורמלים שמשרתים את הציבור הדתי לאומי.. אלא, אולי כדאי שחברה פעילים יצאו להקים סניף במקום שהוא קצת שונה מהחברה שלנו - משהו אחר! ואז ענינו לשתי הבעיות..

ברור שלא כדאי לסגור את הסניפים הקימיים של אריאל!!! אף אחד לא חושב ככה...

אבל, באמת חשוב לפעול, לתת, לעזור גם במקומות שונים

ואולי הדר200 אמרה את זה כי היא לא שמעה על כל הסנפים שהזכרתם בשירשור של תנועת אריאל..

הייהדר200
בלי השמצות בקשה.. כיוונת לדעת גדולים=)
אני בעדכם...אנונימי (פותח)

כדי להקים סניף חדש אבל קודם כל יש לטפל בסניף אריאל שעלבים כבוד!!!-הסניף הולך ליפול מההר!!!

יש לכם קומונרית?הדר200אחרונה
בעצם לרוב הסניפים אין השנה קומונרית וכך גם נראית התמועה שכולם שמיניסטיות.. אבל ברגע שהצוות לוקח את עצמו לידים ומחליט שאכפת לו מהסניף ושהוא הולך להשקיע בו, זו יכולה להיות שנה מעולה!!! סתאם דוגמא, לפני שנה בערך, הרגשנו שהסניף לא ממש משו אז החלטנו לתת לכל שבט מבצע (כמוט מבצע חמישית, שישית וכו..) שיהיה קבוע כל שנה- דבר שלא הולך כ"כ אצלנו.. אבל השבט שלי קיבל חפש ת'שבט!! יצאנו אוטובוס שלם לירושלים ואפילו היו בנות שרצו ליסוע אבל בגלל שנרשמו מאוחר לא נסעו מחוסר מקום. ושתבינו, לפעיולות מחוץ לישוב אנחנו יוצאות 15 בגג......... סתאם רעיון...
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך