אני יודעת שאולי התשובה היא מעצבנת, אולי בכלל לא תאהבי אותה, אבל לא ניתן להתעלם ממנה. ישנו פסק הלכתי שאסור לבנות לשרת/ללכת/לתרום (עם כל הרצון הכי טוב) בצבא! ומכאן אני יכולה להגיב ולומר את דעתי (כמובן אני מקבלת את פסק ההלכה מפי רבותינו, מתוך הבנה).
אני כותבת כי אני יודעת מהי מערכת צבאית, רוב חיי תרמתי לצבא (אבא שלי הוא איש קבע עד גיל 16 אני הייתי רואה אותו פעמיים בשבוע) וכשהייתי רואה את כל היחס לבנות, את הקושי הפיזי הכרוך בצבא, את האסטטיקה, את המתח המיני, את היכולת של בחורה לממש את הפוטנציאל שלה בצבא הוא לא שואף ל-25%, אני הייתי כ"כ מאוכזבת, חשבתי שאולי לשרת בצבא כבחורה זה אידיאל - ממש לא!!!.
אני חושבת כי את יכולה למצא את עצמך ולתרום לעמ"י דרך התנדבות /שירות לאומי/ שליחות, אני רואה את המשימה החינוכית כערך עליון מאוד, לא פחות מצבא, היום צריך כ"כ הרבה כוחות להתמודד עם קשיים בהם הנוער ניצב , ואין הרבה אנשים שניתנה היכולת לגשת ולעזור להם. יש חולים שמחפשים מישהו לדבר איתו בלילה כשעזוב וקר, יש זקנים שלא ביקרו אותם, יש אנשעם שמעולם לא ביקרו בכותל, יש עיר שחיה בחרדה כי כל היום היא מפוגזת... ואין מה לעשות??? כ"כ הרבה עבודה, ואת רוצה לצבא, הרי הצבא לא מעוניין בבנות, הן גורם מפריע (הן מבחינה פיזית ומינית), דעי מבחינה סטטיסטית (ממאמר מהימן שאינני זוכרת את שמו, אני פשוט יודעת כי חקרנו זאת בקורס שלי במכללה) יש עודף חיילים בצבא, מתגייסים למעלה מ100%, אבל מי יעשה את כל השאר- הכל תלוי בי בך ובאנשים טובים!