דיוןאנונימי (פותח)

שלום לכולם!!!

גדלתי בקיבוץ דתי ובקיבוצי חונכתי לערכים שיתופיים ודתיים.

אצלנו זה מאד נורמלי שבנות מתגיסות למרות שבשנים האחרונות יש גם הרבה בנות שהולכות לשירות לאומי.

אני מתכננת להתגייס כי לדעתי זו שליחות ואני מאמינה שאני מספיק חזקה כדי לשרוד שם.

אפילו תכננתי לעשות משהו בשנה לפני הגיוס כדי להכנס לצבא מוכנה יותר.

כמובן שאם אני לא אתקבל לתפקיד שבו אני אוכל לתרום בצורה משמעותית אני אצהיר.

מה דעתכם על גיוס בנות לצה"ל???

דעתיאנונימי (פותח)
שלבנות אין הרבה מה לתרום בצה"ל וזה רק הופך את צה"ל לצבא של קייטנה... תתרמי הרבה יותר בשירות לאומי....
אני לא נכנס לקטע הדתי בעניין אבל...איתן6

אם את הולכת להיות משקי"ת ת"ש\משקי"ת הוראה\מורה חיילת - אז זה שווה  את זה (וזה די דומה לשירות לאומי)

אם לא...את תיהי "סתם" פקידה וזה סתם ביזבוז.

אני כן אכנס לעיניין הדתיעמית-טליה

בתקווה שהוא כן משנה..

אז מה יש לך לעשות בצבא?תכל"ס המון..אני תיכננתי להיות חובשת קרבית..בטוח שהייתי מרגישה מעולה עם עצמי וואו אני תורמת הרבה..

אבל עצרתי שניה וחשבתי למי אני רוצה לתרום?!לעם ישראל נכון?

אבל כמה שאני אתרום אני מזיקה פי מאה יותר..למה כי בת בדבר כזה או בכל דבר אחר נמצאת הרבה בחברת בנים..אז תגידי אני אהיה צנועה והם לא יראו כלום ממני,יופי את כבר לא מדברת על בנים את מדברת על חיות (מחילה ממכם בנים) הם נמצאים בצבא לא רואים בנות ימים ולילות פתאום תבוא להם חובשת,או מדריכה או משקי"ת כי אם היא תיהיה הכי קופה שבעולם מבחינתם היא הכי יפה כי זה מה שיש!

ואז מה שאת עושה את פשוט משבשת להם את השכל הקטן שעוד  נשאר..ואז הם לא יכולים לתפקד כמו שצריך..את אולי תגידי עליי ואי מאיפה היא הגיעה מזה ההזיות האלה..גם אני אמרתי אתזה כשאמרו לי אבל מאז שידידים שלי התגייסו,והם משתפים פה ושם אני שמה לב כמה בנות מזיקות להם!

ואז בעצם את מונעת מבנים לעשות את העבודה שלהם..זה לא העבודה שלך יעודך בחיים זה לא להלחם..לך יש את הפן הרגשי את יכולה לחנך את יכולה להיות עם ילדים..ותאמיני לי שהעם שלנו צריך את זה לא פחות!

אגב-להגיד שאת חזקה אני לא רוצה לזלזל בך את אולי באמת חזקה ועומדת על שלך..אבל התורה אומרת לנו בפירוש שאפילו הצדיק הגדול ביותר חוטא ונופל..אז קל וחומר אדם פשוט..

מכיוון שנכנסו כבר לעניין הדתי אני אכנס לענייןאביעד

ההגיוני

אם באמת כמו שאת אמרת את רוצה לעזור ולהיות שימושית בצה"ל אז:

את מוזמנת ללכת אל חייל לשעבר ושיענה לך בכל הכנות האם הוא ראה (בזמן היותו בצה"ל) עניין כ"כ גדול שבנות ישרתו בצבא? האם זה עוזר או שמא זה בזבוז זמן?

אם באמת הוא יגיד לך שחלק מהתפקידים של הבנות בצבא באמת עוזרים שם אז תנסי להיות בתפקיד כזה ואם תראי שזה לא מתאים לך פשוט אל תלכי לצבא

אני חושב שהוא יגיד לך שזה בזבוז זמן (עפ"י מה שאני שמעתי מחיילים לשעבר זה בזבוז זמן להיות בצבא!

אחותי שרתה בצה"לאנונימי (פותח)
בתור קצינת נפגעים ואם תשאל אותי את התפקיד הזה בנות יכולות לעשות הרבה יותר טוב מבנים.
השאלה אם התפקיד הזה נצרך וכדאי בשבילו להקריב את כלאביעד
הערכים
זה לא הקרבה של כל הערכים.אנונימי (פותח)

יש דברים שעדיף שבנות יעשו..

כמובן שהיה נוח יותר אם הייתה הקפדה על הפרדה מקסימלית אבל אין.. זה אומר שאני צריכה לוותר על שליחות חשובה כ"כ??

כנראה את לא מודעת למגוון התפקידים שיש בצה"ל!אנונימי (פותח)
הרעיון הוא שאני אתקבל לתפקידאנונימי (פותח)
חשוב ותורם ואם לא אז אני אצהיר.
רוב הפעמיםעמית-טליה

את יודעת מה התפקיד שלך אחרי הטירונות..ובטירונות עושים לך בדיקות ופתאום מגלים לך דברים שאת לא יודעת מאיפה,חברה שלי הלכה לקורס מכ"יות אחרי כמה זמן מצאו לה משהו באוזן העבירו אותה לטירונות אחרת והיא עוזרת עורך דין (פקידה במילים אחרות) והיא לא מפסיקה לבכות שם..ישלה מזל שדוד שלה בשב"כ הוא עוזר לה פה ושם..אבל אפילו הוא לא מצליח להוציא אותה משמה...

בקיצור את התפקיד שלך את יודעת אחרי הטירונות..ולצאת מהצבא כשאת בתוך הצבא זה פשוט בלתי אפשרי..

זה רק אם את הולכת לכלל צה"לאנונימי (פותח)
אבל אם את מתקבלת במיונים לתפקיד מסויים את יודעת בדיוק לאן את מגיעה!
ואם את לאעמית-טליה

עוברת את הטירונות??

צבא זה לא כזה קל כמו שאת מתארת..

ניתן לך דוג' בחור שהולך לטייס אני מכירה אחד שבמיון האחרון הוא נכשל אז תקעו אותו בגולני..לא שגולני לא טוב אבל הוא ציפה לטייס..

אני לא מצפה לטייס..אנונימי (פותח)

זה לא כמו קרבי.. את הולכת למיונים לפני הצבא ואם את מתקבלת למשהו אז לשם את הולכת!!! וזהו!!  טירונות לדברים כאלה זה ממש לא מה שיש לקרבי! זה משהו פשוט וסמלי.. לפעמים אפילו אין טירונות רק קורסים..

חבל שבאולפנות לא מסבירים יותר על הצבא!

את מתווכחת לחינםעמית-טליה

אני אומרת לך ממה שחברות שלי עוברות עכשיו

אז עזבי את הטייס,קורס מכיו"ת אם את לא מספיק טובה את לא תעברי ככה זה בכל דבר..

ובצבא עושים לך בדיקות הרבה יותר מקיפות ממה שעושים לך בצו ראשון,מה שקרה לבחור אחד שהיה בגולני בפרופיל גבוה מצאו לו משהו הורידו לו לפרופיל 74 נדמה לי..

היום הוא בש"ג בקיצור אל תראי את הצבא בתור קיטנה..

ומה האבסורד שיסבירו באולפנות ללכת לצבא?!

זה בדיוק כמו שיסבירו לך איך ללכת למועדון איך לחלל שבת או כל עבירה אחרת!

היום צבא זה בגדר עבירה אחרי שרבנים קבעו שאסור ללכת לשמה

אז אני הייתי מצפה ממוסד דתי לא ללמד את בניו ובנותיו לעבור עבירות..

*פרופיל 72 (אין 74 )איתן6
אז ישעמית-טליה

פרופיל 82?

מסובך הצבא הזה אני עד היום לא יודעת אם יש 96 או 98 נראה לי 98

אני יודעת שיש 60 ומשהו זה הפרופיל שלי חח

יש 97..אנונימי (פותח)
כן, זה הולך ככה(מהנמוך לגבוה):איתן6

21 (נפשי)

23 (אי התאמה)

45

64

72

82

97

*אי התאמה זה 24איתן6
ושוב אתם מדברים שטויות!אבשלום
21 - פטור עקב אי התאמה (נפשי או רפואי)
23 - לא קיים כלל
31 - פרופיל יחסית חדש, כמעט ולא נעשה בו שימוש. בעיקר לחולי סוכרת וכדומה שמחוייבים בגיוס כיום.
45 - עורפי
64 - תומך לחימה
72 - לוחם אג"מ
82 - לוחם חי"ר
97 - לוחם חי"ר

עדיף לשתוק ולהיחשב טיפש מאשר לפתוח את הפה ולהוכיח את זה!
31 זאת המצאה שלך? לא קיים דבר כזה...איתן6אחרונה
23 לא קיים, נכון...לכן תיקנתי

24 - זה אי התאמה עקב בעיה רפואית שמונעת גיוס

24 גם יכול להיות זמני, בדר"כ 5-6 חודש

בקיצור, שתוק.
את פשוט לא מבינה כמה תפקידים יש בצבא.אנונימי (פותח)

לא הכל קשור לקרבי..

לא הכל קשור לפרופיל..

שמעת על התפקידים מש"קית ת"ש, מש"קית הוראה, מש"קית נפגעים???

אני לר רואה בנים שמסוגלים לעשות את העבודה הזאת יותר טוב מבנות, אלה תפקידים שנועדו לבנות בדיוק כמו שקרבי נועד לבנים.. בנים יעשו את התפקידים האלה כמו שאני אעשה קורס טייס (אם את מבינה למה אני מתכוונת)

את חיה באולפנה ובכלל לא יודעת מה זה צבא ותפקידים לבנות בצבא חוץ ממה שסיפרו לך.. אז גם לי סיפרו דברים, למשל מישהי סיפרה לי שאלו היו שלוש שנים שתרמו להתפתחות האישית שלה והיא הרגישה שהיא תורמת למדינה

ודרך אגב, אני מכירה אולפנות שבהם יש דברים על צבא.

ראיתי שהתגובות פה הולכוות סחור סחורפנאט 2המשודרג
הבעיה האמיתית שבת תלך לצבא היא (ובמיוחד פקידות) ההטרדה שהן יעברו ע"י המפקדים שלהן וגם אם נגיד 'הרי זה לא כל הבנות' חשוב שנבין אם הצבא התדרדר לרמה כזאת מגעילה(!) אין שום סיכוי שבעולם שבת תישאר דתיה בצבא ממש שום סיכוי שבעולם ועזבו את כל הבעיות ההלכתיות שיש בזה שבנות הולכות לצבא
וכי באזרחות אין דבר כזה אונס והטרדה מינית?אבשלום
במשרד המשפטים שאמור להגן על חוקי המדינה הנאורים אין הטרדה מינית?! איך אתה יכול להגיד שכל מפקד בצה"ל הוא אנס? איך אתה לא מתבייש להכפיש את אותם חיילים ששומרים עליך ומגינים על ביתך? איך אתה מסוגל לתקוע לאותם מפקדים וחיילים אמיצים סכין בגב?
נכון, תמיד יש את הרעה החולה אבל זה לא אומר שזה כך בכל הצבא. פשוט תתבייש לך.

להגיד שבת לא תישאר דתיה? מתי ראית בת שחוזרת בשאלה? כמה מתוך הבנות שמתגייסות יש כאלה? אתה יודע כמה בנות חוזרות בתשובה בעזרת הצבא?! אתה יודע כמה בנות חזרו בתשובה רק בגלל ששהו בחברת בנות דתיות? אתה מבין על מה אתה מדבר בכלל? להכפיש מאות אלפי איש סתם? אם לא היה את הצבא השנאה בין דתיים לחילוניים הייתה הרבה הרבה יותר גדולה.

תעשה שעורי בית לפני שאתה פותח את הג'ורה.
כל חייל בצה"ל עובר טירונות אין דבר כזה "רק קורסים" (ל"תאיתן6
יש טירונות ויש טירונות..אנונימי (פותח)
בתור חייל בהווהמשה
בגדול - אין לבנות מה לחפש בצבא.

אני מציע לאיזו חיילת כזו, איזו מ"כית, איזו לא יודע מה, לשכב מתחת לרצפת הבטון (או בתוך הבטנה) של האוהל או הרצפה של המגורים של החיילים שלה או החיילים שעובדים איתה.

מובטח לכם שהיא תחשוב פעמיים על כל התפקיד הזה.

שלא לדבר על זה שאני כחייל דתי סבלתי המון מנוכחותן של בנות שהסתובבו בערב בבסיס על "אזרחי". זה היה פשוט סיוט. לאן שלא הפניתי את המבט היו בנות...

נכון יכול להיות שנוכחותך שם תגרום בעיות לחייליםאביעד
הדתיים (בין אם את הולכת צנוע בין אם לאו)
אני לא מדברת על קרבי!אנונימי (פותח)
נפתח ונאמר כי...אביעד

יש בעיה בלהיות חיילת בצבא (מבחינה דתית)

אומנם את לא רואה בזה שום פסול מבחינה דתית אך דעי לך שעצם שהותך בצבא את תעברי על הרבה דברים (ככל שתקפידי)

השאלה אם כל התרומה שלך לצבא שווה את כל זה?

אז אני יגיד לך קודם שכמו שאת אמרת חיילת היא רק בורג קטן בכל המערכת אז סתם חבל לך להקריב את כל זה רק בשביל להיות חיילת (אומנם את תעזרי בצבא אבל לא חסר אנשים שיעשו את זה )

את עדיין לא הית בצבא לכן אין לך מושג למה גורמות הנשים בצבא (וזה לא משנה איך הן מתנהגות גם אם הן צנועות ושקטות) כי כאשר חייל רואה שיש איתו גם נשים אז הוא נהיה שונה ואפשר להגיד שגם לא נעים לא מזה ואולי הוא אף מרגיש "תקוע" בצבא בין כל החיילים החילונים והחילות מה שבעצם גורם לחוסר תיפקוד בצבא

אבל אם אני לא אהיה בתפקיד המסויים הזהאנונימי (פותח)

תהיה בו חיילת אחרת שיכולה להיות נזק יותר גדול. לא עדיף שהתפקידים של החיילות ייעשו ע"י חיילות דתיות מאשר חיילות חילוניות?

ההבדל הוא שלהן אין מה להפסיד כי הן בכל מקרהאביעד

לא אכפת להם מההלכות ואילו את כן מפסידה!

הכל תלוי בתפקיד.שומרוני

מש"קית ת"ש - לא יודע אם הייתי הולך במקומך - למרות שזה תפקיד חשוב.

אם את הולכת לעבוד באלקטרוניקה או דברים כאלה - מעולה.
קצינת תחזוקה - סבבה!

יש עוד תפקידים שלא עולים לי בראש...

מה שבטוח - כדאי לך להצהיר מראש. מקסימום תמיד אפשר להתחרט ולהתגייס.

אה?!עמית-טליה

מה נסגר איתך?

"הכל תלוי בתפקיד"?!?!?

כשאני רציתי להתגייס אפילו לעתודה (אחרי שהתקבלתי כבר..) הרב אמר לי בפירוש שאין מצב כזה בחורה בצה"ל גם לא בתור פסיכולוגית..

אין דבר  כזה "תפקיד"

בחורה לא צריכה להיות בצה"ל!!!

אמת ויציב!פנאט 2המשודרג
פעם ראשונה שאני מסכים עם עמית(בת)
אסור!אנונימי (פותח)

בעזרת שמיי'א!

לבנות אסור להיות בצבא!!!! וזה ממש לא קשור לתפקיד שבו הם יהיו! יש עם הצבא המון בעיות הלכתיות לבנות!

ואוועמית-טליה

ימות המשיח

הסכמת עם דבריי...

יש תקווה

שמעתי וידעתי.שומרוני

ואני לא חוזר בי מאף מילה מדברי.

כי הכל תלוי בשואל ובשאלה.

בנת?

שטויותהאריאלניקהנאמן

ככל הידוע לי גם ראש הישיבה שלך מתנגד לזה שבנות יהיו בצבא

לבנות אין מה לעשות בצבא!!!

אמת.שומרוני

הרב יובל שרלו טוען שאין להנות מה לחפש בצבא.

וגם אם הוא היה אומר שיש להם, אני הייתי טוען שאין להם.

ובכל זאת אני לא חוזר בי מתגובתי.

אתם פשוט לא הבנתם מה אמרתי. לא נורא.

אז אולי תואילהדר200
לתת לנו הסבר???
וואי תשמע עוזיה אתה לא סגור על עצמךהאריאלניקהנאמן

יום בחייו של עוזיה: בוקר השעון מצלצל טרררררר "אוף, עוד פעם" וכאן מתחילה ההתנצחות בתוך ראשו של עוזיה "לקום או לא לקום,? מצד אחד אם אני אקום אז אני אקום ואם אני לא אקום אז אני לא אקום... מה אעשה? אאוריקה! יש לי פתרון, אני אקום ולא אקום"

סדר בוקר: "אני אלמד את התוספות או שאני לא אלמד את התוספות?, החברותא כבר משתעמם, הוא התחיל לקרוא חוברת של הרב סדן, אז אני אלמד או לא?" "טוב!" עוזיה מכריז "היום לא לומדים תוספותים" "מה?!" משתומם החברותא "אבל הרב אמר..." "אז מה אם הרב אמר" קוטע עוזיה את חברו "נזכרתי שאני צריך להשלים שעות שינה מלפני יומים"

פעולה בסניף: "טוב! עוד פעם אחת עם הדגלים וגמרנו להיום"   "עוזיה!" עוזיה מסתובב ורואה את חניכיו סובבים אותו "למה הגעת עם חולצת תנועה בצבע כחול (פטרול) לסניף?" עוזיה מחויר "מה?? שוב פעם שכחתי! אני כבר לא באריאל"<ב>

בתכל'ס עוזיה אתה מפוצל"ש על כל הראש וטוב שכך 

אתם אנשים מוגבלים שכלית... <ב><צ>שומרוני

לא כל כך קשה לקלוט מורכבות. אם אני עייף - אני לא אלמד תוס' אלא אלך לישון כדי שאני אוכל להקשיב בשיעור הכללי שעתיים אח"כ. בנת?

וההסבר שלי כבר נאמר -

הכל לפי השואל והשאלה.

יש הלכה יבשה - ותלמיד חכם פוסק הלכה צריך לדעת גם מה מעבר לה.

אם תשאל את הרב אבינר בSMS: "הרב, מותר שיהיה סניף מעורב?" סביר להניח שתשובתו תהיה מילה אחת וזו לא מותר...

אבל אם תבוא לרב אבינר ותסביר לו שפתחת סניף עולים לאנשים בלי ידע בסיסי ביהדות, סביר להניח שהוא יתיר לך.

בנת?

ושוב פעם אתה עונה ללא קשרהאריאלניקהנאמן
מי דבר על סניפים דיברתי על מה לבנות יש לעשות בצבא (כלום!!!!!!)
ושוב אתה לא מבין את ההקשר.שומרוני

זה היה משל.

זה רק אני, או שיש לי תחושה שאני נהנה מזה שמתעצבנים עלי?

ממך אני לא יודע כבר מה לצפותהאריאלניקהנאמן

אם זה משל אז תכתוב למעלה "והנה משל:" ואז הכל יהיה הרבה יותר מובן

וכן אני מאוד נהנה שמתעצבנים עליך <ב>

אתם שני ילדים קרועים..פלפלתי

שיח שרשים אילמים..

למה אי אפשר לעשות ממכם איזה פאנל..? אולי כי כולם ישפכו מצחוק במקום ללמוד מזה משהו..?

אבל אין עליכם! אין!

שתהיו בריאים.

תתחיל לארגן. ;צחקן
אולי תתחיל אתה?? למה להפיל על אחרים?עוגיפלצת
כתבתי אמן על ה"תהיו בריאים"האריאלניקהנאמן
אין, לא היה ולא יהיה שום היתר לבנות להתגייס לצבאיונתן דוד
הרב צבי פסח פרנק זצ"ל - שהיה הרב הראשי לירושלים וממקורבי הרב קוק זצ"ל - לא היה נחשב כלל לקנאי, והוא אמר כי אין לכך שום היתר ורבנים ש'מתירים' זאת הם בבחינת 'ירבעם בן נבט'. כל אחד יעשה עם זה מה שהוא רוצה והשומע לרבנים ישכון לבטח ולמזהיר ולנזהר שלומים תן כמי נהר. חודש טוב!
ב"ה יש את מסלול המורות חיילותאבשלום
רוב רובו של השירות הוא מחוץ למגרת הצבאית. פנימיות וכד'.
מסלול שמיועד לבנות דתיוית.
שווה בדיקה!
אולי בוא נעשה בדיקה במה אנו מאמיניםברוךש
בנות יכולות לעשות הרבה מחץ לצבא
יש עניין אך ורק דתי שהן לא יתגייסו לצבא מכיוון שכך צווינו לדורות בתורה (אני יודע שינן כאלה שפיזית יכולים אך אין זה האלמנט במשוואה)
הבעיות הן מרובות ואין זה המקום לפרטן
אם את רואה את עצמך כמאמינה בתאלוקי ישראל ובתורת ישראל אזי אין את יכולה לללכת לצבא
ולעניין הבנים גם עליהם יש שאלה אם להם בכלל מותר ללכת לצבא זה לא פשוט ושנם הרבה בעיות, אל תסתכלו אל שום דבר כברור או כהרגל
יש לקבוע אידיאולוגיה ולהחליט אם באידיאולוגיה זו הצבא כלול (לבנים) ואם כן למה ועל סמך מה? ועל מי אתם סומכים? חפשו ראיות וכשתמצאו(ואתם תמצאו)אזי רק אז תוכלו להתגייס ואותו העניין הוא לגבי כל גבר שתעשו בחייכם!
אל תעשו שום דבר בלי סיבה כ דבר תחקורו וזה מוטל עליכם אחרת לא תבינו למה ולא יצא מזה כלום
אני אחרוג קצת מהעניין ואתן דוגמא: מי אמר שצריך ליישב את הארץ? מה עם 3 השבועות? האם זוהי מצווה כללית או פרטית האם היא מוטלת על כולם האם היא בכלל מצווה, האם פיקוח נפש דוחה א"י או לא(כל אלה הם מחלוקות ידועות) וצריך להחליט לפי איזה רב הולכים, ולפי איזה שיטה אנו נגיע לגאולה שהיא השאיפה שכל יהודי בדרך הטובה ביותר!
אם אני שואל יהודי למה הוא לובש כיפה? או למה הוא לובש כיפה סרוגה ולא שחורה: אז התשוהב אינה :מתוך הרגל ואינה ככה
יש להבין את כל העניין ואם אתם רוצים אני אסביר את משל הבונקר אח"כ
זהו אני כותב יותר לעת עתה
שאלות?
תקראי את זה,יש פה כמה דברים שיכולים לעזור.....גוש קטיף לנצח!
http://www.kipa.co.il/noar/n_show.asp?id=4827

http://www.kipa.co.il/noar/n_show.asp?id=4828

http://www.kipa.co.il/noar/n_show.asp?id=4829

זה די ארוך,אבל אם את רוצה להחלט-זה יכול ממש לעזור!!!!!
אתה צודק מאד צריך לעשות ברור אידאולוגי לפני השירותאנונימי (פותח)
האם מותר להתגייס לצה"ל ובאיזה תנאים?
האם מותר ליישב את הארץ ובאיזה תנאים?
האם פיקוח נפש דוחה א"י ובאיזה תנאים?
האם יש חיוב לחבוש כיפה שחורה?
אלו שאלות חשובות מאד שצריכות בירור אלה מאיתנו ששייכים לזרם הדתי לאומי יכולים לברר אותם ולמצוא תשובות חותכות ומנומקות איך צריך למלא את החובות האזרחיות.
זרם המזרחי שקיים כבר יותר ממאה שנה התברך ברבנים ומנהיגים גדולים נבג"מ, שהתוו את הדרך ההלכתית וההשקפתית שלו. אותם רבנים תמיד הקפידו לפסוק על בסיס לכתחילה ולא בדיעבד ולפעמים גם חלקו אחד על השני, אבל לאורם הלכו אנשי המזרחי במשך שנים רבות.
לצערנו בעיקר בדור האחרון רוב הציבור מכיר רק את המורשת העצומה של הרב קוק וכמעט שכחנו שמדובר בנדבך אחד מתוך הציונות הדתית עם המורשת של הרבנים מוהליבר, קלישר, ריינס, מימון (יהודה לייב), שפירא (ישעיהו) ועוד רבים שבדרכם אנו הולכים אבל לא זוכרים. ברוך צודק, עכשיו נוח לחרדים לתקוף אותנו עם שלל טענות מופרכות בחלקן הגדול עם הבטחון שלנו אין תשובה רצינית לגביהן.
פשוט כי לא יגענו ומצאנו מספיק.
בתור חייל...אנונימי (פותח)
אני רוצה לומר לך שהשירות בצבא במקצועות תומכי לחימה (מדריכות קליעה, מדריכות התמקצעות על כלי לחימה וכדו'), זה דבר שפשוט לא מתאים לבנות, ואני לא מדבר על קטע תורני, אלא על תכונות נפש מסויימות, שאין אותם לבנות, ואגב זה ממש מצחיק לפעמים שבנות עושות כאילו הן קרביות וקשוחות וזה הכל חיצוני.

חוץ מזה, יש כמובן את הרובד התורני, שיש לצפות מבת שתהיה צנועה ולא תצחק עם בנים בגילה כל ערב, (וזה תפקיד המש"קיות ת"ש, חינוך וכו'), וכמובן גם זה נוגע לתכונות נפש.

אולי מה שבת יכולה לשמש זה בתחום הפקידות וכדו', כמובן בתוך כל גדרי ההלכה.
סירוב פקודה כנגד כולם- ובלי בושה!מלמלה
אני יודעת שאולי התשובה היא מעצבנת, אולי בכלל לא תאהבי אותה, אבל לא ניתן להתעלם ממנה. ישנו פסק הלכתי שאסור לבנות לשרת/ללכת/לתרום (עם כל הרצון הכי טוב) בצבא! ומכאן אני יכולה להגיב ולומר את דעתי (כמובן אני מקבלת את פסק ההלכה מפי רבותינו, מתוך הבנה).
אני כותבת כי אני יודעת מהי מערכת צבאית, רוב חיי תרמתי לצבא (אבא שלי הוא איש קבע עד גיל 16 אני הייתי רואה אותו פעמיים בשבוע) וכשהייתי רואה את כל היחס לבנות, את הקושי הפיזי הכרוך בצבא, את האסטטיקה, את המתח המיני, את היכולת של בחורה לממש את הפוטנציאל שלה בצבא הוא לא שואף ל-25%, אני הייתי כ"כ מאוכזבת, חשבתי שאולי לשרת בצבא כבחורה זה אידיאל - ממש לא!!!.
אני חושבת כי את יכולה למצא את עצמך ולתרום לעמ"י דרך התנדבות /שירות לאומי/ שליחות, אני רואה את המשימה החינוכית כערך עליון מאוד, לא פחות מצבא, היום צריך כ"כ הרבה כוחות להתמודד עם קשיים בהם הנוער ניצב , ואין הרבה אנשים שניתנה היכולת לגשת ולעזור להם. יש חולים שמחפשים מישהו לדבר איתו בלילה כשעזוב וקר, יש זקנים שלא ביקרו אותם, יש אנשעם שמעולם לא ביקרו בכותל, יש עיר שחיה בחרדה כי כל היום היא מפוגזת... ואין מה לעשות??? כ"כ הרבה עבודה, ואת רוצה לצבא, הרי הצבא לא מעוניין בבנות, הן גורם מפריע (הן מבחינה פיזית ומינית), דעי מבחינה סטטיסטית (ממאמר מהימן שאינני זוכרת את שמו, אני פשוט יודעת כי חקרנו זאת בקורס שלי במכללה) יש עודף חיילים בצבא, מתגייסים למעלה מ100%, אבל מי יעשה את כל השאר- הכל תלוי בי בך ובאנשים טובים!
יהודיאנונימי (פותח)
דעתי בנושא זה לא כדי לך להתגייס אפילו למקום שבו תתרמי כמו מדעין וכד' כי לו בטוח שתצליחי לשמור את התורה רושם במסכת אבות אם אני לא טוה שהלל אומר "אל תאמין בעצמך עד יום מותך" מה זה אומר שלא להאמין שם אני עכשיו חזק אני ישאר כך תמיד או כמו שמשהוא יבוא ויגיד לך שכמו שאת עכשיו בטוח תסרדי כי את חזקה וזה לא בטוח נכון כי אנחנו לא יודעים מה מצפה לנו בצבא והיצר יתגבר יותר וגם בעיה של עריות שיש בצבא כמו יחוד שמירת נגיע וכד' ועל זה נאמר אי אפוטרפוס לעריות

בהצלחה בבחירה בנכונה וה 'יעזור לך זה נסיון
לעניות דעתיאבשלום
יש המון מקום בצבא לבנות, במיוחד לבנות דתיות!
כשהחל העניין של מחלקות ביני"שם כולם התלהבו ואז אמרו טיפשים היינו, מה עשינו. ופיזרו את כל המחלקות ועירבו דתיים וחילוניים. עכשיו השאלה שתצוץ לכם בטח זה למה? אז ככה, הצבא השכיל להבין כי אם הוא שם הרבה "דוסים" ביחד הוא בבעיה, המחלקה תעלה על חברותיה. פיזרו את כולם בין כל המחלקות וכל המחלקות הרוויחו חבר'ה תותחים!!!

אותו דבר לגבי בנות בצה"ל. אפשר לומר שלא יתגייסו ואפשר לומר שבלעדיהם אנחנו במצב רע. הוזכר פה התפקיד קצינת נפגעים. עד היום לא ידוע לי על קצין נפגעים בדרגה מתחת לרס"ן.
יש המון תפקידים שמיועדים אך ורק לבנות. תפקידים שבנים לא ממש יכולים לעשות. בנים ברעיון הכללי הם לוחמים לא עורפיים.
כל מי שתרצה תמצא את התפקיד הנכון בשבילה והכי טוב שבו היא תוכל לתרום הרבה (כמובן שזה תלוי גם בנתונים אישיים וצרכי צבא). מי שרוצה לפול בדת יכול לעשות את זה באותה מידה ואף יותר מחוץ לצבא. מי שרוצה להתקלקל יתקלקל ולא משנה איפהו. לכן, להאשים את הצבא בדברים כאלה הוא בעייתי.

לדעתי יש המון המון מקום לבנות דתיות בצבא. ומי שרוצה המלצות לתפקידים שמיעדים למגזר הדתי (כגון, מורות חיילות ועוד) מוזמן לפנות אליי ואנסה לעזור לכם כמה שיותר.

המשך יומנפלא וסופשובע מעולה.
לפי דעתי על 2 היריות הראשונות -מתנחל גאה.
שתיריי במטווח תצטערי על זה שהיתגייסת.. חחח...
לא כדי לך להיתגייס..
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך