אלעזר, אתה מצחיק אותי; עם ישראל מחפש את הגובה- אבל אם הוא לא ידע מה הוא מחפש איך הוא ימצא? זה כמו שאתה לא תאב לאכול fruit by the foot (טוב, הוכחתי שאני אמריקאי) למרות שזה טעים כי אין לך מושג מה זה.
עם ישראל מחפש גובה- אבל מה הם מבינים כגובה? הודו? אז נכון עשרות אלפים הולכים להודו כדי למצוא את הגובה, וזה כי לא הראו להם מספיק את הגובה הגבוה עשרות מונים (עד שאי אפשר כבר לספור) שיש ביהדות.
לומר שזה לא קשור זה לא עצימת עינים כלל! הרב זלמן אמר אז אני חוזר בי, הוא יודע יותר ממני מה קורה בשטח והוא יכול לומר שזה בגלל זה. אבל אם זו הייתה טענה שלך הייתי בקלות יכול לטעון שכמו שאחוז החיליון ירד ב75

!) כך גם הרמה של שומרי המסורת עלתה, אבל כאמור...
מור- תשובה ברורה אין לי. יש הרבה שיטות. אני יותר בגישה של קודם כל לחזק את הדתים, לעצור את העזיבה המספרים עדיין לא בטלים ב60 ונראה לי שיותר קל למנוע מ10 מלעזוב מאשר להחזיר 1 בתשובה. איך עושים את זה? אם כל אחד יראה עצמו כשליח אז יהיה יותר קל.
[כמה דוג':
יש ילדים שהולכים ב"לאורו נלך" לבתי ספר יסודיים (כמו זה שאתן מעבירות שיעורים בו), יש את אלו שעוזים, ראש קטן. והיו את אלו שלקחו את כיתות ו ושכנעו בנים ובנות ללכת לישיבות ואולפנות. לא הבדל בזמן ההתנדבות- אבל הבדל גדול בפועל מה שיוצא.
בסיירת נצח חניכים מבית אל סיפרו לי שיש להם "משפחה מאמצת" (טוב, לנצח עדיין לא היה- אבל בעקרון יש)- כל שבט מאומץ על ידי אברך שמעביר להם עונגי שבת. אני מאמין (ומקווה) שהאברכים לא מעבירים שיחה על פרשת שבוע- אלא מקשרים את זה לימינו, לשאלות של בני נוער. זה יכול לתרום המון. ואם היה את זה בכל מקום שיש בו "סניף פיתוח"...
ויש המון דרכים נוספים- (במיוחד לבנות בש"ל) צריכים רק לרצות ולחשוב ורואים שיש המון מה לעשות והמון איך לעשות- כל אחד בדרך שטובה לו]